Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπαθεια για αποκλειστικο θηλασμο

Recommended Posts

Σε ευχαριστώ πολύ για την τόσο άμεση αλλα και αναλυτική απάντηση στις απορίες και τους προβληματισμούς μου.:)

Μια μικρή διευκρίνιση σχετικά με τον γιατρό.Ισως να φταίω εγώ που δεν του διευκρύνησα οτι θέλω να θηλάσω αποκλειστικά,γιατι όταν πήγα για πρώτη φορά στο ιατρείο του και με ρώτησε πως ταιζω το παιδί μου,του είπα το προγραμμα που μου είχαν δώσει οι μαίες στο νοσοκομείο,δηλαδή θηλασμό και συμπλήρωμα,μου είπε κι αυτός τότε κάθε 2-3 ώρες θηλασμό και αν θέλει κι άλλο να της δίνω συμπλήρωμα,απο 60-90 γρ τη φορά.

Έτσι και έκανα,αλλα η μικρή έκλαιγε όλη μέρα και όταν ξαναπήγα του παραπονεθηκα οτι κλαιει κτλ,και τότε μου είπε το άλλο πρόγραμμα(δηλαδή 4 φορές την ημέρα,τέταρτο απο κάθε στήθος και στα ενδιαμεσα όταν ζητάει κι αλλο,συμπλήρωμα).Επίσης όταν ρώτησε ποιο γάλα της δίνω,και του είπα,(ήταν αυτό που μου"προώθησε" ο παιδίατρος στο νοσοκομείο όταν άφησε σε όλες που γεννήσαμε εκει απο ένα κουτί),δεν έιπε κάτι ούτε προσπάθησε να μου δώσει κάποιο άλλο,είπε απλά οτι αφού δεν έχει πρόβλημα η μικρή με αυτό,δεν υπάρχει λόγως να το αλλάξουμε.

Διευκρυνίζω αυτά ,γιατί κατα τ'άλλα εχω ακουσει τα καλύτερα για τον συγκεκριμένο γιατρό,απο κοπέλες που πηγαίνουν σ'αυτόν και δεν θέλω να πιστέψω οτι το έκανε επίτηδες,ούτε θέλω να είμαι άδικη..

Όσο για το πόσο συμπλήρωμα το 24ωρο της δίνω,εκτός τις 2 τελευταίες μέρες που της έχω δώσει 150 γρ χθες, και σήμερα 210,τις προηγούμενες της έδινα 330 με 400 γρ ..

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

,αλλα η μικρή έκλαιγε όλη μέρα και όταν ξαναπήγα του παραπονεθηκα οτι κλαιει κτλ,και τότε μου είπε το άλλο πρόγραμμα(δηλαδή 4 φορές την ημέρα,τέταρτο απο κάθε στήθος και στα ενδιαμεσα όταν ζητάει κι αλλο,συμπλήρωμα).

Θα το επαναλάβω, σου έδωσε πρόγραμμα αποθηλασμού χωρίς να το διευκρινήσει. :roll:

Διευκρυνίζω αυτά ,γιατί κατα τ'άλλα εχω ακουσει τα καλύτερα για τον συγκεκριμένο γιατρό,απο κοπέλες που πηγαίνουν σ'αυτόν και δεν θέλω να πιστέψω οτι το έκανε επίτηδες,ούτε θέλω να είμαι άδικη..

Σαν γιατρός μπορεί να είναι εξαιρετικός, αυτό είναι τελείως διαφορετικό θέμα από το θηλασμό. Η τακτική θηλασμός γεύμα παρά γεύμα οδηγεί σε 3 εβδομάδες το πολύ σε αποθηλασμό. Ο γιατρός αυτό το ξέρει.

Όσο για το πόσο συμπλήρωμα το 24ωρο της δίνω,εκτός τις 2 τελευταίες μέρες που της έχω δώσει 150 γρ χθες, και σήμερα 210,τις προηγούμενες της έδινα 330 με 400 γρ ..

Μπορείς για 4-7 μέρες να δίνεις το μισό συμπλήρωμα από όσο έδινες και να θηλάσεις όσο συχνά και για όση ώρα θέλει το μωρό. Δηλαδή μπορείς για 4-7 ημέρες να δίνεις 150-200 ml συμπλήρωμα, όχι λιγότερο γιατί δεν προλαβαίνει να προσαρμοστεί το στήθος.

Αν το μωρό βρέχει 5-6 πάνες το 24ωρο όταν περάσουν οι 4-7 ημέρες τότε μπορείς να το σταματήσεις εντελώς.

Το σημαντικό είναι να μετράς τις βρεγμένες πάνες για να είσαι σίγουρη ότι το μωρό τρέφεται ικανοποιητικά.

