Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπαθεια για αποκλειστικο θηλασμο

Recommended Posts

Μπορείς για 4-7 μέρες να δίνεις το μισό συμπλήρωμα από όσο έδινες και να θηλάσεις όσο συχνά και για όση ώρα θέλει το μωρό. Δηλαδή μπορείς για 4-7 ημέρες να δίνεις 150-200 ml συμπλήρωμα, όχι λιγότερο γιατί δεν προλαβαίνει να προσαρμοστεί το στήθος.

Αν το μωρό βρέχει 5-6 πάνες το 24ωρο όταν περάσουν οι 4-7 ημέρες τότε μπορείς να το σταματήσεις εντελώς.

Το σημαντικό είναι να μετράς τις βρεγμένες πάνες για να είσαι σίγουρη ότι το μωρό τρέφεται ικανοποιητικά.

Καλή συνέχεια!:)

Γειά και πάλι!:)

Είμαστε στη τρίτη μέρα,και πιστεύω πως πάμε καλά,έχω όμως κάποιες απορίες,αν μπορούσατε να μου τις λύσετε,για να είμαι σίγουρη πως όλα όντως πάνε καλα..

1.Την πρώτη μέρα της έδωσα 200 γρ συμπλήρωμα σύνολο (στις 16:00,19:00,22:00,και 00:00) και τα υπόλοιπα γέυματα θήλαζε,δεν έδειχνε να πεινάει γενικά όλη μέρα. Την δεύτερη μερα της έδωσα 90 γρ το απόγευμα στις 18:00,και στις 10:45 έφτιαξα 90 γρ,τα ήπιε αλλα μετά όταν την έβαλα να ρευτεί έκανε εμετό,οπότε δεν ξέρω πόσα γρ έμειναν απο αυτά.. Κοιμήθηκε στις 23:30 και την ξύπνησα στις 03:00 την θήλασα,και μετά ξύπνησε μόνη της στις 07:30 οπου και την θήλασα πάλι.Μέχρι τώρα έχει πιεί 60 ml στις 13:00 και τώρα θα της βαλω αλλα 60,μιας και έχει θηλάσει πριν κανένα μισάωρο,αλλα διαμαρτύρεται έντονα.πώς σας φαίνονται όλα αυτά;είναι σωστός ο τρόπος που μοιράζω το συμπλήρωμα ανάμεσα στους θηλασμούς, ή θα έπρεπε να δίνω κάποια μερίδα απο αυτές και το πρωί παρόλο που δείχνει να χορταίνει με το γάλα μου μέχρι το μεσημέρι; και το οτι έκανε εμετό τί σημαίνει,οτι ήταν χορτάτη όταν της έδωσα το μπουκάλι ή απλά έτυχε;

2.Όταν έιναι στο στήθος πώς καταλαβαίνω οτι έχει χορτάσει και οτι έιναι οκ;όταν αποκοιμιέται συνήθως την αφήνω στην κούνια της,κάποιες φορές δεν διαμαρτύρεται,και κοιμάται ήσυχη και κάποιες άλλες μετά απο 2 λεπτά χαλάει τον κόσμο απο το κλάμα,και την ξαναβάζω οπότε δεν μπορώ να βγάλω συμπέρασμα..Επίσης όταν θηλάζει και αρχίζει να αργει να κατέβει το γάλα εκνευρίζεται πάρα πολύ κλαιει και χτυπιέται, και με πολύ προσπάθεια της το ξαναδίνω αλλα δεν έχει υπομονή να περιμένει να κατεβει κι άλλο.τί κάνω εκει;αλλάζω στήθος,προσπαθώ με το ίδιο όσο πάει,ή της δίνω συμπλήρωμα;γενικά πως πρέπι να κάνω τις εναλλαγές στο στήθος για να αυξηθεί η παραγωγή;

3.Τα 200 γρ συμπλήρωμα θα τα σταματήσω απότομα όταν περάσουν οι 7 μέρες ή σταδιακά;

4.Όταν θηλάζω αποκλειστικά, πόσα γεύματα την ημέρα θα θέλει,όπως τώρα τόσο συχνά, ή θα αραιώσουν;υπάρχει κάποιο στάνταρ για αυτό ή εξαρτάται απο το μωρό;

5.Πόσα γρ γάλα γενικά πρέπει να προσλαμβάνει ενα μωρό σε αυτή την ηλικία;και πόσα γραμμάρια βάρους την εβδομάδα πρέπει να πάιρνει;

6.το βράδυ συνήθως κοιμάται απο τις 01:00 μέχρι τις 06:00 ή 7:00 ,πρέπει να την ξυπνάω κάποια στιγμή στο ενδιάμεσο να την ταίζω ή όχι;

7.Λίγο άσχετη ερώτηση αυτή αλλα αν μπορεί να απαντηθεί..

έχω παρατηρήσει γενικά εδώ και μέρες οτι την μία μέρα μπορεί να είναι υπερδραστήρια,να μένει ξύπνια πολλές ώρες την ημέρα ,να ζητάει πιο συχνά φαγητό και να κοιμάται πιο αργά το βράδυ με γκρίνια,και την επόμενη να κοιμάται πολλές ώρες,να μην πεινάει πολυ και γενικά να έιναι πολύ ήρεμη.Η αλλαγή γίνεται μέρα παρα μερα,έναλλαξ.Γιατί συμβαίνει αυτό,είναι φυσιολογικό;

Συγνώμη για τις πολλές απορίες απλά έχω αγωνία και άγχος για το αν πάνε καλά..Θέλω πολύ να τα καταφέρω με τον θηλασμό,αλλα όχι είς βάρος της ανάπτυξης της μικρής εννοείται,γι αυτό και δεν θέλω να κάνω κάποιο λάθος.(βλέπετε,απ τον καιρό που ήμουν έγκυος και με έίχαν πρήξει όλοι οτι έχω μικρή κοιλιά και οτι το παιδί θα βγει μικρό και οτι θα αργήσει να πάρει τα πάνω του,μου έχουν δημιουργηθεί ανασφάλειες γυρω απο το θέμα.Και το γεγονός οτι κι εγώ και ο άντρας μου έιμαστε σχετικά κοντοι στο ύψος,δεν διευκολύνει την κατασταση..:().

