Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπαθεια για αποκλειστικο θηλασμο

Recommended Posts

Οντως , το κανω παντα αυτο εστω και για να κοιμηθει αλλα καποιες φορες δεν του φτανει και το κλαμα ειναι γοερο οποτε και καταφευγουμε σε λιγο ακομα συμπληρωμα. παντως αυτες τις ημερες ειναι πιο συνεργασιμος και παιρνω κουραγιο. Ευχαριστω

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Νεα ερωτηση: Μετα τα γευματα με συμπληρωμα ο μικρος κοιμαται πολυ περισσοτερο και τον ξυπναω για να ξαναφαει.Ξερω οτι η οδηγια ειναι να τον ξυπναω 3 ωρες απο την εναρξη του γευματος. Αλλα εμεις για να καταφυγουμε στο συμπληρωμα σημαινει οτι εχει θηλασει για 1-2 ωρες , εχει πιει το συμπληρωμα σε 30 λεπτα με τις διακοπες για να ρευτει και ισως μας παρει και αλλα 30 λεπτα να κοιμηθουμε ή να ξαναθηλασουμε όποτε ειναι ωρα να ξυπνησουμε! Αυτο λοιπον που κανω ειναι να τον ξυπναω 2 ωρες μετα που εχει κοιμηθει ασχετα με το ποτε αρχισε να τρωει. Καλα κανω? Οσον αφορα την διεγερση του στηθους κανω συνηθως αντληση μετα που κοιμαται οποτε δεν μενει χωρις ερεθισμα.

Ανυπομονω για την απαντηση σας και συγνωμη που σας εχω τρελανει με τις ερωτησεις μου αλλα δεν θελω να κανω και αλλα λαθη.

Νεα ερωτηση: Μετα τα γευματα με συμπληρωμα ο μικρος κοιμαται πολυ περισσοτερο και τον ξυπναω για να ξαναφαει.Ξερω οτι η οδηγια ειναι να τον ξυπναω 3 ωρες απο την εναρξη του γευματος. Αλλα εμεις για να καταφυγουμε στο συμπληρωμα σημαινει οτι εχει θηλασει για 1-2 ωρες , εχει πιει το συμπληρωμα σε 30 λεπτα με τις διακοπες για να ρευτει και ισως μας παρει και αλλα 30 λεπτα να κοιμηθουμε ή να ξαναθηλασουμε όποτε ειναι ωρα να ξυπνησουμε! Αυτο λοιπον που κανω ειναι να τον ξυπναω 2 ωρες μετα που εχει κοιμηθει ασχετα με το ποτε αρχισε να τρωει. Καλα κανω? Οσον αφορα την διεγερση του στηθους κανω συνηθως αντληση μετα που κοιμαται οποτε δεν μενει χωρις ερεθισμα.

Ανυπομονω για την απαντηση σας και συγνωμη που σας εχω τρελανει με τις ερωτησεις μου αλλα δεν θελω να κανω και αλλα λαθη.

Όταν κοιμάται μεσημέρι ξαπλώστε μαζί.......σε μια ωρίτσα βαλτον στο στήθος και κοσμήσου και εσύ....

Καλησπερα και παλι. Παλι πισωγυρισμα...

Αν και με τις συμβουλες σας καταφεραμε την προηγουμενη περιοδο να μειωνουμε συνεχως το συμπληρωμα ( ξεκινησαμε και παλι πριν 10 ημερες απο τα 320 μγ την ημερα σε 3 γευματα και κοβοντας 30 μγ καθε 3 ημερες . Ετσι προχθες ειχαμε πεσει στα 220 μγ και ημασταν πολυ αισιοδοξοι) Ωστοσο χθες ηπιαμε παλι ολη την ΝΟΥΝΟΥ!! αφου με μεγαλη δυσκολια καταφεραμε να πιουμε μονο 330 μγ!!Ειναι δυνατον να εχει και παλι αλμα αναπτυξης τοσο συντομα ή απλως πινει αναδρομικα οτι εχει κοψει ? Αρχιζω να πιστευω οτι ποτε δεν θα καταφερω να ακολουθησω τις αναγκες του και να αυξησω τοσο την παραγωγη μου . Ειναι πιθανον να τα καταφερω να του το κοψω, αφου καθε φορα που το μειωνουμε αρκετα αυξανεται αποτομα το ποσο γαλα ζηταει? Σας θυμιζω οτι εχει συμβει 3 φορες και ο μικρος ειναι μονο 28 ημερων.

Πρεπει να αλλαξω κατι στην τακτικη μου ή απλως να το παρω αποφαση οτι θα πινουμε σταθερα και συμπληρωμα και να συνεχισω την ιδια προσπαθεια μονο και μονο για να κρατησει το δικο μου γαλα περισσοτερο?

Σας ευχαριστω εκ των προτερων για την απαντηση σας και τον χρονο σας.

Καλησπερα και παλι. Παλι πισωγυρισμα...

Αν και με τις συμβουλες σας καταφεραμε την προηγουμενη περιοδο να μειωνουμε συνεχως το συμπληρωμα ( ξεκινησαμε και παλι πριν 10 ημερες απο τα 320 μγ την ημερα σε 3 γευματα και κοβοντας 30 μγ καθε 3 ημερες . Ετσι προχθες ειχαμε πεσει στα 220 μγ και ημασταν πολυ αισιοδοξοι) Ωστοσο χθες ηπιαμε παλι ολη την ΝΟΥΝΟΥ!! αφου με μεγαλη δυσκολια καταφεραμε να πιουμε μονο 330 μγ!!Ειναι δυνατον να εχει και παλι αλμα αναπτυξης τοσο συντομα ή απλως πινει αναδρομικα οτι εχει κοψει ? Αρχιζω να πιστευω οτι ποτε δεν θα καταφερω να ακολουθησω τις αναγκες του και να αυξησω τοσο την παραγωγη μου . Ειναι πιθανον να τα καταφερω να του το κοψω, αφου καθε φορα που το μειωνουμε αρκετα αυξανεται αποτομα το ποσο γαλα ζηταει? Σας θυμιζω οτι εχει συμβει 3 φορες και ο μικρος ειναι μονο 28 ημερων.

Πρεπει να αλλαξω κατι στην τακτικη μου ή απλως να το παρω αποφαση οτι θα πινουμε σταθερα και συμπληρωμα και να συνεχισω την ιδια προσπαθεια μονο και μονο για να κρατησει το δικο μου γαλα περισσοτερο?

Σας ευχαριστω εκ των προτερων για την απαντηση σας και τον χρονο σας.

Για να τα συνοψίσουμε λίγο

πόσες πάνες βρέχει?

όλες οι μετρήσεις βάρους???

πόσα γεύματα κάνει το μωρό??? και σε ποιά θέλει συμπλήρωμα και πόσο?

πόση ώρα κάθεται στο στήθος???

