Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπαθεια για αποκλειστικο θηλασμο

Recommended Posts

το ξέρω ότι θέλει κόπο, χρόνο και υπομονή ο θηλασμός, το έκανα και στο πρώτο μου παιδάκι, με άλλα θέματα βέβαια εκεί, το κάθε παιδί έχει τα δικά του αλλά τώρα σκέφτομαι: τι θα κάνω; θα είμαι συνέχεια με το μωρό στο στήθος; και το άλλο μου παιδάκι; που είναι δύο χρονών και με έχει και αυτό ανάγκη; δε θα παίξουμε; δε θα το πάω παιδική χαρά εγώ;; θάλασσα το καλοκαίρι δε θα παίζουμε μαζί; γιατί αν είναι να τον έχω συνέχεια στο στήθος δε θα μπορώ να κουνήσω από το σπίτι. στο πρώτο δε με ένοιαζε γιατί δεν είχα κάτι άλλο να σκεφτώ, τώρα όμως;; έχω συνηθίσει να είμαι συνέχεια μαζί του (με το πρώτο) γιατί δεν δούλευα όσο ήμουν έγκυος και τώρα μου κακοφαίνεται. όχι ότι θα εγκαταλείψω το θηλασμό, αποκλείεται, απλά λίγο στεναχωριέμαι και γιαυτά..

Γιατί δεν αγοράζεις ένα ring sling να έχεις το παιδί πάνω σου; Είναι είδος μάρσιπου, διαφορετικό από το συνηθισμένο. Μπορείς να έχεις το παιδί και σε καθιστή θέση, όπως στον κλασικό μάρσιπο, και όπως όταν το κρατάς αγκαλιά και όπως όταν το θηλάζεις. Μπορείς και έξω να είσαι με αυτόν, άμα θέλει να θηλάσει το παιδί τον προσαρμόζεις επί τόπου, ώστε το παιδί να φτάνει το στήθος, βάζεις και την ουρά που έχει ώστε να καλύπτει και να μην φαίνεται το παιδί και δε βλέπει και κανείς τίποτα. Να σου πω την αλήθεια δεν το έχω δοκιμάσει, αλλά έχω διαβάσει τα καλύτερα από άλλες μαμάδες του forum σε σχετική συζήτηση κι έχω παραγγείλει κι εγώ ένα, περιμένω να μου το στείλουν.

h3amp2.png

qHAsp2.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Γιατί δεν αγοράζεις ένα ring sling να έχεις το παιδί πάνω σου; Είναι είδος μάρσιπου, διαφορετικό από το συνηθισμένο. Μπορείς να έχεις το παιδί και σε καθιστή θέση, όπως στον κλασικό μάρσιπο, και όπως όταν το κρατάς αγκαλιά και όπως όταν το θηλάζεις. Μπορείς και έξω να είσαι με αυτόν, άμα θέλει να θηλάσει το παιδί τον προσαρμόζεις επί τόπου, ώστε το παιδί να φτάνει το στήθος, βάζεις και την ουρά που έχει ώστε να καλύπτει και να μην φαίνεται το παιδί και δε βλέπει και κανείς τίποτα. Να σου πω την αλήθεια δεν το έχω δοκιμάσει, αλλά έχω διαβάσει τα καλύτερα από άλλες μαμάδες του forum σε σχετική συζήτηση κι έχω παραγγείλει κι εγώ ένα, περιμένω να μου το στείλουν.

για πες, για πες...

από πού το παρήγγειλες;;

στα λητώ πχ θα το βρω;;

4opXp3.png 1cSqp3.png

Διαφημίσεις

για πες, για πες...

από πού το παρήγγειλες;;

στα λητώ πχ θα το βρω;;

Μέσω internet το παραγγέλεις.

Η ιστοσελίδα είναι αυτή: http://www.babywearing.gr/index.htm

Στην ιστοσελίδα θα βρεις τα πάντα για αυτούς τους μάρσιπους. Ονομάζονται μάρσιποι αγκαλιάς, 4 είδη. Για θηλασμό το καλύτερο είναι το ring sling.