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Λοιπόν από τη στιγμή που η παιδίατρος βρήκε τη μικρή ολιγοβαρή μετά από τις 23 μέρες αποκλειστικού θηλασμού (γεννήθηκε 3350, από την κλινική έφυγε 3170 και έφτασε 3150 μετά από 23 μέρες), πρότεινε συμπλήρωμα αφού πρώτα θα προηγούνταν θηλασμός πριν από κάθε γεύμα με μπιμπερό, καθώς και επίσης προσφορά στήθους κάθε φορά που η μικρή θα το επιζητούσε. Ουσιαστικά η μικρή ήταν πάντα στο στήθος, απλώς ποτέ δεν ήταν ενεργητική, με την έννοια ότι ήταν νωθρή και κοιμόταν κατά τη διάρκεια του θηλασμού από όταν γεννήθηκε. Μήπως όλη αυτή η κίνηση, ουσιαστικά η σημαντική έλλειψη διέγερσης από πλευράς της μικρής μου προκάλεσε μείωση παραγωγής γάλακτος;

Σίγουρα έπαιξε βασικό ρόλο.

Η γιατρός μου έλεγε συνέχεια να προσπαθήσω ακόμα με το θηλασμό, χωρίς όμως να μου υποδείξει τρόπους… Την τελευταία φορά που πήγαμε ενθουσιάστηκε με την αύξηση παραγωγής γάλακτος και μου είπε όσο μπορώ και αντέχω να συνεχίσω τη διαδικασία.

Σπάνιο είδος!

Υποθέτω ότι με την αύξηση γάλακτος η μικρή κάνει και αυτή μία προσπάθεια καλής θέλησης, δείχνει «καλή αγωγή» και κάτι παίρνει από το στήθος αλλά πιστεύω ότι της έχει γίνει πλέον συνήθεια το «μπουκαλάκι» και μετά από ένα 20λεπτο, μισάωρο αποζητά το μπιμπερό της μαμάς της.

Νομίζω ότι το να μένει 20-30 λεπτά στο στήθος υπό αυτές τις συνθήκες είναι μεγάλη υπόθεση .. άλλα δεν μένουν ούτε 3 λεπτά, μερικά το αποστρέφονται εντελώς.

Πάντως, σίγουρα της είναι πιο εύκολο με το μπουκάλι. Αλλά όσο η προσπάθεια έχει αποτέλεσμα και λογική, θα σας κάνει καλό οποιοδήποτε αποτέλεσμα.

Ίσως και να υπάρχει θέμα σύγχυσης θηλών εδώ, γι αυτό και το χάζεμα ή το πιπίλισμα των θηλών μου. Στο στήθος τη βάζω γύρω στις 6 φορές την ημέρα, με εναλλαγές στα στήθη αν τη δω ότι βαρέθηκε ή ότι δεν έχει αρκετή ποσότητα γάλακτος ο μαστός (αν και από ότι κατάλαβα το ίδιο το μωρό με τις κινήσεις του παράγει το γάλα εκείνη την ώρα).

Βάζε την πλέον συχνότερα στο στήθος. Όσο πιο συχνά αντέχεις και θέλει. Πρόσεξε λίγο τη στάση της. Μήπως πιπιλίζει πολύ, γιατί δεν έχει καλή στάση, ώστε να πιάσει καλά το στήθος; Μήπως δεν ανοίγει αρκετά το στόμα της; Μήπως βάζει τη γλώσσα της από πάνω, αντί από κάτω; Μήπως υπάρχει κοντός χαλινός στη γλώσσα και δεν μπορεί να την βγάλει αρκετά; Μήπως έχει πολλή φασαρία και πολλά ερεθίσματα και δεν μπορεί να συγκεντρωθεί; Μήπως όταν μπαίνει στο στήθος είναι αρκετά χορτάτη; Πάντως, και ο μη θρεπτικός θηλασμός αποτελεί ερέθισμα για το στήθος, χώρια που όλο και κάτι πίνει.

Το λάθος μου είναι ότι γύρω στις 12 που της δίνουμε το τελευταίο της μπιμπερουδάκι δεν τη θηλάζω, γιατί είναι ήδη κοιμισμένη και εγώ πάρα πολύ κουρασμένη. Όταν όμως ξυπνά γύρω στις 6:30 με 7:00 το πρωί, θηλάζει κοιμισμένη και κοιμάται μέχρι τις 9:30… (Μήπως είναι υπναρού;) Τις τελευταίες 3 μέρες θηλάζει ξαπλωμένη γιατί μου κάνει «νάζια» σε ότι αφορά το θηλασμό από το δεξί στήθος, το οποίο ούτως ή άλλως έχει μία μικρή ανεπάρκεια παραγωγής σε σχέση με το άλλο.

Νομίζω ότι, κατά 70% θηλάζω ξαπλωμένη ... είναι πολύ βολικό και ευκαιρία για τα άμοιρα τα κοκκαλάκια μου :D

Αν είναι ο μόνος τρόπος να χειριστεί το στήθος, Let it be.

Γιατί λες ότι το ένα στήθος έχει μικρότερη παραγωγή; Λόγω θήλαστρου; Το μωρό κάνει διαφορετική δουλειά και μπορεί να το αξιοποιήσει κατάλληλα. Ξαπλώστε ελεύθερα! Κι αν αποκοιμηθεί ήρεμα, μην την μετακινήσεις, μην ανησυχείς για το ρέψιμο, θα γίνει όταν ξυπνήσει.

Απλά αποφάσισα, αν πεινάει κι άλλο να τη βάζω και μετά από την άντληση ή και μετά από το μπιμπερό της για να πάρει ότι είναι να πάρει ή και για να ηρεμήσει.

Μπορείς να την βάζεις πριν, μετά, κατά τη διάρκεια ... αναλόγως τα κέφια της ...

