Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπαθεια για αποκλειστικο θηλασμο

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Μόλις διάβασα σε άλλο σημείο ότι το μωρό μπορεί να πάρει από το στήθος περισσότερο από το θήλαστρο ακόμα και αμέσως μετά...

Για τα μωρά που θηλάζουν ισχύει αυτό.

Το μωρό σου άρχισε να συνεργάζεται;

Δύο φορές πιπίλισε για πολύ λίγο τη θηλή σαν παιχνίδι και έπειτα έδειξε αποστροφή

Πολύ καλά!

Μπορείς να προσφέρεις το στήθος με κάθε ευκαιρία, ανεξάρτητα από το πότε άντλησες.

Σας παρακαλώ απαντήστε μου σύντομα. Μόλις θήλασε το μωρό αλλά μόνο για 3 λεπτά όπως έκανε και πριν (και για αυτό νόμιζα πως δεν έβρισκε γάλα). Να κάνω θήλαστρο αφού είμαι πρησμένη ακόμα ή να περιμένω να ξπνήσει ξανα;

70kwp3.png

Διαφημίσεις

Σε κάποιο σημείο γράψατε ότι το θήλαστρο υπονομεύει το θηλασμό. Γιατί όμως αφού αυξάνει την παραγωγή;

Αν μεταξύ θήλαστρου και θηλασμού μεσολαβεί παραπάνω απο 1/2 ώρα το μωρό δεν θα βρει τη ροή πιο αργή άρα και θα συνεργαστεί........αυτό όμως είναι κάτι που θα το δεις εσύ στην πορεία π.χ μπορείς να δοκιμάσεις να το θηλάσεις πριν κάνεις την άντληση αν το μωρο συνεργαστεί καλά χορτάσει και αδειάσει το στήθος μην κάνεις άντληση κάντην όταν το μωρό δεν συνεργάζεται.

είναι πάρα πολύ θετικό που το μωρό άρχισε έστω και για λίγο να θηλάζει

μέχρι να συνεργαστεί σε όλα τα γεύματα το θήλαστρο σου χρειάζεται για να διατηρείς την παραγωγή σου.

εκμευταλεύσου την ώρα που κοιμάται το μωρό και βάλτο στο στήθος λίγο πριν ξυπνήσει

κάτι σαν να το πιάνεις στον ύπνο.....

Ανθούλα επειδή διαβάζεις πολλά και μαζεμένα ίσως μπερδεύεσαι

το θήλαστρο αυξάνει την παραγωγή όταν το μωρό για αβ λόγο δεν μπορεί να το κάνει από μόνο του και το χρησιμοποιούμαι συμπληρωματικά του θηλασμού.

δηλ. δεν σταματάμε να θηλάζουμε αλλά θηλάζουμε πρώτα και δίνουμε επιπλέον ερέθισμα με το θήλαστρο. (πάντα μιλάμε για νοσοκομειακό)

το θήλαστρο το χρησιμοποιούν επίσης γυναίκες που το μωρό τους για διάφορους λόγους δεν κατάφερε να θηλάσει αποτελεσματικά (ή δεν είναι μαζί τους επειδή εργάζονται π.χ) οπότε και με το θήλαστρο διατηρούν την παραγωγή τους (αφού δηλ. το μωρό δεν μπορεί).

είναι πάντα ένα υποκατάστατο. είναι δηλ λύση ανάγκης.

ως τέτοιο λοιπόν με τη πάροδο του χρόνου ακολουθεί μια φθήνουσα πορεία (όχι για όλες) και αρκετές φορές χρειάζονται και επιπλέον κινήσεις (π.χ συμπληρώματα αύξησης γάλακτος) για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα (να καλύπτουμε δηλ.τις ανάγκες του μωρού). αυτό εξαρατάται απο τη γυναίκα και το κατά πόσο το σώμα της ανταποκρίνεται καλά στο θήλαστρο. π.χ υπάρχουν γυναίκες που δεν μπορούν να αντλήσουν σταγόνα γάλακτος ενώ καταφέρνουν να θηλάσουν μια χαρά.

