Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπαθεια για αποκλειστικο θηλασμο

Recommended Posts

Αν έχεις τέτοιον άντρα μη φοβάσαι τίποτα.

Ξανανοίκιασε το symphony και διάβασε αυτά που σου δώσαμε μέχρι να σου απαντήσει κι η Αγλαΐα.

Αυτό το σύστημα που σου πρότεινε η Σοφούκα είναι για να μπορέσει το μωρό να κάτσει στο στήθος και να κάνει θηλαστικές κινήσεις ενώ παράλληλα αυτό το μπουκαλάκι του δίνει γάλα για να του κρατάει το ενδιαφέρον. Το χρησιμοποιούν γιατί το ερέθισμα που δίνει η κίνηση του μωρού στο στήθος αυξάνει καλύτερα κι αποτελεσματικότερα το γάλα και επαναφέρει τη χαμένη σχέση με το στήθος που είναι πολύ σημαντικό.

Διάβασε κι εδω τις οδηγίες χρήσης που έχει για να δεις πως λειτουργεί.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Kατερίνα, να σου ζήσει το μωρό σου! Τα κορίτσια στα είπαν παραπάνω, θα προσπαθήσω κι εγώ να βοηθήσω λίγο μέχρι να σου απαντήσει και αναλυτικά η Αγλαΐα

Λόγω ενός εντελώς ηλίθιου φόβου μου ότι το μωρό μου επειδή είχε ίκτερο έπρεπε να τρώει καλά και δεν ήξερα αν τρώει στο στήθος μου και πόσο, άρχισα να βγάζω γάλα με το mini electric.

:

Μπόρούμε να ξέρουμε πόσο πίνει το μωρό μας, ελέγχοντας τις πάνες που βρέχει. Αν είναι 6-8 βρεγμένες το πρώτο 40ήμερο (και 3-4 λερωμένες) και 5-6 αργότερα ξέρουμε ότι το μωρό μας τρώει σωστά

Μετά από 15 μέρες κι αφού η ψυχολογία μου ήταν στο πάτωμα, με κλάμμα και εκνευρισμό σταμάτησα την προσπάθεια. Η αλήθεια είναι ότι δεν έκανα 8 αντλήσεις, αλλά 5-6. Επίσης θα πρέπει ίσως να αναφέρω ότι έχω υποθυρεοιδισμό και οι ορμόνες μου έχουν λίγο διαταραχθεί λόγω της εγκυμοσύνης, όχι όμως σε σημείο που να αλλάξω τη δόση Τ4 που έπαιρνα. Ακόμη, μου έχει έρθει και περίοδος, δεν ξέρω αν αυτό είναι εμπόδιο...:

Είναι πολύ σημαντικό να κάνεις τα 100 λεπτά αντλήσεων σε κάθε μαστό μοιρασμένα σε τουλάχιστον 8 φορές (όσο περισσότερο τόσο καλύτερα). Μην απογοητεύεσαι και μη στενοχωριέσαι. Η στενοχώρια και το άγχος δε βοηθούν καθόλου: Ξεκινάς έναν αγώνα και θα παλέψεις όσο περισσότερο μπορείς χωρίς να σκέφτεσαι αρνητικά.

ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ! Όπως τόσες και τόσες γυναίκες (ακόμα και γυναίκες που δε γέννησαν, αλλά υιοθέτησαν μωρά) Πάντα να σκέφτεσαι θετικά. :)

Στο σημείο αυτό να πω ότι ο υποθυρεοειδισμός που δεν έχει εντοπιστεί μπορεί να προκαλεί μειωμένη παραγωγή γάλακτος. Εσύ μην το σκέφτεσαι, αφού το ελέγχεις - το γράφω για άλλες μαμάδες που διαβάζουν

Θα ήθελα τώρα που είμαι πιο ήρεμη να ξαναρχίσω την προσπάθεια, απ'οτι καταλαβαίνω γίνεται κάτι τέτοιο, ακόμα και μετά από αυτό το χρόνικό διάστημα, δηλαδή περίπου 1.5 μήνα.

Σας παρακαλώ όμως αν μπορείτε να με συμβουλεύσετε για κάποια πράγματα.

