Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπαθεια για αποκλειστικο θηλασμο

Recommended Posts

Την παιρνω λοπον.....της εξηγω την κατασταση και μου λεει....2 ωρες ειναι υπερβολη να θηλαζω, μετα το 40 λεπτο δεν εχω γαλα και το παιδι τρωει αερα γι αυτο κλαει πιθανον το γαλα μου δεν της φτανει γι αυτο δεν αφηνει καθολου το στηθος (ειναι και μεγαλουτσικη θελει φαι). Της λςω εγω οτι και μετα το 2ωρο εχω γαλα και οτι οσο καθεται εγω θα κατεβαζω οχι μου λεει ειναι λαθος βαλε χ. Μα εχω ενα βιβλιο....σκιστο το βιβλιο.Θα πρεπε λεει το στηθος να ειναι γεματο οχι μαλακο οπως νοιωθω εγω το δικο μου. Και το αποκορυφωμα οτι λογικα σε λιγες μερες το γαλα θα μου κοπει!!!Τι να κανουμε λεει ετσι ειναι οι αδενες δεν εγινε και τιποτα......

Λυπάμαι που για μια ακόμη φορά μια μαία αποδεικνύει το πόσο λίγα ξέρει και πόσο λάθος τα ξέρει.

Είναι εντυπωσιακό που από το τηλέφωνο κατάλαβε τα πάντα και ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι που προέβλεψε το μέλλον.

Πάντως και η δική μου μαία την ίδια ακριβώς πρόβλεψη είχε κάνει! Με είχε προετοιμάσει από την εγκυμοσύνη μάλιστα και μου είχε πει ότι τα γάλατα που κυκλοφορούν σήμερα είνα πολύ καλά και να μην στεναχωριέμαι αν δεν έχω γάλα.

Μου είπε μάλιστα να βγάλω γάλα σε ένα μπωλ με το χέρι για να δω πόσο έχω! :roll:

Όταν με είδε μετά από 6 μήνες κατάλαβε ότι θηλάζω, χωρίς να της πω τίποτα και χωρίς να τη ρωτήσω μου είπε επί λέξη: "άντε να το κόβεις σιγά-σιγά".

Όταν τη ρώτησα γιατί, δεν απάντησε. Αλλά ρώτησε:

"πόσο έχεις σκοπό να θηλάσεις ΕΣΥ;"

Θα έπρεπε να της δώσω λογαριασμό;:roll:

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

δεν θα σχολιάσω τα κουλά που σου είπε η μαία, αν ξαναμιλήσετε να της πεις να σκίσει αυτή το δίπλωμα της, αν έχει..

:mrgreen:

Σχετικά με τον άνδρα σου, παρόλο που σε φροντίζει τόσο πολύ είναι λογικό να νοιώθει αποκλεισμένος :rolleyes: εσύ και το μωρό αποτελείται μια ενότητα ειδικά τώρα, πάντως την γυναίκα του δεν θα την έχει ποτέ πίσω όπως ήταν πριν (μην του το πεις αυτό:wink::-))

Ναι αλλά η νέα εκδοχή μπορεί να είναι καλύτερη από την προηγούμενη! :wink:

:arrow: Για τις θηλές, αν τις χρησιμοποιείς νομίζω πρέπει να τις αφαιρείς μετά από λίγο και νομίζω συνδεόνται με μείωση της παραγωγής, αλλά περίμενε καλύτερα να σου απαντήσει η Αγλαία σε αυτό μην σου λέω καμιά μπούρδα!

Αν το μωρό θηλάζει καλά με τις ψευδοθηλές, η παραγωγή δεν επηρεάζεται.

Το θέμα είναι αν θηλάζει καλά το μωρό.

dearcatherine, το δικό μου μωρό δεν θήλαζε καλά, με έβαλε σε μεγάλες περιπέτειες (τόσο μεγάλες που έγινα και σύμβουλος θηλασμού!) αλλά τα καταφέραμε. :wink:

Καλησπερα κοριτσια,

σημερα μιλησα με μια συμβουλο θα ερθει την Τριτη το πρωι να μας δει. Μου εδωσε βεβαια ηδη καποιες οδηγιες και φυσικα στηριξε την γνωμη μου και το ενστικτο μου. Απλα μου πε οτι μπορει να εχω ενα μωρο που θελει να ειναι πανω μου συνεχεια αλλα πρεπει πρωτα να μας δει φυσικα. Ηδη νοιωθω καλυτερα. Περιμενω πως και πως την Τριτη!!!

Η μαια ετσι κ αλλιως ηταν σα να μην μλησαμε ποτε καταλαβα οτι ηταν αλλη μια απ τις πολλες ασχετες που δουλευει σε ενα μαιευτηριο και θα παραπληροφορησει κι αλλες μανουλες!!!

Σημερα θηλασαμε χωρις βοηθηματα (θηλες, συμπληρωμα κτλ)και κοιμηθηκαμε μαζι βεβαια καθε μια ωρα ξυπναγε και ετρωγε για κανα 2ωρο. Το θεμα ειναι οτι στο τελος απλα πιπιλαει και δεν τ αφηνει με αποτελεσμα να ποναω καθως θηλαζω ειδικα στ αριστερο.(ειμαι αρκετα ανοιχτοχρωμη με ευαισθητο δερμα).Το θεμα ειναι οτι απ τ απογευμα δεν λεει να κοιμηθει της δωσαμε συμπληρωμα θηλασα (οσο μπορουσα)τιποτα το ματι γαριδα και κλαει......ακομα και τωρα την εχει ο αντρας μου και την κουναει κ αυτη εκει δεν κλεινει ματι......

Και μια και αναφερθηκα σε κεινον και γω αυτο πιστευω Αγλαια και νομιζω και κεινος το ιδιο. Μου το χει πει αλλοστε.(Γι αυτο και τον αγαπαω τοσο πολυ!!)

Να τις ξανα βαλω τις θηλες αν μ ανακουφιζουν για να μην ποναω δηλαδη? Αν θηλαζςι καλα το μωρο δεν ξερω θεωρω πως ναι αλλα αν δεν με δει και η συμβουλος δεν ειμαι σιγουη.

Παλι κλαει ρε κοριτσια τι να κανουμε????

RD3Up3.png

Καλησπερα κοριτσια,

σημερα μιλησα με μια συμβουλο θα ερθει την Τριτη το πρωι να μας δει. Μου εδωσε βεβαια ηδη καποιες οδηγιες και φυσικα στηριξε την γνωμη μου και το ενστικτο μου. Απλα μου πε οτι μπορει να εχω ενα μωρο που θελει να ειναι πανω μου συνεχεια αλλα πρεπει πρωτα να μας δει φυσικα. Ηδη νοιωθω καλυτερα. Περιμενω πως και πως την Τριτη!!!

Η μαια ετσι κ αλλιως ηταν σα να μην μλησαμε ποτε καταλαβα οτι ηταν αλλη μια απ τις πολλες ασχετες που δουλευει σε ενα μαιευτηριο και θα παραπληροφορησει κι αλλες μανουλες!!!

