Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπαθεια για αποκλειστικο θηλασμο

Recommended Posts

Ευχαριστω πολυ και παλι!

Ελπιζω να μην σας κουραζω με τις αποριες μου αλλα δεν θα ηθελα να κανω και αλλα λαθη.Παντως σημερα τα πραγματα πανε πολυ καλυτερα αν εξαιρεσουμε την απουσια κενωσεων.

Χρειαζεται πιστευετε να νοικιασω νοσοκομειακο θηλαστρο?

Αυτο που εχω παντως ( swing medela) να μην το χρησιμοποιω καθολου, ετσι? Η μηπως να αντλω λιγο γαλα για να του το δινω αντι συμπληρωματος?

Χιλια ευχαριστω

Εκτιμώ ότι δεν χρειάζεται θήλαστρο. Συνήθως συστήνεται όταν το γάλα στο μπουκάλι είναι πάνω από το 1/3 των αναγκών του παιδιού.

Αν όμως νιώθεις ότι με το νοσοκομειακό θήλαστρο θα φτάσεις πιο γρήγορα στον επιθυμητό στόχο και δεν έχεις πρόβλημα να το βάλεις στην καθημερινή ρουτίνα, γιατί όχι;

Εξαρτάται από το πώς νιώθεις εσύ με τη διαδικασία, δεν θα το συνιστούσα σε μια μητέρα που το βρίσκει πολύπλοκο και κουραστικό γιατί αντί για θετικά θα έχει μάλλον αρνητικά αποτελέσματα. Αν όμως η μητέρα το χρησιμοποιεί άνετα και νιώθει καλύτερα να προσθέσει αντλήσεις, μπορεί να το κάνει.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ξεχασα να ρωτησω και κατι ακομα. Χθες το απογευμα 4-12 ο μικρος εκλαιγε συνεχως , ηθελε αγκαλια, εφαγε πολυ και ειχε πολλα αερια με εντονη οσμη. θα μπορουσε να ειναι κολικος΄απο τωρα ή απλως δεν ειχε κεφια?

Κολικός, ίσως και κάποια δυσανεξία σε κάτι που έφαγες (λόγω των πολλών αερίων)

Χιλια ευχαριστω για τις συμβουλες! Με κινδυνο να καταχραστω τον χρονο σας ρωταω και εκ μερους μιας φιλης μου μανιωδους καπνιστριας.

Το μωρο της (δευτερο) γεννηθηκε 28/09 και παρολο που λογω καισαρικης δεν της εδωσαν το μωρο για θηλασμο παρα 48 ωρες μετα εχει αφθονο γαλα, τοσο που φυλαει και στην καταψυξη. Την βολευει το χειροκινητο θηλαστρο της Avent αν και της λεω βαση οσον διαβαζω εδω οτι κινδυνευει με αυτο να της κοπει το γαλα. Ετσι δεν ειναι ? Δεν θα πρεπει να χρησιμοποιησει καποιο αλλο και αν ναι ποιο?

Επισης ρωταει αν επιτρεπεται να κανει 1 τσιγαρο αμεσως μετα τον θηλασμο και την αντληση. Ειναι προτιμοτερο να σταματησει τον θηλασμο εαν δεν μπορει να συγκρατηθει και καπνιζει και αν οχι ποιο ειναι ενα ασφαλες οριο τσιγαρων το 24ωρο?

Ευχαριστω εκ μερους της αυτη τη φορα!

Κορίτσια έχετε να μου βάλετε κανένα λινκ για θηλασμό σε ψιλο-καθιστή στάση; έχω πρόβλημα με την μικρή που αρνείται το στήθος -εγώ λέω μάλλον λόγω ΓΟΠ δεν τη βολεύει το ξαπλωτό, γιατί σε μπιμπερό το πίνει.

Επίσης, δοκιμάζω να της δίνω ψιλοκοιμισμένη ή πριν πεινάσει πολύ αλλά αρχίζει και κλαίει πολύ και δεν θέλει καθόλου. Προσπαθώ να μην απογοητεύομαι και να της αφήνω να κάνει ότι θέλει εκείνη, ας πούμε το μεσημέρι που γύρισα από τη δουλειά την πήρα αγκαλιά και το έπιασε λίγο το στήθος έκανε πως το βάζει στο στόμα της και γέλαγε, δεν ήπιε όμως τελικά..δεν την πίεσα. Δεν ξέρω γιατί το έχει πάθει αυτό, αν δεν είνα λόγω ΓΟΠ δεν ξέρω από τι μπορεί να είναι :(:( το πρωί στο ένα γεύμα έφαγε λίγο που την είχα αγκαλιά ψιλοκαθιστή, μετά το άφησε και ήπιε άλλα 70μλ από το μπιμπερό..έχω και άγχος με τις αντλήσεις ότι δεν θα μου φτάνει.

Διαφημίσεις

Την βολευει το χειροκινητο θηλαστρο της Avent αν και της λεω βαση οσον διαβαζω εδω οτι κινδυνευει με αυτο να της κοπει το γαλα. Ετσι δεν ειναι ? Δεν θα πρεπει να χρησιμοποιησει καποιο αλλο και αν ναι ποιο?

Κάνει αποκλειστική άντληση; και αν ναι για ποιο λόγο;

Επισης ρωταει αν επιτρεπεται να κανει 1 τσιγαρο αμεσως μετα τον θηλασμο και την αντληση.
Γιατί κάνει και θηλασμό και άντληση;

Ειναι προτιμοτερο να σταματησει τον θηλασμο εαν δεν μπορει να συγκρατηθει και καπνιζει και αν οχι ποιο ειναι ενα ασφαλες οριο τσιγαρων το 24ωρο?

Είναι προτιμότερο να συνεχίσει το θηλασμό.

Το τσιγάρο είναι επιβλαβές για το μωρό ανεξαρτητα από το αν η μητέρα θηλάζει ή όχι.

Το τσιγάρο δεν αποτελεί αντένδειξη για το θηλαμό.

