Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπαθεια για αποκλειστικο θηλασμο

Recommended Posts

θέλω να ρωτήσω κάτι γιατί το έχω ξεχάσει από το προηγούμενο μωρό μου: αυτή η κατάσταση (συνέχεια στήθος για ατελείωτες ώρες και ανά μισή ή μία ώρα) πότε περίπου τελειώνει και έχουμε ας πούμε ένα πιο ξεκούραστο πρόγραμμα του τύπου ανά δύο ή τρεις ώρες; ευτυχώς εμένα το βράδυ μου κοιμάται δύο τρίωρα και τον ξυπνάω εγώ για να τον ταϊσω, είναι μεγάλη υπόθεση αν και έχω αρχίσει να καταβάλω υπερπροσπάθεια να ξυπνήσω όταν χτυπάει το ξυπνητήρι...

καλησπέρα και χρόνια πολλά.

συνήθως οι πρώτες 6 εβδομάδες είναι δύσκολες. απο εκεί και πέρα η κατάσταση βελτιώνεται γιατί το μωρό μεγαλώνοντας βελτιώνει την τεχνική του αλλά και η μαμά καταλαβαίνει καλύτερα το μωρό.

οι νόρμες και τα δεδομένα υπάρχουν να μας δείξουν ότι το μωρό μεγαλώνει φυσιολογικά έχει ένα καλό αλλά πάντα δικό του ρυθμό ανάπτυξης. το αν θα πάρει 30 ή 50 γρ δεν παίζει ρόλο παίζει ρόλο να πάρει το αναμενόμενο καθώς το φυσιλογικό έχει μεγάλο έβρος.

το μωρό σου τώρα θα είναι συνέχεια στο στήθος για πολλούς λόγους όχι μόνο για γάλα αλλά και για την αγκαλιά και την ανακούφιση.

είναι πολύ μικρό και τα πάντα εκφράζονται στο στήθος.

για τις πάνες που ρωτάς είναι το κριτίριο να καταλάβεις ότι το μωρό πίνει αρκετό γάλα απο το στήθος καθώς δεν υπάρχει άλλος τρόπος να το υπολογίσεις. είναι το βασικό κριτίριο να ξέρεις ότι το μωρό τρέφεται σωστά για να προλάβεις ενδεχόμενο υποσιτισμό.

έχε κατά νου ότι το βάρος το καθορίζουν πολοί παράγοντες η γεντική προδιάθεση του παιδιού η όρεξή του κλπ. εμείς απλά ανταποκρινομάστε όσο το δυνατόν καλύτερα στις ανάγκες ...........

Δεν χρειάζεται φανατισμός ... θέλει υπομονή επιμονή πίστη και αγάπη όπως όλες οι προσωπικές σχέσεις.

είμαι σίγουρη ότι θα τα καταφέρεται πολύ καλά.:D

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ευχαριστώ πάρα πολύ ΚΡΙΣΤΙΝΑ!

Με την μείωση πάμε αρκετά καλά, έχω ξεκινήσει εδώ και 3 μέρες μειώνοντας κατά 80 ml περίπου και από αύριο θα μειώσουμε εκ νέου κατά άλλα 30 ml. Θα σας ενημερώσω πως θα πάμε και αν τα καταφέρουμε τελικά να εξαλείψουμε τελείως το συμπλήρωμα.;)

Ακολούθησα και τη συμβουλή για τις θηλές σιλικόνης. Στο στήθος που έχει σχεδόν επουλωθεί τη βγάζω. Αυτό που κάνω είναι να ξεκινάμε το γεύμα με τη θηλή και στη συνέχεια, όταν ηρεμήσει το μωρό, τη βγάζω, επειδή είναι πολύ πιο εύκολο να πιάσει το στήθος με τη θηλή σιλικόνης. Μου φαίνεται ότι το στήθος παράγει πιο πολύ γάλα όταν έρχεται σε επαφή με το στόμα του μωρού. Όταν επουλωθεί και το άλλο στήθος θα το κάνουμε και από εκεί. Ελπίζω να καταφέρουμε να τις καταργήσουμε για να γλιτώσω και την αποστείρωση που είναι μπελάς!

Ευχαριστώ πολύ και πάλι

μπράβο σας:D:D

ξεκίνα να βγάζεις τη θηλή και από το άλλο στήθος σιγά σιγά.

Αν το μωρό πιάνει καλά τώρα πια δεν θα σε πληγώσει.

δεν ξέρω αν έχεις διαβάσει κάτι αντίστοιχο αλλά θα σου γράψω κάποια πράγματα

όχι συχνό πλύσιμο στις θηλές σαπούνι μια φορά την ημέρα. το στήθος εκτεθιμένο στον αέρα το αλοίφεις με το γάλα σου και το αφήνεις να στεγνώσει. όχι πολλά επιθέματα τώρα μόνο όταν χρειάζεται πραγματικά π.χ θέλεις να βγεις. κρέμα για το στήθος μόνο μια δυο φορές την ημέρα γιατί αν βάζεις παραπάνω το μαλακώνεις πιο πολύ.

Αν σε διευκολύνει να ξεκινάς με τις θηλές οκ αν θέλεις δοκίμασε να πιάνεις εσύ την θηλή έτσι που να γαργαλάει λίγο τον ουρανίσκο του μωρού.

Τέσσερα δάχτυλα απο κάτω αντίχειρας από πάνω, πιέζεις με τον αντίχειρα λίγο πιο πέρα από την άλω και την ώρα που πιέζεις κάνεις τον αντίχειρα λίγο προς τα μέσα (προς το στήθος). έτσι θα "σηκωθεί" η θηλή....κράτα το στήθος σου για μερικά δευτέρα (σαν σάντουιτς όχι όμως να πονάς) να πιάσει καλά το μωρό και μετά ελευθερώνεις.

ελέγχεις πάντα τις βρεγμένες πάνες και το βάρος μια φορά την εβδομάδα

καλημέρα κορίτσια.

επανέρχομαι σήμερα γιατί χτες ήταν μια δύσκολη νύχτα όχι μόνο ή τόσο σωματικά όσο ψυχολογικά. χτες όλη μέρα το μωρό ήταν πολύ ήσυχο, έπινε από το ένα στήθος και κοιμόταν 2 ώρες. καταλάβαινα και εγώ το στήθος μου "γεμάτο". συνήθως το πρωί τον έχω αρκετές ώρες στο στήθος με μικρά διαλλείμματα όπως και το απογευματάκι προς βραδάκι. χτες όμως όλη μέρα την βγάλαμε έτσι. ώσπου ήρθε το βράδυ....έφαγε στις 20:00-21:00. στις 22:00 τον έκανα μπανάκι και τον ξαναέβαλα στήθος στις 22:40... βρε κορίτσια...τον είχα στο στήθος, γάλα δεν πολυείχα, τον έπαιρνε ο ύπνος, τον σήκωνα να ρευτεί και άρχιζε να κλαίει γοερά (εμένα γενικά το μωρό είναι ήσυχο, δεν πολυκλαίει και έχει πολύ υπομονή με το στήθος όσο γάλα και να έχω). χτες ήθελε συνέχεια στήθος, όταν τον έβαζα δεν είχε υπομονή έκανε σα λαίμαργο που δεν βρίσκει γάλα και νευρίαζε. αυτό συνεχίστηκε μέχρι τις 01:30..... τον έβαζα στο κρεβατάκι του στο τέλος και μετά από 10 λεπτά έκλαιγε ξανά. αφήστε που έχω πληγωμένες θηλές και υπέφερα με τις τόσες φορές στο στήθος βάλε- βγάλε. οι πληγωμένες θηλές είναι από την αρχή απλά τώρα δεν έχουν κλείσει ακόμα οι πληγές και πονάνε στην αρχή μέχρι να μαλακώσει η θηλή.

