Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπαθεια για αποκλειστικο θηλασμο

Recommended Posts

Το μόνο που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ μου προκαλεί τρομο είναι οι πρώτες ημέρες της καισσαρικής που θα πονάει η τομή και θα πρεπει να τρέχω...

Ξέρω οτι δεν κάνει να παίρνω παυσίπονα,λόγω του θηλασμού,αλλα αν το κάνω τελικά λέτε να έχω προβλήματα?Πέρισι χρισημοποίησα κάποιες φορές υπόθετο(δεν θυμάμαι τώρα ποιό)και ήταν πολύ αποτελεσματικό,ενώ κανένα άλλο παυσίπονο δεν με βοηθούσε..Θα συμβουλευτώ και τον γιατρό φυσικά γι'αυτό.

για οτι άλλο χρειαστώ θα σας ρωτήσω ξανά!!!!

Σας ευχαριστώ και πάλι....

Φιλάκια πολλά και καλή επιτυχία σε όλες τις φρέσκιες μανούλες!!!

Γιατι να μην μπορείς να πάρεις παυσίπονο, δεν νομίζω ότι αντενδείκνυται, θυμάμαι κι εγώ στο μαιευτήριο έβαζα υπόθετο, παρόλο που θήλαζα, οι γιατροί μου τα φέρνανε δηλαδη, επομένως δεν νομίζω ότι είναι πρόβλημα. Θα μας πει και η Αγλαία...

H9ROp3.png

KZr6p3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κοριτσια γεια σας θηλαζω αποκληστικα εδω και 1ο μερες το μωρακι μου ειναι 13 ημερων.Το βραδυ ξυπναει 2 φορες αλλα βρε κοριτσια δεν κλαιει βαζει το χερακι στο στομα και αν τον αφησω κοιματε και μετα ξανα ο παιδιατρος μου ειπε να μην τον ξυπναω το βραδυ για φαγητο.Μηπως να τον αφηνω να κλαψει και μετα να τον ταιζω?

Το κλάμα είναι η τελευταία ένδειξη πείνας, καλό είναι να θηλάζεις το μωρό πριν φτάσει σε αυτό το σημείο.

To χεράκι στο στόμα είναι μια ένδειξη ότι πεινάει, οπότε μην χάνεις γεύματα μέχρι να εδραιωθεί η γαλουχία. Μπορεί να είναι σχετικά αδύναμο να ξυπνήσει και ας πεινάει (ειδικά αν έχει κάνει ίκτερο κτλ). Μετά τις 4-6 εβδομάδες που φαίνεται ο ρυθμός του παιδιού, αξιολογείς ξανά την κατάσταση. Ισχύει ότι ο θηλασμός πρέπει να είναι συχνός και ανεμπόδιστος τον πρώτο χρόνο αλλά αν μέχρι τον 3ο-4ο μήνα το μωρό έχει καλό ρυθμό, ίσως μπορείς να χαλαρώσεις λιγάκι.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Ευχαριστω παρα πολυ αρα οταν τον ακουω θα τον ταιζω ειμαι νεα μανουλα και δεν ξερω.Ειναι καλυτερα να του δινω οσο θελει απο τον ενα στηθος και μετα αν θελει αλλο να του δινω απο το αλλο ή να αλαζω?Πρεπει να τρωει καποια συγκεκριμενα λεπτα στο περιπου για να ειμαι σιγουρη οτι χορτασε?Καποιες φορες τρωει απο το ενα καλα και μετα απο το αλλο τρωει λιγο και χαζευει

Δίνεις από το ένα στήθος, όσο θέλει και μετά προσφέρεις και το άλλο στήθος, για όσο θέλει και συνεχίζεις όσο ενδιαφέρεται το μωρό. Αν χρειαστεί, ενδιάμεσα το αφήνεις να ρευτεί. Δεν κρατάς χρόνο, ούτε βγάζεις το μωρό από το στήθος, το μωρό αφήνει το στήθος μόνο του, όταν έχει ικανοποιηθεί. Το κάθε μωρό θηλάζει με διαφορετικό ρυθμό, οπότε εσύ θα δεις πώς λειτουργεί το δικό σου μωρό και αν ικανοποιείται με πολά μικρά γεύματα ή με λιγότερα μεγάλα.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Διαφημίσεις

Επέτρεψέ μου να σου ευχηθώ γρήγορα να έρθει και τρίτο μωράκι στην αγκαλιά σου,αφού τόσο το επιθημείς!!! :)

Μην κατηγορείς τον εαυτό σου και μην είσαι τόσο αυστηρή γιατί αυτό την επόμενη φορά θα σου δώσει και πάλι αρνητικά αποτελέσματα....