Δες εδώ για μερικές φωτό:

κι ένα βίντεο

Αγλαία σ' ευχαριστώ πολύ για εκατομμυριοστή φορά πολύ βοηθητικά και τα site και το βιντεάκι!:) Έχω δύο ερωτησούλες :mrgreen: Αυτές οι στάσεις απ' ότι κατάλαβα είναι και για όταν η μαμά έχει πολύ γάλα έτσι δεν είναι; Εγώ που την καλύπτω οριακά τη μικρή (δηλάδη ότι βγάζω το πίνει αυθημερόν, άντε την δεύτερη μέρα -ξέρω ότι δεν σημαίνει ότι το γάλα που βγάζω είναι κι αυτό που παράγω, όμως πάνω κάτω καταλαβαίνω γιατί πολλές φορές δεν χορταίνει) πρέπει να θηλάζω σ' αυτή τη στάση την όρθια; το λέω γιατί η μικρή όταν δεν έχω πολύ γάλα τσαντίζεται και το αφήνει το στήθος και κλαίει -και τότε της το δίνω από μπιμπερό :? Αν την βάζω σ' αυτή την στάση δεν θα αργεί περισσότερο να έρθει το γάλα; και δεν θα έχει μικρότερη ροή;

Επίσης, στο dvd της Πατσούρου είναι μια στάση που το μωράκι κάθεται με τα γόνατα λυγίσμένα πάνω στο κρεβάτι και είναι σκυμμένο μπροστά και πίνει απ' τη μανούλα που είναι ξαπλωμένη ανάσκελα. Αυτό είναι για μωράκια μετά τους 6 μήνες; γιατί ξέρω ότι δεν κάνει να στηρίζονται και να κάθονται πιο πριν, ισχύει;

Αγλαία σ' ευχαριστώ πολύ για εκατομμυριοστή φορά πολύ βοηθητικά και τα site και το βιντεάκι!:) Έχω δύο ερωτησούλες :mrgreen: Αυτές οι στάσεις απ' ότι κατάλαβα είναι και για όταν η μαμά έχει πολύ γάλα έτσι δεν είναι; Εγώ που την καλύπτω οριακά τη μικρή (δηλάδη ότι βγάζω το πίνει αυθημερόν, άντε την δεύτερη μέρα -ξέρω ότι δεν σημαίνει ότι το γάλα που βγάζω είναι κι αυτό που παράγω, όμως πάνω κάτω καταλαβαίνω γιατί πολλές φορές δεν χορταίνει) πρέπει να θηλάζω σ' αυτή τη στάση την όρθια; το λέω γιατί η μικρή όταν δεν έχω πολύ γάλα τσαντίζεται και το αφήνει το στήθος και κλαίει -και τότε της το δίνω από μπιμπερό :? Αν την βάζω σ' αυτή την στάση δεν θα αργεί περισσότερο να έρθει το γάλα; και δεν θα έχει μικρότερη ροή;

Επίσης, στο dvd της Πατσούρου είναι μια στάση που το μωράκι κάθεται με τα γόνατα λυγίσμένα πάνω στο κρεβάτι και είναι σκυμμένο μπροστά και πίνει απ' τη μανούλα που είναι ξαπλωμένη ανάσκελα. Αυτό είναι για μωράκια μετά τους 6 μήνες; γιατί ξέρω ότι δεν κάνει να στηρίζονται και να κάθονται πιο πριν, ισχύει;

Η στάση του φακίρη ???......... δηλ. κάθεσαι στο κρεβάτι ή στο πάτωμα με τα πόδια σταυρωμένα σαν φακίρης,βάζεις το μωρό στα πόδι σου πάνω σε μαξιλάρι για να έχει κλίση (να μην είναι ξαπλωμένο οριζόντια τελείως) και σκύβεις από πάνω του.........(ω ναι έχουμε θηλάσει και έτσι για να είναι πιο ελεύθερα τα χέρια):D

Η στάση του φακίρη ???......... δηλ. κάθεσαι στο κρεβάτι ή στο πάτωμα με τα πόδια σταυρωμένα σαν φακίρης,βάζεις το μωρό στα πόδι σου πάνω σε μαξιλάρι για να έχει κλίση (να μην είναι ξαπλωμένο οριζόντια τελείως) και σκύβεις από πάνω του.........(ω ναι έχουμε θηλάσει και έτσι για να είναι πιο ελεύθερα τα χέρια):D

Αχ, το έχω κάνει αυτό από μόνη μου και μάλιστα επειδή έχει τη ΓΟΠ, όχι μόνο είμαι οκλαδόν, αλλά σηκώνω κιόλας το πόδι προς τα πάνω για να δημιουργήσω κλίση.. έτσι λέγεται; υποθέτω επειδή πονάς μετά στην πλάτη λες και κοιμόσουν σε καρφιά :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Κριστίνα λίγο καλύτερα είμαστε με τα γεύματα στο στήθος, τουλάχιστον ξανάρχισε να τρώει από το ένα στήθος σε κάποια γεύματα, αν δεν θέλει δεν την πιέζω καθόλου. Της δίνω όμως μπιμπερό στο καπάκι γιατί κάπως πρέπει να φάει το καημένο. Δυστυχώς της το δίνω εγώ αρκετές φορές γιατί είμαι μόνη μου, δεν γίνεται αλλιώς, ελπίζω να μην επηρεάζει πολύ.. Βοήθησαν πολύ τα site που μου έβαλες ;) Το ΣΚ θα κάνουμε και rebirth μήπως βοηθήσει πιο πολύ:)

Τελικά αυτήν που είναι όρθιο το μωράκι να την κάνω ή δεν ενδείκνυται για μένα που δεν έχω πιο πολύ γάλα;

Αγλαία σ' ευχαριστώ πολύ για εκατομμυριοστή φορά πολύ βοηθητικά και τα site και το βιντεάκι!:-) Έχω δύο ερωτησούλες :mrgreen: Αυτές οι στάσεις απ' ότι κατάλαβα είναι και για όταν η μαμά έχει πολύ γάλα έτσι δεν είναι;