Καλή συνέχεια!:)

Κατάλαβα!Ξεκινάω απο σήμερα λοπον,κι εύχομαι να τα καταφέρω,το θελω πολύ!:) Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για την βοήθεια,και για το ενδιαφέρον σου για εμάς τις νέες μανούλες..

θα ξαναεπικοινωνήσω να σου πω την προοδο μας!

φιλιά!:)

Zosi και kira καλή επιτυχία εύχομαι ολόψυχα.... Κατερινάκι μπράβο πολύ χάρηκα ... Άντε κορίτσια να γίνουμε πολλές να ανοίξουμε καφέ επαναγαλακτισμού – (ο σύζυγος πάντως μου είπε ότι έτσι όπως πάμε θα απειλήσουμε σοβαρά τα καρτέλ γάλακτος.............πάντα χαριτωμένος )

Διαφημίσεις

Καλησπέρα και καλό κουράγιο σε όλες τις μανούλες!

έχω μια μπέμπα 6,5 μηνών και μέχρι τώρα θήλαζε αποκλειστικά. Για να είμαι ακριβής, ποτέ μέχρι σήμερα δεν δοκιμάσαμε ξένο γάλα. Σκοπεύω να συνεχίσω με το θηλασμό τουλάχιστον μέχρι τον 1ο της χρόνο. Ο λόγος είναι προφανής:

ΦΟΒΕΡΟ ΔΩΡΟ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ!!! Για να μην ξεχνιόμαστε: τους το χρωστάμε!

Τον γιο μου τον θήλασα 10 μήνες περίπου (στον 10ο ξεκίνησα να βάζω λίγο λίγο και το ξένο γάλα) και είδα αποτέλεσμα. Μέχρι και σήμερα που είναι 2,5 ετών δεν μου έχει αρρωστήσει σοβαρά, δεν έχει πάρει ποτέ αντιβίωση και ολες του τις "γρίπες" τις περνάει χωρίς να το καταλάβει και ο ίδιος. Να πω επίσης ότι είναι 2,5 ετών και έχει ύψος 1 μέτρο. Μου είπε η παιδίατρος ότι το μητρικό γάλα βοηθάει και στην σωματική ανάπτυξη, κάνει καλό πεπτικό σύστημα και άκουσον άκουσον, βοηθάει στην διανοητική ανάπτυξη του παιδιού!!!!

Τέλος πάντων, μέχρι σήμερα με έχει βοηθήσει πολύ η παιδίατρος στο θέμα του θηλασμού. Τώρα όμως έχουμε ένα μικρό θεματάκι:

εγώ πλέον χρησιμοποιώ θήλαστρο (τους τελευταίους 2 μήνες) για να μπορούν να ταϊζουν οι δικοί μου την μπέμπα μου όταν είμαι εκτός σπιτιού. Μπαίνοντας στις τροφές, εφησυχάστηκα και άρχισα σιγά σιγά να μειώνω τις φορές και τις ποσότητες γάλακτος με αποτέλεσμα να έχει μειωθεί από βλακεία μου το γάλα μου. Επειδή όπως προείπα, δεν σκοπεύω να σταματήσω με το θηλασμό ακόμα, θα ήθελα να παρακαλέσω αν κάποιος μπορεί να με βοηθήσει με κάποιο τρόπο που θα μου προκαλούσε μεγαλύτερη γαλακτοφορία....

Σας παρακαλώ πολύ αν μπορείτε να μου δώσετε μια συμβουλή και μια βοήθεια...

Zosi και kira καλή επιτυχία εύχομαι ολόψυχα.... Κατερινάκι μπράβο πολύ χάρηκα ... Άντε κορίτσια να γίνουμε πολλές να ανοίξουμε καφέ επαναγαλακτισμού – (ο σύζυγος πάντως μου είπε ότι έτσι όπως πάμε θα απειλήσουμε σοβαρά τα καρτέλ γάλακτος.............πάντα χαριτωμένος )

ευχαριστώ,να σαι καλά!είμαι στη δεύτερη μέρα της προσπάθειας και μέχρι στιγμής τα πάμε πολύ καλά!!:D

Μπαίνοντας στις τροφές, εφησυχάστηκα και άρχισα σιγά σιγά να μειώνω τις φορές και τις ποσότητες γάλακτος με αποτέλεσμα να έχει μειωθεί από βλακεία μου το γάλα μου. Επειδή όπως προείπα, δεν σκοπεύω να σταματήσω με το θηλασμό ακόμα, θα ήθελα να παρακαλέσω αν κάποιος μπορεί να με βοηθήσει με κάποιο τρόπο που θα μου προκαλούσε μεγαλύτερη γαλακτοφορία....

Σας παρακαλώ πολύ αν μπορείτε να μου δώσετε μια συμβουλή και μια βοήθεια...

Nα σου ζήσουνε!