όταν λοιπόν μια μαμά με το μωρό της δεν έχει κανένα πρόβλημα δηλ. ο θηλασμός έχει μια κάλή πορεία (το βάρος του μωρού είναι οκ οι πάνες κλπ) δεν υπάρχει κανένας λόγος να στραφεί στο θήλαστρο στο υποκατάστατο δηλ. και να απομακρύνει το μωρό απο το στήθος. σε αυτήν την περίπτωση λέμε ότι το θήλαστρο υπονομεύει τον θηλσμό γιατί από τη μια το ερέθισμα που δέχεται το στήθος της είναι κατώτερο από αυτό που μπορεί να δώσει το μωρό και από την άλλη βάζει στο παιχνίδι το μπουκάλι διακινδυνεύοντας τη συνεργασία με το μωρό.

Το πρωί δεν το ήθελε το στήθος και μετά από λίγο του έδωσα μπιμπερό και δεν το ήθελε πάλι. Είναι μια ώρα αυτή που δεν πίνει τόσο ή δεν πίνει καθόλου. Έχουν περάσει 3,5 ώρες. Να κάνω θήλαστρο;

70kwp3.png

Το πρωί δεν το ήθελε το στήθος και μετά από λίγο του έδωσα μπιμπερό και δεν το ήθελε πάλι. Είναι μια ώρα αυτή που δεν πίνει τόσο ή δεν πίνει καθόλου. Έχουν περάσει 3,5 ώρες. Να κάνω θήλαστρο;

ναι όταν το μωρό δεν συνεργάζεται κάνεις άντληση

Διαφημίσεις

Kristina εμένα αυτό το μήνα που δε θήλαζα μου αύξησε την παραγωγή. Μπορεί όμως στη συνέχεια αυτό να αλλάξει;

πως ξέρεις τι παραγωγή είχες όταν θήλαζες αποκλειστικά το μωρό ???

δεν ξέρεις πόσα μλ έπινε το μωρό από σένα απευθείας για να έχεις μέτρο σύγκρισης. ή αν το θέλεις και αλλιώς το μωρό σου 2 μηνών έβαλε 1100γρ άρα έπινε απο σένα περίπου 1 λίτρο....

Πάντως αν ως τώρα δε μειώθηκε δεν είναι δυνατόν να διατηρηθεί λίγους ακόμα μήνες;

γιατί όχι ??? δεν έγραψα ότι θα μειωθεί οπωσδήποτε αυτό δεν μπορεί να το ξέρει κανείς υπάρχουν κοπέλες που αντλούν γεύματα για το παιδί τους πάνω απο χρόνο (σου απάντησα καθαρά και μόνο στη συγκεκριμένη ερώτηση πριν)

για όλα υπάρχουν λύσεις

τελικά, ο μόνος τρόπος να αυξηθεί η παραγωγή είναι ο αποκλειστικός θηλασμός? είμαι αγχωμένη, μπερδεμένη και απογοητευμένη!... το μωρό μου έχει κλείσει μήνα και θηλάζω και δίνω και συμπλήρωμα. Με το θήλαστρο δεν καταφέρνω να βγάζω πάνω από 50 ml τη φορά και από τα 2 στήθη (μετά από 20 λεπτά). Από την άλλη πλευρά, όταν θηλάζω για μισή ώρα ή και παραπάνω, όταν σταματάει το μωρό, μπορεί το στήθος μου να βγάζει ακόμα λίγο γάλα. Τελικά, όμως, πίνει περισσότερο ξένο γάλα παρά μητρικό. Αν πετάξω το ξένο και αρχίσω να θηλάζω αποκλειστικά, θα δω βελτίωση? Παρά τα όσα είχα διαβάσει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, έχω πέσει στην παγίδα του "μη μείνει νηστικό το παιδί" και του δίνω συμπλήρωμα. Δεν βλέπω βελτίωση όμως. Ισχύει ότι ο οργανισμός θέλει ένα 48ωρο περίπου για να παράγει το γάλα που χρειάζεται το μωρό? Να το δοκιμασω, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι το μωρό μπορεί να μην καλυφθεί από την ποσότητα του γάλακτος για 2 μέρες? Βοήθεια!!!

