Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπαθεια για αποκλειστικο θηλασμο

Recommended Posts

αν θελησω ταυτοχρονα να κανω και αντλησεις για να ενισχυσω την παραγωγη ποτε να τις κανω; μετα απο το καθε γευμα;

Η Κατερινούλα μου εχει αποκτησει αδερφούλη 

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Το ότι πατάς το στήθος και δεν φεύγει γάλα με ορμή δεν σημαίνει ότι δεν έχεις γάλα. Όσες φορές πίεζα το στήθος μου στην αρχή δεν έβλεπα παρά μόνο σταγόνες.

Βάζε το παιδί στο στήθος όσο συχνά θέλει και αυτό θα ρυθμίσει την παραγωγή σου.

Ακόμη κι αν πιάνει καλά τις πρώτες φορές, ένα νεογέννητο (και η μαμά του, ιδίως αυτή) έχει πολλά να μάθει ακόμη για το θηλασμό. Είναι φυσιολογικό να κουράζεται με μερικές γουλιές και να κάνει παύσεις και είναι σωστό να το ενθαρρύνεις να θηλάσει ξανά και ξανά. Επίσης, είναι φυσιολογικό να είναι όλη μέρα στο στήθος. Χρειάζεται υπομονή και επιμονή και να πιστεύεις στο σώμα σου και στο μωρό σου και να μην αποθαρρύνεσαι με το παραμικρό. Μην μπλέκεις με συμπληρώματα και αντλήσεις από τόσο νωρίς. Μπορεί να σε κουράζει όλη αυτή η προσπάθεια αλλά αν το μωρό λερώνει τις πάνες που πρέπει, είναι ΟΚ, σε λίγες μέρες θα στρώσετε. Εμείς, ας πούμε, ακόμη δεν έχουμε στρώσει 100%.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Θα συμφωνήσω με την amaretto μη μπλέκεις με θήλαστρα και συμπληρώματα τώρα. ο θηλασμός θέλεις χρόνο. είναι μια τέχνη που πρέπει να κατακτήσει το μωρό και εσύ. είναι πολύ νωρίς.

το συμαντικότερο είναι ότι το μωρό τρέφεται καλά και αυτό φαίνεται απο τις πάνες του.

8 βρεγμένες 4 λερωμένες. δεν παίζει ρόλο αν το γάλα πετάγεται ή όχι αυτό που παίζει ρόλο είναι ότι όταν το μωρό αρχίζει και κουράζεται το βοηθάς με breast compression πολύ σωστά.

είναι πολύ φυσιολογικό να κάνει αρκετή ώρα στο στήθος.δώσε χρόνο όλα θα γίνουν....

8-9 φεβρουαρίου θα κάνεις και μια ζύγιση να δεις ότι έχετε ανακτήσει το βάρος γεννησης,

Διαφημίσεις

ευχαριστω πολυ κοριτσια, αυτο μου λεει η λογικη μου να κανω αλλα αυριο θα ερθει ο παιδιατρος ο οποιος ειναι αρκετα υπερ του θηλασμου, λεμε τωρα, αλλα με τη λογικη 15 απο το ενα 15 απο το αλλο μεχρι να ερθει το περισσοτερο γαλα. και τις υπολοιπες ωρες που τον ρωτησα μου λεει αστον!τι αστο, το παιδι να κλαιει;;;με τιποτα.το αστειο ειναι οτι ετσι δεν κουραζομαι εκτος να πω τη μαυρη μου αληθεια, το βραδι που θελω να κοιμηθω λιγο παραπανω που του δινω και λιγο ξενο...

και εμεις νομιζω οτι τα παμε αρκετα καλα με τον θηλασμο!!!η μικρη μου εκλεισε τους 2 μηνες 23 Ιανουαριου ,τον πρωτο μηνα πηρε 900γρ. και τον δευτερο μηνα 1 κιλο σχεδον (καλα δεν ειναι)!!!!στην αρχη ηταν αρκετα δυσκολο (για εμενα)αλλα νομιζω τα παμε καλα,ξυπναει καθε 4 ωρες και μετα κοιμαται σαν πουλακι!!!ευχαριστω τα κοριτσια που γραφουν και μαθαινουμε οι υπολοιπες!!!υπομονη θελει και ολα θα γινουν!!!!:wink:

apHGp3.png

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος: 38η εβδομαδα

Β. Το φύλο του βρέφους: αγορι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: (ΦΤ)

