Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπαθεια για αποκλειστικο θηλασμο

Recommended Posts

Μήπως την πειράζουν οι ταμπλέτες μαγιάς που πέρνω τις 3 τελευταίες μέρες;...

Aλλάζει η γεύση του γάλακτος και σε μερικά μωρά δεν αρέσει.

Έχε το στα υπόψη και βλέπεις πώς θα πορευτείτε.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

New member! Συγχαρητηρια σε όλες τις γυναίκες που είτε με τις γνώσεις τους είτε με τις εμπειρίες τους έχουν προάγει το θηλασμό σε τέτοιο βαθμό που εμένα προσωπικά μου έχουν δημιουργήσει μία "πόρωση" με το θηλασμό! Σε σημείο να δίνω "διαλέξεις" σε φίλες μου σχετικά με θηλασμό+σημασία. Θα ήθελα να αναφέρω ωστόσο τη δική μου ανησυχία αναζητώντας συμβουλές...

Έδωσα συμπλήρωμα στο μωρό μου στις 20 του μέρες βασικά γιατί δεν είχα κατάλληλη υποστήριξη από τους γύρω μου (μαμά, άντρα κ κάποιες παραέξω), πράγμα το οποίο με στεναχώρησε πολύ και αισθανόμουν πολύ άσχημα. Θήλαζα όποτε το ζητούσε με επιμονή και υπομονή, ευχάριστα θα έλεγα, αλλά ήταν μέρες που δεν ηρεμούσε με τίποτα, στο στήθος έκλαιγε και όταν άδειαζε το μπουκάλι ηρεμούσε. Κ τότε ερχόταν κ η υποτιθέμενη δικαίωση για τους τριγύρω. Δεν έπαιρνε συστηματικά συμπλήρωμα 1 μπουκάλι την ημέρα ή κάθε 2η ή τρίτη μέρα. Στους 2 μήνες που βρήκαμε έναν καλύτερο ρυθμό με το μωρό μου στο σπίτι μας (εξοχικό με κόσμο το 1ο 2μηνο) έπαψα να του δίνω συμπλήρωμα. Όλο αυτό το διάστημα βέβαια νιώθω ότι με το ζόρι καλύπτω τις ανάγκες του, ότι παίρνει ακριβώς όσο χρειάζεται οριακά για μία φυσιολογική ανάπτυξη...υπήρξαν διαστήματα που έκλαιγε γοερά πάνω στο στήθος, το έβαζα από το ένα, το έβαζα από το άλλο, πίεζα...δε γινόταν τίποτα. Της έδινα πιπίλα, σταματούσε, κ έλεγα ότι αν πεινούσε πολύ δεν θα ξεγιελιόταν με τίποτα κ όταν ξαναπεινάσει εδώ είμαστε, θα την ξαναταίσουμε. Όταν όμως μας πήγαινε έτσι σε 3-4 γεύματα, μετά του έδινα σε ένα γεύμα ένα μπουκάλι για να το "ευχαριστηθεί" κ έτσι έδειχε προς απογοήτευση δική μου.

Τώρα της δίνω συμπλήρωμα όποτε χρειάζεται να λείψω, δηλ. περίπου 3 φορές την εβδομάδα, γιατί με το θήλαστρο της Μεντέλα το mini electric plus βγάζω 70-80ml σε 1 ώρα, δώρο-άδωρο! Επίσης θηλάζω κάθε 3 ώρες, μου παίρνει τόση ώρα η εξαγωγή, νιώθω ότι στραγγίζω κιόλας και δεν επαρκεί το γάλα για ένα γεύμα κ στο επόμενο γεύμα δεν καλύπτεται το μωρό επαρκώς.

Πήγα σήμερα και αγόρασα μαγιά μπύρας, αν και φοβάμαι λιγάκι τη χρήση συμπληρωμάτων, μάλλον της "επεμβασης" γενικότερα, αλλά θέλω να βγάλουμε από τη ζωή μας το ξένο γάλα εντελώς. Επίσης έψαξα στα φαρμακεία να βρω το pump in style της Medela θεωρώντας το ως το πιο ιδανικό (θα θελήσω να κάνω και τράπεζα για όταν θα γυρίσω δουλειά), αλλά δεν το εμπορεύονται. Πού πρέπει να το ψάξω? Ή μήπως είναι νοσοκομειακό και παρανόησα?

Chrismac καλημέρα και να σου ζήσει το μωράκι σου. Απάντησε αν θες στις παρακάτω ερωτήσεις για να έχουμε όλη την εικόνα

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=40799

Καλημέρα!

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος 39+4ημ.

Β. Το φύλο του βρέφους Θ

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) ΦΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία.

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. 7

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο.

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

13/07/09 (ΗΓ): 3070

28/07: 3500 ~30/07 πήρε το πρώτο συμπλήρωμα, αλλά λίγο κ δεν εισήχθε συστηματικά στη διατροφή του

(Ναι, τον 9ο δεν σημείωνα το βάρος του...)

05/08: 4000

05/10: 6300

15/10: 6500

25/10: 6500

02/11: 6800

10/11: 6900

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο. 6 μέχρι προ εβδομαδας, 7 τελευταίες 4μέρες

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει ~6 στα 7

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα Παίρνει ένα γεύμα μόνο, 180ml, τα άλλα μόνο θηλασμό

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο) 180Ml

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.mini electric plus medela, χρησιμοποιείται περιστασιακά γιατί δεν το θεωρώ αποτελεσματικό

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει. 5

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο 0-1

Πριν λίγο καιρό έβλεπα ότι όταν του έδινα μπουκάλι, ήταν πιο ήρεμο και κοιμόταν περισσότερη ώρα. Τώρα πρόσφατα όμως, καταρρίφθηκε κ αυτή η θεωρία. Κ ενώ με ή χωρίς μπουκάλι στο 24ωρο, κοιμόταν 23.00-23.3 (μπορεί να έτρωγε το τελευταίο γεύμα του στις 22.00) κ ξυπνούσε κατά τις 06.00, τώρα τρώει το τελευταίο στις 23.-23.30 κ ξυπνάει 03.30 με κλάμα κ μετά 07.-7.30. Δεν έχω κανένα πρόβλημα να γυρίσουμε στα παλιά και να τρώμε κ τη νύχτα κάθε 3ωρο (σίγουρα δεν είναι το ιδανικό, αλλά εφόσον τώρα δε δουλεύω, το αντέχω), απλά προβληματίζομαι για το αν αυξήθηκαν οι ανάγκες του παιδιού κ δεν το καλύπτει το γάλα μου πια κ πώς θα καταφέρω να αντλώ γάλα για να αντικαταστήσω ενα θηλασμό την ημέρα (όχι κάθε μέρα) κ να την καλύπτω και στο επόμενο γεύμα. Να σημειώσω επίσης ότι οι πρωινοί θηλασμοί πάντα πήγαιναν καλύτερα, γιατί είχε κάνει μεγάλη αποχή κ είχε μαζευτεί περισσότερο γάλα, έστω προσωρινά (vs όσο περισσότερο θηλάζεις, τόσο αυξάνεται η παραγωγή).