- Μετά από πόσες ημέρες μπορώ να περιμένω ότι θα έρθει έστω και μια σταγόνα για να καταλάβω ότι λειτουργεί η προσπάθεια?

- Μετά από πόσο καρό θα υπάρχει ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα πιστεύεις? Περίπου 2 μήνες?

- Με το μωρό πώς μπορώ να συμπεριφερθώ ώστε να καθήσει στο στήθος αφού έχει συνηθίσει τόσο καιρό το μπιμπερόν? Να προσπαθήσω αφού κατέβει το γάλα ή πιο νωρίς?:

Αντιγράφω από την πρώτη σελίδα τα γραφόμενα της Αγλαΐας

Μια από τις σημαντικές μελέτες έγινε από της Auerbach και Avery το 1980 σε 336 γυναίκες (το δείγμα θεωρείται μεγάλο και αξιόπιστο). Αν και κάποιες μητέρες αποφάσισαν να κάνουν επαναγαλακτισμό γιατί το μωρό τους παρουσίασε αλλεργία στο αγελαδινό γάλα σε σκόνη ή γιατί είχε άλλα προβλήματα υγείας, οι περισσότερες το έκαναν γιατί επιθυμούσαν γιατί επιθυμούσαν μια σχέση μεγαλύτερης εγγύτητας με το μωρό τους.

Το 75% των μητέρων είχε θετικά συναισθήματα από τη διαδικασία και ανεξάρτητα από την ποσότητα του γάλακτος που κατάφεραν να παράγουν.

Σε ποσοστό μεγαλύτερο από 50% πέτυχαν πλήρη επαναγαλακτισμό μέσα στο μήνα ενώ άλλο ένα 25% χρειάστηκε λίγο περισσότερο χρόνο από μήνα. Οι υπόλοιπες μητέρες θήλαζαν και παράλληλα έδιναν συμπλήρωμα.

Δηλαδή σε διάστημα 4-6 εβδομάδων ένα ποσοστό μεγαλύτερο από 75% κατάφερε πλήρη επαναγαλακτισμό και οι υπόλοιπες μητέρες μερικό επαναγαλακτισμό!

Οι μητέρες που ξεκίνησαν τον επαναγαλακτισμό τους πρώτους δύο μήνες από τον τοκετό είχαν μεγαλύτερη παραγωγή από αυτές που τον ξεκίνησαν αργότερα. Αν και κάθε περίπτωση είναι μοναδική, πολλές μητέρες πιστεύουν ότι το διάστημα που απαιτείται είναι περίπου ίσο με το διάστημα από τότε που διέκοψαν το θηλασμό.

Αν το μωρό έχει καιρό να θηλάσει είναι πιο εύκολο για τη μητέρα να ξεκινήσει μετρώντας ως χρόνο θηλαστικών κινήσεων μόνο το διάστημα που αντλεί. Ο μη θρεπτικός θηλασμός είναι πολύ σημαντικός για το μωρό και για τη μητέρα: εξασφαλίζει τη συνεργασία του μωρού για όταν θα υπάρχει περισσότερο γάλα και προσφέρει διέγερση στο μαστό που βοηθάει την πιο γρήγορη αύξηση του γάλακτος.

:

Στην αρχή του θέματος η Αγλαΐα γράφει και για το πώς να θηλάσεις - βασικά κάθε ώρα και στιγμή που το μωρό είναι ήρεμο.

- Αν και όταν με το καλό κατέβει το γάλα μου έστω λίγο, αν πεινάει το μωρό με την ποσότητα που έχω, να του δίνω ξένο ή ξανά και ξανά και πιο συχνά θηλασμό? Κι αν πεινάει εκείνη την ώρα? :

Η αλλαγή από μπιμπερό στο στήθος θα γίνει πολύ πολύ σταδιακά - Θα θηλάζεις συχνά, αλλά θα δίνεις και μπιμπερό μέχρι να αυξηθεί τόσο η παραγωγή σου που να μη χρειάζεται το ξένο

ΠΡΟΣΟΧΗ-Δε θα αφήσεις το μωρό να πεινάσει σε καμία περίπτωση.