Όταν είσαι στο σπίτι με το μωρό να θηλάζεις όσο πιο συχνά γίνεται, και μετά τα γεύματα των στερεών και ανάμεσα σε αυτά. Αν τα γεύματα των στερεών τροφών είναι 3, μπορείς τις μέρες που είσαι με το μωρό να παραλείπεις το ένα και στη θέση του να θηλάζεις.

Μετά από τόσο καιρό θηλασμού, το γάλα θα επανέλθει πολύ γρήγορα.

Καλή συνέχεια!

καλημερούδια και από μένα..είμαι σε φάση επαναγαλακτισμού,έδινα συμπλήρωμα αφού θηλάσω...τώρα κόβω το συμπλήρωμα,η μικρή μου 2 φορές έφαγε χτες από 160ml,το υπόλοιπο μητρικό...τώρα το πρωί δεν γκρίνιαξε και κοιμήθηκε...παίζαμε και ήταν χαρούμενη,γελούσε..αν πεινούσε δεν θα παραπονιόταν;;;οι πάνες που λέτε 5-6 το 24ωρο σημαίνει αλλαγή κάθε 4ωρο;εγώ στο 3ωρο περίπου την αλλάζω..

αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι το εξής..μπορώ να κόψω το συμπλήρωμα τόσο γρήγορα;;;θήλαζα αποκλειστικά μέχρι 30/9,είναι μικρό το διάστημα που το δίνω,παίρνω και μαγιά μπύρας..απλά δεν θέλω να πεινάει η μικρή μου...

g598zf3jh69s483c.png

staxioforina είδα προηγούμενο μήνυμα σου και είχες γράψει ότι συνολικά στο 24ωρο δίνεις 240ml πιο ασφαλές θα ήταν να κόβεις σταδιακά το συμπλήρωμα 30-40ml ανά τρεις μέρες και να ελέγχεις τις βρεγμένες πάνες (όπως κάνεις είδη) για να είσαι σίγουρη ότι το μωρό σου τρέφεται ικανοποιητικά και το στήθος σου να προσαρμόζεται στην αυξημένη ζήτηση. Είσαι πάντως πολύ κοντά στο στόχο του αποκλειστικού θηλασμού και μπράβο...

Διαφημίσεις

adria, καλύτερα να απαντήσεις στις ερωτήσεις εδώ http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=23962 για να έχουμε πλήρη εικόνα!

Το μωρό σου συνεργάζεται στο θηλασμό; δηλ. θηλάζει καλά ή πιπιλάει μόνο; Όταν λες κάθεται στο στήθος μόνο 2-3 λεπτά, εννοείς ότι μετά απ' αυτή την ώρα δυσανασχετεί και το αφήνει; Και το βράδυ που θηλάζει πώς κάθεται περισσότερο;

Το γάλα δεν υπάρχει στο στήθος, παράγεται την ώρα που θηλάζει το μωρό. Αν το μωρό κάνει καλές θηλαστικές κινήσεις, τότε θα παίρνει γάλα. Γι' αυτό σε ρωτάω αν συνεργάζεται...

επίσης, την ώρα που αφήνει το στήθος και υποθέτεις ότι δεν βρίσκει εύκολα γάλα, δοκιμάζεις να το βάλεις και στο άλλο στήθος;

sorry για την καθυστεριση αλλα τωρα εχω προσβαση στο ιντερνετ. εχω ξεκινησει επαναγαλακτισμο εδω και 2 μηνες και 1 εβδομαδα. το γαλα μου αυξηθηκε απο 120-150μλ στα 350μλ.τους πρωτους 3 μηνες εβγαζα με μνι ιλεκτρικ 3-4 φορες την ημερα γιατι το παιδι δεν συνεργαζοταν.μετα τος 3 μηνες, το εβαζα στο στηθος σιγα σιγα αλλα συνεχιζα με το θηλαστρο(το μινι ιλεκτρικ). στους 4,5 αρχισα επαναγαλακτισμο 8 φ0ρςε με το συμφωνι και αλλες 2 φορες το βραδυ το θηλαζα.οταν μενω αρκετες ωρες χωρις να αντλησω βλεπω οτι η μπεμπα καθεται πιο πολυ ωρα στο στηθος ενω αν εχει παρασει 1-2 ωρες δεν καθεται τοσο.τωρα σκεφτομαι να σταματησω με το θηλαστρο και να τη θηλαζω μονο αφου δεν βλεπω αλλη βελτιωση εδω κι ενα μηνα και η αληθεια ειναι οτι κουραστηκα με τοσες αντλησεις τοσο καιρο.το θεμα ειναι οτι δεν θελω να το διακυνδυνευσω να μειωθει το γαλα.πωσ θα το κανω αυτο? παιρνω μαγια και φενουγκρικ. γεννηθηκε 16/3 2680 διπλασιασε το βαρος τον 3ο μηνα και τωρα ειναι 9 κιλα. βρεχει πανες 5-6 φορες και τις λερωνει 2-3 φορες.τρωμε φρουτοκρεμα και θα αρχισω αυριο λαχανικα.

