Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπαθεια για αποκλειστικο θηλασμο

Recommended Posts

βρε κορίτσια , sorry πάλι.!!!!Νοίκιασα το Symphony εδώ και 2 μέρες και βλέπω οτι το ένα στήθος βγάζει 30ml σε κάθε άντληση και το άλλο ,(εκείνο που αρνείται να πιιει η μικρή) βγάζει 10ml.Δεν είναι πολύ λίγο αυτές οι ποσότητες ? Που πρέπει να φτάσω για να πω ....ΟΚ? και επίσης το μωρό τρώει 3 γεύματα απο στέρεα .Ενδίαμεσα πριν το φαγητό θηλάζει , κυρίως απο το ένα στήθος , απο το αλλο με αγώνα .Πόσες αντλήσεις πρέπει να κάνω σε αυτήν την περίπτωση?ανα δίωρο ?

Πάντως χθες το βράδυ είχα να δω το μωρό μήνες να θηλάζει και να την παιρνει ο ύπνος χωρίσ πιπίλα και δίχως να ζητήσει νερό!!!!!!Τα βράδυα δεν αντλώ.Ξύπναει η μικρή τουλάχιστον μία φορά .Κάνω καλά?

Το sympony είναι super .Ειχα NUK ηλεκτρικό και με έτσουζε τις θηλές.Με αυτό όμως ......PORCHSE :-)

sppJp2.png

73j1p2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

βρε κορίτσια , sorry πάλι.!!!!Νοίκιασα το Symphony εδώ και 2 μέρες και βλέπω οτι το ένα στήθος βγάζει 30ml σε κάθε άντληση και το άλλο ,(εκείνο που αρνείται να πιιει η μικρή) βγάζει 10ml.Δεν είναι πολύ λίγο αυτές οι ποσότητες ? Που πρέπει να φτάσω για να πω ....ΟΚ? και επίσης το μωρό τρώει 3 γεύματα απο στέρεα .Ενδίαμεσα πριν το φαγητό θηλάζει , κυρίως απο το ένα στήθος , απο το αλλο με αγώνα .Πόσες αντλήσεις πρέπει να κάνω σε αυτήν την περίπτωση?ανα δίωρο ?

Άσπα, αν το γάλα σου δεν επαρκεί για το μωρό θα πρέπει να κάνεις θηλασμούς και αντλήσεις (ως άθροισμα) 8 το 24ωρο.

Σε δύο μέρες δεν πρόκειται να δεις κάτι διαφορετικό από αυτό που έβλεπες μέχρι τώρα. Τα αποτελέσματα φαίνονται σταδιακά ανά 3-4 ή 7 ημέρες.

Τα βράδυα δεν αντλώ.Ξύπναει η μικρή τουλάχιστον μία φορά .Κάνω καλά?

Αρκεί ένα γεύμα του μωρού και δεν χρειάζεται να κάνεις και άντληση.

Το sympony είναι super .Ειχα NUK ηλεκτρικό και με έτσουζε τις θηλές.Με αυτό όμως ......PORCHSE :-)

Το νουκ δεν θα έπρεπε να κυκλοφορεί γιατί κάνει μόνο αναρόφηση και αν μια μητέρα δεν το χρησιμοποιεί σωστά μπορεί να τραυματιστεί σοβαρά. Όμως και σωστά να το χρησιμοποιεί τα αποτελέσματα είναι πενιχρά και η ταλαιπωρία μεγάλη.

Bettyboop να σου ζήσει η κούκλα σου αν σε ενδιαφέρει να αυξήσεις το γάλα σου καλό θα ήταν να δεις την παρακάτω ενότητα και να δεις το πρωτόκολλο αντλήσεων που γράφει η Αγλαϊα στις πρώτες σελίδες

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=22285

Το θήλαστρο που έχεις δεν θα σε βοηθήσει στην διαδικασία χρειάζεται να νοικιάσεις ένα νοσοκομειακό θήλαστρο και αν δεν μπορείς με αυτό να αντλείς στη δουλειά κρατάς το swing για τις ώρες αυτές. Επειδή το μωρό σου μπαίνει στο στήθος καλό είναι να τη βάζεις να θηλάζει πρώτα και ½ ώρα μετά να κάνεις την άντληση για να μην επηρεαστεί η ροή για τον επόμενο θηλασμό, δεν ξέρω τι χρόνο θα έχεις και αν θα σου βγούνε οι αντλήσεις αλλά επειδή το μωρό μπαίνει στο στήθος έστω και 3-5 λεπτά είναι πολύ πιθανόν να μη βγαίνουν οι 8 αντλήσεις οπότε μπορείς να βάλεις στόχο 5- 6 ειδικά η μια από αυτές θα πρέπει να είναι μεταξή 12-6 το βράδυ αν το μωρό δεν ξυπνάει .....γενικά πάντος τα μωρά στην ηλικία της κόρης σου παρουσιάζουν μια τάση να μην θηλάζουν αρκετή ώρα καθώς η προσοχή τους στρέφεται σε άλλα ερεθίσματα του περιβάλλοντος προσπάθησε λοιπόν να την θηλάζεις σε ένα ήσυχο μέρος χωρίς πολλά φώτα για να είναι πιο συνεργάσιμη.