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. επισκληρηδιος

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. ικτερο 9,2

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο.οχι

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες 3200 γεννηθηκε, 2990 με την εξοδο, 3500 2 εβδομαδες μετα τον τοκετο

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο. 9-10

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει 7 ή 8 στα 10 θηλαζει στα αλλα δινω συμπληρωμα

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο) συνολικα περιπου 150 γραμμαρια

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία. θελω να χρησιμοποιησω το θηλαστρο ameda lactaline personal για να κανω αντλησεις, ωστε να δινω συμπληρωμα απο το δικο μου και οχι απο το ξενο

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). 6-7

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο από 3 εως 6

Μπορω να χρησιμοποιοω θηλαστρο, για να αντλω γαλα και να του το δθνω το βραδυ αντι το ξενο συμπληρωμα? Πώς θα γινει αυτο? Επισης, ισχυει οτι οσο πιο συχνα βαζω το μωρο στο στηθος εχει γαλα....γιατι νιωθω οτι δεν εχω τοσο πολυ αλλα μονο οταν περασουν 2-3 ωρες.

Οσον αφορα τη διατροφη μου τι να τρωω και τι να πινω......ο τραχανας ενδεικνύεται?

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος: 38η εβδομαδα τωρα ειναι 20 ημερων

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. ικτερο 9,2

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες 3200 γεννηθηκε, 2990 με την εξοδο, 3500 2 εβδομαδες μετα τον τοκετο

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο) συνολικα περιπου 150 γραμμαρια

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία. θελω να χρησιμοποιησω το θηλαστρο ameda lactaline personal για να κανω αντλησεις, ωστε να δινω συμπληρωμα απο το δικο μου και οχι απο το ξενο

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). 6-7

Μπορω να χρησιμοποιοω θηλαστρο, για να αντλω γαλα και να του το δθνω το βραδυ αντι το ξενο συμπληρωμα? Πώς θα γινει αυτο? Επισης, ισχυει οτι οσο πιο συχνα βαζω το μωρο στο στηθος εχει γαλα....γιατι νιωθω οτι δεν εχω τοσο πολυ αλλα μονο οταν περασουν 2-3 ωρες.

Οσον αφορα τη διατροφη μου τι να τρωω και τι να πινω......ο τραχανας ενδεικνύεται?

:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος: 38η εβδομαδα

Τα 150γρ που πίνει το μωρό είναι εντελώς περιττά ........

μπορείς να τα κόψεις μαχαίρι........

το μωρό σου έχει πάρει 300γρ περισσότερο βάρος απο το αναμενόμενο.....το αναμενόμενο είναι να έχει ανακτήσει το βάρος γέννησης δυο εβδομάδες μετά τον τοκετό - άρα τρώει και με το παραπάνω.

αν φοβάσαι δόκιμασε σταδιακή μείωση π.χ βάλε 30-40μλ λιγότερο . αν το μωρό θέλει και άλλο δώσε πάλι στήθος κρατάς έτσι 3-4 μέρες και μετά κάνεις και άλλη μείωση 30-40 μλ.θα σου έλεγα να μη μπλέκεις με αντλήσεις και μπουκάλια γιατί δεν υπάρχει λόγος για συμπλήρωμα. όταν το μπουκάλι δεν είναι απαραίτητο το αποφεύγουμε για να μη συνηθίσει το μωρό στην εύκολη ροή του. επίσης και το θήλαστρο το αποφεύγουμε για να μην κάνουμε παραπάνω κόπο αλλά και να μην φτάσουμε στο άλλο άκρο της υπερπαραγωγής. για τις πρώτες 40 μέρες αυτό που θέλουμε είναι το μωρό να ρυθμίσει την παραγωγή, παρεμβαίνουμε μόνο όταν αυτό επιβάλεται.

αν το απόγευμα σου φαίνεται ότι το μωρό δεν χορταίνει απλά κάνε πιο πολλές εναλλαγές στο στήθος.

πως θηλάζεις βάζεις το μωρό και στους δυο μαστούς σε όλα τα γεύματα???βάζεις χρονικό όριο στο θηλασμό ή το μωρό αφήνει μόνο του το στήθος???

μην περιμένεις 2-3ώρα για να "γεμίσει" το στήθος και να βάλεις το μωρό. το γάλα παράγεται την ώρα που το μωρό θηλάζει αν πινάει πιο συχνά βαλτο στο στήθος πιο συχνά. στην ηλικία που είναι είναι εντελώς φυσιολογικό να κάνει 8-12γευματα (δηλ τουλάχιστον 8 αν πάλι θέλεις να αντλήσεις φρόντισε να αντλείς αμέσως μετά τον θηλασμό για να μην είναι κοντά στο επόμενο γεύμα του μωρού και επιρεαστεί λόγω μειωμένης ροής.