ευχαριστω εκ των προτερων για την υποονη σας!

240 έδινα ναι και χτες συνολικά 160 το 24 ωρο... δεν το ήθελε και έτσι δεν την πίεσα οποτε μόνη της το μείωσε..2 γεύματα,πρωί και πριν τον ύπνο αν και μέσα στη νύχτα ξύπνησε στις 3 και μετά στις 6 και μετά στις 8και30 και ήπιε μόνο μητρικό

g598zf3jh69s483c.png

ωραία οπότε μείνε εκεί για 2 μέρες να δείτε πως πάτε και μετά μειώνεις και άλλο αν δεν το μειώσει η μικρή από μόνη της. Πάντως όταν φτάσεις στα 100ml συμπλήρωμα σύνολο νομίζω ότι με λίγο παραπάνω θηλασμό θα μπορείς να τα καλύψεις οπότε σας βλέπω μια χαρά......Οι νυχτερινή θηλασμοί επίσης βοηθάνε πολύ την παραγωγή σου. Φρόντισε να κάνετε συχνά γεύματα και όλα θα πάνε καλά

ego den eixa gala se posothta perissoteri apo stagones os tora- eimai stis 40 meres.\

to moro to ebaza panta sto sththos prin apo kathe geuma tou.

pinei peripou 120 ml sympliroma kathe 3-4 ores.

Meno sto Sudan , thelo na thilaso apokleistika, den ksero giati den exo gala, giati den mou irthe to gala. synithos otan bazo to moro sto sththos den kanei kiniseis kataposhs. to gala einai elaxisto. me to swing oute 5 ml den mporesa na bgalo.

thelo tis symboules sas...

Anna

"What makes the desert beautiful", said the Little prince, "is that somewhere it hides a well."

04724e2229.png

Διαφημίσεις

γλυκιά μου arous να σου ζήσει το μωράκι σου. Τα 120 ml σε κάθε γεύμα δεν είναι συμπλήρωμα είναι κανονικό γεύμα. Το παιχνίδι το έχασες βάζοντας το μπουκάλι αν το μωρό δεν θηλάζει και ικανοποιεί την πίνα του με ξένο γάλα δεν κατεβάζεις γάλα με τίποτα....στην πραγματικότητα λοιπόν δεν θηλάζει άρα καλό θα ήταν να κοιτάξεις την ενότητα από την αρχή και να ξεκινήσεις αντλήσεις όπως γράφει η Αγλαία με νοσοκομειακό θήλαστρο για να μπορέσεις να κερδίσεις το χαμένο έδαφος και να κάνεις πρόκληση γαλουχίας εφόσον σε ενδιαφέρει να θηλάσεις το μωράκι σου.

Καλό μεσημέρι...

Η δική μας η πρόοδος έχει ως εξής: με τις αντλήσεις καταφέραμε το στόχο των 400 ml, μερικές φορές τον ξεπερνάμε κιόλας και γεμίζουμε περίπου 3 με 4 μπιμπερουδάκια των 140.

Η απορία μου -και το άγχος μου ομολογουμένως- είναι ότι τώρα η μικρούλα που είναι 4 μηνών θα έχει και μεγαλύτερες ανάγκες γάλακτος. Τί πρέπει λοιπόν να κάνω ; Υπάρχουν μέρες, όπως η σημερινή, που αισθάνομαι φοβερά καταπονημένη, με πονεμένες αρθρώσεις, πονεμένη πλάτη, με ελάχιστο ύπνο, αφού από το φόβο μου ότι η μικρή δεν θα έχει να φάει (και για να μην πέσει στην φόρμουλα) σηκώνομαι 3 φορές το βράδυ για να κάνω άντληση με το symphony, και πολύ κούραση...

Η αλήθεια είναι ότι η προσπάθεια αξίζει και ίσως είμαι σε καλό δρόμο, αλλά βλέπω ότι και το μωρούλι μου δεν είναι και το πιο ενεργητικό παιδί...

Ενώ αποφάσισα να τη βάζω περισσότερες φορές στο στήθος, γιατί μετά από κάθε σχεδόν μπιμπερό πεινάει, η μικρή χαζεύει, τεμπελιάζει, κοιμάται, πιπιλίζει και καμιά φορά το θυμάται και ρουφάει κάτι...