Νομίζω μπορούν να έρθουν και σπίτι σου να σου το δείξουν αν θέλεις.

h3amp2.png

qHAsp2.png

καλημέρα κορίτσια,

χρειάζομαι και εγώ άλλη μία φορά τη συμβουλή σας.

μέχρι χτες όλα πήγαιναν καλά, το μωρό την τελευταία εβδομάδα πήρε 400γρ. ζορίζομαι κάποιες ώρες βέβαια αλλά το παλεύω.

πάντα τα βράδια όταν κοιμάμαι το πρώτο τρίωρο όταν ξυπνάω να θηλάσω κατά τις 03:00 το στήθος μου είναι γεμάτο και με αρκετό μπορώ να πω γάλα και το μωρό χορταίνει εύκολα και μάλιστα δεν το πίνει όλο. χτες το βράδυ δεν έδειξε το στήθος μου καθόλου να φουσκώνει, ούτε το γάλα να ρέει όπως άλλες φορές. αυτό επιβεβαιώθηκε και από τη συμπεριφορά του μωρού που έδειξε να μην χορταίνει και έμεινε στο στήθος μου περίπου 1,5 ώρα με διαλλειμματάκι για αλλαγή. και το ξέρω ότι δεν είχα πολύ γάλα γιατί καταλαβαίνω και το μωρό πότε καταπίνει πολύ γρήγορα και πότε παιδεύεται και κατεβάζει γουλιά γουλιά. και σήμερα το πρωί πάλι δεν έχω και το παιδί πάλι παιδεύεται και δείχνει να μη χορταίνει. γίνεται αυτό; να μειώνεται το γάλα ξαφνικά;; να σας πω μόνο ότι χτες ήμουνα τόσο κουρασμένη γιατί δεν είχα κοιμηθεί καθόλου καλά που αισθανόμουν σαν άρρωστη με ρίγος και τέτοια. μπορεί να παίζει ρόλο;;

τι να κάνω;;

αφήστε που κάθε βράδυ από τις 19:00 - 20:00 περίπου ξεκινάμε και είμαστε συνέχεια στο στήθος μέχρι να κοιμηθεί κατά τις 00:00. ξεκινάμε εκείνη την ώρα περίπου, κοιμάται στην αρχή για καμιά ώρα, και συνήθως περίπου από τις 22:0 - 00:00 είναι συνέχεια στο στήθος και αλλάζουμε μια αριστερά μία δεξιά μέχρι να κοιμηθεί. είναι νορμάλ όλα αυτά;; εγώ αισθάνομαι ότι δεν βρίσκει γάλα...

Καλημέρα αστεράκι

Το μωρό σε μια εβδομάδα έβαλε 400γρ που είναι σχεδόν το διπλάσιο από το ανώτατο αναμενόμενο. Απο 0-3 μηνών βάζουν 155-241γρ την εβδομάδα κατά μέσο όρο...... Το μωρό σου έχει καλύψει βάρος για δυο εβδομάδες:-D.

Οσο απομακρύνεσαι απο την ημερομηνία τοκετού το στήθος σου θα σταματάει να πρίζεται όλη των ώρα πολύ απλά γιατί οι ορμόνες ρυθμίζονται και το στήθος παράγει βάση ζήτησης.

Μεταξύ 3-6 εβδόμαδων είναι το πρώτο άλμα ανάπτυξης κρατάει απο 3-7 ημέρες. Η ανάγκες του μωρού για γάλα αυξάνονται και εκείνο ξέρει τι πρέπει να κάνει (πολύ πολύ συχνά στο στήθος)

Σου βάζω και ένα λινκ για να τα διαβάσεις αλλά και επειδή θα συμβεί ξανά...:-D:wink:

http://www.kellymom.com/bf/normal/growth-spurt.html

Για τους συχνούς θηλασμούς σου βάζω αυτό εδω το λινκ

http://www.kellymom.com/bf/normal/frequent-nursing.html

αξίζει να το διαβάσεις.

