Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπαθεια για αποκλειστικο θηλασμο

Recommended Posts

Ημερολόγιο αντλήσεων, ημέρα 23η: Κλείνουν τα μάτια μου από την κούραση, αλλά θέλω να σας γράψω. Φτάσαμε αισίως τα 300 ml την ημέρα (μόνο ημέρα, η νύχτα δεν υπάρχει ούτε σαν σκέψη). Η μικρή έχει μειώσει το ξένο γάλα από 750-800 ml σε 450 περίπου και θηλάζει περισσότερο. Τώρα μου σκάει και φαφούτικο χαμόγελο όταν θηλάζει, όπως έκανε η μεγάλη, και καμιά φορά βλέπω και λίγο γάλα να τρέχει από το στόμα της όταν αφήνει το στήθος. Συνεχίζει να κοιμάται από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 8 το πρωί - ευλογημένο να είναι... Εχθές γύρισε ο άντρας μου και ενώ περίμενα ότι θα τραβήξω περισσότερο, έκανα μόνο 6 αντλήσεις εχθές και σήμερα. Ελπίζω να μη με πάει πίσω. Θα τα κατάφερνα καλύτερα αν αντλούσα και το βράδυ και αν έπαιρνα συμπληρώματα; Αύριο θα πάμε και στον παιδίατρο. Έχω αγωνία για το πώς θα τη βρει. Ο κρυφός μου φόβος στην όλη διαδικασία, αυτό που με κρατούσε από την αρχή, ήταν ότι μπορεί να μην υπήρχε πρόβλημα με την ποσότητα, αλλά με την ποιότητα του γάλακτος. Ότι κάτι συνέβαινε με τη σύστασή του και γι αυτό αδυνάτιζε το μωρό μου πριν του δώσω ξένο. Σας ευχαριστώ πολύ για τη στήριξη. Συγχαρητήρια σε όλες τις μαμάδες που τα πηγαίνουν τόσο καλά!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

1. sos!καποια που εχει το symphony medela αν μπορει να με βοηθησει!μου εσταλη σημερα αλλα οι οδηγιεσ δεν ειναι ουτε ελληνικα, ουτε αγγλικα και δεν βγαζω ακρη.επειδη ειχα το μινι ηλεκτρικ μου εστειλαν ενα μπουκαλι με τα συναφη. αλλα εχει ενα διαφανες σωληνακι και υποψιαζομαι οτι θελει κι αλλα αλλα το μινι ηλεκτρικ δεν εχει τετοιο. αυτοι λειπουν για να ρωτησω. ξερει καμια σασ να μου πει?

1. sos!καποια που εχει το symphony medela αν μπορει να με βοηθησει!μου εσταλη σημερα αλλα οι οδηγιεσ δεν ειναι ουτε ελληνικα, ουτε αγγλικα και δεν βγαζω ακρη.επειδη ειχα το μινι ηλεκτρικ μου εστειλαν ενα μπουκαλι με τα συναφη. αλλα εχει ενα διαφανες σωληνακι και υποψιαζομαι οτι θελει κι αλλα αλλα το μινι ηλεκτρικ δεν εχει τετοιο. αυτοι λειπουν για να ρωτησω. ξερει καμια σασ να μου πει?

κοιτα εδω:

medela.jpg

9a7bp2.pngIm47p2.png

Πήραμε ένα κιλό και ο παιδίατρος μου είπε ότι οι μισές της ανάγκες καλύπτονται από το δικό μου γάλα, δηλαδή βάζοντας και τον θηλασμό παίρνει πάνω από μισό λίτρο από εμένα! Από σήμερα θα οργανωθώ και καλύτερα, γιατί επέστρεψε ο άσωτος πατήρ και αποδιοργανωθήκαμε λίγο. Φιλιά και καλή συνέχεια σε όλες!