να σας πω την αλήθεια μου στεναχωρέθηκα τόσο πολύ στην ιδέα ότι υποφέρει το μωρό μου και λιμοκτονεί και εγώ το παιδεύω που το σκέφτηκα το συμπλήρωμα. σκεφτόμουνα μετά όμως όσα έχω διαβάσει εδώ και κρατήθηκα. είναι φυσιολογικά όλα αυτά;;; στις 15 μέρες δε θα έπρεπε να έχει κατέβει το γάλα που χρειάζεται το μωρό για να μην το παιδεύω;; θυμάμαι και στο πρώτο μου κάθε απόγευμα αργά είχα θέμα με την ποσότητα του γάλακτος και έτσι κάπως ξεκίνησα το ξένο στους 4 μήνες περίπου....

4opXp3.png 1cSqp3.png

Είναι φυσιολογικό τον πρώτο καιρό το μωρό να θηλάζει και 23 ώρες στο 24ωρο! Χρειάζεται να θηλάζει όσο ζητάει, για να αυξάνει την παραγωγή όπως πρέπει. Τις ημέρες που περνά άλμα ανάπτυξης αλλάζει η συμπεριφορά και οι απαιτήσεις και είναι όλα, για να αυξηθεί η παραγωγή. Αν το μωρό βρέχει και λερώνει τις πάνες όπως πρέπει, ούτε πεινάει, ούτε λιμοκτονεί, δεν είναι σωστό να σκέφτεσαι έτσι. Είναι συνηθισμένο τα απογεύματα να υπάρχει αυτή η ανησυχία και να την περνάμε με αγκαλίτσες και θηλασμό. Αυτό θα βελτιωθεί χωρίς να χρειαστεί να εισάγεις συμπλήρωμα, αρκεί να θηλάζεις συχνά.

Κι εμένα το μωρό μου δυσανασχετεί, όταν τη σηκώνω για να ρευτεί, και ξυπνάει και φτου από την αρχή, αν το τολμήσω. Αν αποκοιμιέται ήσυχα, μην το βάζεις για ρέψιμο. Αν χρειάζεται να ρευτεί, θα είναι ανήσυχο, οπότε θα το σηκώσεις.

Αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι ο πόνος στις θηλές, αυτός δεν είναι φυσιολογικός και οφείλεται συνήθως σε κακή στάση, σπανιότερα μπορεί το μωρό να μην μπορεί να θηλάσει καλά. Δες τις οδηγίες που έχουν γραφτεί εδώ, τόσο για τις στάσεις, όσο και για τη φροντίδα του στήθους. Επίσης, αν σε πονάνε οι θηλές, σημαίνει ότι το μωρό δεν θηλάζει σωστά και άρα δεν μπορεί να πάρει αρκετό γάλα, οπότε μπορεί να ζητάει συχνότερα, να είναι ανήσυχο κτλ. Ο πόνος δεν είναι εκ φύσεως, αλλιώς κανένας άνθρωπος ή ζώο δεν θα θήλαζε. Είναι κάτι που ευτυχώς διορθώνεται.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

σε ευχαριστώ amaretto μου για την απάντηση.

το ξέρω ότι θέλει συνέχεια στήθος για να κατέβει το γάλα και το κάνω. και το μωρό μέχρι χτες ήταν πολύ συνεργάσιμο. και σήμερα είναι απλά χτες το βράδυ δυσανασχετούσε, ήταν ανυπόμονο και νευρίαζε και έκλαιγε σα να μη χόρταινε, γιαυτό ανησύχησα. οι πάνες του είναι πολύ καλές, συνέχεια πολύ γεμάτες. απλά ακόμα δεν έχω το τρελό γάλα...απλά είναι υπομονετικό το μωρό μου και κάθεται το καημενούλη με τις ώρες. δε χρειάζεται λέτε καμιά τριγωνέλλα;; τον σπόρο να ψάξω να τον πίνω σαν αφέψημα;;;

όσο για τις θηλές μου νομίζω ότι έχει να κάνει και με το πόσο ευαίσθητο είναι το δέρμα της κάθε γυναίκας γιατί εμένα το μωρό έπιασε κατευθείαν πολύ καλά το στήθος, μου το είδαν και η μαία που ήταν στον τοκετό και μου το έβαλε αμέσως στο στήθος και ήρθε και άλλες φορές και με είδε και οι μαίες στο μαιευτήριο και η παιδίατρός μου στο σπίτι μας είδε και είπε ότι είναι πολύ καλός και το πιάνει καλά το στήθος. στην αρχή πονούσα πάρα πολύ για 3-4 μέρες, είχε ανοίξει το δέρμα μου στη βάση της θηλής και τώρα απλά δεν έχουν κλείσει καλά οι πληγές και πονάει το ένα μου στήθος στην αρχή όταν το βάζω.

4opXp3.png 1cSqp3.png

Διαφημίσεις

Κριστίνα,

κάπου διάβασα ότι έπαιρνες τριγωνέλλα. σε σπόρους ή συμπλήρωμα από το φαρμακείο; προληπτικά ή είχες θέμα; ξέρετε απλά τι σκέφτομαι; μήπως τόσο μεγάλες δόσεις πχ στην μαγιά μπύρας (που είναι διπλάσιες από ότι γράφει συνταγή η συσκευασία) "πειράξουν" κάποιο όργανό μας πχ συκώτι κτλ. το έχει ψάξει καμία; γιατί και ένα άρθρο που είχε παραθέσει η αγλαϊα στο θέμα συμπληρώματα γράφει ότι ένα φάρμακο όσο αθώο και φυτικό και αν είναι δεν παύει να είναι φάρμακο με τις οποιεσδήποτε συνέπειες ή παρενέργειες (κάπως έτσι από όσο το θυμάμαι).

4opXp3.png 1cSqp3.png

οι πάνες του είναι πολύ καλές, συνέχεια πολύ γεμάτες. απλά ακόμα δεν έχω το τρελό γάλα...απλά είναι υπομονετικό το μωρό μου και κάθεται το καημενούλη με τις ώρες. δε χρειάζεται λέτε καμιά τριγωνέλλα;; τον σπόρο να ψάξω να τον πίνω σαν αφέψημα;;;

Πώς πιστεύεις ότι γεμίζουν οι πάνες του; Από το δικό σου γάλα, φυσικά!

Μην μπλέκεις με συμπληρώματα! Αν προκαλέσεις υπερπαραγωγή, θα έχεις άλλα προβλήματα μετά.

