Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπαθεια για αποκλειστικο θηλασμο

Recommended Posts

Σας ευχαριστώ πολύ!!! Τελικά έφταιγε μάλλον η κούραση! Σήμερα το πρωί, εκτός από έναν πονοκέφαλο που με ψιλοταλαιπωρεί, δεν αισθάνομαι τίποτα άλλο! Όλα καλά λοιπόν!!

Πολύ χαίρομαι που είσαι καλά! :P

h3amp2.png

qHAsp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

κορίτσια καλησπέρα,

από όσο πρόσεξα τις τελευταίες μέρες το μωρό μου το παίρνει ο ύπνος εύκολα στο στήθος. δεν κάθεται πια τόοσο πολύ πχ 20-30 λεπτά όπως πριν. περίπου στα 15' και κάποιες φορές και 10'. φυσικά εγώ ενδιάμεσα τον αλλάζω κτλ και τον ξυπνάω και τον βάζω και στο άλλο στήθος αλλά πάλι θηλάζει 10-15' και κοιμάται. για να είμαι σίγουρη ξεκίνησα σήμερα να σημειώνω τις ώρες που θηλάζω και την διάρκεια για να δω πόσα λεπτά μου βγαίνουν την ημέρα και πόσα γεύματα. σήμερα βέβαια είναι μέρα με μικρή όρεξη για φαγητό γιατί εκεί που τον είχα συνέχεια στο στήθος τις προηγούμενες μέρες τώρα κοιμάται αρκετά. αλλά αν έχω δίκιο το μωρό δε συμπληρώνει 100' θηλασμού στο κάθε στήθος. είναι κακό αυτό; θα μειωθεί η παραγωγή ή είναι φυσιολογικό μετά από κάποιο καιρό;

4opXp3.png 1cSqp3.png

κορίτσια καλησπέρα,

από όσο πρόσεξα τις τελευταίες μέρες το μωρό μου το παίρνει ο ύπνος εύκολα στο στήθος. δεν κάθεται πια τόοσο πολύ πχ 20-30 λεπτά όπως πριν. περίπου στα 15' και κάποιες φορές και 10'. φυσικά εγώ ενδιάμεσα τον αλλάζω κτλ και τον ξυπνάω και τον βάζω και στο άλλο στήθος αλλά πάλι θηλάζει 10-15' και κοιμάται. για να είμαι σίγουρη ξεκίνησα σήμερα να σημειώνω τις ώρες που θηλάζω και την διάρκεια για να δω πόσα λεπτά μου βγαίνουν την ημέρα και πόσα γεύματα. σήμερα βέβαια είναι μέρα με μικρή όρεξη για φαγητό γιατί εκεί που τον είχα συνέχεια στο στήθος τις προηγούμενες μέρες τώρα κοιμάται αρκετά. αλλά αν έχω δίκιο το μωρό δε συμπληρώνει 100' θηλασμού στο κάθε στήθος. είναι κακό αυτό; θα μειωθεί η παραγωγή ή είναι φυσιολογικό μετά από κάποιο καιρό;

Από πάνες, πώς είναι;

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Από πάνες, πώς είναι;

μια χαρά θεωρώ. τον αλλάζω σε κάθε γεύμα και είναι σχεδόν γεμάτες. δεν μπορώ να σου πω με ακρίβεια γιατί αυτή την αλλαγή την βλέπω τις τελευταίες μέρες. σήμερα σημειώνω τους θηλασμούς κτλ αλλά σήμερα είναι μια περίεργη μέρα γιατί κοιμάται πολύ και θηλάζει λιγότερο ενώ τις προηγούμενες μέρες ήταν τουλάχιστον μεσημέρι και απόγευμα συχνότατα στο στήθος. φυσιολογικές δεν είναι και αυτές οι μέρες ενδιάμεσα; εννοώ με λιγότερη όρεξη.