Κορίτσια, εμένα ποιά θα με βοηθήσει, σας παρακαλώ?Έχω δοκιμάσει τα πάντα.Βέβαια με την τριγωνέλλα ξανάρχισε να μυρμηγκιάζει το στήθος μου-η μπέμπα μου είναι τώρα 5μισι μηνών, αλλά κάθεται όλο και λιγότερο στο στήθος...παρόλο που όταν το πιέζω πετάγεται πίδακας-τι στο καλό, αυτό δε σημαίνει ότι έχω κάτι, έστω και λίγο?Η πεθερά μου μου λέει ότι με κοροϊδεύει, γιατί τραβάει λίγο και μετά σηκώνει το κεφαλάκι της και μου γελάει και κοιτάει αλλού...τι να κάνω?Και γιατί παρακαλώ με τις στερεές τροφές ο θηλασμός γίνεται πιο εύκολος?Ξεκίνησα από προχθές τη φρουτόκρεμα αλλά συνεχίζει να χτυπιέται όταν τη βάζω στο στήθος....Βοήθεια, κάποια?

Διαφημίσεις

Όλες τις ώρες το κάνει αυτό??? Έχεις δοκιμάσει να την θηλάζεις ξαπλωμένη?? Γράψε μας λίγο για τη ρουτίνα σας.... Τριγωνέλλα γιατί παίρνεις???Δεν σε κοροϊδεύει καρδούλα μου άσε τους άλλους να λένε....Εμένα π.χ. καμιά φορά δυσανασχετούσε γιατί ήταν παραφορτωμένο το στήθος και έπαιρνε πολύ γάλα απότομα ή πολύ απλά κάτι άλλο τραβούσε την προσοχή της εκείνη την ώρα – γράψε μας λίγα πράγματα παραπάνω.

Τα μωρά στην ηλικία αυτή ενδιαφέρονται για το περιβάλλον πολύ και δεν κοροϊδεύουν κανένα. Προσπάθησε με ξαπλωτές στάσεις θηλασμού ή/και σε ήσυχο/σκοτεινό δωμάτιο ή να φοράς κάποιο κολιέ ή ρούχο με κουμπιά κτλ που μπορεί να αποσπάσει την προσοχή του μωρού. Πολλά μωρά το κάνουν αυτό και τότε προσπαθούμε να αναπληρώνουμε με νυχτερινούς θηλασμούς που τα μωρά είναι (μισο)κοιμισμένα, οπότε δεν αποσπώνται.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

adria κι εγώ αυτό έχω, θα έπρεπε άλλον να πάρεις και τα δύο μπουκαλάκια για να σου στείλουν 2 σωληνάκια. Εγώ έχω ένα περισσευούμενο σωληνάκι νομίζω στην ΑΘήνα, εσύ πού βρίσκεσαι?

H9ROp3.png

KZr6p3.png

Ήθελα επίσης να σας πω τη χαρά μου που πήρα τη σύμβουλο τηλέφωνο να της πω πώς πάμε μετά από 2 εβδομάδες με το φάρμακο (την προηγούμενη φορά που μιλήσαμε έβγαζα στην καλύτερη 5 μλ από κάθε μαστό) και όταν της είπα ότι έχουμε φτάσει τα 300 ενθουσιάστηκε και μου είπε ότι είναι θαυμάσιο! κι ενώ ήταν σχετικά επιφυλακτική από την αρχή με την περίπτωσή μου (χωρίς όμως να με απογοητεύει τώρα μου είπε ότι αν ρυθμιστεί και ο θυρεοειδής μου, υπάρχει περίπτωση να φτάσω και σε αποκλειστική διατροφή με δικό μου γάλα!!! Το οποίο βέβαια ούτε να το σκεφτώ και πολύ δεν μπορώ, ο στόχος μου είναι τώρα να φτάσω τα 2 γεύματα, δηλαδή γύρω στα 450 με 500. Μετά βλέπουμε!! Το να το ακούω πάντως από το στόμα της ήταν πολύ πολύ ελπιδοφόρο και με ανέβασε ακόμα περισσότερο! Με τις στερεές δεν ξέρω τι θα μου πει η παιδίατρος και προβληματίζομαι...Αν έχω φτάσει ε μεγαλύτερη ποσότητα μέχρι τότε με το καλό, τι ισχύει για τις στερεές? Ξέρει κάποια?