ναι αλλά είναι κυρίως για όταν υπάρχει ισχυρό αντανακλαστικό της καθόδου του γάλακτος

Εγώ που την καλύπτω οριακά τη μικρή (δηλάδη ότι βγάζω το πίνει αυθημερόν, άντε την δεύτερη μέρα -ξέρω ότι δεν σημαίνει ότι το γάλα που βγάζω είναι κι αυτό που παράγω, όμως πάνω κάτω καταλαβαίνω γιατί πολλές φορές δεν χορταίνει) πρέπει να θηλάζω σ' αυτή τη στάση την όρθια; το λέω γιατί η μικρή όταν δεν έχω πολύ γάλα τσαντίζεται και το αφήνει το στήθος και κλαίει -και τότε της το δίνω από μπιμπερό :? Αν την βάζω σ' αυτή την στάση δεν θα αργεί περισσότερο να έρθει το γάλα; και δεν θα έχει μικρότερη ροή;

Μόνο εσύ θα καταλάβεις τις σας βολεύει περισσότερο, κάνοντας διάφορες δοκιμές!

Όταν το μωρό μπορεί να πάρει αυτή τη στάση, σημαίνει ότι μπορεί να το κάνει χωρίς πρόβλημα! :wink:

Διαφημίσεις

ναι αλλά είναι κυρίως για όταν υπάρχει ισχυρό αντανακλαστικό της καθόδου του γάλακτος

Το έχω και αυτό! και πάντα τρέχει και το άλλο στήθος την ώρα που θηλάζει το ένα, αφού πάντα φοράω το κοχυλάκι για να μη γινόμαστε χάλια :rolleyes: Μακάρι να καλυτερέψει η ρημαδοΓΟΠ και να μένει πιο πολλή ώρα στο στήθος κι ας είμαι και κρεμασμένη απ' το πολύφωτο:mrgreen::mrgreen:

Ευχαριστώωω

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος 40+1

Β. Το φύλο του βρέφους κορίτσι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) ΦΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. Επισκληριδιο

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη.Μέγιστη 12,5 ελαχιστη 7,5

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο.

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

30/9/10 3580

04/10/10 3360

06/10/10 3400

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο. 7-8

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει Ολα (μπορει να μην θηλασει σε ενα το βραδυ)

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα 40-60

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)460

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία. medela sing

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση (το χρησιμοποιησα 2 μερες μεχρι που διαβασα το topic)

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει. 6-7

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο 1-2 (αλλα τις τελευταιες 36 ωρες δεν εχει ενεργηθει)

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

Οπως καταλαβαινετε ειμαι φρεσκια (μολις 7 ημερων)θελω πολυ να θηλασω και στο νοσοκομειο το παλεψα να μην παρει συμπληρωμα μεχρι που εμφανιστηκε ο ικτερος και επρεπε να φαει εγω επεμεινα στον θηλασμο (οι θηλες μου ειναι επιπεδες και το στηθος μεγαλο και βαρυ)το παιδι ειχε αφυδατωθει οποτε του εδεινα γυρω στα 40 ml σε καθε γευμα. Γυρισαμε την Δευτερα με τον ικτερο να εχει πεσει ομως το μωρο πειναει συνεχεια το χω 1-2-2,5 ωρες στο στηθος αλλα δεν του φτανει οποτε παμε στο σημπληρωμα εγω κλαιω και αγχωνομαι οτι κανω κακο στο μωρο και δεν θα τα καταφερω και πρεπει να κανω κατι τωρα που ειναι νωρις φοβαμαι οτι δεν θα αυξησω την παραγωγη ωστε να χορταινει δεν ξερω τι να κανω με το θηλαστρο και γενικα τα χω λιγο χασει. Χρησιμοποιω ψευδοθηλες αλλα δεν ειμαι σιγουρη αν τρωει δεν ακου αυτο το γκλου γκλου βεβαι την βλεπω οτι καταπινει.Ειμαι πραγματικα σε απογνωση η πιαδιατρος ειναι αδιαφορη περι θηλασμου το παλευω με τον αντρα μου και το βιβλιο της Πατσουρου ομως περνανε οι μερες και εγω φοβαμαι... οποια βοηθεια ευπροσδεκτη

RD3Up3.png

εγω κλαιω και αγχωνομαι οτι κανω κακο στο μωρο και δεν θα τα καταφερω και πρεπει να κανω κατι τωρα που ειναι νωρις φοβαμαι οτι δεν θα αυξησω την παραγωγη ωστε να χορταινει δεν ξερω τι να κανω με το θηλαστρο και γενικα τα χω λιγο χασει.

Να σου ζήσει και ψυχραιμία!

Οποιοδήποτε πρόβλημα και να υπάρχει, θέλει ψυχραιμία για να το αντιμετωπίσεις.

Χρησιμοποιω ψευδοθηλες αλλα δεν ειμαι σιγουρη αν τρωει δεν ακου αυτο το γκλου γκλου βεβαι την βλεπω οτι καταπινει.
Γιατί χρησιμοποιείς ψευδοθηλές; Συνήθως δημιουργούν περισσότερα προβλήματα από όσα λύνουν.

Ειμαι πραγματικα σε απογνωση η πιαδιατρος ειναι αδιαφορη περι θηλασμου
Υπάρχει δυνατότητα να βρεις κάποιον γιατρό που ξέρει από θηλασμό ή έστω να ενδιαφέρεται περισσότερο;

Σε ποια πόλη βρίσκεσαι; Μήπως υπάρχει κάποιος που μπορεί να σε βοηθήσει. Το πιο σημαντικό είναι να τοποθετήσεις το μωρό σωστά στο στήθος. Τα υπόλοιπα θα δούμε πώς θα τα οργανώσεις.