Διαφημίσεις

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος

38 +2

Β. Το φύλο του βρέφους

αγόρι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ)

ΦΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία.

επισκληρίδιος

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη.

όχι

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο.

από το δεύτερο 24ωρο και για 5 μέρες για πιθανή ομφαλίτιδα

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

γεννήθηκε 3180 (01/03)

βγήκε από το μαιευτήριο 3090 (08/03)

14/3: 3170

21/3: 3550

26/3: 3930

2/4: 4185

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.

8-10

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει

5-8

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα

40-80 ml

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

500 μλ περίπου

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία.

medela mini electric plus

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

4-9

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

κάθε 2-3 ώρες

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

15-20 λεπτά

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει.

5-7

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο

2-7

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

μου δίνει την εντύπωση ότι δεν χορταίνει από το στήθος. Και η εικόνα του θηλάστρου αυτό δείχνει. (Ξέρω ότι το θήλαστρο δεν είναι ενδεικτικό, αλλά τα 50 ml-το πολύ-που καταφέρνω να βγάζω ΚΑΙ από τα δύο στήθη, είναι απογοητευτικά.....)

Τα 500ml συμπλήρωμα είναι πολλά για να τα κόψεις απ'ευθείας.

Αρχικά προσπάθησε το μωρό να θηλάζει σε όλα τα γεύματα, όχι μονο σε 5-8. Να δίνεις πρώτα το ένα στήθος και όταν το μωρό χάσει το ενδιαφέρον του να δίνεις και το άλλο. Το συμπλήρωμα προσπάθησε να το ελαττώσεις κατά 30ml ανά γεύμα, και ύστερα από 4-5 μέρες, αν όλα πάνε καλά, το ξαναελαττώνεις. Να προσέχεις το μωρό να κάνει τσίσα 5-6 φορές την ημέρα

jv42p3.png

DfUyp2.png

Τα 500ml συμπλήρωμα είναι πολλά για να τα κόψεις απ'ευθείας.

Αρχικά προσπάθησε το μωρό να θηλάζει σε όλα τα γεύματα, όχι μονο σε 5-8. Να δίνεις πρώτα το ένα στήθος και όταν το μωρό χάσει το ενδιαφέρον του να δίνεις και το άλλο. Το συμπλήρωμα προσπάθησε να το ελαττώσεις κατά 30ml ανά γεύμα, και ύστερα από 4-5 μέρες, αν όλα πάνε καλά, το ξαναελαττώνεις. Να προσέχεις το μωρό να κάνει τσίσα 5-6 φορές την ημέρα

ναναφήνω το μωρό να θηλάζει όση ώρα θέλει ή να το περιορίζω στο μισάωρο? μετά δηλαδή να του δίνω μετρημένο συμπλήρωμα και αν πεινάει κι άλλο να του ξαναπροσφέρω το στήθος? η μόνη ένδειξη που έχω για το θηλασμό είναι το ζύγισμα πριν και μετά το θηλασμό και η διαφορά μεταξύ των 2 ζυγισμάτων κυμαίνεται στα 20-40 γρ.

Και κάτι άλλο: το μωρό γεννήθηκε 1 μαρτίου. Προλαβαίνω ακόμα να θηλάσω αποκλειστικά ή έχει γίνει ανεπανόρθωτη ζημιά?

