Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπαθεια για αποκλειστικο θηλασμο

Recommended Posts

δεν έχεις και πολύ άδικο τι να κάνουμε παλεύουμε με ότι όπλα έχουμε...

όσο για την κρέμα όπως σου είπε η Δήμητρα όχι απότομα για να προσαρμοστεί το στήθος στις αυξημένες ανάγκες.(το αβοκάντο και μένα δεν μου αρέσει πολύ αλλά η μικρή τρελαίνεται)

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Τώρα εφόσον η μικρή έχει ΓΟΠ καλό θα είναι να πίνει λίγο παραπάνω απ' το γαλατάκι της μαμάς το οποιο έχει καταπραϋντική δράση. Συμφωνώ με την ΚΡΙΣΤΙΝΑ τόσο για το ότι δύο γεύματα στερεάς τροφής ημερισίως είναι αρκετά όσο και για το ότι η κρέμα δεν είναι απαραίτητη. Αν θες να κρατήσεις το τρίτο γεύμα μπορείς να δίνεις λαχανικά στον ατμό ή πάλι φρούτα αν τα τρώει ευχάριστα.

Αν πάλι αποφασίσεις να κόψεις το τρίτο γεύμα, μην το κάνεις απότομα αλλά μείωσε την ποσότητά του σταδιακά αυξάνοντας παράλληλα τον θηλασμό.

Δηλαδή να δώσω πρώτα λίγο στέρεο και μετά θηλασμό ή με ανάποδη σειρά?Εχει σημασία ? οταν λες λαχανικά στον ατμό εννοεις βραστά λαχανικά ετσι?

sppJp2.png

73j1p2.png

Nai βραστά.

Νομίζω καλύτερα είναι να προηγηθεί ο θηλασμός και μετά από μισή ώρα τουλάχιστον το γεύμα στερεάς τροφής.

bennettstevenspalestinewall2.jpg

Το τείχος στη λωρίδα της Γάζας, έτος 2009. Ενα κομμάτι γης τέσσερις φορές πιο πυκνοκατοικημένο από την Αττική, αποτελεί τη μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου... Τα παιδιά στην Παλαιστίνη

δεν έχεις και πολύ άδικο τι να κάνουμε παλεύουμε με ότι όπλα έχουμε...

όσο για την κρέμα όπως σου είπε η Δήμητρα όχι απότομα για να προσαρμοστεί το στήθος στις αυξημένες ανάγκες.(το αβοκάντο και μένα δεν μου αρέσει πολύ αλλά η μικρή τρελαίνεται)

θα σταματήσω σιγά σιγά την κρέμα και θα την γυρίσω ή σε φαγητό ή σε κανα φρουτάκι.Εύχομαι να μη της κάθεται βαρύ το φαγητό.

sppJp2.png

73j1p2.png

Διαφημίσεις

Αν τα δώσεις 19 00 δε νομίζω να της πέσουν βαριά εξάλλου θα έχεις θηλάσει και μισή ώρα πριν οπότε δεν είναι ότι θα φάει και τεράστια ποσότητα. Και μισή ώρα μετά προσφέρεις το στήθος αν θέλει θα θηλάσει αν έχει χορτάσει και δεν θέλει προσφέρεις μετά....καλή συνέχεια - χάρηκα που δούλεψε το σύστημα "dimitrali-maxilari"

Αν τα δώσεις 19 00 δε νομίζω να της πέσουν βαριά εξάλλου θα έχεις θηλάσει και μισή ώρα πριν οπότε δεν είναι ότι θα φάει και τεράστια ποσότητα. Και μισή ώρα μετά προσφέρεις το στήθος αν θέλει θα θηλάσει αν έχει χορτάσει και δεν θέλει προσφέρεις μετά....καλή συνέχεια - χάρηκα που δούλεψε το σύστημα "dimitrali-maxilari"

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Το τείχος στη λωρίδα της Γάζας, έτος 2009. Ενα κομμάτι γης τέσσερις φορές πιο πυκνοκατοικημένο από την Αττική, αποτελεί τη μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου... Τα παιδιά στην Παλαιστίνη