4opXp3.png 1cSqp3.png

Αν οι πάνες είναι εντάξει, δεν χρειάζεται να σημειώνεις γεύματα κτλ. Μπορεί να υπάρχουν σκαμπανεβάσματα από μέρα σε μέρα στον τρόπο που θηλάζει αλλά γενικά θα θηλάζει όλο και αποτελεσματικότερα σε λιγότερο χρόνο.

Διαφημίσεις

Αν οι πάνες είναι εντάξει, δεν χρειάζεται να σημειώνεις γεύματα κτλ. Μπορεί να υπάρχουν σκαμπανεβάσματα από μέρα σε μέρα στον τρόπο που θηλάζει αλλά γενικά θα θηλάζει όλο και αποτελεσματικότερα σε λιγότερο χρόνο.

γενικά είμαστε πολύ καλά. πήρε την προηγούμενη εβδομάδα 400γρ. οι πάνες του είναι καλές. απλά έχει 1-2 μέρες πριν που μου φαινόταν εμένα ότι δεν χόρταινε καλά και ήταν συνέχεια στο στήθος και σήμερα έχει κάνει μέχρι στιγμής 6 γεύματα (έχω μετρήσει όλα μετά τις 00:00) και θα κάνει σίγουρα άλλα 2 απλά δεν θηλάζει ενεργά πάνω από 15 λεπτά. εγώ τον αφήνω παραπάνω αλλά μου φαίνεται ότι πιπιλίζει και τον πιάνει ο ύπνος. βέβαια αν σήμερα που γενικά δεν έχει πολύ όρεξη θα κάνει 8 γεύματα τότε θεωρώ ότι τις προηγούμενες ημέρες κάναμε και πάνω από 10. γιαυτό τα σημειώνω γιατί με τις τόσες φορές χάνω το λογαριασμό και θέλω να έχω μια σωστή εικόνα. αυτό με τα 100' ανά στήθος για πόσο καιρό ισχύει; για όλο το διάστημα του θηλασμού;

4opXp3.png 1cSqp3.png

αφού θα θηλάζει αποτελεσματικότερα σε λιγότερο χρόνο σημαίνει ότι θα δίνει το ίδιο ερέθισμα για παραγωγή και έτσι δε θα μειωθεί;;

4opXp3.png 1cSqp3.png

Αν θηλάζει πιο λίγη ώρα, να προσφέρεις πιο συχνά και θα σε καθοδηγήσει το μωρό. Όταν θηλάζουν αποκλειστικά και σύμφωνα με τις ανάγκες τους, δεν μειώνεται το γάλα. Στα άλματα ανάπτυξης θηλάζουν περισσότερο και μετά από λίγες μέρες επανέρχονται σε πιο χαλαρό ρυθμό. Γενικά, μην αφήνεις πάνω από 3 ώρες τη μέρα και 4 τη νύχτα αλλά κι αν μια φορά στο τόσο αργήσει να φάει, δεν έγινε και κάτι σοβαρό, αφού θα αναπληρώσει στο επόμενο γεύμα. Είπαμε, για να βλέπεις γεμάτες πάνες, σημαίνει ότι τρώει, ό,τι βγαίνει, πρώτα έχει μπει!

Σημειωτέον ότι είσαι κοντά στην εδραίωση της γαλουχίας και ίσως ξαφνικά σου φανεί ότι δεν έχεις γάλα ή κάτι τέτοιο, μην πανικοβληθείς, συνέχισε να θηλάζεις κι έλα εδώ για ψυχολογική υποστήριξη!

Αν θηλάζει πιο λίγη ώρα, να προσφέρεις πιο συχνά και θα σε καθοδηγήσει το μωρό. Όταν θηλάζουν αποκλειστικά και σύμφωνα με τις ανάγκες τους, δεν μειώνεται το γάλα. Στα άλματα ανάπτυξης θηλάζουν περισσότερο και μετά από λίγες μέρες επανέρχονται σε πιο χαλαρό ρυθμό. Γενικά, μην αφήνεις πάνω από 3 ώρες τη μέρα και 4 τη νύχτα αλλά κι αν μια φορά στο τόσο αργήσει να φάει, δεν έγινε και κάτι σοβαρό, αφού θα αναπληρώσει στο επόμενο γεύμα. Είπαμε, για να βλέπεις γεμάτες πάνες, σημαίνει ότι τρώει, ό,τι βγαίνει, πρώτα έχει μπει!