- Ποια φαγητά και τι συμπληρώματα να πάρω? Διάβασα το σχετικό, θα μπορούσα όμως να πάρω 2 μαζί? Ας πούμε και μαγιά και κάποιο άλλο? Η μαία μου έλεγε καρότο, άνιθο, μαϊντανό και σούπες συνέχεια. Η σούπα σε συγκεκριμένη θερμοκρασία? Γιατί είναι και η ζέστη.... Για την μπύρα ισχύει? Να πίνω χωρίς αλκοόλ? Ή να πάρω αυτά τα χάπια μαγιάς μόνο?

Η μπύρα δε βοηθάει σε τίποτα - πρέπει να καταναλώσεις τόνους. Αντί για σούπες, πίνε δροσερό νερό

Μπορείς να πάρεις τα συμπληρώματα δυο δυο, κατά προτίμηση fenugreek και milk thistle

- Σχετικά με τις ώρες του γεύματος όταν πια με το καλό θα θηλάζω, μου έχουν πει να μην ταίζω το μωρό πριν να περάσουν τουλάχιστον 2 ώρες γιατί εκεί που χωνεύει δεν μπορεί να τρώει από πάνω. Είναι σωστό αυτό? Αν το μωρό δηλαδή πεινάει κάθε 1 ώρα (που υποπτεύομαι ότι αν κατέβει το γάλα μου στην αρχή κάπως έτσι θα είναι) τι να κάνω? Να το ταϊσω ή κάνω κακό στο στομάχι του?:

Εννοείται ότι θα το ταϊζεις. Ο θηλασμός υπήρξε πριν υπαρξουν τα ρολόγια. Με το καλό να έρθει εκείνη η ώρα και θα είμαστε εδώ να λέμε ότι δε μας αφήνουν σε ησυχία, γιατί θέλουν πάλι να θηλάσουν :-P

- Όταν έκανα αντλήσεις στην πρώτη προσπάθεια πίεζα με το χέρι μου το στήθος για να βγάλει το γάλα. Έβλεπα ότι σε κάποια σημεία όταν το πίεζα σαν να ξεμπλόκαρε για λίγο και έτρεχε πιο πολύ. Μήπως όμως αυτό είναι κακό τελικά για το στήθος? Αισθάνομαι ότι πολλές φορές από τη μανία μου να βγάλω λίγα γραμμάρια ζούλαγα το στήθος μου με πολλή δύναμη...

Απαλές μαλάξεις και ζεστές κομπρέσες. Όπως και ένα χλιαρό ντουζάκι πριν την άντληση. Να σκέφτεσαι το μωρό σου και συντριβάνια γάλακτος!

.

- Τι να κάνω για να είναι η ψυχολογία μου καλύτερη? Καμιά πρόταση? Προφανώς το άγχος μου επηρεάζει και αυτό...

...

Έχεις κοντά σου το μωρό σου, που καθώς θα μεγαλώνει θα σου χαρίσει αμέτρητες χαρές και απεριόριστη ευτυχία. Γιατί νιώθεις απογοήτευση. Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο κάνεις ό,τι καλύτερο μπορείς για το παιδί και την οικογένειά σου. Σκέψου θετικά ανεξάρτητα από το θηλασμό.

Αν δεν μπορείς να βγεις από το τούνελ της πεσμένης ψυχολογίας, μη διστάζεις να ζητήσεις βοήθεια.

κι εμείς εδώ τα λεμε και ξεδίνουμε

Όλα θα πάνε καλά! Καλή επιτυχία.

lst είναι πάρα πολύ χρήσιμα αυτά που γράφεις και σε ευχαριστώ πολύ!!

Να ρωτήσω μόνο κάτι, όταν λέμε "μη θρεπτικός θηλασμός" εννοούμε ακόμα και όταν δεν έχω σταγόνα να δοκιμάζω να τον βάζω? Με μηδέν γάλα, ή χρειάζεται να υπάρχει έστω λίγο?

H9ROp3.png

KZr6p3.png

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!!!!!!

Ξύπνησε ο μικρός για να φάει και πριν αρχίσει να πολυγκρινιάζει για το γάλα, δοκίμασα να του δώσω το στήθος μου. Το πήρε ο καημενούλης και πιπίλισε μερικές φορές αλλά τον έβγαλα γιατί θα εκνευριζόταν.

Καλό δεν είναι αυτό όμως???????

Είμαι πολύ χαρούμενη!!