Σε ό,τι αφορά τις αντλήσεις, η παραγωγή είναι γύρω στα 60 ml, μέσα στην ημέρα πέφτει γύρω στα 50 για να αυξηθεί πάλι το βράδυ. Κάθε άντλησή μου διαρκεί 15 λεπτά (συνολικά 17 μαζί με τα 2 λεπτά του μασάζ στο στήθος που κάνει το symphony).

Είμαι πάρα πολύ ανασφαλής και ήδη τις έχω μειώσει 10 ml,

Θα περίμενα ότι λόγω ανασφάλειας δεν θα μείωνες καθόλου :mrgreen:

αλλά όταν τη βλέπω να χτυπιέται μου σπαράζει την καρδιά…

γιατί να χτυπιέται; Μήπως αργείς να την ταΐσεις και εκνευρίζεται; Το κλάμα είναι η τελευταία ένδειξη πείνας. Πρόσφερε πριν κλάψει και εκνευριστεί.

Βρέχει ωστόσο γύρω στις 5 πάνες και κάνει 3 με 4 φορές κακάκια την ημέρα…

Μια χαρά παραγωγική τη βρίσκω.

Είμαι μέσα σε ένα συνεχές άγχος, θα τα καταφέρω; Έχω γίνει η τρελή της παρέας, δεν βγαίνω από το σπίτι, νιώθω και ενοχές που κρατάω και τη μικρή μέσα για τις αντλήσεις τις δικές μου… Τι να πω…

Όπως σου είπα πριν, τα πάτε μια χαρά και έχετε πολυ καλή προοπτική για αποκλειστικό θηλασμό. Μην τα παρατάς τώρα!!!

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Καλή μου Amaretto,

Να! Κάτι τέτοιες επιβραβεύσεις είναι που μου ανεβάζουν το ηθικό!!!

Ακολούθησα τη συμβουλή σου σήμερα και την έβαλα στο στήθος με το που άρχισε την πρωινή της γκρίνια. Έμεινε στο δεξί στήθος μισο-κοιμισμένη αρκετή ώρα και με χαδάκια, τράβηγμα το αυτάκι, γαργάλημα στις πατουσίτσες κάτι έκανε. Έκατσε και στο αριστερό στήθος και θήλασε αρκετά και στη συνέχεια δεν την άφησα να κλάψει ή να γκρινιάξει για να της δώσω το μπιμπερουδάκι το δικό μου. Παρατήρησα λοιπόν ότι δεν έκλαψε παρόλο που όπως σου είπα είναι ήδη μειωμένο κατά 10 ml

Σε ότι αφορά τη στάση του θηλασμού, προτιμούμε το «αντίστροφο λίκνο», πάνω σε ένα μαξιλάρι για να την κουμαντάρω καλύτερα και αφού βάζω τη θηλή μου στα χείλη της, περιμένω να ανοίξει καλά το στόμα για να πάρει το στήθος. Η γλώσσα της είναι κανονικά κάτω, δεν έχει πρόβλημα κοντού χαλινού, απλά βαριέται!!! Η αλήθεια είναι πως τώρα που είναι πιο μεγάλη αφαιρείται πιο εύκολα από δυνατούς θορύβους, από τη φωνή της μητέρας μου και του μπαμπά μου που έρχονται να μας δουν, αλλά και από απλά πράγματα, όπως το φως (σβηστό ή αναμμένο), τα σκοινάκια που έχω εγώ στα χέρια μου, τα γυαλιά μου που φοράω ενίοτε όταν βαριέμαι να βάλω τους φακούς και άλλα…

Ακόμα λοιπόν και στα πιπιλίσματά της, που δεν θεωρούνται σωστοί θηλασμοί, θα πρέπει πάλι να υπολογίζω μέσα στο 3 για την επόμενη άντληση σε σχέση με την προηγούμενη;

Το δεξί στήθος έχει μία συγκεκριμένη ανεπάρκεια (μιλάω για διαφορά περίπου 10 ml, σε ότι αφορά τις αντλήσεις), αλλά δεν νομίζω ότι έχει προκύψει από το θήλαστρο. Ήταν έτσι από τις πρώτες μέρες που μου κατέβηκε το γάλα στο μαιευτήριο. Η μικρή μάλλον βολεύεται καλύτερα στο αριστερό στήθος και είναι πιο ενεργητική εκεί. Τη βάζω πιο συχνά πλέον από τη δεξιά πλευρά (ξεκινώντας πάντα από εκεί) πιο συχνά και έχω δει πράγματι μία διαφορά.

Αυτό που με φοβίζει και με αγχώνει πολύ είναι η ποσότητα γάλακτος που θα έχω. Μετά από χρήση σχεδόν 4 εβδομάδων, έχω δει σημαντική διαφορά, αλλά δεν ξέρω πώς να το διατηρήσω αυτό που κατάφερα. Μιλώντας στο τηλέφωνο με μία σύμβουλο θηλασμού πρόσφατα, της είπα ότι ο πρώτος μου στόχος είναι να φτάσουμε τον 6ο μήνα με τη μικρούλα. Κι εκείνη έλεγε ότι είμαι σε καλό δρόμο… Είναι όμως μέρες, όπως η χθεσινή ας πούμε που δεν μπόρεσα να καλύψω το παιδί με δικό μου γάλα και αναγκαστήκαμε να δώσουμε 90 ml συμπλήρωμα στο τελευταίο της μπιμπερό. Το πρόβλημά μου είναι λοιπόν ότι με τη συνεχή προσφορά στήθους δεν θα μπορώ να της εξασφαλίσω τα αναμενόμενα μπουκαλάκια της με το δικό μου γάλα…

Τί κάνω λοιπόν από εδώ και πέρα;;;

Ευχαριστώ

Γειά και πάλι!:)

Είμαστε στη τρίτη μέρα,και πιστεύω πως πάμε καλά,έχω όμως κάποιες απορίες,αν μπορούσατε να μου τις λύσετε,για να είμαι σίγουρη πως όλα όντως πάνε καλα..