Σημειωτέον ότι είσαι κοντά στην εδραίωση της γαλουχίας και ίσως ξαφνικά σου φανεί ότι δεν έχεις γάλα ή κάτι τέτοιο, μην πανικοβληθείς, συνέχισε να θηλάζεις κι έλα εδώ για ψυχολογική υποστήριξη!

σε ευχαριστώ πολύ amaretto μου.

απλά θέλω να ξέρω για τα 100 λεπτά και την συχνότητα των γευμάτων γιατί στο πρώτο μου (που δεν είχα ιδέα από θηλασμό, ούτε είχα ανακαλύψει το parents) θυμάμαι ότι στους 2 μήνες περίπου μου κοιμόταν 5 ώρες το βράδυ και έπινε συνήθως από το ένα στήθος σε κάθε γεύμα (επειδή χόρταινε). θήλασα και τότε σχεδόν αποκλειστικά, έδινα μόνο σε κάποια διαστήματα μικρά πχ για 1 βδομάδα μία φορά συμπλήρωμα και στους 4 μήνες το ξεκίνησα κανονικά για μία φορά τη μέρα και σιγά σιγά το παιδί σταμάτησε να θέλει το στήθος. δε θέλω να κάνω τα ίδια λάθη αυτή τη φορά γιαυτό ρωτάω τόσα πράγματα και συγνώμη αν σας πρήζω.

γιαυτό είναι πολύ σημαντικό για μένα να ξέρω αν το να κοιμάται πολύ το βράδυ μετά τις 40 ημέρες (τότε μου είπε η παιδίατρος ότι δε θα πρέπει να τον ξυπνάω το βράδυ) θα μου μειώσει την παραγωγή και γενικά αν θα πρέπει να προσέχω να θηλάζει 100 λεπτά και πόσα γεύματα θα κάνει μεγαλώνοντας. ξέρω ότι αν το παλέψω θα τα καταφέρω απλά θέλω να έχω σωστές γνώσεις και όπλα για να προσφέρω στο μωρό μου το καλύτερο.

όσο για την ψυχολογική βοήθεια που λες, να ξέρεις ότι για μένα δεν υπάρχει πολυτιμότερο πράγμα στη προσπάθειά μου για θηλασμό από τη βοήθειά σας. πραγματικά είστε το στήριγμά μου και αν τα καταφέρω το μεγαλύτερο κομμάτι της επιτυχίας μου θα οφείλεται και σε σας. γιαυτό σας ευχαριστώ όλες πάρα πολύ γιατί με βοηθάτε να δώσω στο μωρό μου κάτι τόσο πολύτιμο όσο το γαλατάκι της μαμάς του....

4opXp3.png 1cSqp3.png

επανέρχομαι με ακόμα μία ερώτηση!!

τις τελευταίες μέρες που λόγω ίωσης το μωρό πιο πολύ θηλάζει παρά τρώει ξένο γάλα, θέλει οπωσδήποτε να αποκοιμιέται στο στήθος, κάτι που πριν δεν έκανε. Ένα παράδειγμα: χτες επισκεφθήκαμε το γιατρό για τα εμβόλια, ο οποίος φρόντισε να με φοβίσει για το βάρος του μωρού (γεννήθηκε 3.180 και 2 μηνών θα έπρεπε να είναι πάνω από 4.900 που ήταν χτες, όπως είπε). Του είπα ότι πάω καλά με το θηλασμό τις τελευταίες μέρες και μου είπε να του δίνω και ξένο γιατί τα 4.900 του φάνηκαν λίγα. Το ομολογώ, δεν είχα αρκετό ψυχικό σθένος και όταν γύρισα σπίτι του έδωσα 80 μλ ξένο... Παρόλο που ήταν χορτάτο λοιπόν, ήθελε πιπίλισμα στο στήθος για να κοιμηθεί. Γιατί συμβαίνει αυτό τώρα ενώ πριν όχι; Αυτό το πιπίλισμα, ακόμα κι αν είναι πολύ ελαφρύ, μπορεί να δώσει ερέθισμα στο στήθος για παραγωγή γάλακτος;

υγ. σχόλια για το βάρος του;; μπερδεύομαι πολύ με τις καμπύλες ανάπτυξης γιατί η διατροφή του είναι μεικτή.