παίρνεις fenugreek?

Αντλείς?αν ναι με ποιό θήλαστρο?

Υπάρχει θέμα θυρεοειδούς από την πλευρά σου?

Διαφημίσεις

Eυχαριστω για την αμεση απαντηση!

Λοιπον εχουμε και λεμε:

Γεννηθηκε 24/ 09 3615 , στις 27/09 3550, και στις 18/10 4150. Απο πανες παντα ειχαμε 8-10 βρεγμενες αλλα μια κενωση μονο καθε 1-3 ημερες μουσταρδι σαν αλοιφη και αφθονη ποσοτητα.

Τα γευματα του ειναι 9-11 καθε μερα , παντα ξεκιναμε με θηλασμο που διαρκει 1-1.5 ωρα εναλλασοντας το στηθος οταν χασει το ενδιαφερον του , εκτος απο τις βραδινες ωρες που θηλαζει για 40 περιπου λεπτα και χορταινει. Συμπληρωμα παιρνει 60-120 μγ. τρεις φορες την ημερα μετα απο θηλασμο μαραθωνιο που δεν χορταινει με τιποτα και εξακολουθει να κλαιει. Του το δινω σταδιακα προσφεροντας του και το στηθος ενδιαμεσα μηπως και πιει λιγοτερο και καποιες φορες πετυχαινει! Το ποτε πινει συμπληρωμα δεν ακολουθει προγραμμα , αλλες φορες μετα απο 4 ωρες και αλλες μετα απο 12( απο το προηγουμενο γευμα με συμπληρωμα παλι). Οταν πινει συμπληρωμα τον ξυπναω μετα απο 2 ωρες ενω μετα απο τα γευματα με θηλασμο μονο κοιμαται το πολυ 1.5 ωρα με εξαιρεση παλι τα βραδυνα που μπορει να κοιμηθει και 2.5 ωρες.

Παιρνω fenugreek, ειμαι ηδη στο δευτερο μπουκαλακι.

Κανω 15 λεπτα αντληση απο το καθε στηθος μετα απο τα γευματα με συμπληρωμα με το symphony.

Με τον θυροειδη εχω οντως θεμα. Εχω υποθυροειδισμο (Hasimoto) και παιρνω Thyrormone 0.1 αν και δεν τον εχω κοιταξει εδω και καιρο. θα μπορουσε να φταιει αυτο?

Τελος να αναφερω οτι ξεκινησαμε την βλακεια με το συμπληρωμα στην κλινικη οπου φευγοντας επινε περιπου 360 μγ. το 24ωρο , αρχισα την προσπαθεια να του το κοψω 3 μερες μετα που πηγαμε σπιτι και η ποσοτητες που πιναμε εκτοτε ειναι :225, 220, 210, 160, 220, 260, 265, 240, 240, 280, 290, 320, 270, 330, 300, 270, 260, 250, 250, 220, 230, 330, 360 μγ / 24ωρο.

Αυτα λοιπον .Τι λετε? Υπαρχει ελπιδα? Μηπως κανω κατι λαθος και για αυτο δεν τα καταφερνουμε?

Eυχαριστω για την αμεση απαντηση!

Λοιπον εχουμε και λεμε:

Γεννηθηκε 24/ 09 3615 , στις 27/09 3550, και στις 18/10 4150. Απο πανες παντα ειχαμε 8-10 βρεγμενες αλλα μια κενωση μονο καθε 1-3 ημερες μουσταρδι σαν αλοιφη και αφθονη ποσοτητα.

Τα γευματα του ειναι 9-11 καθε μερα , παντα ξεκιναμε με θηλασμο που διαρκει 1-1.5 ωρα εναλλασοντας το στηθος οταν χασει το ενδιαφερον του , εκτος απο τις βραδινες ωρες που θηλαζει για 40 περιπου λεπτα και χορταινει. Συμπληρωμα παιρνει 60-120 μγ. τρεις φορες την ημερα μετα απο θηλασμο μαραθωνιο που δεν χορταινει με τιποτα και εξακολουθει να κλαιει. Του το δινω σταδιακα προσφεροντας του και το στηθος ενδιαμεσα μηπως και πιει λιγοτερο και καποιες φορες πετυχαινει! Το ποτε πινει συμπληρωμα δεν ακολουθει προγραμμα , αλλες φορες μετα απο 4 ωρες και αλλες μετα απο 12( απο το προηγουμενο γευμα με συμπληρωμα παλι). Οταν πινει συμπληρωμα τον ξυπναω μετα απο 2 ωρες ενω μετα απο τα γευματα με θηλασμο μονο κοιμαται το πολυ 1.5 ωρα με εξαιρεση παλι τα βραδυνα που μπορει να κοιμηθει και 2.5 ωρες.

Παιρνω fenugreek, ειμαι ηδη στο δευτερο μπουκαλακι.

Κανω 15 λεπτα αντληση απο το καθε στηθος μετα απο τα γευματα με συμπληρωμα με το symphony.

Με τον θυροειδη εχω οντως θεμα. Εχω υποθυροειδισμο (Hasimoto) και παιρνω Thyrormone 0.1 αν και δεν τον εχω κοιταξει εδω και καιρο. θα μπορουσε να φταιει αυτο?

Τελος να αναφερω οτι ξεκινησαμε την βλακεια με το συμπληρωμα στην κλινικη οπου φευγοντας επινε περιπου 360 μγ. το 24ωρο , αρχισα την προσπαθεια να του το κοψω 3 μερες μετα που πηγαμε σπιτι και η ποσοτητες που πιναμε εκτοτε ειναι :225, 220, 210, 160, 220, 260, 265, 240, 240, 280, 290, 320, 270, 330, 300, 270, 260, 250, 250, 220, 230, 330, 360 μγ / 24ωρο.

Αυτα λοιπον .Τι λετε? Υπαρχει ελπιδα? Μηπως κανω κατι λαθος και για αυτο δεν τα καταφερνουμε?

Δεν βλέπω κάτι άλλου που θα μπορούσες να κάνεις

Ναι ο υποθυρεοειδισμός παίζει ρόλο διάβασε το λινκ που σου βάζω

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?p=1712910&highlight=%E1%ED%E5%F0%E1%F1%EA%E7%F2+%E3%E1%EB%EF%F5%F7%E9%E1#post1712910

ναι να το κοιτάξεις γιατί αν το παρακολουθούσες μόνο κατά την διάρκεια εγκυμοσύνης οι τιμές μετά τον τοκετό αλλάζουν....

και εγώ έχω Hashimoto αλλά ρύθμισα τον υποθυρεοειδισμό και όλα καλά....

αν είσαι Αθήνα θα σου σύστηνα τον ενδοκρινολόγο μου που μπορεί να σε βοηθήσει όχι μόνο με αυτό αλλά και με το θέμα επαναγαλακτισμού γενικά.....