Εύχομαι καλή συνέχεια

linav τι εννοείς θηλάζει ενδιάμεσα των γευμάτων? Πόσες φορές μπαίνει στο στήθος το μωρό? Πόσο γάλα αντλείς? Το δίνεις στο μωρό ή πίνει μόνο ξένο συμπλήρωμα? Το γάλα που πίνει σε σύνολο συμπληρώματος είναι αρκετό περίπου 600ml οπότε ταπεινή μου άποψη ο στόχος θα πρέπει να είναι 6 αντλήσεις αφού όπως γράφεις με τις τέσσερις δεν έχεις δει διαφορά εκτός και αν έχει αυξηθεί το αντλημένο οπότε σε σχέση με το ξένο γάλα η ποσότητα του δικού σου έχει αυξηθεί αρα υπήρχε κάποια βελτιώση.

Καλημέρα παιδιά,

...και ΒΟΗΘΕΙΑ!!! Από εχθές έχω 39 και μέσα στη νύχτα έφτασα 40 πυρετό! Τί κάνω; Βάζω το μωρό στο στήθος; Μπορεί να πιει το αντλημένο; Το μεσημέρι θα έρθει να με εξετάσει η πνευμονολόγος μου... Υπάρχουν συμβατές αντιβιώσεις με το θηλασμό;

Είμαι ράκος, δεν μπορώ να πάρω τα πόδια μου... Αν μειώσω τις αντλήσεις στις έξι ή εφτά για 2-3 μέρες, θα μπορέσω αργότερα να ξαναφτάσω στο λίτρο που είμαι αυτή τη στιγμή;

Ευχαριστώ

Διαφημίσεις

Maliarini περαστικά σου κουκλίτσα μου!!! Δεν υπάρχει πρόβλημα με το γάλα σου, μπορεί το μωρό να πίνει απευθείας μπορεί και να πίνει αντλημένο... Για τις αντλήσεις δεν νομίζω να υπάρχει θέμα να επηρεαστεί η παραγωγή σε 2-3 μέρες. Όσο για την αντιβίωση υπάρχουν και συμβατές με τον θηλασμό ανάλογα τι θα σου πει σήμερα ο γιατρός μας λες ποια είναι (τα συστατικά της) για να το τσεκάρουμε αν είναι οκ

ΚΡΙΣΤΙΝΑ, σ'ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκριση... Πήρα και μάσκα για να μην πέσουν σταγονίδια στη μικρή...

Άντε μας έτυχε κι αυτό! Να δούμε τί άλλο!!!

Και πάλι ευχαριστώ πολύ, καλημέρα...

Αντλώ γύρω στα 30-50 ml κάθε φορά και εννοείται ότι το δίνω στο μωρό. Τα 50 ml βέβαια είναι τις πρωινές ώρες. Κάνει 6 γεύματα την ημέρα κάθε 4 ώρες περίπου και όταν είναι ξύπνια πριν τις 4 ώρες την βάζω πάντα στο στήθος έστω και αν δεν πεινάει, αν και βλεπω ότι όταν δεν πεινάει δεν είναι πρόθυμη να θηλάσει. Οταν νυστάζει επίσης δεν είναι πρόθυμη όχι μόνο να φάει αλλά και να θηλάσει πολύ περισσότερο. Σήμερα το πρωί πάντως παρατήρησα ότι ύστερα από 6 ώρες συνεχόμενου βραδυνού ύπνου, θηλάζοντας πρώτα για κανά 20λεπτο και μετά δίνοντας δικό μου αντλημένο 30 ml, ήπιε 70 ml ξένο, γεγονός που ίσως σημαίνει ότι αυξήθηκε λίγο η παραγωγή μου. Δεν θέλω να σας κουράζω, μάλλον χρειάζεται να κάνω περισσότερες αντλήσεις από 4. Με προβληματίζει και το γεγονός ότι είναι από τα μωράκια που κοιμούνται πολύ, από τις 7.30 δηλαδή σήμερα το πρωί που έφαγε ακόμα κοιμάται, έκανα άντληση βέβαια πριν 1 ώρα αλλά το θέμα είναι ότι κάποιες φορές ίσως το στήθος μένει περισσότερο ανενεργό απ΄ότι πρέπει. Δεν ξέρω αν πρέπει να την ξυπνάω στο 3ωρο για να φάει, περιμένω αυτή την εβδομάδα να κάνουμε εμβόλιο και να ρωτήσω τη γιατρό. Από κιλά πάντως και βρεγμένες πάνες πάμε καλά.