Σέυχαριστώ για την αμεσότητα.Σε αυτή τη φάση το μωρό θηλάζει μία φορά το πρωί,το πρώτο γεύμα μετά από 7 ώρες συνεχούς ύπνου.Το μεσημέρι θηλάζει γύρω στις 15:00 και είμαι σίγουρη ότι δεν της αρκεί και ίσως να της δώσω άλλο ένα γεύμα το βραδάκι.Σε κάθε περίπτωση το μωρό δεν φαίνεται να είναι ευχαριστημένο και χορτάτο όπως με το μπιμπερό.Με το μπιμπερό την ταίζω κάθε 3-4 ώρες από 180ml τη φορά.Βάρος παίρνει ικανοποιητικά,είναι τριών παρά δύο ημέρες και ζυγίζει 5,5 kg.Από το ανενεργό στήθος βλέπω ακόμα σταγόνες γάλακτος αλλά αρνείται η μικρή να θηλάσει από εκεί.Από το ενεργό στήθος πάντως δεν αισθάνομαι πλεον να γεμίζει κιόλας,ούτε καν τρέχει λόγω υπερφόρτωσης,λόγω του ότι δεν την θηλάζω τακτικά.Πώς να το αντιμετωπίσω?

Oι θηλασμοί που κάνεις είναι πάρα πολύ λίγοι για να διατηρήσουν τη γαλουχία.

Μπορείς να αυξήσεις το γάλα :

α) με τη βοήθεια του μωρού, να το βάζεις σε κάθε γεύμα στο στήθος που προτιμά και μετά να δίνεις μπουκάλι

νομίζω ότι περιμένεις να γεμίσει το στήθος για να θηλάσεις, αυτό όμως έχει ως αποτέλεσμα την επιπλέον μείωση του γάλακτος

το μωρό δεν μπορεί για την ώρα να είναι ευχαριστημένο γιατί το γάλα που παράγεται είναι πολύ λίγο

β) με νοσοκομειακό θήλαστρο που θα συμπληρώσει την προσπάθεια που κάνεις με το μωρό και θα δώσει επιπλέον ερέθισμα στο στήθος (τόσο σε αυτό που προτιμά το μωρό όσο και σε αυτό που δεν προτιμά

γ) με τριγωνέλα, ένα μπαχαρικό σε σπόρους, βράζεις ένα κουταλάκι του γλυκού σε ένα φλιτζάνι νερό και όταν χλιαρύνει το πίνεις. Επαναλαμβάνεις τη διαδικασία 4-5 φορές την ημέρα.

Θα βοηθήσει στην πιο γρήγορη αύξηση της παραγωγής.

Nai βραστά.

Νομίζω καλύτερα είναι να προηγηθεί ο θηλασμός και μετά από μισή ώρα τουλάχιστον το γεύμα στερεάς τροφής.

Σήμερα επιχείρησα να θηλασω στις 19.00.Αρνήθηκε και απο τους 2 μάστους.Περείμενα μεχρι τις 19.30 , ρο'υφηξε 2 γουλιές απο το κάθε στήθος απο το δεξι με το ζόρι πάλι παρά την τεχνική του μαξιλαριού και σπάραζε στο κλάμα.Τελικά την έκανα παλι κρέμα και την τσάκισε όλη.Οταν πήγε για ύπνο κατα τις 10.00 πάλι με το ζόρι απο το δεξι , 5 λεπτα απο το αριστερό ,έντονη ανησυχία και με το που πήρε την πιπιλα της ηρέμησε.Πηγαίνοντας για το κρεβάτι της έκανε παλι το γνώστο.Πετάει την πιπίλα για να πιει νερό.Την 'εβαλα στο κρεβάτι και ξαναζήτησε νερο.Τελίκα 'αδειασε ένα εκπαιδευτικό ποτηράκι της ΝUK.Απο τότε που άρχισε τα στέρεα δεν την βλέπω και πολύ θερμή με το στήθος !!!!Τι να πω? Εγω πάντως επιμένω.Αυριο θα δοκιμάσω φαγητό αντι για κρέμα.:-(

sppJp2.png

73j1p2.png

Διαφημίσεις

Η υπάλληλος του έλεγε κάτι για δίδυμα και του έδωσε αυτό με τη μία αντλία.Απ'ότι νομίζω έλεγε η Αγλαϊα αυτό δεν ισχύει βέβαια.Anyway,τώρα θα πρέπει να ξεκλέβω 200 λεπτά από το χρόνο μου...