Και τώρα που ο καιρός ανοίγει πάρε το μωρό σου στο σλιγκ το αλλο παιδί από το χέρι και βουρ στον απογευματινό ήλιο στις κούνιες. Σε όλους θα κάνεις καλό μέσα σε αυτούς και σε σένα γιατί σιγά σιγά θα καταλάβεις ότι μπορείς να θηλάσεις παντού και δεν θα νιώθεις κλεισμένη στο σπίτι.

Το σλιγκ είναι πολύ καλή ιδέα και για τις βόλτες και για το σπίτι γιαίτ λύνει τα χέρια εγώ το δικό μου το χρησιμοποίησα πάρα πολύ:wink::-D

Και το βασικό το γάλα δεν κόβεται έτσι απο τη μια στιγμή στην άλλη οπότε κάθε φορά που περνάς μια φάση με το μωρό προσπάθησε να μην το σκέφτεσαι έτσι.

Μάλλον η όρεξή του επανέρχεται...!

Σήμερα όλοι οι θηλασμοί διαρκούν μία ώρα και μετά από μια ώρα ξεκινά το επόμενο γεύμα. Το μεσημέρι όμως, ήταν στο στήθος από τις 2.30 μέχρι τις 4.30 και στο τέλος έκλαιγε γοερά, οπότε και του έδωσα ξένο και έφαγε γύρω στα 60 ml. Πρέπει τώρα, που τα δεδομένα ίσως ευνοήσουν τον αποκλειστικό θηλασμό, να περιμένω πως το μωρό ίσως χρειάζεται να είναι στο στήθος πολλές πολλές ώρες, όπως τα νεογέννητα, κι ας είναι 2 μηνών;

Δεν πειράζει τα 60 με 100 μλ δεν είναι τίποτα. Δεν το συζητώ αν το παιδί πια έχει κουραστεί σίγουρα θα δώσεις λίγο συμπλήρωμα.

Εχεις κάνει τεράστια βήματα σε πολύ λίγο χρόνο. Ναι στην αρχή θα είναι αλλά αυτό θα αλλάξει καθώς όπως φαίνεται το στήθος σου ανταποκρίνεται.

Προσπάθησε να κάνεις τη ζωή σου εύκολη. Να ξεκουράζεσαι όταν το μωρό θηλάζει.

Απο συμπληρώματα πίνεις κάτι για την αύξηση παραγωγής?

Διαφημίσεις

Μάλλον η όρεξή του επανέρχεται...!

Σήμερα όλοι οι θηλασμοί διαρκούν μία ώρα και μετά από μια ώρα ξεκινά το επόμενο γεύμα. Το μεσημέρι όμως, ήταν στο στήθος από τις 2.30 μέχρι τις 4.30 και στο τέλος έκλαιγε γοερά, οπότε και του έδωσα ξένο και έφαγε γύρω στα 60 ml. Πρέπει τώρα, που τα δεδομένα ίσως ευνοήσουν τον αποκλειστικό θηλασμό, να περιμένω πως το μωρό ίσως χρειάζεται να είναι στο στήθος πολλές πολλές ώρες, όπως τα νεογέννητα, κι ας είναι 2 μηνών;

Όταν το μωρό μου κλαίει απαρηγόρητο, συνήθως είναι επειδή νυστάζει κι η νύστα του ή η υπερένταση υπερβαίνει την πείνα - πεινάει μεν αλλά δεν είναι σε θέση να φάει. Αν "ξεχαστώ", μπορεί να την παιδεύω στο στήθος ώρες. Το πιο αποτελεσματικό είναι να την κοιμίζω με όποιον τρόπο μπορώ, οπότε μετά από λίγη ώρα ξυπνάει με άλλο κέφι και τρώει κανονικά. Έτσι, δεν έχω μπει στον πειρασμό να δώσω συμπλήρωμα, παρόλο που ξέρω ότι εκείνη τη στιγμή πεινάει. Όσο για το πόσο διαρκούν οι θηλασμοί, είναι ακόμη με τις μέρες της.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Δεν πειράζει τα 60 με 100 μλ δεν είναι τίποτα. Δεν το συζητώ αν το παιδί πια έχει κουραστεί σίγουρα θα δώσεις λίγο συμπλήρωμα.