:)

ή θα έπρεπε να δίνω κάποια μερίδα απο αυτές και το πρωί παρόλο που δείχνει να χορταίνει με το γάλα μου μέχρι το μεσημέρι;

Γενικά το πρωί το γάλα είναι πιο άφθνο λόγω αυξημένης προλακτίνης από το νυχτερινό ύπνο. Αν χρειάζεται το μωρό λίγο συμπλήρωμα θα το χρειάζεται μετά το μεσημέρι και ίσως μόνο το βράδυ.

Οπότε το πρωί δεν δίνεις, δίνεις μόνο το απόγευμα ή το βράδυ και μόνο αν φαίνεται να είναι απαραίτητο.

και το οτι έκανε εμετό τί σημαίνει,οτι ήταν χορτάτη όταν της έδωσα το μπουκάλι ή απλά έτυχε;

το πιθανότερο είναι ότι ήταν χορτάτη και το συμπλήρωμα ήταν παραπανίσιο

2.Όταν έιναι στο στήθος πώς καταλαβαίνω οτι έχει χορτάσει και οτι έιναι οκ;όταν αποκοιμιέται συνήθως την αφήνω στην κούνια της,κάποιες φορές δεν διαμαρτύρεται,και κοιμάται ήσυχη και κάποιες άλλες μετά απο 2 λεπτά χαλάει τον κόσμο απο το κλάμα,και την ξαναβάζω οπότε δεν μπορώ να βγάλω συμπέρασμα..Επίσης όταν θηλάζει και αρχίζει να αργει να κατέβει το γάλα εκνευρίζεται πάρα πολύ κλαιει και χτυπιέται, και με πολύ προσπάθεια της το ξαναδίνω αλλα δεν έχει υπομονή να περιμένει να κατεβει κι άλλο.τί κάνω εκει;αλλάζω στήθος,προσπαθώ με το ίδιο όσο πάει,ή της δίνω συμπλήρωμα;

Κάνεις συχνές εναλλαγές όταν το μωρό διαμαρτύρεται και όσο αντέχετε. Αν το μωρό παρά τις αλλαγές συνεχίζει τη διαμαρτυρία, τότε μόνο δίνεις συμπλήρωμα.

γενικά πως πρέπι να κάνω τις εναλλαγές στο στήθος για να αυξηθεί η παραγωγή;

Πολλές και συχνές. Μόλις το μωρό χάνει το ενδιαφέρον του αλλάζεις στήθος. Όσο θηλάζεις από το δεύτερο στήθος στο πρώτο παράγεται γάλα που συσσωρεύεται και μπορείς να ξαναβάλεις εκεί το μωρό μόλις χάσει το ενδιαφέρον του στο δεύτερο στήθος.

3.Τα 200 γρ συμπλήρωμα θα τα σταματήσω απότομα όταν περάσουν οι 7 μέρες ή σταδιακά;

Εξαρτάται από το πώς ανταποκρίνεται το μωρό στην αλλαγή και από το πώς ανταποκρίνεται το στήθος στην αύξηση της παραγωγής. Δεν υπάρχει κανόνας. Αρχίζεις το πρωί χωρίς καθόλου συμπληρωμα και βλέπεις τι θα γίνει μέχρι το βράδυ.

4.Όταν θηλάζω αποκλειστικά, πόσα γεύματα την ημέρα θα θέλει,όπως τώρα τόσο συχνά, ή θα αραιώσουν;υπάρχει κάποιο στάνταρ για αυτό ή εξαρτάται απο το μωρό;

Γενικά σε περιόδους αύξησης τα γεύματα είναι πιο συχνά. Όταν εδραιώνεται η παραγωγή τα γεύματα αραιώνουν. Το κατά πόσο αραιώνουν είναι σχετικό για κάθε μωρό. Δηλαδή τα αραιά γεύματα για ένα μωρό μπορεί να είναι πχ 9 το 24ωρο ενώ για ένα άλλο τα 9 να είναι τα πολλά και τα 5 τα αραιά.

5.Πόσα γρ γάλα γενικά πρέπει να προσλαμβάνει ενα μωρό σε αυτή την ηλικία;και πόσα γραμμάρια βάρους την εβδομάδα πρέπει να πάιρνει;

Χονδρικά για να τα θυμάσαι εύκολα:

0-3 μήνες 200γρ. την εβδομάδα

3-6 μήνες 100γρ. την εβδομάδα

Η συνολική ποσότητα γάλακτος που πίνει ένα μωρό το 24ωρο, στο 1ο εξάμηνο της ζωής του είναι περίπου 800ml (αν και υπάρχουν μωρά που πίνουν διπλάσιο και άλλα που πίνουν περίπου το μισό)

6.το βράδυ συνήθως κοιμάται απο τις 01:00 μέχρι τις 06:00 ή 7:00 ,πρέπει να την ξυπνάω κάποια στιγμή στο ενδιάμεσο να την ταίζω ή όχι;

Όχι

7.Λίγο άσχετη ερώτηση αυτή αλλα αν μπορεί να απαντηθεί..

έχω παρατηρήσει γενικά εδώ και μέρες οτι την μία μέρα μπορεί να είναι υπερδραστήρια,να μένει ξύπνια πολλές ώρες την ημέρα ,να ζητάει πιο συχνά φαγητό και να κοιμάται πιο αργά το βράδυ με γκρίνια,και την επόμενη να κοιμάται πολλές ώρες,να μην πεινάει πολυ και γενικά να έιναι πολύ ήρεμη.Η αλλαγή γίνεται μέρα παρα μερα,έναλλαξ.Γιατί συμβαίνει αυτό,είναι φυσιολογικό;

Όσο το μωρό είναι καλά μην αναρωτιέσαι! Η φύση είναι πολύ ελαστική και σπάνια συναντάς άτομα που εκφράζουν το μέσο όρο.