Πολλά έγραψα, συγνώμη κ ίσως όχι τόσο ευκατανόητα καθότι είμαι λίγο κουρασμένη.

Ευχαριστώ πολύ κ πάλι

chrismac καλημέρα.

Θα ήθελα να σου πω ότι το συμπλήρωμα που παίρνει το μωρό είναι λίγο και σίγουρα θα μπορούσατε να συνεχίσετε και χωρίς αυτό. Αυξάνοντας τους θηλασμούς και μειώνοντας την ποσότητά του σταδιακά, θα απαλλαγείς από αυτό.

Το μωρό σου συμπεριφέρεται φυσιολογικά. Τα νυχτερινά ξυπνήματα δεν έχουν να κάνουν πάντα με την πείνα. Καλύτερα να το θηλάζεις το βράδυ κατά τις 3 που ξυπνάει. Εκείνη την ώρα θα θηλάζει καλύτερα κι επειδή μετά κοιμάσαι και η προλακτίνη αυξάνεται, το πρωί η ροή θα είναι πάλι καλή και δε θα υπάρχει πρόβλημα με τον πρωινό θηλασμό. Προσωπικά βρίσκω πως ο νυχτερινός θηλασμός με βοηθάει πάρα πολύ στο να διατηρώ σε αξιοπρεπή επίπεδα την παραγωγή μου.

Τα μωράκια γενικά αλλάζουν συχνά το πρόγραμμά τους καθώς και τη διάρκεια του νυχτερινού τους ύπνου. Δε φταίει δλδ ο θηλασμός που ξυπνάει ή το γεγονός πως δεν αρκεί το γάλα σου. Μπορεί πχ. να βγαζει δοντάκια και να πονάει. Σε αυτή την περίπτωση το μητρικό γάλα την ηρεμεί.

Επίσης η πρόσληψη βάρους στην αρχή ήταν πολύ ικανοποιητική και κατά τη γνώμη μου δε χρειαζόταν να μπεις στη διαδικασία του συμπληρώματος.

Θα σου ξαναγράψω αυτό που εκατονταδες φορές έχει γραφτεί στο φόρουμ: Θήλαζε το μωρό σου όσο και όποτε θέλει. Όποτε το ζήτήσει όση ώρα κι αν το ζητήσει. Μην προσπαθείς να το βάλεις σε πρόγραμμα. Ο θηλασμός στον πρώτο χρόνο της ζωής του παιδιού πρέπει να είναι ανεμπόδιστος και απεριόριστος. Ξέχνα όλα όσα λένε τριγύρω σου άνθρωποι που δεν έχουν καμία εμπειρία σε σχέση με το θηλασμό. Ξέχνα τα ρολόγια. Αφού δε δουλεύεις θα σου είναι εύκολο σχετικά.

βλέπω έχεις όλη τη θέληση και τη διάθεση να τα καταφέρεις με το μώράκι σου. Αν προσπαθήσεις λίγο παραπάνω είμαι σίγουρη πως θα τα καταφέρεις αφού ήδη έχεις κάνει τόσο σημαντικά βήματα!!!

Καλή συνέχεια

bennettstevenspalestinewall2.jpg

Το τείχος στη λωρίδα της Γάζας, έτος 2009. Ενα κομμάτι γης τέσσερις φορές πιο πυκνοκατοικημένο από την Αττική, αποτελεί τη μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου... Τα παιδιά στην Παλαιστίνη

Διαφημίσεις

Σε ευχαριστώ πολύ Δήμητρα! Πάντα χρειάζεσαι και λίγο υποστήριξη/ενθάρρυνση! Ο μόνος λόγος που κοιτάω το ρολόι είναι για να δω ότι συμπληρώσαμε τουλάχιστον 15 λεπτά! Τρώει και από τα 2 κ "ξεμπερδεύει" συνήθως στα 10 με 15 λεπτά! Τόση ώρα έκανε βέβαια για να τελειώσει κ 180ml μπουκάλι.

Ξέρεις κάτι για τα σκευάσματα που αυξάνουν την παραγωγή? Μαγιά μπύρας αγόρασα χθες της Lanes κ ξεκίνησα δειλά δειλά να την παίρνω...Δεν θα ξεχάσω τη χαρά τους πρώτους 2 μήνες που μετά από ώρες "αποχής" πλημμύριζαν τα pands κ τα φανελάκια! Το ξέρω ότι δεν έχει να κάνει, αλλά θέλω να σου πω ότι θα ήθελα να περισσεύει το γαλά!!