Εχεις κάνει τεράστια βήματα σε πολύ λίγο χρόνο. Ναι στην αρχή θα είναι αλλά αυτό θα αλλάξει καθώς όπως φαίνεται το στήθος σου ανταποκρίνεται.

Προσπάθησε να κάνεις τη ζωή σου εύκολη. Να ξεκουράζεσαι όταν το μωρό θηλάζει.

Απο συμπληρώματα πίνεις κάτι για την αύξηση παραγωγής?

Το καταλαβαίνω ότι τα 60 με 100 μλ δεν είναι πολλά αλλά επειδή ούτως ή άλλως υποθέτω ότι έχει μειωμένη όρεξη λόγω ίωσης και έχει χάσει γύρω στα 200 γρ (ευτυχώς είναι μια χαρά από βάρος παρόλα αυτά), έχω μπει στην "κακή" λογική "έχει φάει αρκετά"; "μήπως πεινάει και επειδή είναι εξαντλημένος δεν το δείχνει"; Τόσον καιρό έπαιρνε συμπλήρωμα και προσπαθούσα να το κόψω και τώρα που μου δίνει στο πιάτο τον αποκλειστικό θηλασμό, με έχει πιάσει φόβος ότι θα αρχίσει να αδυνατίζει!!

Από συμπληρώματα δεν παίρνω κάτι τώρα. Έπαιρνα πριν 2-3 εβδομάδες fenugreek αλλά δεν κατάλαβα διαφορά. Ίσως θα 'πρεπε να τα συνεχίσω τώρα που το μωρό κάνει την πιο πολλή δουλειά έτσι κι αλλιώς;;;

Όταν το μωρό μου κλαίει απαρηγόρητο, συνήθως είναι επειδή νυστάζει κι η νύστα του ή η υπερένταση υπερβαίνει την πείνα - πεινάει μεν αλλά δεν είναι σε θέση να φάει. Αν "ξεχαστώ", μπορεί να την παιδεύω στο στήθος ώρες. Το πιο αποτελεσματικό είναι να την κοιμίζω με όποιον τρόπο μπορώ, οπότε μετά από λίγη ώρα ξυπνάει με άλλο κέφι και τρώει κανονικά. Έτσι, δεν έχω μπει στον πειρασμό να δώσω συμπλήρωμα, παρόλο που ξέρω ότι εκείνη τη στιγμή πεινάει. Όσο για το πόσο διαρκούν οι θηλασμοί, είναι ακόμη με τις μέρες της.

Άρα να μη θεωρώ ότι 2 μηνών μωρό "θα έπρεπε" να έχει κάπως πιο "σταθερό" ωράριο στους θηλασμούς;

Το καταλαβαίνω ότι τα 60 με 100 μλ δεν είναι πολλά αλλά επειδή ούτως ή άλλως υποθέτω ότι έχει μειωμένη όρεξη λόγω ίωσης και έχει χάσει γύρω στα 200 γρ (ευτυχώς είναι μια χαρά από βάρος παρόλα αυτά), έχω μπει στην "κακή" λογική "έχει φάει αρκετά"; "μήπως πεινάει και επειδή είναι εξαντλημένος δεν το δείχνει"; Τόσον καιρό έπαιρνε συμπλήρωμα και προσπαθούσα να το κόψω και τώρα που μου δίνει στο πιάτο τον αποκλειστικό θηλασμό, με έχει πιάσει φόβος ότι θα αρχίσει να αδυνατίζει!!

Από συμπληρώματα δεν παίρνω κάτι τώρα. Έπαιρνα πριν 2-3 εβδομάδες fenugreek αλλά δεν κατάλαβα διαφορά. Ίσως θα 'πρεπε να τα συνεχίσω τώρα που το μωρό κάνει την πιο πολλή δουλειά έτσι κι αλλιώς;;;

Ναι πάρε fenugreek 3 χάπια Χ 3 φορες την ημέρα για δυο εβδομάδες. Μετά μειώνεις σταδιακά (όχι απότομα).

Διαφημίσεις

Αχ, αυτό όπως το περιγράφεις κι εμένα το κάνει!

