Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπαθεια για αποκλειστικο θηλασμο

Recommended Posts

maka καλημέρα. Να σου ζήσει το μωράκι σου.

Μέχρι να διαβάσει το μήνυμά σου η Αγλαΐα, απάντησε στις ερωτήσεις που γράφονται εδώ:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=40795

Κάνεις κόπι πέιστ στο ποστ που θα βρεις εκεί και απαντάς τις ερωτήσεις.

Έτσι θα δώσεις τα απαραίτητα στοιχεία ώστε να μπορέσει η Αγλαΐα αλλά και οι υπόλοιπες κοπέλες να σε βοηθήσουν.

Γράψε μας επίσης ποιο θήλαστρο χρησιμοποιείς και τον ακριβή αριθμό των αντλήσεων που κάνεις ανά ημέρα.

Αν πραγματικά το επιθυμείς υπάρχει τρόπος να κάνεις επαναγαλακτισμό και να θηλάσεις το μωράκι σου αποκλειστικά. Εμείς είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε!:D

Πήγαινε στην αρχή του τόπικ που γράφουμε τώρα και διάβασε τα τρία πρώτα ποστ, όπου η Αγλαΐα γράφει αναλυτικά τη διαδικασία του επαναγαλακτισμού.

Περιμένουμε νέα σου!

bennettstevenspalestinewall2.jpg

Το τείχος στη λωρίδα της Γάζας, έτος 2009. Ενα κομμάτι γης τέσσερις φορές πιο πυκνοκατοικημένο από την Αττική, αποτελεί τη μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου... Τα παιδιά στην Παλαιστίνη

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Αγλαια μου σε ευχαριστω παρα πολυ για την πολυτιμη συμβουλη σου!!!!φοβηθηκα παρα πολυ με τα νευρα μου μην μου κοπει το γαλατακι μου!!!!!!!!!!

Δημητρα μου συγνωμη που χθες δεν ειπα καληνυχτα ,αλλα η μικρη μου ξυπνησε και ηθελε αλλαγμα ταισμα και πολυ αγκαλιτσα.....οποτε καταλαβαινεις....ελπιζω να τα πουμε σημερα!!!!!!φιλακια!!!!

εν τω μεταξυ εχειι μαθει και κοιματε στο κρεβατι μας διπλα μου και οταν ειναι ανησυχη απλα ψαχνει το βυζακι τρωει και κοιματε!!!

ολα καλα μεχρι εδω !το κακο ειαι μηπως κακομαθει και τζαμπα παει το λικνο και το δωματιο της?

μηπως την κακοεμαθα?

Διαφημίσεις

εσυ τι λες?:P βαλτην στο κρεββατακι της τωρα που ειναι νωρις γιατι αργοτερα εσυ κ ο αντρας σου θα καταντησετε τα 2 χαρουμενα αδερφακια :P κ το χειροτερο δε χορταινεις υπνο γιατι εχεις το μυαλο σου συνεχεια μη το χτυπησεις καταλαθος..ασε που οσο πιο μεγαλα ειναι τοσο πιο δυσκολα ξεμαθαινουν.ακουσε με.θα τραβας τα μαλλια σου:o η κορη μου 4 εγινε κ τα ξημερωματα ξυπναει κ ερχεται μεσα...δεν κοβεται αυτο απαξ κ το μαθουν.μπορεις να βαλεις το κρεβατακι της κολλητα με το δικο σας αρκει να ειναι στο δικο της κρεββατι.καντο οσο ειναι νωρις

βρε εχω το λικνο της κολλητα με το κρεββατι μας,αλλα τιποτα δεν κοιματε εκει με τιποτα!!!!!τι εχω το χερι μου συνεχεια και την χαιδευω ....εκει αυτη...μολις την βαλω στο κρεββατι διπλαμου της δωσω γαλατακι μεσα σε 10 λεπτα εχει κοιμηθει,

αν παω να την παρω να την βαλω στο λικνο ξυπναει και νιαουριζει.......