ΟΚ,έχεις αυτογνωσία και αυτό δεν είναι κακό,αλλα νομίζω οτι καλύτερα είναι απλά να ενημερωθείς,η αν έχεις την δυνατότητα (κάτι που εγώ δεν έχω) να παρακολουθήσεις κάποιο σεμινάριο απο αυτά που κάνουν στα μαιευτήρια για να έχεις μιά πιό ολοκληρωμένη άποψη...

Το μόνο που θα πρέπει να ξέρεις οτι χρειάζεται,είναι υπομονή και επιμονή...Όλα τα άλλα πράγματι θα έρθουν απο μόνα τους...Αρκεί να μην παραιτηθείς,κάτι που έκανα κι εγώ πέρισυ νομίζοντας οτι δεν είχα ελπίδες...

Την πρώτη φορά άλλωστε,δεν είχα εμπειρία,ούτε κάποιον για να συζητήσω τα προβλήματα που αντιμετώπιζα...Τώρα όμως,έχω εδώ τα κορίτσια,χρυσό βιβλίο ανοιχτό,για κάθε απορία και βασίζομαι πολύ στη βοήθειά τους γιατί έχουν στηρήξει πολλές μανούλες επιτυχώς!!!

Σου εύχομαι λοιπόν κι εγώ ότι καλύτερο και αν τελικά το έχεις σκοπό,ξεκίνα τη μελέτη απο τώρα!! :)

Se efxaristo poly! Efxomai sto mellon mas na erthei, giati tora eimai poli-asxoli me douleia, dio paidia, kai spoudes gia anagnorisi ptyxiou. (Eixa anaferei oti eimai apo to eksoteriko).

Exeis dikio, eimai poli afstiri me ton eafto mou... mallon prepei na xalaroso ligo.:cool:

Episa ton eafto mou oti sxetika me alles, den eixa kali posotita gala! Ekei ksekinise to olo provlima.

Bravo, poli xairomai gia afto. Kai ego niotho kapos kalitera pou exo mia tetoia pygi pliroforisis apo alles manoules se afto to forum. Einai kati pou den to eixa prin ston kyklo mou.

Meletao alla tora, xixixi... logo ptyxiou!!!! Efxomai omos sintoma na erthei kai ekeini i ora na meletao gia tin galouxia. Krine mono to oti mpika se afto to thread na diavaso gia to thema parolou pou den mou einai ektaktos anagkaio. :wink:

Eisai poli glykia kali mou! Sou efxomai na eisai panta kala kai me to kalo to moraki sou!!!!!

904b6840de.png

d3aa52ef60.png

Το μόνο που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ μου προκαλεί τρομο είναι οι πρώτες ημέρες της καισσαρικής που θα πονάει η τομή και θα πρεπει να τρέχω...

Θα χρειαστείς λίγη βοήθεια τις πρώτες 10-15 μέρες. Μπορείς να πάρεις μια βοηθό μητρότητας ή κάποιο πρόσωπο να σε βοηθήσει.

Ξέρω οτι δεν κάνει να παίρνω παυσίπονα,λόγω του θηλασμού,αλλα αν το κάνω τελικά λέτε να έχω προβλήματα?Πέρισι χρισημοποίησα κάποιες φορές υπόθετο(δεν θυμάμαι τώρα ποιό)και ήταν πολύ αποτελεσματικό,ενώ κανένα άλλο παυσίπονο δεν με βοηθούσε...

Ποιος είπε ότι δεν κάνει να χρησιμοποιείς παυσίπονα επειδή θηλάζεις; Η μητέρα που θηλάζει δεν δικαιούται περίθαλψη και ανακούφιση;

Τα περισσότερα φάρμακα που κυκλοφορούν είναι συμβατά με το θηλασμό.