Επειδή αύριο είναι Παρασκευή και το ΣΚ δεν θα βρίσκεις κανέναν σου γράφω κάποια πράγματα προκαταβολικά, χωρίς να είμαι σίγουρη ότι θα σου χρειαστούν.

Το πιο σημαντικό είναι να βρεις κάποιον να αξιολογήσει το θηλασμό του μωρού. Ίσως καταφέρει να σε βοηθήσει να τοποθετήσεις καλύτερα το μωρό για να θηλάζει πιο αποτελεσματικά.

Αν δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα και το μωρό εξακολουθεί να μη θηλάζει καλά, τότε θα χρειαστείς νοσοκομειακό θήλαστρο διπλής άντλησης.

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=20862

με αυτό το πρωτόκολλο αντλήσεων

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=59853

Το θήλαστρο που έχεις είναι μόνο για μητέρες που έχουν εδραιώσει τη γαλουχία.

Να σου ζήσει και ψυχραιμία!

Σ ευχαριστω για την τοσο γρηγορη απαντηση

Οποιοδήποτε πρόβλημα και να υπάρχει, θέλει ψυχραιμία για να το αντιμετωπίσεις.

Γιατί χρησιμοποιείς ψευδοθηλές; Συνήθως δημιουργούν περισσότερα προβλήματα από όσα λύνουν.

Επειδη το μωρο δεν πιανει καλα τη θηλη λογω του τι ειναι επιπεδη και το στηθος μεγαλο και η θηλη σαντουιτς οπως λεει η Πατσουρου δεν πετυχαινει οταν ειμαι μονη μου πρεπει καπως να μεινει η μικρη στο στηθος (οπως καταλαβαινεις δεν με βοηθησαν ιδιαιτερα στο μαιευτηριο κ ειχα γινει η κακια και επιμονη του οροφου)

Υπάρχει δυνατότητα να βρεις κάποιον γιατρό που ξέρει από θηλασμό ή έστω να ενδιαφέρεται περισσότερο;

Δεν γνωριζω καποιον αλλιως ηδη θα το ειχα πραξει (χθες που μας ειδε πρωτη φορα και συζητησαμε εθιξα το θεμα θηλασμος και μου λεει "εχουμε και την νεα μοδα θηλασμος της πρωτης ωρας και βλακειες")εκει καταλαβα οτι δεν εχουμε κοινο στοχο και δεν θα με βοηθησει

Σε ποια πόλη βρίσκεσαι; Μήπως υπάρχει κάποιος που μπορεί να σε βοηθήσει. Το πιο σημαντικό είναι να τοποθετήσεις το μωρό σωστά στο στήθος. Τα υπόλοιπα θα δούμε πώς θα τα οργανώσεις.

Αθηνα ειμαι θελω να ερθω σε επαφη με συμβουλο θηλασμο αλλα δεν ξερω την διαδικασια μπορει να ερθει σπιτι?τους βρισκω εγω καπου? σιγουρα παιζιε ρολο η τοποθετηση της μικρης (δεν εχω παρει και μαξιλαρι θηλασμου ειναι βαρια και η μπεμπα προσπαθω ομως αυτι, ωμος, γλουτος στην ευθεια αλλα μου γλυστραει κοιμαται στο στηθος και μετα απο 2,5 ωρες συνεχιζει να πειναει και θεωρω οτι κατι κανω λαθος (γιατι το συμπληρωμα το πινει ολο)

Επειδή αύριο είναι Παρασκευή και το ΣΚ δεν θα βρίσκεις κανέναν σου γράφω κάποια πράγματα προκαταβολικά, χωρίς να είμαι σίγουρη ότι θα σου χρειαστούν.

Το πιο σημαντικό είναι να βρεις κάποιον να αξιολογήσει το θηλασμό του μωρού. Ίσως καταφέρει να σε βοηθήσει να τοποθετήσεις καλύτερα το μωρό για να θηλάζει πιο αποτελεσματικά.

Το ξερω και αυτο θελω να κανω που ομως......ακομα και η μανα μου που με θηλαζε για 1 χρονο δεν θυμαται λεει και οι θηλες δεν ειχαν προβλημα οποτε το πιασα αμεσως

Αν δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα και το μωρό εξακολουθεί να μη θηλάζει καλά, τότε θα χρειαστείς νοσοκομειακό θήλαστρο διπλής άντλησης.

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=20862

με αυτό το πρωτόκολλο αντλήσεων

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=59853

Το θήλαστρο που έχεις είναι μόνο για μητέρες που έχουν εδραιώσει τη γαλουχία.

το ξερω το διαβασα δηλαδη σε ενα παλιο σου ποστ και φυσικα θα παω να το νοικιασω (τουλαχιστον να πινει δικο μου)αλλα εμενα με ενδιαφερει να πινει το μικρο μου απ το στηθος (καθε φορα που της δινω μπουκαλι βαζω τα κλαματα και τωρα ακομα στη σκεψη κλαιω.....)

και το γεγονος οτι δεν εχει κενωση τοσες ωρες δεν ειναι περιεργο?

Σ ευχαριστω παντως για το ενδιαφερον νοιωθω οτι υπαρχει ελπιδα (μονο ο αντρας μου με γεμιζει λιγο αυτοπεποιθηση λεγοντας μου οτι ειναι σιγουρος οτι θα τα καταφερω αλλα εγω απογοητευομαι και νοιωθω οτι αν το κανω απ την αρχη λαθος θα χαθει το θεμα και ειμαι τοσο κουρασμενη και σε λιγο πρεπει να την ξυπνησω για να φαει και το σκεφτομαι και κλαιω....

RD3Up3.png

και το γεγονος οτι δεν εχει κενωση τοσες ωρες δεν ειναι περιεργο?

Σ ευχαριστω παντως για το ενδιαφερον νοιωθω οτι υπαρχει ελπιδα (μονο ο αντρας μου με γεμιζει λιγο αυτοπεποιθηση λεγοντας μου οτι ειναι σιγουρος οτι θα τα καταφερω αλλα εγω απογοητευομαι και νοιωθω οτι αν το κανω απ την αρχη λαθος θα χαθει το θεμα και ειμαι τοσο κουρασμενη και σε λιγο πρεπει να την ξυπνησω για να φαει και το σκεφτομαι και κλαιω....