H9ROp3.png

KZr6p3.png

Κατερινα μου,με τις στερεες δεν αλλαζουν και πολλα πραγματα στην αρχη γιατι δεν ξερουν πως να φανε.

εμενα ας πουμε εφαγε πανω απο 5 κουταλιες μετα τον 8ο μηνα και αρχισε να χορταινει.τοτε σταματησα κι εγω τις πολλες αντλησεις.

ξερω αλλα μωρα που αρνιουνται να φανε....

μην αγχωνεσαι,ολα θα πανε καλα!

9a7bp2.pngIm47p2.png

Διαφημίσεις

katrerin@,ευχαριστω πολυ,αλλα συνεννοηθηκα με την εταιρεια και θα μου το στειλουν γιατι ειναι και λιγο μακρια!αληθεια,σε ποσο καιρο καταφερες να φτασεις στα 300μλ?σου ευχομαι αποκλειστικο θηλασμο!!:-P

Ήθελα επίσης να σας πω τη χαρά μου που πήρα τη σύμβουλο τηλέφωνο να της πω πώς πάμε μετά από 2 εβδομάδες με το φάρμακο (την προηγούμενη φορά που μιλήσαμε έβγαζα στην καλύτερη 5 μλ από κάθε μαστό) και όταν της είπα ότι έχουμε φτάσει τα 300 ενθουσιάστηκε και μου είπε ότι είναι θαυμάσιο! κι ενώ ήταν σχετικά επιφυλακτική από την αρχή με την περίπτωσή μου (χωρίς όμως να με απογοητεύει τώρα μου είπε ότι αν ρυθμιστεί και ο θυρεοειδής μου, υπάρχει περίπτωση να φτάσω και σε αποκλειστική διατροφή με δικό μου γάλα!!! Το οποίο βέβαια ούτε να το σκεφτώ και πολύ δεν μπορώ, ο στόχος μου είναι τώρα να φτάσω τα 2 γεύματα, δηλαδή γύρω στα 450 με 500. Μετά βλέπουμε!! Το να το ακούω πάντως από το στόμα της ήταν πολύ πολύ ελπιδοφόρο και με ανέβασε ακόμα περισσότερο! Με τις στερεές δεν ξέρω τι θα μου πει η παιδίατρος και προβληματίζομαι...Αν έχω φτάσει ε μεγαλύτερη ποσότητα μέχρι τότε με το καλό, τι ισχύει για τις στερεές? Ξέρει κάποια?

Αγαπητή Κατερίν@ δεν καταλαβαίνω κάτι που γράφεις.

Εχεις βάλει στόχο να φτάσεις στα 2 γεύματα με δικό σου γάλα.

Δηλαδή γύρω στα 500 γραμ. Το μωρό σου τρώει 200 με 250 γραμ. τη φορά ανά γεύμα? Αυτό έννοείς?

a>

Ο δικός μου ο επαναγαλακτισμός έχει ως εξείς:

Πέρασα τα 500 γραμ. τη μέρα και η κόρη μου πλέον τρώει 1 με 1,5 γεύμα μόνο ξένου γάλακτος. Και λέω 1,5 γιατί στο προτελευταίο γεύμα της ημέρας μπορεί να ξεκινήσει με 20-40 γραμ. δικού γάλακτος και στη συνέχεια να της δώσω λίγο μόνο συμπλήρωμα.

Από τα 8 της γεύματα, τα 6 με 6,5 γεύματα τα παίρνει από εμένα.

Είμαι πολύ ενθουσιασμένη και συνεχίζω.

Θέλω να δώσω κουράγιο σε όλες τις μανούλες που ξεκινάνε τώρα την προσπάθεια του επαναγαλακτισμού.

Θα τα καταφέρουν μόνο με επιμονή και υπομονή και βεβαίως με την ανάλογη στήριξη από το περιβάλλον τους.

Από την άλλη βδομάδα που θα αρχίσουμε και τις τροφές, είμαι σίγουρη, πρώτα ο Θεός, ότι θα τρώει αποκλειστικά δικό μου γάλα, χωρίς συμπλήρωμα.

a>

Θέλω όμως να ρωτήσω τα εξείς:

Πόσο γάλα θα πρέπει να της δίνω πριν το φαγητό της κάθε φορά?