θα σου έλεγα να δοκιμάσεις το πρώι μετά το πρώτα γεύματα και ίσως το βράδυ που το μωρό κοιμάται. όχι όμως πολλές αντλήσεις. θα προτιμούσα να βάζεις το μωρό πιο συχνά στο στήθος και όταν δεν χορταίνει να κάνεις εναλλαγές και πιέσεις στο στήθος για να βοηθήσεις τη ροή. όση ώρα το μωρό θηλάζει στον έναν μαστό στον άλλον παράγεται γάλα.

γιατί να μην τρως τραχανά.... να τρως ότι σου αρέσει

δεν υπάρχει περιορισμός στη διατροφή ....το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι μια ισορρπημένη διατροφή. δηλ. να έχεις στο μενού σου φρούτα λαχανικά κρεας γαλακτοκομικά (όχι υπερβολές....) και νερό όσο τραβάει η δίψα σου

Διαφημίσεις

15 απο το ενα 15 απο το αλλο μεχρι να ερθει το περισσοτερο γαλα. και τις υπολοιπες ωρες που τον ρωτησα μου λεει αστον!τι αστο, το παιδι να κλαιει;;;με τιποτα.το αστειο ειναι οτι ετσι δεν κουραζομαι εκτος να πω τη μαυρη μου αληθεια, το βραδι που θελω να κοιμηθω λιγο παραπανω που του δινω και λιγο ξενο...

Φαντάσου το ως εξής....

έχεις έναν άνθρωπο πολύ πεινασμένο δεμένο χειροπόδαρα (ανήμπορο), του βάζεις μπροστά του ένα μπουκάλι νερό και ενα πιάτο φαι........και του λες έχει 15 λεπτά να πιεις το νερό και μετά να φας.......

το πιο πιθανό είναι να καταφέρει να πιει μόνο το νερό.....

μετά θα του πεις λυπάμαι θα περιμένεις την επόμενη φορά για να κάνουμε το ίδιο..........

βασανιστικό εεεεε??

το μωρό το αφήνουμε στο στήθος για όση ώρα θέλει και μετά προσφέρουμε το άλλο στήθος....

το μόνο που παρακολουθούμε είναι να κάνει καλές θηλαστικές κινήσεις για να μην μένει πολυ ώρα στο ένα στήθος χωρίς ουσιαστικά να κατεβάζει γάλα.

Να ακολουθείς το ένστικτό σου και το μωρό σου. Είναι οι μόνοι σύμβουλοι που θα πρέπει να εμπιστευτείς.

ΚΡΙΣΤΙΝΑ καλησπερα!Εχουμε 5μερες τωρα που αντλουμε γαλατακι κ πιστευω οτι τα παμε πολυ καλα αφου εφτασα σημερα να του δωσω 150ml δικα μου:)..ειμαι πολυ χαρουμενη γι'αυτο!!

Ηθελα να σε ρωτησω τα εξης :επειδη το symphony ειναι βαρυ κ λιγο δυσκολο στην μετακινηση μπορω να χρησιμοποιω το Nuk που εχω οταν ειμαι εκτος σπιτιου για μεγαλυτερο διαστημα των 3ωρων?κ οι θηλες μου πονανε λιγο απο τις συνεχομενες αντηλησεις ειναι φυσιολογικο φανταζομαι ε?

μπράβο σου ........σε δυο εβδομάδες θα είσαι ακόμα καλύτερα. ο επόμενος στόχος άλλο ένα γεύμα....(μικρούς στόχους)

δεν είναι καλό να σε πονάνε έλεγξε το μέγεθος της χοάνης...

δες λίγο το λινκ εδώ http://www.medelabreastfeedingus.com/files/folders/229/download.aspx

προσπάθησε να μην χάνεις άντληση με το symphony αν είσαι έξω οκ κάνε μια άντληση με το nuk (αν και δεν ξέρω γιατί το χρησιμοποιείς δεν σε πονάει ???? εμένε με πόναγε πάρα πολύ και δεν έβγαζα και γάλα.. μήπως σου κάνει ζημιά στις θηλές??) στη θέση σου θα προτιμούσα να γυρίσω σπίτι και να κάνω άντληση με το symphony έστω και στο 4ώρο ....

Φαντάσου το ως εξής....