Nα πάρεις τηλέφωνο και να μιλήσεις με κάποιον άλλον και να διαμαρτυρηθείς για τη βλακεία τους. Να απαιτήσεις να σου στείλουνε το δεύτερο μπουκαλάκι με δική τους χρέωση τα ταχυδρομικά, γιατί η υπάλληλος είναι ηλίθια. Δεν θα πληρώνεις εσύ ούτε τις βενζίνες ούτε τα ταχυδρομικά για να αντιμετωπίσεις τη βλακεία τους.

Το διπλό σύστημα άντλησης χρειάζεται όχι μόνο γιατί σου γλιτώνει χρόνο αλλά γιατί αυξάνονται πιο γρήγορα τα επίπεδα προλακτίνης και αυξάνεται πιο γρήγορα η παραγωγη.

Είναι διπλά σημαντικό το να έχεις το διπλό σύστημα άντλησης. :wink:

Νομίζω ότι είναι η μόνη εταιρεία που προσλαμβάνει υπαλλήλους για να πουλάνε λιγότερα από όσα θέλουν οι πελάτες να αγοράσουν!

Aglaia, parakoloutho polles fores ta keimena pou grafeis. Eidika auto pou egrapses gia mora se kliniki i udrimata. Thelo poli na sou miliso/grapso. Eimai mia paiditriki nosokoma apo tin germania kai m`endiaferei poli pos leitourgei i neognologia stin Ellada. Ean exeis ligi ora kai orexi mporeis na mou grapseis ena minima meson Mail sto [email protected].

Xairetismous apo tin germania Xaike

Σήμερα επιχείρησα να θηλασω στις 19.00.Αρνήθηκε και απο τους 2 μάστους.Περείμενα μεχρι τις 19.30 , ρο'υφηξε 2 γουλιές απο το κάθε στήθος απο το δεξι με το ζόρι πάλι παρά την τεχνική του μαξιλαριού και σπάραζε στο κλάμα.Τελικά την έκανα παλι κρέμα και την τσάκισε όλη.Οταν πήγε για ύπνο κατα τις 10.00 πάλι με το ζόρι απο το δεξι , 5 λεπτα απο το αριστερό ,έντονη ανησυχία και με το που πήρε την πιπιλα της ηρέμησε.Πηγαίνοντας για το κρεβάτι της έκανε παλι το γνώστο.Πετάει την πιπίλα για να πιει νερό.Την 'εβαλα στο κρεβάτι και ξαναζήτησε νερο.Τελίκα 'αδειασε ένα εκπαιδευτικό ποτηράκι της ΝUK.Απο τότε που άρχισε τα στέρεα δεν την βλέπω και πολύ θερμή με το στήθος !!!!Τι να πω? Εγω πάντως επιμένω.Αυριο θα δοκιμάσω φαγητό αντι για κρέμα.:-(

Μην απογοητεύεσαι μπορεί να ήταν πολύ πεινασμένη και η ροή σου δεν έχει προσαρμοστεί ακόμα ... τι ώρα είχε φάει πριν τις 19 00? μήπως είχε περάσει αρκετή ώρα και ήταν ανυπόμονη?

Μην απογοητεύεσαι μπορεί να ήταν πολύ πεινασμένη και η ροή σου δεν έχει προσαρμοστεί ακόμα ... τι ώρα είχε φάει πριν τις 19 00? μήπως είχε περάσει αρκετή ώρα και ήταν ανυπόμονη?

Είχε φάει στις 14.30 το φαγητό και στις 16.30 θήλασε και μετά κοιμήθηκε.

sppJp2.png

73j1p2.png

Aspa, αν αποφασίσεις να αυξήσεις τους θηλασμους να περιμένεις στην αρχή τέτοιου είδους αντιδράσεις. Το μωρό έχει συνηθίσει σε άλλου είδους ρουτίνα. Μην απογοητεύεσαι. Δύο γουλιές είναι μία αρχή. Απλά προσπάθησε όσο αυξάνεις το θηλασμό παράλληλα να μειώνεις την κρέμα. Παραπάνω έχω γράψει ορισμένα τρυκ για "δύσκολα μωράκια". Θα βρω το λινκ και θα το ποσταρω...

Διαφημίσεις

Άσπα, βάζω κομμάτι από ποστ που είχα στείλει παλιότερα με "κολπάκια" που βοηθούν το μωράκι να θηλάσει. Διαλέγεις και παίρνεις!