Πως θα καταλαβαίνω ότι θα χορταίνει με τα φαγητά της μόνο και δεν θα θέλει συμπλήρωμα γάλακτος?

Το γάλα που θα μου περισσεύει θα μπορώ να το καταψύχω σε ειδικά δοχεία ?

a>

Πόσο γάλα θα πρέπει να της δίνω πριν το φαγητό της κάθε φορά?

Πως θα καταλαβαίνω ότι θα χορταίνει με τα φαγητά της μόνο και δεν θα θέλει συμπλήρωμα γάλακτος?

Το γάλα που θα μου περισσεύει θα μπορώ να το καταψύχω σε ειδικά δοχεία ?

καταρχην,ελπιζω να μην ξεκινησετε με κρεμες τυπου ρυζαλευρο-βανιλια αλλα με φρουτα ή λαχανικα.

θα δινεις πρωτα τις στερεες κι οσο φαει ακομη και 2 κουταλιες και μετα θα δινεις το γαλα.

ετσι θα καταλαβεις κι αν χορταινει με το φαγητο της,αλλα μην περιμενεις και πολλα τον πρωτο καιρο.

το γαλα που θα σου περισσευει απλα θα το αφηνεις για το επομενο γευμα της,οχι στην καταψυξη!

9a7bp2.pngIm47p2.png

Διαφημίσεις

γεια σας!!

ειμαι πάρα πολυ χαρουμενη σήμερα . πηγαμε στην παιδίατρο και μας βρηκε πάρα πολυ καλα. βάλαμε 1050 γρ και μάλιστα 150 γρ πανω απο το ανωτερο φυσιολογικο(μολις κλεισαμε τους 3 μηνες).

απο 7/7 έπαιρνε μονο ενα γευμα συμπληρωμα σκονη γάλακτος ενω εδώ και 2 εβδομαδες πίνει μονο δικο μου γάλα :D:D:D:D:D (ξεκινησα επαναγαλακτισμο στις 5/6) και μάλιστα σημερα μου λέει η γιατρ'ος: εχεις πολυ γάλα ε?? καλα ενιωσα λες και ημουν στο σχολείο και έπαιρνα το απουσιολογιο!!!!!!!!!!!!!!!!:wink:

καθεται καλυτερα στο στηθος τωρα,τρωει για πολυ ωρα τουλαχιστον 45 λεπτα σε καθε θηλασμό και μεχρι τωρα της εδινα και συμπληρωμα δικου μου γάλακτος,την τελευταια εβδομαδα απο 150μλ που ετρωγε συμπληρωμα σε καθε γευμα της το έκανα 120 αφου τρωει και απο στήθος (μετα απο το θηλασμο κανω άντληση και βγαζω μόνο 20-40 γρ ενω οταν δεν ετρωγε εβγαζα πάνω απο 50... )

Τωρα ομως εχω μπερδευτεί πως να συνεχισω????? καταρχήν να συνεχισω της αντλήσεις που με το ζορι τωρα κάνω 7 γιατι μου παίρνει πολυ χρόνο με το θηλασμο???

Ποτε να αντλω πριν η μετα το γευμα, αν το κανω πριν μετα δεν καθεται στο στηθος.

πως ξερω οτι χοτρασε μονο με το θηλασμο για να μην τησ δωσω συμπληρωμα αφου οσο συμπληρωμα και να της δωσω το πίνει (εχει πιει 150μλ συμπληρωμα μετα απο 40 λεπτα κανονικου θηλασμου!!!)

θα την κανω τερατακι η θα πειναει???

πως να περασουμε απο το μπουκάλι στον απευθειας θηλασμο???

με τα συμπληρωματα τι να κάνω να τα συνεχίσω για να αυξανεται η παραγωγή οσο αυξανεται η ζητηση ή να τα σταματησω??

σας ζαλισα το ξερω αλλά εχω πελαγωσει πως να διαχειριστω την επιτευξη του στοχου???