H9ROp3.png

KZr6p3.png

Διαφημίσεις

Kατερίνα, αυτό ακριβώς είναι ο μη θρεπτικός θηλασμός!

Βέβαια, αν υπάρχει γάλα, τα μωρά πιάνουν πιο εύκολα το στήθος. Αλλά ακόμα και όταν θηλάζουν αποκλειστικά το μεγαλύτερο μέρος των θηλαστικών κινήσεων τους είναι μη θρεπτικό. Αν το μωρό παίρνει πιπίλα, κατήργησέ την και βάζε το στο στηθος.

Να δεις που τα πράγματα θα βελτιωθούν πολύ γρήγορα!

Λοιπόν, χωρίς να δω αυτό που έγραψες, έκανα ακριβώς αυτό. Ο μικρός αφού έφαγε και είχε τη γνωστή γκρινίτσα της νύστας τον έβαλα στο στήθος μου. Πρέπει να πιπίλισε πάνω από 5 λεπτά!!!!!!!!!!! Ηρέμησαν τα μάτια του γλάρωσαν!!! Νιώθω μια βαθιά ικανοποίηση, όπως τότε που θήλαζα!! Βέβαια μετά από κάποια ώρα μάλλον κουράστηκε και δυσανασχέτησε οπότε πάλι πιπίλα...

Όμως είναι θετικό έτσι?

H9ROp3.png

KZr6p3.png

...

Όμως είναι θετικό έτσι?

Eίναι και παρα είναι!

Σιγά σιγά τα 5 λεπτά θα γίνουν 7,10,15 και βάλε!

Βέβαια, στην αρχή θα μετράς μόνο τις αντλήσεις, αλλά σύντομα θα έχεις αποτέλεσμα.

Είμαι σίγουρη ότι θα τα καταφέρετε! ;)

Καλή συνέχεια! :P

Λοιπόν, χωρίς να δω αυτό που έγραψες, έκανα ακριβώς αυτό. Ο μικρός αφού έφαγε και είχε τη γνωστή γκρινίτσα της νύστας τον έβαλα στο στήθος μου. Πρέπει να πιπίλισε πάνω από 5 λεπτά!!!!!!!!!!! Ηρέμησαν τα μάτια του γλάρωσαν!!! Νιώθω μια βαθιά ικανοποίηση, όπως τότε που θήλαζα!! Βέβαια μετά από κάποια ώρα μάλλον κουράστηκε και δυσανασχέτησε οπότε πάλι πιπίλα...

Όμως είναι θετικό έτσι?

είναι πολύ θετικό που το μωρό συνεργάζεται!

Από ότι κατάλαβα διάβασες το πρωτόκολλο και ξέρεις τι χρειάζεται να κάνεις με το θήλαστρο

Καλό είναι να προγραμματίζεις αντλήσεις ανά 1,5 με 2 ώρες ώστε αν χάνεις κάποιες λόγω βόλτας, δουλειάς ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο, να μην αγχώνεσαι για το πώς θα σου βγουν οι 8 αντλήσεις. Αν προγραμματίζεις άντληση ανά 1,5 περίπου ώρα την ημέρα θα σου βγούνε περισσότερες από 8 το 24ωρο ακόμη και αν χάσεις 2-3 αντλήσεις

Προτείνω να συνεργαστείς με σύμβουλο θηλασμού και ενδοκρινολόγο που ξέρει από θηλασμό για να σε υποστηρίξουν καλύτερα και να έχει πιο γρήγορα αποτελέσματα.

Αν ενδιαφέρεσαι θα σου στείλω τα στοιχεία με πμ.

ευχαριστω και παλι κοριτσια γιατι πραγματικα με ενθαρρυνετε. εδω και 2 μερεσ την βαζω στο στηθοσ για μιση ωρα,οσεσ φορεσ της δινω ξενο, δηλ. 6 φορες, αλλα για τις υπολοθιπεσ 2 ,χρησιμοποιω το mini electric. χρειαζεται για τις 2 φορεσ να νοικιασω θηλαστρο νοσοκομειακο?ειναι απαραιτητο?και κατι ακομα!αυριο το πρωι θα λειπω απο το σπιτι, χωρις την μπεμπα μεχρι το απογευματακι. το θηλαστρο λεω να το παρω μαζι μου, αλλα δε νομιζω να μπορω να κατσω σε μια τουαλετα εξω για 20 - 30 λεπτα. αλλα δεν θελω να παω παλι πισω απο την αρχη. τι με συμβουλευεται να κάνω?