Τα μωρά περνάνε και δύσκολες μέρες, όπως κι εμείς. Αν έτυχε χθες να είναι έτσι, δεν σημαίνει ότι δεν φτάνει το γάλα σου, μπορεί να ενοχλήθηκε από άλλα πράγματα, κάτι που έφαγες, φασαρία στο σπίτι, πονάκια κτλ.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Κριστίνα,

κάπου διάβασα ότι έπαιρνες τριγωνέλλα. σε σπόρους ή συμπλήρωμα από το φαρμακείο; προληπτικά ή είχες θέμα; ξέρετε απλά τι σκέφτομαι; μήπως τόσο μεγάλες δόσεις πχ στην μαγιά μπύρας (που είναι διπλάσιες από ότι γράφει συνταγή η συσκευασία) "πειράξουν" κάποιο όργανό μας πχ συκώτι κτλ. το έχει ψάξει καμία; γιατί και ένα άρθρο που είχε παραθέσει η αγλαϊα στο θέμα συμπληρώματα γράφει ότι ένα φάρμακο όσο αθώο και φυτικό και αν είναι δεν παύει να είναι φάρμακο με τις οποιεσδήποτε συνέπειες ή παρενέργειες (κάπως έτσι από όσο το θυμάμαι).

Συμφωνώ με την amaretto το συμπλήρωμα μόνο προβλήματα θα δημιουργήσει.

Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω γιατί επιμένεις να λες ότι δεν έχεις πολύ γάλα ενώ οι πάνες σας είναι γεμάτες. Το μωρό δεν πινει άλλα ύγρα εκτός από το γάλα σου...αν δεν έπινε πολύ δεν θα έβγαζε πολύ:-D

Εγώ έπαιρνα τριγωνέλλα (και με τους δυο τρόπους) για να κάνω επαναγαλακτισμό καθώς είχα διακόψει με χάπια.

Νομίζω ότι θα ήταν πολυ χρήσιμο να διαβάσεις αυτό εδώ το λινκ.

http://www.kellymom.com/babyconcerns/fussy-evening.html

όπως και αυτό εδώ το λινκ για να ξέρεις τι να περιμένεις

http://www.kellymom.com/bf/normal/growth-spurt.html

Αν μου επιτρέπεις μια πρόταση......

Μπάνιο στις 22 00 εκνευρίζει και ξυπναει ακόμα και την κόρη μου που ειναι 3.....

Κάνε μια δοκιμή να ξεκινάς νωρίτερα π.χ 19 00 19 30 το μπανάκι και μετά ηρεμία χωρίς πολλά ερεθίσματα και έντονους θορύβους. Το μωρό στο στήθος και breast compression (νομίζω ότι σου είχα βάλει ενα λινκ) για να πάρει όσο το δυνατόν περισσότερο γάλα με λιγότερο κόπο. Αν το μωρό αποκοιμηθεί το αφήνεις χωρίς να το ξυπνάς με το ρέψιμο. Αν το μωρό πιάνει καλά το στήθος δεν καταπίνει πολύ αέρα. Το αφήνεις και θηλάζεις ξανά πριν πας για ύπνο (αν το μωρό δεν έχει ξυπνήσει απο μόνο του μπορείς να δοκιμάσεις να το βάλεις στο στήθος κοιμισμένο)

Συμφωνώ με την amaretto το συμπλήρωμα μόνο προβλήματα θα δημιουργήσει.

Επίσης δεν μπορώ να καταλάβω γιατί επιμένεις να λες ότι δεν έχεις πολύ γάλα ενώ οι πάνες σας είναι γεμάτες. Το μωρό δεν πινει άλλα ύγρα εκτός από το γάλα σου...αν δεν έπινε πολύ δεν θα έβγαζε πολύ:-D

Εγώ έπαιρνα τριγωνέλλα (και με τους δυο τρόπους) για να κάνω επαναγαλακτισμό καθώς είχα διακόψει με χάπια.

Νομίζω ότι θα ήταν πολυ χρήσιμο να διαβάσεις αυτό εδώ το λινκ.

http://www.kellymom.com/babyconcerns/fussy-evening.html

όπως και αυτό εδώ το λινκ για να ξέρεις τι να περιμένεις

http://www.kellymom.com/bf/normal/growth-spurt.html

Αν μου επιτρέπεις μια πρόταση......

Μπάνιο στις 22 00 εκνευρίζει και ξυπναει ακόμα και την κόρη μου που ειναι 3.....

Κάνε μια δοκιμή να ξεκινάς νωρίτερα π.χ 19 00 19 30 το μπανάκι και μετά ηρεμία χωρίς πολλά ερεθίσματα και έντονους θορύβους. Το μωρό στο στήθος και breast compression (νομίζω ότι σου είχα βάλει ενα λινκ) για να πάρει όσο το δυνατόν περισσότερο γάλα με λιγότερο κόπο. Αν το μωρό αποκοιμηθεί το αφήνεις χωρίς να το ξυπνάς με το ρέψιμο. Αν το μωρό πιάνει καλά το στήθος δεν καταπίνει πολύ αέρα. Το αφήνεις και θηλάζεις ξανά πριν πας για ύπνο (αν το μωρό δεν έχει ξυπνήσει απο μόνο του μπορείς να δοκιμάσεις να το βάλεις στο στήθος κοιμισμένο)

καλημέρα,

σας ευχαριστώ πολύ που μου απαντάτε και με στηρίζετε. μου κάνει πολύ καλό και αν τα καταφέρω (που έτσι πιστεύω ότι θα γίνει) θα οφείλεται και σε σας. έχεις δίκιο κριστινα νομίζω για το μπάνιο. μόνο εκείνη την ημέρα το έκανα γιατί έλειπε ο άντρας μου και γύρισε πιο αργά. χτες τον έκανα στις 9 και όλα πήγαν καλά. δεν φοβάμαι πια ότι δεν έχω γάλα απλά επειδή έχω άσχημη εμπειρία από το πρώτο μου μωρό θέλω να μάθω όσο μπορώ περισσότερα για να αντιμετωπίσω με ψυχραιμία οποιοδήποτε μελλοντικό πρόβλημα. να σας πω για το πρώτο μωρό για να καταλάβετε;;