Σημερα θηλασαμε χωρις βοηθηματα (θηλες, συμπληρωμα κτλ)και κοιμηθηκαμε μαζι βεβαια καθε μια ωρα ξυπναγε και ετρωγε για κανα 2ωρο. Το θεμα ειναι οτι στο τελος απλα πιπιλαει και δεν τ αφηνει με αποτελεσμα να ποναω καθως θηλαζω ειδικα στ αριστερο.(ειμαι αρκετα ανοιχτοχρωμη με ευαισθητο δερμα).Το θεμα ειναι οτι απ τ απογευμα δεν λεει να κοιμηθει της δωσαμε συμπληρωμα θηλασα (οσο μπορουσα)τιποτα το ματι γαριδα και κλαει......ακομα και τωρα την εχει ο αντρας μου και την κουναει κ αυτη εκει δεν κλεινει ματι......

Και μια και αναφερθηκα σε κεινον και γω αυτο πιστευω Αγλαια και νομιζω και κεινος το ιδιο. Μου το χει πει αλλοστε.(Γι αυτο και τον αγαπαω τοσο πολυ!!)

Να τις ξανα βαλω τις θηλες αν μ ανακουφιζουν για να μην ποναω δηλαδη? Αν θηλαζςι καλα το μωρο δεν ξερω θεωρω πως ναι αλλα αν δεν με δει και η συμβουλος δεν ειμαι σιγουη.

Νομίζω ότι βιάζεσαι και καταπιέζεσαι πολύ. Το μωρό σου μέχρι προχθές έπινε 460 μλ ξένο γάλα συμπλήρωμα αυτό δεν μπορεί να κοπεί έτσι απλά είναι τουλάχιστον το μισό γάλα που χρειάζεται . Η παραγωγή σου θα αυξάνεται σταδιακά ανά 4-7 μέρες θα βλέπεις διαφορά κάνοντας αυτά που προαναφέρθηκαν. Να δίνεις συμπλήρωμα όταν εξαντλείς την προσπάθεια σου στο στήθος. θηλάζει στο ένα μόλις σταματάει το βάζεις να ρευτεί, προσφέρεις το άλλο για όσο κάνει καλές θηλαστικές κινήσεις και μετά συμπλήρωμα όσο θέλει το μωρό- ολοκληρώνεις την προσπάθεια με το θήλαστρο για 10-15 λεπτά. Πάντα μετράς πάνες να είναι 8 βρεγμένες.

Όσο για τη μαία να κρατήσεις το τηλέφωνό της και όταν με το καλό όλα έρθουν όπως τα θες να την πάρεις να της κάνεις μαθήματα γιατί είναι απαράδεκτη.

Καλησπερα κοριτσια,

Καλημέρα!

Με αφορμή το μήνυμά σου θέλω να αναφέρω και πάλι τη δική μου ιστορία εν συντομία για να σου δώσω κουράγιο.

Από τον 8ο μήνα της εγκυμοσύνης μου παρακολούθησα σεμινάρια μητρικού θηλασμού στο Έλενα και ιδιωτικά. Είχα αποφασίσει ότι θα θηλάσω για 6 μήνες και δεν είχα την παραμικρή αμφιβολία ότι θα τα καταφέρω με τόσα μαθήματα και ενημέρωση. Έτσι πίστευα...

Όταν όμως γεννήθηκε το μωρό και έμεινε 5 ημέρες στη ΜΕΝΝ λόγω εμετών, χάθηκε το πρώτο πολύτιμο διάστημα για να ξεκινήσει ο θηλασμός σωστά. Τότε δεν φοβήθηκα, λόγω άγνοιας, αλλά και επειδή είχα μια πολύ καλή μαία, όπως πίστευα, και εξίσου καλή παιδίατρο και συγγενή.

Για να μην μακρυγορώ, στις 15 ημέρες η κόρη μου είχε ίσα ίσα ανακτήσει το βάρος γέννησης και η παιδίατρος επέβαλε ξένο, χωρίς καμία συμβουλή και βοήθεια. Το θεώρησε δεδομένο.

Να αναφέρω εδώ ότι είχα φοβερά τραυματισμένες θηλές και ένα μωρό που θήλαζε 5 (!) φορές την ημέρα γιατί, κατά την παιδίατρο, δεν έπρεπε να το ξυπνάω. Επιπλέον, η μαία, που ήρθε και στο σπίτι όταν επιστρέψαμε από το μαιευτήριο, τα βρήκε όλα τέλεια στην τοποθέτηση του μωρού και στο θήλαστρο που χρησιμοποιούσα τότε για να κάνω αύξηση (mini electric Medela).

Εν ολίγοις, χάρη στο φόρουμ και σε όλες τις κυρίες που είναι πραγματικά εξαιρετικές και μου άνοιξαν τα μάτια, τα καταφέραμε, με πολύ κόπο βέβαια. Στις 40 ημέρες μας επισκέφθηκε σύμβουλος θηλασμού, μου είπε ότι το μωρό δεν θηλάζει σωστά και μου έδειξε πώς είναι η σωστή θέση, αν και αργήσαμε να τα καταφέρουμε, ακολούθησαν δύο συνεδρίες σε οστεοπαθητικό, ο οποίος βοήθησε καθοριστικά, όπως και το νοσοκομειακό θήλαστρο που νοίκιασα για πολλούς μήνες.

Τελικά, η κόρη μου κατάφερε να θηλάζει σωστά όταν έγινε 4 μηνών, αλλά στους 2 μήνες κόψαμε εντελώς το συμπλήρωμα, με τέτοια επιτυχία που από τότε δεν ξαναέβαλε μπιμπερό στο στόμα της όσο κι αν προσπάθησα να της το ξαναμάθω για πρακτικούς λόγους.

Σήμερα η κόρη μου είναι 10 μηνών και θηλάζει ακόμη προς έκπληξη όλων.

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην τα καταφέρεις.

Καλή δύναμη!:-D

Β.Α.Γ.Γ.2009

Διαφημίσεις

Σας ευχαριστω πολυ γισ το κουραγιο κσι την υποστηριξη.

Ξερω οτι δεν ειμαι ουτε μονη, ουτε η μονη και μεσα απο τοσες ιστοριες και περιπετειες που διαβαζω παιρνω δυναμη και συνεχιζω. Θα ακολουθησω τις συμβουλες σου ΚΡΙΣΤΙΝΑ ξερω οτι το συμπληρωμα πρεπει να κοπει σιγα σιγα.

ggb2009 τι νσ πω εφοσον τα καταφερατε κατω απο τετοιες συνθηκες το δικο μου προβλημα ειναι σαν να εχει λυθει ειναι θεμα χρονου.