βρε το πιτσιρικι!!! βαλε διπλα της μια μπλουζα σου που να την εχεις φορεσει ολη μερα.θελει τη μυρωδια σου γιαυτο θελει να ειναι διπλα σου.δοκιμασε το να δεις αμα πιασει:P

δοκιμασε το αλλα μην βαλεις κανενα αρωμα κλπ.φορα την μπλουζα ολη μερα να παρει τη μυρωδια σου κ μετα γυρνα την απο την αναποδη κ βαλτην διπλα στο μωρο.αυτο εκανα στο γιο μου για να μη θελει να κοιμαται στο κρεβατι μαζι μου κυριως γιατι φοβομουν μη τον πλακωσω στον υπνο!ελπιζω να πιασει σε σενα αν κ τα κοριτσακια ειναι πιο τσαχπινες :P

Διαφημίσεις

Απορια χαζομαμας!!!!!

ειναι φυσιολογικο που εφτιαξε ας πουμε μονη της ενα προγραμμα υπνου και κοιματε?την θηλασα στης 12 και κοιματε τωρα......

να ανησυχω? η απλα ερχομαστε σε κανονικα επιπεδα?

Α!!!!!

αν κοιμηθει πανω απο 3 ωρες και παω να την ξυπνησω για να φαει αφενος γρινιαζει μετα αφετερου δεν τρωει...μηπως να την αφηνω να ξυπναει κα να τρωει οποτε θελει αυτη?αφου παιρνει βαρος?

Αχ το εχω πολυ μεγαλο αγχος αυτο με το φαγητο.

επισης να σου πω οτι τα πολυ μωρα οπως το δικο σου δεν ειναι σε θεση να γνωριζουν ποτε ειναι μερα κ ποτε νυχτα.γιαυτο χανουν τη σειρα τους κ τα βραδυα δε λενε να κοιμηθουν καμια φορα.γιαυτο καλο ειναι οταν την κοιμιζεις τη μερα να κοιμαται σε διαφορετικο χωρο απο οτι τι νυχτα.πχ τα δικα μου οσο ηταν μωρα κ κοιμοταν στο δικο μας δωματιο,την ημερα τα ειχα να κοιμουνται στο παιδικο με το πατζουρι μισοκλειστο για να μπαινει κ φως της ημερας(που δε το χρησημοποιουσαμε για υπνο ακομα) κ τις νυχτες κανονικα στην κρεβατοκαμαρα με ενα μιρκο φωτακι ισα να βλεπω να τα ταιζω κ να τα αλλαξω.ετσι καταλαβαινουν να ξεχωριζουν τη μερα με τη νυχτα

επισης να σου πω οτι τα πολυ μωρα οπως το δικο σου δεν ειναι σε θεση να γνωριζουν ποτε ειναι μερα κ ποτε νυχτα.γιαυτο χανουν τη σειρα τους κ τα βραδυα δε λενε να κοιμηθουν καμια φορα.γιαυτο καλο ειναι οταν την κοιμιζεις τη μερα να κοιμαται σε διαφορετικο χωρο απο οτι τι νυχτα.πχ τα δικα μου οσο ηταν μωρα κ κοιμοταν στο δικο μας δωματιο,την ημερα τα ειχα να κοιμουνται στο παιδικο με το πατζουρι μισοκλειστο για να μπαινει κ φως της ημερας(που δε το χρησημοποιουσαμε για υπνο ακομα) κ τις νυχτες κανονικα στην κρεβατοκαμαρα με ενα μιρκο φωτακι ισα να βλεπω να τα ταιζω κ να τα αλλαξω.ετσι καταλαβαινουν να ξεχωριζουν τη μερα με τη νυχτα

αυτο κανω και εγω το πρωι την παιρνω στο σαλονι!!!!!

εχω ενα τεραστιο μαξιλαρι απο πουπουλα και την εχω εκει και κοιματε (εμ τι πριγκιπησσα θα ηταν αν δεν ην ειχα στα πουπουλα!!!)....εννοειτε πως το σαλονι εχει φως!!!!

μια χαρα τοτε.οσο για το αλλο.αφου ειδες οτι παιρνει πολυ καλο βαρος αφησε την να κοιμηθει κ μη την ξυπνας.αρκει μη περασουν πανω απο 5 ωρες γιατι ειναι μικρη ακομα

μια χαρα τοτε.οσο για το αλλο.αφου ειδες οτι παιρνει πολυ καλο βαρος αφησε την να κοιμηθει κ μη την ξυπνας.αρκει μη περασουν πανω απο 5 ωρες γιατι ειναι μικρη ακομα

μπα τοσο απο μονη της δεν εμεινε ποτε!!!!!!