Lauri-Ann Robertson

BSCM, IBCLC

Leoforos Dimokratias 20

Neo Psychiko, Attiki, 15451 Greece

phone: 0030 6942-010752

Expertise: Basic breastfeeding technique and management

Languages: English,Greek

about 3 miles from you

get directions

Katerina Karakonstantinou-Michailidou

CPD, LC,LLLI, IBCLC

Papanikoli Str 2

Haidari

Athens, GR-12461 Greece

email

phone: (694) 533-0396

Practice: Private Practice

Languages: Greek

about 4 miles from you

get directions

Maria Fertaki

IBCLC

104 Pentelis Avenue

Vrilissia, 15235 Greece

phone: 6977-406870

email

Practice: Private Practice

Languages: English,Greek

Νομίζω ότι θα σε βοηθήσει να έρθεις σε επαφή γιατί το πιο σημαντικό στο θηλασμό είναι το πιάσιμο του στήθους.......και οι θηλές σιλικόνης είναι πολλές φορές ανασταλτικός παράγοντας.

μεγαλώνοντας το μωρό θα είναι πιο ικανό να συνεργαστεί αλλά το θέμα είναι να γίνει κάτι τώρα για να μη χάνεις πολύτιμο χρόνο μιας και έχεις και τις ορμόνες υπερ σου...

για τις επίπεδες θηλές διάβασε και αυτό το λινκ.

http://www.breastfeeding-basics.com/html/flat_inverted.shtml

αύξησε τα γεύματα του μωρού σε τουλάχιστον 8 όπου θα βάζεις πρώτα το μωρό στο στήθος για όση ώρα βλέπεις να καταπίνει γάλα και στα δυο στήθη, μετά συμπλήρωμα όσο θέλει και μετά άντληση για 10-15 λεπτά.

Τίποτα δεν χάνεται όταν υπάρχει θέληση για αυτό ανεβασμένη ψυχολογία και όλα καλά θα πάνε.

Οι βρεγμένες πάνες δείχνουν ότι το μωρό τρέφεται καλά επίσης και η ζύγιση. Για τα κακά δεν μπορώ να πω κάτι μιάς και τρέφεται και με ξένο γάλα το μωρό οι 3-4 κενώσεις ισχύουν όταν το μωρό τρέφεται με μητρικό αποκλειστικά.

Καλή συνέχεια σου εύχομαι και ότι χρειαστείς εδώ είμαστε:D

Διαφημίσεις

[quote

Νομίζω ότι θα σε βοηθήσει να έρθεις σε επαφή γιατί το πιο σημαντικό στο θηλασμό είναι το πιάσιμο του στήθους.......και οι θηλές σιλικόνης είναι πολλές φορές ανασταλτικός παράγοντας.

μεγαλώνοντας το μωρό θα είναι πιο ικανό να συνεργαστεί αλλά το θέμα είναι να γίνει κάτι τώρα για να μη χάνεις πολύτιμο χρόνο μιας και έχεις και τις ορμόνες υπερ σου...

Οι συμβουλοι θηλασμου ερχονται σπιτι ή παμε εμεις στο χωρο τους? Το ξερω οτι το πιασιμο ειναι το μυστικο γι αυτο αγχωνομαι τοσο.

αύξησε τα γεύματα του μωρού σε τουλάχιστον 8 όπου θα βάζεις πρώτα το μωρό στο στήθος για όση ώρα βλέπεις να καταπίνει γάλα και στα δυο στήθη, μετά συμπλήρωμα όσο θέλει και μετά άντληση για 10-15 λεπτά.

Τίποτα δεν χάνεται όταν υπάρχει θέληση για αυτό ανεβασμένη ψυχολογία και όλα καλά θα πάνε.

Το θεμα ειναι οτι μπορει να καθεται και 2 ωρες στο στηθος οποτε με το που τελειωνει το ενα γευμα ερχεται το επομενο. Τι να κανω?

Η ψυχολογια μου ειναι στα κατω της μεχρι να βρω την λυση κ απ το αγχος κλαιω συνεχεια(κυριως οταν την βλεπω να πινει με το μπουκαλι ξερω οτι δεν πρεπει να στεναχωριεμαι γιατι επιρεαζει τον θηλασμο αλλα....)

Οι βρεγμένες πάνες δείχνουν ότι το μωρό τρέφεται καλά επίσης και η ζύγιση. Για τα κακά δεν μπορώ να πω κάτι μιάς και τρέφεται και με ξένο γάλα το μωρό οι 3-4 κενώσεις ισχύουν όταν το μωρό τρέφεται με μητρικό αποκλειστικά.

Επιτελους εκανε κακα σημερα 2 φορες ως τωρα μια στις 9 και τωρα η δευτερη ηταν πολλα και απ οτι διαβασα στο βιβλιο ειναι φυσιολογικο εφοσον δεν δυσφορει τις μερες που δεν κανει και οτι θα αλλαζω πολλες πανες τωρα για να μαζεψω οποτε απ αυτο ξεαγχωθηκα

Καλή συνέχεια σου εύχομαι και ότι χρειαστείς εδώ είμαστε

Σ ευχαριστω για τις συμβουλες και την γρηγορη απαντηση πραγματικα δεν περιμενα οτι θα υπαρξει ανταποκριση τοσο αμμεσα και αυτο με κανει να παιρνω λιγο τα πανω μου

RD3Up3.png

[quote

Οι συμβουλοι θηλασμου ερχονται σπιτι ή παμε εμεις στο χωρο τους? Το ξερω οτι το πιασιμο ειναι το μυστικο γι αυτο αγχωνομαι τοσο.

θα πρέπει να πάρεις τηλέφωνο να συνεννοηθείς νομίζω ότι θα μπορούσε να έρθει κάποιος στο σπίτι μιας και είναι πολύ μικρό το μωρό σου.....