δεν μας κουράζεις καθόλου..... απλά στο διάστημα αυτό θα μπορούσες να κάνεις 2 αντλήσεις πχ. Μια ½ ώρα μετά τον θηλασμό και 1-1/2 ώρα μετά άλλη μια για 15 λεπτά... μήπως παράλληλα με την προσπάθειά σου να έπαιρνες και τριγωνέλλα κάνω λίγο copy paste την Αγλαΐα

Σου συστήνω να πάρεις και σπόρους τριγωνέλλας. Θα βράζεις ένα κουταλάκι του γλυκού σε ένα φλιτζάνι νερό για 5 λεπτά. Θα το αφήνει να χλιαρύνει και θα το πίνεις. Από αυτό θα πίνεις 4-5 φλιτζάνια την ημέρα.

Επειδή σε αυτή την ηλικία κάθε μέρα που περνά είναι πολύ κρίσιμη, θα ήταν καλό να νοικιάσεις και νοσοκομειακό θήλαστρο διπλής άντλησης για να επαναφέρεις πιο γρήγορα τη γαλουχία. Με αυτό θα σου χρειαστούν περίπου 2-3 εβδομάδες.

Σπόρους τριγωνέλλας θα βρείς σε καταστήματα με μπαχαρικά.

Επίσης αν η μικρή αποκοιμιέται στο στήθος μπορείς να πιέζεις το στήθος για να γευτεί το γάλα και να τραβήξει....

Όπως γράφεις και η ίδια δεν πρέπει να μένει το στήθος χωρίς ερέθισμα για πολύ ώρα . Αν μπορείς ανα 2 με 2 ½ ώρες να αντλείς ή να θηλάζεις. Αν δεν θέλεις να την ξυπνάς οκ αν και νομίζω ότι είναι μικρούλα ακόμα να περνάει το 3ώρο χωρίς γαλατάκι (τουλάχιστον την ημέρα)

Διαφημίσεις

linav καλημέρα.

Αν θέλεις να κόψεις το συμπλήρωμα ξένου γάλακτος, θα πρέπει να αρχίσεις να το μειώνεις από σήμερα κιόλας. Διάβασα πως τρώει γενικά από 90-120 ml. συμπλήρωμα.

Φαντάζομαι ότι 120 ml δεν πίνει σε όλα τα γεύματα αλλά μόνο σε ορισμένα από αυτά. Μπορείς λοιπόν να κάνεις το εξής: Σε ένα από τα γεύματα αυτά αντί για 120 ml βάζεις 90 ml. Ίσως την πρώτη μέρα το μωράκι δυσανασχετήσει λίγο. Το επόμενο γεύμα θα φροντίσεις να είναι νωρίτερα από όσο συνηθίζεις. Πχ. δε θα αφήσεις να περάσουν 4 ώρες αλλά θα θηλάσεις το μωρό μετά από 2 ώρες και αν κοιμάται θα αφήσεις να περάσουν το πολύ 3 ώρες.

Το παιδί τρώγοντας λιγότερο ξένο γάλα θα θηλάσει περισσότερο κι έτσι θα έχεις μια μικρή αύξηση. Σε 2-3 μέρες μειώνεις το συμπλήρωμα σε κάποιο άλλο γεύμα οπότε έχεις άλλα 30 ml κέρδος και συνεχίζεις με τον ίδιο τρόπο. Έτσι από τα 120 ml συμπλήρωμα θα κατεβείτε σταδιακά στα 90 ml, μετά στα 60 ml, στα 30 ml κοκ ώσπου να το σταματήσετε εντελώς. Καλύτερα ξεκίνα να μειώνεις το συμπλήρωμα στα πρωινά γεύματα που η προλακτίνη είναι σε υψηλότερα επίπεδα και η ροή του γάλακτος καλύτερη.

Να θυμάσαι ότι αν δεν αρχίσεις να μειώνεις το συμπλήρωμα, το παιδί δεν θα θηλάσει περισσότερο κι έτσι δεν θα αυξηθεί η παραγωγή.

Γράφεις επίσης ότι το παιδί κανει 6 γεύματα και θηλάζει κι ενδιάμεσα. Όμως και οι ενδιάμεσοι θηλασμοί αποτελούν γεύματα. Καλύτερα να το προσδιορίσεις έτσι μέσα στο μυαλό σου ώστε να μπει μία τάξη και να ξέρεις πόσο πραγματικά θηλάζεις. Οι θηλασμοί συν τις αντλήσεις δεν θα πρέπει να είναι μικρότεροι στον αριθμό από 10, ώστε να μπορεσεις να αυξήσεις την παραγωγή σου. Προσπάθησε να μην αφήνεις μεγάλα χρονικά διαστήματα ανάμεσα στους θηλασμούς. Ακόμη φρόντισε να θηλάζεις τουλάχιστον μία φορά κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Τέλος προσπάθησε να αυξήσεις τη σωματική σας επαφή σάρκα με σάρκα. Δλδ θήλασέ του γυμνούλι, χάιδεψέ το την ώρα που θηλάζει, πες του γλυκόλογα κλπ., κάνε μαζί του ένα χλιαρό ντουζάκι πριν το θηλασμό. Θα σε βοηθήσει πάρα πολύ.