έχεις έναν άνθρωπο πολύ πεινασμένο δεμένο χειροπόδαρα (ανήμπορο), του βάζεις μπροστά του ένα μπουκάλι νερό και ενα πιάτο φαι........και του λες έχει 15 λεπτά να πιεις το νερό και μετά να φας.......

το πιο πιθανό είναι να καταφέρει να πιει μόνο το νερό.....

μετά θα του πεις λυπάμαι θα περιμένεις την επόμενη φορά για να κάνουμε το ίδιο..........

βασανιστικό εεεεε??

το μωρό το αφήνουμε στο στήθος για όση ώρα θέλει και μετά προσφέρουμε το άλλο στήθος....

το μόνο που παρακολουθούμε είναι να κάνει καλές θηλαστικές κινήσεις για να μην μένει πολυ ώρα στο ένα στήθος χωρίς ουσιαστικά να κατεβάζει γάλα.

Να ακολουθείς το ένστικτό σου και το μωρό σου. Είναι οι μόνοι σύμβουλοι που θα πρέπει να εμπιστευτείς.

ο μικρος στο 5 λεπτο περιπου τρωει αρκετα γρηγορα και μετα ερκετα αργα, μετα το 10 λεπτο σχεδον τιποτα και τον βοηθαω εγω πιεζοντας το στηθος. αν τον τρεβηξω δεν δειχνει να το αφηνει οποτε τον αφηνω κι αλλο. αλλα γενικα οντως περιπου στο 15 λεπτο το αφηνει μονος του ή τον παιρνει ο υπνος. αν θελει δινω και το αλλο, ας πουμε πριν δεν ηθελε αλλο και κοιμηθηκε για τουλαχιστον 2 ωρες.

το ξενο χθες που εδωσα, 30 και 50 εκανε εμετο μετα απο 1 ωρα και τις δυο φορες οποτε μπορει να το τρωει και απο λαιμαργια...παντως απο πανες καλα παμε, θα ερθει και ο γιατρος σε λιγο

κοριτσακι μου καλο σταματα το ξενο, εξαλλου ηποσοτητα ειναι πολυ μικρη-αν κανω λαθος ας με διορθωσουν τα πιο εμπειρα κοριτσια-... το δινεις απο ανασφαλεια ισως??θα τα καταφερεις θα δεις...ο γιατρος τι ειπε??

μπράβο σου ........σε δυο εβδομάδες θα είσαι ακόμα καλύτερα. ο επόμενος στόχος άλλο ένα γεύμα....(μικρούς στόχους)

δεν είναι καλό να σε πονάνε έλεγξε το μέγεθος της χοάνης...

δες λίγο το λινκ εδώ http://www.medelabreastfeedingus.com/files/folders/229/download.aspx

προσπάθησε να μην χάνεις άντληση με το symphony αν είσαι έξω οκ κάνε μια άντληση με το nuk (αν και δεν ξέρω γιατί το χρησιμοποιείς δεν σε πονάει ???? εμένε με πόναγε πάρα πολύ και δεν έβγαζα και γάλα.. μήπως σου κάνει ζημιά στις θηλές??) στη θέση σου θα προτιμούσα να γυρίσω σπίτι και να κάνω άντληση με το symphony έστω και στο 4ώρο ....

Δεν το χρησιμοποιω,απλα ελεγα μηπως μπορουσα οταν λειπω πολλες ωρες απο το σπιτι.Το site δεν το διαβαζει ο υπολογιστης:(

Διαφημίσεις

καλησπερα, γεννησα στις 26/1 ενα αγορακι 3120γρ ,φυγαμε απο το μαιευτηριο 2880. στο μαιευτηριο θηλαζα εκτος απο 1 φορα την ημερα το βραδι που αν και ετρωγε 1 ωρα απο τα δυο στηθη κιολας (μιση και μιση οχι προγραμματισμενα, μεχρι να αφησει το παιδι το στηθος) εκλαιγε με λυγμους, το εβαζα στο στηθος και το επιανε και το εβγαζε και εψαχνε παλι αλλα δεν μπορουσε να φαει.

σημερα ειμαστε στην 5η ημερα ζωης του, αν πιεσω το στηθος το γαλα δεν πεταγεται αλλα τρεχει γυρω απο τη θηλη. απο 2 οπες φαινεται να βγαινει οχι απο περισσοτερες. θελω τοσο πολυ να θηλασω αλλα κλαιει και λυπαμαι αφανταστα. μπορω να το εχω ολη μερα εκει αλλα παλι κλαιει και το βαζει και το βγαζει.