Διαφημίσεις

Άντρια μάλλον δεν κατάλαβες. Πρέπει να νοικιάσεις νοσοκομειακό και να κάνεις τουλάχιστον 8 αντλήσεις την ημέρα. Και 10 και 20 να κάνεις με το μινι ελεκτρικ δεν θα καταφέρεις τίποτα. Διάβασε εδώ ποιο είναι το πρωτοκολλο αντλήσεων για επαναγαλακτισμό:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=22285

Θα αφήνεις το μωρό στο στήθος μέχρι να το αφήσει μόνο του κι ύστερα θα το αλλάζεις στήθος. Μετά κι αφού θα έχει δυσανασχετίσει θα του δίνεις μπουκάλι. Θα προσέχεις να έχει 5-6 βρεγμένες πάνες το 24ωρο για να ξέρεις ότι τρέφεται καλά. Το περισσότερο γάλα του είναι το ξένο και πρέπει να αυξήσεις το δικό σου.

Το να το βάζεις στο στήθος μόνο και να μην κάνεις αντλήσεις όπως πρέπει, δεν θα αυξηθεί το γάλα σου.

Με επιμονή κι υπομονή σίγουρα θα τα καταφέρεις.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Άντρια μάλλον δεν κατάλαβες. Πρέπει να νοικιάσεις νοσοκομειακό και να κάνεις τουλάχιστον 8 αντλήσεις την ημέρα. Και 10 και 20 να κάνεις με το μινι ελεκτρικ δεν θα καταφέρεις τίποτα. Διάβασε εδώ ποιο είναι το πρωτοκολλο αντλήσεων για επαναγαλακτισμό:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=22285

Θα αφήνεις το μωρό στο στήθος μέχρι να το αφήσει μόνο του κι ύστερα θα το αλλάζεις στήθος. Μετά κι αφού θα έχει δυσανασχετίσει θα του δίνεις μπουκάλι. Θα προσέχεις να έχει 5-6 βρεγμένες πάνες το 24ωρο για να ξέρεις ότι τρέφεται καλά. Το περισσότερο γάλα του είναι το ξένο και πρέπει να αυξήσεις το δικό σου.

Με επιμονή κι υπομονή σίγουρα θα τα καταφέρεις.

σορυ,αλλα επειδη μπερδευτηκα, εκτοσ απο τισ 6 φορεσ (30')που την βαζω στο στηθοσ, και κατι δειχνει να τρωει, πρεπει να κανω αντλησεισ 8 ακομα φορες?οχι αλλεσ 2 για να συμπληρωσω 8 με αυτεσ που την εχω στο στηθος?σορυ, αλλα προσπαθω να καταλαβω...

Πρέπει να κάνεις 8+ αντλήσεις (των 13 λεπτών σε κάθε στήθος) την ημέρα χώρια του πόσες θηλάζεις. Γι' αυτό λέμε ότι αν μπορεί να θηλάζει η μαμά να αντλεί και ταυτόχρονα από το άλλο στήθος για να εξοικονομεί χρόνο.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Πρέπει να κάνεις 8+ αντλήσεις (των 13 λεπτών σε κάθε στήθος) την ημέρα χώρια του πόσες θηλάζεις. Γι' αυτό λέμε ότι αν μπορεί να θηλάζει η μαμά να αντλεί και ταυτόχρονα από το άλλο στήθος για να εξοικονομεί χρόνο.

τωρα, μπορω να πω πωσ απογοητευτηκα. Πιστευα πωσ οι θηλαστικες κινησεις του μωρου ειναι πιο παραγωγικεσ απο αυτεσ του νοσοκομειακου θηλαστρου...

Να μην απογοητεύεσαι. Υπάρχουν πολλές μαμάδες που κατάφεραν αποκλειστικό θηλασμό ξεκινώντας απο το μηδέν και χωρίς να μπορεί το μωρό τους να πιάσει το στήθος. Εσύ είσαι σε πιο πλεονεκτική θέση.