Αν αποφασίσεις να πάρεις συμπλήρωμα αύξησης της γαλουχίας, προτίμησε την τριγωνέλλα απ΄ την μαγιά μπύρας γιατί όπως πρόσφατα έμαθα, η δεύτερη αλλάζει τη γεύση του γάλακτος και μπορεί να μην αρέσει στο μωρό.

Μπράβο για την προσπάθεια που έχεις ξεκινήσει και καλή συνέχεια:D

bennettstevenspalestinewall2.jpg

Το τείχος στη λωρίδα της Γάζας, έτος 2009. Ενα κομμάτι γης τέσσερις φορές πιο πυκνοκατοικημένο από την Αττική, αποτελεί τη μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου... Τα παιδιά στην Παλαιστίνη

Κορίτσια ευχαριστώ όλες σας για την ανταπόκριση και τη συμπαράσταση, είστε πάντα τόσο πρόθυμες να απαντήσετε στις ερωτήσεις μας! Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι από χτες παρατήρησα ότι το μωρό θέλει να κάθεται λιγότερη ώρα στο στήθος, γύρω στο τέταρτο σχεδόν, ακόμη και το πρωί που έχουμε περισσότερο γάλα. Τέλως πάντων, θα ακολουθήσω τις συμβουλές σας και ελπίζω ότι η επόμενη φορά που θα επανέλθω να είναι για να σας πω ότι τα πάμε πολύ καλά!

μάλλον χρειάζεται να κάνω περισσότερες αντλήσεις από 4.

Θα συμφωνήσω!

Το μωρό σου προτιμά να κάνει λίγα και μεγάλα γεύματα και γι αυτό είναι πιο δύσκολο να διεγείρεις την παραγωγή συμπληρώνοντας με 4 αντλήσεις. Αν τις κάνεις 6 νομίζω ότι θα έχεις καλύτερα αποτελέσματα.

Πάρε και την τριγωνέλλα. Θα πρέπει να πίνεις τόση που να μυρίζεις... σαν παστουρμάς!

Μικρές τροποποιήσεις και αλλαγές στο πρόγραμμα μπορούν να γίνουν αν δεις ότι οι 6 αντλήσεις δεν αποδίδουν όσο θα ήθελες.

Καλύτερα να γράφεις παραπανίσια εδώ παρά να κυλάει ο χρόνος χωρίς ικανοποιητικά αποτελέσματα. Η διαδικασία του επαναγαλακτισμού είναι ψυχοφθόρα και χρονοβόρα και χρειάζεται στήριξη που δύσκολα θα τη βρεις στο περιβάλλον σου. Εδώ υπάρχουν πολλές ομοιοπαθούσες!:D;)

Καλησπέρα κορίτσια!

Ήθελα κι εγώ να σας πω τα νέα μου και κυρίως να σας ευχαριστήσω γιατί με την πολύτιμη βοήθεια σας κατάφερα να επαναφέρω τη ροή του γάλακτος και πλέον η μικρούλα μου τρώει μια χαρά κι έχει αρχίσει πάλι να παίρνει βάρος!!!

Ήθελα επίσης τη γνώμη σας:Εγώ εξακολουθώ να ξυπνάω την μπέμπα μου και τη νύχτα μια φορά να θηλάζει αλλά όλες οι συγγενείς μου με μαλώνουν λέγοντας ότι δεν κάνω καλά!Μετά όμως από αυτό που παραλίγο να πάθω φοβάμαι πως αν δεν το κάνω θα μειωθεί το γάλα μου!Εξάλλου η μικρή μου τη νύχτα τρώει τόσο καλά όσο δεν τρώει όλη την ημέρα!Εσείς τι λέτε;Είναι λάθος να τη ξυπνάω;

Ένα άλλο περιέργο που συμβαίνει είναι ότι τις τελευταίες 2 εβδομάδες δεν δέχεται μπιμπερό με το γάλα μου με ΤΙΠΟΤΑ ενώ παλαιότερα έτρωγε κι από αυτό άνετα!Αυτό λίγο με δυσκολεύει γιατί αυτές τις ημέρες έχω κοντά μου τη μητέρα μου και θα ήθελα να βγω μια βόλτα με τον άντρα μου αλλά τώρα δε γίνεται...Είμαι κι εγώ κλεισμένη συνεχώς στο σπίτι αλλά τι να κάνουμε φτάνει που θηλάζει η μπέμπα μου...

Φιλάκια πολλά!

Διαφημίσεις

Εξάλλου η μικρή μου τη νύχτα τρώει τόσο καλά όσο δεν τρώει όλη την ημέρα!Εσείς τι λέτε;Είναι λάθος να τη ξυπνάω;

Για μερικές μητέρες είναι πολύ κρίσιμος ο νυχτερινός θηλασμός στη συνολική παραγωγή του γάλακτος. Αν νιώθεις ότι για εσάς είναι απαραίτητος, τότε καλά κάνεις και ξυπνάς το μωρό. Εσύ ξέρεις το σώμα σου καλύτερα από τον καθένα, οπότε μην ακούς όλους αυτούς τους "ειδικούς" που έχουν γνώμη για τα πάντα!