Τωρα ειμαι σιγουρη οτι ειναι θεμα στασης και οτι κατι δεν κανω σωστα για τι σ αυτο το γευμα εβαλα τις θηλες και η μικρη καταπινε στο τελος που την πηρε ο υπνος ειχε μεινει γαλα στη θηλη. Το θεμα ειναι οτι δεν μου το αφηνει συνηθως κοιμαται στο στηθος(προφανως κουραζεται?). Πιστευω οτι εχουμε ξεκινησει στραβα και το μικρο προσπαθει να μαθει να τρωει και τσαντιζεται. Εγω προφανως δεν χρησιμοποιω σωστα τη σταση και γι αυτο περναμε 2 ωρες θηλαζοντας.....

Τη μαια εννοειται οτι θα της τηλεφωνησω (μου χε πει μαλιστα να την θηλασω για 40 λεπτα 20 απ το καθε στηθος μετα να της δωσω συμπληρωμα 40ml -το μισο δηλαδη απ οσο πινει- και να την παρω να της πω τι εγινε. Φυσικα δεν την πηρα ποτε. Θα της τηλεφωνησω ομως οταν με το καλο ολα πανε καλα (μη σας πω οτι θα παω απο κει να της πεταξω το γαλα στη μουρη)για να δει και η ιδια οτι δεν μου εχει κοπει!!!!

Κοριτσια και παλι σας ευχαριστω ολες που μοιραζεστε τις εμπειριες σας μαζι μου με βοηθαει πραγματικα(ξερω οτι το ξερετε)

Ελπιζω συντομα να εχουν τελειωσει ολα και να σας πω κοριτσια τα καταφεραμε και ξερω οτι θα χαρειτε γιατι θα εστε και σεις μερος της επιτυχιας μας!!!!

RD3Up3.png

Να 'μαι και παλι...

Εχω πολυ εντονο προβληματισμο καθως ενω κανω οτι εχουμε πει ( μαραθωνιοι θηλασμοι, τακτικοι, συμπληρωμα διατροφης και ξενο γαλα μονο ως εσχατη λυση και μετα απο ωρες θηλασμου και σπαρακτικου κλαματος ) δεν υπαρχει προοδος. Δηλαδη ενω ξεκινωντας την προσπαθεια πριν 12 ημερες μειωσαμε απο τα 360 γρ. της κλινικης το συμπληρωμα σε 225-220-210-160 μετα αρχισε η ανοδος , δηλαδη αναλυτικα 220-260-265-240-240 και χθες το εντυπωσιακο 280 γρ. ξενου γαλακτος. Δεν θα επρεπε σταδιακα να μειωνεται η προσληψη αντι να αυξανεται? Το μονο θετικο ειναι οτι τη νυχτα κανουμε 3-4 γευματα μονο θηλασμο . Η αλλη αλλαγη ειναι οτι πλεον και μεσα στην ημερα εχουμε περισσοτερα γευματα μονο θηλασμο αλλα ενω αρχικα το συμπληρωμα διαιρουνταν σε περισσοτερα μικρα γευματα τωρα περιοριζεται σε 2-3 αλλα με μεγαλυτερη- πολυ μεγαλυτερη ποσοτητα .Μηπως θα επρεπε να του το μοιραζω σε περισσοτερα γευματα?Επισης πλεον δεν πεφτει σε κωμα μετα απο καθε μπουκαλι μπορει και να ξυπνησει μετα απο μια ωρα και να θηλασει για 15 λεπτα και να ξανακοιμηθει.

Γενικα ειναι λογικο αυτο που συμβαινει? Θελω να ελπιζω οτι απλως χρειαζεται ο μικρος περισσοτερο γαλα και για αυτο δεν φαινεται στα νουμερα η προοδος αλλα οτι εχει αυξηθει η παραγωγη μου. Θα μπορουσε να ισχυει αυτο?Η απλως ειναι νωρις να δω αποτελεσματα?

Αυριο θα παραγγειλω νοσοκομειακο θηλαστρο ( ελπιζω να βρω) και θα συνεχισω με αυτο την προσπαθεια. Η απορια μου για τις αντλησεις ειναι : θα κανω αντλησεις ανα 2-3 ωρες , ασχετα με το ποτε θηλαζω ή παντα μετα που θα τελειωνω τον θηλασμο? Και πρεπει να αφιερωνω αυστηρα 10 ή 13 λεπτα ή μπορω αν θελω και περισσοτερο χρονο?

Σας ευχαριστω πολυ και παλι.Με εχετε βοηθησει απιστευτα και χωρις εσας ισως να ειχα ηδη απογοητευτει.

Δεν θα επρεπε σταδιακα να μειωνεται η προσληψη αντι να αυξανεται?

Aυτό θα μπορούσε να συμβεί μόνο αν οι ανάγκες του μωρού παρέμεναν σταθερές. Όμως τις πρώτες εβδομάδες της ζωής του οι ανάγκες του είναι συνεχώς αυξανόμενες.

Το μονο θετικο ειναι οτι τη νυχτα κανουμε 3-4 γευματα μονο θηλασμο.

Η αλλη αλλαγη ειναι οτι πλεον και μεσα στην ημερα εχουμε περισσοτερα γευματα μονο θηλασμο

Αυτό σημαίνει ότι το γάλα αυξάνεται ή/και ότι η αποτελεσματικότητα του μωρού στο θηλασμό αυξάνεται.

αλλα ενω αρχικα το συμπληρωμα διαιρουνταν σε περισσοτερα μικρα γευματα τωρα περιοριζεται σε 2-3 αλλα με μεγαλυτερη- πολυ μεγαλυτερη ποσοτητα .

Το μωρό τρώει σε όλα τα γεύματα περισσότερο σε σχέση με αυτό που έτρωγε πριν.

Αλλά θηλάζει και πιο αποτελεσματικά, οπότε δεν χρειάζεται συμπλήρωμα στα περισσότερα γεύματα.

Μηπως θα επρεπε να του το μοιραζω σε περισσοτερα γευματα?

Όχι, είναι πολύ καλύτερα έτσι όπως θηλάζει τώρα.

Γενικα ειναι λογικο αυτο που συμβαινει?

Είναι λογικό, για ένα μωρό που δεν θηλάζει πολύ αποτελεσματικά και χρειαζόταν βοήθεια στα περισσότερα γεύματα με αποτέλεσμα η παραγωγή να είναι περιορισμένη. Όσο περνούν οι μέρες, βελτιώνει τον τρόπο που θηλάζει, αυξάνει την παραγωγή και χρειάζεται βοήθεια σε λιγότερα γεύματα.

Θελω να ελπιζω οτι απλως χρειαζεται ο μικρος περισσοτερο γαλα και για αυτο δεν φαινεται στα νουμερα η προοδος αλλα οτι εχει αυξηθει η παραγωγη μου. Θα μπορουσε να ισχυει αυτο?Η απλως ειναι νωρις να δω αποτελεσματα?

Αποτελέσματα έχεις ήδη δει, στα νούμερα δεν φαίνεται γιατί το μωρό πλέον τρώει περίπου το διπλάσιο σε σχέση με αυτό που έτρωγε τις πρώτες μέρες.

