Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπαθεια για αποκλειστικο θηλασμο

Recommended Posts

Κορίτσια πραγματικά αισθάνομαι ανακουφισμένη που μοιράστηκα μαζί σας αυτό που 2 μήνες βασανίζει συνέχεια το μυαλό μου. Αγλαϊα, Κριστίνα, Δήμητρα, Πίπη, είστε όλες φοβερές! Μακάρι να είχα ζητήσει βοήθεια νωρίτερα, ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά, το μόνο σίγουρο είναι ότι η αγάπη που νιώθω για το μωρό μου όταν το ταίζω είτε με θηλασμό είτε με μπουκάλι είναι πάντα η ίδια!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

linav την ίδια ενοχή με σένα κουβαλούσα (και ακόμη την κουβαλάω) που δεν τα κατάφερα να θηλασω τι μεσαία μου κόρη. Παρόλο που και γάλα είχα και το μωρό θηλαζε πολύ καλά και καθόλου δε με κούραζε η όλη διαδικασία. Φαντάσου ότι θήλαζε κάθε 3 ώρες (ούτε χρονόμετρο να είχε) 25 λεπτά με μισή ώρα κάθε φορά. Χωρίς να κλαίει ή να κοιμάται ή να δίνει σημάδια πως δε χορταίνει. Δε γνώριζα πολλά τότε και είχα 2 μωρά ουσιαστικά που τα μεγάλωνα μόνη μου, τη νεογέννητη Εύα και την μόλις 14 μηνών Μελίνα. Αυτό βέβαια δεν ήταν ο λόγος που σταμάτησα αλλά η αφέλειά μου να ακούσω τις υποδείξεις κάποιου χ παιδιάτρου που το πρώτο πράγμα που φυσικά σκέφτηκε να σταματήσει σε κάποιο πρόβλημα που είχε προκύψει, ήταν ο θηλασμός.

Από τη στιγμή που αποθήλασα την Εύα τα προβλήματά μας πολλαπλασιάστηκαν γιατί άρχισε να κάνει εμετό πολλές φορές τη μέρα. Δεν ήθελε το ξένο γάλα καθόλου. Αλλάξαμε όλες τις μάρκες αλλά μάταια. Πήγαμε σε παιδίατρους, γαστρεντερολόγους, κάναμε δύο φορές εισαγωγή στο νοσοκομείο... Όσο κι αν σου φαίνεται παράξενο κανείς δεν είχε λύση στο πρόβλημα των εμετών. Και ήταν τόσο απλό... Ήταν σχεδόν αυτονόητο!

Κάποια στιγμή όταν πια είχα απελπιστεί και είχα χίλιες φορές βρίσει τον εαυτό μου που σταμάτησα να τη θηλάζω διάβασα για τις τροφικές αλλεργίες και τα συμπτώματά τους. Διάβασα για την αλλεργία στο αγελαδινό γάλα.

Και φυσικά πήγα σε αλλεργιολόγο και κάναμε τεστ που δεν έδειξε τίποτε. Αλλά επειδή δεν εμπιστευόμουν πια κανέναν γιατρό (η ατυχία μας είχε ρίξει σε όλους τους άσχετους) της έκοψα το αγελαδινό γάλα και όλα τα παράγωγά του για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα.

Κι εν τέλει οι εμετοί σταμάτησαν. Κι όταν το συνειδητοποίησα έκλαιγα από χαρά και από λύπη ταυτόχρονα. Χαρά που είχα γίνει ο γιατρός της και λύπη που δεν είχα καταφέρει να τη θηλάζω.

Αν είχαν τότε βρεθεί στο δρόμο μου ορισμένες κοπέλες του φόρουμ, αν ήξερα ότι μπορούσα να κάνω επαναγαλακτισμό... ναι... δε θα είχα διστάσει ούτε για μια στιγμή να το επιχειρήσω. Αλλά δεν το ήξερα... κι εδώ που τα λέμε δεν ξέρω πώς θα μπορούσα να το μάθω! Η ελληνική κοινωνία είναι τόσο λίγο υποστηρικτική στο θέμα αυτό που πραγματικά απογοητεύεται κανείς πολύ εύκολα.