Το μωρό σου παίρνει πάρα πολύ συμπλήρωμα και απλά η τοποθέτηση του στο στήθος δεν θα είναι αρκετά αποτελεσματική. Κάνε όσο περισσότερες αντλήσεις μπορείς. Έτσι θα αυξηθεί πολύ γρήγορα το γάλα σου και θα φτάσεις στο επιθυμητό αποτέλεσμα, τον αποκλειστικό θηλασμό. Οι θηλαστικές κινήσεις ενός μωρού, που έχει μάθει να πίνει από μπουκάλι τόσο καιρό, δεν είναι τοσο παραγωγικές. Δεν ξέρουμε αν θηλάζει αποτελεσματικά. Μήπως θα ήταν καλύτερα να σας έβλεπε από κοντά κάποια σύμβουλος; Σε ποια περιοχή είσαι;

PhC7p3.pngXCt8p2.png

Διαφημίσεις

Να μην απογοητεύεσαι. Υπάρχουν πολλές μαμάδες που κατάφεραν αποκλειστικό θηλασμό ξεκινώντας απο το μηδέν και χωρίς να μπορεί το μωρό τους να πιάσει το στήθος. Εσύ είσαι σε πιο πλεονεκτική θέση.

Το μωρό σου παίρνει πάρα πολύ συμπλήρωμα και απλά η τοποθέτηση του στο στήθος δεν θα είναι αρκετά αποτελεσματική. Κάνε όσο περισσότερες αντλήσεις μπορείς. Έτσι θα αυξηθεί πολύ γρήγορα το γάλα σου και θα φτάσεις στο επιθυμητό αποτέλεσμα, τον αποκλειστικό θηλασμό. Οι θηλαστικές κινήσεις ενός μωρού, που έχει μάθει να πίνει από μπουκάλι τόσο καιρό, δεν είναι τοσο παραγωγικές. Δεν ξέρουμε αν θηλάζει αποτελεσματικά. Μήπως θα ήταν καλύτερα να σας έβλεπε από κοντά κάποια σύμβουλος; Σε ποια περιοχή είσαι;

το προβλημα ειναι οτι μενω σε νησι αγονης γραμμης και ακομα και η ενοικιαση ενος θηλαστρου ειναι δυσκολη, ποσο μαλλον η συμβουλοσ...

το προβλημα ειναι οτι μενω σε νησι αγονης γραμμης και ακομα και η ενοικιαση ενος θηλαστρου ειναι δυσκολη, ποσο μαλλον η συμβουλοσ...

H ενοικίαση ενός θήλαστρου είναι δυνατή παντού στην Ελλάδα, η εταιρεία τα στέλνει με κούριερ.

Χωρίς νοσοκομειακό θήλαστρο οι πιθανότητες να τα καταφέρεις είναι πολύ μικρές αν το ξένο γάλα που δίνεις στο μωρό είναι πάνω από 400ml το 24ωρο.

σορυ,αλλα επειδη μπερδευτηκα, εκτοσ απο τισ 6 φορεσ (30')που την βαζω στο στηθοσ, και κατι δειχνει να τρωει, πρεπει να κανω αντλησεισ 8 ακομα φορες?οχι αλλεσ 2 για να συμπληρωσω 8 με αυτεσ που την εχω στο στηθος?σορυ, αλλα προσπαθω να καταλαβω...

Θα χρειαζόσουν μόνο δύο αντλήσεις το 24ωρο αν το μωρό σου έπινε 100-200ml ξένο γάλα.

Αν το μωρό κάτι πίνει και αυτό το κάτι για όλα τα γεύματα είναι λιγότερο από 200ml το 24ωρο, τότε χρειάζεσαι τουλάχιστον 8 αντλήσεις το 24ωρο με νοσοκομειακό θήλαστρο ανεξάρτητα από το πόση ώρα μένει το μωρό στο στήθος.

μεχρι προχτεσ ηταν 80 μητρικο 800-840 ξενο

Χωρίς νοσοκομειακό θήλαστρο οι πιθανότητες να τα καταφέρεις είναι πολύ μικρές αν το ξένο γάλα που δίνεις στο μωρό είναι πάνω από 400ml το 24ωρο.

Άντρια, αφού το έχεις αποφασίσει και το πιστεύεις, θα το καταφέρεις, μην απογοητεύεσαι.