Αυριο θα παραγγειλω νοσοκομειακο θηλαστρο ( ελπιζω να βρω) και θα συνεχισω με αυτο την προσπαθεια. Η απορια μου για τις αντλησεις ειναι : θα κανω αντλησεις ανα 2-3 ωρες , ασχετα με το ποτε θηλαζω ή παντα μετα που θα τελειωνω τον θηλασμο? Και πρεπει να αφιερωνω αυστηρα 10 ή 13 λεπτα ή μπορω αν θελω και περισσοτερο χρονο?

Δεν είμαι βέβαιη ότι το χρειάζεσαι, αλλά θεωρώ καλή ιδέα το να προσπαθήσεις και με αυτό.

Θα σου συνιστούσα να κάνεις μόνο 3 αντλήσεις το 24ωρο, περιορισμένες στις ώρες που το μωρό θέλει συμπλήρωμα.

Κάθε άντληση να διαρκεί 13-15 λεπτά σε κάθε στήθος (ή συνολικά αν έχεις διπλό σύστημα άντλησης). Περισσότερο δεν έχει νόημα.

Αυτές οι αντλήσεις έχουν σκοπό να δώσουν στο στήθος πρόσθετο ερέθισμα για να αυξηθεί πιο γρήγορα η παραγωγή.

Τις υπόλοιπες ώρες είναι καλύτερα να μην αντλείς για να μη διαταράξεις τα γεύματα στα οποία το μωρό θηλάζει αποκλειστικά.

Καλημερα,

σημερα ηρθε η παιδιατρος για ζυγισμα και πηραμε το βαρος της γεννας (3580) με μια μικρη αποκλιση λογω του οτι δεν εχει κανει κακα ενα 24ωρο. Μου πε λογικα πως το συμπληρωμα της προκαλει προβλημα.

Επισης εδω και 2 μερες το πρωι λιωνει στον υπνο και τ απογευμα απο τις 6 μεχρι τις 12 κλαιει και τσιριζει ασταματητα. Τρωειι κανει μπανιο χαλαρωνει ξανα παλι. Μου πε οτι ειναι το εντερακι της και ποναει γιατι σφιγγεται και σν συνεχιστει να παρω ενα ροφημα χαμομηλιου και να το βαλω στο σημπληρωμα ειναι σωστο?

Τωρα το αλλο που μου πε και θελω τη γνωμη σας. Να μην την ξυπναω στο 2ωρο αλλα να την αφηνω να ξυπναει μονη της στο 3ωρο 4ωρο για να πειναει και να την παλεψω στο στηθος θα ναι και πιο δυνατη και θα ρουφαει καλυτερα. Δηλαδη να της το δινω οποτε το ζηταει εκεινη και να μην το προσφερω απο μονη μου. Λογω του οτι ειναι μεγαλη κιολας μπορει να κοιμαται τοσες ωρες χωρις να χουμε προβλημα. Εγω της ειπα οτι φοβαμαι μην μου μειωθει το γαλα αν αργησει να πιασει στηθος και μου πε πως δεν εχω τετοιο προβλημα. Αν παιρνει 28 με 30 γρ την ημερα θα μαστε οκ. Μην γινει και χοντρη....Επισης μου πε πως η ποσοτητα του συμπληρωματος ειναι λιγη οποτε τρωει κ απο μενα και οτι γρηγορα θα το κοψουμε. (Πηρε 180 γρ σε 5 μερες).

Εσεις τι λετε συμφωνειτε με ολα αυτα? μου τα λεει σωστα? Να την ταιζω οποτε θελει αυτη και να αντλω στο 2ωρο?ή μου λεει βλακειες και να την ξυπναω νωριτερα?

Συμπληρωμα να της δινω σε καθε γευμα?Αν την παιρνει ο υπνος στο θηλασμο τι να κανω?

RD3Up3.png

Καλημερα,

σημερα ηρθε η παιδιατρος για ζυγισμα και πηραμε το βαρος της γεννας (3580) με μια μικρη αποκλιση λογω του οτι δεν εχει κανει κακα ενα 24ωρο.

Μπράβο σας! :D

Μου πε λογικα πως το συμπληρωμα της προκαλει προβλημα.

Σωωωωπα!:mrgreen:

Επισης εδω και 2 μερες το πρωι λιωνει στον υπνο και τ απογευμα απο τις 6 μεχρι τις 12 κλαιει και τσιριζει ασταματητα. Τρωειι κανει μπανιο χαλαρωνει ξανα παλι. Μου πε οτι ειναι το εντερακι της και ποναει γιατι σφιγγεται και σν συνεχιστει να παρω ενα ροφημα χαμομηλιου και να το βαλω στο σημπληρωμα ειναι σωστο?

Γενικώς, το μωρό που θηλάζει δεν χρειάζεται τίποτε άλλο εκτός από το γάλα της μαμάς του. Ξέρω, γω μήπως τα λέει λίγο αντιφατικά :confused: Γιατί να πάρεις χαμομήλι; εδώ λέμε να κόψεις το συμπλήρωμα. Εξάλλου δεν είναι αποδεδειγμένο ότι βοηθά σε κολικούς, αν είναι αυτό Και επίσης, ότι πίνει εκτός από το γαλατάκι σου έχει επίπτωση στην παραγωγή σου. Και είναι και κενό σε θερμίδες το χαμομήλι, θα χάνει και από εκεί.

Τωρα το αλλο που μου πε και θελω τη γνωμη σας. Να μην την ξυπναω στο 2ωρο αλλα να την αφηνω να ξυπναει μονη της στο 3ωρο 4ωρο για να πειναει και να την παλεψω στο στηθος θα ναι και πιο δυνατη και θα ρουφαει καλυτερα. Δηλαδη να της το δινω οποτε το ζηταει εκεινη και να μην το προσφερω απο μονη μου. Λογω του οτι ειναι μεγαλη κιολας μπορει να κοιμαται τοσες ωρες χωρις να χουμε προβλημα. Εγω της ειπα οτι φοβαμαι μην μου μειωθει το γαλα αν αργησει να πιασει στηθος και μου πε πως δεν εχω τετοιο προβλημα. Αν παιρνει 28 με 30 γρ την ημερα θα μαστε οκ. Μην γινει και χοντρη....Επισης μου πε πως η ποσοτητα του συμπληρωματος ειναι λιγη οποτε τρωει κ απο μενα και οτι γρηγορα θα το κοψουμε. (Πηρε 180 γρ σε 5 μερες).

Νομίζω ότι δεν πρέπει να την αφήνεις να πεινάει πολύ, θα σου πει και η Αγλαία για όλα αυτά πιο σωστά -και για το χαμομήλι- αλλά εγώ όταν την αφήνω και πεινάει πολύ δεν συνεργάζεται με τίποτα στο στήθος και αναγκάζομαι να της δώσω μπιμπερό.