Καλησπέρα!

Θα μπω κατευθείαν στο θέμα!

Μια φίλη μου έχει ένα κοριτσάκι 2 χρονών και 2 μηνών. Τη θήλασε περίπου μέχρι τον 4ο μήνα, δίνοντας όμως και συμπλήρωμα (οπότε και σταδιακά μειώθηκε το γάλα της).

Η κόρη της, τον τελευταίο καιρό και βλέποντας τη θεία της να θηλάζει το δικό της μωρό, ζητάει απο τη μαμά της να πιει κι εκείνη απο το στήθος γάλα.

Υπαρχει περίπτωση να καταφέρει τον επαναγαλακτισμό;

(Να σημειώσω ότι το ζητάει επίμονα και η φίλη την έβαλε μια φορά για να της δείξει ότι δεν έχει γιατί δεν το πίστευε το παιδί και η μικρή την κοίταξε απογοητευμένη/θλιμένη. Ζητάει και πάλι.)

Ευχαριστώ :-D

4BMSp3.pngzHf1p3.png

Καλησπέρα!

Μια φίλη μου έχει ένα κοριτσάκι 2 χρονών και 2 μηνών. Τη θήλασε περίπου μέχρι τον 4ο μήνα, δίνοντας όμως και συμπλήρωμα (οπότε και σταδιακά μειώθηκε το γάλα της).

Η κόρη της, τον τελευταίο καιρό και βλέποντας τη θεία της να θηλάζει το δικό της μωρό, ζητάει απο τη μαμά της να πιει κι εκείνη απο το στήθος γάλα.

(Να σημειώσω ότι το ζητάει επίμονα και η φίλη την έβαλε μια φορά για να της δείξει ότι δεν έχει γιατί δεν το πίστευε το παιδί και η μικρή την κοίταξε απογοητευμένη/θλιμένη. Ζητάει και πάλι.)

Ζαχαρένια μου, καλησπέρα :) Το τι θα κάνει με τον θηλασμό, θα σου το απαντήσουν η Αγλαία και οι έμπειρες μανούλες, όμως πρέπει να σου πω ότι η συμπεριφορά της μικρής μάλλον έχει να κάνει με την αντιμετώπιση που έχει ένα μωρό που θηλάζει -δηλαδή την αποκλειστική φροντίδα της μαμάς του- και όχι τόσο με τον θηλασμό καθαυτό. Είναι χαρακτηριστικό τα παιδιά να παλινδρομούν σε συμπεριφορές μικρότερης ηλικίας όταν νοιώθουν ότι απειλείται η σχέση με την μαμά τους ή όταν διαπιστώνουν ότι εκείνη έχει κι άλλα ενδιαφέροντα. Ειδικά στην ηλικία των 2 ετών τα "πισωγυρίσματα" έιναι πολύ συχνά για διάφορους λόγους. Ασχέτως λοιπόν τι θα γίνει με τον θηλασμό, νομίζω ότι έχει άλλο νόημα αυτό που ζητά και η μαμά θα πρέπει να μιλήσει γι' αυτό με την μικρούλα ;)

Καλησπέρα!

Έχω την εντύπωση ότι το παιδί θέλει κυρίως την επιβεβαίωση ότι η μαμά είναι διαθέσιμη και όχι το να θηλάσει. Αρκεί η μαμά να πει ναι χωρίς επιπλέον σχόλια και το πιθανότερο είναι ότι το παιδί θα πάρει την επιβεβαίωση που θέλει.

Τα δεν έχει κλπ δεν αφορούν το παιδί, το παιδί θέλει το "ναι" της μαμάς και όχι το γάλα.

Η μητέρα ενδιαφέρεται για επαναγαλακτισμό; Η ερώτηση είναι δική της ή δική σου;

Επαναγαλακτισμός μπορεί να γίνει κι έχει νόημα μόνο αν η μητέρα και το παιδί το θέλουν.

Το θέμα σε αυτή την ηλικία έχει άλλες διαστάσεις, το τεχνικό κομμάτι είναι αυτό που ενδιαφέρει λιγότερο.

Ποια είναι η σχέση της μαμάς με το παιδί;

Διαφημίσεις

Δεν βλέπω κάτι άλλου που θα μπορούσες να κάνεις

Ναι ο υποθυρεοειδισμός παίζει ρόλο διάβασε το λινκ που σου βάζω

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?p=1712910&highlight=%E1%ED%E5%F0%E1%F1%EA%E7%F2+%E3%E1%EB%EF%F5%F7%E9%E1#post1712910

ναι να το κοιτάξεις γιατί αν το παρακολουθούσες μόνο κατά την διάρκεια εγκυμοσύνης οι τιμές μετά τον τοκετό αλλάζουν....

και εγώ έχω Hashimoto αλλά ρύθμισα τον υποθυρεοειδισμό και όλα καλά....

αν είσαι Αθήνα θα σου σύστηνα τον ενδοκρινολόγο μου που μπορεί να σε βοηθήσει όχι μόνο με αυτό αλλά και με το θέμα επαναγαλακτισμού γενικά.....

Κριστίνα, θέλω κι εγώ!!!!

Έχω πολλά χρόνια υποθυρεοειδισμό και δεν έχω βρει ακόμη καλό ενδοκρινολόγο που να εμπιστεύομαι. Θα μου στείλεις τα στοιχεία του με πμ;

Ευχαριστώ!:D

Β.Α.Γ.Γ.2009

Ζαχαρένια μου, καλησπέρα :-) Το τι θα κάνει με τον θηλασμό, θα σου το απαντήσουν η Αγλαία και οι έμπειρες μανούλες, όμως πρέπει να σου πω ότι η συμπεριφορά της μικρής μάλλον έχει να κάνει με την αντιμετώπιση που έχει ένα μωρό που θηλάζει -δηλαδή την αποκλειστική φροντίδα της μαμάς του- και όχι τόσο με τον θηλασμό καθαυτό. Είναι χαρακτηριστικό τα παιδιά να παλινδρομούν σε συμπεριφορές μικρότερης ηλικίας όταν νοιώθουν ότι απειλείται η σχέση με την μαμά τους ή όταν διαπιστώνουν ότι εκείνη έχει κι άλλα ενδιαφέροντα. Ειδικά στην ηλικία των 2 ετών τα "πισωγυρίσματα" έιναι πολύ συχνά για διάφορους λόγους. Ασχέτως λοιπόν τι θα γίνει με τον θηλασμό, νομίζω ότι έχει άλλο νόημα αυτό που ζητά και η μαμά θα πρέπει να μιλήσει γι' αυτό με την μικρούλα :wink:

Καλησπέρα Σούζι! Αυτό που λες για τη συμπεριφορά της μικρής είναι το 1ο που σκέφτηκα κι εγώ. Δε γνωρίζω λεπτομέρειες για τη σχέση μαμάς-μωρού (ουσιαστικά η κοπέλα αυτή είναι αδερφή της θείας μου -γυναίκα του θείου μου, η οποία όπως ανέφερα θηλάζει το δικό της παιδί).