αποδεδειγμενα πιανει μια χαρα τη θηλη, το ειδαμε και στο μαιευτηριο αλλα το καταλαβαινω γιατι το ακουω και στην αρχη που καταπινει,δε με ποναει και νιωθω και τη μητρα να συσπαται πολλες φορες.

εχω προμηθευτει το symphony της medela ηδη αλλα σε μια προσπαθεια που εκανα εβγαλα σε 10 λεπτα περιπου 5μλ απο καθε στηθος.

εστειλα τη μαμα μου να παρει ταμπλετες μαγιας μπυρας για να αυξησω την παραγωγη.

ο παιδιατρος μου ειπε να θηλαζω 15 και 15 λεπτα απο καθε στηθος κατι που δεν εκανα καθως εδινα κυριως το ενα απο τα δυο καθε φορα εκτος απο το βραδι που σας ειπα που κλαιει πολυ, και τον αφηνω οσο θελει ακομα και ωρα. βεβαια οι θηλαστικες κινησεις ειναι σταθερες στην αρχη και συνεχομενες αλλα μετα απο 5 λεπτα κανει 4-5 και μετα παυση για μερικα δευτερολεπτα. χρειαζεται να πιεσω το στηθος για να ξεκινησει παλι να θηλαζει. αν τον βγαλω κλαει και ψαχνει με ανοιχτο στομα το στηθος μου.

σας παρακαλω, ιδιαιτερα την αγλαια να με βοηθησετε, θελω παρα πολυ να θηλασω αλλα ακομα και να βγαζω με το θηλαστρο και να το δινω δε με πειραζει αρκει να ειναι το δικο μου γαλα. απλα βλεπω οτι πιανει τοσο καλα το στηθος και δεν χορταινει ακομα.

ποτε θα ερθει τοσο γαλα που θα βγαινει απο πολλες οπες με δυναμη. αφου τον θηλαζω συνεχεια δεν θα επρεπε να εχει γινει αυτο ηδη;

σας παρακαλω βοηθηστε

Το θηλαστρο δε μπορει να δειξει τη ποσοτητα γαλατος που μπορει να παραγει μια γυναικα.Αν σταματαει ισως,λεω ισως κ να κουραζεται...το δικο μου το εκανε αυτο ωσπου ενας γιατρος μου ειπε να του καθαριζω παντα τη μυτη.Το οτι κλαιει δε σημαινει οτι φταιει απαραιτητα το γαλα η το στηθος...εμενα ποτε εν ετρωγε ηρεμα κ ειδικα μεχρι τον 4ο μηνα ειχαμε κλαμματα συνεχεια..Τωρα τρωει λιγο πιανιντας τα ποδια του...βαριεται κ σηκωνεται(3-4 γευματα τη μερα εχουμε μονο)Αν μετρας τις πανες που βρεχει 6-8 να μη φοβασαι τιποτα...Ολα αυτα μονο αν εισαι σιγουρη οτι δε του φταιει κατι αλλο...Εχει λιγο αγωνα ο θηλασμος αλλα δικαιωνεσε....

<<φυσης ουδεν ποιει ματην>>

αν ητανε η γνωση ψωρα θα θηλαζε ολη η χωρα

καλησπερα κοριτσια, ηρθε ο γιατρος, ο μικρος εχει βαλει βαρος, ειναι μια χαρα, εχει τουλαχιστον 8 αρκετα βρεμενες πανες και κανα δυο ελαχιστα, 3 φορες περιπου κακα την ημερα. ειπε να συνεχισουμε ετσι και θα δουμε παλι το σαββατο το βαρος του χωρις να δωσουμε ξενο. αντε να δουμε. τρωει περιπου 40 λεπτα με 1 ωρα και απο τα δυο στηθη γιατι αφηνει το ενα μολις βαρεθει η δεν υπαρχει μεγαλη ροη, δεν ξερω και δινω το αλλο. τωρα αν δωσω το ενα και δωσω και το αλλο και παλι γκρινιαζει τι κανω;;;ιδου η απορια!παντως ειμαι αισιοδοξη, που θα παει.

αυτα τα ατιμα τα χαπακια της μαγιας κανουν καμια δουλεια ή μονο με χαλανε;;;εχουν μια μυρωδια; ειναι παχυντικα;;;τι ρωταω η γυναικα.

spynaki θα σου απαντησω συντομα Promise.....