Διαφημίσεις

Αγλαία έχω την εξής απορία: θήλασα το απόγευμα την μικρή (την έπιασα στον ύπνο χεχε:D) η οποία βέβαια ρούφαγε όποτε το θυμόταν παρόλο που έκανα breast compression. Όταν άφησε το ένα στήθος,την έβαλα στο άλλο και ζούληξα το πρώτο για να δω αν είχε αδειάσει και πετάχτηκε γάλα σαν μικρός πίδακας -πάει το τραπεζάκι :mrgreen:. Η μικρή έφαγε και από το άλλο στήθος και το άφησε μόνη της. Της έδωσα μπιμπερό και έφαγε 60μλ -μάλλον δεν χόρτασε;;:?- και εγώ έκανα άντληση και από το στήθος που είχε πεταχτεί γάλα παρόλο που το άφησα 15 λεπτά έβγαλα μόνο 10μλ :confused: Γενικώς, είμαι οριακά στην παραγωγή, δηλαδή πίνει γάλα ημέρας η μπέμπα! Σήμερα ας πούμε έχει φάει 2 γεύματα στήθος από το ένα, αυτό το γεύμα το απόγευμα, σύνολο δηλαδή 3 γεύματα και 420μλ από μπιμπερό. Και στο ψυγείο έχω άλλα 140μλ, τώρα θα κάτσω να βγάλω (από τις 18:30 που έβγαλα μετά το θηλασμό) Τι συμβαίνει τελικά με την παραγωγή;;:confused: :confused:

Αγλαία έχω την εξής απορία: θήλασα το απόγευμα την μικρή (την έπιασα στον ύπνο χεχε:D) η οποία βέβαια ρούφαγε όποτε το θυμόταν παρόλο που έκανα breast compression. Όταν άφησε το ένα στήθος,την έβαλα στο άλλο και ζούληξα το πρώτο για να δω αν είχε αδειάσει και πετάχτηκε γάλα σαν μικρός πίδακας -πάει το τραπεζάκι :mrgreen:. Η μικρή έφαγε και από το άλλο στήθος και το άφησε μόνη της. Της έδωσα μπιμπερό και έφαγε 60μλ -μάλλον δεν χόρτασε;;:?- και εγώ έκανα άντληση και από το στήθος που είχε πεταχτεί γάλα παρόλο που το άφησα 15 λεπτά έβγαλα μόνο 10μλ :confused: Γενικώς, είμαι οριακά στην παραγωγή, δηλαδή πίνει γάλα ημέρας η μπέμπα! Σήμερα ας πούμε έχει φάει 2 γεύματα στήθος από το ένα, αυτό το γεύμα το απόγευμα, σύνολο δηλαδή 3 γεύματα και 420μλ από μπιμπερό. Και στο ψυγείο έχω άλλα 140μλ, τώρα θα κάτσω να βγάλω (από τις 18:30 που έβγαλα μετά το θηλασμό) Τι συμβαίνει τελικά με την παραγωγή;;:confused: :confused:

Αφού το μωρό άφησε μόνο του το στήθος και το ήξερες ότι είχες ροή, μπορούσες να μην δώσεις το μπιμπερό και να δοκιμάσεις να ξαναθηλάσεις μετά από κανένα μισάωρο, μετά από ρεψίματα και βολτίτσα/παιχνιδάκια.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Αφού το μωρό άφησε μόνο του το στήθος και το ήξερες ότι είχες ροή, μπορούσες να μην δώσεις το μπιμπερό και να δοκιμάσεις να ξαναθηλάσεις μετά από κανένα μισάωρο, μετά από ρεψίματα και βολτίτσα/παιχνιδάκια.

έχεις δίκιο αλλά έπρεπε να πάω στη δουλειά :oops: Θα το ξέρω όμως για άλλη φορά :wink: γιατί τώρα με την ΓΟΠ συνήθως κλαίει και δεν τρώει καθόλου από στήθος. Ήταν κοιμισμένη πάντως γι' αυτό έφαγε έτσι αβίαστα..Το θέμα είναι ότι με παραξενεύει γιατί έβγαλα μόνο 10 με το θήλαστρο αφού φαινόταν ότι είχα ροή;:confused: Τώρα της έβγαλα άλλα 90 με την άντληση που έκανα.

έχεις δίκιο αλλά έπρεπε να πάω στη δουλειά :oops: Θα το ξέρω όμως για άλλη φορά :wink: γιατί τώρα με την ΓΟΠ συνήθως κλαίει και δεν τρώει καθόλου από στήθος. Ήταν κοιμισμένη πάντως γι' αυτό έφαγε έτσι αβίαστα..Το θέμα είναι ότι με παραξενεύει γιατί έβγαλα μόνο 10 με το θήλαστρο αφού φαινόταν ότι είχα ροή;:confused: Τώρα της έβγαλα άλλα 90 με την άντληση που έκανα.

Nομίζω ότι είσαι περισσότερο αγχωμένη από ότι πρέπει. Εν μέρη δικαιολογείται λόγω ΓΟΠ, αλλά νομίζω ότι το παρακάνεις!

Για το θήλαστρο, μπορώ να σου πω με βεβαιότητα ότι δεν βγάζεις κανένα συμπέρασμα. Έχω αντλήσει 90 λίτρα γάλα και είχα φορές που δεν αντλούσα καθόλου ή αντλούσα ελάχιστο. Μετά από κάποια ώρα αντλούσα μια χαρά.

Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες!:mrgreen:

Nομίζω ότι είσαι περισσότερο αγχωμένη από ότι πρέπει. Εν μέρη δικαιολογείται λόγω ΓΟΠ, αλλά νομίζω ότι το παρακάνεις!

Για το θήλαστρο, μπορώ να σου πω με βεβαιότητα ότι δεν βγάζεις κανένα συμπέρασμα. Έχω αντλήσει 90 λίτρα γάλα και είχα φορές που δεν αντλούσα καθόλου ή αντλούσα ελάχιστο. Μετά από κάποια ώρα αντλούσα μια χαρά.

Συμβαίνει και στις καλύερες οικογένειες!:mrgreen:

Έτσι είναι, είμαι αγχωμένη κάπως, φοβάμαι μην χρειαστεί πάλι να της δώσω ξένο και όλο το καλοκαίρι έκανα επαναγαλακτισμό.. :( είδες πιο πάνω που γράφω πόσο τρώει; πως της βλέπεις τις ποσότητες; νομίζω της φτάνει το γάλα μου επειδή τρώει λιγότερο από πριν λόγω της ΓΟΠ :roll: ακόμη στο στήθος δεν κάθεται πολύ, ποτέ δεν καθόταν πάνω από 10 λεπτά, βέβαια δεν μπορώ να πω ότι δεν το αδειάζει, το νοιώθω μετά. Και πολύ σπάνια θα πιπιλίσει, αυτό μπορεί να διορθωθεί; δηλαδή με τον καιρό να κάθεται περισσότερο; δηλαδή το ότι πεταγόταν το γάλα σημαίνει ότι είχα γάλα; και απλώς εκείνη την ώρα δεν το αντλούσε το θήλαστρο; ουφ, συγγνώμη, όλο απορίες είμαι :mrgreen:

Διαφημίσεις

Καλημερα,

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

30/9/10 3580

04/10/10 3360

06/10/10 3400

11/10/10 3580

Φαντάζομαι ότι στις 6/10 η ζύγιση έγινε με την ίδια ζυγαριά. Αν ναι τότε πάει πολύ καλά. Βέβαια είναι καλύτερα να συμπληρωθεί εβδομάδα για να μπορούμε να έχουμε πιο ολοκληρωμένη εικόνα.