Θα συμβουλευτώ και τον γιατρό φυσικά γι'αυτό

Καλή σκέψη αλλά το ότι είναι για σένα τόσο φυσικό να τον συμβουλεύεσαι για τέτοια θέματα δεν σημαίνει ότι θα ξέρει. Η συντριπτική πλειοψηφία των γιατρών δεν γνωρίζουν ποια φάρμακα είναι συμβατά με το θηλασμό. Δεν ενδιαφέρθηκαν να μάθουν και δεν ενδιαφέρονται. Κοστίζει λιγότερα από 100 ευρώ ένα σχετικό βιβλίο

th_08dpl_150.jpg

αλλά δεν το παίρνουν το ρημάδι να δίνουν σωστές πληροφορίες, προτιμούν να αυτοσχεδιάζουν.

Μια παλαιότερη έκδοση μπορούν να τη βρούνε με 10 δολάρια...

Aglaia και οποια αλλη κοπελα ξερει μηπως μπορειτε να μου εξηγεισετε τι σημαινει εδραιωση θηλασμου...δλδ το στηθος θα παραγει το γαλα την ωρα που θηλαζει το μωρο και οχι πιο πριν προκαταβολικα οπως γινοταν μεχρι τωρα???Δλδ θα θηλαζω και μετα απο μια ωρα θα μπορω να βγαζω κανονικη ποσοτητα γαλακτος για να το κραταω στην καταψυξη???

Επισης θελω να παω γυμναστηριο...επηρεαζει τον θηλασμο????Η διαιτολογος μου ειπε οτι μετα απο εντονη ασκηση παραγεται γαλακτικο οξυ και θα πρεπει να θηλαζω τουλαχιστον μια ωρα μετα...ισχυει αυτο???

αααα και μποσα φλιτζανια γλυκανισο την ημερα πρεπει να πινω για να γινει δουλεια??

Θηλαζω 34 ημερες αποκλειστικα :)

bf2Bp2.png

rTodp3.png

Aglaia και οποια αλλη κοπελα ξερει μηπως μπορειτε να μου εξηγεισετε τι σημαινει εδραιωση θηλασμου...

εδραίωση σημαίνει ότι το στήθος έχει ολοκληρώσει την ανάπτυξή του και ότι ορμονικά και λειτουργικά υπάρχει γάλα για να καλύψει τις ανάγκες του μωρού, αυτό συμβαίνει στις 6 εβδομάδες μετά τον τοκετό και αν ο θηλασμός είναι επιτυχής.

δλδ το στηθος θα παραγει το γαλα την ωρα που θηλαζει το μωρο και οχι πιο πριν προκαταβολικα οπως γινοταν μεχρι τωρα???

πάλι παράγεται προκαταβολικά γάλα αλλά σε μικρότερη ποσότητα και αυτή θα μειώνεται συνεχώς

ο χρόνος είναι πολύ διαφορετικός από μητέρα σε μητέρα

Δλδ θα θηλαζω και μετα απο μια ωρα θα μπορω να βγαζω κανονικη ποσοτητα γαλακτος για να το κραταω στην καταψυξη???

μπορεί να συμβεί και αυτό αλλά δεν μπορούμε να το ξέρουμε γιατί κάθε μητέρα είναι διαφορετική και γιατί κάθε μητέρα ανταποκρίνεται με διαφορετικό τρόπο στο θήλαστρο

Επισης θελω να παω γυμναστηριο...επηρεαζει τον θηλασμο????Η διαιτολογος μου ειπε οτι μετα απο εντονη ασκηση παραγεται γαλακτικο οξυ και θα πρεπει να θηλαζω τουλαχιστον μια ωρα μετα...ισχυει αυτο???

Δεν ισχύει αυτό που σου είπε ο διαιτολόγος.

Μπορείς να κάνεις ακόμη και πρωταθλητισμό (αλλά σε αυτή την περίπτωση δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιείς αναβολικά).

Μερικές φορές μπορεί να αλλάξει η γεύση του γάλακτος μετά την άσκηση, τα περισσότερα μωρά δεν αντιδρούν καθόλου σε αυτό.

αααα και μποσα φλιτζανια γλυκανισο την ημερα πρεπει να πινω για να γινει δουλεια??