γεννήθηκε 3700 και έχασε στο μαιευτήριο 470γρ!!! δεν ήθελε καθόλου το στήθος, ήταν πολύ λαίμαργο, όλο έκλαιγε και δεν είχε υπομονή να τραβήξει. η παιδίατρος (απαράδεκτη) στο μαιευτήριο με απειλούσε ότι το μωρό έχει χάσει πολύ και θα πέσει σε λήθαργο και δε θα θέλει να φάει και θα το πάμε νοσοκομείο. τις επόμενες 5 μέρες στο σπίτι πήρε μόλις 80γρ. τότε ο δικός μου παιδίατρος μου είπε 10 λεπτά στο κάθε στήθος και μετά ξένο σε κάθε γεύμα. εγώ επί 15 μέρες όλο έκλαιγα και είχα γίνει ράκος γιατί και αυτός ο γιατρός μου είπε ότι θα το πάμε νοσοκομείο. τελικά εμένα τότε περίπου μου ήρθε το κανονικό γάλα, άλλαξα γιατρό και σιγά σιγά με πολύ κόπο και προσπάθεια αφού του έδωσα καμιά βδομάδα ξένο το έκοψα μόνη μου με πολύ υπομονή και επιμονή γιατί δεν ήταν και το μωρό μου καθόλου συνεργάσιμο. και γενικά 6 μήνες που τον θήλασα το έκανα με πολύ κόπο γιατί όποτε δεν είχα το γάλα να ρέει πολύ δεν ήθελε το στήθος καθόλου και έκλαιγε. αφού τον τελευταίο μήνα το έβγαζα και το έδινα με το μπουκάλι γιατί στήθος δεν ήθελε ούτε να το πιάνει. δεν ήξερα όμως τότε για τα νοσοκομειακά θήλαστρα κτλ για να το διατηρήσω περισσότερο το γάλα μου. εμένα μάλλον ενώ νόμιζα ότι τα ξεπέρασα αυτά που πέρασα με το πρώτο μου κατάλαβα ότι μου έχει μείνει ένας φόβος αν και έχω πια την εμπειρία και ξέρω κάποια πράγματα παραπάνω. και με τη δική σας πολύτιμη βοήθεια νομίζω θα τα καταφέρω.

συγνώμη αν σας ζάλισα αλλά ήθελα να ξέρετε ότι δεν είμαι παλαβή, θύμα είμαι ηλίθιων ανθρώπων.

ευχαριστώ

4opXp3.png 1cSqp3.png

καλημέρα,

σας ευχαριστώ πολύ που μου απαντάτε και με στηρίζετε. μου κάνει πολύ καλό και αν τα καταφέρω (που έτσι πιστεύω ότι θα γίνει) θα οφείλεται και σε σας. έχεις δίκιο κριστινα νομίζω για το μπάνιο. μόνο εκείνη την ημέρα το έκανα γιατί έλειπε ο άντρας μου και γύρισε πιο αργά. χτες τον έκανα στις 9 και όλα πήγαν καλά. δεν φοβάμαι πια ότι δεν έχω γάλα απλά επειδή έχω άσχημη εμπειρία από το πρώτο μου μωρό θέλω να μάθω όσο μπορώ περισσότερα για να αντιμετωπίσω με ψυχραιμία οποιοδήποτε μελλοντικό πρόβλημα. να σας πω για το πρώτο μωρό για να καταλάβετε;;

γεννήθηκε 3700 και έχασε στο μαιευτήριο 470γρ!!! δεν ήθελε καθόλου το στήθος, ήταν πολύ λαίμαργο, όλο έκλαιγε και δεν είχε υπομονή να τραβήξει. η παιδίατρος (απαράδεκτη) στο μαιευτήριο με απειλούσε ότι το μωρό έχει χάσει πολύ και θα πέσει σε λήθαργο και δε θα θέλει να φάει και θα το πάμε νοσοκομείο. τις επόμενες 5 μέρες στο σπίτι πήρε μόλις 80γρ. τότε ο δικός μου παιδίατρος μου είπε 10 λεπτά στο κάθε στήθος και μετά ξένο σε κάθε γεύμα. εγώ επί 15 μέρες όλο έκλαιγα και είχα γίνει ράκος γιατί και αυτός ο γιατρός μου είπε ότι θα το πάμε νοσοκομείο. τελικά εμένα τότε περίπου μου ήρθε το κανονικό γάλα, άλλαξα γιατρό και σιγά σιγά με πολύ κόπο και προσπάθεια αφού του έδωσα καμιά βδομάδα ξένο το έκοψα μόνη μου με πολύ υπομονή και επιμονή γιατί δεν ήταν και το μωρό μου καθόλου συνεργάσιμο. και γενικά 6 μήνες που τον θήλασα το έκανα με πολύ κόπο γιατί όποτε δεν είχα το γάλα να ρέει πολύ δεν ήθελε το στήθος καθόλου και έκλαιγε. αφού τον τελευταίο μήνα το έβγαζα και το έδινα με το μπουκάλι γιατί στήθος δεν ήθελε ούτε να το πιάνει. δεν ήξερα όμως τότε για τα νοσοκομειακά θήλαστρα κτλ για να το διατηρήσω περισσότερο το γάλα μου. εμένα μάλλον ενώ νόμιζα ότι τα ξεπέρασα αυτά που πέρασα με το πρώτο μου κατάλαβα ότι μου έχει μείνει ένας φόβος αν και έχω πια την εμπειρία και ξέρω κάποια πράγματα παραπάνω. και με τη δική σας πολύτιμη βοήθεια νομίζω θα τα καταφέρω.

συγνώμη αν σας ζάλισα αλλά ήθελα να ξέρετε ότι δεν είμαι παλαβή, θύμα είμαι ηλίθιων ανθρώπων.

ευχαριστώ

Δεν σε θεωρεί κανείς παλαβή:D

Καλά κάνεις και ψάχνεσαι

Απλά υπομονή.... το κάθε παιδί είναι διαφορετικό. Τα "λάθη" στο πρώτο είναι μάθημα - τώρα έχεις όλα τα όπλα να το πολεμήσεις:D

Διαφημίσεις

Κι εμένα το μωρό μου δυσανασχετεί, όταν τη σηκώνω για να ρευτεί, και ξυπνάει και φτου από την αρχή, αν το τολμήσω. Αν αποκοιμιέται ήσυχα, μην το βάζεις για ρέψιμο. Αν χρειάζεται να ρευτεί, θα είναι ανήσυχο, οπότε θα το σηκώσεις.

QUOTE]

Πραγματικά, Amaretto, αυτό με το ρέψιμο δεν το ήξερα! Κι εμένα σχεδον πάντα αποκοιμιέται στο στήθος, πολλές φορές τόσο ήρεμα και βαθιά, και το σηκώνω πάντα να ρευτεί, και με το που το σηκώνω ξυπναει και πάλι θέλει να φάει, και το ξαναθηλάζω, και ξανακοιμάται πάλι, και το ξανασηκώνω να ρευτεί, και πάλι ξυπνάει, και αν δεν ξυπνήσει έτσι, ξυπνάει με το που πάω να το ακουμπήσω στο κρέβάτι, γιατί δυσκολεύομαι από την όρθια στάση που το έχω στον ώμο να το βάλω ξαπλωτό στο κρεβάτι με ομαλό τρόπο (καθότι ατσούμπαλη... :?) και μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι για ώρες... Σίγουρα δεν κινδυνεύει το παιδί, έτσι; Γιατί ο παιδιατρος μου είπε να το σηκώνω πάντα να ρεύεται, και μάλιστα αν δε ρευτεί να το κρατήσω στον ώμο μου 10 λεπτά και μετά να το βάλω στο κρεβάτι.

h3amp2.png

qHAsp2.png

καλημέρα κορίτσια.