Είναι καλό να ζυγίζεις το μωρό κάθε εβδομάδα για 2-3 εβδομάδες.

Μου πε λογικα πως το συμπληρωμα της προκαλει προβλημα.
κόψ'το φαίνεται ότι δεν το έχετε ανάγκη, άλλωστε ήταν ελάχιστο (αν το 180 που έγραψες είναι για το συμπλήρωμα και όχι για το βάρος του μωρού)

Μου πε οτι ειναι το εντερακι της και ποναει γιατι σφιγγεται και σν συνεχιστει να παρω ενα ροφημα χαμομηλιου και να το βαλω στο σημπληρωμα ειναι σωστο?
Είναι ΛΑΘΟΣ!

Αφού δεν χρειάζεται συμπλήρωμα, γιατί να δίνεις χαμομήλι με συμπλήρωμα;

Τωρα το αλλο που μου πε και θελω τη γνωμη σας. Να μην την ξυπναω στο 2ωρο αλλα να την αφηνω να ξυπναει μονη της στο 3ωρο 4ωρο για να πειναει και να την παλεψω στο στηθος θα ναι και πιο δυνατη και θα ρουφαει καλυτερα.
Ωραία, στο 4ωρο θα συμπληρώνει με το ζόρι 6 γεύματα και αν δεν βάζει βάρος θα χρειαστεί συμπλήρωμα και τι να κάνουμε, αυτή είναι υπέρ του θηλασμού αλλά όχι να δημιουργήσουμε και πρόβλημα στο μωρό...

Για ένα μωρό που παίρνει αρκετό συμπλήρωμα (πάνω από 120 ml το 24ωρο) αυτές είναι οδηγίες αποθηλασμού.

Δηλαδη να της το δινω οποτε το ζηταει εκεινη και να μην το προσφερω απο μονη μου.
Αυτό είναι εντάξει ΜΟΝΟ αν το μωρό βρέχει 6-8 πάνες το 24ωρο και κάνει 3-4 κενώσεις. Αν δεν ικανοποιεί το παραπάνω, τότε δεν περιμένεις από το παιδί να ζητήσει, ούτε περιμένεις να πάθει αφυδάτωση για να παρέμβεις.

Λογω του οτι ειναι μεγαλη κιολας μπορει να κοιμαται τοσες ωρες χωρις να χουμε προβλημα.
Το μέγεθος δεν έχει σημασία, οι πάνες έχουν σημασία.

Αν παιρνει 28 με 30 γρ την ημερα θα μαστε οκ.
Pardon!???

Δηλαδή αν παίρνει 25 γρ. τη μέρα δεν θα είστε Οκ;;;;

Μην γινει και χοντρη....
:?

Τα μωρά που θηλάζουν συχνά παίρνουν παραπανίσιο βάρος στην αρχή, σε σχέση με αυτά που δεν θηλάζουν και στη συνέχεια παίρνουν λιγότερο. Ο μέσος όρος είναι εντάξει. Αν όμως σε ένα τέτοιο μωρό μειώσουμε τα γεύματα και δεν πάρει το παραπανίσιο στην αρχή, τότε ο μέσος όρος μπορεί να μην είναι εντάξει. Τότε τι κάνουμε; Αναθεωρούμε την τακτική μας; ΟΟΟΟΟΧΙ βέβαια, δίνουμε συμπλήρωμα γιατί ο θηλασμός δεν πήγε καλά!

Επισης μου πε πως η ποσοτητα του συμπληρωματος ειναι λιγη οποτε τρωει κ απο μενα και οτι γρηγορα θα το κοψουμε. (Πηρε 180 γρ σε 5 μερες).
Δεν θα το κόψετε γρήγορα, ΤΟ ΚΟΨΑΤΕ ΉΔΗ!

Αν τα 180 είναι το συμπλήρωμα και όχι το βάρος του παιδιού.

Εσεις τι λετε συμφωνειτε με ολα αυτα? μου τα λεει σωστα? Να την ταιζω οποτε θελει αυτη και να αντλω στο 2ωρο?ή μου λεει βλακειες και να την ξυπναω νωριτερα?

Σου τα λέει εν μέρη σωστά. Δεν χρειάζεται να αντλείς αν δίνεις συμπλήρωμα λιγότερο ή ίσο με 120 ml το 24ωρο. Αν δίνεις περισσότερο κάνεις 2-3 ανλήσεις.

Έτσι είναι, είμαι αγχωμένη κάπως, φοβάμαι μην χρειαστεί πάλι να της δώσω ξένο και όλο το καλοκαίρι έκανα επαναγαλακτισμό.. :( είδες πιο πάνω που γράφω πόσο τρώει; πως της βλέπεις τις ποσότητες; νομίζω της φτάνει το γάλα μου επειδή τρώει λιγότερο από πριν λόγω της ΓΟΠ :roll: ακόμη στο στήθος δεν κάθεται πολύ, ποτέ δεν καθόταν πάνω από 10 λεπτά, βέβαια δεν μπορώ να πω ότι δεν το αδειάζει, το νοιώθω μετά. Και πολύ σπάνια θα πιπιλίσει, αυτό μπορεί να διορθωθεί; δηλαδή με τον καιρό να κάθεται περισσότερο;

Χρειάζεσαι Ψ :mrgreen:

Το τικεράκι σου το βλέπεις; Το μωρό σου κοντεύει 5,5 μηνών!

Εσύ κάνεις σαν να μην έχεις σαραντήσει ακόμη!:roll:

(ξέρεις την παροιμία που λέει, κλαίνει οι χήρες, κλαίνει και οι παντρεμένες;)

:PΚάπου σας έχασα τα 460 μλ που έπαιρνε το μωρό συμπλήρωμα είναι λίγο ή αυτό το νούμερο έχει αλλάξει....??????????οπότε ναι είναι λίγο

(για την dearcaterine ρωτάω)

:PΚάπου σας έχασα τα 460 μλ που έπαιρνε το μωρό συμπλήρωμα είναι λίγο ή αυτό το νούμερο έχει αλλάξει....??????????οπότε ναι είναι λίγο

(για την dearcaterine ρωτάω)

Έγραψε

Επισης μου πε πως η ποσοτητα του συμπληρωματος ειναι λιγη οποτε τρωει κ απο μενα και οτι γρηγορα θα το κοψουμε. (Πηρε 180 γρ σε 5 μερες).
και νόμιζα ότι το 180 αναφερόταν στο συμπλήρωμα και όχι στο βάρος του παιδιού!