Διαφημίσεις

τις τελευταίες μέρες που λόγω ίωσης το μωρό πιο πολύ θηλάζει παρά τρώει ξένο γάλα, θέλει οπωσδήποτε να αποκοιμιέται στο στήθος, κάτι που πριν δεν έκανε. Ένα παράδειγμα: χτες επισκεφθήκαμε το γιατρό για τα εμβόλια, ο οποίος φρόντισε να με φοβίσει για το βάρος του μωρού (γεννήθηκε 3.180 και 2 μηνών θα έπρεπε να είναι πάνω από 4.900 που ήταν χτες, όπως είπε). Του είπα ότι πάω καλά με το θηλασμό τις τελευταίες μέρες και μου είπε να του δίνω και ξένο γιατί τα 4.900 του φάνηκαν λίγα. Το ομολογώ, δεν είχα αρκετό ψυχικό σθένος και όταν γύρισα σπίτι του έδωσα 80 μλ ξένο... Παρόλο που ήταν χορτάτο λοιπόν, ήθελε πιπίλισμα στο στήθος για να κοιμηθεί. Γιατί συμβαίνει αυτό τώρα ενώ πριν όχι; Αυτό το πιπίλισμα, ακόμα κι αν είναι πολύ ελαφρύ, μπορεί να δώσει ερέθισμα στο στήθος για παραγωγή γάλακτος;

υγ. σχόλια για το βάρος του;; μπερδεύομαι πολύ με τις καμπύλες ανάπτυξης γιατί η διατροφή του είναι μεικτή.

Το βάρος μου φαίνεται μια χαρά, ενώ ο γιατρός καθόλου υποστηρικτικός ή/και άσχετος! Μην πέφτεις!!!

Το πιπίλισμα είναι φυσιολογικό, δίνει ερέθισμα (ο λεγόμενος μη θρεπτικός θηλασμός) και πολλές από εμάς το θεωρούν ευλογία να κοιμούνται τα παιδιά στο στήθος!

Του είπα ότι πάω καλά με το θηλασμό τις τελευταίες μέρες και μου είπε να του δίνω και ξένο γιατί τα 4.900 του φάνηκαν λίγα. .

:shock::shock:

Κοίτα λίγο

1/3/2011 3180

14/3/11 3170

2/4/11 4185

4/5/11 4900

Το μωρό σου έχει καλό βάρος

εστιάζω στη ζύγιση του τελευταίου μήνα που προσπαθείς να κόψεις το συμπλήρωμα και δεδομένου της ίωσης το μωρό σου και πάλι παίρνει 22,4γρ την ημέρα θέλουμε απο 22 εως 34 γρ την ημέρα

Κανονικά το βάρος το αξιολογείς κατά μέσω όρο άρα απο 14/3/11 έως 4/5/11 σε 51 μέρες το μωρό πίρε 1730γρ δηλ 34 γρ την ημέρα.:-D

Στις καμπύλες

ξεκινήσατε στην 25 και είναι στην 50 μια χαρά.

Το βάρος μου φαίνεται μια χαρά, ενώ ο γιατρός καθόλου υποστηρικτικός ή/και άσχετος! Μην πέφτεις!!!

Το πιπίλισμα είναι φυσιολογικό, δίνει ερέθισμα (ο λεγόμενος μη θρεπτικός θηλασμός) και πολλές από εμάς το θεωρούν ευλογία να κοιμούνται τα παιδιά στο στήθος!