Ευχαριστώ και πάλι

Χριστίνα

Συμφωνώ με τη Δήμητρα απόλυτα, απλά επειδή θέλεις να αποθηκεύεις γάλα για τις ώρες που λείπεις όταν λείπεις και ρωτάς για το pump in style και τις αντλήσεις θα σου πω ότι εγώ το έχω και με βόλεψε πολύ και στην δουλειά και για να κάνω επαναγαλακτισμό (δεν βόλευε να νοικιάσω θήλαστρο νοσοκομειακό γιατί δεν μπορούσε να λειτουργήσει με μπαταρίες και εγώ έκανα 4 αντλήσεις στη δουλειά). Το συγκεκριμένο λοιπόν θήλαστρο μπορείς να το αγοράσεις δεν ενοικιάζεται δεν θεωρώ όμως ότι πρέπει να μπεις στη διαδικασία αντλήσεων για να αυξήσεις την παραγωγή σου, το μωρό σου θα κάνει αυτή τη δουλειά καλύτερα από το θήλαστρο. Για να αντλήσεις γάλα για τις λίγες ώρες που λείπεις μπορείς να το κάνεις με το mini electric όταν τελειώνει ο θηλασμός και όταν κοιμάται η μικρή και να μαζεύεις τις ποσότητες αυτές σε γεύμα, οι άντληση δεν έχει νόημα να κρατάει παραπάνω από 20- 25 λεπτά καθώς μετά μόνο θα κουράζεσαι . Το λέω για να μη μπείς σε έξοδα αν δεν υπάρχει λόγος. Επίσης αν θες να πάρεις μαγιά μπύρας για πιο γρήγορα ίσως αποτελέσματα η δοσολογία είναι 7χάπια * 3 φορές τη μέρα για δύο εβδομάδες και μετά για 1 εβδομάδα σταματάς, δεν είναι κάτι που θα σε πειράξει απλά κράτα το σαν λύση ανάγκης. Σε μια εβδομάδα θα δεις αποτέλεσμα αν είναι να σου κάνει κάτι... Καλό είναι γενικά να μη περισσεύει το γάλα άσχετα του ότι και εγώ θα το ήθελα αυτό (για να μου φεύγει η ανασφάλεια) γιατί και η υπερπαραγωγή δεν βοηθάει στην ανάπτυξη του μωρού.

Κορίτσια ήθελα να σας ρωτήσω, καθώς είμαι στην προσπάθεια του να αποκλειστικού θηλασμού και δίνοντας συμπλήρωμα ακόμα σε κάθε γεύμα, είναι δυνατόν να επηρεαστεί το μωρό όταν εγώ έχω φάει κάτι ύποπτο για κολικούς ή έστω πονάκια? Σοκολάτα πχ δεν με αφήνει να φάω η παιδίατρος αλλά και τον καφέ που πίνω το πρωί το σκέφτομαι, γιατί μου είπε ότι μέσω του γάλακτος προκαλούν υπερένταση στο μωρό, αν και εγώ δεν έχω παρατηρήσει κάτι τέτοιο.

Γιατί όχι σοκολάτα? Ένας καφές επίσης δεν νομίζω ότι θα μπορούσε να πειράξει το μωρό, εσύ που το ζεις θα ξέρεις καλύτερα πως ανταποκρίνεται το μωρό στις τροφές που τρως. Γενικά η πολιτική είναι δεν αποκλείουμε τροφές απο το διαιτολόγιό μας αν το μωρό δεν παρουσιάζει κάποια κακή αντίδραση σε αυτές, τηρούμε το μέτρο απλά (εγώ έτσι το έχω αντιληφθεί). Υπάρχει κάτι που σε προβληματίζει, έχεις δει κάποια συμπτώματα και ρωτάς? π.χ εγώ για ένα διάστημα είχα αποκλείσει τα γαλακτομικά γιατί το παιδί παρουσίαζε σπιθουράκια σε όλο του το σώμα και είδα βελτιώση

Δεν έχω παρατηρήσει απολύτως τίποτα, μέχρι και σουβλάκι με κρεμμύδι και μπόλικο τζατζίκι έφαγα ένα βράδυ γιατί το είχα πολύ άχτι βρε παιδι μου, αλλά δεν κατάλαβα την παραμικρή ενόχληση στο μωρό. Μάλλον η γιατρός μας είναι λίγο αυστηρή σχετικά με το θέμα γιατί δεν με αφήνει ούτε ανταύγειες να κάνω στα μαλλιά ούτε και να πιω έστω ένα ποτηράκι κρασί. Η ίδια είναι φαν του θηλασμού, έχει δίδυμα παιδάκια 2,5 έτους τα οποία θήλαζε αποκλειστικά για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Διαφημίσεις

Κορίτσια καλησπέρα!

Ζητώ απεγνωσμένα βοήθεια.Η μπέμπα μου είναι 3 μηνων και εδώ και 1 μήνα θηλάζω μόνο από τον ένα μαστό και γύρω στα 3 γεύματα την ημέρα.Θελω πολύ να θηλάζω αποκλειστικά,αλλά λόγω της άγνοιάς μου δεν τα καταφέρνω.Πως μπορώ να ενεργοποιήσω ξανά τον μαστό μου;Πάντως και το μωρό αρνείται να θηλάσει πλεον από εκεί.Της δίνω και ξένο γάλα,γιατί προφανώς δεν της φτάνει.Χρειάζομαι την βοήθεια από την εμπειρία σας!Σας ευχαριστώ πολύ!

Σε ευχαριστώ πολύ Δήμητρα! Πάντα χρειάζεσαι και λίγο υποστήριξη/ενθάρρυνση! Ο μόνος λόγος που κοιτάω το ρολόι είναι για να δω ότι συμπληρώσαμε τουλάχιστον 15 λεπτά! Τρώει και από τα 2 κ "ξεμπερδεύει" συνήθως στα 10 με 15 λεπτά! Τόση ώρα έκανε βέβαια για να τελειώσει κ 180ml μπουκάλι.

Ξέρεις κάτι για τα σκευάσματα που αυξάνουν την παραγωγή? Μαγιά μπύρας αγόρασα χθες της Lanes κ ξεκίνησα δειλά δειλά να την παίρνω...Δεν θα ξεχάσω τη χαρά τους πρώτους 2 μήνες που μετά από ώρες "αποχής" πλημμύριζαν τα pands κ τα φανελάκια! Το ξέρω ότι δεν έχει να κάνει, αλλά θέλω να σου πω ότι θα ήθελα να περισσεύει το γαλά!!

Ευχαριστώ και πάλι

Χριστίνα

Χριστίνα, μια και δεν σου λείπει το γάλα δεν είναι καλή ιδέα να πάρεις μαγιά της μπύρας. Μπορεί να αλλάξει η γεύση του γάλακτος και να μην αρέσει στο μωρό.

Επιπλέον, αν σου δημιουργήσει υπερπαραγωγή (κάτι πολύ πιθανό) θα είναι δύσκολα να διαχειριστείς την κατάσταση και το μωρό θα έχει πρόβλημα με πράσινες κενώσεις, αέρια που μπορεί να φτάσουν ακόμη και σε αίμα στα κακά του μωρού.

Για την άντληση να σου πω ότι με το θήλαστρο που έχεις δεν κατάφερα να αντλήσω ούτε 50 ml παρόλο που αντλούσα άνετα με το lactina πολύ περισσότερο.