Όπως πολύ σωστά είπε η Αγλαΐα οι πιθανότητες είναι πολύ λίγες για μια νέα μητέρα να βρει αυτό που χρειάζεται και την υποστήριξη που πρέπει.

Για αυτό, μη φορτώνεις τον εαυτό σου με ενοχές. Κάνεις το καλύτερο που μπορείς. Και είμαι σίγουρη πως το ίδιο αγαπάς το παιδί σου είτε το θηλάζεις είτε το ταΐζεις με το μπουκάλι.

bennettstevenspalestinewall2.jpg

Το τείχος στη λωρίδα της Γάζας, έτος 2009. Ενα κομμάτι γης τέσσερις φορές πιο πυκνοκατοικημένο από την Αττική, αποτελεί τη μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου... Τα παιδιά στην Παλαιστίνη

καλησπερα κοριτσια!!!!θα ηθελα αν ειναι ευκολο να μου λυσετε μια απορια!!!!

λογω των ορμονω μου εχω ψυχολογικες μεταπτωσεις και συνεχως ειμαι στεναχωρημενη!!!!αυτο επηρεαζει την ποιοτητα και την ποσοτητα του γαλατς?δεν θελω να μου κοπει το γαλα !!!!!αν τυχον χτυπα ξηλο γινει κατι τετοιο μπορω να το επαναφερω?

διαβασε εδω http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=22285 να σου κοπει το γαλα δε νομιζω.απο οσο ξερω ομως το πολυ αγχος δημιουργει τοξινες στον οργανισμο.δε ξερω κατα ποσο κ αν περνανε στο γαλα.αν ξερει καποια ας μας πει.προσπαθησε να μην αγχωνεσαι κ να εισαι ηρεμη γιατι κ το μωρο νιωθει ποτε εχει αγχος η μητερα με αποτελεσμα να ειναι κ αυτο νευρικο

Διαφημίσεις

μια ετσι,μια αλλιως ειμαστε!!!!!

σε γενικες γραμμες παμε καλα.

τρωει μεσα σε 20 λεπτα και το βραδυ κοιματε και 3 ωρες!!!!

να σε ρωτησω κατι ασχετο?εχεις παρει μαρσιπο αγκαλιας?

λενε πως βοηθα στον θηλασμο κατα την διαρκεια της μερας

ναι ειχα στον γιο μου κ με βοηθουσε να τον θηλαζω κ να κανω βολτες γιατι ηρεμουσε κ επισης το μωρο νιωθει καποια ''ασφαλεια''εκει μεσα καθως ο μαρσιπος το περικλυει αλλα κ στα χερια ισως να μη βολευεται οταν κανεις βολτες.αν εχεις δοκιμασε το.

δεν εχω και θελω να παρω !

το θεμα ειναι οτι δεν ξερω πιο τυπο να διαλεξω ,ασε που δεν ξερω πως τα φορανε αυτα τ πραγματα!!!!πολυ πολυπλοκο μου φαινετε.

χαχαχα :P θα τα δοκιμασεις κ θα παρεις οποιο βολευει εσενα!ειναι αναλογα κ το σωμα του καθενος.δεν ειναι πολυπλοκο καθολου.πηγαινε σε ενα μαγαζι κ θα δεις.εγω το ρυθμιζα ωστε να ειναι οκ στο μωρο,μετα εφερνα κ τα λουρια στα μετρα μου,το κουμπωνα κ μετα το φορουσα σαν γυλεκο κ εβαζα το μωρο μεσα:P

Διαφημίσεις

βεβαια εχει μειωθει η συχνοτητα που κανει κακα!!!!δηλαδη εκει που εκανε 7με 9 φορες κανει 5 με 6 τωρα!!!ολα μουσταρδι.

αληθεια μετραμε σαν κακακια αυτο το λιγο που βγαινει απο το πριτσ?

κ το πριτσ κακα ειναι :P λογικο ειναι που μειωθηκε.ο γιος μου μεχρι 20 ημερων εκανε κακα ανα 2 ωρες...:rolleyes: μετα το ελλατωσε στις 6-7 φορες.παλι καλα γιατι σε μια μερα γεμιζα μια σακουλα παμπερς:P

καλησπερα..αγλαια θελω σε παρακαλω τη βοηθεια σου..