ναναφήνω το μωρό να θηλάζει όση ώρα θέλει ή να το περιορίζω στο μισάωρο?
να αφήνεις το μωρό να θηλάζει για όση ώρα αισθάνεσαι ότι το μωρό θηλάζει ενεργά και πίνει γάλα, και το ακούς να καταπίνει. όταν καταλάβεις ότι απλά πιπιλάει, προσφέρεις το άλλο στήθος.
μετά δηλαδή να του δίνω μετρημένο συμπλήρωμα και αν πεινάει κι άλλο να του ξαναπροσφέρω το στήθος?
ναι, δώσε λιγότερο συμπλήρωμα, και μετά πάλι στήθος. Προσπάθησε όμως να κάνεις τουλάχιστον 8 με 12 θηλασμούς την ημέρα, ώστε να αυξηθεί η παραγωγή
η μόνη ένδειξη που έχω για το θηλασμό είναι το ζύγισμα πριν και μετά το θηλασμό και η διαφορά μεταξύ των 2 ζυγισμάτων κυμαίνεται στα 20-40 γρ.
αυτή η μέθοδος δεν είναι καθόλου αξιόπιστη.

Τα μωρά σε αυτή την ηλικία τα ζυγίζουμε 1 φορά την εβδομάδα.

Κριτήριο ότι τρέφεται καλά, εκτός από την εβδομαδιαία ζύγιση, είναι να βρέχει 5-6 πάνες την ημέρα

Και κάτι άλλο: το μωρό γεννήθηκε 1 μαρτίου. Προλαβαίνω ακόμα να θηλάσω αποκλειστικά ή έχει γίνει ανεπανόρθωτη ζημιά?
Προλαβαίνεις!

Στο φόρουμ υπάρχουν μαμάδες που θηλαζουν αποκλειστικά παρόλο που διέκοψαν την γαλουχία με χάπια.

Χρειάζεται όμως πολλή υπομονή και επιμονή το πρώτο διάστημα.

Αν θέλεις, υπάρχουν και συμπληρώματα διατροφής για την αύξηση της παραγωγής, όπως το fenugreek (τριγωνέλλα), που μπορείς να το βρεις στα φαρμακεία

jv42p3.png

DfUyp2.png

ευχαριστώ πάρα πολύ!!

όσο γι'αυτό:

όταν καταλάβεις ότι απλά πιπιλάει, προσφέρεις το άλλο στήθος.

από τα πρώτα 5 λεπτά πρέπει να τον ξυπνάω γιατί χαλαρώνει πάρα πολύ όσο πεινασμένος και να είναι! το να θηλάσει ενεργά για 15 λεπτά είναι άθλος!! είναι τεμπελάκος ή όλα τα μωρά έτσι είναι?? (δεν έχω ιδέα από μωρά!!.. τώρα μαθαίνω!)

(Ξέρω ότι το θήλαστρο δεν είναι ενδεικτικό, αλλά τα 50 ml-το πολύ-που καταφέρνω να βγάζω ΚΑΙ από τα δύο στήθη, είναι απογοητευτικά.....)

Το θήλαστρο που έχεις είναι ακατάλληλο, όταν χρησιμοποιείται σε τέτοια κλίμακα και πιθανώς συντελεί στη μείωση της παραγωγής σου. Προσωπικά θα νοίκιαζα νοσοκομειακό, μέχρι να αυξηθεί η παραγωγή ξανά (αν και ίσως δεν είναι απαραίτητο, μιας και καλύπτεις τη μισή ποσότητα που πίνει το μωρό, αλλά πιστεύω ότι θα βοηθούσε πιο γρήγορα, σε συνδυασμό με τους επιπλέον θηλασμούς που υπέδειξε η Παλλαντίν).

Μην σκέφτεσαι καθόλου αν είναι αργά, σκέψου ότι γυναίκες που δεν έχουν γεννήσει θηλάζουν υιοθετημένα παιδιά. Απλά θα κουραστείς λίγο περισσότερο, για να επανέλθεις.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

ευχαριστώ πάρα πολύ!!