Κατά τα λεγόμενα της θείας μου, η μαμά αχολείται αρκετά με τη μικρή (όχι όλη μέρα λόγω δουλειάς- παιδικού). Πιθανόν να αποζητά την επαφή με τη μαμά περισσότερο απ' ότι το γάλα της, πάντως όπως και να'χει ζητάει το θηλασμό.

Έχω την εντύπωση ότι το παιδί θέλει κυρίως την επιβεβαίωση ότι η μαμά είναι διαθέσιμη και όχι το να θηλάσει. Αρκεί η μαμά να πει ναι χωρίς επιπλέον σχόλια και το πιθανότερο είναι ότι το παιδί θα πάρει την επιβεβαίωση που θέλει.

Τα δεν έχει κλπ δεν αφορούν το παιδί, το παιδί θέλει το "ναι" της μαμάς και όχι το γάλα.

Η μητέρα ενδιαφέρεται για επαναγαλακτισμό; Η ερώτηση είναι δική της ή δική σου;

Επαναγαλακτισμός μπορεί να γίνει κι έχει νόημα μόνο αν η μητέρα και το παιδί το θέλουν.

Το θέμα σε αυτή την ηλικία έχει άλλες διαστάσεις, το τεχνικό κομμάτι είναι αυτό που ενδιαφέρει λιγότερο.

Ποια είναι η σχέση της μαμάς με το παιδί;

Αγλαϊα, όπως είπα και τη Σουζι, το πιο πιθανό είναι αυτό που λέτε κι εσείς, δηλ. το παιδί ζητά την προσοχή της μαμάς. Όπως έγραψα παραπάνω, την έβαλε στο στήθος (δεν ξέρω ακριβώς αν και πότε σχολίασε στο παιδί το ''δεν έχω γάλα'') και το παιδί έδειξε απογοητευμένο που δεν μπορεσε να πιει γαλα από τη μαμά.

Η κοπέλα θα ήθελε να μην είχε σταματήσει το θηλασμό, αλλά προφανώς δε γνωρίζει ότι υπάρχει η πιθανότητα για επαναγαλακτισμό. Όταν η θεία μου μου ανέφερε όλο αυτό το θέμα (γιατί ξέρει ότι ψάχνομαι πολύ και μέσω ίντερνετ κτλ) προβληματισμένη, της είπα ότι είχα διαβάσει για επαναγαλακτισμό, χωρίς βέβαια να ξέρω αν γίνεται στην περίπτωση της αδερφής της. Της είπα ότι θα ρωτήσω και αυτό έκανα!:D

Ο επαναγαλακτισμός σε μια τέτοια περίπτωση (εφόσον το επιθυμούν μαμά και παιδί) πόσο χρόνο θέλει και - βασικά- πως γίνεται;

Αν μπορούσες να μου δώσεις μια γενική εικόνα για να μπορέσω να της εξηγήσω της κοπέλας; Δυστυχώς δεν ξέρω (αλλά θα μάθω) πόσο πραγματικά το επιθυμεί κι εκείνη (γιατί το παιδί νομίζω θα χαρεί).

Σας ευχαριστώ πάντως πολύ για το χρόνο που διαθέσατε! Ελπίζω να βγει κάτι καλό!

4BMSp3.pngzHf1p3.png

Επίσης, να ρωτήσω κάτι ακόμα. Η θεία μου θηλάζει τη 16 μηνών κόρη της. Τους τελευταίους μήνες μου έλεγε συχνά ότι η μικρή προτιμούσε το ένα στήθος από το άλλο, αλλά χτες μου είπε ότι πλέον δε θέλει καθόλου στο 2ο (ας το πούμε έτσι) στηθος παρά μόνο στο ένα. Μόλις πάει να τη βάλει στο 2ο δε θέλει, κάνει τα δικά της (:mrgreen:) ώσπου να πάει σε αυτό που προτιμά.

Τι μπορεί να συμβαίνει; Αυτό μπορεί να της δημιουργήσει πρόβλημα στο 2ο στήθος; Δεν το αισθάνεται βέβαια πρησμενο. Παντως, επειδή την ώρα που θηλάζει η μικρή πολλές φορές πιάνει τη θηλή από το 2ο στήθος και την πιέζει, η θεία μου βλέπει ότι πετάγεται το γαλα. Άρα, τι να υποθέσουμε;

Συγνώμη για τα πολλά μηνύματα, αλλά γράφω και για άτομα που δεν έχουν επαφή με υπολογιστή. Κάπως να βοηθήσουμε! Ευχαριστώ και πάλι!

4BMSp3.pngzHf1p3.png

Επίσης, να ρωτήσω κάτι ακόμα. Η θεία μου θηλάζει τη 16 μηνών κόρη της. Τους τελευταίους μήνες μου έλεγε συχνά ότι η μικρή προτιμούσε το ένα στήθος από το άλλο, αλλά χτες μου είπε ότι πλέον δε θέλει καθόλου στο 2ο (ας το πούμε έτσι) στηθος παρά μόνο στο ένα. Μόλις πάει να τη βάλει στο 2ο δε θέλει, κάνει τα δικά της (:mrgreen:) ώσπου να πάει σε αυτό που προτιμά.

Τι μπορεί να συμβαίνει; Αυτό μπορεί να της δημιουργήσει πρόβλημα στο 2ο στήθος; Δεν το αισθάνεται βέβαια πρησμενο. Παντως, επειδή την ώρα που θηλάζει η μικρή πολλές φορές πιάνει τη θηλή από το 2ο στήθος και την πιέζει, η θεία μου βλέπει ότι πετάγεται το γαλα. Άρα, τι να υποθέσουμε;

Συγνώμη για τα πολλά μηνύματα, αλλά γράφω και για άτομα που δεν έχουν επαφή με υπολογιστή. Κάπως να βοηθήσουμε! Ευχαριστώ και πάλι!

Συμβαίνει!

Όταν είναι μεγάλο το μωρό δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά. Απλά συνεχίζει το θηλασμό από αυτό που προτιμά.

Ο επαναγαλακτισμός σε μια τέτοια περίπτωση (εφόσον το επιθυμούν μαμά και παιδί) πόσο χρόνο θέλει και - βασικά- πως γίνεται;

Αν μπορούσες να μου δώσεις μια γενική εικόνα για να μπορέσω να της εξηγήσω της κοπέλας;

Ισχύει ότι για τον επαναγαλακτισμό γενικά.

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=59853

Διαφημίσεις

μετα απο πολλες προσπαθειες εχω καταφερει να θηλαζω αποκλειστικα.