ειναι και λαιμαργο το κοριτσακι μου!!!!!

συνηθως στις3 με 4 ωρες ξυπνα μονη της!!!!!!!!!

Διαφημίσεις

ας μην ηταν το φορουμ και εσεις οι πιο εμπειρες μανουλες και θα σου ελεγα εγω!!!!!

ξερεις ποσα πραγματα εμαθα?

οσο για τον αποκλειστικο θηλασμο με βοηθησαν ολες οι πληροφοριες!!!!!

αν δεν ηταν αυτο θα ειχα δωσει σιγουρα σημπληρωμα!!!!

αφου οταν γεννησα επειδη την ειχα διπλα μου στο κρεββατι μου στο νοσοκομειο και την θηλαζα συνεχεια....ε το μωρακι ,ωρων ηταν εκλαιγε λογικο.....

μαμα και πεθερα με ειχαν φαει οτι δεν εχω πολυ γαλα και δεν χορταινει γιατο και κλαιει!!!!εγω ομως εχοντας διαβασει ολα αυτα τις σκυλοεβρισα και εστρωσαν χαρακτηρα!!!!!

κα ετσι τα καταφεραμε!!!!

ασε το τι ακουσα...........

φαε φασολια για να εχεις γαλα,εχει λοξυγγα δωσε χαμομηλι,διψαει να του δωσεις τσαγακι και αλλες εξυπναδες.........

ξερεις ελεγαν κιολας και εμεις παιδια μεγαλωαμε...εσεις που τα μαθατε και ενα σωρο μπουρδες.....

ζητω το φορουμ!!!!!!!!εγινα εξπερ και μου λυνονται και ολες οι αποριες!!!!!!!!!!!

Κοριτσια χρειαζομαι τα φωτα σας...

Να παρω τα πραγματα απο την αρχη.Γεννησα στις 27/10 ενα αγορακι στο Ελενας με καισαρικη τομη και βαρος 3100 στις 40 εβδομαδες. Ειχα φροντισει να διαβασω καποια στοιχειωδη πραγματα για τον θηλασμο και ετσι θηλασα αμεσως δινοντας στο μωρο ολο το πρωτογαλα που ειχα και μην επιτρεποντας να δωσουν ξενο γαλα μιας και ηξερα οτι μεχρι να κατεβει το δικο μου το μωρο χρειαζοταν μονο το πρωτογαλα και τπτ παραπανω...τον ειχα στο στηθος οποτε το ζητουσε δλδ σχεδον καθε 1,5 με 2 ωρες.Την ημερα που ηταν να φυγουμε ο μας εξετασε η παιδιατρος στο Ελενα και επειδη το μωρο εκλαιγε και πεινουσε (δεν ειχα κατεβασει ακομα κανονικο γαλα λογω καισαρικης) με εκανε ξεφτιλα λεγοντας μου οτι υποσιτιζω το μωρο και αμεσως το μπουκωσε στο βρεφικο γαλα και φυσικα μου εγραψε συνταγη για ενα πολυ καλο γαλα με την δοσολογια για καθε γευμα...γυρνωντας στο σπιτι θηλασα και πηγα να δωσω στο μωρο παλι συμπηρωμα γυρω στα 30ml..το αποτελεσμα ηταν ο μικρος να αηδιαζει και να μου κανει εναν ωραιοτατο εμετο το ξενο γαλα.Καπου εκει πεισμωσα ασχημα και ειπα οτι αυτο το γαλα δεν το δινω στο μωρο να τον ξαναπιει και θα κανω τα παντα για να θηλασω αποκλειστικα..επισης η εν λογω κυρια ΜΟΥ ΕΔΩΣΕ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΟ.ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΑΚΟΥΣΑΤΕ!!!!Θηλασμος ΜΟΝΟ ανα 3 ωρες 15 λεπτα απο το καθε στηθος...θα εβαζα δλδ σε 5 ημερων μωρακι προγραμμα!!!