:shock::shock:

Κοίτα λίγο

1/3/2011 3180

14/3/11 3170

2/4/11 4185

4/5/11 4900

Το μωρό σου έχει καλό βάρος

εστιάζω στη ζύγιση του τελευταίου μήνα που προσπαθείς να κόψεις το συμπλήρωμα και δεδομένου της ίωσης το μωρό σου και πάλι παίρνει 22,4γρ την ημέρα θέλουμε απο 22 εως 34 γρ την ημέρα

Κανονικά το βάρος το αξιολογείς κατά μέσω όρο άρα απο 14/3/11 έως 4/5/11 σε 51 μέρες το μωρό πίρε 1730γρ δηλ 34 γρ την ημέρα.:-D

Στις καμπύλες

ξεκινήσατε στην 25 και είναι στην 50 μια χαρά.

Σας ευχαριστώ!!! Συνεχίζουμε ακάθεκτοι λοιπόν!!

Leo80 μην αγχώνεσαι. Κι εμένα γεννήθηκε η μικρή 1/3 3020 και σήμερα 5/4 είναι 4960, πολύ μικρή διαφορά από εσάς. Εμένα τις πρώτες εβδομάδες έπαιρνε 400 γρ τη βδομάδα, τώρα παίρνει 200 τη βδομάδα. Φαντάζομαι είναι φυσιολογικό, έτσι;

h3amp2.png

qHAsp2.png

Διαφημίσεις

κορίτσια να 'μαι πάλι.

και σήμερα τα ίδια με χτες: δεν έχει πολύ όρεξη για γάλα νομίζω. τώρα δεν ξέρω αν πίνει εύκολα και έχω περισσότερο γάλα αλλά ξέρετε τι κάνει;;

κοιμάται πολύ (2-3 ώρες) και μετά πίνει το πρωί μόνο απο το ένα στήθος και για 15' και όταν κάθεται και στα δύο στήθη όχι πάνω από 15' αλλά και 10'. τις προηγούμενες μέρες είτε μεσημεράκι είτε απόγευμα ήταν συνέχεια, ανά 1 ώρα στο στήθος. ήρθε η παιδίατρος σήμερα, τον εξέτασε, (επίσκεψη ρουτίνας) τον ζύγισε, πάει πολύ καλά, πήρε σε 5 μέρες 220γρ. και η γενική του εικόνα άριστη μου είπε. απλά ανησυχώ μήπως με το ρυθμό που θηλάζει μου μειωθεί η παραγωγή...λέτε;;; ίσως είναι έτσι για λίγο;;; χτες το βράδυ βέβαια από τις 2:00 - 5:00 τα ξημερώματα ήταν συνέχεια στο στήθος, για λίγα λεπτά πάλι, τον έπαιρνε ο ύπνος, τον έβαζα στο κρεβάτι, σε 5 λεπτά κλάμα και πάλι στήθος. έχετε καμιά ιδέα τι να κάνω;; αααα και τα κακά του είναι λίγο πράσινα, λίγο, αλλά τα είδε η παιδίατρος και μου είπε ότι δεν είναι κάτι...να μην ανησυχώ....

τον τάισα στις 19:00 και ευτυχώς τώρα τον ακούω κλαίει πάλι....τρέχω μην χάσω την ευκαιρία να τον βάλω στο στήθος....

4opXp3.png 1cSqp3.png

κορίτσια να 'μαι πάλι.

και σήμερα τα ίδια με χτες: δεν έχει πολύ όρεξη για γάλα νομίζω. τώρα δεν ξέρω αν πίνει εύκολα και έχω περισσότερο γάλα αλλά ξέρετε τι κάνει;;

κοιμάται πολύ (2-3 ώρες) και μετά πίνει το πρωί μόνο απο το ένα στήθος και για 15' και όταν κάθεται και στα δύο στήθη όχι πάνω από 15' αλλά και 10'. τις προηγούμενες μέρες είτε μεσημεράκι είτε απόγευμα ήταν συνέχεια, ανά 1 ώρα στο στήθος. ήρθε η παιδίατρος σήμερα, τον εξέτασε, (επίσκεψη ρουτίνας) τον ζύγισε, πάει πολύ καλά, πήρε σε 5 μέρες 220γρ. και η γενική του εικόνα άριστη μου είπε. απλά ανησυχώ μήπως με το ρυθμό που θηλάζει μου μειωθεί η παραγωγή...λέτε;;; ίσως είναι έτσι για λίγο;;;

....