καθόλου! γιατί να πάρεις γλυκάνισο;

Ο θηλασμός σπάνια χρειάζεται παρεμβάσεις. Αν γίνουν παρεμβάσεις χωρίς να είναι απαραίτητες, συνήθως δημιουργούν σοβαρά προβλήματα.

Μην παρασύρεσαι από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν άλλες μητέρες. Οι περισσότερες θηλάζουν χωρίς προβλήματα. Αυτές δεν έχουν λόγο να γράφουν! Εδώ γράφουν κυρίως οι μητέρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα για να τα λύσουν. Αυτό δεν σημαίνει ότι όλες όσες θηλάζουν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα!:wink:

Θηλαζω 34 ημερες αποκλειστικα :)

Συγχαρητήρια και καλή συνέχεια!

Διαφημίσεις

Εγώ θηλάζω τα διδυμάκια μου, πολλές μέρες μπορεί να μην τους δώδω καθόλου ξένο συνήθως όμως τρώνε 1-2 γεύματα ξένο. Ο ένας μου έκανε κολικούς και δυσκοιλιότητα με αποτέλεσμα να κλαίει επί ώρες και να ταλαιπωρείται. Η παιδίατρος μου συνέστισε ένα γάλα για τους κολικούς και έχω στενοχωρηθεί :-( που δεν τον θηλάζω. Η αλήθεια είναι πώς ηρέμησε όμως ψάχνει το στήθος μου. Του δίνω λίγο γιατί δεν θέλω να το κόψει, απλά να του περάσουν οι κολικοί. Επειδή όμως έχει φάει τρώει και το κάνει εμμετό. Και λίγο ξένα να του δώσω πάλι το ίδιο μου κάνει.

Ισχύει τελικά ότι αυτό το γάλα είναι καλύτερο από το μητρικό;

Και κάτι ακόμα. Πόσο γάλα μπορεί να παράγει μία γυναίκα την ημέρα; Οι δικοί μου τρώνε γυρω στο 1λίτρο καθημερινά ο καθένας. Εγώ προσωπικά ζαλίζομαι πάρα πολύ αν και παίρνω σίδηρο και ασβέστιο.

Ευχαριστώ.

Κανένα ξενο γάλα δεν είναι καλύτερο από το μητρικό!!!!

Δυσκοιλιότητα σπάνια βλέπουμε με το μητρικό, μάλλον το συμπλήρωμα ευθύνεται γι΄αυτήν.

Τα μωράκια που θηλάζουν, συνήθως κάνουν λιγότερους κολικούς -αλλά όχι πάντα. Είναι κρίμα να στερείς στο ένα (αν κατάλαβα καλά) παιδάκι σου το μητρικό. Δοκίμασε πάλι, κόβοντας το ξένο σιγά-σιγά -αν χρειαστείς βοήθεια υπάρχει αντίστοιχο θέμα.

Κάθε γυναίκα μπορεί να παράγει όσο γάλα χρειάζεται για τα μωρά της. Η παραγωγή ακολουθεί τη ζήτηση, αν δεν παρεμβαίνουμε με συμπληρώματα.

Φρόντισε να τρως καλά! ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ! Η διατροφή σου είναι πιο σημαντική από τα συμπληρώματα σιδήρου και ασβεστίου. Καταλαβαίνω ότι με 3 μωρά στο σπίτι δεν είναι εύκολο να φροντίζεις τον εαυτό σου, όμως ΠΡΕΠΕΙ. Τα μωρά σου σε χρειάζονται γερή και δυνατή!

Υπάρχουν αρκετές μανούλες στο φορουμ που θηλάζουν δίδυμα και μάλιστα αποκλειστικά. Η NickyL, η anastasie και άλλες. Αυτές ίσως μπορούν να σε συμβουλέψουν καλύτερα.

ΚΑλό κουράγιο και καλή συνέχεια!

KbCJp2.pngEYukp3.png

Να σου ζήσουνε!

Ισχύει τελικά ότι αυτό το γάλα είναι καλύτερο από το μητρικό;

Η επίσημη ιατρική άποψη είναι αυτή:

Human milk is species-specific, and all substitute

feeding preparations differ markedly from it, making

human milk uniquely superior for infant feeding.12

http://aappolicy.aappublications.org/cgi/reprint/pediatrics;115/2/496.pdf

Και κάτι ακόμα. Πόσο γάλα μπορεί να παράγει μία γυναίκα την ημέρα; Οι δικοί μου τρώνε γυρω στο 1λίτρο καθημερινά ο καθένας.