περιμενω τις απαντησεις σας με αγωνία

ευχαριστω εκ των προτερων

LenaG δεν έχω ιδέα να σου πω γι αυτά που γράφεις, αλλά ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!

Magoul, κι εσείς πάτε τέλεια, μπραβο σας κορίτσια!! Ο δικός μου πίνει μόνο 4 γεύματα, οπότε το 1 λίτρο περίπου που θέλει το χωρίζει περίπου σε 240 μλ τη φορά. Κάποια στιγμή απόρησα κι εγώ μ΄πως δεν κάνει να τρώει τόσο πολύ μαζεμένα, παρόλο που μόνος του το ρύθμισε έτσι, γενικώς δεν έχω προσπαθήσει να του βάλω πρόγραμμα ποτέ, όποτε πεινάει τρώει και προσπάθησα να το κάνω 5 γεύματα, ταίζοντάς τον ανά 3,5 ώρες (γιατί κοιμάται γύρω στις 9-9.30 μέχρι τις 7 το πρωί συνήθως οπότε νυχτερινό γεύμα δεν υπάρχει). Όμως τις 2 μέρες που το έκανα δεν του πήγε καθόλου καλά, έβγαζε συνεχώς γουλιές, κάτι που δεν κάνει σχεδόν ποτέ του και γενικά τον έβλεπα δυσαρεστημένο. Ρώτησα και τη γιατρό και μου είπε ότι δεν πειράζει που τρώει 4 γεύματα, αρκεί να βρέχει πάνες κανονικά, να αναπτύσσεται φυσιολογικά και να είναι χαρούμενος!! Θα πάω για εμβόλιο σε λίγες μέρες και θα το συζητήσουμε εκτενέστερα.

H9ROp3.png

KZr6p3.png

το γαλα που θα σου περισσευει απλα θα το αφηνεις για το επομενο γευμα της,οχι στην καταψυξη!

Τώρα μπερδευτηκα κι εγώ... Εγώ έκανα δηλαδή βλακεία που το πετάω αν περισσέψει καθόλου????? Θα τρελαθώ!!!! Φαντάστηκα ότι αφού το έχω ζεστάνει, δεν μπορώ να το αφήσω εκτεθειμένο και για πόση ώρα δηλαδή??? Εμένα τρώει και πολύ αραιά, κάθε 4 με 5 ώρες, δεν θα χαλάσει μέχρι τότε? Είναι και καλοκαίρι....

H9ROp3.png

KZr6p3.png

γεια σας!!

ειμαι πάρα πολυ χαρουμενη σήμερα . πηγαμε στην παιδίατρο και μας βρηκε πάρα πολυ καλα. βάλαμε 1050 γρ και μάλιστα 150 γρ πανω απο το ανωτερο φυσιολογικο(μολις κλεισαμε τους 3 μηνες).

Πολύ ωραία νέα!

Αλλά να ξέρεις ότι αυτή η πρόσληψη βάρους είναι φυσιολογική (όπως οι περισσότερες στα μωρά που θηλάζουν αποκλειστικά!) :wink:

απο 7/7 έπαιρνε μονο ενα γευμα συμπληρωμα σκονη γάλακτος ενω εδώ και 2 εβδομαδες πίνει μονο δικο μου γάλα :D:D:D:D:D (ξεκινησα επαναγαλακτισμο στις 5/6) και μάλιστα σημερα μου λέει η γιατρ'ος: εχεις πολυ γάλα ε?? καλα ενιωσα λες και ημουν στο σχολείο και έπαιρνα το απουσιολογιο!!!!!!!!!!!!!!!!:wink:
:lol:

καθεται καλυτερα στο στηθος τωρα,τρωει για πολυ ωρα τουλαχιστον 45 λεπτα σε καθε θηλασμό και μεχρι τωρα της εδινα και συμπληρωμα δικου μου γάλακτος,την τελευταια εβδομαδα απο 150μλ που ετρωγε συμπληρωμα σε καθε γευμα της το έκανα 120 αφου τρωει και απο στήθος (μετα απο το θηλασμο κανω άντληση και βγαζω μόνο 20-40 γρ ενω οταν δεν ετρωγε εβγαζα πάνω απο 50... )