χτες όμως όλη μέρα την βγάλαμε έτσι. ώσπου ήρθε το βράδυ....έφαγε στις 20:00-21:00. στις 22:00 τον έκανα μπανάκι και τον ξαναέβαλα στήθος στις 22:40... βρε κορίτσια...τον είχα στο στήθος, γάλα δεν πολυείχα, τον έπαιρνε ο ύπνος, τον σήκωνα να ρευτεί και άρχιζε να κλαίει γοερά (εμένα γενικά το μωρό είναι ήσυχο, δεν πολυκλαίει και έχει πολύ υπομονή με το στήθος όσο γάλα και να έχω). χτες ήθελε συνέχεια στήθος, όταν τον έβαζα δεν είχε υπομονή έκανε σα λαίμαργο που δεν βρίσκει γάλα και νευρίαζε. αυτό συνεχίστηκε μέχρι τις 01:30..... τον έβαζα στο κρεβατάκι του στο τέλος και μετά από 10 λεπτά έκλαιγε ξανά. αφήστε που έχω πληγωμένες θηλές και υπέφερα με τις τόσες φορές στο στήθος βάλε- βγάλε. οι πληγωμένες θηλές είναι από την αρχή απλά τώρα δεν έχουν κλείσει ακόμα οι πληγές και πονάνε στην αρχή μέχρι να μαλακώσει η θηλή.

να σας πω την αλήθεια μου στεναχωρέθηκα τόσο πολύ στην ιδέα ότι υποφέρει το μωρό μου και λιμοκτονεί και εγώ το παιδεύω που το σκέφτηκα το συμπλήρωμα. σκεφτόμουνα μετά όμως όσα έχω διαβάσει εδώ και κρατήθηκα. είναι φυσιολογικά όλα αυτά;;; στις 15 μέρες δε θα έπρεπε να έχει κατέβει το γάλα που χρειάζεται το μωρό για να μην το παιδεύω;; θυμάμαι και στο πρώτο μου κάθε απόγευμα αργά είχα θέμα με την ποσότητα του γάλακτος και έτσι κάπως ξεκίνησα το ξένο στους 4 μήνες περίπου....

Asteri2 μην το σκέφτεσαι καθόλου ότι δεν έχεις γάλα. Κι εμένα η μικρή μου μου το κάνει αυτο συχνά. Πρώτη φορά συνέβη όταν ήταν 1 εβδομάδας και κράτησε μια εβδομάδα. Είχα πάρει από την πρώτη μέρα τον παιδίατρο ο οποίος μου είπε ότι το μωρό δεν βρίσκει γάλα για αυτό και συμπεριφέρεται έτσι, οπότε κι εγώ για μια βδομάδα του έδινα κάθε βράδυ συμπλήρωμα, και το παιδί έπινε από το μπουκάλι την "συγκλονιστική" ποσότητα των 50 ml τις 2 μέρες, και από 20-30ml τις υπόλοιπες. Δηλαδή τίποτα.Ευτυχώς μου εξήγησαν οι κοπέλες εδώ στο forum τι παίζει και το έκοψα. Και τις ημέρες εκείνες που το μωρό μου δήθεν πεινούσε και υποσιτιζόταν και του έδινα συμπλήρωμα πήρε, σε 10 μέρες, 370 γραμμάρια! (Τρομερός υποσιτισμός!!;)). Τώρα το παιδί μου έχει εμφανίζει αλλεργία στην πρωτείνη του αγελαδινού γάλακτος, κι εγώ πρέπει να αποκλείσω κάποιες τροφές από τη διατροφή μου. Και ποιος μου λέει εμένα ότι δεν ευαισθητοποιήθηκε ο ήδη ευαίσθητος οργανισμός εκείνες τις 7 μέρες που του έδινα αγελαδίνό γάλα σε σκόνη;:twisted:) Και μια άλλη εβδομάδα που το έκανε αυτό, πάλι όλη την εβδομάδα, πήρε εκείνες τις 7 ημέρες 400 γραμμάρια (Και πάλι, τρομερή πείνα, τρομερός υποσιτισμός!!:wink:).

Απ' ότι έχω καταλάβει με βάση αυτά που έχω διαβάσει και έχοντας μάθει πια καλύτερα και το δικό μου το παιδί, πέρα από τα άλματα ανάπτυξης και τις προσπάθειες που κάνει κατά καιρούς το παιδί να αυξήσει την παραγωγή, το βράδυ τα παιδιά έχουν και πονάκια. Εμένα τέτοιες ώρες έχει πονάκια και τί κάνει; Όπως θηλάζει στρίβει το κεφάλι του με φόρα δεξιά και αριστερά, τραβιέται από το στήθος, το χτυπάει, κλαίει και φωνάζει λα, λα, (έτσι φωνάζει όταν θέλει να το βάλω στο στήθος), το βάζω και κάνει ξανά τα ίδια και πάλι τα ίδια και πάλι τα ίδια και καταλήγει να κλαίει γοερά και ο καθένας θα έλεγε το κακόμοιρο δε βρίσκει γάλα και πεινάει. Δύο μήνες μου πήρε να συνειδητοποιήσω ότι βρίσκει και παραβρίσκει γάλα, αλλά άλλο είναι το πρόβλημα. Καμιά φορά εκεί που κλαίει και κάνει έτσι αφήνει κανένα πριτσάκι ή κάνει κακάκια και μετά από λίγο ηρεμεί. Άλλες φορές από το κλάμα αποκοιμιέται και μετά από κάμποση ώρα ξυπνάει και τρώει κανονικά. ¨Αλλες φορές τίποτα από τα δυο, απλώς... "παλεύουμε" (εκείνο με το στήθος κι εγώ μ' αυτό και... καλή υπομονή...:-))

h3amp2.png

qHAsp2.png

κορίτσια μου να ξέρατε πόσο πολύτιμη είναι η συμπαράστασή σας και το ότι μοιραζόμαστε τις εμπειρίες μας!!!!!!!!!

μακάρι να είχα ψάξει και στο πρώτο μου παιδί για το θηλασμό και να είχα ανακαλύψει το site νωρίτερα!!θα είχα γλιτώσει πολύ κλάμα, άγχος και στεναχώρια και θα είχα θηλάσει πιο καλά το μωρό μου και θα είχα ευχαριστηθεί τους πρώτους 6 μήνες περισσότερο. πραγματικά αισθάνομαι πολύ τυχερή που μπορώ και επικοινωνώ μαζί σας και νιώθω πολύ πιο σίγουρη και δυνατή και θεωρώ ότι τώρα έχω μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας. να είστε όλες καλά και να μπορούμε να βοηθάμε η μία την άλλη. σας ευχαριστώ από την καρδιά μου γιατί η αλληλεγγύη και η συμπαράσταση των ανθρώπων νόμιζα είναι προς εξαφάνιση......