Εσύ έχεις ορμόνες για να παράγεις γάλα για τουλάχιστον δύο παιδιά.;)

Εγώ προσωπικά ζαλίζομαι πάρα πολύ αν και παίρνω σίδηρο και ασβέστιο.

Έχεις αναιμία; Αν ναι, τότε κακώς παίρνεις το ασβέστιο, εμποδίζει την αφομοίωση του σιδήρου.

Η παιδίατρος μου συνέστισε ένα γάλα για τους κολικούς και έχω στενοχωρηθεί :-( που δεν τον θηλάζω.

Μήπως να αλλάξεις παιδίατρο;

Αν αυτή είναι ανίκανη να βρει μια λύση με προτεταιότητα την υγεία του παιδιού και άρα το θηλασμό, γιατί θα πρέπει να την ακολουθήσεις; Σε δεσμεύει κάτι να παραμείνεις σε μια ανεπαρκή παιδίατρο;

Την παιδίατρο την ξέρω χρόνια και είναι πάρα πολύ καλή και είναι υπέρ του μητρικού θηλασμού. Χαίρεται πάρα πολύ που καταφέρνω και θηλάζω τα δίδυμα. Απλά την έπαιρνα συνέχεια τηλέφωνο απελπισμένη που έκλαιγε το μωρό και προφανώς προσπάθησε κι εκείνη να βρει κάποια λύση. Το πουλάκι μου σήμερα δεν του στέρησα τη μαμά και τον θήλασα κανονικά. Δεν έκανε κολικούς. Του έδωσα σταγόνες και μετά τον θήλαζα γιατί κι αυτός κλαίει και ψάχνει.

Να διορθώσω κάτι. Δεν είναι δυσκοίλιος, κάνει κακά μια φορά στις 3-4 μέρες σαν αλοιφή. Έχει πολλά αέρια κι αυτά τον πονάνε. Γουργουρίζει η κοιλίτσα του. Τον μεγάλο μου γιο τον θήλασα αποκλειστικά για 7 μήνες. Φανταστείτε ότι δεν είχα καν μπιμπερό στο σπίτι. Κι αυτός αργούσε να κάνει κακά, μπορεί και 7-8 μέρες! Όμως δεν πονούσε.

Εσείς επίσης τί μου προτείνετε για τις ζαλάδες; Άρχισα δίαιτα σε διαιτολόγο και τη δεύτερη μέρα την έκοψα γιατί μου μείωσε κατά 1/3 το γάλα. Δίαιτα μπορώ να κάνω όποτε θέλω. Τώρα όμως είναι μοναδική ευκαιρία να θηλάσω τα μωράκια μου.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Διαφημίσεις

Το πουλάκι μου σήμερα δεν του στέρησα τη μαμά και τον θήλασα κανονικά. Δεν έκανε κολικούς. Του έδωσα σταγόνες και μετά τον θήλαζα γιατί κι αυτός κλαίει και ψάχνει.

Τι χρώμα έχουν τα κακά του μωρού που κάνει κολικούς και του άλλου που δεν κάνει;

Έχει πολλά αέρια κι αυτά τον πονάνε. Γουργουρίζει η κοιλίτσα του.

Ο πρώτος ύποπτος είναι τα γαλακτοκομικά από γάλα αγελάδος.

Πόσες μερίδες γαλακτοκομικά καταναλώνεις τη μέρα; Πόσες είναι από γάλα αγελάδος και πόσες συνολικά;

aglaia καταρχάς σε ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ για το ενδιαφέρον σου.

Γαλακτοκομικά δεν καταναλώνω παρά μόνο τυρί φέτα. Γι αυτό παίρνω και ασβέστιο. Να πω ότι το πρωί πίνω το σίδηρο με φυλλικό οξύ και το απόγευμα το ασβέστιο. Άρα δεν απορροφά το ένα το άλλο. Τρώω καθημερινά γλυκό (συνήθως του κουταλιού ή καταϊφι). Σε όλη την εγκυμοσύνη δεν έτρωγα σχεδόν τίποτα και τώρα είμαι σαν ναρκομανής με τα γλυκά. Θέλω οποσδήποτε να φάω.