Δηλαδή πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο και

πόσο αντλημένο παίρνει σε κάθε γεύμα και

πόσο συνολικά στο 24ωρο;

Σε κάθε θηλασμό προσφέρεις και τα δυο στήθη;

Ποιο είναι το βάρος του μωρού τώρα;

Τωρα ομως εχω μπερδευτεί πως να συνεχισω????? καταρχήν να συνεχισω της αντλήσεις που με το ζορι τωρα κάνω 7 γιατι μου παίρνει πολυ χρόνο με το θηλασμο???
Είναι νωρίς να κόψεις τις αντλήσεις. Αν μας πεις το βάρος, θα υπολογίσουμε πόσο περίπου γάλα χρειάζεται καθημερινά και θα δούμε πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να μειώσεις πιο πολύ το αντλημένο. Γενικά, είναι ασφαλές να κόβεις λίγα μλ ανά 3-4 μέρες (πρέπει να γίνει σταδιακά, για να είμαστε σίγουρες ότι το μωρό παίρνει αρκετά υγρά), μόλις το μωρό φτάσει να πίνει αντλημένο το μισό της συνολικής του πρόσληψης. Άλλη μια ένδειξη είναι όταν επί λίγες μέρες σου αφήνει στο μπουκάλι αρκετά μλ, οπότε μειώνεις ανάλογα, αλλά επίσης το κάνεις σταδιακά ανά λίγες μέρες.

Ποτε να αντλω πριν η μετα το γευμα, αν το κανω πριν μετα δεν καθεται στο στηθος.
Υπάρχει και η άλλη εναλλακτική, να θηλάζεις από το ένα στήθος και να αντλείς ταυτόχρονα από το άλλο. Προς το παρόν συνέχισε αυτό που κάνεις μέχρι τώρα.

πως ξερω οτι χοτρασε μονο με το θηλασμο για να μην τησ δωσω συμπληρωμα αφου οσο συμπληρωμα και να της δωσω το πίνει (εχει πιει 150μλ συμπληρωμα μετα απο 40 λεπτα κανονικου θηλασμου!!!)

θα την κανω τερατακι η θα πειναει???

πως να περασουμε απο το μπουκάλι στον απευθειας θηλασμο???

Τερατάκι αποκλείεται να γίνει, εκτός αν σε λένε Σρεκ :mrgreen:

Η απάντηση είναι ίδια με τα παραπάνω: όταν το μωρό θα παίρνει αρκετό γάλα από το στήθος, τότε θα βάζεις το μωρό πιο συχνά στο στήθος και θα μειώνεις σταδιακά το αντλημένο που προσφέρεις. Αν το μωρό σε κάποιο θηλασμό αφήνει το στήθος ικανοποιημένο, τότε δεν θα δίνεις συμπλήρωμα, απλά θα θηλάζεις πιο σύντομα στο επόμενο γεύμα. Τις αντλήσεις θα τις κάνεις κανονικά, μέχρι να αρχίσει να μειώνει αυτό που πίνει από το μπουκάλι.

με τα συμπληρωματα τι να κάνω να τα συνεχίσω για να αυξανεται η παραγωγή οσο αυξανεται η ζητηση ή να τα σταματησω??
Ειδικά όσο κάνεις τόσες αντλήσεις, νομίζω ότι είναι καλύτερα να τα συνεχίζεις σύμφωνα με τις δοσολογίες (ειδικά για τη μαγιά: 2 βδομάδες ναι, 1 βδομάδα όχι). Σε λίγο καιρό, θα μπορείς να τα κόψεις με ασφάλεια.

σας ζαλισα το ξερω αλλά εχω πελαγωσει πως να διαχειριστω την επιτευξη του στοχου???

περιμενω τις απαντησεις σας με αγωνία

ευχαριστω εκ των προτερων

Σου απάντησα πολύ γενικά. Απάντησε μας στις μπλε ερωτήσεις, για να πούμε και περισσότερες λεπτομέρειες που θα ταιριάζουν σε σας.