Συγνώμη για τις πολλές απορίες απλά έχω αγωνία και άγχος για το αν πάνε καλά..Θέλω πολύ να τα καταφέρω με τον θηλασμό,αλλα όχι είς βάρος της ανάπτυξης της μικρής εννοείται,γι αυτό και δεν θέλω να κάνω κάποιο λάθος.(βλέπετε,απ τον καιρό που ήμουν έγκυος και με έίχαν πρήξει όλοι οτι έχω μικρή κοιλιά και οτι το παιδί θα βγει μικρό και οτι θα αργήσει να πάρει τα πάνω του,μου έχουν δημιουργηθεί ανασφάλειες γυρω απο το θέμα.Και το γεγονός οτι κι εγώ και ο άντρας μου έιμαστε σχετικά κοντοι στο ύψος,δεν διευκολύνει την κατασταση..:()

Τα γονίδια του ύψους κληρονομούνται, δεν είναι δυνατό να είστε μικροκαμωμένοι και να κάνετε ένα μεγάλο παιδί. Όπως εσείς είστε φυσιολογικοί, έτσι και το παιδί σας είναι φυσιολογικό.

Αν έχεις προσδοκίες που δεν πρόκειται να πραγματοποιηθούν ποτέ γιατί δεν το επιτρέπουν τα γονίδια, θα απογοητευτείς.

Θα πρέπει επίσης να προσέξεις πολύ το να μην αφήνεις να σε επηρεάζουν τα ηλίθια και κακότροπα σχόλια που γενικά κάνει ο κόσμος.

Μάλλον θα πρέπει να εξασκηθείς ώστε να δίνεις αποστωμοτικές απαντήσεις για να σταματάς την κουβέντα.

Το μωρό σου το μεγαλώνεις για να είναι ευτυχισμένο και να μοιραστείτε αυτή την ευτυχία, δεν το μεγαλώνεις για να ικανοποιήσεις τους γύρω σου.

Πρέπει να μάθεις να προστατεύεσαι από κακόβουλα σχόλια και να προστατεύεις και το μωρό σου από αυτά. Να θεωρείς δεδομένο ότι θα συναντήσεις κυρίως την κακή διάθεση των ανθρώπων και όχι την καλή. Η καλή είναι καλοδεχούμενη, η κακή αδιάφορη και προς απομάκρυνση.

Καλησπέρα!:)]

Σε υπέρευχαριστώ για τις απαντήσεις σου,με βοηθούν πάρα πολύ και μου δίνουν κουράγιο και δύναμη να συνεχίσω!

Όπως καταλαβαίνω λοιπόν τα πηγαίνω μια χαρά,αφού η μικρή πίνει συμπλήρωμα μόνο απο το απόγευμα και μετά,και όλο και λιγότερο,και έχω παρατηρήσει στο στήθος μου αύξηση.Πιστεύω να τα καταφέρω στο τέλος!:D.

Όσο για το θέμα με την ανάπτυξη του παιδιού κτλ,δεν έχω υπερβολικές προσδοκίες,απλά το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να μεγαλώσω ένα ευτυχισμένο γεμάτο αγάπη υγιές παιδάκι,και να του προσφέρω ότι καλύτερο όσο περνάει απο το χέρι μου.Απλά, κατα την διάρκεια της εγκυμοσύνης και επειδή δεν είχα πάρει πολλά κιλά και είχα μικρή κοιλιά(και κάποιοι νόμιζουν οτι όσο πιο πολλά κιλά πάρει μια έγκυος τόσο πιο "μεγάλο και γερό" θα βγει το παιδί) ,όπου και να πήγαινα με άγχωναν για το θέμα αυτό,και όσο να ναι,με απηρέασαν αρνητικά.Ευτυχώς που έιχα τον γιατρό μου που μου έλεγε οτι μόνο αυτόν να εμπιστευομαι στο θέμα κιλών κτλ,και οτι παμε πολύ καλά και να μην ακούω κανέναν.:)

Τελικά γέννησα πολύ εύκολα το κοριτσάκι μου,και απο τη στιγμή που όλα πήγαν καλα, ξέρω πολυ καλά να απαντάω στις κακίες και τα σχόλια των άλλων..

Τελωσπάντων,να μην μακρυγορώ και ξεφεύγω και απο το θεμα του topic,ξανα σε ευχαριστώ και ..θα τα ξαναπούμε!

Διαφημίσεις

(και κάποιοι νόμιζουν οτι όσο πιο πολλά κιλά πάρει μια έγκυος τόσο πιο "μεγάλο και γερό" θα βγει το παιδί) ,όπου και να πήγαινα με άγχωναν για το θέμα αυτό,και όσο να ναι,με απηρέασαν αρνητικά.

Oι περισσότεροι λένε του κόσμου τις ανοησίες :twisted:

Γενικά λένε ότι τους κατεβαίνει και ικανοποιούνται από το να σε κάνουν να νιώθεις άσχημα. Αν μάλιστα δουν ότι τα καταφέρνουν, τότε αποθρασσύνονται!

Οι αδύνατες και μικροκαμωμένες γυναίκες φαίνεται ότι παίρνουν περισσότερα κιλά σε σχέση με τις λιγότερο αδύνατες και πιο μεγαλόσωμες. Ίσως είναι μια πρόνοια της φύσης για να έχει επαρκή αποθέματα ενέργειας η μητέρα όταν θα θηλάζει, ίσως να είναι απαραίτητα στη διάρκεια της εγκυμοσύνης.:wink:

Αγλαια, έχω αγχωθεί πολύ γιατί αισθάνομαι ότι το γάλα μου μειώθηκε απειλητικά (δε μου βγαίνει με το Symphony και το μωρό πίνει πολύ λίγο και μετα κλαίει). Την τελευταία εβδομάδα πέρασα έντονο προσωπικό στρες και τώρα δεν έχω σχεδόν καθόλου γάλα. Φοβάμαι ότι μου "κόβεται"...Είμαι πολύ αγχωμένη γιατί θέλω πάρα πάρα πολύ να θηλάζω, όμως κανείς δε με υποστηρίζει και οι δυνάμεις μου με εγκαταλείπουν. Πώς θα το επανακτήσω; Θηλάζω αποκλειστικά από την πρώτη στιγμή το μωρό μου, όσο και όποτε θέλει, μέρα-νύχτα. Δεν έχει πάρει καθόλου ξένο. Τον πρώτο μήνα πήρε 1000γρ., τον δεύτερο 765γρ, τον τρίτο 1120γρ και τον τέταρτο 885γρ. Εδωσα πιπίλα από την πέμπτη μέρα της γέννησής του. Επίσης βγάζω με mini electric από την αρχή σχεδόν και τον τελευταίο μήνα με Symphony (κατόπιν δικής σου σύστασης από το forum, όταν σου είχα πει ότι δε μου βγαίνει με το mini) κι έχω κάνει στην κατάψυξη απόθεμα περίπου 25 γεύματα. Το μωρό όταν πίνει από μπουκάλι πίνει περίπου 150-170ml. Ax, Aglaia, απάντησέ μου το συντομότερο σε παρακαλώ...είσαι η μόνη που μπορεί να μου σταθεί