Από σήμερα ξεκίνα να σηκώνεις το κοριτσάκι σου το βράδυ και να τη θηλάζεις κοιμισμένη. Ο ύπνος κάμπτει τις αντιστάσεις τους και θηλάζουν καλύτερα.

Πρόσφερέ της το στήθος σου όσο συχνότερα μπορείς. Ακόμη και όταν δειχνει να μην είναι πεινασμένη. Αν έχει περάσει μεγάλο διάστημα απ' το τελευταίο γεύμα μπορεί να εκνευριστεί και να μη θέλει το στήθος.

Προσπάθησε να αυξήσεις τη σωματική επαφή μαζί της. Θήλασέ τη γυμνή, σε ήσυχο περιβάλλον, χάιδεψέ την καθώς θηλάζει, ενθάρρυνέ την με γλυκόλογα.

Κάντε μερικά ζεστά ντους μαζί. Αυτό αυξάνει απ' τη μια μεριά τη σωματική σας επαφή, κι απ' την άλλη η ροή του γάλακτος θα είναι ευκολοτερη και το μωρό θα θηλάσει καλύτερα.

Προσπάθησε να μην έχει το δωμάτιο που θηλάζεις πολλά ερεθίσματα για εκείνην. Ο φωτισμός να είναι χαμηλός και να μην υπάρχουν πηγές δυνατού ήχου.

Αν πραγματικά πιστεύεις πως έχει μειωθεί το γάλα σου, πάρε ένα συμπλήρωμα που ενισχύει τη γαλουχία. Η μαγιά μπύρας πχ. μπορεί να σε βοηθήσει σε δοσολογία 7 δισκία, 3 φορές τη μέρα.

Προσπάθησε να είσαι ήρεμη. Ακόμη κι αν έχει ελαττωθεί το γάλα σου, μπορείς να το επαναφέρεις. Το έχω κάνει ήδη δύο φορές από τον τρίτο μήνα.:D

Κορίτσια καλησπέρα,

Ημερολόγιο (όχι καταστρώματος που λέει και ο Καββαδίας... αλλά) μπέμπας:

Ηλικία μπέμπας (χι, χι!!!): 5 μηνών

Βάρος: 7,500 (βοήθειά μας, είμαστε φαγανές, τί να κάνουμε;)

Ύψος: 70 πόντοι

Συμπεριφορές: Όποτε δεν έχω νεύρα και δεν χαζεύω ή δε γελάω στην πεταλούδα που είναι στην κουρτίνα ή δεν δαγκώνω, θηλάζω. Διαφορετικά, πίνω το γαλατάκι που έχει η μαμά στο ψυγείο και μετά η μαμά κάνει άντληση... Βρέχω 3 με 4 πάνες, κάνω 2 με 3 φορές κακάκια και μάλλον είμαστε καλά...

Ποιος θα το φανταζόταν ότι θα φτάναμε ως εδώ έστω και με αυτόν τον τρόπο;Τον στόχο μας - τους 6 μήνες - δεν τους φτάσαμε ακόμα, αλλά είμαστε αισιόδοξες ότι θα τα πάμε καλά, πρώτα ο Θεός...

Δεν ξέρω πόσο θα αντέξω ακόμα, αλλά ένα πράγμα με βασανίζει βρε παιδιά ... Θα ήθελα κάποια στιγμή κάποια από εμάς να ανοίξει ένα θέμα για το τί πήγε λάθος με την ιστορία του θηλασμού... Το ξέρω, είμαι κολλημένη, αλλά δεν μπορώ να το χωνέψω ακόμα...