To pump in style είναι καλό αλλά πολύ ακριβό για τη χρήση που το θέλεις. Με τα ίδια χρήματα νοικιάζεις αρκετούς μήνες το lactina που είναι πολύ καλύτερο.

Για την ώρα δεν σου προτείνω κάτι, σκέψου αυτά και τα ξαναλέμε.

Κορίτσια καλησπέρα!

Ζητώ απεγνωσμένα βοήθεια.Η μπέμπα μου είναι 3 μηνων και εδώ και 1 μήνα θηλάζω μόνο από τον ένα μαστό και γύρω στα 3 γεύματα την ημέρα.Θελω πολύ να θηλάζω αποκλειστικά,αλλά λόγω της άγνοιάς μου δεν τα καταφέρνω.Πως μπορώ να ενεργοποιήσω ξανά τον μαστό μου;Πάντως και το μωρό αρνείται να θηλάσει πλεον από εκεί.Της δίνω και ξένο γάλα,γιατί προφανώς δεν της φτάνει.Χρειάζομαι την βοήθεια από την εμπειρία σας!Σας ευχαριστώ πολύ!

Αν μπορείς απάντησε αναλυτικά στις ερωτήσεις για να καταλάβουμε πόσο γάλα πίνει από το στήθος.

Αν το μωρό αρνείται να θηλάσει από τον άλλο μαστό μπορείς να τον ενεργοποιήσεις με νοσοκομειακό θήλαστρο.

Όμως ίσως μπορείς να θηλάσεις αποκλειστικά και από τον ένα μαστό, από αυτόν που θηλάζει το μωρό.

Γιατί το μωρό θηλάζει μόνο σε 3 γεύματα και όχι σε περισσότερα; Δεν θέλει;

Απάντησε στις ερωτήσεις για να δούμε ποια είναι η καλύτερη προσέγγιση για σας.:)

Δεν έχω παρατηρήσει απολύτως τίποτα, μέχρι και σουβλάκι με κρεμμύδι και μπόλικο τζατζίκι έφαγα ένα βράδυ γιατί το είχα πολύ άχτι βρε παιδι μου, αλλά δεν κατάλαβα την παραμικρή ενόχληση στο μωρό. Μάλλον η γιατρός μας είναι λίγο αυστηρή σχετικά με το θέμα γιατί δεν με αφήνει ούτε ανταύγειες να κάνω στα μαλλιά ούτε και να πιω έστω ένα ποτηράκι κρασί. Η ίδια είναι φαν του θηλασμού, έχει δίδυμα παιδάκια 2,5 έτους τα οποία θήλαζε αποκλειστικά για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Koίτα, όταν θηλάζει κανείς, καλό είναι να προσέχει τι τρώει και γενικά με τι ουσίες έρχεται σε επαφή έτσι ώστε να ελαχιστοποιούνται οι τοξίνες... Τη σοκολάτα την απαγορεύει γιατί έχει καφεΐνη και η υπερκατανάλωσή της πιθανόν να δημιουργήσει υπερένταση στο παιδί. Τις ανταύγειες τις απαγορεύει διότι οι βαφές και τα ντεκαπάζ είναι αρκετά τοξικά.

Τώρα βέβαια είμαστε και άνθρωποι. Και συνεπώς όντα αδύναμα! (μη γελάτε σας βλέπω!) Και μιλάμε συχνά πυκνά για μακροχρόνιους θηλασμούς. Συνεπώς (λέω εγώ ως λιχούδα) δε χάλασε ο κόσμος για ένα καφεδάκι ή λίγη σοκολατίτσα. Αρκεί να μη γίνεται κατάχρηση!:-P

Το τείχος στη λωρίδα της Γάζας, έτος 2009. Ενα κομμάτι γης τέσσερις φορές πιο πυκνοκατοικημένο από την Αττική, αποτελεί τη μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου... Τα παιδιά στην Παλαιστίνη

Σέυχαριστώ για την αμεσότητα.Σε αυτή τη φάση το μωρό θηλάζει μία φορά το πρωί,το πρώτο γεύμα μετά από 7 ώρες συνεχούς ύπνου.Το μεσημέρι θηλάζει γύρω στις 15:00 και είμαι σίγουρη ότι δεν της αρκεί και ίσως να της δώσω άλλο ένα γεύμα το βραδάκι.Σε κάθε περίπτωση το μωρό δεν φαίνεται να είναι ευχαριστημένο και χορτάτο όπως με το μπιμπερό.Με το μπιμπερό την ταίζω κάθε 3-4 ώρες από 180ml τη φορά.Βάρος παίρνει ικανοποιητικά,είναι τριών παρά δύο ημέρες και ζυγίζει 5,5 kg.Από το ανενεργό στήθος βλέπω ακόμα σταγόνες γάλακτος αλλά αρνείται η μικρή να θηλάσει από εκεί.Από το ενεργό στήθος πάντως δεν αισθάνομαι πλεον να γεμίζει κιόλας,ούτε καν τρέχει λόγω υπερφόρτωσης,λόγω του ότι δεν την θηλάζω τακτικά.Πώς να το αντιμετωπίσω?

Διαφημίσεις

Dimitrali,χαίρομαι τόσο πολύ που σας διαβάζω κι έμαθα τόσα πράγματα!Αυτές τις ημέρες είμαι συνέχεια με το στήθος έξω και βάζω τη μικρή μου σχεδόν κάθε μια ώρα!Βέβαια δείχνει ότι πεινάει πάλι και το κακό είναι ότι 10 μέρες τώρα δεν έχει βάλει γραμμάριο.Δεν το βάζω κάτω όμως πιστεύω να τα καταφέρουμε.Σήμερα πήγε ο άντρας μου και μου έφερε το symphony.Η υπάλληλος του έλεγε κάτι για δίδυμα και του έδωσε αυτό με τη μία αντλία.Απ'ότι νομίζω έλεγε η Αγλαϊα αυτό δεν ισχύει βέβαια.Anyway,τώρα θα πρέπει να ξεκλέβω 200 λεπτά από το χρόνο μου...

Σε πόσες μέρες πιστεύεις με συστηματικές αντλήσεις θα έχω την επιθυμητή ροή;Επίσης,αν με το καλό παρατηρήσω πλέον αυξημένη ροή να σταματήσω τις αντλήσεις;Υπάρχει περίπτωση να οδηγηθώ σε υπερπαραγωγή;

Πωπω πάλι κλαίει η μπέμπα μου...βγαίνω...Φιλάκια!