Τις προηγούμενες μέρες το μωρό "δούλευε" εντατικά να αυξήσει την παραγωγή (τα άλματα ανάπτυξεις που θα κάνει κατά καιρούς δηλ. για 3-4 μέρες θα θηλάζει σαν νεογέννητο και μετά θα χαλαρώνει) Τώρα απολαμβάνει τους κόπους του.:D Τα πράσινα κακά που βλέπεις είναι υπερπαραγωγή. Αν οι περισσότερες κενώσεις είναι πράσινες τότε να επιμένεις περισσότερο στο ένα στήθος χωρίς πολλές εναλλαγές.

Το βάρος σας παει σφαίρα. :D Το γάλα σου είναι υπεραρκετό

Το χρώμα που θέλουμε στις κενώσεις είναι κίτρινο (σε όλες του τις αποχρώσεις) ιδανικά με κόκκους μέσα

χτες το βράδυ βέβαια από τις 2:00 - 5:00 τα ξημερώματα ήταν συνέχεια στο στήθος, για λίγα λεπτά πάλι, τον έπαιρνε ο ύπνος, τον έβαζα στο κρεβάτι, σε 5 λεπτά κλάμα και πάλι στήθος. έχετε καμιά ιδέα τι να κάνω;;

Να το πάρεις μαζί σου στο κρεβάτι να το βάλεις στο στήθος και να κοιμηθείς και εσύ:wink: (δεν υπάρχει λόγος να πηγαίνεις πέρα δόθε)

κορίτσια να 'μαι πάλι.

κοιμάται πολύ (2-3 ώρες) και μετά πίνει το πρωί μόνο απο το ένα στήθος και για 15' και όταν κάθεται και στα δύο στήθη όχι πάνω από 15' αλλά και 10'. τις προηγούμενες μέρες είτε μεσημεράκι είτε απόγευμα ήταν συνέχεια, ανά 1 ώρα στο στήθος. ήρθε η παιδίατρος σήμερα, τον εξέτασε, (επίσκεψη ρουτίνας) τον ζύγισε, πάει πολύ καλά, πήρε σε 5 μέρες 220γρ. και η γενική του εικόνα άριστη μου είπε. απλά ανησυχώ μήπως με το ρυθμό που θηλάζει μου μειωθεί η παραγωγή...λέτε;;; ίσως είναι έτσι για λίγο;;; χτες το βράδυ βέβαια από τις 2:00 - 5:00 τα ξημερώματα ήταν συνέχεια στο στήθος, για λίγα λεπτά πάλι, τον έπαιρνε ο ύπνος, τον έβαζα στο κρεβάτι, σε 5 λεπτά κλάμα και πάλι στήθος. έχετε καμιά ιδέα τι να κάνω;; αααα και τα κακά του είναι λίγο πράσινα, λίγο, αλλά τα είδε η παιδίατρος και μου είπε ότι δεν είναι κάτι...να μην ανησυχώ....

τον τάισα στις 19:00 και ευτυχώς τώρα τον ακούω κλαίει πάλι....τρέχω μην χάσω την ευκαιρία να τον βάλω στο στήθος....