Ευχαριστώ και πάλι καλησπέρα

Μπράβο σας το βάρος σούπερ το ύψος επίσης !!!! Και οι πάνες θα είναι σίγουρα πάνω από 4 αφού κάνετε και 3-4 φορές κακά λογικά κάποιες θα έχει βρέξει. Επίσης είμαι σίγουρη ότι θα συνεχίσετε ακάθεκτες μιας και με τόσο κόπο φτάσατε ως εδώ ... Προσωπικά πάντως για το θέμα που θέτεις (τι έφταιγε) και τονίζω μιλάω μόνο για μένα πιστεύω πως αν είχα τις γνώσεις συνεπώς και την αυτοπεποίθηση να αντιμετωπίσω τους πάντες που στην πιο ευαίσθητη εποχή της ζωής μου αμφισβητούσαν το αλάνθαστο ένστικτό μου δεν θα είχα πάρει ποτέ εκείνα τα χάπια και δεν θα είχα βάλει σε δοκιμασία ούτε το παιδί μου ούτε και μένα. Επειδή όμως κοιτάω και την θετική πλευρά των πραγμάτων αν δεν είχε συμβεί αυτό δεν θα είχα «γνωρίσει» τόσο αξιόλογους ανθρώπους που ανιδιοτελώς προασπίζουν το αναφαίρετο δικαίωμα κάθε παιδιού για το καλύτερο και το αναφαίρετο δικαίωμα κάθε μαμάς να βιώσει τη μητρότητα όπως εκείνη την επιθυμεί.

Κορίτσια καλησπέρα,

Ημερολόγιο (όχι καταστρώματος που λέει και ο Καββαδίας... αλλά) μπέμπας:

Ηλικία μπέμπας (χι, χι!!!): 5 μηνών

Βάρος: 7,500 (βοήθειά μας, είμαστε φαγανές, τί να κάνουμε;)

Ύψος: 70 πόντοι

Συμπεριφορές: Όποτε δεν έχω νεύρα και δεν χαζεύω ή δε γελάω στην πεταλούδα που είναι στην κουρτίνα ή δεν δαγκώνω, θηλάζω. Διαφορετικά, πίνω το γαλατάκι που έχει η μαμά στο ψυγείο και μετά η μαμά κάνει άντληση... Βρέχω 3 με 4 πάνες, κάνω 2 με 3 φορές κακάκια και μάλλον είμαστε καλά...

Ποιος θα το φανταζόταν ότι θα φτάναμε ως εδώ έστω και με αυτόν τον τρόπο;Τον στόχο μας - τους 6 μήνες - δεν τους φτάσαμε ακόμα, αλλά είμαστε αισιόδοξες ότι θα τα πάμε καλά, πρώτα ο Θεός...

Δεν ξέρω πόσο θα αντέξω ακόμα, αλλά ένα πράγμα με βασανίζει βρε παιδιά ... Θα ήθελα κάποια στιγμή κάποια από εμάς να ανοίξει ένα θέμα για το τί πήγε λάθος με την ιστορία του θηλασμού... Το ξέρω, είμαι κολλημένη, αλλά δεν μπορώ να το χωνέψω ακόμα...

Ευχαριστώ και πάλι καλησπέρα

Maliarini μπράβο σας.

Εμείς, όπως κι εσεις, κάναμε αντλήσεις ως τους 12 μήνες. Βέβαια μετά τον 6ο που μπήκαν οι στερεές τα πράγματα ήταν πιο εύκολα. Το γάλα που έβγαζα το χρησιμοποιούσα για κρέμα κι έτσι κόψαμε και το μπουκάλι εντελώς από τον 7ο μήνα.

Το καλοκαίρι πήγαμε ταξίδι στο εξωτερικό. Η μικρή από κει που έκανε τη δύσκολη, στο άγνωστο περιβάλλον ένιωσε ανασφάλεια προφανώς, και κόλλησε σαν τη βδέλλα στη μαμά της. Κι ενώ πριν φύγουμε συχνά θήλαζε με δυσκολία και εφόσον επιστράτευα τη φαντασία μου και τις γνώσεις μου για να επιννοώ καινούρια κόλπα, το γύρισε σχεδόν σε αποκλειστικό θηλασμό!!! 20 μέρες θήλαζε συνέχεια και έτρωγε ελάχιστα φρούτα και καμιά φορά ελάχιστη κρεατοχορτόσουπα. Επίσης έκοψε και την πιπίλα.

Βέβαια τις μέρες αυτές δεν πήρε βάρος αλλά δεν με χάλασε καθόλου. Το θήλαστρο το είχαμε πάρει μαζί αλλά δε χρειάστηκε. Όταν γυρίσαμε το κρατήσαμε άλλον ένα μήνα από ανασφάλεια και μετά το στείλαμε πίσω. Είναι σχεδόν 3 μήνες τώρα που θηλάζουμε χωρίς τη βοηθεια θήλαστρου και είμαστε μια χαρά. Τρώμε κιόλας το φαγητό μας και μεγαλώνουμε κανονικότατα!