καλησπέρα κορίτσια...είναι η 2η μέρα που δεν ήπιαμε ξένο γάλα..βέβαια βάζω την μικρή κάθε 1,5-2 ώρες στο στήθος,δεν κλαίει για να πω ότι πεινάει αλλά όταν λέμε καλά βρεγμένες πάνες τι εννοούμε;η δικιά μου πολλές φορές που ξυπνάει στις 3 δεν έχει κατουρήσει πολύ ενώ στις 6 είναι φουλ..επίσης μπερδεύομαι πολύ που βάζει τα χεράκια στο στόμα αν της φύγει το στήθος,επίσης πόση ώρα πρέπει να θηλάζει;;;γύρω στα 7 λεπτά το πολύ 10 από κάθε στήθος και καμμιά φορά και 5 λεπτά μετά μπορεί να κλάψει και άμα την σηκώσω μια χαρά...υπάρχει περίπτωση να μην χορταίνει;;επίσης ποια είναι τα σημάδια της πείνας Χριστινάκι επειδή το τελευταίο είναι το κλάμα είπες..

g598zf3jh69s483c.png

Αγλαια, έχω αγχωθεί πολύ γιατί αισθάνομαι ότι το γάλα μου μειώθηκε απειλητικά (δε μου βγαίνει με το Symphony και το μωρό πίνει πολύ λίγο και μετα κλαίει). Την τελευταία εβδομάδα πέρασα έντονο προσωπικό στρες και τώρα δεν έχω σχεδόν καθόλου γάλα. Φοβάμαι ότι μου "κόβεται"...Είμαι πολύ αγχωμένη γιατί θέλω πάρα πάρα πολύ να θηλάζω, όμως κανείς δε με υποστηρίζει και οι δυνάμεις μου με εγκαταλείπουν. Πώς θα το επανακτήσω; Θηλάζω αποκλειστικά από την πρώτη στιγμή το μωρό μου, όσο και όποτε θέλει, μέρα-νύχτα. Δεν έχει πάρει καθόλου ξένο. Τον πρώτο μήνα πήρε 1000γρ., τον δεύτερο 765γρ, τον τρίτο 1120γρ και τον τέταρτο 885γρ. Εδωσα πιπίλα από την πέμπτη μέρα της γέννησής του. Επίσης βγάζω με mini electric από την αρχή σχεδόν και τον τελευταίο μήνα με Symphony (κατόπιν δικής σου σύστασης από το forum, όταν σου είχα πει ότι δε μου βγαίνει με το mini) κι έχω κάνει στην κατάψυξη απόθεμα περίπου 25 γεύματα. Το μωρό όταν πίνει από μπουκάλι πίνει περίπου 150-170ml. Ax, Aglaia, απάντησέ μου το συντομότερο σε παρακαλώ...είσαι η μόνη που μπορεί να μου σταθεί

pastel όταν είσαι αγχωμένη, είναι δύσκολο να εκκριθεί ωκυτοκίνη και δεν μπορεί να κατέβει το γάλα.

Θα έλεγα να παρατήσεις για λίγες μέρες το θήλαστρο και τις δουλειές, να είσαι πολλές ώρες αγκαλιά με το μωρό, να κοιμηθείς όσο περισσότερο μπορείς, αν είναι δυνατό κάθε φορά που κοιμάται και το μωρό.

Αυτά συνήθως είναι αρκετά για να αποκαταστήσετε τις σχέσεις σας.

Μπορείς να πιες τσάι από σπόρους τριγωνέλας, 1 κουταλάκι του γλυκού σε ένα φλιτζάνι νερό. Τους βράζεις για 5-8 λεπτά. Αφήνεις το ρόφημα να κρυώσει και το πινεις. Μπορείς να πιεις 4-5 φλιτζάνια κάθε μέρα.

Για τα περισσότερα μικροπροβλήματα ισχύει ο κανόνας των 3 ημερών, δεν κάνεις καμία παρέμβαση και περιμένεις να περάσουν μόνα τους!

Το μωρό καλό είναι να παίρνει μπιμπερό μόνο αν εσύ λείπεις από το σπίτι και το ταΐζει κάποιος άλλος. Εσύ μην δίνει μπιμπερό για κανένα λόγο, ειδικά αυτές τις μέρες που προσπαθείς να αποκαταστήσεις τη σχέση σου με το μωρό.

καλημερούδια...μια βοήθεια ακόμη...η μικρή μου έχει αέρια πολλά 2 μέρες τώρα και χτες έκανε κένωση με ήπιο πρασινωπό χρώμα σε ορισμένα σημεία..δεν ήταν όλη η πάνα έτσι..λέτε να είναι αλλεργία;;;πότε να ανησυχήσω;

g598zf3jh69s483c.png

Διαφημίσεις

λοιπον, το προγραμμα μασ εχει ωσ εξης

02,30 θηλασμος

05,30 θηλασμοσ

07,00 αντληση

08,00 200μλ γαλα αντλημενο απο την προηγουμενη

09,30 αντληση

12,00 φρουτοκρεμα

12,30 αντληση

14,30 αντληση

15,00 160μλ ξενο

16,,30 αντληση

18,00 160μλ ξενο

18,30 αντληση

21,00 160μλ ξενο

21,30 αντληση

αν το βραδυ θηλασω μονο μια φορα, τοτε κανω μια αντληση παραπανω.(τωρα τελευταια τις εχω κανει 7,πριν ηταν 8 ανεξαρτητα απο το ποσεσ φορες θηλαζα)

για να δατηρηθει το γαλα ποσες αντλησεις ή θηλασμοι χρειαζονται?