ΓΕΙΑ ΣΑΣ.ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟ FORUM.Η ΜΙΚΡΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 9 ΜΗΝΩΝ ΘΗΛΑΖΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 3-4 ΦΟΡΕΣ ΤΟ 24 ΩΡΟ ΚΑΙ ΕΧΕΙ 3 ΓΕΥΜΑΤΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΤΡΟΦΗΣ.ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΕΙ ΑΛΛΕΡΓΙΑ ΣΤΑ ΑΓΕΛΑΔΙΝΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΜΟΡΦΗ ΓΟΠ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕ.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΑ ΕΞΗΣ:

1.AN ΕΠΑΡΚΕΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟΣΟΥΣ ΘΗΛΑΣΜΟΥΣ (ΜΕ ΘΗΛΑΣΤΡΟ ΒΓΑΖΩ 50 ΜL KAI AΠΟ ΤΟΥΣ 2 ΜΑΣΤΟΥΣ .ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ?)ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΝΑ ΤΗΣ ΔΩΣΩ ΓΑΛΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΓΕΥΜΑ ΑΛΛΑ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΕΝΩ ΤΟ ΠΙΑΤΟ ΤΟ ΑΔΕΙΑΖΕΙ.ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΒΑΡΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 350 ΓΡ .ΤΟ ΜΗΝΑ.ΕΙΝΑΙ 9 ΜΗΝΩΝ 8300.

2. ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΜΑΙΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΣΤΗΘΟΣ .ΤΟ ΔΕΞΙ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΒΓΑΖΕΙ ΓΑΛΑ .ΜΕ ΤΟ ΘΗΛΑΣΤΡΟ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΔΟΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΣΕ ΕΝΑ 10ΛΕΠΤΟ ΑΝΤΛΗΣΗΣ.ΞΕΚΙΝΑΩ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΤΗΣ ΔΙΝΩ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ .ΖΗΤΗΜΑ ΝΑ ΘΗΛΑΣΕΙ 2 ΛΕΠΤΑ!!!!

ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΙΝ ΚΟΙΜΗΘΕΙ ΓΙΑ ΒΡΑΔΥ , ΘΗΛΑΖΕΙ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΔΕΞΙΑ 2 ΛΕΠΤΑΚΙΑ ΜΕΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΛΛΑ 5-7 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΦΗΣΩ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΤΗΣ ΠΕΤΑΕΙ ΤΗΝ ΠΙΠΙΛΑ ΚΟΙΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΑΦΗΝΩ ΤΟ ΠΟΤΗΡΑΚΙ ΤΗΣ ΚΑΙ ΠΙΝΕΙ ΝΕΡΟ ΣΑΝ ΤΡΕΛΗ!!!ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΩ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟ ΔΙΨΑ (ΤΡΩΕΙ ΤΗΝ SINLAC ΣΤΙΣ 19.00 ΚΑΙ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΙΣ 10.00 ) Η' ΨΑΧΝΕΙ ΝΑ ΠΙΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΡΟΗ?

3. THN SINLAC ΠΟΥ ΤΗΣ ΔΙΝΩ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ ? ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΔΙΝΩ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ?ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΕΡΓΙΑ , ΝΟΜΙΖΩ ΠΟΩΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΟΛΛΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ.

ΕΓΩ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΙΝΩ ΕΝΑ ΦΡΑΠΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ?

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΑΙ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΑΣ.

sppJp2.png

73j1p2.png

καλημέρα aspaa60

ΓΕΙΑ ΣΑΣ.ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΣΤΟ FORUM.Η ΜΙΚΡΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 9 ΜΗΝΩΝ ΘΗΛΑΖΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 3-4 ΦΟΡΕΣ ΤΟ 24 ΩΡΟ ΚΑΙ ΕΧΕΙ 3 ΓΕΥΜΑΤΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΤΡΟΦΗΣ.ΕΠΙΣΗΣ ΕΧΕΙ ΑΛΛΕΡΓΙΑ ΣΤΑ ΑΓΕΛΑΔΙΝΑ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΜΟΡΦΗ ΓΟΠ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕ.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΤΑ ΕΞΗΣ:

1.AN ΕΠΑΡΚΕΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟΣΟΥΣ ΘΗΛΑΣΜΟΥΣ (ΜΕ ΘΗΛΑΣΤΡΟ ΒΓΑΖΩ 50 ΜL KAI AΠΟ ΤΟΥΣ 2 ΜΑΣΤΟΥΣ .ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ?)ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑ ΝΑ ΤΗΣ ΔΩΣΩ ΓΑΛΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΓΕΥΜΑ ΑΛΛΑ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΕΝΩ ΤΟ ΠΙΑΤΟ ΤΟ ΑΔΕΙΑΖΕΙ.ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ ΒΑΡΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 350 ΓΡ .ΤΟ ΜΗΝΑ.ΕΙΝΑΙ 9 ΜΗΝΩΝ 8300.

To πόσο γάλα αντλείς είναι ενδεικτικό μόνο του πόσο γάλα μπορείς να αντλήσεις και όχι του πόσο γάλα μπορεί να τραβήξει το μωρό, εξαρτάται πολύ και από το τη θήλαστρο χρησιμοποιείς, ποιές ώρες αντλείς κλπ....... Το βάρος του παιδιού είναι μια χαρά (αν δεν κάνω λάθος είσαι μεταξύ καμπύλης 50 -75)

2. ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΜΑΙΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΣΤΗΘΟΣ .ΤΟ ΔΕΞΙ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΒΓΑΖΕΙ ΓΑΛΑ .ΜΕ ΤΟ ΘΗΛΑΣΤΡΟ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΔΟΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΣΕ ΕΝΑ 10ΛΕΠΤΟ ΑΝΤΛΗΣΗΣ.ΞΕΚΙΝΑΩ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΤΗΣ ΔΙΝΩ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ .ΖΗΤΗΜΑ ΝΑ ΘΗΛΑΣΕΙ 2 ΛΕΠΤΑ!!!!