4opXp3.png 1cSqp3.png

Κορίτσια, επανέρχομαι μετά από αρκετό καιρό. Κριστίνα, μια και μου είχες δώσει πολλές συμβουλές, ελπίζω να διαβάσεις και τώρα το μήνυμά μου και να μου πεις τη γνώμη σου: το μωράκι μου, εδώ και 4-5 μέρες ταλαιπωρείται από μια ίωση, με βήχα, φτέρνισμα και καταρροή. Όπως πάντα, έτσι και κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών, ξεκινάμε το γεύμα με στήθος και ακολουθεί το συμπλήρωμα- ή μάλλον έτσι πίστευα πως θα γίνει! Όταν φτάνει η ώρα του συμπληρώματος, το μωρό δείχνει χορτάτο και δεν πίνει. Η μεγαλύτερη ποσότητα ξένου γάλακτος που έχει πιει ήταν προχτές και ήταν 80 *ml όλο το 24ωρο. Χτες είπιε συνολικά 40 ml! Οι πάνες που βρέχει αυτές τις μέρες εξακολουθούν να είναι 5-6 (τουλάχιστον οι μισές από αυτές είναι παραπάνω από βρεγμένες, θα τις χαρακτήριζα γεμάτες) και οι κενώσεις του 2-5 ανά 24ωρο. Αντιλαμβάνομαι, φυσικά, πως η σίτιση είναι μειωμένη όταν είναι κανείς άρρωστος και η όρεξη του μικρού θα επανέλθει σιγά σιγά. Επίσης, όλες αυτές τις μέρες, το μωράκι μπαίνει στο στήθος και για παρηγοριά και για να ηρεμήσει όταν ταλαιπωρείται από το βήχα.

Δεδομένων αυτών των συνθηκών, υπάρχει περίπτωση το στήθος να ανταποκριθεί στην αναμενόμενη-φαντάζομαι!-αύξηση της όρεξής του και να μην χρειαστεί ξανά ξένο γάλα;;;

Να σημειώσω για τα... πρακτικά, ότι όλο αυτό μας συμβαίνει σε μια περίοδο που με μεγάλη μου στεναχώρια είχα εγκαταλείψει την ελπίδα του αποκλειστικού θηλασμού...

Περιμένω με πολλή αγωνία τις απόψεις σας..!! Ευχαριστώ

Κορίτσια, επανέρχομαι μετά από αρκετό καιρό. Κριστίνα, μια και μου είχες δώσει πολλές συμβουλές, ελπίζω να διαβάσεις και τώρα το μήνυμά μου και να μου πεις τη γνώμη σου: το μωράκι μου, εδώ και 4-5 μέρες ταλαιπωρείται από μια ίωση, με βήχα, φτέρνισμα και καταρροή. Όπως πάντα, έτσι και κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών, ξεκινάμε το γεύμα με στήθος και ακολουθεί το συμπλήρωμα- ή μάλλον έτσι πίστευα πως θα γίνει! Όταν φτάνει η ώρα του συμπληρώματος, το μωρό δείχνει χορτάτο και δεν πίνει. Η μεγαλύτερη ποσότητα ξένου γάλακτος που έχει πιει ήταν προχτές και ήταν 80 *ml όλο το 24ωρο. Χτες είπιε συνολικά 40 ml! Οι πάνες που βρέχει αυτές τις μέρες εξακολουθούν να είναι 5-6 (τουλάχιστον οι μισές από αυτές είναι παραπάνω από βρεγμένες, θα τις χαρακτήριζα γεμάτες) και οι κενώσεις του 2-5 ανά 24ωρο. Αντιλαμβάνομαι, φυσικά, πως η σίτιση είναι μειωμένη όταν είναι κανείς άρρωστος και η όρεξη του μικρού θα επανέλθει σιγά σιγά. Επίσης, όλες αυτές τις μέρες, το μωράκι μπαίνει στο στήθος και για παρηγοριά και για να ηρεμήσει όταν ταλαιπωρείται από το βήχα.

Δεδομένων αυτών των συνθηκών, υπάρχει περίπτωση το στήθος να ανταποκριθεί στην αναμενόμενη-φαντάζομαι!-αύξηση της όρεξής του και να μην χρειαστεί ξανά ξένο γάλα;;;

Να σημειώσω για τα... πρακτικά, ότι όλο αυτό μας συμβαίνει σε μια περίοδο που με μεγάλη μου στεναχώρια είχα εγκαταλείψει την ελπίδα του αποκλειστικού θηλασμού...

Περιμένω με πολλή αγωνία τις απόψεις σας..!! Ευχαριστώ

"Οουδεν κακον αμιγες καλού"

Είναι πολύ πιθανόν να μην χρειαστείς το ξένο γάλα ξανά. Και η όρεξη επανέρχεται σταδιακά, δεδομένου μάλιστα ότι περνάει πολύ ώρα στο στήθος το ερέθισμα είναι αυξημένο. Φρόντιζε μόνο να κάνεις συχνά ορό να αδειάζει η μυτούλα του καλά για να μπορεί να θηλάζει αποτελεσματικά. Και ο μη θρεπτιός θηλασμός (όταν δηλ το μωρό παρηγορείται στο στήθος) είναι ευεργετικός. Από σένα τώρα δεν αντλεί μόνο τροφή και παρηγοριά αλλά και τα αντισώματα να αντισταθεί στην ίωση (ενστικτωδώς τα μωρά ξέρουν;))

Οι πάνες σας είναι πολύ καλές οπότε δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Μάλιστα μπορείς να κάνεις έναν ακόμα ελέγχο του βάρους της πάνας. βάλε 5 κουταλιές της σούπας νερό σε μια καθαρή πάνα να κατλάβεις το βάρος που θέλεις. Αν έχεις 4-5 τέτοιες πάνες (κάποιες μπορεί να είναι πιο βαριές κάποιες πιο ελαφριές εγώ σου λεω στο περίπου) είσαι οκ.

Όταν το μωρό θα επανέρχεται θα συνεχίσεις να προσφέρεις το στήθος εξίσου εντατικά θα παρακολουθείς ότι τρέφεται καλά (μετρώντας πάνες) μόνο αν κάτι δεν παει καλά θα καταφύγεις στο συμπλήρωμα.

Διαφημίσεις

καλημέρα κορίτσια,

χρειάζομαι και εγώ άλλη μία φορά τη συμβουλή σας.

μέχρι χτες όλα πήγαιναν καλά, το μωρό την τελευταία εβδομάδα πήρε 400γρ. ζορίζομαι κάποιες ώρες βέβαια αλλά το παλεύω.

πάντα τα βράδια όταν κοιμάμαι το πρώτο τρίωρο όταν ξυπνάω να θηλάσω κατά τις 03:00 το στήθος μου είναι γεμάτο και με αρκετό μπορώ να πω γάλα και το μωρό χορταίνει εύκολα και μάλιστα δεν το πίνει όλο. χτες το βράδυ δεν έδειξε το στήθος μου καθόλου να φουσκώνει, ούτε το γάλα να ρέει όπως άλλες φορές. αυτό επιβεβαιώθηκε και από τη συμπεριφορά του μωρού που έδειξε να μην χορταίνει και έμεινε στο στήθος μου περίπου 1,5 ώρα με διαλλειμματάκι για αλλαγή. και το ξέρω ότι δεν είχα πολύ γάλα γιατί καταλαβαίνω και το μωρό πότε καταπίνει πολύ γρήγορα και πότε παιδεύεται και κατεβάζει γουλιά γουλιά. και σήμερα το πρωί πάλι δεν έχω και το παιδί πάλι παιδεύεται και δείχνει να μη χορταίνει. γίνεται αυτό; να μειώνεται το γάλα ξαφνικά;; να σας πω μόνο ότι χτες ήμουνα τόσο κουρασμένη γιατί δεν είχα κοιμηθεί καθόλου καλά που αισθανόμουν σαν άρρωστη με ρίγος και τέτοια. μπορεί να παίζει ρόλο;;

τι να κάνω;;

αφήστε που κάθε βράδυ από τις 19:00 - 20:00 περίπου ξεκινάμε και είμαστε συνέχεια στο στήθος μέχρι να κοιμηθεί κατά τις 00:00. ξεκινάμε εκείνη την ώρα περίπου, κοιμάται στην αρχή για καμιά ώρα, και συνήθως περίπου από τις 22:0 - 00:00 είναι συνέχεια στο στήθος και αλλάζουμε μια αριστερά μία δεξιά μέχρι να κοιμηθεί. είναι νορμάλ όλα αυτά;; εγώ αισθάνομαι ότι δεν βρίσκει γάλα...