[quote

Το θεμα ειναι οτι μπορει να καθεται και 2 ωρες στο στηθος οποτε με το που τελειωνει το ενα γευμα ερχεται το επομενο. Τι να κανω?

Η ψυχολογια μου ειναι στα κατω της μεχρι να βρω την λυση κ απ το αγχος κλαιω συνεχεια(κυριως οταν την βλεπω να πινει με το μπουκαλι ξερω οτι δεν πρεπει να στεναχωριεμαι γιατι επιρεαζει τον θηλασμο αλλα....)

σε αυτό το διάστημα το μωρό σίγουρα κάποια στιγμή απλά πιπιλάει χωρίς να κατεβάζει γουλιές. προσπάθησε να βγάλεις τις θηλές σιλικόνης (διάβασε και το λινκ που σου έβαλα) και παρακολούθα το μωρό την ώρα που θηλάζει αν αρχίζει απλά να πιπιλάει βοήθησε το κάνοντας breast copression

σου βάζω εδώ τα σχετικά λίνκ

http://www.drjacknewman.com/help/Breast-compression.asp

και το βίντεο (θα σε βοηθήσει να διακρίνεις τη διαφορά μεταξύ πιπιλίσματος και θηλασμού εκτος των αλλων)

[quote

Σ ευχαριστω για τις συμβουλες και την γρηγορη απαντηση πραγματικα δεν περιμενα οτι θα υπαρξει ανταποκριση τοσο αμμεσα και αυτο με κανει να παιρνω λιγο τα πανω μου

ψυχραιμία.......όλα γίνονται:D

DearCatherine, κράτα γερά!!! Μπορείς να το κάνεις αφού θέλεις!! Κάλεσε μια σύμβουλο άμεσα κατά τη γνώμη μου, ξέρω από φίλη ότι τουλάχιστον εκείνη πήγε στο σπίτι της, το μωρό της ήταν πρόωρο και κανόνισαν να έρθει με το που το πήρε σπίτι. Νομίζω ότι όταν σου εξηγήσει και σου δείξει κάποιος ειδικός θα ξεαγχωθείς....

Συν τοις άλλοις, έχεις την πολυτιμότερη, πραγματικά, υποστήριξη, τον άντρα σου!!!

Όλα καλά λοιπόν, θα δεις ότι θα το σκέφτεσαι σε λίγο καιρό που θα το έχεις λύσει και θα χαμογελάς...

H9ROp3.png

KZr6p3.png

Λοιπον να σας πω τι εχει συμβει το τελευταιο τριωρο το χατο μικρο 2 ωρες στο στηθος εκλαιγε δεν ηθελε το πιανε για λιγο και μετα το παραταγε ενοιωθα οτι τρωει αλλα το κραταγε μονο για 2 γουλιες και τ αφηνε(αυτο χωρις τις θηλες)την πιεζα να φαει μεχρι μου ειχε κοκκινησει απ το κλαμα και την τσιριδα εγω να κλαιω και ο αντρας μου να προσπαθει οσο μπορει να βοηθησει με βιντεο στο you tube και να μου κραταει την μικρη.

Ματαιο αρνιοταν και χω υπεφερα....Εβαλα τις θηλες επιασε στηθος κοιμηθηκε πανω μου την ξυπνουσα να φαει ετρωγε για τουλαχιστον μια ωραειναι φυσιολογικο? Δεν εδειχνε να χορταινει εβλεπα ομως οτι κουνιοταν ο λαιμος και το γαλα απ τη θηλη φαινοταν. Κουραστηκε της εδωσα 60ml ξενο την βαλαμε για υπνο παλι εκλαιγε εβαλα στηθος αρνιοταν τελικα της δωσαμε αλλα 20ml και τωρα κοιμαται.

Ολα αυτα απο τις 3,00 το μεσημερι ετσι!!!!!!!!!Εν το μεταξυ εγω αντλησα και εβγαλα 90 ml απ το ενα και μονο 20 απ το αλλο ειναι νορμαλ? Παιζει ρολο και το ψυχολογικο κομματι στην αντληση?Αν ναι την βαψαμε.....

Τι να κανω τα χω βρει σκουρα κοριτσια γεννησα το μωρο μου και αντι να το απολαμβανω εγω υποφερω. Ολη μερα σκεφτομαι μονο αυτο μου χει γινει εμμονη δεν κοιμαμαι και ο ταλαιπωρος ο αντρας μου ειναι διπλα μου ξυπναει μαζι μου κανει υπομονη μου μαγειρευει και με ταιζει. Ξαφνικα νοιωθω λες και εκανα λοβοτομη οχι τοκετο......

RD3Up3.png

DearCatherine, κράτα γερά!!! Μπορείς να το κάνεις αφού θέλεις!! Κάλεσε μια σύμβουλο άμεσα κατά τη γνώμη μου, ξέρω από φίλη ότι τουλάχιστον εκείνη πήγε στο σπίτι της, το μωρό της ήταν πρόωρο και κανόνισαν να έρθει με το που το πήρε σπίτι. Νομίζω ότι όταν σου εξηγήσει και σου δείξει κάποιος ειδικός θα ξεαγχωθείς....

Συν τοις άλλοις, έχεις την πολυτιμότερη, πραγματικά, υποστήριξη, τον άντρα σου!!!

Όλα καλά λοιπόν, θα δεις ότι θα το σκέφτεσαι σε λίγο καιρό που θα το έχεις λύσει και θα χαμογελάς...

Σ ευχαριστω μακαρι να γινει πραγματικοτητα. Και εκεινος ετσι μου λεει οτι ειναι σιγουρος οτι θα τα καταφερω αλλα εγω μαλλον εχασα την εμπιστοσυνη στον εαυτο μου και δεν μ αρεσει. Για τη συμβουλο τηλεφωνω σ οποιαδηποτε παω με το ενστικτο? Ολες το ιδιο καλες ειναι να υποθεσω ετσι?