Ένα άλλο περιέργο που συμβαίνει είναι ότι τις τελευταίες 2 εβδομάδες δεν δέχεται μπιμπερό με το γάλα μου με ΤΙΠΟΤΑ ενώ παλαιότερα έτρωγε κι από αυτό άνετα!

Μάλλον τώρα που τα κατάφερε φοβάται μην το χάσει!

Αυτό λίγο με δυσκολεύει γιατί αυτές τις ημέρες έχω κοντά μου τη μητέρα μου και θα ήθελα να βγω μια βόλτα με τον άντρα μου αλλά τώρα δε γίνεται...Είμαι κι εγώ κλεισμένη συνεχώς στο σπίτι αλλά τι να κάνουμε φτάνει που θηλάζει η μπέμπα μου...

Νομίζω ότι αν λείπεις από το σπίτι, θα το πάρει το μπιμπερό. Κανόνισε να είσαι έτοιμη για έξοδο, θήλασε το μωρό και φύγε. Ακόμη και αν δεν δεχθεί το μπιμπερό από τη γιαγιά, θα έχεις το περιθώριο να κάνεις μια μικρή βόλτα.

Καλή συνέχεια!

θελω να ρωτησω κατι.μια γνωστη μου εχει ενα κοριτσακι 3 ετων το οποιο θηλασε για 1 χρονο.ενα προβλημα υγειας την εκανε να σταματησει.μου ειπε πως σκεφτεται να αρχισει ξανα τον θηλασμο με αυτη τη μεθοδο αλλα ειναι εφικτο αυτο μετα απο 2 χρονια που εκοψε να θηλαζει???αν ξερετε κατι πειτε μου γιατι ενδιαφερεται αλλα δεν εχει ιντερνετ σπιτι της κ της ειπα πως θα ρωτησω εγω.ευχαριστω:D

Tεχνικά γίνεται, το παιδί όμως δεν ξέρω αν θα θέλει να συνεργαστεί. Το πιθανότερο είναι να τη δυσκολέψει. Θα το συνιστούσα μόνο αν υπάρχει κάποιος ειδικός λόγος (κάποιο σοβαρό πρόβλημα που θέλει και τη βοήθεια του θηλασμού για να αντιμετωπιστεί). Αυτό το γράφω γιατί η διαδικασία είναι χρονοβόρα και θα χρειαστεί σίγουρα εξειδικευμένη υποστήριξη, εκτιμώ ότι θα χρειαστεί υποστήριξη ενός συμβούλου γαλουχίας που είναι και γιατρός (ίσως χρειαστεί να πάρει κάποια φάρμακα).

σε ευχαριστω πολυ αγλαια!!θα την ενημερωσω κ ας παρει την αποφαση της!οχι δεν υπαρχει καποιος ιατρικος λογος που θελει να ξανααρχισει..