4opXp3.png 1cSqp3.png

αφήστε που κάθε βράδυ από τις 19:00 - 20:00 περίπου ξεκινάμε και είμαστε συνέχεια στο στήθος μέχρι να κοιμηθεί κατά τις 00:00. ξεκινάμε εκείνη την ώρα περίπου, κοιμάται στην αρχή για καμιά ώρα, και συνήθως περίπου από τις 22:0 - 00:00 είναι συνέχεια στο στήθος και αλλάζουμε μια αριστερά μία δεξιά μέχρι να κοιμηθεί. είναι νορμάλ όλα αυτά;; εγώ αισθάνομαι ότι δεν βρίσκει γάλα...

Πιο νορμάλ δε γίνεται! :P

Αν μάλιστα συμβαίνει αυτό μόνο για 3 ώρες είσαι τυχερή!

Αν μάλιστα σου κοιμάται στις 12 πες μου το μυστικό γιατί εμένα τελευταία κοιμάται στις 05:00 !... :confused:

h3amp2.png

qHAsp2.png

z-maria μου, άστα.....

τι μυστικό να σου πω;; αυτά ορίζουν τη ζωή μας και το πρόγραμμά μας πια.

σε ευχαριστώ πολύ για το κουράγιο...εσένα είναι 2,5 μηνών και ακόμα στα κάνει αυτά;;; με αποτελείωσες....

αρκεί να μη μένει νηστικό το μωράκι μου και αρκεί να αντέξω για να ανταπεξέλθω....

αυτό με το στήθος που νιώθω ότι έχω λίγο σου συμβαίνει;;; και τι γίνεται;;

εγώ λέω να καταφύγω στην τριγωνέλλα μου φαίνεται....

γιατί όταν εγώ νιώθω ότι έχω πολύ γάλα και το μωρό φέρεται αντίστοιχα; δηλαδή πίνει γρήγορα και εύκολα και κοιμάται πολύ ώρα;; δε νομίζω ότι είναι τυχαίο...

4opXp3.png 1cSqp3.png

Πιο νορμάλ δε γίνεται! :P

Αν μάλιστα συμβαίνει αυτό μόνο για 3 ώρες είσαι τυχερή!

Αν μάλιστα σου κοιμάται στις 12 πες μου το μυστικό γιατί εμένα τελευταία κοιμάται στις 05:00 !... :confused:

εσένα παρόλο που στα κάνει αυτά στο βάρος του είναι εντάξει;;;

4opXp3.png 1cSqp3.png

καλημέρα κορίτσια,

χρειάζομαι και εγώ άλλη μία φορά τη συμβουλή σας.

μέχρι χτες όλα πήγαιναν καλά, το μωρό την τελευταία εβδομάδα πήρε 400γρ. ζορίζομαι κάποιες ώρες βέβαια αλλά το παλεύω.

πάντα τα βράδια όταν κοιμάμαι το πρώτο τρίωρο όταν ξυπνάω να θηλάσω κατά τις 03:00 το στήθος μου είναι γεμάτο και με αρκετό μπορώ να πω γάλα και το μωρό χορταίνει εύκολα και μάλιστα δεν το πίνει όλο. χτες το βράδυ δεν έδειξε το στήθος μου καθόλου να φουσκώνει, ούτε το γάλα να ρέει όπως άλλες φορές. αυτό επιβεβαιώθηκε και από τη συμπεριφορά του μωρού που έδειξε να μην χορταίνει και έμεινε στο στήθος μου περίπου 1,5 ώρα με διαλλειμματάκι για αλλαγή. και το ξέρω ότι δεν είχα πολύ γάλα γιατί καταλαβαίνω και το μωρό πότε καταπίνει πολύ γρήγορα και πότε παιδεύεται και κατεβάζει γουλιά γουλιά. και σήμερα το πρωί πάλι δεν έχω και το παιδί πάλι παιδεύεται και δείχνει να μη χορταίνει. γίνεται αυτό; να μειώνεται το γάλα ξαφνικά;; να σας πω μόνο ότι χτες ήμουνα τόσο κουρασμένη γιατί δεν είχα κοιμηθεί καθόλου καλά που αισθανόμουν σαν άρρωστη με ρίγος και τέτοια. μπορεί να παίζει ρόλο;;

τι να κάνω;;

Asteri2 ας σου απαντήσει και καμιά εμπειρότερη μανούλα, αλλά αυτό που μου λες το έχω περάσει κι εγώ πολλές φορές. Μάλιστα παρατήρησα κάποιες φορές ότι είχε σχέση και με τη συμπεριφορά του μωρού. Δηλαδή: ξέρεις ότι το στήθος προσαρμόζει την παραγωγή γάλακτος ανάλογα με τη ζήτηση του παιδιού, με καθυστέρηση λίγων ημερών βέβαια. Είναι λοιπόν μέρες που το παιδί θηλάζει πολύ συχνά, συχνότερα απ' ό,τι συνήθως. Ίσως να περνάει άλμα ανάπτυξης. Το στήθος λοιπόν παίρνει το μήνυμα ότι χρειάζεται περισσότερο γάλα και σε 3-4 πχ μέρες ξυπνάς κι έχεις ένα στηθος πρησμένο, γεμάτο γάλα. Τρώει λοιπόν το παιδί, γεμίζει το στομαχάκι του, κοιμάται για κανένα 3ωρο πχ. Ξυπνάει μετά, ξανατρώει, κοιμάται για κάνα τρίωρο κτλ. Και μπορεί να πάει έτσι όλη η μέρα, μπορεί και η επόμενη, γιατί πάλι θα έχεις πρησμένο στήθος το πρωί (με εξαίρεση ίσως το απόγευμα-βράδυ, που ούτως ή άλλως τα μωρά θηλάζουν συχνότερα). Τί γινεται όμως τώρα (κι ας με διορθώσει καμιά εμπειρότερη μανούλα αν κάνω λάθος); Εκεί που το παιδί θήλαζε πχ 15 φορές τη μέρα, ξαφνικά θηλάζει 8,9,10 φορές πχ. Και μπορεί να πίνει και λιγότερο γάλα από πριν, αν περνούσε και άλμα ανάπτυξης. Οπότε πάλι το στήθος παίρνει μήνυμα: ουπς! πολύ γάλα παράγουμε, για να μειώσουμε λίγο. Κι έτσι εσύ ξυπνάς το επόμενο πχ πρωί κα το στήθος σου δεν είναι τόσο πρησμένο. Και φυσικά το μωρό (που επίσης σκέψου και το άλλο:στην αρχή που θηλάζει το παιδί, το γάλα τρέχει πολύ γρήγορα, μπορεί και σαν πίδακας. Αλλά όσο περνάει η ώρα, σιγά σιγά τρέχει πιο αργά. Τα πολύ μικρά μωρά λοιπόν νανουρίζονται και κοιμούνται ή άλλα ίσως εκνευρίζονται. Δεν τους πολυαρέσει αυτή η χαμηλή ροή ή τα νανουρίζει.). Το μωρό λοιπόν μετά τρώει συχνότερα απ' όταν το στήθος ήταν γεμάτο γάλα. Τουλάχιστον η δική μου έτσι κάνει. Όταν το στήθος είναι γεμάτο γάλα μπορεί να θηλάζει για 15 ολόκληρα λεπτά! Αν δεν είναι,5-10 (και πολλά λέω), και... νάνι! Και μετά από κάμποσή ώρα πεινάει πάλι.