Τώρα σε ό,τι αφορά στην ερώτησή σου για το τι έφαιξε, θα συμφωνησω με τη Κριστίνα. Δεν έχουμε καμία απολύτως γνώση για το θέμα. Και καμία εμπειρία θηλασμού. Οι γυναίκες γύρω μας δε θηλάζουν πια. Άρα δεν υπάρχει κανείς να μας στηρίξει και να μας καθοδηγήσει σωστά. Αν είμαστε τυχερές και πέσουμε στην κατηγορία των μωρών που είναι εύκολα στο θηλασμό, εχει καλώς. Αν όμως το μωράκι ανήκει στο 20% των μωρών που δυσκολεύονται και χρειάζονται κάποια υποστήριξη τα πράγματα είναι δύσκολα.

Η απουσία ακριβώς μωρών που θηλάζουν στο άμεσο περιβάλλον της μητέρας της δημιουργεί όπως είναι φυσικό ανασφάλεια. Αν κάνει το σωστό, αν η τακτική που ακολουθει είναι ενδεδειγμένη, αν το παιδί της μεγαλώνει καλά, αν είναι φυσιολογικό να κλαίει και να θέλει το στήθος συνέχεια ή να ξυπνάει πολλές φορές το βραδυ, αν το γάλα της είναι αρκετό και "καλό" κ.ο.κ.

Κοντά σε όλα αυτα έρχονται και οι αρνητικές επιδράσεις του περιβάλλοντος. Στα μαιευτήρια συχνά (και παρόλη την υποτιθέμενη υποστήριξη που παρέχουνσ στο θηλασμό) δίνονται στις μητέρες λανθασμένες οδηγίες που τις αποπροσανατολίζουν. Πολλοί παιδίατροι και νεογνολόγοι για διάφορους λόγους προτείνουν την διακοπή του θηλασμού. Κάποιοι από αυτούς με αντιδεοντολογικό και αντιεπαγγελματικό τρόπο προτείνουν στις μητέρες δείγματα ξένου γάλακτος. Οι μαίες τις περισσότερες φορες απλά παπαγαλίζουν αυτά που έχουν μάθει για το θηλασμό χωρίς να έχουν ουσιαστική γνώση κι ενώ προσπαθούν να βοηθήσουν το κάνουν με λάθος τρόπο. Πάρα πολλές φορές οι συγγενείς τις μητέρας είναι αποτρεπτικοί και μερικές φορές ακόμη και χλευαστικοί στην επιθυμία της να θηλάσει. Άλλες πάλι οι σύζυγοι δεν συμπαρίστανται όσο πρέπει. Το φιλικό περιβάλλον αντιμετωπίζει συχνά τη θηλάζουσα μητέρα με δυσπιστία ή/και περιπαιχτική διάθεση. Καλλιεργείται συστηματικά η εντύπωση πως το να θηλάσει μια μητέρα είναι δυσκολότερο απ' το να ταΐσει το μικρό της με το μπουκάλι. Και πως η φόρμουλα είναι εφάμιλλη του μητρικού γάλακτος. Πράγμα που βέβαια δεν είναι αληθες.

Με όλα αυτά τα δεδομένα και επιπρόσθετη την προσωπική ανασφάλεια που τυχόν έχει κάθε γυναίκα, πολλές μητέρες είτε δε θεωρούν τον θηλασμό σημαντικό ή έχοντας ελλιπείς γνώσεις, απογοητεύονται νομίζοντας ότι το παιδί τους δεν είναι φυσιολογικό ή εκείνες δεν κάνουν κάτι σωστά και τα παρατάνε.

Αν κάποιος τα αθροίσει όλα αυτά θα φτάσει σε ένα και μόνο λόγο. Οι Έλληνες μεγαλώσαμε με το μπουκάλι. Είμαστε τα παιδιά της φόρμουλας και δυσκολευόμαστε πάρα πολύ να δεχτούμε αυτό που θα έπρεπε να είναι το φυσικό και αυτονόητο στην διατροφή του νεογέννητου: το θηλασμό.

Καλησπέρα παιδιά,

KΡΙΣΤΙΝΑ και Dimitrali, όντως κι εγώ πιστεύω ότι πολλοί άνθρωποι δίνουν λάθος οδηγίες και εννοείται πως με την πρώτη δυσκολία το μπουκάλι με το ξένο γάλα είναι η λύση.