Κι εμείς κάπως έτσι είμαστε αυτές τις μέρες. Τις προηγούμενες έτρωγε πολύ, χθες όμως όλη μέρα έτρωγε ανά 3 ώρες περίπου και όλο κοιμόταν και χθες βράδυ, εκεί που άλλοτε με άφηνε ξάγρυπνη μπορεί και όλη τη νύχτα για να τρώει, χθες λοιπόν έφαγε 3 φορές μόνο (:shock:!!!!!!) και κατά τα άλλα ύπνο (ευτυχώς γιατί κοιμήθηκα κι εγώ:-P). Έχουν κι αυτα τις φάσεις τους. Και ακόμα κι αν μειωθεί μ' αυτά και μ' αυτά λίγο η παραγωγή, δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας. Θα το καταλάβουν και θα την αυξήσουν! Ξέρουν αυτά... :-P

h3amp2.png

qHAsp2.png

Να το πάρεις μαζί σου στο κρεβάτι να το βάλεις στο στήθος και να κοιμηθείς και εσύ:wink: (δεν υπάρχει λόγος να πηγαίνεις πέρα δόθε)

ΚΡΙΣΤΙΝΑ εγώ φοβάμαι να παίρνω το μωρό στο ίδιο κρεβάτι, φοβάμαι μήπως το πλάκώσω. Μόνο κάποιες φορές το πήρα και κοιμηθήκαμε μαζί, εγώ ανάσκελα κι αυτό πάνω μου μπρούμυτα, με μαξιλάρια γύρω μην τυχόν και πέσει κι εγώ γυρίζοντας πέσω πάνω του. Κι αυτό το έκανα επειδή ήμουν πτώμα κι αυτό στο κρεβατάκι του δεν κοιμόταν, αλλα όλο ξυπνούσε για φαγητό κι εγώ δεν άντεχα, ενώ στην αγκαλιά κοιμάται με τις ώρες ανενόχλητο!

Υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις για ύπνο με το μωρό στο ίδιο κρεβάτι;

Υπάρχουν κανόνες ασφαλείας;

h3amp2.png

qHAsp2.png

Το μόνο που κάνω τελευταία γιατί μου φαίνεται πιο ασφαλές κάπως, είναι όπως κάθομαι καθιστή στο κρεβάτι με την πλάτη στο μαξιλάρι, έχω το μαξιλάρι θηλασμού στα πόδια μου και το μωρό πάνω και θηλάζει, κι έτσι όπως είναι το μωρό και το έχω ακουμπισμένο στο μαξιλάρι και αγκαλιασμένο με τα χέρια μου γύρω του, αφήνομαι να με πάρει ο ύπνος. Αλλά αναρρωτιέμαι καμιά φορά αν και αυτό είναι οκ.

h3amp2.png

qHAsp2.png

ΚΡΙΣΤΙΝΑ εγώ φοβάμαι να παίρνω το μωρό στο ίδιο κρεβάτι, φοβάμαι μήπως το πλάκώσω. Μόνο κάποιες φορές το πήρα και κοιμηθήκαμε μαζί, εγώ ανάσκελα κι αυτό πάνω μου μπρούμυτα, με μαξιλάρια γύρω μην τυχόν και πέσει κι εγώ γυρίζοντας πέσω πάνω του. Κι αυτό το έκανα επειδή ήμουν πτώμα κι αυτό στο κρεβατάκι του δεν κοιμόταν, αλλα όλο ξυπνούσε για φαγητό κι εγώ δεν άντεχα, ενώ στην αγκαλιά κοιμάται με τις ώρες ανενόχλητο!

Υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις για ύπνο με το μωρό στο ίδιο κρεβάτι;

Υπάρχουν κανόνες ασφαλείας;

Διάβασε αυτό

http://www.askdrsears.com/html/10/t102200.asp

κορίτσια ευχαριστώ πολύ για την βοήθεια.

όντως ήταν μία φάση. σήμερα επανήλθε και τρώει πιο συχνά και κάθεται πολύ ώρσ στο στήθος.

όμως δεν είναι πολύ αστείο πόσο παρανοϊκές γινόμαστε οι μαμάδςε καμιά φορά; αν τρώει συχνά και κάθεται πολύ στο στήθος αγχωνόμαστε μήπως δεν έχουμε γάλα, δεν χορταίνει και μένει νηστικό, αν τρώει και κοιμάται πολύ αγχωνόμαστε μήπως δεν έχει όρεξη, έχει κάτι, μην μειωθεί η παραγωγή......!!!!!εγώ το παραδέχομαι: είμαι για δέσιμο...αυτό να γίνει μάθημα να μην αγχωνόμαστε με όλα....