LenaG δεν έχω ιδέα να σου πω γι αυτά που γράφεις, αλλά ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!

συγχαρητηρια αξιζουν σε ολες μας που σκοτωνομαστε για να δωσουμε εστω και ενα γραμμαριο παραπανω μητρικο γάλα στα μωρά μας. καλη συνέχεια σε όλες μας λοιπόν!

Ενα ειναι σίγουρο ΟΛΕΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ;);)

αμαρεττο ευχαριστω για την άμεση απαντηση

Δηλαδή πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο και

πόσο αντλημένο παίρνει σε κάθε γεύμα και

πόσο συνολικά στο 24ωρο;

κανει 4-5 "μεγάλα"γευματα το 24ωρο δηλαδη τρωει απο το στηθος και μετα πίνει και οσο αντλημενο της δωσω.της εδινα 150μλ οταν δεν καθοταν πολυ στο στηθος και εδω και μια βδομαδα της το έκανα 120 αφου τρωει περισσοτερη ωρα απο μένα.

Συνηθως θηλαζει για 40 λεπτα και μετα της δινω αντλημενο γάλα για να δω αν θέ'λει να πιει και το πίνει ολο!!!!!!!!!

ειναι λιγες οι φορες που κλαιει οταν τη βγαλω απο το στηθος για να καταλαβω οτι πειναει ακομα αλλα εγω δινω και μπουκάλι,σπάνιοτερα θηλαζει και μετα απο καποια ωρα αρχιζει να τεντωνεται να τραβαει πισω το κεφαλι μαζι με τη θηλη.

ενδιαμεσα οταν γκρινιαξει τη βάζω στο στηθος που άλλοτε θηλάζει για αρκετη ωρα αλλοτε για 5 λεπτα. αυτο δεν μπορω να μετρησω ποσες φορες τη μερα γινετε!!!

συνολικα παιρνει περιπου 500 μλ αντλημενο

Σε κάθε θηλασμό προσφέρεις και τα δυο στήθη;

ναι συνηθως ομως θηλαζει απο το ενα και στο δευτερο την παιρνει ο υπνος

Ποιο είναι το βάρος του μωρού τώρα;

κλεισαμε τον 3ο μηνα 28/7 και το βαρος τησ ειναι 5750 με βαρος γεννησης 2640

Άλλη μια ένδειξη είναι όταν επί λίγες μέρες σου αφήνει στο μπουκάλι αρκετά μλ, οπότε μειώνεις ανάλογα, αλλά επίσης το κάνεις σταδιακά ανά λίγες μέρες.

μαλλον η μικρη τρωει απο λαιμαργια γιατι ακομα κι οταν εχει θηλασει αρκετα πινει ΟΛΟ το ανλημενο που τησ δινω

Υπάρχει και η άλλη εναλλακτική, να θηλάζεις από το ένα στήθος και να αντλείς ταυτόχρονα από το άλλο.

το εχω κανει και αυτο αλλα δε με πολυβολευει μετα που τελειωνει ο θηλασμος απο το ένα κανω ανληση και απο αυτο??

Τερατάκι αποκλείεται να γίνει, εκτός αν σε λένε Σρεκ :mrgreen:

καλοοοοοο:P

Αν το μωρό σε κάποιο θηλασμό αφήνει το στήθος ικανοποιημένο, τότε δεν θα δίνεις συμπλήρωμα, απλά θα θηλάζεις πιο σύντομα στο επόμενο γεύμα. φαινεται ικανοποιημενη στα 2 απο τα 4 γευματα της μερας συνηθως θηλαζει κατα τις 11 μεχρι της 12 και δεν γκρινιαζει μετα κι οταν της εδινα συμπληρωμα το εκανα κατα της 1αφου πρωτα την ξαναβαλω στο στηθος. το ιδιο συμβαινει και στο απογευματινο της γευμα θηλαζει 5-6 και μπουκαλι κατα τις 7

ελπιζω να σε βοηθησα να βγαλεις καποιο συμπερασμα και να μη σε μπερδεψα!!!

lenaG, έκοψες αρκετά απότομα τα 120μλ, που είναι το όριο ασφαλείας, αλλά, αν το μωρό βρέχει πια τουλάχιστον 5-6 πάνες καλά, σημαίνει ότι θηλάζει αρκετά. Γνώμονας σου δεν θα είναι η ώρα που μένει στο στήθος αλλά οι βρεγμένες πάνες και οι ζυγίσεις, που σε αυτή τη φάση ίσως θες να τις κάνεις νωρίτερα από τον μήνα.