Τα κακά του μωρού με τους κολικούς είναι κίτρινα και του άλλου κίτρινα και καμιά φορά και λίγο προς το πορτοκαλί. Ανάλογα αν θα έχει πιει ξένο γάλα ή όχι.

Για τις ζαλάδες ο πρώτος ύποπτος είναι η πίεση. Από τη μέρα που γέννησα μου ανέβηκε πίεση χωρίς ποτέ να έχω. Πήγα και σε καρδιολόγο και σε ενδοκρινολόγο γιατί μέσα στις πρώτες 15 μέρες έχασα 22 κιλά. Δεν βρέθηκε τίποτα εκτός από αυξημένη ανδρεναλίνη λόγω του ότι μου είχε ρίξει ο αναισθησιολόγος και θέλει 20 μέρες για να φύγει από το σώμα. Το μόνο που είπαν είναι ότι η καρδιά μου δουλεύει πολύ στρεσαρισμένα. Λογικό είναι έχω 3 μωρά.

Κορίτσια γεια σας!Χθες έκλεισε η μπέμπα μου τον τρίτο μήνα,κάναμε και το δεύτερο εμβόλιο.Δυστυχώς βάλαμε μόνο 600γρ.τον τρίτο μήνα αλλά στο σύνολο των 3 μηνών 3κιλά.Συμβαίνει καμιά φορά στασιμότητα στο βάρος;Βέβαια η συμπεριφορά της με ανησυχεί τον τελευταίο καιρό καθώς κάνω αγώνα για να φάει από το στήθος παρόλο που έχω πάλι αρκετό γάλα,παίζει συνέχεια ή γκρινιάζει.Για μπιμπερό ούτε κουβέντα.Μήπως φταίει που την βάζω συχνά στο στήθος ενώ θα έπρεπε να περιμένω 2,5-3 ώρες να πεινάσει πολύ;Επίσης κάνει 3-4 εμετούς καθημερινά παρόλο που θα έχει ρευτεί.Στενοχωριέμαι πάλι γιατί κατάφερα να επαναφέρω το γάλα μου αλλά η μικρή μου κάνει κόλπα.Απορώ γιατί μέχρι που έκλεισε τον 2 μήνα ήταν πολύ συνεργάσιμη...

Κορίτσια να επανέλθω με το θέμα του επαναγαλακτισμου.Αυτο που κατάφερα μέχρι στιγμής είναι η μικρή να είναι πιο δεκτική με το στήθος που μεχρι τώρα αρνίοταν.Οσο για την ποσότητα γάλατος έχει φτασει στα 50ml απο το ενα στήθος και περίπου 30ml απο εκεινο που αρνίοταν η μικρή ,πέρνω και μαγγιά μπύρας.Θα πρέπει αν συνεχίσω μάλλον τις αντλησεις , έτσι ? Επίσης την πήγα στον παιδίατρο και μέσα στον μήνα έβαλε 140 γρ 1,5 cm ύψος και 0,5 περίμετρο. Τα κιλά δεν θα έπρεπε να είναι παραπάνω ? Νομίζω πως τρώει αρκετά (3 φρούτα στην φρουτόκρεμα ) και το μεσημεριανό της είναι μισό multi .Mήπως δεν επαρκεί το γάλα μου?Κάνω περίπου 3 αντλήσεις και 3 θηλασμους μέσα στην ημέρα .Το βράδυ θηλάζει απο 1-3 φορές

sppJp2.png

73j1p2.png

Εσείς επίσης τί μου προτείνετε για τις ζαλάδες; Άρχισα δίαιτα σε διαιτολόγο και τη δεύτερη μέρα την έκοψα γιατί μου μείωσε κατά 1/3 το γάλα. Δίαιτα μπορώ να κάνω όποτε θέλω. Τώρα όμως είναι μοναδική ευκαιρία να θηλάσω τα μωράκια μου.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Γιατί κάνεις δίαιτα; Για να χάσεις κιλά ; H υπάρχουν άλλοι λόγοι υγείας που το υπαγορεύουν;

Αν το κάνεις μόνο για να χάσεις κιλά πιστεύω ότι δεν το χρειάζεσαι. Θηλάζοντας δίδυμα θα αδυνατίζεις από μόνη σου.