Απλά αναρωτιέμαι, αν ήταν ίσως χρήσιμο να αναφέρει η κάθεμιά μας την εμπειρία της και τι ήταν αυτό που την οδήγησε σε λαθεμένους χειρισμούς (σε ένα νέο topic ίσως) ...

Όπως και να έχει, φαντάζομαι ότι συμφωνείτε όλες σας, το κάθε παιδάκι έχει το δικό του πρόγραμμα, χούι, ινάτι ή όπως αλλιώς θέλετε πείτε το και μάλλον αυτό πρέπει να ακολουθούμε και όχι το μωρό να ακολουθεί εμάς...

Και όπως έλεγε μία κυρία από το κέντρο βρεφών "Μητέρα" στην περυσινή εκπομπή των "Πρωταγωνιστών" του Σ. Θεοδωράκη: "Δεν πρέπει να λέμε σε ποιόν ανήκει αυτό το μωρό, αλλά να μάθουμε να λέμε ποιός ανήκει σε αυτό το μωρό"...

Την καλησπέρα μου σε όλες...

Γλυκιά μου είμαι στην ίδια θέση κι εγώ πολύ καιρό και δεν μπορώ να το χωνέψω τόσους μήνες.

ΑΛΛΑ.... ένα θα σου πω και αυτό μου το είπε η μητέρα μου που υπεραγαπώ και που βλέπει πολλές φορές πολύ πιο καθαρά από εμένα.

Move on και κοίτα μόνο μπροστά κι αυτό για το καλό της ψυχικης σου διάθεσης!!

Πλέον θεωρώ για μένα προσωπικά εμμονή αυτή τη σκέψη, και όποτε μου έρχεται τη διώχνω αποφασιστικά γιατί δεν οδηγεί πουθενά, παρά μόνο σε τύψεις, δηλαδή κάτι αρνητικό το οποίο δεν χρειάζομαι στη ζωή μου, ούτε το παιδί μου το χρειάζεται.

Move on λοιπόν!!!!!!!!!!!!!! Θετικά μόνο πράγματα και αισιόδοξα χρειαζόμαστε στη ζωή μας!!

H9ROp3.png

KZr6p3.png

Κορίτσια καλησπέρα! Είμαι μια νέα μαμά 25 ετών και έχω στην αγκαλιά μου μια μικρούλα ζωούλα 3 μηνών και 1 ημέρας.Όσο ήμουν έγκυος δεν ασχολήθηκα καθόλου με τον θηλασμό,ίσως το πιο σημαντικό κομμάτι όλης αυτής της περιόδου και φυσικά κανείς δεν με προετοίμασε.Άμεσο αποτέλεσμα αυτού...προσπαθώ να δώδω όσο περισσότερο "γάλα της μαμάς" στην κορούλα μου για να την εφοδιάσω όσο πιο γερά γίνεται για την αντιμετώπιση των δυσκολιών που θα έρθουν σιγά σιγά (εύχομαι).Και αυτή η προσπάθεια είναι τόσο δύσκολη,λόγω των λαθών που έκανα σχεδόν από την αρχή.Μακάρι να ήξερα όταν η μαία του ΙΑΣΩ μου είπε ότι επειδή πονούσαν οι θηλές μου από τις πληγές καλύτερα να έδινα ξένο γάλα.Μακάρι να ήξερα όταν ο παιδίατρός μας μου έλεγε να δίνω συμπλήρωμα δήθεν γιατί το μωρό δεν χόρταινε.Και φυσικά το μωρό έπαιρνε κανονικά βάρος...μετά από 40 ημέρες αποκλειστικού θηλασμού το μωρό είχε πάρει 0,9Kg.Αχχχχ!Δυστυχώς ήμουν μόνη και ότι μπορούσα έκανα και κάνω!Συμφωνώ λοιπόν και όσο περνά από το χέρι μου θα προετοιμάζω όλες τις αγαπημένες φίλες μου να προσφέρουν πλουσιοπάροχα αυτό το θαύμα της φύσης στο γλυκό μωράκι τους που τόσο πολύ το δικαιούται και το έχει ανάγκη!Αλλά είναι και δική μας ανάγκη...σωματική και ψυχολογική και συναισθηματική!Είστε η μία πιο ξεχωριστή από την άλλη και ευγνωμονώ το Θεό που υπάρχουν ακόμα μανούλες που αγωνιούν περισσότερο για την ποιότητα της τροφής και της ζωής γενικότερα του παιδιού τους και όχι για το χρώμα της μπλούζας και το lip gloss που θα φορέσει αργότερα!Καληνύχτα...