εχει 27 μερες που γεννησα μια μπεμπουλα στη 37 βδομαδα 2500 κιλα..

τη επομενη μερα πινοντας γαλα στρβωκαταπιε κ χρειαστηκε να νοσηλευτει σε θερμοκοιτηδα 10 μερες..

εγω νοικιασα νοσοκομειακο θηλαστρο κ εκανα ανα 3 ωρο σχεδον αντλησεις...

μετα απο 10 μερες που τη πηρα σπιτι εχοντας μαθει το μπουκαλι αυτη δε πολυ επερνε στηθος..

εγω συνεχιζα τισ ανλησεις...η μικρη με τιποτα δε το επερνε...συνιθησε τη ροη του μπουκαλιου..

δοκιμασα με συριγγα αλλα τιποτα...

ειναι μικρουλα κ δε μπορει αν ρουφιξει σωστα??????

τη βαζω με τα τα 50 μλ που πινει ξενο γαλα να πιπιλησει κ κατι κανει...

το βραδυ κανω 1-2 αντλησεις...

με το θηλαστρο βγαζω τη φορα το λιγοτερο 3 μλ κ το περισοτερο 18μλ..

δε εχω δει καμια αυξηση...

να σημειωσω οτι εχω ακνει επεμβαση στο στηθος κ με εχουν κοψει κ ραψει τη θηλη..

παιζει ρρολο ε/????????

ευχαριστω κ περιμενω..

Διαφημίσεις

μιλαμε ειναι μια κουκλαρα!!!φτου φτου!!!υπεροχη ειναι κ με τα μαγουλακια της κ με τα ολα της!!!πως δεν εχεις θρεπτικο γαλα καλη μου???το κανονικο για ενα νεογεννητο ειναι να βαζει 30 γρ βαρος την ημερα!το δικο σου εβαλε εναμισι κιλο ουτε καν σε ενα μηνα!!!αρα βαζει το διπλασιο σχεδον βαρος καθε μερα!αρα το γαλα σου ειναι απλα τελειο για το μωρακι!!αχ τελεια κ η φωτο!!την ειδα κ μπριζωθηκα για 3ο τωρα!!:P:p

ναι ασε μετα απο μια πενταετια :P σαν ιδεα μαρεσει αλλα να ξυπναω τη νυχτα κ να εχω κ αλλα 2 που μπορει να ξυπνανε κ αυτα απο το κλαμα...με φανταζεσαι με 3 παιδια στο σαλονι στις 4 τα ξημερωματα?γιατι εγω μονο με την ιδεα ανατριχιαζω:P

καλησπερα κοριτσια!!!!θα ηθελα αν ειναι ευκολο να μου λυσετε μια απορια!!!!

λογω των ορμονω μου εχω ψυχολογικες μεταπτωσεις και συνεχως ειμαι στεναχωρημενη!!!!αυτο επηρεαζει την ποιοτητα και την ποσοτητα του γαλατς?δεν θελω να μου κοπει το γαλα !!!!!αν τυχον χτυπα ξηλο γινει κατι τετοιο μπορω να το επαναφερω?

Θεανώ μην ανησυχείς, το γάλα δεν παθαίνει τίποτα, ούτε σε ποιότητα, ούτε σε ποσότητα!

Για να αντιμετωπίσεις τις μεταπτώσεις αυτές θα σε βοηθήσει αν έχεις ένα κάπως αυστηρό πρόγραμμα αερόβιας άσκησης μέρα παρά μέρα. Η πιο απλή που μπορείς να κάνεις είναι να περπατάς γρήγορα για 40 λεπτά. Μπορεί αυτό να γίνει σε διάδρομο, ή έξω με το μωρό στο καρότσι.

Μπορείς να κάνεις οποιαδήποτε άλλη αερόβια άσκηση σου αρέσει (οτιδήποτε σε κάνει να ιδρώνεις)

Με την αερόβια άσκηση εκκρίνονται ορμόνες (ενδορφίνες) που επηρεάζουν τη λειτουργία του εγκεφάλου. Ευνοούν τη θετική διάθεση, είναι αντικαταθλιπτικές.;)

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...