Τα 460 ml είναι πάρα πολλά, είναι τα 2/3 των αναγκών του μωρού.

Έκανα edit το προηγούμενο ποστ για να φαίνεται πιο ξεκάθαρα.

Έγραψε

και νόμιζα ότι το 180 αναφερόταν στο συμπλήρωμα και όχι στο βάρος του παιδιού!

Τα 460 ml είναι πάρα πολλά, είναι τα 2/3 των αναγκών του μωρού.

Έκανα edit το προηγούμενο ποστ για να φαίνεται πιο ξεκάθαρα.

Το κατάλαβα ότι σε μπέρδεψε για αυτό και ρώτησα .......αν και λογικά αυτό το νούμερο θα έχει αλλάξει απλά καλό θα ήταν να μας προσδιορίσει την ποσότητα του ξένου που τελικά παίρνει το μωρό σήμερα για να καταλάβουμε τι εννοούσε η παιδίατρος λίγο συμπλήρωμα.....

Χρειάζεσαι Ψ :mrgreen:

Το τικεράκι σου το βλέπεις; Το μωρό σου κοντεύει 5,5 μηνών!

Εσύ κάνεις σαν να μην έχεις σαραντήσει ακόμη!:roll:

(ξέρεις την παροιμία που λέει, κλαίνει οι χήρες, κλαίνει και οι παντρεμένες;)

:lol::lol::lol: είμαι κι εγώ ψ, μάλλον γι' αυτό :mrgreen::mrgreen:

απ' ότι καταλαβαίνω μάλλον πάλι καλά που κάθεται και τόσο ε; :rolleyes: έκατσε και 45 μέρες στη ΜΕΝΝ η καημένη :( δεν λες καλά που ήσουν εσύ και οι άλλες μανούλες και έφτασα ως εδώ:wink:

:lol::lol::lol: είμαι κι εγώ ψ, μάλλον γι' αυτό :mrgreen::mrgreen:

:lol::lol::lol:

το θυμάμαι και γι αυτό το έγραψα!

(αλλιώς δεν θα το έγραφα γιατί υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να παρεξηγηθώ, ενώ τώρα είναι διαφορετικά!)

απ' ότι καταλαβαίνω μάλλον πάλι καλά που κάθεται και τόσο ε; :rolleyes: έκατσε και 45 μέρες στη ΜΕΝΝ η καημένη
δύσκολα...

αλλά ξέρεις ότι τα τραύματα επουλώνονται όταν βρίσκεις μια ζεστή αγκαλιά...:wink:

Συγνωμη αν σας μπερδεψα. Τα 180 ειναι το βαρος της μικρης.Το ξενο ειναι γυρω στα 300 ml. Η ζυγιση 6/10 ειναι στην ιδια ζυγαρια με τις 11/10. Ειναι της παιδιατρου. Εγω δεν εχω να παρω? Την παιδιατρο να την κρατησω ή να ψαχτω για αλλη?

Οι πανες ειναι 7-8 σε καθε γευμα εχει κατουρησει. Με τις κενωσεις εχουμε προβλημα. Σημερα τα κανε ολα μαζεμενα ηταν λερωμενη μεχρι την μεση η καημενουλα.

Σημερα ηρθε η συμβουλος θηλααμου. Πηρα λιγο τα πανω μου για λιγο. Η μικρη εχει μπερδεψει το στηθος με το μπουκαλι(το φανταζομουν βεβαια) αλλα στην ηλικια που ειναι ξεχνανε ευκολα τα μωρα οποτε ειναι θεμα ημερων να το ξεχασει. Μου πε πως ανατομικα δεν εχουμε καποιο προβλημα βεντουζαρει καλα απλα πρεπει να μαθει ν ανοιγει το στομα. Βεβαια η μικρη μας εκανε κολπα δεν ξυπναγε με τιποτα και η ωρα περνουσε ετσι. Μου εδειξε στασεις θηλασμου πως να κραταω την μικρη και το στηθος και μετα απο πολυ προσπαθεια ειδα πως ειναι οταν πραγματικα τρωει και κατεβαζει γουλιες (εννοειται πως τιποτα απ ολα αυτα δεν μου εξηγησαν στο μαιευτηριο....

Μου πε πως πρεπει να κοψουμε το μπιμπερο και να την ταιζω ή με συριγγα με το δαχττυλο ή να παρω το SNS βαζοντας 30 με 50ml συμπληρωμα. Να νοικιασω αν θελω το symphony για πιο γρηγορη αντληση ωστε να της δινω μονο δικο μου. Πρεπει να κανουμε 8-10 θηλασμους το 24ωρο και αντληση min 5 φορες. Μου πε να παω και σε οστεοπαθητικο για 2 συνεδριες θα λυσουμε και το προβλημα του κατω μερος γιατι ουσιαστικα εκει ειναι το μυστικο.

Μετα που εφυγε εμεινα με το μωρο.....μονη.......ξυπνησε.....την παλευα αρχιζε να νευριαζειι να κλαει να χτυπιεται.....για 1 ωρα παλευαμε να φαει προσπαθησα να ακολουθησω τις συμβουλες της μετα απο πολυ κλαμα εκατσε κουτσοεφαγε και την πηρε ο υπνος χωρις φυσικα να αφησει το στηθος προφανως κουραστηκε δεν νομιζω να χορτασε.

Και να σου παλι τα κλαματα ξαφνικα ενοιωσα τοσο μονη και απελπισμενη. Τι θα κανω αν δεν χορταινει πως θα αντλω με το swing που ζητημα να βγαλα 10 ml ψυχολογια στα πατωματα το βραδυ τι θα κανω θα δινω την συριγγα? Θα αντεξω για ποσο? Κι αν κλαιει? Τι εκανα στο παιδι μου/ Για ολα φταιει το σκατονοσοκομειο που για τα λαθη τα δικα τους παιδευομαστε εμεις......και μεχρι να ρθει το θηλαστρο και το SNS τι θα κανω?Δεν μπορω κοριτσια ξαφνικα ολα μου φανηκαν βουνο.........σκεφτομαι οτι απο βδομαδα ο αντρας μου θα λειπει ολη μερα (θα ρχεται σπιτι γυρω στις 10 το βραδυ) και γω θα μαι μονη μου με την μικρη και δεν θ αντεξω........Δεν μπορω κατι τοσο απλα ξαφνικα εγινε τοσο δυσκολο.......

RD3Up3.png

Συγνωμη αν σας μπερδεψα. Τα 180 ειναι το βαρος της μικρης.Το ξενο ειναι γυρω στα 300 ml. Η ζυγιση 6/10 ειναι στην ιδια ζυγαρια με τις 11/10. Ειναι της παιδιατρου. Εγω δεν εχω να παρω? Την παιδιατρο να την κρατησω ή να ψαχτω για αλλη?