Και νόμιζα πως ήταν από πονάκια...

Δεν το 'χα σκεφτεί έτσι.

h3amp2.png

qHAsp2.png

Ευχαριστώ!

Και, αν θέλω να δημιουργήσω μια μικρή τράπεζα γάλακτος, και δεδομένου ότι δε θέλω να αυξήσω την παραγωγή γάλακτός μου, κάθε πόσες μέρες, πόσες φορές τη μέρα και πχ πριν το θηλασμό ή πριν ή σε άσχετη ώρα πρέπει να κάνω άντληση;

h3amp2.png

qHAsp2.png

Ευχαριστώ!

Και, αν θέλω να δημιουργήσω μια μικρή τράπεζα γάλακτος, και δεδομένου ότι δε θέλω να αυξήσω την παραγωγή γάλακτός μου, κάθε πόσες μέρες, πόσες φορές τη μέρα και πχ πριν το θηλασμό ή πριν ή σε άσχετη ώρα πρέπει να κάνω άντληση;

Κορίτσια σόρρυ, αυτή ερώτηση ήταν για άλλού, κατά λάθος τη δημοσίευσα εδώ. :rolleyes:

h3amp2.png

qHAsp2.png

Καλημέρα αστεράκι

Το μωρό σε μια εβδομάδα έβαλε 400γρ που είναι σχεδόν το διπλάσιο από το ανώτατο αναμενόμενο. Απο 0-3 μηνών βάζουν 155-241γρ την εβδομάδα κατά μέσο όρο...... Το μωρό σου έχει καλύψει βάρος για δυο εβδομάδες:-D.

Οσο απομακρύνεσαι απο την ημερομηνία τοκετού το στήθος σου θα σταματάει να πρίζεται όλη των ώρα πολύ απλά γιατί οι ορμόνες ρυθμίζονται και το στήθος παράγει βάση ζήτησης.

Μεταξύ 3-6 εβδόμαδων είναι το πρώτο άλμα ανάπτυξης κρατάει απο 3-7 ημέρες. Η ανάγκες του μωρού για γάλα αυξάνονται και εκείνο ξέρει τι πρέπει να κάνει (πολύ πολύ συχνά στο στήθος)

Σου βάζω και ένα λινκ για να τα διαβάσεις αλλά και επειδή θα συμβεί ξανά...:-D:wink:

http://www.kellymom.com/bf/normal/growth-spurt.html

Για τους συχνούς θηλασμούς σου βάζω αυτό εδω το λινκ

http://www.kellymom.com/bf/normal/frequent-nursing.html

αξίζει να το διαβάσεις.

Και τώρα που ο καιρός ανοίγει πάρε το μωρό σου στο σλιγκ το αλλο παιδί από το χέρι και βουρ στον απογευματινό ήλιο στις κούνιες. Σε όλους θα κάνεις καλό μέσα σε αυτούς και σε σένα γιατί σιγά σιγά θα καταλάβεις ότι μπορείς να θηλάσεις παντού και δεν θα νιώθεις κλεισμένη στο σπίτι.

Το σλιγκ είναι πολύ καλή ιδέα και για τις βόλτες και για το σπίτι γιαίτ λύνει τα χέρια εγώ το δικό μου το χρησιμοποίησα πάρα πολύ:wink::-D

Και το βασικό το γάλα δεν κόβεται έτσι απο τη μια στιγμή στην άλλη οπότε κάθε φορά που περνάς μια φάση με το μωρό προσπάθησε να μην το σκέφτεσαι έτσι.

ΚΡΙΣΤΙΝΑ μου σε ευχαριστώ πολύ.