RD3Up3.png

Λοιπον να σας πω τι εχει συμβει το τελευταιο τριωρο το χατο μικρο 2 ωρες στο στηθος εκλαιγε δεν ηθελε το πιανε για λιγο και μετα το παραταγε ενοιωθα οτι τρωει αλλα το κραταγε μονο για 2 γουλιες και τ αφηνε(αυτο χωρις τις θηλες)την πιεζα να φαει μεχρι μου ειχε κοκκινησει απ το κλαμα και την τσιριδα εγω να κλαιω και ο αντρας μου να προσπαθει οσο μπορει να βοηθησει με βιντεο στο you tube και να μου κραταει την μικρη.

Ματαιο αρνιοταν και χω υπεφερα....Εβαλα τις θηλες επιασε στηθος κοιμηθηκε πανω μου την ξυπνουσα να φαει ετρωγε για τουλαχιστον μια ωραειναι φυσιολογικο? Δεν εδειχνε να χορταινει εβλεπα ομως οτι κουνιοταν ο λαιμος και το γαλα απ τη θηλη φαινοταν. Κουραστηκε της εδωσα 60ml ξενο την βαλαμε για υπνο παλι εκλαιγε εβαλα στηθος αρνιοταν τελικα της δωσαμε αλλα 20ml και τωρα κοιμαται.

Ολα αυτα απο τις 3,00 το μεσημερι ετσι!!!!!!!!!Εν το μεταξυ εγω αντλησα και εβγαλα 90 ml απ το ενα και μονο 20 απ το αλλο ειναι νορμαλ? Παιζει ρολο και το ψυχολογικο κομματι στην αντληση?Αν ναι την βαψαμε.....

Τι να κανω τα χω βρει σκουρα κοριτσια γεννησα το μωρο μου και αντι να το απολαμβανω εγω υποφερω. Ολη μερα σκεφτομαι μονο αυτο μου χει γινει εμμονη δεν κοιμαμαι και ο ταλαιπωρος ο αντρας μου ειναι διπλα μου ξυπναει μαζι μου κανει υπομονη μου μαγειρευει και με ταιζει. Ξαφνικα νοιωθω λες και εκανα λοβοτομη οχι τοκετο......

Μου θυμίζεις το πρώτο βράδυ μετά την επιστροφή από το μαιευτήριο, όπου η μικρή γενικώς έπαιρνε μπουκάλι και είχε θηλάσει ελάχιστα. Κάτι με κράτησε και δεν έδωσα μπουκάλι κι εγώ, είπα μια νύχτα θα αντέξουμε και βλέπουμε το πρωί τι κάνουμε. Τελικά, θηλάσαμε και όλα καλά. Αλλά σε εκείνες τις ώρες, νόμιζα ότι τα είχα δει όλα.

Είσαι τυχερή που σε βοηθάει ο άντρας σου. Εγώ ένιωθα ότι ο δικός μου με άγχωνε τις πρώτες μέρες και τον έστελνα για ύπνο (παρόλο που ο καημένος ούτε πίεζε για μπουκάλι και προσπαθούσε να βοηθήσει με τα μαξιλάρια κτλ) :roll:

Μην χάνεις το θάρρος σου, με τα παιδιά πολλές φορές νιώθουμε ότι "έχει αγώνα σήμερα", είτε είναι ένα πρόβλημα θηλασμού, είτε ένας πυρετός που θέλουμε να αντιμετωπίσουμε, είτε ξεσπάσματα θυμού στα "τρομερά 2".

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Σ ευχαριστω μακαρι να γινει πραγματικοτητα. Και εκεινος ετσι μου λεει οτι ειναι σιγουρος οτι θα τα καταφερω αλλα εγω μαλλον εχασα την εμπιστοσυνη στον εαυτο μου και δεν μ αρεσει. Για τη συμβουλο τηλεφωνω σ οποιαδηποτε παω με το ενστικτο? Ολες το ιδιο καλες ειναι να υποθεσω ετσι?

Κουράγιο κορίτσι μου είναι αρχή γι' αυτό σου φαίνεται βουνό, όλα καλά θα πάνε, είναι πάρα πολύ σημαντικό που σε στηρίζει ο άντρας σου, μπράβο του :). Όλες οι σύμβουλοι είναι καλές, μπορείς να διαλέξεις με βάση την περιοχή σου για να είναι κοντά. Εγώ μένω Αγ. Παρασκευή και πήγα στην Lori Ann Robertson που είναι Ν. ψυχικό, ήταν πάρα πολύ καλή.

Καλέ άλλαξε και το τικεράκι σου, βγήκε το παιδί :lol::lol:

Ένα μωρό που πεινάει είναι αδύνατον να συνεργαστεί. Γι’αυτό σου έγραψα να αυξήσεις τα γεύματα για να έχεις το περιθώριο χρόνου να τοποθετήσεις το μωρό στο στήθος. προσπάθησε ανά 2 -2.5 ώρες να βάζεις το μωρό στο στήθος (μετά συμπλήρωμα μετά άντληση). Αν κάποιες φορές η προσπάθεια σας έχει πάρει πολύ ώρα και το μωρό δεν θήλασε στο διάστημα αυτό οπότε και κλαιει – πεινάει είναι προτιμότερο να κάνεις το εξής

Ταίζεις με μπουκάλι, έχεις το στήθος έξω έτοιμο και το μωρό σε θέση σαν να το θηλάζεις, δίνεις π.χ 40 μλ και απαλά τραβάς το μπουκάλι και βάζεις το μωρό στο στήθος. έτσι θα αποφύγεις τα κλάματα που σε αγχώνουν. Επίσης μπορείς να προσπαθείς να δίνεις στήθος όταν το μωρό κοιμάται.

Κοριτσια ευχαριστω πολυ για την συμπαρασταση.