καλησπερα κοριτσια, ηρθε ο γιατρος, ο μικρος εχει βαλει βαρος, ειναι μια χαρα, εχει τουλαχιστον 8 αρκετα βρεμενες πανες και κανα δυο ελαχιστα, 3 φορες περιπου κακα την ημερα. ειπε να συνεχισουμε ετσι και θα δουμε παλι το σαββατο το βαρος του χωρις να δωσουμε ξενο. αντε να δουμε. τρωει περιπου 40 λεπτα με 1 ωρα και απο τα δυο στηθη γιατι αφηνει το ενα μολις βαρεθει η δεν υπαρχει μεγαλη ροη, δεν ξερω και δινω το αλλο. τωρα αν δωσω το ενα και δωσω και το αλλο και παλι γκρινιαζει τι κανω;;;ιδου η απορια!παντως ειμαι αισιοδοξη, που θα παει.

αυτα τα ατιμα τα χαπακια της μαγιας κανουν καμια δουλεια ή μονο με χαλανε;;;εχουν μια μυρωδια; ειναι παχυντικα;;;τι ρωταω η γυναικα.

spynaki θα σου απαντησω συντομα Promise.....

η μαγιά μπύρας αν είναι να κάνει κάτι θα κάνει τις πρώτες 2-4 μέρες με 1εβδομάδα μετά η επίδρασή της εξασθενεί για αυτό κάνουμε χρήση για 2εβδομάδες μετά διακόπτουμε για μια και ξανά από την αρχή αν είναι απραίτητο.

προσοχή με τη μαγιά γιατί διαφοροποιεί τη γεύση του γάλακτος αρκετά και σε μερικά μωρά δεν αρέσει.

επίσης προσοχή στην υπερπαραγωγή επειδή οι ορμόνες δεν έχουν σταθεορποιηθεί ακόμα αρκετές μαμάδες την 3-4 εβδομάδα κάνουν υπερπαραγωγή έτσι και αλλιώς αν παίρνεις και συμπληρώματα μπορεί να πας εύκολα από το ένα στο άλλο άκρο. πρόσεχε τις κενώσεις του μωρού να είναι κίτρινες (όλες οι αποχρώσεις του κίτρινου) ιδανικά με κόκκους (σαν φακί .....) καθώς από εκεί καταλαβαίνεις ότι το μωρό πίνει αρκετό από το λιπαρό γάλα. αν αρχίζουν να πρασανίζουν και να είναι εκκρικτικές και αφρώδης είναι σημάδι υπερπαραγωγής.

αν το μωρό δεν έχει ικανοποιηθεί μετά από το δεύτερο στήθος πολύ φυσικά επιστρέφεις στο πρώτο και ξανά στο δεύτερο αν χρειαστεί κλπ.....όση ώρα θηλάζεις από το ένα στο αλλο παράγεται γάλα.

δεν υπάρχει περιορισμός στις εναλλαγές.

δεν έχεις λόγο να είσαι απαισιόδοξη :-D

Δεν το χρησιμοποιω,απλα ελεγα μηπως μπορουσα οταν λειπω πολλες ωρες απο το σπιτι.Το site δεν το διαβαζει ο υπολογιστης:(

τώρα καλύτερα??:)

http://www.medela.com/IW/en/breastfeeding/good-to-know/right-size-of-breastshield.html

Μου στειλανε απο μονοι τους χωρις να με ρωτησουν το Μ κ τωρα που βλεπω τις εικονες ισως να χρειαζομουν το S!Το πετσακι που τραβιεται μεσα ειναι περιπου 1 δαχτυλο ειναι πολυ?με πονανε λιγο μετα οχι κατα την διαρκεια της αντηλης!

η μαγιά μπύρας αν είναι να κάνει κάτι θα κάνει τις πρώτες 2-4 μέρες με 1εβδομάδα μετά η επίδρασή της εξασθενεί για αυτό κάνουμε χρήση για 2εβδομάδες μετά διακόπτουμε για μια και ξανά από την αρχή αν είναι απραίτητο.

προσοχή με τη μαγιά γιατί διαφοροποιεί τη γεύση του γάλακτος αρκετά και σε μερικά μωρά δεν αρέσει.

επίσης προσοχή στην υπερπαραγωγή επειδή οι ορμόνες δεν έχουν σταθεορποιηθεί ακόμα αρκετές μαμάδες την 3-4 εβδομάδα κάνουν υπερπαραγωγή έτσι και αλλιώς αν παίρνεις και συμπληρώματα μπορεί να πας εύκολα από το ένα στο άλλο άκρο. πρόσεχε τις κενώσεις του μωρού να είναι κίτρινες (όλες οι αποχρώσεις του κίτρινου) ιδανικά με κόκκους (σαν φακί .....) καθώς από εκεί καταλαβαίνεις ότι το μωρό πίνει αρκετό από το λιπαρό γάλα. αν αρχίζουν να πρασανίζουν και να είναι εκκρικτικές και αφρώδης είναι σημάδι υπερπαραγωγής.