Η επόμενή μου απορία έχει να κάνει με το διάστημα των αντλήσεων: αφού λοιπόν αποφάσισα να βάζω τη μικρή περισσότερο στο στήθος, ο χρόνος μετάξυ των αντλήσεων θα πρέπει πάλι να μην ξεπερνά τις 3-3μιση ώρες; Ή απλά θεωρούμε ότι με τη χρήση του θήλαστρου έχουμε μία έντονη διέγερση του στήθους, οπότε ως τέτοια και χωρίς να μας νοιάζει η ποσότητα άντλησης γάλακτος την υπολογίζουμε;

Ευχαριστώ πολύ

Adria για να αποφύγεις αντλήσεις και να μη μειωθεί το γάλα θα πρέπει το μωρό να θηλάζει πολλές φορές και σωστά .....κάνω copy paste την απάντηση που σου είχε δώσει η sofuka σε ανάλογο προβληματισμό που είχες ...'

"""Πιστεύω πως έχει μεγάλη σημασία, αφού και το μωρό συνεργάζεται, να μπαίνει σταδιακά όλο και περισσότερο στο στήθος. Έτσι θα αυξηθεί περισσότερο το γάλα σου απ' ότι με το θήλαστρο. Μπορεί να μη βγάζεις τόσο όσο έβγαζες, αλλά λιγότερο, όμως το μωρό θα πίνει τόσο και περισσότερο απευθείας απ' το στήθος.

Αν όλα πηγαίνουν καλά, θα δεις ότι θα χρειάζεται λιγότερο συμπλήρωμα ή λιγότερο γάλα απ' το μπουκάλι γενικά, αφού θα θηλάζει σε όλα τα γεύματα!

Λογικά, έτσι θα αυξηθούν και τα γεύματα, γιατί το μητρικό χωνεύεται πιο γρήγορα. Αυτό δεν θα πρέπει να σε ανησυχήσει, το αντίθετο, θα σου δώσει την ευκαιρία να το βάζεις ακόμα συχνότερα στο στήθος, οπότε το ερέθισμα θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο.

Άρχισε να τη βάζεις λοιπόν στο στήθος πάντα στην αρχή του κάθε γεύματος, μετά δίνε το συμπληρωμα και μετά κάνε την άντληση και ότι βγάλεις! Είναι πολύ πιθανό ότι πολλές φορές δεν θα καταφέρεις να κρατήσεις όλες τις αντλήσεις που κάνεις, λόγω έλλειψης χρόνου, αφού το μωρό στο στήθος θέλει αρκετό χρόνο, αλλά το στήθος θα παίρνει ερέθισμα από το ίδιο το μωρό!

Να τσεκάρεις τις πάνες και να κοιτάς αν μειώνεται το συμπλήρωμα που θα ζητάει το μωρό μετά τον θηλασμό (αυτό θα δείχνει ότι πίνει γάλα από το στήθος). Αν όλα πηγαίνουν καλά, σιγά σιγά, θα μπορέσεις να μειώνεις με δική σου πρωτοβουλία το συμπλήρωμα για λίγα ml ανά μερικές ημέρες, χωρίς να βιάζεσαι.

Θα μπορούσες να ξεκινήσεις προσθέτοντας αρχικά ένα μόνο γεύμα θηλασμού, όποιο σε βολεύει και να δεις πώς θα πάει με αυτό το γεύμα. Όταν αρχίσει να μειώνεται το συμπλήρωμα μετά το γεύμα αυτό, μπορείς να τη βάλεις στο στήθος σε ένα ακόμα γεύμα κ.ο.κ.

Δοκίμασέ το και γράψε μας πώς τα πάτε! “”””''

Δεν ξέρω αν το δοκίμασες και τι αποτελέσματα είχατε είναι όμως σίγουρο πως να περιμένεις πολλές ώρες για να “μαζευτεί” το γάλα το σώμα σου παίρνει το μήνυμα ότι το γάλα επαρκεί και δεν αυξάνεται η παραγωγή -νόμος προσφοράς -ζήτησης. Το βάρος και οι πάνες είναι μια χαρά. Θα σου πω επίσης ότι δεν έχεις απαντήσει στο λινκ που σου γράφει η sofuka και πάλι δεν έχουμε ολοκληρωμένη εικόνα για το τι κάνετε ακριβώς μιας και τώρα τρώτε και φρούτα. Γράψε μας ακριβώς πως είναι το πρόγραμμα σας για να μπορούν οι κοπέλες να σου προτείνουν κάτι εναλλακτικό και ίσως πιο αποτελεσματικό....sorry για το σεντόνι

Καλό μεσημέρι...

Η δική μας η πρόοδος έχει ως εξής: με τις αντλήσεις καταφέραμε το στόχο των 400 ml, μερικές φορές τον ξεπερνάμε κιόλας και γεμίζουμε περίπου 3 με 4 μπιμπερουδάκια των 140.