Και κατά την ταπεινη μου γνώμη αν ένας παιδίατρος μας πει ελαφρά τη καρδία να δώσουμε ξένο γάλα ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ!!!!!

.pngy3DLp3.png

Sofie κοίταξα και προηγούμενα μηνύματά σου αλλά δεν είδα να αναφέρεις κάπου αναλυτικά τις ζυγίσεις και το πρόγραμμα σας γενικά. Για να υπάρχει μια καλύτερη εικόνα κάνε ένα κόπο να απαντήσεις στις παρακάτω ερωτήσεις....

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=23962

(κάνεις copy paste και απαντάς στις ερωτήσεις)

πριν από αυτό να σου πω ότι αν το παιδί έχει πάρει 600gr δεν είναι στασιμότητα – πήρε βάρος... επίσης να δούμε και λίγο το θέμα των εμετών που λες...γράψε κάποια παραπάνω στοιχεία.

Κορίτσια να επανέλθω με το θέμα του επαναγαλακτισμου.Αυτο που κατάφερα μέχρι στιγμής είναι η μικρή να είναι πιο δεκτική με το στήθος που μεχρι τώρα αρνίοταν.Οσο για την ποσότητα γάλατος έχει φτασει στα 50ml απο το ενα στήθος και περίπου 30ml απο εκεινο που αρνίοταν η μικρή ,πέρνω και μαγγιά μπύρας.Θα πρέπει αν συνεχίσω μάλλον τις αντλησεις , έτσι ? Επίσης την πήγα στον παιδίατρο και μέσα στον μήνα έβαλε 140 γρ 1,5 cm ύψος και 0,5 περίμετρο. Τα κιλά δεν θα έπρεπε να είναι παραπάνω ? Νομίζω πως τρώει αρκετά (3 φρούτα στην φρουτόκρεμα ) και το μεσημεριανό της είναι μισό multi .Mήπως δεν επαρκεί το γάλα μου?Κάνω περίπου 3 αντλήσεις και 3 θηλασμους μέσα στην ημέρα .Το βράδυ θηλάζει απο 1-3 φορές

Μπορείς να εντάξεις στο πρόγραμμα σου και άλλες 2 αντλήσεις όχι απαραίτητα μεγάλης διάρκειας (π.χ των 10-15 λεπτών μαξ) ή αυτό είναι ανέφικτο?

Μπορείς να εντάξεις στο πρόγραμμα σου και άλλες 2 αντλήσεις όχι απαραίτητα μεγάλης διάρκειας (π.χ των 10-15 λεπτών μαξ) ή αυτό είναι ανέφικτο?

Πραγματικά , ζορίζομαι ήδη.Ξερεις , υπάρχει και ο μεγάλος ...είμαι και μόνη ......δυσκολεύομαι ήδη.Πραγματικά δεν ξέρω που να εντάξω χρονικά άλλες 2 αντ΄λήσεις .Δεν ξέρω αν μπορώ να το κάνω αμέσως μόλις θηλάσει π.χ πρωί και το μεσημέρι μόλις κοιμηθεί ?

Σε τί ποσότητα θα πρέπει να φέρω την παραγωγή για να πω οκ μεχρι εδώ οι αντλήσεις ?Υπάρχει καποια συγκεκριμένη ποσότητα π,χ 100 ml, 200ml σε κάθε άντληση ?

sppJp2.png

73j1p2.png

Το ξέρω ότι είναι ζόρι ειδικά όταν υπάρχει και άλλο παιδί σε καταλαβαίνω...

Ναι δεν παίζει ρόλο η ώρα νομίζω μια χαρά θα είναι έτσι όπως λες. Δεν σκεφτόμουν κάποια συγκεκριμένα μλ απλά έλεγα να δοκιμάσεις για 2 εβδομάδες για να δεις μια χ αύξηση οπότε να ξαναδείς με το παιδί πως συνεργάζεται πια γιατί δεν είναι ότι είχες θέμα δραστικής μείωσης της παραγωγής αφού το παιδί θηλάζει απλά ήθελες να την αυξήσεις λίγο για να θηλάζεται περισσότερο το απόγευμα ....

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...