Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπαθεια για αποκλειστικο θηλασμο

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Την ημερα που ηταν να φυγουμε ο μας εξετασε η παιδιατρος στο Ελενα και επειδη το μωρο εκλαιγε και πεινουσε (δεν ειχα κατεβασει ακομα κανονικο γαλα λογω καισαρικης) με εκανε ξεφτιλα λεγοντας μου οτι υποσιτιζω το μωρο και αμεσως το μπουκωσε στο βρεφικο γαλα και φυσικα μου εγραψε συνταγη για ενα πολυ καλο γαλα με την δοσολογια για καθε γευμα...

Να σου ζήσει!

Δεν σε έκανε ξεφτίλα, ξεφτιλίστηκε η ίδια που προκειμένου να εισπράξει τα δώρα δεν διστάζει να εξεφτελίζεται η ίδια και να εξεφτελίζει και την επιστήμη της.

στο Ελενας ομως που υποτιθεται οτι ειναι το πρωτο νοσοκομειο φιλικο προς τον μητρικο θηλασμο

Το συγκεκριμένο νοσοκομείο δεν έχει χαρακτηρισθεί ως φιλικό στο θηλασμό ούτε πρόκειται να χαρακτηρισθεί με τέτοιο προσωπικό που έχει (βλεπε την παιδίατρο που σας εγραψε τη συνταγούλα). Το ότι μερικοί από το προσωπικό είναι κάπως καταρτισμένοι και προσπαθούνε δεν σώζει την κατάσταση.

μας ειχαν πει οτι μετα τις 15 μερες αδειαζουμε σε καθε θηλασμο ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΕΝΑ ΜΑΣΤΟ. Το εκανα με αποτελεσμα σε 3-4 μερες να δω δραματικη μειωση του γαλακτος..

... είναι τόσο καταρτισμένοι που δίνουν την ίδια οδηγία σε όλες τις μητέρες και πρέπει να πηγαίνει καλά, αν δεν πηγαίνει καλά φταίει η μητέρα που δεν θέλει να θηλάσει και όχι η λάθος οδηγία που δίνουν.

Αυτή η οδηγία είναι κατάλληλη για μητέρες που έχουν υπερπαραγωγή, για μητέρες που τα μωρά τους κάνουν πάρα πολλά γεύματα όμως δεν είναι κατάλληλη για όλες τις μητέρες. Αν το μωρό κάνει λίγα γεύματα (λιγότερα από 12) και αν η μητέρα δεν έχει υπερπαραγωγή, το καλύτερο είναι να θηλάζει και από τους δύο μαστούς σε κάθε γεύμα. Γενικα λέμε ότι η μητέρα προσφέρει τον ένα μαστό για όση ώρα θέλει το μωρό, όταν χάσει το ενδιαφέρον του, προσφέρει και τον αλλο, αν συνεχίσει έχει καλώς, αν δεν συνεχίσει πάλι έχει καλώς!

Και ερχομαι στο σημερα...οπου θελω και την βοηθεια σας..μεχρι πριν 3 μερες θηλαζε γυρω στις 8-9 φορες την μερα κανοντας 2 γευματα την νυχτα (το ενα γυρω στη 1 και το αλλο στις 4)..γαλα ειχα αλλα οχι αυτο που λεμε να μου σταζει και ολας.

Οι διαρροές δεν είναι ένδειξη υπερπαραγωγής. Μπορεί να έχεις υπερπαραγωγή και να μην έχεις διαρροές και μπορεί να έχεις γάλα λιγότερο από τις ανάγκες του μωρού και να έχεις διαρροές με το παραμικρό.

Εδω και 2 μερες τρωει στις 9 το βραδυ και ξυπναει στις 3 και μετα στις 7...

Δλδ 6 ωρες χωρις θηλασμο...στην αρχη χαρηκα γιατι κοιμηθηκα λιγο παραπανω αλλα παλι βλεπω το γαλα την υπολοιπη μερα να λιγοστευει...και ρωτω..τι να κανω???Να το ξυπναω να τρωει?Ο παιδιατρος ειπε οτι το μωρο τρωει οποτε και οσο θελει και οτι πρωτα ερχεται ο υπνος και μετα το φαι...ή να βγαζω κατα τις 12 το γαλα με θηλαστρο ετσι ωστε να διατηρειται η παραγωγη??