Η απορία μου -και το άγχος μου ομολογουμένως- είναι ότι τώρα η μικρούλα που είναι 4 μηνών θα έχει και μεγαλύτερες ανάγκες γάλακτος. Τί πρέπει λοιπόν να κάνω ; Υπάρχουν μέρες, όπως η σημερινή, που αισθάνομαι φοβερά καταπονημένη, με πονεμένες αρθρώσεις, πονεμένη πλάτη, με ελάχιστο ύπνο, αφού από το φόβο μου ότι η μικρή δεν θα έχει να φάει (και για να μην πέσει στην φόρμουλα) σηκώνομαι 3 φορές το βράδυ για να κάνω άντληση με το symphony, και πολύ κούραση...

Η αλήθεια είναι ότι η προσπάθεια αξίζει και ίσως είμαι σε καλό δρόμο, αλλά βλέπω ότι και το μωρούλι μου δεν είναι και το πιο ενεργητικό παιδί...

Ενώ αποφάσισα να τη βάζω περισσότερες φορές στο στήθος, γιατί μετά από κάθε σχεδόν μπιμπερό πεινάει, η μικρή χαζεύει, τεμπελιάζει, κοιμάται, πιπιλίζει και καμιά φορά το θυμάται και ρουφάει κάτι...

Η επόμενή μου απορία έχει να κάνει με το διάστημα των αντλήσεων: αφού λοιπόν αποφάσισα να βάζω τη μικρή περισσότερο στο στήθος, ο χρόνος μετάξυ των αντλήσεων θα πρέπει πάλι να μην ξεπερνά τις 3-3μιση ώρες; Ή απλά θεωρούμε ότι με τη χρήση του θήλαστρου έχουμε μία έντονη διέγερση του στήθους, οπότε ως τέτοια και χωρίς να μας νοιάζει η ποσότητα άντλησης γάλακτος την υπολογίζουμε;

Ευχαριστώ πολύ

Πόσο ζυγίζει τώρα το μωρό; Πόσα μλ ξένου δίνεις στο 24ωρο;

Αν έχεις φτάσει με τις αντλήσεις στο μισό περίπου από αυτό που πίνει το μωρό, μπορείς να το βάζεις στο στήθος για όσο θέλει (πρώτα το ένα στήθος, όταν το αφήσει μόνη της, προσφέρεις το άλλο και επαναλαμβάνεις μέχρι το μωρό να μην ενδιαφέρεται) και μετά να δίνεις το αντλημένο.

Θα συνεχίσεις κανονικά τις αντλήσεις, ώστε να αντικαταστήσεις το ξένο με αντλημένο, εκτός και αν το μωρό σε αναγκάσει να προχωρήσεις με πιο γρήγορο ρυθμό. Από τις πάνες θα βλέπεις αν το μωρό έχει πάρει αρκετό γάλα (γιατί κάποια στιγμή λογικά θα αρχίσει να αφήνει)

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

λοιπον, το προγραμμα μασ εχει ωσ εξης

02,30 θηλασμος

05,30 θηλασμοσ

07,00 αντληση

08,00 200μλ γαλα αντλημενο απο την προηγουμενη

09,30 αντληση

12,00 φρουτοκρεμα

12,30 αντληση

14,30 αντληση

15,00 160μλ ξενο

16,,30 αντληση

18,00 160μλ ξενο

18,30 αντληση

21,00 160μλ ξενο

21,30 αντληση

αν το βραδυ θηλασω μονο μια φορα, τοτε κανω μια αντληση παραπανω.(τωρα τελευταια τις εχω κανει 7,πριν ηταν 8 ανεξαρτητα απο το ποσεσ φορες θηλαζα)

για να δατηρηθει το γαλα ποσες αντλησεις ή θηλασμοι χρειαζονται?

ευχαριστωωωωωωω!

δηλαδη ,θελω να πω, αν σε καμια 10αρια μερες σταματησω την αντληση και βαζω το μωρο στο στηθος πριν και μετα τα γευματα που ειναι 5 και μια το βραδυ ειναι οκ?

Amaretto,

Απαντώντας στις ερωτήσεις σου: η μικρούλα έχει βάρος 6,580 σήμερα που τη ζύγισα και παρόλο που μου κάνει γουλίτσες (δυστυχώς το δικό μου γάλα, είτε τη θηλάζω είτε πίνει απο το μπιμπερό της), δεν έχει ιδιαίτερες αυξομειώσεις (περίπου 10 grs συν, πλην). Κάνω 8 αντλήσεις μέσα στο 24ωρο, παίρνω τα συμπληρώματα (μαγιά, τριγονέλλα) και πίνω ένα γαλακταγωγό αφέψημα.