βεβαια επειδη ειναι αλλεργικος κανω συγκεκριμενη διατροφη εδω και 8,5 μηνες.

τελευταια εχω διαπιστωση οτι εχω εντονη τριχοφυια.

μηπως μπορειτε να μου πειτε τι να κανω? λεω αιματολογικες εξετασεις. τι λετε?

μετα απο πολλες προσπαθειες εχω καταφερει να θηλαζω αποκλειστικα.

βεβαια επειδη ειναι αλλεργικος κανω συγκεκριμενη διατροφη εδω και 8,5 μηνες.

τελευταια εχω διαπιστωση οτι εχω εντονη τριχοφυια.

μηπως μπορειτε να μου πειτε τι να κανω? λεω αιματολογικες εξετασεις. τι λετε?

να επισκευθείς ενδοκρινολόγο και αυτός θα σου πει τι εξετάσεις πρέπει να κάνεις

να επισκευθείς ενδοκρινολόγο και αυτός θα σου πει τι εξετάσεις πρέπει να κάνεις

ευχαριστω σιγουρα θα το κανω.

επισης θα ηθελα να ρωτησω για την ξαδερφη μου. τα μωρα μας εχουν διαφορα 3 ημερες, ειναι και το ιδιο αλλεργικο και θηλαζει αποκλειστικα. βεβαια αυτη δεν αντιμετωπισε προβλημα στο θηλασμο. το γαλα της ειναι αφθονο.

αυτη μετα απο τοσο καιρο εχει ενα αλλο θεμα της πεφτουν τα μαλλια. να απευθυνθει και αυτη σε ενδοκρινολογο;

Απορίες..

αν και διαβαζω μηνες το forum σήμερα εκανα εγγραφη καθοτι εχω κατι απορίες.. γέννησα τον σάββατο εναν αγόραρο 3.895 με φ.τ.ζητησα να τον εχω μαζι μου συνεχεια κ αποκλειστικο θηλασμο. οταν μου τον φέραν στο δωμάτιο και ξύπνησε τον θήλασα πρώτα στο ένα στηθος και μετα αφου το αφησε του προσφερα και το αλλο. καπως ετσι κύλησαν τα πρωτα γευματα μεχρι το επόμενο μεσημερι που δεν σταματαγε να κλαιει. ενω επιανε θηλη, η οποια ειχε αρχισει να ποναει, εκλαιγε πανω της και την αφηνε. τελικα του δωσαμε και 30 περιπου ml συμπληρωμα. προχθες που βγημα απο την κλινικη συνεχισα ναπροσφερω στηθος μεχρι να το αφηνει μονος και κατεληγε να τρωει κ απο τα δυο αλλα να μην ησυχαζει οποτε εδινα κ περιπου 40-60 ml συμπληρωμα. χθες μας κατεβηκε το γάλα!!οποτε πολυ χαρουμενη διαπιστωσα οτι ετρωγε μονο απο το στηθος κ κοιμοταν χορτατος 2,5 με 3 ωρες. μολις ξυπνουσε θηλαζε και απο τα δυο ωσπυ εκεινος να τα αφησει κ ξανακοιμοταν. αυτο εγινε για τεσσερα γευματα. στο τεταρτο χρειαστηκε να του αλλαξω πανα κ επειδη ειχε γλαρωσει απτον θηλασμο ξυπνησε κ αρχισε να κλαει απαρηγορητος. προσπαθουσα να τον ηρεμησω αλλα τιποτα.τον ξαναεβαλα στο στηθος κομοταν το αφηνε τον ξαπλωνα ξυπναγε. αυτο εγινε απο τισ 5 εως τισ 7.30 το απογευμα. καταληξαμε εγω κ αυτος πλανταγμενοι στο κλαμα κ χωρις αποτεσλεσμα. ο γιατρος μασ ειπε να δωσω κ λιγο συμπληρωμα μηπως πεινουσε. το ηπιε ολο αφου ειχε ξαναθηλασει αλλα απο τότε σταμαστησε να πιανει τον δεξι μαστο, που σκληρυνε πολυ. εβαλα θηλαστρο κ εδωσα στα επομενα δυο γευματα και θηλασε απο τον αριστερο μαστο κ με αντληση πηρε αλλα 30-40 ml απο τον δεξιο συν 60 ml συμπληρωμα. πραγματικα δεν ξερω τι αλλαξε απο το πρωι μεχρι το βραδυ. επεσα πολυ ψυχολογικα κ νιωθω πως τον κουραζω με ολο αυτο κ τον επιβαρυνω με τα κλαμματα μου.να ελπιζω οτι θα στρωσει? ολοι ετσι μου λενε.

συγνωμηγια το τεραστιο μηνυμα

" Ήρθες εσύ κι η νύχτα γέμισε φως" 30.10.10-23.10.12

Μ+Γ 09.09.02

N9tLp2.pngikF4p2.png

derbybaby καταρχήν να σου ζήσει το μωράκι σου!

Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβεις ότι είναι μια αρχή και για τους δυο σας. Θα χρειαστεί λίγος χρόνος για να βρείτε τους ρυθμούς σας. Όπως για εσένα είναι όλα νέα έτσι είναι και για τον γιο σου. Οπότε καλό είναι για αρχή ψυχραιμία. Υπομονή και μην βάζεις στο μυαλό σου ότι κουράζεις το μωρό. Θέλει χρόνο. Μην ακούς τους γιατρούς γιατί πάντα φταίει ο θηλασμός και για όλα δίνουν συμπλήρωμα. Αρα λοιπόν η ψυχολογία μετράει.

Το γάλα σου τώρα άρχισε και ο μπέμπης είναι μεγάλος σε κιλά οπότε λογικά θα χρειάζετε παραπάνω. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να τον καλύψεις. Θα μάθει το στήθος σου να παράγει όσο θέλει το μωρό. Θα πρέπει όμως να βάζεις το μωρό συνέχεια στο στήθος. Πρόσφερε το ένα στήθος, όταν χάσει το ενδιαφέρον του δώσε το άλλο. Αν το αφήσει και θέλει και άλλο ξαναπρόσφερε το πρώτο.

Πρόσεχε μόνο αυτό που λές ότι σκλήρυνε το δεξί σου στήθος. Έχεις σκληρό σημείο, είναι κόκκινο, σε πονάει? Ή απλά το νοιώθεις βαρύ? Πάντως να ξέρεις ότι υπάρχει περίπτωση το μωρό να προτιμάει το ένα στήθος από το άλλο περισσότερο. Ο δικός μου στην αρχή δεν έπιανε καθόλου αριστερά και αργότερα πάντα προτιμούσε την δεξιά πλευρά.

Ελπίζω να βοήθησα λίγο. Καλή συνέχεια!

xAh6.png h1d6.png

Γεια σας κοριτσια,

η αγχωμενη μανουλα ειμαι με θυμαστε? Εχω καιρο να μπω κι αυτο γιατι ειπα στον ευατο μου οτι θα επιστρεψω με νεοτερα αφου σαραντησω!!!!!