Κορίτσια καλησπέρα, αυτές όλες τις ημέρες που προσπαθώ να ξαναθηλάσω αποκλειστικά τη μικρούλα μου, σκέφτομαι τί δεν πήγε καλά και χάσαμε το παιχνίδι του θηλασμού. Θέλω να το μοιραστώ μαζί σας γιατί νομίζω ότι θα με βασανίζει πάντα, είτε καταφέρω να την ξαναθηλάσω αποκλειστικά είτε όχι. Θέλω να ξέρω αν έκανα καλά ή τί θα μπορούσα να είχα κάνει. Το μωρό μου γεννήθηκε ακριβώς πριν 2 μήνες, θήλασε αμέσως στο μαιευτήριο, πάντα μου την έφερναν όταν έκλαιγε και δεν είχα σκοπό να της δώσω καθόλου ξένο γάλα. Γυρνώντας στο σπίτι και έχοντας ανεβάσει λίγο ίκτερο, το μωρό κοιμόταν συνεχώς, απίστευτη υπνηλία, ξύπναγε για λίγο, θήλαζε, την έπαιρνε ο ύπνος στο στήθος, ύπνος πάλι για 3-4 ώρες, ώσπου ερχόταν 8 η ώρα το απόγευμα και εκεί άρχιζε να ξυπνάει για τα καλά, θήλαζε ασταμάτητα, όλο μα όλο το βράδυ στο στήθος, μέχρι τις 8 -9 το πρωί όπου τελικά την έπαιρνε ο ύπνος. Αυτό συνεχίστηκε για 7 ημέρες, μέχρι που ήρθε η παιδίατρος να την δει. Το παιδί γεννήθηκε 2560 και σε μία εβδομάδα κατέβηκε στα 2100. Από τον πολύ ύπνο έχανε γεύματα, όσο και να προσπαθούσα να την ξυπνήσω, τίποτα. Επίσης, ένιωθα ότι ήταν και τόσο αδύναμη, ώστε της ήταν δύσκολο να πιάνει το στήθος και μετά από λίγο κουραζόταν και πάλι την έπαιρνε ο ύπνος. Η παιδίατρος μου είπε ότι το παιδί είχε κίνδυνο να πάθει αφυδάτωση γι αυτό και θα έπρεπε να τρώει συνέχεια και να πάρει οπωσδήποτε βάρος. Δεν μου είπε βέβαια να της δώσω ξένο γάλα, ευτυχώς είναι φαν του θηλασμού. Εγώ φοβήθηκα τόσο πολύ όμως για το μωράκι μου, που εκεί αποφάσισα να της δώσω το συμπλήρωμα, μαζί με θηλασμό βέβαια,ξέροντας ότι και κοιμισμένη θα έπαιρνε το μπιμπερό, αν και ένιωθα ότι άρχισα να χάνω το παιχνίδι του θηλασμού. Να σημειώσω πάντως ότι έκανε κακά γύρω στις 10 φορές την ημέρα και τσίσα επίσης πολλά. Από κει και πέρα η ιστορία είναι γνωστή, το μωρό πήρε πλέον το βάρος του, δόξα τω Θεό είναι μια χαρά, εγώ όμως να βασανίζομαι ακόμα από τις τύψεις ότι το μωράκι μου δεν θηλάζει αποκλειστικά και ότι δεν τα κατάφερα. Συγνωμη για το μεγάλο post, αλλά ήθελα τόσο πολύ να το μοιραστώ όλο αυτό μαζί σας! Δεν ξέρω αν η προσπάθεια που κάνω τώρα στεφθεί με επιτυχία, αλλά βαθιά μέσα μου θα με βασανίζει συνεχώς το ερώτημα αν έκανα τελικά καλά και έδωσα συμπλήρωμα με την πρώτη δυσκολία.

Εδώ κολλάει η ατάκα amaretto “θήλαζε και μη ερεύνα” :-) άφησε τα πίσω σου αυτά που έγιναν. Δεν θα σε βοηθήσει αυτό- κοίτα μπροστά. Το ξέρω ότι σε απασχολεί και εμένα με έκαιγε το θέμα αλλά δεν έχει νόημα να το παιδεύεις σαν σκέψη, κράτα το ως εμπειρία μόνο όχι σαν μαράζι... εξάλλου έχεις μια δεύτερη ευκαιρία τώρα, ακόμα και να μην ευοδώσει εσύ από την πλευρά σου θα έχεις κάνει ότι μπορούσες. Έτσι όπως ήταν τα πράγματα δεν έκανες και κάτι παράλογο ούτε κάτι που σε βόλευε καλύτερα, αλλά κάτι που έκρινες απαραίτητο στη δεδομένη φάση....ακόμα και να το έκανες για την ευκολία σου δεν χρειάζεται να κρίνεις τόσο αυστηρά τον εαυτό σου. Όταν συνειδητοποιήσα ότι έκανα λάθος κράτησα τον θυμό μου και τον έκανα πείσμα να διορθώσω το λάθος μου. ;)

Καλή συνέχεια

Καλημέρα! Εμένα είναι 4,5 μηνών και τον τελευταίο μήνα δεν πήρε καθόλου βάρος. Ήμουν στην προσπάθεια για αποκλειστικό θηλασμό. Αλλά είχαμε γκρίνιες, γουλιές, εμετούληδες από την πολύ ένταση κατά τη διάρκεια του γεύματος, πολλά αέρια κ άλλα πολλά. Μόνο κατά τα νυχτερινά γεύματα/πρώτο πρωινό άφηνε το στήθος χορτασμένη, σε όλα τα άλλα έπεφτε πιπίλα και βόλτα για να μην κλάψουμε. Προσπάθησα με μαγιά μπύρας να αυξήσω ποσότητα, (επιτεύχθει ο στόχος στις 3 μέρες, χάρηκα πολύ!) αλλά της προκάλεσαν πολλά αέρια κ ταλαιπωρούταν πολύ, ιδιαίτερα τα βράδια. Τώρα έχουμε ακόμα αέρια/κωλικούς, ξύπνημα το βράδυ κάθε 2 ώρες (από το 23-06.00 που είχαμε από 2 μηνών μέχρι πρόσφατα) κ από προχθές ενέδωσα στα 2 μπουκάλια την ημέρα δηλ. 2 γεύματα (κατόπιν προτροπής κ του παιδιάτρου) κ έχει ηρεμήσει λιγάκι. Τώρα πάω προς αναζήτηση τσαγιού θηλασμού στα φαρμακεία της περιοχής μου, θα επιμείνω!! Μπορεί να έχει να κάνει βεβαια και με την ποιότητα του γάλακτος... Καλή επιτυχία linav

Κ. Αγλαΐα θα ήθελα να σας ευχαριστήσω γιατί χάρις στο άρθρο σας για επαναγαλακτισμό που βρήκα σε μια άλλη ιστοσελίδα κατάφερα να θηλάσω το μωρό μου.