μπορείς να δοκιμάσεις κάποιες άλλες στάσεις δες λίγο και εδώ κάνω copy paste μιάς και τα λέγαμε πρόσφατα

"Kαλησπέρα. Maliarini, είχα κι εξακολουθώ να έχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με την κορούλα μου που είναι τώρα 14 μηνών.

Δοκίμασα όλες τις τεχνικές που περιγράφεις και όσα πρότειναν τα κορίτσια αλλά με τίποτα δεν ήθελε να πιάσει το άριστερό στήθος. Στο δεξί θήλαζε ωραιότατα αλλά το αριστερό ούτε να το φτύσει.

Κατάλαβα όμως, ευτυχώς αρκετα νωρίς, ότι το πρόβλημα δεν ήταν το στήθος αυτό καθαυτό, αλλά η στάση που έπρεπε να πάρει για να το θηλάσει. Κατάλαβα δλδ πως απλά δεν της άρεσε να είναι ξαπλωμένη από τη δεξιά της πλευρά για να θηλάσει το αριστερό στήθος. Κι έτσι έκανα το εξής. Πήρα ένα μαξιλάρι, το έβαλα στην αριστερή μου πλευρά, και την ξάπλωσα κάτω από τη μασχάλη μου (όπως θηλάζουν τα δίδυμα δλδ). Με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσε να θηλάζει το αριστερό στήθος ξαπλωμένη απ' την αριστερή πλευρά.

Με έκπληξη διαπίστωσα την πρώτη φορά που το έκανα πως έπιασε το μαστό και θήλασε κανονικά. Ως τότε προσπαθούσα να διατηρώ το γάλα με θήλαστρο. Ακόμη και τώρα, έτσι θηλάζει τον αριστερό μαστό. Ουσιαστικά δλδ, είτε θηλάζει τον αριστερό είτε τον δεξί, δεν αλλάζει στάση! Τι να πω, δεν της αρέσει η ποικιλία; Έχει περίεργες προτιμήσεις; Μπαααααααααα, και στο κρεβάτι πάντα από την αριστερή μεριά ξαπλώνει!"

ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΙΝ ΚΟΙΜΗΘΕΙ ΓΙΑ ΒΡΑΔΥ , ΘΗΛΑΖΕΙ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΔΕΞΙΑ 2 ΛΕΠΤΑΚΙΑ ΜΕΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΛΛΑ 5-7 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΦΗΣΩ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΤΗΣ ΠΕΤΑΕΙ ΤΗΝ ΠΙΠΙΛΑ ΚΟΙΤΩΝΤΑΣ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΑΦΗΝΩ ΤΟ ΠΟΤΗΡΑΚΙ ΤΗΣ ΚΑΙ ΠΙΝΕΙ ΝΕΡΟ ΣΑΝ ΤΡΕΛΗ!!!ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΩ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟ ΔΙΨΑ (ΤΡΩΕΙ ΤΗΝ SINLAC ΣΤΙΣ 19.00 ΚΑΙ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΚΑΤΑ ΤΙΣ 10.00 ) Η' ΨΑΧΝΕΙ ΝΑ ΠΙΕΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΡΟΗ?

εδώ με μπερδεύεις λίγο θηλάζει και μετά της βάζεις πιπίλα να κοιμηθεί? Δεν κοιμάται θηλάζοντας? Αν θέλει νερό πιθανότατα να διψάει... Μεταξύ 1900 και 2200 δεν θέλει να θηλάσει? Δεν ξέρω πολλά από μωρά με αλλεργίες γενικά όμως θα μπορούσα να σου πω ότι 9 μηνών μωρό δεν είναι απαραίτητο να τρώει 3 γεύματα και μιας και έχεις εντοπίσει την αλλεργία της θα μπορούσες απόγευμα να δίνεις λαχανικά βρασμένα και κομμένα τύπου finger food ή φρούτα για να εξοικειωθεί αλλά και να προσθέσεις έναν δύο θηλασμούς ακόμα......μήπως η κρέμα της πέφτει λίγο βαριά και δεν θέλει να θηλάσει γιαυτό. Δεν υπάρχει λόγος να δίνεις τρίτο "γεύμα", μέχρι το πρώτο έτος οι στέρεες λειτουργούν συμπληρωματικά του θηλασμού οπότε και δεν αντικαθιστούμε θηλασμούς για να βάλουμε γεύματα...Η μικρή μου είναι 16 μηνών και ακόμα το απόγευμα δεν τρώει κανονικό γεύμα τσιμπολογάει λίγο από τα πιάτα μας και θηλάζει

3. THN SINLAC ΠΟΥ ΤΗΣ ΔΙΝΩ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ ? ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΔΙΝΩ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ?ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΕΡΓΙΑ , ΝΟΜΙΖΩ ΠΟΩΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΟΛΛΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ.

αυτό θα το κρίνεις εσύ. εγώ προσωπικά προτιμώ οτιδήποτε εκτός κουτιού.. φρούτα και λαχανικά με φαντασία και μεράκι νομίζω ότι μπορούν να κάνουν δουλειά, ακόμα και λίγο φαγάκι από το μεσημεριανό...

ΕΓΩ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΙΝΩ ΕΝΑ ΦΡΑΠΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ Ή ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ?

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΑΙ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΑΣ.

΄

νομίζω ότι ένας φραπές δεν βλάπτει...

Καλημέρα! Ηθελα να ρωτήσω ποιό είναι το παχύ γάλα και χορταστικό, αυτό που όταν αντλώ και βάζω το γάλα στο ψυγείο ανεβαίνει στην επιφάνεια? Εχει και πιο άσπρο χρώμα από το υπόλοιπο.

καλημέρα aspaa60

εδώ με μπερδεύεις λίγο θηλάζει και μετά της βάζεις πιπίλα να κοιμηθεί? Δεν κοιμάται θηλάζοντας? Αν θέλει νερό πιθανότατα να διψάει... Μεταξύ 1900 και 2200 δεν θέλει να θηλάσει?

ΝΑΙ .ΔΕΝ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΟΤΑΝ ΘΗΛΑΖΕΙ.ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΜΙΚΡΟΥΛΑ.ΤΩΡΑ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ.ΜΕΤΑΞΥ 19.00 -22.00 ΔΕΝ ΘΗΛΑΖΕΙ ΑΛΛΑ ΠΙΝΕΙ ΠΟΛΥ ΝΕΡΟ.ΜΗΠΩΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ SINLAC.ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΩΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΓΑΛΑ.