Πως εχει η ιστορια. Ειμαστε πλεον 43 ημερων.Εχω μια πολυ καλη συμβουλο θηλασμου (που την εχω πρηξει την κακομοιρα στα τηλεφωνα) πηγα στον οστεοπαθητικο ο οποιος το εκανε το θαυμα του!!!!Το σαγονι ως δια μαγειας μαλακωσε και επαψε να πονα το στηθος. Το σημπληρωμα το κοψα μαχαιρι ενα βραδυ που προσπαθουσα να την θηλασω και η μικρη δεν καθοταν με τιποτα και ειπα στον εαυτο μου οτι αυτη η νυχτα θα περασει χωρις μπουκαλι ή συριγγα και ετσι ηρθε το πρωι (με φανταζεστε ετσι ενα ζομπι που ηιθελε πειναγε και νυσταζε) αλλα τα καταφερα .Θηλαζουμε αποκλειστικα απο τις 20 Οκτωβριου. Ολα πανε καλα ως τωρα βρηκα και εναν τρομερο παιδιατρο που μου συστησε η συμβουλος ωστε να εχω το κεφαλι μου ησυχο ο οποιος μου πε τελος οι συριγγες τα ρολογια σωστη σταση θηλασμου και επιμονη με τους μαραθωνιους.

Τα καταφεραμε και ειμαι ενθουσιασμενη και περιφανη (ειχατε δικιο τελικα) βεβαια τα προβληματα τα χουμε και εδω θελω τη γνωμη σας.

Η μικρη ανοιγει το στομα να φαει απ τ αριστερο διαπλατα βεντουζαρει τρωει τα πρωτα λεπτα που χει ροη και μετα κανει θηλαστικη κινηση αλλα δεν καταπινει και εγω δεν νοιωθω απολυτως τιποτα σαν να μην τραβαει καταπινει πολυ πολυ αραια και πολλες φορες μου το πεταει γαλα υπαρχει και ροη αλλα οταν το παταω στο πανω μερος της αλω οταν παταω στη μεση καπου (εκει δηλαδη που βρισκεται το στομα της δεν βγαζει και γι αυτο η μικρη δεν το θελει. Στο δεξι παλι τρωει κανονικα γρηγορα και ασταματητα τωρα κανει 20 με 30 λεπτα νοιωθω το γαλα που τρεχει τους αδενες που κατεβαζουν το γαλα και το στομα της εδω δεν ειναι διαπλατα ανοιχτο αλλα αμβλια γωνια. Δεν μου πεταει τη θηλη απλα την παιρνει ο υπνος και σιγα σιγα το στομα ξεβεντουζαρει

Εδω να πω οτι σ αυτο που δεν θελει η θηλη ειναι πιο μεγαλη και εξερχουσα (ειχα επιπεδες θηλες) ενω σ αυτο που προτιμα η θηλη ειναι μικρη και πονεμενη πληγωμενη (δεν επουλωνεται η πληγη αφου ειναι συνεχεια στο στομα της). Καταλαβαινω οτι το προτιμα λογω ροης αλλα πρεπει καποια στιγμη η θηλη να φτιαξει!!!!!

Κακα κανουμε μια φορα την ημερα μεγαλη κενωση αλλα σπορακια δεν βλεπω παντα, εχουμε και μια υποψια για ΓΟΠ οποτε υπαρχει γκρινια αρκετη κοιμαται στο στηθος αφου φαει και πιπιλισει βγαινει και ξυπναει και κλαει σαν να μην εφαγε ποτε δεν κοιμαται πουθενα παρα μονο στον ωμο μας (ο παιδιατρος μου πε λογω ΓΟΠ θελε ωμο και γενικα κλιση σε ολα)

Και γω λεω ρε γαμωτο τι αλλο θα συμβει παω να κανω προσπαθεια και ολο εμποδια συναντω τωρα εφαγε για 10 λεπτα (απο αυτο που δεν θελει) και την πηρε ο υπνος να επιμεινω στο ιδιο ή να της δωσω το αλλο?

Αυτα ως τωρα εχω κι αλλα θεματα αλλα μην σας κουρασω με ενα ποστ.

Σας ευχαριστω παντως κοριτσια οι γνωσεις σας και η συμπαρασταση σας με βοηθησαν σε πολυ δυσκολες στιγμες.

Υπομονη επιμονη θελει και οποιαδηποτε δυνατη βοηθεια και διπλα σου ανθρωπους που σε στηριζουν οι αλλοι πανε περιπατο!!!!!

Αναμενω για αλλη μια φορα την συμβουλη σας. Και κατι ασχετο πλεον την ξυπναω ανα τριωρο το βραδυ ή οχι γιατι χθες κοιμηθηκε ενα 5ωρο τη νυχτα και ξυπνησα τρομαγμενη και την ταισα στον υπνο της. Δεν το καταλαβα κοιμηθηκε τοσο(ειχα να κοιμηθω 3 μερες και γω πανω απο 2 ωρες οποτε επεσα νεκρη)

RD3Up3.png

Γεια σας κοριτσια,

η αγχωμενη μανουλα ειμαι με θυμαστε? Εχω καιρο να μπω κι αυτο γιατι ειπα στον ευατο μου οτι θα επιστρεψω με νεοτερα αφου σαραντησω!!!!!

Πως εχει η ιστορια. Ειμαστε πλεον 43 ημερων.Εχω μια πολυ καλη συμβουλο θηλασμου (που την εχω πρηξει την κακομοιρα στα τηλεφωνα) πηγα στον οστεοπαθητικο ο οποιος το εκανε το θαυμα του!!!!Το σαγονι ως δια μαγειας μαλακωσε και επαψε να πονα το στηθος. Το σημπληρωμα το κοψα μαχαιρι ενα βραδυ που προσπαθουσα να την θηλασω και η μικρη δεν καθοταν με τιποτα και ειπα στον εαυτο μου οτι αυτη η νυχτα θα περασει χωρις μπουκαλι ή συριγγα και ετσι ηρθε το πρωι (με φανταζεστε ετσι ενα ζομπι που ηιθελε πειναγε και νυσταζε) αλλα τα καταφερα .Θηλαζουμε αποκλειστικα απο τις 20 Οκτωβριου. Ολα πανε καλα ως τωρα βρηκα και εναν τρομερο παιδιατρο που μου συστησε η συμβουλος ωστε να εχω το κεφαλι μου ησυχο ο οποιος μου πε τελος οι συριγγες τα ρολογια σωστη σταση θηλασμου και επιμονη με τους μαραθωνιους.

Τα καταφεραμε και ειμαι ενθουσιασμενη και περιφανη (ειχατε δικιο τελικα) βεβαια τα προβληματα τα χουμε και εδω θελω τη γνωμη σας.