Το γάλα δεν πρέπει να περισσεύει γιατί αυτό μπορεί κάθε στιγμή να δου δημιουργήσει πρόβλημα.

Δεν θα σου συνιστούσα να χρησιμοποιήσεις προληπτικά το θήλαστρο. Θα έλεγα να το αφήσεις έτσι, να δεις πώς θα πάει και αν πράγματι νομίζεις ότι η παραγωγή σου δεν μπορεί να διατηρηθεί με αυτό το πρόγραμμα, μόνο τότε να παρέμβεις με το θήλαστρο.

Επισης εχω μια απορια...τι ακριβως σημαινει ΕΔΡΑΙΩΣΗ θηλασμου?

Σημαίνει ότι το στήθος έχει ολοκληρώσει την ανάπτυξή του και έχει καθιερώσει μια παραγωγή επαρκή για τις ανάγκες του παιδιού, αυτό συμβαίνει περίπου την 6η εβδομάδα από τον τοκετό όταν ο θηλασμός είναι επιτυχής (δηλαδή όταν το μωρό τρέφεται επαρκώς ή αντλείται τόσο γάλα που μπορεί να καλύψει τις ανάγκες ενός μωρού)

καλημερα !!!!!

Αγλαια ολες οι συμβουλες σου ειναι απιστευτα βοηθηματα για εμας τις νεες μανουλες!!!!!

να πω λοιπον τον πονο μου!!!!!!

εχουν μειωθει οι π;νες που λερωνει η μπεμπα μου!!!!!αυτο με ανησυχει ιδιαιτερα!!!!!

εκει που γεμιζε 7 με 10 πανες πεσαμε στις 5 περιπου με κακακια τσια γεμιζει συνεχεια!!!!!

μηπως εγινε κατι στο γαλα μου?

επεισης να αναφερω οτι κοιματε βαθια ολη την ημερα και το βραδυ π,χ χθες ξυπνησε στης 3 εφαγε εβγαλε γουλιτσες ζοριζοταν γιατι δεν μπορουσε να κανει κακα της ,την επιασε λοξυγγα και ξανα παλι ο ιδιος κυκλος με αποτελεσμα α κοιμηθει στης 6!!!!!!!!!!

καλημερα Δημητρα!!!!!!!

Αγλαϊα μου καλησπέρα.Ήρθε η ώρα να ζητήσω κι εγώ την συμβουλή σου ....σε 15 ημέρες περίπου θα γεννήσω το 2ο αγοράκι μου,ενώ το 1ο είναι μόλις 14 μηνών..

Όπως καταλαβαίνεις η ανάγκη του για φροντίδα είναι ακόμη άμεση κι εκείνου όπως θα είναι και του μικρούλη-μικρούλη..

Φοβάμαι λοιπόν οτι δεν θα μπορώ να έχω κατάλληλλα προγραμματισμένο θηλασμό,και ενώ έχω το mini electricc της medela,σκέφτομαι σοβαρά να νοικιάσω το symphony,ωστε να καταφέρω όσο το περισσότερο δυνατόν να δώσω το γάλα μου στο βρέφος..Με το mini electric πέρισυ,δεν είχα πολύ καλά αποτελέσματα,μιάς που δεν είχα και την κατάλληλλη ενημέρωση σχετικά με το τι πρέπει να κάνω,και το μωράκι κοιμόταν επάνω μου προσπαθώντας να φάει(Κάτι το οποίο φοβάμαι οτι θα επαναληφθεί και θα καταλήξουμε πάλι να θηλάσω μόνο 2 μήνες).

Πιστεύεις οτι αν κάνω αυτό που σκέφτομαι θα είναι καλά τα πράγματα αυτή την φορά?

*κάθε πόση ώρα θα πρέπει να θηλάζει?(με το 3ωρο που ακολουθούσα πέρισυ αισθάνομαι οτι δεν ήταν αρκετό.)

*και είναι σωστό που λένε οτι το μωρό πρέπει να θηλάσει άμεσα μέσα στο πρώτο μισάωρο με μία ώρα αφού γεννηθεί?

*κι αν έχει γεννηθεί με καισσαρική ισχύει το ίδιο?Η δεν παίζει κανένα ρόλο?

Αυτά προς το παρόν.

Σ'ευχαριστώ πολύ που είσαι διαθέσιμη να απαντάς στις απορίες μας και περιμένω απάντησή σου.

ΦΙΛΙΑ ΠΟΛΛΑ,ΒΑΡΒΑΡΑ.