4opXp3.png 1cSqp3.png

κορίτσια καλησπέρα.

θα ήθελα για ακόμα μία φορά τη συμβουλή σας.

το μωρό μου πια τα βράδια και το πρωί μέχρι κάποια ώρα (συνήθως ως τη 1:00) τρώει μόνο από το ένα στήθος και χορταίνει. μάταια το παιδεύω να πιάσει και το άλλο αλλά τίποτα. τρώει συνήθως στις 23:00 - 23:30 και από τα δύο στήθη, μετά κατά τις 2:00 από το ένα και στις 5:00 από το άλλο και συνεχίζουμε κάπως έτσι και το πρωί. θεωρείτε σκόπιμο να νοικιάσω ένα νοσοκομειακό θήλαστρο και όταν μου πίνει από το ένα στήθος να βγάζω με το θήλαστρο από το άλλο;;; ο λόγος που το σκέφτομαι είναι κυρίως για να μην μένει το στήθος πολλές ώρες χωρίς ερέθισμα και μειωθεί η παραγωγή αλλά και θα μου άρεσε η ιδέα να φτιάξω μία αποθήκη γάλακτος για όταν τελειώσει το δικό μου. πόσο καιρό διατηρείται το γάλα στην κατάψυξη; τι λέτε; κυρίως το θέμα μου είναι να μην μειωθεί η παραγωγή. από το μεσημέρι και έπειτα πίνει και από τα δύο και πιο συχνά. σημαίνει ότι επειδή μένει το στήθος ανενεργό για περισσότερες ώρες το βράδυ και το πρωί μετά μειώνεται η παραγωγή;;;

4opXp3.png 1cSqp3.png

κορίτσια καλησπέρα.

θα ήθελα για ακόμα μία φορά τη συμβουλή σας.

το μωρό μου πια τα βράδια και το πρωί μέχρι κάποια ώρα (συνήθως ως τη 1:00) τρώει μόνο από το ένα στήθος και χορταίνει. μάταια το παιδεύω να πιάσει και το άλλο αλλά τίποτα. τρώει συνήθως στις 23:00 - 23:30 και από τα δύο στήθη, μετά κατά τις 2:00 από το ένα και στις 5:00 από το άλλο και συνεχίζουμε κάπως έτσι και το πρωί. θεωρείτε σκόπιμο να νοικιάσω ένα νοσοκομειακό θήλαστρο και όταν μου πίνει από το ένα στήθος να βγάζω με το θήλαστρο από το άλλο;;; ο λόγος που το σκέφτομαι είναι κυρίως για να μην μένει το στήθος πολλές ώρες χωρίς ερέθισμα και μειωθεί η παραγωγή αλλά και θα μου άρεσε η ιδέα να φτιάξω μία αποθήκη γάλακτος για όταν τελειώσει το δικό μου. πόσο καιρό διατηρείται το γάλα στην κατάψυξη; τι λέτε; κυρίως το θέμα μου είναι να μην μειωθεί η παραγωγή. από το μεσημέρι και έπειτα πίνει και από τα δύο και πιο συχνά. σημαίνει ότι επειδή μένει το στήθος ανενεργό για περισσότερες ώρες το βράδυ και το πρωί μετά μειώνεται η παραγωγή;;;

Καλησπέρα! Δε γνωρίζω πολλά αλλά απ όσο ξέρω έτσι γίνεται συνήθως... Ένα στήθος δίνουμε σε κάθε θηλασμό εκτός εάν υπάρχει πρόβλημα και το παιδάκι δε χορτσίνει με το ένα. Έτσι το παιδί παίρνει και το πιο παχύ γάλα. Δεν πρόκειται να μειωθεί η παραγωγή φυσικά επειδή δεν ενεργοποιείται εκείνη την ώρα. Αν κάνεις θήλαστρο συχνά, θα έχεις υπερπαραγωγή και πολλάααα προβλήματα...

70kwp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...