Η μικρη ανοιγει το στομα να φαει απ τ αριστερο διαπλατα βεντουζαρει τρωει τα πρωτα λεπτα που χει ροη και μετα κανει θηλαστικη κινηση αλλα δεν καταπινει και εγω δεν νοιωθω απολυτως τιποτα σαν να μην τραβαει καταπινει πολυ πολυ αραια και πολλες φορες μου το πεταει γαλα υπαρχει και ροη αλλα οταν το παταω στο πανω μερος της αλω οταν παταω στη μεση καπου (εκει δηλαδη που βρισκεται το στομα της δεν βγαζει και γι αυτο η μικρη δεν το θελει. Στο δεξι παλι τρωει κανονικα γρηγορα και ασταματητα τωρα κανει 20 με 30 λεπτα νοιωθω το γαλα που τρεχει τους αδενες που κατεβαζουν το γαλα και το στομα της εδω δεν ειναι διαπλατα ανοιχτο αλλα αμβλια γωνια. Δεν μου πεταει τη θηλη απλα την παιρνει ο υπνος και σιγα σιγα το στομα ξεβεντουζαρει

Εδω να πω οτι σ αυτο που δεν θελει η θηλη ειναι πιο μεγαλη και εξερχουσα (ειχα επιπεδες θηλες) ενω σ αυτο που προτιμα η θηλη ειναι μικρη και πονεμενη πληγωμενη (δεν επουλωνεται η πληγη αφου ειναι συνεχεια στο στομα της). Καταλαβαινω οτι το προτιμα λογω ροης αλλα πρεπει καποια στιγμη η θηλη να φτιαξει!!!!!

Κακα κανουμε μια φορα την ημερα μεγαλη κενωση αλλα σπορακια δεν βλεπω παντα, εχουμε και μια υποψια για ΓΟΠ οποτε υπαρχει γκρινια αρκετη κοιμαται στο στηθος αφου φαει και πιπιλισει βγαινει και ξυπναει και κλαει σαν να μην εφαγε ποτε δεν κοιμαται πουθενα παρα μονο στον ωμο μας (ο παιδιατρος μου πε λογω ΓΟΠ θελε ωμο και γενικα κλιση σε ολα)

Και γω λεω ρε γαμωτο τι αλλο θα συμβει παω να κανω προσπαθεια και ολο εμποδια συναντω τωρα εφαγε για 10 λεπτα (απο αυτο που δεν θελει) και την πηρε ο υπνος να επιμεινω στο ιδιο ή να της δωσω το αλλο?

Αυτα ως τωρα εχω κι αλλα θεματα αλλα μην σας κουρασω με ενα ποστ.

Σας ευχαριστω παντως κοριτσια οι γνωσεις σας και η συμπαρασταση σας με βοηθησαν σε πολυ δυσκολες στιγμες.

Υπομονη επιμονη θελει και οποιαδηποτε δυνατη βοηθεια και διπλα σου ανθρωπους που σε στηριζουν οι αλλοι πανε περιπατο!!!!!

Αναμενω για αλλη μια φορα την συμβουλη σας. Και κατι ασχετο πλεον την ξυπναω ανα τριωρο το βραδυ ή οχι γιατι χθες κοιμηθηκε ενα 5ωρο τη νυχτα και ξυπνησα τρομαγμενη και την ταισα στον υπνο της. Δεν το καταλαβα κοιμηθηκε τοσο(ειχα να κοιμηθω 3 μερες και γω πανω απο 2 ωρες οποτε επεσα νεκρη)

Μπράβο σας:D. Χαίρομαι διπλά γιατί αξιοποιείς κάθε δυνατή βοήθεια…. Αυτό που αναφέρεις για τις θηλές μου φαίνεται ότι είναι θέμα χρόνου πιστεύω πως οσο μεγαλώνει θα στρώνει ακόμα πιο πολύ. Να επιμένεις και σε αυτό το στήθος που δεν προτιμάει και θα σου έλεγα να ξεκινάς πάντα από αυτό, προσπάθησε διάφορες στάσεις ποτέ όμως με πίεση. Αν την βλέπεις να τεμπελιάζει μπορείς να κάνεις breast compression για να επαναφέρεις το ενδιαφέρον της. Για την στάση μπορείς να δοκιμάσεις να ακουμπάς το χέρι σου στο μπράτσο του καναπέ βάζεις το κεφαλάκι της σε αυτό το χέρι οπότε το μωρό θα είναι πιο όρθιο για την ΓΟΠ αλλά και εσύ δεν θα χρειάζεται να βάζεις δύναμη να την κρατάς σταθερή(όταν ήμασταν σε αυτήν την ηλικία με βόλευε πολύ έτσι καμιά φορά έβαζα και ένα μαλακό μαξιλαράκι στο χέρι μου). Για την ΓΟΠ βοηθάει το μωρό να μην είναι πολύ ξαπλωμένο όταν θηλάζει να είναι το σόμα της δηλ. πιο όρθιο, όταν αρχίζει και χαλαρώνει την βάζεις για ρέψιμο και συνεχίζεις μετά. Το ρέψιμο βοηθάει πολύ γιατί απελευθερώνεται ο εγκλωβισμένος αέρας οπότε και το μωρό τρωει καλύτερα μετά και δεν κάνει πολλές αναγωγές. Συχνά γεύματα και να διασφαλίζεις ότι το μωρό παίρνει αρκετό και από το λιπαρό γάλα. το στρώμα της να είναι με κλίση. Αν καταναλώνεις πολλά γαλακτοκομικά προσπάθησε να τα μετριάσεις.

Για τον ύπνο θα σου έλεγα να είσαι σε επιφυλακή για λίγο ακόμα μέχρι να σιγουρευτείς ότι όλα οκ και το βάρος της μια χαρά. Ότι δηλ. μπήκατε σε μια ρουτίνα. Μην το κάνεις τρίωρο κάντο τετράωρο για λίγο καιρό ακόμα αν δεις ότι είστε σε όλα οκ σταματάς να ξυπνάς και ξεκουράζεσαι και εσύ ενώ προσπαθείς να έχεις αρκετά γεύματα εντός της ημέρας