ευχαριστωωωωωωω!

Λοιπόν εγώ θα το έκανα ως εξής (τις δύο εβδομάδες που παίρνεις συμπληρώματα)

2 30 θηλασμός

5 30 θηλασμός

7 00 θηλασμός (δεν χρειάζεται να ξυπνήσεις το μωρό, κοιμισμένο θα συνεργαστεί καλύτερα)

8 00 φαντάζομαι ξυπνάει οπότε θα του έδινα όσο αντλημένο πιει

9 00 άντληση

10 30 θηλασμός (αν δεν συνεργάζεται καθόλου κάνω άντληση)

11 30 φρουτόκρεμα + θηλασμός(μισή ώρα μετά το φρούτο)

13 00 άντληση

14 30 θηλασμός + όσο ξένο

16 30 άντληση

18 00 θηλασμός + όσο ξένο

19 30 άντληση

21 00 θηλασμός + όσο ξένο

22 30 άντληση

ο στόχος μου θα ήταν να μειώνεται το συμπλήρωμα ξένου με συμπλήρωμα αντλημένου ή με απευθείας θηλασμό αναλόγως τη συνεργασία του μωρού.....θα κράταγα αυτό το πρόγραμμα για δυο εβδομάδες και βλέποντας τα αποτελέσματα θα σχεδίαζα νεο πρόγραμμα π.χ αν το μωρό στο γεύμα που έπινε μόνο ξένο γάλα συνεργαζόταν καλύτερα και έπινε π.χ 80ml ξένο θα έκοβα την ενδιάμεση άντληση και πάει λέγοντας.....

Ευχαριστώ πολύ Αγλαϊα που μου απάντησες.

Ηδη προσπάθησα να κοιμηθώ χθες περισσότερο και νιώθω καλύτερα. Δεν ήξερα ότι η ωοκιτοκίνη δεν παράγεται λόγω στρες ή κούρασης...Μάλλον, όταν δεν αισθάνομαι να παράγω αρκετό γάλα αγχώνομαι περισσότερο και γίνεται ένας φαύλος κύκλος.

Καλημερα :Dδεν ξερω αν μπηκα στη σωστη σελιδα με λενε ελλη και ειμαι στη 32η εβδομαδα θα ηθελα να ρωτησω και να μου πειτε αν εχει τυχει και σε σας εχω φοβερο πονο και καψιμο στο στηθος σε σημειο που να μου κοβετε η ανασα κραταει περιπου κανα 5λεπτο αλλα μεχρι να υποχορησει ο πονος τρελενομαι εχω δοκιμασει διαφορα γιατροσοφια του τυπου (οινοπνευμα και κονιακ σε βαμβακι και στις θυλες)μου εδωσαν και μια κρεμα την purelan αλλα δυστηχως ο πονος δεν σταματα αν γνωριζετε κατι παρακαλω βοηθηστε:cry:

Μου ειπε οτι αυτο συμβαινει και οτι δεν μπορω να κανω κατι.Ολο και κατι θα υπαρχει δηλαδη αυτος ο πονος θα ειναι και μετα την γεννα??? θα ειναι και κατα την διαρκεια του θυλασμου????:confused::confused::confused::roll:

Διαφημίσεις

ευχαριστω κριστινα για το ενδιαφερον και την υπομονη σου.το θεμα ομως ειναι οτι σκεφτομουν να θλαζω μονο και να επιστρεψω το θηλαστρο γιατι πραγματικα κουραστηκα 2,5 μηνες να αντλω.δεν εχω καμια βοηθεια και αν κανω το προγραμμα αυτο δεν θα κανω τιποτα αλλο.αρχισαμε και μεσημεριανο, οποτε οι απαιτησεις μερα με τη μερα αξανονται.για αυτο ρωτησα με ποσεσ αντλησεις ή θηλασμους ακομα καλυτερα, δεν διακινδυνευω τη μειωση το γαλακτος.ευχαριστω και παλι για το ενδιαφερον:)

ellouda , έχεις παρατηρήσει αλλαγές στο στήθος σου; Πρήξιμο κτλ;

Κάθε πότε σου συμβαίνει; Έχεις προσέξει αν συμβαίνει, όταν τρως κάτι συγκεκριμένο (πχ γλυκά;)

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

ευχαριστω κριστινα για το ενδιαφερον και την υπομονη σου.το θεμα ομως ειναι οτι σκεφτομουν να θλαζω μονο και να επιστρεψω το θηλαστρο γιατι πραγματικα κουραστηκα 2,5 μηνες να αντλω.δεν εχω καμια βοηθεια και αν κανω το προγραμμα αυτο δεν θα κανω τιποτα αλλο.αρχισαμε και μεσημεριανο, οποτε οι απαιτησεις μερα με τη μερα αξανονται.για αυτο ρωτησα με ποσεσ αντλησεις ή θηλασμους ακομα καλυτερα, δεν διακινδυνευω τη μειωση το γαλακτος.ευχαριστω και παλι για το ενδιαφερον:)

τον κανόνα τον ξέρεις όσο πιο πολύ θηλάζεις τόσο πιο πολύ γάλα. Για να σκέφτεσαι να θηλάζεις μόνο σημαίνει ότι έχει δει ότι το μωρό σου έχει τη δυνατότητα να χορτάσει έστω και μερικώς δίνοντας δηλ. και συμπλήρωμα ξένου? Γιατί μέχρι στιγμής απ'οσο γράφεις θηλάζει μόνο 2 30 5 30 και τις άλλες ώρες που έδινες αντλημένο ή μόνο ξένο θα θηλάζει??? Για αυτό σου έγραψα ξανά το πρόγραμμα που είχες μέχρι στιγμής προσθέτοντας θηλασμούς για να δεις και πως θα τα πάτε και να πετύχεις τη μέγιστη δυνατή αύξηση με απώτερο στόχο να θηλάζεται ικανοποιητικά και να συμπληρώνεται αν γίνεται με φρούτα και λαχανικά ..... Το ξέρω ότι έχεις κουραστεί με τις αντλήσεις σε καταλαβαίνω απόλυτα ότι και να αποφασίσεις είναι απόλυτα κατανοητό και σεβαστό...απλά δεν μπορώ να σου πω πόσους θηλασμούς γιατί παίζει ρόλο και το παιδί και η ποιότητα του θηλασμού .....για αυτό βλέποντας και κάνοντας