ΟΛα αυτα δεν μου καθονταν καθολου καλα και ειπα του αντρα μου οτι θα προσπαθησω και αναλογα με το βαρος του μωρου μετα απο μια βδομαδα θα κρινουμε αν οντως τρεφεται καλα ή οχι. Ετσι και καναμε με την συμπαρασταση του παιδιατρου μας που ειναι πολυ υπερ του αποκλειστικου μητρικου θηλασμου.Μετα την βδομαδα το μωρο ειχε παρει κοντα 200 γραμμαρια και το γαλα ετρεχε αφθονο...στο Ελενας ομως που υποτιθεται οτι ειναι το πρωτο νοσοκομειο φιλικο προς τον μητρικο θηλασμο μας ειχαν πει οτι μετα τις 15 μερες αδειαζουμε σε καθε θηλασμο ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΕΝΑ ΜΑΣΤΟ. Το εκανα με αποτελεσμα σε 3-4 μερες να δω δραματικη μειωση του γαλακτος..αρχισαμε παλι απο το μηδεν σχεδον με θηλασμο καθε 2 ωρες και 1 μερικες φορες και εμενα στα ορια της εξαντλησης (ψυχολογικης κυριως) γιατι βλεποντας ενα μωρο να ψαχνει διαρκως το στηθος μου νομιζα οτι πια δεν ειμαι σε θεση να παραγω γαλα.Ωσπου ενα βραδυ που παλι εψαχνε εψαχνε και τον ειχα στο στηθος πανω απο 40 λεπτα αλλα ηθελε και αλλο ο αντρας μου ,μου ειπε εντονα να δωσω συμπληρωμα γιατι το μωρο δεν χορταινει...επεμεινα πως οχι δεν θα δωσω και σε λιγο θα τον ξαναβαλω παλι στο στηθος...επεμεινε και εκεινος λεγοντας οτι οκ ο θηλασμος αλλα δεν θα λιμοκτονησει και το μωρο εξαιτιας του πεισματος μου...με πετυχε στο ευαισθητο σημειο, την υγεια του μωρου μου.Και εδωσα 60 ml συμπληρωμα στισ 22:30 το βραδυ...το μωρο μεχρι τις 5 το πρωι δεν ειχε ξυπνησει, το στηθος μου ειχε γινει τουμπανο απο το γαλα και το σηκωσα να φαει λιγο...το ταισα και στις 8 σηκωθηκε να ξαναφαει...εφαγε και μετα απο 10' μου εκανε εμετο με γαλα χωνεμενο (με πηγματα δλδ) και οχι αυτο που μολις ειχε θηλασει...λεω τυχαιο θα ηταν...το απογευμα τον ξαναταιζω με δικο μου και ξανακανει εμετο παλι χωνεμενο γαλα.Το ξενο γαλα του ειχε απλα διαλυσει το ευαισθητο στομαχακι του.Ορκιστηκα οτι ξενο γαλα δεν θα ξαναπιει σε καμμια περιπτωση.Μπορει ολη μερα να ειμαι με το βυζι απεξω αλλα ο μικρος ξενο γαλα ΔΕΝ ΘΑ ΠΙΕΙ. Να πω για την ιστορια οτι σημερα 29 μερες μετα την γεννηση του ειναι 3860 μονο με το δικο μου γαλα.

Και ερχομαι στο σημερα...οπου θελω και την βοηθεια σας..μεχρι πριν 3 μερες θηλαζε γυρω στις 8-9 φορες την μερα κανοντας 2 γευματα την νυχτα (το ενα γυρω στη 1 και το αλλο στις 4)..γαλα ειχα αλλα οχι αυτο που λεμε να μου σταζει και ολας. Εδω και 2 μερες τρωει στις 9 το βραδυ και ξυπναει στις 3 και μετα στις 7...Δλδ 6 ωρες χωρις θηλασμο...στην αρχη χαρηκα γιατι κοιμηθηκα λιγο παραπανω αλλα παλι βλεπω το γαλα την υπολοιπη μερα να λιγοστευει...και ρωτω..τι να κανω???Να το ξυπναω να τρωει?Ο παιδιατρος ειπε οτι το μωρο τρωει οποτε και οσο θελει και οτι πρωτα ερχεται ο υπνος και μετα το φαι...ή να βγαζω κατα τις 12 το γαλα με θηλαστρο ετσι ωστε να διατηρειται η παραγωγη??ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ βοηθειστε με θελω ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ το αγορακι μου να πινει μονο απο εμενα γαλατακι μιας και οπως ειπε και ο παιδιατρος το γαλα της μανουλας ειναι θειο δωρο για αυτο...ανυπομονω να ακουσω τις απαντησεις σας.