Γενικά, είναι ασφαλές να κόβεις 30-40μλ στο 24ωρο ανά λίγες μέρες, ώστε να είσαι σίγουρη ότι το μωρό παίρνει αρκετά υγρά. Καθώς προχωρά αυτή η διαδικασία, μπορεί να δεις ότι το μωρό θηλάζει ακόμη πιο αποτελεσματικά και ίσως προχωρήσεις με πιο γρήγορο ρυθμό, πχ 50-60μλ ανά λίγες μέρες (αν και προσωπικά, προς το παρόν, θα ήμουν επιφυλακτική για πιο γρήγορο ρυθμό).

Είναι πολύ καλό που βάζεις το μωρό συχνά στο στήθος, γιατί παίρνει ερέθισμα. Συνέχισε να δίνεις και τα δυο στήθη σε κάθε γεύμα. Θα σε βοηθήσει πολύ αν κάνεις νυχτερινούς θηλασμούς, έστω και μικρούς. Ίσως διαπιστώσεις ότι σε μια νυχτερινή ή πολύ πρωινή άντληση μπορείς να βγάζεις περισσότερο από όσο βγάζεις συνήθως, οπότε αν φτάσεις να καλύπτεις τα μλ που χρειάζονται με λιγότερες αντλήσεις, μπορείς να το κάνεις - με την προϋπόθεση ότι το μωρό μπαίνει αρκετά συχνά στο στήθος και δίνει ικανοποιητικό ερέθισμα.

Ενημέρωνε μας για την πορεία σας. Καλή συνέχεια!

katrerin@,ευχαριστω πολυ,αλλα συνεννοηθηκα με την εταιρεια και θα μου το στειλουν γιατι ειναι και λιγο μακρια!αληθεια,σε ποσο καιρο καταφερες να φτασεις στα 300μλ?σου ευχομαι αποκλειστικο θηλασμο!!:-P

Adria έφτασα σε 1 μήνα και 10 μέρες περίπου, αλλά ξεκίνησα αφού είχε κοπεί το γάλα μου για 1,5 μήνα και το μωρό ήταν ήδη 2 μηνών και 3 εβδομάδων. Όμως είχα και το εμπόδιο του θυρεοειδή που είναι απορρυθμισμένος από την εγκυμοσύνη και τον τοκετό, ίσως θα είχα φτάσει σε καλύτερα αποτελέσματα πιο σύντομα αν δεν ήταν κι αυτό....Δεν έιμαι η κλασική περίπτωση ώστε να βγάλεις συμπεράσματα!!!

H9ROp3.png

KZr6p3.png

amaretto δεν εκοψα το συμπληρωμα απλα το μειωσα απο την προηγουμενη εβδομαδα ανα γευμα απο τα 150 στα 120μλ και τωρα χτες της εδωσα μονο 90 ανα γευμα με ξαιρεση το βραδινο που ηταν 120 και δε γρινιαξε καθόλου, κοιμηθηκε μια χαρα και ηταν χαρουμενη. σημερα θα καταγραψω ακριβως τι κανω και θα το καταχωρησω αυριο να μου πεις τη γνωμη σου.

Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχουν κλασικές περιπτώσεις είναι πάρα πολλές οι παράμετροι που παίζουν ρόλο και τα αποτελέσματα ποικίλουν, κάνουμε λοιπόν την διαδικασία όσο πιο πιστά γίνεται και βλέποντας και κάνοντας κάθε φορά.....

μοβ αγελαδίτσα είσαι στην λιακάδα ή επέστρεψες και να πάψω να ζηλεύω

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...