το σλιγκ μέχρι ποια ηλικία ή πόσα κιλά το χρησιμοποίησες;

4opXp3.png 1cSqp3.png

Υπάρχει περίπτωση να με κόλλησε ίωση ο μικρός. Αισθάνομαι ότι αρρωσταίνω. Σε αυτή την περίπτωση συνεχίζω κανονικότατα το θηλασμό, έτσι δεν είναι; Αν χρειαστώ αντιπυρετικό τι γίνεται; (Δεν θα χρειαστεί είμαι σίγουρη, αλλά το ρωτάω και αυτό για παν ενδεχόμενο!) Ευχαριστώ

Υπάρχει περίπτωση να με κόλλησε ίωση ο μικρός. Αισθάνομαι ότι αρρωσταίνω. Σε αυτή την περίπτωση συνεχίζω κανονικότατα το θηλασμό, έτσι δεν είναι; Αν χρειαστώ αντιπυρετικό τι γίνεται; (Δεν θα χρειαστεί είμαι σίγουρη, αλλά το ρωτάω και αυτό για παν ενδεχόμενο!) Ευχαριστώ

Ναι, θηλάζεις κανονικά.

Για οποιοδήποτε φάρμακο θέλεις να πάρεις μπαίνεις στην ιστοσελίδα

www.e-lactancia.org/ingles/inicio.asp γράφεις τη δραστική ουσία του φαρμάκου και σου γράφει αν υπάρχει κίνδυνος για το μωρό που θηλάζει. Απ' ό,τι έχω διαβάσει από τα κορίτσια του forum είναι έγκυρη ιστοσελίδα, από παιδιάτρους κάποιου νοσοκομείου στην Ισπανία, κάτι τέτοιο. Επίσης μπορείς να τηλεφωνήσεις και στο Έλενα, στο τμήμα θηλασμού, πρωινές ώρες λογικά, στο τηλ. 210-6462782. ΄

Λογικά Depon μπορείς να πάρεις, δες το.

h3amp2.png

qHAsp2.png

Μπορείς να πάρεις depon ...τα αντισώματα που θα δημιουργεί ο οργανισμός σου τώρα θα οφελήσουν το παιδί. φυσικά και θα θηλάζεις απλά επειδή ο μικρός λογικα αναρώνει συχνό πλύσιμο χεριών και όχι κοντά τα κεφάλια σας.

ΚΡΙΣΤΙΝΑ μου σε ευχαριστώ πολύ.

το σλιγκ μέχρι ποια ηλικία ή πόσα κιλά το χρησιμοποίησες;

σίγουρα μέχρι 18 μηνών. μου είχε λύσει τα χέρια κυριολεκτικά

Δες και εδώ ενα βίντεο για διακριτικό δημόσιο θηλασμό

δεν φαίνεται τίποτα στο λεω με απόλυτη σιγουριά ............. ακόμα και ο άντρας μου που έχει κόλλημα με τη "δημόσια εικόνα" δεν κατάλαβε τίποτα καθώς το μωρό θήλαζε και εμείς γυρνούσαμε τις εκθέσεις .............;)

Ναι, θηλάζεις κανονικά.

Για οποιοδήποτε φάρμακο θέλεις να πάρεις μπαίνεις στην ιστοσελίδα

www.e-lactancia.org/ingles/inicio.asp γράφεις τη δραστική ουσία του φαρμάκου και σου γράφει αν υπάρχει κίνδυνος για το μωρό που θηλάζει. Απ' ό,τι έχω διαβάσει από τα κορίτσια του forum είναι έγκυρη ιστοσελίδα, από παιδιάτρους κάποιου νοσοκομείου στην Ισπανία, κάτι τέτοιο. Επίσης μπορείς να τηλεφωνήσεις και στο Έλενα, στο τμήμα θηλασμού, πρωινές ώρες λογικά, στο τηλ. 210-6462782. ΄

Λογικά Depon μπορείς να πάρεις, δες το.

Μπορείς να πάρεις depon ...τα αντισώματα που θα δημιουργεί ο οργανισμός σου τώρα θα οφελήσουν το παιδί. φυσικά και θα θηλάζεις απλά επειδή ο μικρός λογικα αναρώνει συχνό πλύσιμο χεριών και όχι κοντά τα κεφάλια σας.

Σας ευχαριστώ πολύ!!! Τελικά έφταιγε μάλλον η κούραση! Σήμερα το πρωί, εκτός από έναν πονοκέφαλο που με ψιλοταλαιπωρεί, δεν αισθάνομαι τίποτα άλλο! Όλα καλά λοιπόν!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...