ΥΓ. Πηρα και γλυκανισο να πινω μπας και κανει και αυτος κατι καλυτερο...

Επισης εχω μια απορια...τι ακριβως σημαινει ΕΔΡΑΙΩΣΗ θηλασμου?

Ευχαριστω για την υπομονη σας.

bf2Bp2.png

rTodp3.png

ασε το τι ακουσα...........

φαε φασολια για να εχεις γαλα,εχει λοξυγγα δωσε χαμομηλι,διψαει να του δωσεις τσαγακι και αλλες εξυπναδες.........

ξερεις ελεγαν κιολας και εμεις παιδια μεγαλωαμε...εσεις που τα μαθατε και ενα σωρο μπουρδες.....!

.........................:shock::shock::shock::shock:

δεν εχω λογια....τι να σχολιασω.....οτι κ να πω ειναι ΛΙΓΟ

αμα δεν ξυπναει γιατι δεν το αντλεις?

Και εγω αυτο σκεφτομαι να κανω...δεν θελω να τον ξυπνησω μιας και παει απο μονος του να βαλει ενα προγραμμα...οποτε μαλλον εκει θα καταφυγω. Εχω παρει της philips το ηλεκτρικο θηλαστρο, κανει? Ή χρειαζομαι καποιο ποιο επαγγελματικο?

bf2Bp2.png

rTodp3.png

Να σου ζήσει το μωράκι σου!!!:P

Κοίτα αν το μωρό σου δεν έχει θέμα βάρους που δεν το έχει, δε νομίζω ότι υπάρχει λόγος να το ξυπνάς τη νύχτα. Την ημέρα θα αναπληρώσει τους θηλασμούς όπως απ'οτι καταλαβαίνω κάνει και τώρα.....εγώ θα σου έλεγα να είσαι σε εγρήγορση την ημέρα. Παρακολουθείς τις πάνες ότι είναι 6-8 την ημέρα βρεγμένες στη ηλικία σας και τα κακά μουσταρδί με κόκκους για να είσαι σίγουρη ότι παίρνει από το λιπαρό γάλα. Το αν θα φάει απο το ένα στήθος μόνο και θα χορτάσει θα το δεις μόνη σου απλά όταν χάνει το ενδιαφέρον του από το πρώτο προσφέροντας το δεύτερο αν έχει χορτάσει δεν θα πιεί....Η κάθε γυναίκα διαφέρει, το κάθε μωρό είναι διαφορετικό και σ'αυτά δεν υπάρχει κανόνας. Αν και νομίζω ότι αυτό το έχεις καταλάβει πια. Στο Έλενα γέννησα και εγώ, μέσα σε 4 μέρες που ήμουν εκεί με είδαν τέσσερεις διαφορετικοί παιδίατροι και ο καθένας έλεγε τα δικά του επίσης και οι μαίες έλεγαν διάφορα .π.χ η μια μου είχε πει θα το ταΐζεις όποτε ξυπνάει την τρίτη μέρα η δικιά μου κοιμήθηκε δυο πεντάωρα σερί με συνέπεια στη μέτρηση ζαχάρου που της έκαναν να είναι κάτω από το όριο η μια μαία έλεγε δώσε ξένο κατευθείαν η άλλη μου είπε θήλασε την και φώναξε με σε μια ώρα να ξανακάνουμε μέτρηση αν παραμένει κάτω από το όριο θα δώσουμε λίγο ξένο....προτίμησα τη δεύτερη και δεν δώσαμε καθόλου ξένο. Μη μπλέκεις με το θήλαστρο άσε το μωρό σου να κάνει δουλίτσα τα καταφέρνετε μια χαρά...Οι πρώτες 40 μέρες είναι να εδραιωθεί η γαλουχία δηλ. Το σώμα σου να προσαρμοστεί στις ανάγκες του παιδιού σου και να παράγει το ανάλογο γάλα ούτε περισσότερο ούτε λιγότερο αν βάλεις το θήλαστρο σε αυτή τη διαδικασία χωρίς να υπάρχει λόγος θα δώσεις λάθος μηνύματα . Για αυτό μάλιστα λέμε ανεμπόδιστο θηλασμός ότι ώρα όση ώρα θέλει το μωρό. Να χαλαρώσεις και να απολαύσεις αυτές τις πρώτες στιγμές σας.:P

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...