Υπάρχουν μέρες, όπως για παράδειγμα τις τελευταίες 4 μέρες που δεν έχει πάρει καθόλου συμπλήρωμα γιατί την καλύπτω με τις αντλήσεις μου. Σήμερα όμως δυστυχώς βλέπω "πεσμένη" την παραγωγή μου και δε νομίζω να αποφύγω το συμπλήρωμα...

Το θέμα μου είναι: πώς πρέπει να συνεχίσω από εδώ και πέρα και πώς πρέπει να προγραμματίσω τις αντλήσεις μου... Δεν είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξη για πλήρη επαναγαλακτισμό (εννοώ για απευθείας σίτιση του μωρού μου από το στήθος, δεδομένης της κατάστασης που εξέθεσα στο προηγούμενο post). Όμως δεν θέλω και να μειωθεί ή και να σταματήσει η παραγωγή του γάλακτός μου, η οποία νομίζω ότι έχει φτάσει σε ικανοποιητικό βαθμό, δεδομένου ότι ξεκινήσαμε το συμπλήρωμα από την 24η μέρα και είχαμε φτάσει σε σημεία σχεδόν πλήρους αντικατάστασης των γευμάτων με ξένο γάλα, με κίνδυνο να «κοπεί» το δικό μου...

Ευχαριστώ και πάλι

(συμπλήρωση στο προηγούμενο post)

Δεν ξεπερνάμε τα 60 με 90 ml στο τελευταίο της μπιμπερουδάκι που της δίνουμε το βράδυ πριν κοιμηθεί...

Ευχαριστώ και συγγνώμη για την παράλειψη...

maliarini, κάτι δεν κατάλαβα πολύ καλά. Το μωρό χρειάζεται το λιγότερο 850μλ, εσύ του καλύπτεις με τις αντλήσεις 420-560μλ, συμπλήρωμα δίνεις μέχρι 100μλ. Τα υπόλοιπα τα παίρνει από το θηλασμό; Γιατί αρχικά είχα καταλάβει ότι τώρα ξεκίνησες να βάζεις το μωρό στο στήθος.

Αν έχεις καιρό που βάζεις το μωρό στο στήθος, τότε τα πάτε πολύ καλά και δεν απέχεις πολύ από τον αποκλειστικό θηλασμό. Πόσες φορές τη βάζεις στο στήθος; Θηλάζει ξαπλωμένη;

Συμπλήρωμα 60-90μλ μπορείς να το καλύψεις κι εσύ, αν το μωρό θηλάζει καλά. Επέμενε στο θηλασμό - ίσως το μωρό περνάει άλμα και θελήσει να σου ανεβάσει την παραγωγή (και με αυτό απαντώ σε αυτό που ρωτάς τι γίνεται με τις αυξημένες ανάγκες του μωρού). Με το να δώσεις τόσο λίγο συμπλήρωμα, εμποδίζεις άδικα τον εαυτό σου. Μιας και τα πάει τόσο καλά με το βάρος, νομίζω ότι μπορείς να τη "ζορίσεις" λίγο και να μην δώσεις αυτό το συμπλήρωμα αλλά να την αφήνεις περισσότερη ώρα στο στήθος (εφόσον το δέχεται).

Να ξεκινάς κάθε γεύμα με θηλασμό για όση ώρα θέλει το μωρό. Αν αφήνει το στήθος ικανοποιημένο, δε θα δίνεις αντλημένο αλλά θα προσφέρεις πάλι στήθος πιο σύντομα (με τον τρόπο που περιέγραψα παραπάνω).

Δες 3-4 μέρες ακόμη πώς θα τα πάτε χωρίς καθόλου συμπλήρωμα, βάζοντας το μωρό πολύ συχνά στο στήθος. Κάνε προς το παρόν τις αντλήσεις σου κανονικά (και όσο βγάλεις). Μετράς 5-6 καλά βρεγμένες πάνες, για΄να είσαι σίγουρη ότι το μωρό παίρνει αρκετό γάλα.

Σε 3-4 μέρες που θα έχετε κόψει εντελώς το συμπλήρωμα, άρχισε να μειώνεις σταδιακά την ποσότητα αντλημένου που βάζεις στο μπουκάλι. Εγώ είμαι κάπως ανασφαλής και θα έκοβα 30-50μλ ημερησίως αλλά μπορείς να κόψεις και το διπλάσιο, αναλόγως πώς ανταποκρίνεται το μωρό. Αν το μωρό ειναι ικανοποιημένο και δεν χρειαστεί το υπόλοιπο γάλα που άντλησες, βάλτο στην κατάψυξη. Σταδιακά, όσο περισσότερο κάθεται το μωρό στο στήθος αλλά βρέχει και τις πάνες που πρέπει, αραιώνεις τις αντλήσεις σου.