αν το μωρό δεν έχει ικανοποιηθεί μετά από το δεύτερο στήθος πολύ φυσικά επιστρέφεις στο πρώτο και ξανά στο δεύτερο αν χρειαστεί κλπ.....όση ώρα θηλάζεις από το ένα στο αλλο παράγεται γάλα.

δεν υπάρχει περιορισμός στις εναλλαγές.

δεν έχεις λόγο να είσαι απαισιόδοξη :-D

σημερα ειχα περισσοτερο γαλα, το βλεπω δηλαδη και δινω οσο μπορω το ενα καθε φορα. ο μικρος τρωει 15 περιπου, μετα σταματα, τον σηκωνω και μετα απο 5 που ξαναθελει τον βαζω στο ιδιο παλι και το ιδιο παλι ξανα μετα απο λιγο. τα τελευταια κακα ηταν μουσταρδι με κοκους αλλα λιγο πιο νερουλα μου φανηκαν και θα προσεξω. τη μαγια τη συνεχιζω ε;;;

• 2 εβδομάδες μετά...
Κ.Αγλαϊα καλησπερα!Καποια στιγμη ειχα ζητησει την βοηθεια για επαναγακτισμο κ με ειχε βοηθησει η Κριστινα

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=28229&page=113 3382,3386,3399 κ τωρα θελω να ρωτησω το εξης

ειναι δυο βδομαδες σημερα που αντω με το θηλαστρο κ οι ποσοτητες που βγαζω δεν εχουν ξεπερασει τα 80ml την φορα (συνηθως ειναι γυρω στα40-60ml)ειμαι μονη μου χωρις βοηθεια οποτε προσπαθω να αντλω στο 2ωρο(πραγμα δυσκολο) ,πηρα κ τα fenugreek (δεν παιρνω ομως κ τις 9 καψουλες την ημερα,ψιλοφοβαμαι).Το βραδυ 01.00-09.00 δεν αντλω αλλα βαζω τον μικρουλι μου κ θηλαζει οσες φορες κλαψει,ειναι μισοκοιμισμενος κ μονο τοτε παιρνει το στηθος, δυστυχως!Τι φταιει κ δεν αυξανεται αλλο το γαλα?κανω κατι λαθος?το 4ωρο διαστημα ειναι μεγαλλο?φταιει αυτο?

Επισης την ημερα ο μικρος αρνηται πεισματικα να θηλασει,τρωει ανα 2 ωρο ακομα κ οταν πειναει του βαζω το στηθος πρωτα κ ειναι ολο νευρα κ κλαμα...

Τι να κανω?αρχιζω να απαγοητευομαι κ σκεφτομαι να συνεχισω ετσι κ οτι παρει απο το λιγο γαλατακι μου καλο ειναι..απο το τιποτα!δεν βλεπω να θηλαζω αποκλειστικα:-(

Οι δύο εβδομάδες είναι μικρό διάστημα για επαναγαλακτισμό. Συνήθως χρειάζονται 6 εβδομάδες τουλάχιστον.

Αν δεν παίρνεις όλη τη δόση του fenugreek δεν έχει επίδραση, δηλαδή δεν σε βοηθάει. Αυτή είναι η ελάχιστη προτεινόμενη δόση.

Πόσο γάλα αντλείς συνολικά το 24ωρο;

Πόσο ξένο γάλα δίνεις το 24ωρο στο μωρό;

Οι δύο εβδομάδες είναι μικρό διάστημα για επαναγαλακτισμό. Συνήθως χρειάζονται 6 εβδομάδες τουλάχιστον.

Αν δεν παίρνεις όλη τη δόση του fenugreek δεν έχει επίδραση, δηλαδή δεν σε βοηθάει. Αυτή είναι η ελάχιστη προτεινόμενη δόση.

Πόσο γάλα αντλείς συνολικά το 24ωρο;

Πόσο ξένο γάλα δίνεις το 24ωρο στο μωρό;

Οπως ανεφερα κ πιο πανω μου ειναι δυσκολο να αντλω ανα τακτα χρονικα διαστηματα με αποτελεσμα να βγαινουν 6-7 αντλησεις των 50-60ml δηλαδη 300-400ml,καμια φορα κ λιγοτερο.