εκανα αντλησεις για να αυξησω το γαλα.δεν θηλαζα λογω χρονου(δεν μπορουσα και τα 2)το μωρο οταν θηλαζει πινει οσο γαλα θα εβγαζα και με το θηλαστρο αλλα επειδη δεν ειναι πολυ τελειωνει αρκετα γρηγορα και την εναλασσω συνεχεια μεχρι να δω οτι δεν καθεται αλο με τιποτα.οσες φορεσ την εχω θhλασει και καπακι κανω αντληση δεν βγαζω γαλα (ισωσ 5μλ) για αυτο λεω οτι πινει οσο εχω.το βραδυ καθεται πιο ηρεμη και περισσοτερη ωρα,μασ εχει γινει ρουτινα το βραδινο kαι δεν μπορουμε χωρις αυτο:)

Καλό μεσημέρι...

Κι εκεί που όλα πήγαν σχετικά καλά, με αύξηση παραγωγής γάλακτος και καλές αντλήσεις μέσα σε τακτά χρονικά διαστήματα, η μικρή αρνείται πεισματικά να κάτσει στο στήθος και να θηλάσει όση πείνα και να έχει...

Προφανώς και το μπουκάλι της είναι πιο εύκολο, αλλά δεν θα ήθελα να συνεχίσω έτσι. Όχι τώρα που έχουμε φτάσει σε καλό δρόμο.

Τι θα με συμβουλεύατε να κάνω από εδώ και πέρα; Μόνο αντλήσεις, πράγμα που το θεωρώ λίγο διεκπεραιωτικό ή να την υποχρεώνω στο στήθος έστω και αν γκρινιάζει και εκνευρίζεται συνεχώς;

Ευχαριστώ πολύ

Δεν εχω παρατηρησει πρηξιμο η μεγαλη διαφορα στο στηθος μου:roll:.Ο πονος δεν με πιανει συγκεκριμενες ωρες μπορει να με πιασει πρωι μεσημερι απογευμα και πολλες φορες ξυπναω το βραδυ απο τους πονους :cry: και οσο αφορα τα γλυκα δεν ειναι στο λεω με σιγουρια γιατι δεν τα τρωω θα φαω ενα στο 3μηνο και αυτο μισο γιατι με λιγονουν.Η πεθερα μου λεει οτι κατεβαζω γαλα αν ηταν αυτο δεν θα εβγαζα κατι:confused::confused::confused:

Καλημερα :Dδεν ξερω αν μπηκα στη σωστη σελιδα με λενε ελλη και ειμαι στη 32η εβδομαδα θα ηθελα να ρωτησω και να μου πειτε αν εχει τυχει και σε σας εχω φοβερο πονο και καψιμο στο στηθος σε σημειο που να μου κοβετε η ανασα κραταει περιπου κανα 5λεπτο αλλα μεχρι να υποχορησει ο πονος τρελενομαι εχω δοκιμασει διαφορα γιατροσοφια του τυπου (οινοπνευμα και κονιακ σε βαμβακι και στις θυλες)μου εδωσαν και μια κρεμα την purelan αλλα δυστηχως ο πονος δεν σταματα αν γνωριζετε κατι παρακαλω βοηθηστε:cry:

Οινόπνευμα και κονιάκ να μην ξαναβάλεις για κανένα λόγο! Δεν υπάρχει περίπτωση να σε βοηθήσουν κάπου και δημιουργούν ξηροδερμία.

Θα σε παρακαλούσα να περιγράψεις την περιοχή του πόνου, βρίσκεται στη θηλή, στην επιφάνεια, στο εσωτερικό βαθειά; Απλώνεται ακτινωτά στο στήθος, νιώθεις σαν να σε τσιμπάνε γυαλιά ή καρφιά;

καλημέρα κορίτσια...έχω μια απορία,λέμε ότι στο στήθος δεν αποθηκεύεται το γάλα αλλά εγώ νιώθω΄σαν να τσιμπάνε και πολλές φορές τρέχει γάλα και λερώνεται η μπλούζα...επίσης με την μαγιά που παίρνω σαν να μαζεύεται μέσα στο στήθος!!!

g598zf3jh69s483c.png

καλημέρα κορίτσια...έχω μια απορία,λέμε ότι στο στήθος δεν αποθηκεύεται το γάλα αλλά εγώ νιώθω΄σαν να τσιμπάνε και πολλές φορές τρέχει γάλα και λερώνεται η μπλούζα...επίσης με την μαγιά που παίρνω σαν να μαζεύεται μέσα στο στήθος!!!

Kάποια ποσότητα αποθηκεύεται αλλά αυτή σε σχέση με το πόσο χρειάζεται ένα μωρό στο γεύμα του είναι μικρή. Το περισσότερο γάλα παράγεται την ώρα του θηλασμού.

οσες φορεσ την εχω θhλασει και καπακι κανω αντληση δεν βγαζω γαλα (ισωσ 5μλ) για αυτο λεω οτι πινει οσο εχω.

Δεν ισχύει αυτό. Το ότι δεν μπορείς να αντλήσεις επιπλέον γάλα δεν σημαίνει τίποτα.

Συμβαίνει συχνά μια μητέρα να αντλεί για να φύγει, να μην έχει σταγόνα γάλα για το θήλαστρο αλλά αν το μωρό ζητήσει, συνήθως καταφέρνει μια χαρά να πάρει όσο γάλα χρειάζεται.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...