αυτό θα το κρίνεις εσύ. εγώ προσωπικά προτιμώ οτιδήποτε εκτός κουτιού.. φρούτα και λαχανικά με φαντασία

ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΜΗΛΟ ,ΜΠΑΝΑΝΑ ,ΑΧΛΑΔΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΡΟΤΟ ,ΠΑΤΑΤΑ , ΚΟΛΟΚΥΘΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΑΛΙΝΔΡΟΜΗΣΗΣ .ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΜΑΙΝΤΑΝΟΣ ,ΣΠΑΝΑΚΙ ,ΦΑΣΟΛΑΚΙ κτλ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑΖΑΝ ΤΟΝ ΟΙΣΟΦΑΓΟ.ΤΩΡΑ ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΕΡΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΑΣ.ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ <<του μαξιλαριού>> :-)

sppJp2.png

73j1p2.png

αρακάς, μπρόκολο, κουνουπίδι, γλυκοπατάτα, αβοκάντο αποκλείονται? Επίσης κρέας δεν τρώτε?? εμείς μέχρι το έτος δεν τρώγαμε κάτι το απόγευμα θηλάζαμε μόνο και η ανάπτυξη μας μιά χαρά.....έχω την αίσθηση πως αν θηλάζει παραπάνω το απόγευμα και δεν τρώει κρέμα θα σου θηλάζει και πιο πολύ το βράδυ...

Dimitrali,χαίρομαι τόσο πολύ που σας διαβάζω κι έμαθα τόσα πράγματα!Αυτές τις ημέρες είμαι συνέχεια με το στήθος έξω και βάζω τη μικρή μου σχεδόν κάθε μια ώρα!Βέβαια δείχνει ότι πεινάει πάλι και το κακό είναι ότι 10 μέρες τώρα δεν έχει βάλει γραμμάριο.Δεν το βάζω κάτω όμως πιστεύω να τα καταφέρουμε.Σήμερα πήγε ο άντρας μου και μου έφερε το symphony.Η υπάλληλος του έλεγε κάτι για δίδυμα και του έδωσε αυτό με τη μία αντλία.Απ'ότι νομίζω έλεγε η Αγλαϊα αυτό δεν ισχύει βέβαια.Anyway,τώρα θα πρέπει να ξεκλέβω 200 λεπτά από το χρόνο μου...

Σε πόσες μέρες πιστεύεις με συστηματικές αντλήσεις θα έχω την επιθυμητή ροή;Επίσης,αν με το καλό παρατηρήσω πλέον αυξημένη ροή να σταματήσω τις αντλήσεις;Υπάρχει περίπτωση να οδηγηθώ σε υπερπαραγωγή;

Πωπω πάλι κλαίει η μπέμπα μου...βγαίνω...Φιλάκια!

Sofie καλημερα.

Τώρα στην αρχή ώσπου να αυξηθεί η παραγωγή σου τα πράγματα είναι λίγο δύσκολα. Είναι πολύ καλό που τη βάζεις κάθε μία ώρα. Και είναι ακόμη καλύτερο που πιστεύεις πως θα τα καταφέρετε.

Αυτό που θα ήθελα να παρατηρήσω είναι πως ο θηλασμός σε κάθε περίπτωση είναι αποδοτικότερος από την άντληση. Εφόσον το παιδί θηλάζει τόσες φορές, δε χρειάζεται να προσθεσεις 200 λεπτά αντλήσεων. Όταν οι θηλασμοί απέχουν μόλις 1 ώρα, δεν υπάρχει χρόνος για άντληση γιατί όταν το παιδί θα προσπαθήσει να θηλάσει, η ροή στο στήθος θα είναι μειωμένη και πολύ πιθανόν να δυσφορήσει και να αφήσει το στήθος.

Τα 200 λεπτά είναι ο ελάχιστος χρόνος διέγερσης του στήθους στην περίπτωση που το παιδί δεν θηλάζει.΄

Με τόσους συχνούς θηλασμούς μπορεί καν να μη χρειάζεται άντληση, αν όμως πιστεύεις ότι θα σε βοηθήσει θα πρέπει να κανονίσεις να αντλείς σε κάποιο διάστημα της ημέρας που δε θηλάζεις πολύ ή όταν το μωρό δε θέλει να συνεργαστεί ή τη νύχτα που το μωρό κοιμάται. Εγώ αντλούσα 9 μήνες για να βοηθήσω τη μπέμπα μου, γιατί δεν ήταν και πολύ συνεργάσιμη. Παρόλα αυτά ποτέ δεν αντικατέστησα θηλασμό με άντληση. Την έβαζα στο στήθος ακόμη κι αν ήταν να θηλάσει 1 λεπτό. Και βέβαια η επιμονή μου με δικαίωσε γιατί τώρα θηλάζει κανονικά και έχουμε σταματήσει να αντλούμε απ' το καλοκαίρι!

Ξανατονίζω πως ο θηλασμός είναι αποδοτικότερος από την άντληση. Σε καμία περίπτωση μην καταφύγεις στο θήλαστρο ενώ θα μπορούσες να βάλεις το παιδί στο στήθος.

Λογικά, εφόσον η παραγωγή σου μειώθηκε κατά την τελευταία εβδομάδα, θα χρειαστείς το ίδιο χρονικό διάστημα για να επανέλθει, δλδ γύρω στις 7 ημέρες.

Εφόσον το μωρό συνεργάζεται και θηλάζει κανονικά και εφόσον η παραγωγή σου έχει επανέλθει, δε χρειάζεται να κάνεις περισσότερες αντλήσεις. Ξαναλέω (παρόλο που ίσως είναι εκνευριστικό) πως για να το πετύχεις αυτό καλό θα είναι να βασιστείς περισσότερο στην απομύζηση του μωρού σου και λιγότερο στην τεχνητή άντληση με το θήλαστρο.

Sofie, μέτρα τις πάνες του μωρού. Στην ηλικία που είναι τώρα πρέπει να βρέχει 5-6 πάνες ημερισίως. Ο θηλασμός βέβαια είναι ό,τι καλύτερο μπορείς να του προσφέρεις όμως πρέπει να σιτίζεται επαρκώς γιατί είναι πολύ μικρό. Το γεγονός πως δεν πήρε βάρος τις 10 τελευταίες μέρες είναι αναμενόμενο αφού επέλεξες να του δίνεις αντλημένο γάλα. Είναι σίγουρο πως θηλάζοντας έτρωγε περισσότερο. Αν έχεις ζυγαριά στο σπίτι προσπάθησε να αποφύγεις τις καθημερινές ζυγίσεις γιατί μόνο άγχος θα σου δημιουργήσουν.