Το προγραμμα του μικρου ειναι περιπου το εξης

απο τις 10 το πρωι μεχρι τις 01.00 τρωει ανα 2ωρο 80-90 ml δηλαδη περιπου 700ml, απο αυτα τα 3 γευματα ειναι δικα μου.Την νυχτα εως το πρωι τον εχω κοντα μου(κοιμομαστε μαζι) κ οταν κλαιει του δινω να θηλασει,μονο τοτε θηλαζει που ειναι μισοκοιμισμενος γιατι το πρωι αρνηται!Αυτος ο νυχτερινος θηλασμος αντικαθιστα την νυχτερινη αντληση ή οχι?

Τα fenugreek για ποσο καιρο να τα παιρνω?

Οπως ανεφερα κ πιο πανω μου ειναι δυσκολο να αντλω ανα τακτα χρονικα διαστηματα με αποτελεσμα να βγαινουν 6-7 αντλησεις των 50-60ml δηλαδη 300-400ml,καμια φορα κ λιγοτερο.

Το προγραμμα του μικρου ειναι περιπου το εξης

απο τις 10 το πρωι μεχρι τις 01.00 τρωει ανα 2ωρο 80-90 ml δηλαδη περιπου 700ml, απο αυτα τα 3 γευματα ειναι δικα μου.Την νυχτα εως το πρωι τον εχω κοντα μου(κοιμομαστε μαζι) κ οταν κλαιει του δινω να θηλασει,μονο τοτε θηλαζει που ειναι μισοκοιμισμενος γιατι το πρωι αρνηται!Αυτος ο νυχτερινος θηλασμος αντικαθιστα την νυχτερινη αντληση ή οχι?

Τα fenugreek για ποσο καιρο να τα παιρνω?

Ο νυχτερινός θηλασμός αντικαθιστά τη νυχτερινή άντληση.

Το fenugreek το παίρνεις μέχρι να πετύχεις μικρή υπερπαραγωγή.

Η ποσότητα που αντλείς είναι αρκετά καλή, νομίζω ότι μπορείς να τη βελτιώσεις κι άλλο.

Με το μωρό δεν μπορείς να έχεις σταθερό πρόγραμμα αντλήσεων, προγραμμάτιζε πολλές αντλήσεις πχ ανά 1,5 ώρα, ώστε ακόμη κι όταν χάνεις 2-3 αντλήσεις, να σου βγαίνουν 8 το 24ωρο.

Όταν δεν προλαβαίνεις να κάνεις κανονική άντληση, άντλησε για 5 λεπτά, ίσα που να δώσεις το ερέθισμα. Το θήλαστρο δεν χρειάζεται να το πλύνεις και να το αποστειρώσεις, το μητρικό γάλα αντέχει σε θερμοκρασία χώρου αρκετές ώρες. Μπορείς δηλαδή να κάνεις μια μικρή άντληση και μετά από 1-1,5 ώρα μια κανονική, χωρίς να πλύνεις στο ενδιάμεσο τα μπουκαλάκια.

Η ποσότητα που αντλείς είναι αρκετά καλή, νομίζω ότι μπορείς να τη βελτιώσεις κι άλλο.΄

Απο το δεξι στηθος εχω περισσοτερο γαλα,ειναι επειδη τον βαζω πιο συχνα απο κει?

Με το μωρό δεν μπορείς να έχεις σταθερό πρόγραμμα αντλήσεων, προγραμμάτιζε πολλές αντλήσεις πχ ανά 1,5 ώρα, ώστε ακόμη κι όταν χάνεις 2-3 αντλήσεις, να σου βγαίνουν 8 το 24ωρο.

Όταν δεν προλαβαίνεις να κάνεις κανονική άντληση, άντλησε για 5 λεπτά, ίσα που να δώσεις το ερέθισμα. Το θήλαστρο δεν χρειάζεται να το πλύνεις και να το αποστειρώσεις, το μητρικό γάλα αντέχει σε θερμοκρασία χώρου αρκετές ώρες. Μπορείς δηλαδή να κάνεις μια μικρή άντληση και μετά από 1-1,5 ώρα μια κανονική, χωρίς να πλύνεις στο ενδιάμεσο τα μπουκαλάκια.

Σε καποιο αλλο θεμα το ειχα διαβασει αυτο με τα μπουκαλια κ μετα την αντληση τα βαζω στο ψυγειο μαζι με την χοανη!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...