Κοιταξτε τωρα πως μπορεις ευκολα να τα παρατησεις. Μιλαω σημερα με τον πατερα μου και φυσικα παταω τα κλαματα αγχωνεται ο κακομοιρης κ μετα απο κανα μισαωρο με παιρνει τηλεφωνο και μου δινει το τηλεφωνο μιας μαιας που εχει θηλασει κ εχει και 2 παιδακια το 2ο 10 μηνων να την παρω να μιλησουμε(εκεινος ειχε ηδη μιλησει μαζι της)και αν ειναι να ερθει σημερα τ απογευμα απο δω να με βοηθησει. Πηρα τα πανω μου εγω το ιδιο και ο αντρας μου (που τα χει παρατησει ολα για να με νταντευει).

Την παιρνω λοπον.....της εξηγω την κατασταση και μου λεει....2 ωρες ειναι υπερβολη να θηλαζω, μετα το 40 λεπτο δεν εχω γαλα και το παιδι τρωει αερα γι αυτο κλαει πιθανον το γαλα μου δεν της φτανει γι αυτο δεν αφηνει καθολου το στηθος (ειναι και μεγαλουτσικη θελει φαι). Της λςω εγω οτι και μετα το 2ωρο εχω γαλα και οτι οσο καθεται εγω θα κατεβαζω οχι μου λεει ειναι λαθος βαλε χ. Μα εχω ενα βιβλιο....σκιστο το βιβλιο.Θα πρεπε λεει το στηθος να ειναι γεματο οχι μαλακο οπως νοιωθω εγω το δικο μου. Και το αποκορυφωμα οτι λογικα σε λιγες μερες το γαλα θα μου κοπει!!!Τι να κανουμε λεει ετσι ειναι οι αδενες δεν εγινε και τιποτα......

Φανταστειτε ψυχολογια μετα εγω και με ρωτησε αν με βοηθησε κιολας....Ο αντρας μου δεν ηξερε τι να πιστεψει πλεον ο καθενας το μακρυ και το κοντο του λεει. Εγω του εξηγω οτι ειμαι δυσπιστη και θελω ολα αυτα να μου τα πει καποιος που να ναι απ την αλλη ακρη και οχι ολοι αυτοι που κατευθειαν μειωνουν τον αποκλειστικο. Εκεινος φοβαται οτι θα χουμε επιλοχια καταθλιψη αν συνεχισω ετσι θελει την γυναικα του πισω και γω στεναχωριεμαι που τον φορτιζω ετσι.

Τωρα που ξυπνησε εδωσα στηθος γυρω στη μια ωρα στο μισαωρο ψιλονυσταξε αλλα μονο για 10 λεπτα της εδωσα το αλλο στηθος εφαγε σχετικα ηρεμα.(Ολα αυτα με τις θηλες ετσι)της εδωσα σημπληρωμα 60ml δεν την επαιρνε ο υπνος με τιποτα την κρατησα αγκαλια και τωρα την εβαλα στο κρεβατι και κοιμαται.

Πηρα ττηλεφωνο - συγκεκριμενα ο αντρας μου πηρε γιατι εγω δεν ημουν σε θεση - στις συμβουλους και ειχαν τηλεφωνητη αφησα μηνυμα θα με παρουν πισω ή λογω Σαββατοκυριακου θα ξεκουραζονται κ αυτες?

Σας ευχαριστω παντως για την συμπαρασταση και τις συμβουλες (αν και ο αντρας μου φοβαται οτι και το forum με επιρρεαζει και οτι μονο αυτο σκεφτομαι) το τελευαταιο ειναι αληθεια μονο αυτο σκεφτομαι οντως.

Θα ακολουθησω τις συμβουλες σας θα προσπαθησω να ξανα επικοινωνησω με καποια συμβουλο...φοβαμαι οτι η μικρη θα μαθει στο μπιμπερο και θα το χασω το τρενο και θα χω τυψεις το ξερω.......

RD3Up3.png

dearcatherine καλημέρα :)

δεν θα σχολιάσω τα κουλά που σου είπε η μαία, αν ξαναμιλήσετε να της πεις να σκίσει αυτή το δίπλωμα της, αν έχει..

Στις συμβούλους κι εγώ μήνυμα είχα αφήσει, μπορείς να πάρεις και κάποια συγκεκριμένα και να της αφήσεις μήνυμα και θα σε πάρει πίσω εγώ έτσι είχα κάνει http://www.llli.org/docs/greece/greece.pdf

Σχετικά με τον άνδρα σου, παρόλο που σε φροντίζει τόσο πολύ είναι λογικό να νοιώθει αποκλεισμένος :rolleyes: εσύ και το μωρό αποτελείται μια ενότητα ειδικά τώρα, πάντως την γυναίκα του δεν θα την έχει ποτέ πίσω όπως ήταν πριν (μην του το πεις αυτό;):))

:arrow: Μην ανησυχείς για κατάθλιψη, δεν εμφανίζεται έτσι απλά από το πουθενά σε οποιαδήποτε γυναίκα, είναι φυσιολογικό να έχεις έντονα συναισθήματα στη σχέση σου με το μωρό όπως επίσης και να είσαι πλήρως απορροφημένη με όλα όσα το αφορούν -σε αυτό το πλαίσιο χρησιμοποιείς και το φόρουμ -δεν μπήκες π.χ. να παίξεις παιχνίδια στο ίντερνετ ;)

Εγώ νομίζω ότι ήδη τα πράγματα πηγαίνουν καλύτερα με το μωρό, άλλωστε είναι ακόμη πολύ νωρίς μαθαίνετε κι εσύ κι εκείνο. Το βασικό είναι να είναι το μωρό σου υγιές κι εσύ κάνεις το καλύτερο που μπορείς :)

:arrow: Για τις θηλές, αν τις χρησιμοποιείς νομίζω πρέπει να τις αφαιρείς μετά από λίγο και νομίζω συνδεόνται με μείωση της παραγωγής, αλλά περίμενε καλύτερα να σου απαντήσει η Αγλαία σε αυτό μην σου λέω καμιά μπούρδα!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...