Μου είχαν πει στο νοσοκομείο ότι δεν κάνει να θηλάσω το μωρό γιατί νόμισαν ότι είχα σοβαρή αρρώστια μεταδοτική. Έτσι όχι μόνο δε θήλαζα , αλλά μου είχαν πάρει και το μωρό μου και δεν το άφηναν κοντά μου για 14 μέρες. Ήταν μαζί με τον άντρα μου στην παιδιατρική μέχρι να σιγουρευτούν για την αρρώστια μου . Ήμουν τόσο απελπισμένη που ούτε το γάλα δεν έβγαζα και μου κόπηκε. Το έβγαλα δυο τρεις φορές να μην πετρώσει. Τελικά λέγαν βλακείες (ευτυχώς και δε θύμωσα μαζί τους ούτε τους έβρισα :mad:απο την ανακούφιση και το σοκ) . Ο άντρας μου είχε πάρει ένα θήλαστρο της μενέτελα το «μίνι ελέκτρικ πλυς» αλλά δεν ήξερα αν μπορούσε να μου ξαναέρθει το γάλα μετά από τόσες μέρες. Έψαξα στο ίντερνετ και βρήκα τις συμβουλές επαναγαλακτισμού που δίνατε και πραγματικά μου ήρθε το γάλα.

Αυτό είναι το 4 μωρό μου και είχα θηλάσει 1 χρόνο την πρώτη μου κόρη , με ένα ίδιο θήλαστρο τα δίδυμά μου για 10 μήνες και τώρα χάρις τις συμβουλές σας θηλάζουμε 6 μήνες .

Μόλις κατάλαβα ότι δίνεται συμβουλές σε αυτή την ιστοσελίδα θέλησα να σας ευχαριστήσω :D και να ζητώ κι εγώ τις συμβουλές σας στα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζω.

Καλημέρα! Εμένα είναι 4,5 μηνών και τον τελευταίο μήνα δεν πήρε καθόλου βάρος. Ήμουν στην προσπάθεια για αποκλειστικό θηλασμό. Αλλά είχαμε γκρίνιες, γουλιές, εμετούληδες από την πολύ ένταση κατά τη διάρκεια του γεύματος, πολλά αέρια κ άλλα πολλά. Μόνο κατά τα νυχτερινά γεύματα/πρώτο πρωινό άφηνε το στήθος χορτασμένη, σε όλα τα άλλα έπεφτε πιπίλα και βόλτα για να μην κλάψουμε. Προσπάθησα με μαγιά μπύρας να αυξήσω ποσότητα, (επιτεύχθει ο στόχος στις 3 μέρες, χάρηκα πολύ!) αλλά της προκάλεσαν πολλά αέρια κ ταλαιπωρούταν πολύ, ιδιαίτερα τα βράδια. Τώρα έχουμε ακόμα αέρια/κωλικούς, ξύπνημα το βράδυ κάθε 2 ώρες (από το 23-06.00 που είχαμε από 2 μηνών μέχρι πρόσφατα) κ από προχθές ενέδωσα στα 2 μπουκάλια την ημέρα δηλ. 2 γεύματα (κατόπιν προτροπής κ του παιδιάτρου) κ έχει ηρεμήσει λιγάκι. Τώρα πάω προς αναζήτηση τσαγιού θηλασμού στα φαρμακεία της περιοχής μου, θα επιμείνω!! Μπορεί να έχει να κάνει βεβαια και με την ποιότητα του γάλακτος... Καλή επιτυχία linav

chrismac τι σχέση έχουν με την πείνα οι γουλιές και οι εμετούληδες που γράφεις; Είναι σίγουρα απ' την ένταση; Όλα όσα περιγράφεις θα μπορούσαν να υποδεικνύουν κάποια αλλεργία την οποία η χορήγηση του ξένου γάλακτος μπορεί να επιδεινώσει.

Έχετε κάνει εξετάσεις για ουρολοίμωξη; Η μεσαία μου κόρη που είχε ουρολοίμωξη είχε όλα αυτά τα συμπτώματα που περιγράφεις πλην της γκρίνιας στον δεύτερο μήνα της ζωής της.

Αν θες απάντησε στις ερωτήσεις που δίνονται στο παρακάτω λινκ ώστε να έχουμε περισσότερα στοιχεία να βοηθήσουμε!

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=40795

bennettstevenspalestinewall2.jpg

Το τείχος στη λωρίδα της Γάζας, έτος 2009. Ενα κομμάτι γης τέσσερις φορές πιο πυκνοκατοικημένο από την Αττική, αποτελεί τη μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου... Τα παιδιά στην Παλαιστίνη

Το μωρό μου γεννήθηκε ακριβώς πριν 2 μήνες, θήλασε αμέσως στο μαιευτήριο, πάντα μου την έφερναν όταν έκλαιγε και δεν είχα σκοπό να της δώσω καθόλου ξένο γάλα.