Οι πανες ειναι 7-8 σε καθε γευμα εχει κατουρησει. Με τις κενωσεις εχουμε προβλημα. Σημερα τα κανε ολα μαζεμενα ηταν λερωμενη μεχρι την μεση η καημενουλα.

Σημερα ηρθε η συμβουλος θηλααμου. Πηρα λιγο τα πανω μου για λιγο. Η μικρη εχει μπερδεψει το στηθος με το μπουκαλι(το φανταζομουν βεβαια) αλλα στην ηλικια που ειναι ξεχνανε ευκολα τα μωρα οποτε ειναι θεμα ημερων να το ξεχασει. Μου πε πως ανατομικα δεν εχουμε καποιο προβλημα βεντουζαρει καλα απλα πρεπει να μαθει ν ανοιγει το στομα. Βεβαια η μικρη μας εκανε κολπα δεν ξυπναγε με τιποτα και η ωρα περνουσε ετσι. Μου εδειξε στασεις θηλασμου πως να κραταω την μικρη και το στηθος και μετα απο πολυ προσπαθεια ειδα πως ειναι οταν πραγματικα τρωει και κατεβαζει γουλιες (εννοειται πως τιποτα απ ολα αυτα δεν μου εξηγησαν στο μαιευτηριο....

Μου πε πως πρεπει να κοψουμε το μπιμπερο και να την ταιζω ή με συριγγα με το δαχττυλο ή να παρω το SNS βαζοντας 30 με 50ml συμπληρωμα. Να νοικιασω αν θελω το symphony για πιο γρηγορη αντληση ωστε να της δινω μονο δικο μου. Πρεπει να κανουμε 8-10 θηλασμους το 24ωρο και αντληση min 5 φορες. Μου πε να παω και σε οστεοπαθητικο για 2 συνεδριες θα λυσουμε και το προβλημα του κατω μερος γιατι ουσιαστικα εκει ειναι το μυστικο.

Μετα που εφυγε εμεινα με το μωρο.....μονη.......ξυπνησε.....την παλευα αρχιζε να νευριαζειι να κλαει να χτυπιεται.....για 1 ωρα παλευαμε να φαει προσπαθησα να ακολουθησω τις συμβουλες της μετα απο πολυ κλαμα εκατσε κουτσοεφαγε και την πηρε ο υπνος χωρις φυσικα να αφησει το στηθος προφανως κουραστηκε δεν νομιζω να χορτασε.

Και να σου παλι τα κλαματα ξαφνικα ενοιωσα τοσο μονη και απελπισμενη. Τι θα κανω αν δεν χορταινει πως θα αντλω με το swing που ζητημα να βγαλα 10 ml ψυχολογια στα πατωματα το βραδυ τι θα κανω θα δινω την συριγγα? Θα αντεξω για ποσο? Κι αν κλαιει? Τι εκανα στο παιδι μου/ Για ολα φταιει το σκατονοσοκομειο που για τα λαθη τα δικα τους παιδευομαστε εμεις......και μεχρι να ρθει το θηλαστρο και το SNS τι θα κανω?Δεν μπορω κοριτσια ξαφνικα ολα μου φανηκαν βουνο.........σκεφτομαι οτι απο βδομαδα ο αντρας μου θα λειπει ολη μερα (θα ρχεται σπιτι γυρω στις 10 το βραδυ) και γω θα μαι μονη μου με την μικρη και δεν θ αντεξω........Δεν μπορω κατι τοσο απλα ξαφνικα εγινε τοσο δυσκολο.......

Θα σκέφτεσαι θετικά και δεν θα απελπίζεσαι ....θα σκέφτεσαι ότι υπάρχουν γυναίκες που κατάφεραν να θηλάσουν το υιοθετημένο τους παιδί. Θα σκέφτεσαι ότι τώρα έχεις μια ξεκάθαρη εικόνα για το ποια είναι η πραγματικότητα και τι πρέπει να γίνει. Θα βάζεις μικρούς στόχους (π.χ 30 μλ λιγότερο συμπλήρωμα) και κάθε φορά που θα τους κατακτάς θα νιώθεις πιο δυνατή να προχωρήσεις στο επόμενο βήμα. Και στην τελική μπορείς να μην σκέφτεσαι τίποτα απόλυτος μονάχα να ενεργείς.

Έχεις καταφέρει να κόψεις 160 μλ σε πολύ λίγες μέρες και απότι γράφεις χωρίς το κατάλληλο θήλαστρο (εγώ νόμιζα ότι το είχες νοικιάσει το symphony) με το κατάλληλο θήλαστρο θα δεις αποτελέσματα πολύ πιο γρήγορα και εύκολα. Στο μέσω διάστημα θα κάνεις ότι έκανες και θα βάζεις το μωρό στο στήθος όσο πιο πολύ μπορείς. Ο σύζυγος σίγουρα είναι βοήθεια αλλά από την άλλη ο θηλασμός είναι παιχνίδι για δυο ίσως να είναι και καλύτερα γιατί θα αφουγκραστείς το μωρό σου χωρίς υποσυνείδητη πίεση. θα καταλάβεις το κλάμα και τις κινήσεις του και θα βρεις τους ρυθμούς σας. Για το sns μόνο δεν ξέρω αν θα σε βολέψει γιατί θα χρειαστείς σίγουρα βοήθεια για να μάθεις να θηλάζεις με αυτό......η σύμβουλος θα σε βοηθήσει σε αυτό, είναι σίγουρα επιθυμητό και καλύτερο από το μπουκάλι. Για την επίσκεψη στον οστεπαθητικό μπορώ να σου πω ότι θα βοηθήσει πολύ αφού το μωρό έχει θέμα οπότε και ο θηλασμός που θα κάνει θα είναι πολύ πιο αποτελεσματικός. Σου φαίνονται βουνό αλλά τελικά δεν είναι θα το δεις μην ξεχνάς ότι έχεις τις ορμόνες με το μέρος σου και πρόσβαση στην ενημέρωση και εδώ και με τη σύμβουλο.

.........θα σκέφτεσαι ότι σε λίγο καιρό με λίγη προσπάθεια από την πλευρά σου όλα αυτά θα είναι απλά ενα κείμενο που θα δίνει κουράγιο σε μια άλλη μανούλα με παρόμοιο πρόβλημα και εσύ θα θηλάζεις το μωρό σου.:D

Είναι πολύ απλό, μεχρι να έρθει το θήλαστρο και το sns θα συνεχίσεις αυτό που έκανες μέχρι τώρα. Όταν έρθουν θα τα χρησιμοποιήσεις.

Δεν φταίει ΜΟΝΟ το νοσοκομείο. Από ότι φαίνεται το μωρό σου δεν θηλάζει πολύ αποτελεσματικά, αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται υποστήριξη και με γάλα από το μπουκάλι ή το sns.

Αν το πρόβλημα λυθεί με τον οστεοπαθητικό θα είστε πολύ τυχεροί! Να κάνεις το συντομότερο την επίσκεψη.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...