PhC7p3.pngXCt8p2.png

είναι πολύ θετικό που το μωρό συνεργάζεται!

Από ότι κατάλαβα διάβασες το πρωτόκολλο και ξέρεις τι χρειάζεται να κάνεις με το θήλαστρο

Καλό είναι να προγραμματίζεις αντλήσεις ανά 1,5 με 2 ώρες ώστε αν χάνεις κάποιες λόγω βόλτας, δουλειάς ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο, να μην αγχώνεσαι για το πώς θα σου βγουν οι 8 αντλήσεις. Αν προγραμματίζεις άντληση ανά 1,5 περίπου ώρα την ημέρα θα σου βγούνε περισσότερες από 8 το 24ωρο ακόμη και αν χάσεις 2-3 αντλήσεις

Προτείνω να συνεργαστείς με σύμβουλο θηλασμού και ενδοκρινολόγο που ξέρει από θηλασμό για να σε υποστηρίξουν καλύτερα και να έχει πιο γρήγορα αποτελέσματα.

Αν ενδιαφέρεσαι θα σου στείλω τα στοιχεία με πμ.

Ενδιαφέρομαι και πολύ μάλιστα και περιμένω το μήνυμα σου και σε ευχαριστώ πολύ!! Λες να αρχίσω από τώρα ή να συμβουλευτώ πρώτα τους ειδικούς που προτείνεις? Μήπως έτσι χάσω κι άλλο χρόνο....

H9ROp3.png

KZr6p3.png

τωρα, μπορω να πω πωσ απογοητευτηκα.

Adria κουράγιο!!! Όπως βλέπεις, υπάρχουν και χειρότερα!!! Να δεις που θα τα καταφέρουμε και να σκέφτεσαι ότι υπάρχουν κι άλλες κοπέλες όπως εγώ που θα προσπαθούν παράλληλα με σένα, εμένα με καθησυχάζει αυτό!!

H9ROp3.png

KZr6p3.png

και κάτι άλλο που ήθελα να ρωτήσω για να καταλάβω πώς δουλεύει το σύστημα αυτό. Αν αρχίσω αυτή την εβδομάδα μόλις έρθει το θήλαστρο, μετά από πόσες ημέρες θα αρχίσει κάτι να βγαίνει? Στις πόσες μέρες να νασυχήσω ότι δεν γίνεται τίποτα?

Εντωμεταξύ Αγλαϊα, ζούληξα λίγο τις θηλές μου και βγήκαν μικρές σταγόνες. Τι σημαίνει αυτό? Γίνεται να έχω ακόμα ή είναι "απομεινάρια" και είναι φυσιολογικό αυτό?

Και τελευταία και πιο κουφή ερώτηση και μην με κοροιδέψετε!!! Το πρώτο γάλα που θα κατέβει θα έιναι το πύαρ ξανά ή αυτό γίνεται μόνο μετά από εγκυμοσύνη?

H9ROp3.png

KZr6p3.png

κοριτσια .... πηρα τα 21 χαπακια μπύρας και τωρα είμαι στο διαστημα διακοπής τους (χωρίς ομως να δω καμια διαφορα) τώρα μπορω να παρω τα fenugreek και milk thistle ή πρεπει να περιμένω??αν ναι ποσες καψουλες πρεπει να παιρνω τη μέρα απο αυτα?

το milk thistle απο ποια εταιρία είναι????

Κορίτσια, θέλω να σας πω ότι ξεκινάω αύριο, αφού πάω στην ενδοκρινολόγο του Έλενα και αφού έχω διαβάσει άπειρες ώρες για τον επαναγαλακτισμό και εδώ και σε ξένες ιστοσελίδες.

Μετά λοιπόν από 1 μήνα και 10 μέρες που δεν έχω σταγόνα, η μάχη θα είναι δύσκολη!! Σας ευχαριστώ προκαταβολικά όλες για τη συμπαράσταση και ελπίζω να τα καταφέρω!!!

Υ.Γ. Αγλαϊα σε παρακαλώ όταν μπορέσεις πρότεινέ μου κάποια σύμβουλο εδώ στην Αθήνα που ξέρεις και εμπιστεύεσαι...

H9ROp3.png

KZr6p3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...