Έχω στείλει το ιδιο μήνυμα και σε άλλο topic,συγνώμη,αλλα ήθελα να σιγουρευτώ οτι θα το δείς!! :)

Ευχαριστώ για την κατανόηση...

Διαφημίσεις

Κριστίνα σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου.. Η αλήθεια είναι ότι δεν έβρισκα που είχε πάει το θέμα μου & τώρα είδα ότι μου απάντησες :rolleyes:

Το πρωτόκολλο της Αγλαϊας το είχα διαβάσει από την πρώτη στιγμή!Λοιπόν, κάνω 4 - 5 αντλήσεις την ημέρα, μια εκ των οποίων μεταξύ 12 - 1 τα ξημερώματα και τις υπόλοιπες κατά τη διάρκεια της ημέρας μόλις βρω λίγο χρόνο. Η αλήθεια είναι ότι δεν ήξερα για το μισάωρο μετά & μόλις τελείωνα με το θηλασμό, έβαζα το θήλαστρο...

Δεν της έχω δώσει ξένο γάλα, παρά τις επίμονες προσπάθειες της πεθερούλας & προσπαθώ να μαζέψω πάλι κάποιο απόθεμα. Συνεχίζω με τις μαγιές κανονικά & βρήκα και το τηλέφωνο μιας συμβούλου θηλασμού στη Θεσσαλονίκη, η οποία ήταν καταπληκτική και με βοήθησε αρκετά!

Αυτά προς το παρόν από εμένα, πάω να την πάρω τη ζουζούνα που μόλις ξύπνησε και σας στέλνω πολλά φιλιά

KItOp3.pngmPU7p3.png

καλημερα !!!!!

Αγλαια ολες οι συμβουλες σου ειναι απιστευτα βοηθηματα για εμας τις νεες μανουλες!!!!!

να πω λοιπον τον πονο μου!!!!!!

εχουν μειωθει οι π;νες που λερωνει η μπεμπα μου!!!!!αυτο με ανησυχει ιδιαιτερα!!!!!

εκει που γεμιζε 7 με 10 πανες πεσαμε στις 5 περιπου με κακακια τσια γεμιζει συνεχεια!!!!!

μηπως εγινε κατι στο γαλα μου?

επεισης να αναφερω οτι κοιματε βαθια ολη την ημερα και το βραδυ π,χ χθες ξυπνησε στης 3 εφαγε εβγαλε γουλιτσες ζοριζοταν γιατι δεν μπορουσε να κανει κακα της ,την επιασε λοξυγγα και ξανα παλι ο ιδιος κυκλος με αποτελεσμα α κοιμηθει στης 6!!!!!!!!!!

καλημερα Δημητρα!!!!!!!

βρε μανια να εχει κατι το γαλα της :P:p 1 μηνων δεν πηγε το μωρο?νομιζω οτι μια χαρα κακακια κανει.αμα εβγαλε γουλιτσες τοτε να την κρατας να ρευτει κ μολις τρωει απο το καθε στηθος.αν ρευτει μια φορα κρατα την αλλα 5 λεπτα μηπω θελει κ 2η.κ αντε μια χαρα ειναι το γαλα σου!εναμισι κιλο σε ενα μηνα πηρε το μωρο σου

Διαφημίσεις

εκανα βλακεια!

ενω απο την διατροφη μου εχω αποκλεισει ολα τα γαλακτοκομικα,επειδη μαλλον της φερνουν ανησυχια,σημερα μαγειρεψα και εβαλα κρεμα γαλακτος:::!!!!!!!

λες να εχουμε τιποτα πανηγυρια?

Διαφημίσεις

ε παραφαγε μαλλον :P κρατα την να ρευτει οπωσδηποτε για να μη βγαζει γουλιτσες.κ να περιμενεις κανενα 5λεπτο μηπως θελει ξανα.αν ειναι ξυπνια μπορεις να την βαλεις κ μπρουμυτα στα ποδια σου (να μη πιεζεται η κοιλια της) κ να την χτυπας ελαφρα στην πλατουλα

ποτε ειναι να φαει??κ σιγα πια ποση ποσοτητα να εφαγες απο κρεμα γαλακτος

ε μαγειρεψα 2 στηθη κοτοπουλο με μηλο σταφιδες και μπανανα και εβαλα και ενα κουτακι κρεμα γαλακτος

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...