Οι αντλήσεις σου κρατούν συγκεκριμένη ώρα; Υπάρχει κάποιο στανταρ στην ποσότητα που βγαίνει ανάλογα με την ώρα;

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Amaretto,

Έχεις δίκιο, δε διευκρίνισα αρκετά πράγματα από την κατάστασή μου και ζητώ συγγνώμη…

Λοιπόν από τη στιγμή που η παιδίατρος βρήκε τη μικρή ολιγοβαρή μετά από τις 23 μέρες αποκλειστικού θηλασμού (γεννήθηκε 3350, από την κλινική έφυγε 3170 και έφτασε 3150 μετά από 23 μέρες), πρότεινε συμπλήρωμα αφού πρώτα θα προηγούνταν θηλασμός πριν από κάθε γεύμα με μπιμπερό, καθώς και επίσης προσφορά στήθους κάθε φορά που η μικρή θα το επιζητούσε. Ουσιαστικά η μικρή ήταν πάντα στο στήθος, απλώς ποτέ δεν ήταν ενεργητική, με την έννοια ότι ήταν νωθρή και κοιμόταν κατά τη διάρκεια του θηλασμού από όταν γεννήθηκε. Μήπως όλη αυτή η κίνηση, ουσιαστικά η σημαντική έλλειψη διέγερσης από πλευράς της μικρής μου προκάλεσε μείωση παραγωγής γάλακτος; Η γιατρός μου έλεγε συνέχεια να προσπαθήσω ακόμα με το θηλασμό, χωρίς όμως να μου υποδείξει τρόπους… Την τελευταία φορά που πήγαμε ενθουσιάστηκε με την αύξηση παραγωγής γάλακτος και μου είπε όσο μπορώ και αντέχω να συνεχίσω τη διαδικασία.

Υποθέτω ότι με την αύξηση γάλακτος η μικρή κάνει και αυτή μία προσπάθεια καλής θέλησης, δείχνει «καλή αγωγή» και κάτι παίρνει από το στήθος αλλά πιστεύω ότι της έχει γίνει πλέον συνήθεια το «μπουκαλάκι» και μετά από ένα 20λεπτο, μισάωρο αποζητά το μπιμπερό της μαμάς της. Ίσως και να υπάρχει θέμα σύγχυσης θηλών εδώ, γι αυτό και το χάζεμα ή το πιπίλισμα των θηλών μου. Στο στήθος τη βάζω γύρω στις 6 φορές την ημέρα, με εναλλαγές στα στήθη αν τη δω ότι βαρέθηκε ή ότι δεν έχει αρκετή ποσότητα γάλακτος ο μαστός (αν και από ότι κατάλαβα το ίδιο το μωρό με τις κινήσεις του παράγει το γάλα εκείνη την ώρα). Το λάθος μου είναι ότι γύρω στις 12 που της δίνουμε το τελευταίο της μπιμπερουδάκι δεν τη θηλάζω, γιατί είναι ήδη κοιμισμένη και εγώ πάρα πολύ κουρασμένη. Όταν όμως ξυπνά γύρω στις 6:30 με 7:00 το πρωί, θηλάζει κοιμισμένη και κοιμάται μέχρι τις 9:30… (Μήπως είναι υπναρού;) Τις τελευταίες 3 μέρες θηλάζει ξαπλωμένη γιατί μου κάνει «νάζια» σε ότι αφορά το θηλασμό από το δεξί στήθος, το οποίο ούτως ή άλλως έχει μία μικρή ανεπάρκεια παραγωγής σε σχέση με το άλλο.

Απλά αποφάσισα, αν πεινάει κι άλλο να τη βάζω και μετά από την άντληση ή και μετά από το μπιμπερό της για να πάρει ότι είναι να πάρει ή και για να ηρεμήσει.

Σε ό,τι αφορά τις αντλήσεις, η παραγωγή είναι γύρω στα 60 ml, μέσα στην ημέρα πέφτει γύρω στα 50 για να αυξηθεί πάλι το βράδυ. Κάθε άντλησή μου διαρκεί 15 λεπτά (συνολικά 17 μαζί με τα 2 λεπτά του μασάζ στο στήθος που κάνει το symphony).

Είμαι πάρα πολύ ανασφαλής και ήδη τις έχω μειώσει 10 ml, αλλά όταν τη βλέπω να χτυπιέται μου σπαράζει την καρδιά… Βρέχει ωστόσο γύρω στις 5 πάνες και κάνει 3 με 4 φορές κακάκια την ημέρα…

Είμαι μέσα σε ένα συνεχές άγχος, θα τα καταφέρω; Έχω γίνει η τρελή της παρέας, δεν βγαίνω από το σπίτι, νιώθω και ενοχές που κρατάω και τη μικρή μέσα για τις αντλήσεις τις δικές μου… Τι να πω…

Ευχαριστώ

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...