ΓΕΝΝΗΣΑ ΣΤΙΣ 9/10/09 ΜΕ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ ΤΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ 14/11/09 35 ΗΜΕΡΕΣ ΘΗΛΑΖΩ ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΟΥ. ΑΠΟ ΕΧΘΕΣ ΤΟ ΜΩΡΟ ΟΤΑΝ ΤΟ ΒΑΖΩ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΔΥΣΑΝΑΣΧΕΤΕΙ ΚΑΙ ΚΛΑΙΕΙ ΣΑ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΠΙΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟ ΤΟ ΓΑΛΑ. ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΠΡΗΣΜΕΝΟ ΟΣΟ ΗΤΑΝ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ Η ΡΟΗ ΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΜΕΙΩΘΕΙ. ΟΜΩΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΝΑ ΘΗΛΑΖΩ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΧΩΡΙΣ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΩ ΞΕΝΟ ΓΑΛΑ. Ο ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΩ ΞΕΝΟ ΓΑΛΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΟΠΟΥ ΤΟ ΕΚΑΝΑ ΣΗΜΕΡΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΧΟΡΤΑΣΕΙ. ΕΠΙΣΗΣ ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΑ ΜΙΑ ΩΡΑ ΤΟΥ ΔΙΝΩ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΑΙΕΙ. ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ; ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΥΞΗΣΩ ΤΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΩ; ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ Ή ΝΑ ΣΥΝΔΥΑΣΩ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΞΕΝΟ ΓΑΛΑ; ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΑΓΟΡΑΚΙ, 35 ΗΜΕΡΩΝ, ΕΙΧΕ ΙΚΤΕΡΟ ΟΤΑΝ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ, ΤΟ ΘΗΛΑΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΑΛΛΑ ΠΗΡΕ ΚΑΙ ΞΕΝΟ ΓΑΛΑ ΣΤΟ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΟ ΤΙΣ 2 ΠΡΩΤΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΖΑΚΧΑΡΟ ( ΕΓΩ ΕΙΧΑ ΔΙΑΒΗΤΗ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ). ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ

καταρχην κουκλα μου ηρεμισε.αν εισαι ετσι αγχωμενη κ οταν πας να θηλασεις το μωρο φυσικο ειναι να κλαιει γιατι σε αισθανεται.2ον ΜΗ του δωσεις ξενο γαλα.οσο δινεις ξενο γαλα τοσο μειωνεται το δικο σου.ο εγγεφαλος στελνει μυνημα στον οργανισμο σου οτι εχεις κ αλλο τροπο να ταισεις το παιδι σου κ μειωνει την παραγωγη γαλακτος!!!! 3ον προιοντα που βοηθουν στην αυξηση στο γαλα σου ειναι τα εξης... 1.μαυρη μπυρα χωρις αλκοολ,φυσικος χυμος μηλο,τσαι απο μελισσοχορτο,σουπες,γαλακτοκομικα κ γενικα πολλα υγρα οχι ομως τσαι μαυρο κ αναψυκτικα!επισης το σταφυλι μειωνει το γαλα αλλα που να το βρεις τετοια εποχη...κ τελος ΜΗ φας καραμελα η τσιχλα μεντας η οτιδηποτε περιεχει μεντα γιατι κοβει το γαλα.μου το ειπε μαια με μεγαλη πειρα.

κ κατι τελευταιο.οσο πιο πολυ εχεις το μωρο στο στηθος τοσο πιο πολυ γαλα παραγεις γιατι ο εγγεφαλος ειδοποιει τον οργανισμο σου πως το μωρο σου πρεπει να τραφει! ΜΗΝ εχεις αγχος γιατι το γαλα σου θα εχει τοξινες κ επισης το καταλαβαινει κ το μωρο σου κ αναστατωνεται. επισης μη τρως δημητριακα κ οξινα φρουτα οπως πορτοκαλι γιατι φερνουν κοιλοπονους στα μωρα.

ελπιζω να μη σε κουρασα.αν εχεις αποριες ρωτα:D

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...