Μπράβο σας:D. Χαίρομαι διπλά γιατί αξιοποιείς κάθε δυνατή βοήθεια…. Αυτό που αναφέρεις για τις θηλές μου φαίνεται ότι είναι θέμα χρόνου πιστεύω πως οσο μεγαλώνει θα στρώνει ακόμα πιο πολύ. Να επιμένεις και σε αυτό το στήθος που δεν προτιμάει και θα σου έλεγα να ξεκινάς πάντα από αυτό, προσπάθησε διάφορες στάσεις ποτέ όμως με πίεση. Αν την βλέπεις να τεμπελιάζει μπορείς να κάνεις breast compression για να επαναφέρεις το ενδιαφέρον της. Για την στάση μπορείς να δοκιμάσεις να ακουμπάς το χέρι σου στο μπράτσο του καναπέ βάζεις το κεφαλάκι της σε αυτό το χέρι οπότε το μωρό θα είναι πιο όρθιο για την ΓΟΠ αλλά και εσύ δεν θα χρειάζεται να βάζεις δύναμη να την κρατάς σταθερή(όταν ήμασταν σε αυτήν την ηλικία με βόλευε πολύ έτσι καμιά φορά έβαζα και ένα μαλακό μαξιλαράκι στο χέρι μου). Για την ΓΟΠ βοηθάει το μωρό να μην είναι πολύ ξαπλωμένο όταν θηλάζει να είναι το σόμα της δηλ. πιο όρθιο, όταν αρχίζει και χαλαρώνει την βάζεις για ρέψιμο και συνεχίζεις μετά. Το ρέψιμο βοηθάει πολύ γιατί απελευθερώνεται ο εγκλωβισμένος αέρας οπότε και το μωρό τρωει καλύτερα μετά και δεν κάνει πολλές αναγωγές. Συχνά γεύματα και να διασφαλίζεις ότι το μωρό παίρνει αρκετό και από το λιπαρό γάλα. το στρώμα της να είναι με κλίση. Αν καταναλώνεις πολλά γαλακτοκομικά προσπάθησε να τα μετριάσεις.

Για τον ύπνο θα σου έλεγα να είσαι σε επιφυλακή για λίγο ακόμα μέχρι να σιγουρευτείς ότι όλα οκ και το βάρος της μια χαρά. Ότι δηλ. μπήκατε σε μια ρουτίνα. Μην το κάνεις τρίωρο κάντο τετράωρο για λίγο καιρό ακόμα αν δεις ότι είστε σε όλα οκ σταματάς να ξυπνάς και ξεκουράζεσαι και εσύ ενώ προσπαθείς να έχεις αρκετά γεύματα εντός της ημέρας

Παντα την ξεκιναω απο το στηθος που δεν πολυ γουσταρει και την παλευω κανα 10 λεπτο τεταρτο με συμπιεση εννοειται. Απλα νοιωθω σαν να πιανει εναν αδενα σ αυτο οποτε μετα δεν βρισκει (σκεψου οτιαυτο το στηθος το χρησιμοποιω οταν θελει να πιπιλισει για να την παρει ο υπνος.)Μπορει να λεω και βλακειες και να ναι οπως τα λες. Ετσι την θηλαζω οπως ακριβως τιο περιγραφεις (μου το πε και ο παιδιατρος). Στο θεμα υπνος δεν κοιμαται στην καλαθουνα μονο στο καθισματακι του αυτοκινητου (ριλαξ δεν εχω οποτε την βαζω εκει αφου εχω βαλει πετσετα για να ναι ορθια)κοιμαται μονο πανω νας και μπρουμητα. Τι να κανω?Οπουδηποτε αλλου ξυπναει. Οσο για το λιπαρο πως θα το καταλαβω οτι το παιρνει?Απλα βλεπω οτι το στηθος αδιαζει οποτε θεωρω οτι το πηρε. Αν θηλαζει ενεργα στο μισαωρο δεν το χει παρει?Επισης εφοσον παντα την ξεκιναω απο το μη επιθυμητο στηθος παντα δεν θα τρωει το λιπαρο μεχρι να μου το αδειασει?

Γαλακτοκομικα δεν καταναλωνω καθολου εξαρχης (σε περιπτωση που μου τυχαινε)απλα εχουμε θεμα με το ρεψιμιο με δυσκοιλια ρευεεται (περναει μιση ωρα και ρεψιμο καθολου τι να κανω?

RD3Up3.png

Παντα την ξεκιναω απο το στηθος που δεν πολυ γουσταρει και την παλευω κανα 10 λεπτο τεταρτο με συμπιεση εννοειται. Απλα νοιωθω σαν να πιανει εναν αδενα σ αυτο οποτε μετα δεν βρισκει (σκεψου οτιαυτο το στηθος το χρησιμοποιω οταν θελει να πιπιλισει για να την παρει ο υπνος.)Μπορει να λεω και βλακειες και να ναι οπως τα λες. Ετσι την θηλαζω οπως ακριβως τιο περιγραφεις (μου το πε και ο παιδιατρος). Στο θεμα υπνος δεν κοιμαται στην καλαθουνα μονο στο καθισματακι του αυτοκινητου (ριλαξ δεν εχω οποτε την βαζω εκει αφου εχω βαλει πετσετα για να ναι ορθια)κοιμαται μονο πανω νας και μπρουμητα. Τι να κανω?Οπουδηποτε αλλου ξυπναει. Οσο για το λιπαρο πως θα το καταλαβω οτι το παιρνει?Απλα βλεπω οτι το στηθος αδιαζει οποτε θεωρω οτι το πηρε. Αν θηλαζει ενεργα στο μισαωρο δεν το χει παρει?Επισης εφοσον παντα την ξεκιναω απο το μη επιθυμητο στηθος παντα δεν θα τρωει το λιπαρο μεχρι να μου το αδειασει?

Γαλακτοκομικα δεν καταναλωνω καθολου εξαρχης (σε περιπτωση που μου τυχαινε)απλα εχουμε θεμα με το ρεψιμιο με δυσκοιλια ρευεεται (περναει μιση ωρα και ρεψιμο καθολου τι να κανω?

Δοκίμασε και την στάση football hold έτσι όταν θα την έχεις στο αριστερό στήθος μπορείς να κρατάς το κεφάλι της δεξιά για να την διευκολύνεις, επίσης και αυτή η στάση διασφαλίζει να είναι το μωρό σταθερό καθώς κρατάς το κεφάλι με το ελεύθερο χέρι. Δες εδώ http://www.google.gr/url?sa=t&source=web&cd=1&ved=0CBUQtwIwAA&url=http%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3Dxb7FauyMQSg&ei=oG3eTOCvMYqJhQeak_nJDQ&usg=AFQjCNHppsUzvDbqoR9Dh5rqFXqlZjTmZg

Μπρούμυτα μην την βάζεις για ύπνο είναι πολύ μικρή ακόμα. Αν το μωρό παίρνει και από το λιπαρό γάλα φαίνεται κυρίως στις κενώσεις χρώμα κίτρινο μέχρι μουσταρδί και κόκκους.

Μπορείς να την βάλεις στο κρεβατάκι της και να σηκώσεις λίγο το στρώμα σε κλίση. Για το ρέψιμο την βάζεις στον ώμο χτυπάς ελαφρά την πλατούλα της επίσης μπορείς να την βάζεις στα γόνατά σου μπρούμυτα και να χαϊδεύεις την πλατούλα και περιμένεις κάτι άλλο δεν υπάρχει.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...