όσο γι'αυτό:

από τα πρώτα 5 λεπτά πρέπει να τον ξυπνάω γιατί χαλαρώνει πάρα πολύ όσο πεινασμένος και να είναι! το να θηλάσει ενεργά για 15 λεπτά είναι άθλος!! είναι τεμπελάκος ή όλα τα μωρά έτσι είναι?? (δεν έχω ιδέα από μωρά!!.. τώρα μαθαίνω!)

Αυτό ίσως να αλλάξει σύντομα, συχνά τα μωρά αλλάζουν συνήθειες μετά τον πρώτο μήνα .. Δοκίμασε να τον θηλάζεις με λιγότερα ρούχα και περισσότερη επαφή δέρμα με δέρμα (αν πιάνει, μπορείς να έχει το μωρό μόνο με την πάνα και να τυλίγεστε μαζί σε μια κουβέρτα, ώστε να σε νιώθει και παράλληλα να μην κρυώνει.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

αν κάνει έτσι, κάνε breast compression, δες εδώ http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=1944440&postcount=2082 τα λινκ που βάζει η ΚΡΙΣΤΙΝΑ, είναι μασάζ στο στήθος για να αυξηθεί η ροή και να βρει το μωρό περισσότερο ενδιαφέρον

jv42p3.png

DfUyp2.png

ευχαριστώ πάρα πολύ!!

όσο γι'αυτό:

τα μωρό νανουρίζεται όταν η ροή αρχίζει και μειώνει

δοκίμασε breast compression

http://www.google.gr/search?q=breast+compression&hl=el&biw=936&bih=530&prmd=ivns&source=univ&tbm=vid&tbo=u&sa=X&ei=C-GYTauXJ8Trsgb6sNSwCA&ved=0CCYQqwQ

όταν το μωρό χαλαρώνει αν δεν ξεκινήσει να θηλάζει περνάς στο επόμενο στήθος. κάνε εναλλαγές για όσο το μωρό συνεργάζεται δηλ. βλέπεις το μωρό να κατεβάζει γουλιές,μετά συμπλήρωμα

την προσπάθεια σου θα βοηθούσε σημαντικά ένα θήλαστρο κατάλληλο για αυτή τη δουλειά (όχι αυτό που έχεις είναι για μαμάδες που έχουν εδραιώση γαλουχία για περιστασιακή χρήση η ποσότητα που βγάζεις είναι καλή δεδομένου της κατάστασης)

θα έλεγα να νοικιάσεις νοσκομειακό διπλής άντλησης για να έχεις πιο γρήγορα αποτελέσματα αλλά και να γλυτώσεις χρόνο

αμέσως μετά από κάθε γεύμα του μωρού βάλε 10 λεπτά άντληση χωρίς να κοιτάς πόσο αντλείς ακόμα και να μην βγαίνει σταγόνα κράτα το θήλαστρο. έτσι θα δώσεις στο σώμα σου εντολή για παραγωγή παραπάνω γάλακτος

αν θέλεις να μειώσεις την ποσότητα συμπληρώματος που δίνεις είναι 30-40 μλ στο συνολικό συμπλήρωμα ανά 3-4 μέρες

βάζω και το σχετικό λινκ http://www.kellymom.com/bf/supply/decrease-formula.html

(κάνω μια διόρθωση αν μου επιτρέπει η palladin μου στο 30 μλ ανά γεύμα γιατί νομίζω ότι το έγραψε απο κεκτημένη ταχύτητα:D)

επίσης το fenugreek είναι μια καλή επιλογή (3 χάπια Χ 3 φορές την ημέρα)

βάζω το σχετικό λινκ

http://www.kellymom.com/herbal/milksupply/fenugreek.html

είναι πολύ σημαντικό να κάνεις την προσπάθεια σου ενδατικά τώρα γιατί θα σε αποζημιώσει σύντομα

καλύ δύναμη και καλή συνέχεια:D

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...