Από την άλλη εσένα το μωρό σου ακόμα δεν έχει σαραντίσει, που σημαίνει ότι και ο θηλασμός δεν έχει ακόμα εδραιωθεί. Είναι νωρίς. Είναι λοιπόν φυσικό να έχεις και σκαμπανευάσματα. Κι εγώ θυμάμαι διάφορα τέτοια μου συνέβαιναν. (Ακόμα και 2 βδομάδες πριν θυμάμαι θήλαζα μια μέρα τη μικρή από το πρωί της μιας μέρας,6-7 το πρωί, μέχρι τα ξημερώματα (5-6) της επόμενης, με δύο μόνο διαλείμματα της 1 ώρας που κοιμήθηκε. Κατά τα άλλα ήθελε συνέχεια στήθος. Ε, φάση ήταν και πέρασε.) Αυτό όμως δε σημαίνει ότι το στήθος δεν παράγει το γάλα που έχει ανάγκη το μωρό σου όλο το 24ωρο. Θα σου έλεγα λοιπόν να μην αγχώνεσαι. Απλά να τσεκάρεις ότι το μωρό σου έχει τις βρεγμένες πάνες που πρέπει να έχει όλο το 24ωρο.

h3amp2.png

qHAsp2.png

"Οουδεν κακον αμιγες καλού"

Είναι πολύ πιθανόν να μην χρειαστείς το ξένο γάλα ξανά. Και η όρεξη επανέρχεται σταδιακά, δεδομένου μάλιστα ότι περνάει πολύ ώρα στο στήθος το ερέθισμα είναι αυξημένο. Φρόντιζε μόνο να κάνεις συχνά ορό να αδειάζει η μυτούλα του καλά για να μπορεί να θηλάζει αποτελεσματικά. Και ο μη θρεπτιός θηλασμός (όταν δηλ το μωρό παρηγορείται στο στήθος) είναι ευεργετικός. Από σένα τώρα δεν αντλεί μόνο τροφή και παρηγοριά αλλά και τα αντισώματα να αντισταθεί στην ίωση (ενστικτωδώς τα μωρά ξέρουν;))

Οι πάνες σας είναι πολύ καλές οπότε δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Μάλιστα μπορείς να κάνεις έναν ακόμα ελέγχο του βάρους της πάνας. βάλε 5 κουταλιές της σούπας νερό σε μια καθαρή πάνα να κατλάβεις το βάρος που θέλεις. Αν έχεις 4-5 τέτοιες πάνες (κάποιες μπορεί να είναι πιο βαριές κάποιες πιο ελαφριές εγώ σου λεω στο περίπου) είσαι οκ.

Όταν το μωρό θα επανέρχεται θα συνεχίσεις να προσφέρεις το στήθος εξίσου εντατικά θα παρακολουθείς ότι τρέφεται καλά (μετρώντας πάνες) μόνο αν κάτι δεν παει καλά θα καταφύγεις στο συμπλήρωμα.

Μάλλον η όρεξή του επανέρχεται...!

Σήμερα όλοι οι θηλασμοί διαρκούν μία ώρα και μετά από μια ώρα ξεκινά το επόμενο γεύμα. Το μεσημέρι όμως, ήταν στο στήθος από τις 2.30 μέχρι τις 4.30 και στο τέλος έκλαιγε γοερά, οπότε και του έδωσα ξένο και έφαγε γύρω στα 60 ml. Πρέπει τώρα, που τα δεδομένα ίσως ευνοήσουν τον αποκλειστικό θηλασμό, να περιμένω πως το μωρό ίσως χρειάζεται να είναι στο στήθος πολλές πολλές ώρες, όπως τα νεογέννητα, κι ας είναι 2 μηνών;

εσένα παρόλο που στα κάνει αυτά στο βάρος του είναι εντάξει;;;

Ναι, κανονικότατα!

Όσον αφορά το βάρος, υπάρχει καπου στο φόρουμ μια συζήτηση, νομίζω στην ενότητα ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΓΕΝΙΚΑ, με τίτλο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΡΟΣ. Θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις να τη διαβάζεις σιγά σιγά, αν έχεις χρόνο βέβαια, γιατί θα γλυτώσεις πολύ άγχος σχετικά με την πρόσληψη βάρους του παιδιού.

h3amp2.png

qHAsp2.png

τι να κάνω;;

Εσύ απλά θα βάζεις το παιδί στο στήθος όποτε στο ζητάει και για όση ώρα θέλει, ακόμα και αν θα πρέπει να το έχεις στο στήθος και 23 ώρες το 24ωρο, και το παιδί θα ρυθμίσει τα υπόλοιπα! :P

h3amp2.png

qHAsp2.png

το ξέρω ότι θέλει κόπο, χρόνο και υπομονή ο θηλασμός, το έκανα και στο πρώτο μου παιδάκι, με άλλα θέματα βέβαια εκεί, το κάθε παιδί έχει τα δικά του αλλά τώρα σκέφτομαι: τι θα κάνω; θα είμαι συνέχεια με το μωρό στο στήθος; και το άλλο μου παιδάκι; που είναι δύο χρονών και με έχει και αυτό ανάγκη; δε θα παίξουμε; δε θα το πάω παιδική χαρά εγώ;; θάλασσα το καλοκαίρι δε θα παίζουμε μαζί; γιατί αν είναι να τον έχω συνέχεια στο στήθος δε θα μπορώ να κουνήσω από το σπίτι. στο πρώτο δε με ένοιαζε γιατί δεν είχα κάτι άλλο να σκεφτώ, τώρα όμως;; έχω συνηθίσει να είμαι συνέχεια μαζί του (με το πρώτο) γιατί δεν δούλευα όσο ήμουν έγκυος και τώρα μου κακοφαίνεται. όχι ότι θα εγκαταλείψω το θηλασμό, αποκλείεται, απλά λίγο στεναχωριέμαι και γιαυτά..

4opXp3.png 1cSqp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...