Περιμένω νέα σου και σου εύχομαι καλη επιτυχία:wink::P

εδώ με μπερδεύεις λίγο θηλάζει και μετά της βάζεις πιπίλα να κοιμηθεί? Δεν κοιμάται θηλάζοντας? Αν θέλει νερό πιθανότατα να διψάει... Μεταξύ 1900 και 2200 δεν θέλει να θηλάσει?

ΝΑΙ .ΔΕΝ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΟΤΑΝ ΘΗΛΑΖΕΙ.ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΜΙΚΡΟΥΛΑ.ΤΩΡΑ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ.ΜΕΤΑΞΥ 19.00 -22.00 ΔΕΝ ΘΗΛΑΖΕΙ ΑΛΛΑ ΠΙΝΕΙ ΠΟΛΥ ΝΕΡΟ.ΜΗΠΩΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ SINLAC.ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΝΑ ΤΗΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΩΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΓΑΛΑ.

αυτό θα το κρίνεις εσύ. εγώ προσωπικά προτιμώ οτιδήποτε εκτός κουτιού.. φρούτα και λαχανικά με φαντασία

ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΜΗΛΟ ,ΜΠΑΝΑΝΑ ,ΑΧΛΑΔΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΡΟΤΟ ,ΠΑΤΑΤΑ , ΚΟΛΟΚΥΘΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΑΛΙΝΔΡΟΜΗΣΗΣ .ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΜΑΙΝΤΑΝΟΣ ,ΣΠΑΝΑΚΙ ,ΦΑΣΟΛΑΚΙ κτλ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑΖΑΝ ΤΟΝ ΟΙΣΟΦΑΓΟ.ΤΩΡΑ ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΕΡΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΣΑΣ.ΘΑ ΔΟΚΙΜΑΣΩ ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ <<του μαξιλαριού>> :-)

Άσπα καλημερα! Εγώ έκανα την τεχνική του μαξιλαριού!!!:-D Η κυρία μου βλέπεις με το ζόρι να θηλάσει τον αριστερό μαστό. Προτιμούσε τον δεξί... ε, τι να πω, θα είχε τους λόγους της!!!

Η ΚΡΙΣΤΙΝΑ τα είπε πολύ ωραία. Εγώ θα ήθελα να προσθέσω πως το γάλα που βγάζεις με το θήλαστρο σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συγκριθεί με το γάλα που θηλάζει το μωρό στο ίδιο χρονικό διάστημα. Όταν το μωρό συνεργάζεται και θηλάζει αποδοτικά, σίγουρα το γάλα που πίνει είναι πολύ περισσότερο από αυτό που βγάζει το θήλαστρο. Γι' αυτό και είναι λάθος να μετράμε πόσο γάλα έχουμε με το θήλαστρο.

Έχω πολλές φορές γράψει ότι αντλούσα για να βοηθήσω τη μικρή μου 9 περίπου μήνες. Το έκανα περισσότερο για να διεγείρω το στήθος αφού η παραγωγή μου δυστυχώς μειώνεται πάρα πολύ ευκολα και γρήγορα. Το γάλα που αντλούσα ήταν λίγο και το χρησιμοποιούσα για να φτιάξω καμια κρεμούλα ή για να της το δώσει η μητέρα μου όταν έλειπα απ' το σπίτι ή σαν συμπληρωμα στο νυχτερινό θηλασμό. Αν η κόρη μου θήλαζε τόσο λίγο γάλα θα λιμοκτονουσε. Αλλά κάτι τέτοιο δε συνέβη. Ίσα ίσα η ανάπτυξή της ήταν πάρα πολύ καλή.

Τώρα εφόσον η μικρή έχει ΓΟΠ καλό θα είναι να πίνει λίγο παραπάνω απ' το γαλατάκι της μαμάς το οποιο έχει καταπραϋντική δράση. Συμφωνώ με την ΚΡΙΣΤΙΝΑ τόσο για το ότι δύο γεύματα στερεάς τροφής ημερισίως είναι αρκετά όσο και για το ότι η κρέμα δεν είναι απαραίτητη. Αν θες να κρατήσεις το τρίτο γεύμα μπορείς να δίνεις λαχανικά στον ατμό ή πάλι φρούτα αν τα τρώει ευχάριστα.

Αν πάλι αποφασίσεις να κόψεις το τρίτο γεύμα, μην το κάνεις απότομα αλλά μείωσε την ποσότητά του σταδιακά αυξάνοντας παράλληλα τον θηλασμό.

αρακάς, μπρόκολο, κουνουπίδι, γλυκοπατάτα, αβοκάντο αποκλείονται? Επίσης κρέας δεν τρώτε?? εμείς μέχρι το έτος δεν τρώγαμε κάτι το απόγευμα θηλάζαμε μόνο και η ανάπτυξη μας μιά χαρά.....έχω την αίσθηση πως αν θηλάζει παραπάνω το απόγευμα και δεν τρώει κρέμα θα σου θηλάζει και πιο πολύ το βράδυ...

αρακάς σίγουρα όχι.Τα υπόλοιπα νομίζω ότι επιτρέπονται.Αν και δεν έχω δοκιμάσει ποτέ μου εγώ η ίδια ούτε αβοκάντο ούτε γλυκοπατατάτα.:shock:

Οσο για το κρεατάκι τρώμε μόνο κατσίκι αρνί και κότα.Πραγματικά δεν ξέρω τί είναι το καλύτερο για την μικρή μου.Οι <<φουρνιστές>> μπανάνες , τα μαρούλια τίγκα στο λίπασμα , η πατάτα που την καθαρίζεις και παντού βρίσκεις πράσινα ?

Πέρνω κανα βιολογικό καροτάκι και κολοκυθάκι αντε και κανα κοτόπουλο ελευθέρας.Γεμίσαμε τοξίνες :!:

Πάντως θα δοκιμάσω να θηλάζω αντι για την sinlac

sppJp2.png

73j1p2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...