Κι εγώ δεν είχα σκοπό αλλά έδωσα! Συχνά τα πράγματα δεν πηγαίνουν όπως τα θέλουμε, δεν είναι ευχάριστο αλλά τί να κάνουμε; Και αυτά είναι για να τα αντιμετωπίζουμε.

Γυρνώντας στο σπίτι και έχοντας ανεβάσει λίγο ίκτερο, το μωρό κοιμόταν συνεχώς, απίστευτη υπνηλία, ξύπναγε για λίγο, θήλαζε, την έπαιρνε ο ύπνος στο στήθος, ύπνος πάλι για 3-4 ώρες, ώσπου ερχόταν 8 η ώρα το απόγευμα και εκεί άρχιζε να ξυπνάει για τα καλά, θήλαζε ασταμάτητα, όλο μα όλο το βράδυ στο στήθος, μέχρι τις 8 -9 το πρωί όπου τελικά την έπαιρνε ο ύπνος. Αυτό συνεχίστηκε για 7 ημέρες, μέχρι που ήρθε η παιδίατρος να την δει. Το παιδί γεννήθηκε 2560 και σε μία εβδομάδα κατέβηκε στα 2100. Από τον πολύ ύπνο έχανε γεύματα, όσο και να προσπαθούσα να την ξυπνήσω, τίποτα. Επίσης, ένιωθα ότι ήταν και τόσο αδύναμη, ώστε της ήταν δύσκολο να πιάνει το στήθος και μετά από λίγο κουραζόταν και πάλι την έπαιρνε ο ύπνος. Η παιδίατρος μου είπε ότι το παιδί είχε κίνδυνο να πάθει αφυδάτωση γι αυτό και θα έπρεπε να τρώει συνέχεια και να πάρει οπωσδήποτε βάρος.

linav, ένα πολύ νωθρό μωρό είναι πολύ πιθανό να μην μπορεί να θηλάσει ικανοποιητικά.

Δεν υπάρχει τρόπος να αλλάξουμε τη συμπεριφορά του μωρού άμεσα, δεν μπορούμε να το κάνουμε γρήγορα λιγοτερο νωθρό, δεν μπορούμε να το κάνουμε να φάει όσο χρειάζεται.

Σε αυτή την περίπτωση πρέπει να βοηθήσουμε το μωρό είτε με αντλημένο μητρικό γάλα είτε με ξένο

Για να ξεκινήσεις διαδικασία άντλησης θα πρέπει να έχεις την τύχη να σου δώσει κάποιος τις πληροφορίες εγκαίρως.

εγώ όμως να βασανίζομαι ακόμα από τις τύψεις ότι το μωράκι μου δεν θηλάζει αποκλειστικά και ότι δεν τα κατάφερα.

Ας πούμε ότι πράγματι φταις εσύ που δεν ξεκίνησες αντλήσεις εγκαίρως, που δεν έδινες μητρικό με το μπουκάλι, που δεν βρήκες αμέσως κάποιον ειδικό. Όμως αυτά είναι και θέμα τύχης, θα μπορούσες να ζούσες σε μια εποχή χωρίς θήλαστρα, χωρίς ειδικούς και χωρίς μπουκάλια. Με τη συγκεκριμένη συμπεριφορά του μωρού τι καλύτερο θα μπορούσες να κάνεις; Ακόμη και τη σημερινή εποχή που υπάρχουν όλα αυτά τι πιθανότητες έχει να τα βρει μόλις τα χρειάζεται μια νέα μητέρα; Ελάχιστες!

Αν έχεις από την αρχή (από την κλινική) την κατάλληλη υποστήριξη, το πιθανότερο είναι να άρχιζες αντλήσεις την 5η-7η μέρα, αν το θήλαστρο ήταν εντάξει για σένα ίσως να μην χρειαζόσουν συμπλήρωμα ξένου γάλακτος. Όμως δεν υπάρχει κανένα θήλαστρο που να είναι κατάλληλο για όλες τις μητέρες, άρα μπορεί να είχες την κατάλληλη υποστήριξη, να γίνονταν όλα εγκαίρως αλλά να μην μπορούσες να αντλήσεις όσο γάλα χρειαζονταν το μωρό. Σε αυτή την περίπτωση θα έπρεπε πάλι να συμπληρώσεις τη διατροφή του παιδιού με ξένο γάλα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση το ξένο γάλα συμβάλλει στην επιβίωση του παιδιού και είμαστε πολύ τυχεροί που υπάρχει.

Να έχεις πάντα στην άκρη του μυαλού σου ότι τα μωρά δεν έχουν εγγύηση! Όπως και να βγει το μοντέλο δεν μπορούμε να το επιστρέψουμε πίσω και να πάρουμε άλλο με καλύτερες προδιαγραφές. Ακόμη και αν το μοντέλο δεν ικανοποιεί τις προσδοκίες μας, αυτό είναι το δικό μας παιδί!;)

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...