Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπαθεια για αποκλειστικο θηλασμο

Recommended Posts

Αγλαία και κορίτσια, έχω τις εξής απορίες -ως συνήθως πολλές :oops::

α)χάρη στη βοήθεια σας έχω κάνει επαναγαλακτισμό από τέλος ιουλίου και τώρα της μπέμπας μου της φτάνει μόνο το δικό μου ενώ πριν έπινε και δύο γεύματα ξένο. εγώ τώρα έχω εδραιώσει γαλουχία; ή όχι ακόμη; σημειωτέον ότι της φτάνει το δικό μου, αλλά δυστυχώς δεν αποθηκεύω κιόλας. ότι βγάζω το πίνει :)

συγχαρητήρια μπράβο σας:-D

Επίσης, δυστυχώς πιστεύω ότι τα έχω καταφέρει εν μέρει επειδή η μπέμπα λόγω ΓΟΠ τρώει λιγότερο από ότι πριν...

Πως ξέρεις ακριβώς πόσο τρωει?? αν κάνει πιο σύντομα γεύματα αυτό μπορεί να σημαίνει ότι έχει μεγαλώσει και καταφέρνει να χορτάσει σε λιγότερο χρόνο

θέλεις να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένη... πόσα γεύματα θηλασμού κάνει και πως συμπεριφέρεται σε αυτά?

Τώρα πια δεν κάνω τόσες αντλήσεις βέβαια, κάνω ανά 3-4 ώρες γιατί λείπω κιόλας. Τι πρέπει να κάνω για να μπορέσω να διατηρήσω τον αποκλειστικό θηλασμό;

να θηλάζεις τις ώρες που μπορείς αποκλειστικά και όταν λείπεις πάνω από 4-5 ώρες να κάνεις άντληση....αν δουλεύεις π.χ και λείπεις 8 ώρες 2 αντλήσεις

β) ενώ το βράδυ έχουμε συνηθίσει και τρώει πλέον μόνο στήθος, σε κάποια γεύματα μέσα στην ημέρα ενώ πεινάει δεν θέλει να φάει από το στήθος, ενώ της δίνω το γάλα μου από το μπιμπερό και το τρώει

:rolleyes: στα υπόλοιπα γεύματα τι γίνεται τρώει στήθος και μετά συμπληρώνεις με μητρικό??? αλλά υπάρχουν και μερικά που δεν θέλει στήθος οπότε τρωει μόνο από το μπιμπερό?? αν ναι γράψε μας τα γεύματα και πόσα μλ συμπλήρωμα μητρικού..

γ) προσπαθώ να μάθω την ξαπλωτή στάση θηλασμού χωρίς όμως αποτέλεσμα προς το παρόν, η μικρή κλαίει και δεν τρώει σ'αυτή τη στάση. θέλω να ρωτήσω το χεράκι της που είναι από την κάτω πλευρά που πρέπει να είναι; εγώ φοβάμαι μήπως της το πατήσω :?

Το χεράκι είναι κάτω απο το σώμα της δεν το πατάς δες και το παρακάτω λινκ και παίξε με τα μαξιλάρια...

http://www.google.gr/url?sa=t&source=web&cd=6&ved=0CCoQFjAF&url=http%3A%2F%2Fwww.mother-2-mother.com%2Ftut-layingdown.htm&ei=VMebTMmrBoyP4QajzP1K&usg=AFQjCNF0ndkSdT_3iIeIg4wwIVQelahHxA

δ) κάποιες φορές ευτυχώς ελάχιστες δεν μπορώ να αντλήσω γάλα πριν το 6ωρο, κινδυνεύει η παραγωγή μου;

όχι για κάποιες φορές δεν πειράζει

ε) μερικές φορές αντλώ με το ηλεκτρικό της αβέντ πειράζει; είναι αδύνατον να κουβαλάω το symphony παντού.

ευχαριστώ θερμά εκ των προτέρων :D

΄

οχι δεν πειράζει

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Souzi, χάρη στα κορίτσια τα έχουμε καταφέρει και εμείς. Ξεκινήσμε 13 Ιουλιόυ. Από το Σάββατο έχουμε να πιούμε ξένο γάλα.

Αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα. Τρώει από το στήθος στις 2.00 και στις 7.00 (χωρίς να ξυπνήσει) και στα υπόλοιπα γεύματα στήθος με τίποτα. Τις τελευταίες 4 μέρες καταφέρνουμε να μείνουμε 8-10 λεπτά στο στήθος σε κάθε γεύμα και μετά κοιτάζει το ταβάνι και κλαίει. Της δίνω συμπλήρωμα δικό μου. Το θέμα είναι ότι όσο και να της δώσω το πίνει (από 50 έως 150) - μόνο μία φορά από 80 έφαγε μόνο τα 50). Σήμερα έφαγε άλλα 2 γεύματα στήθος (18.00 και 21.30).

Ειδικά στο τελευταίο έφαγε πολύ καλά στα 6 πρώτα λεπτά και μετά κοιμήθηκε, αλλά ήθελε και το στήθος μέχρι 22.50. Τελικά έφαγε ή όχι. Δεν της έδωσα συμπλήρωμα. Την έβαλα και στα δύο αφού μετά από μία ώρα ζητούσε ακόμα. Το 2ο έτρεχε γάλα, αποκλείεται να μην είχα. Τι να πω...

Από βάρος είμαστε υπερβολικά καλά θα έλεγα, τα τσισάκια της είναι αρκετά ακόμα και όταν δεν της δίνω συμπλήρωμα. Οπότε ελπίζω ότι το παλεύω σωστά.

Όσο για την εδραίωση της γαλουχίας και εγώ αναρωτιέμαι. Επίσης, πολλές φορές νιώθω ότι έχω αρκετό γάλα, αλλά δεν βγάζω πολύ, ενώ άλλες το στήθος είναι πολύ μαλακό και βγάζω αρκετό.

Μετά από τα γεύματα που μένει 8-10 λεπτά βγάζω πάντα με το θήλαστρο, είναι σωστό;

Πρέπει κάθε φορά μόνο από το ένα; Γιατί συχνά καταφέρνω με κόλπα να πιάσει έστω το άλλο, είναι σωστο;

Με όλες αυτά που κάνω, υπάρχει φόβος να μειωθεί το γάλα????

μπράβο σας λοιπόν:D

δες το παρακάτω λινκ και προσπάθησε να βρεις πράγματα που θα σας βοηθήσουν να θηλάζετε πιο καλά

http://www.kellymom.com/bf/concerns/baby/back-to-breast.html#coax

το σωστό είναι το μωρό να τρώει όση ώρα θέλει, όσα στήθη θέλει, όποτε θέλει......όταν τελειώνει με το πρώτο φυσικά προσφέρεις το δεύτερο και εν ανάγκη αν δεν έχει χορτάσει επιστρέφεις στο πρώτο...:wink:

άρα τώρα υπάρχει αρκετό γάλα μένει να πετύχεις καλύτερη συνεργασία με το μωρό... φαντασία και υπομονή:wink:

καλή συνέχεια

Κριστίνα μου! Ήσουν από τις πρώτες που με είχες κατατοπίσει σωστά όταν είχα όοοολες τις λάθος οδηγίες από το μαιευτήριο :D Χάρη σε σένα και στην Αγλαία και στις άλλες μανούλες τα κατάφερα -σημειωτέον ότι η μπέμπα μου γεννήθηκε 32 εβδομάδων και για 6 εβδομάδες δεν την είχα μαζί μου. Χάρη στις μαίες του μαιευτηρίου :evil: έκανα μόνο με της αβέντ το θήλαστρο 7 αντλήσεις την ημέρα 10-12΄η κάθε μια περίπου και φυσικά συνειδητοποίησα ότι μου μειωνόταν πια το γάλα, η μπέμπα όμως ήταν ήδη 3 μηνών όταν ξεκίνησα επαναγαλακτισμό και δεν έμπαινε και στο στήθος ακόμη.

Τώρα τα είχα καταφέρει για ένα μήνα να πίνει μόνο δικό μου. Βέβαια δυστυχώς τσάμπα χάρηκα γιατί από χθες πάλι νομίζω ότι έχει μειωθεί και δεν θα της φτάνει :( και τρώει κι εκείνη περισσότερο γιατί ξεκινήσαμε σιρόπι για την ΓΟΠ (έπρεπε γιατί έχει ερεθιστεί ο οισοφάγος της)

Πως ξέρεις ακριβώς πόσο τρωει??

Λέω ότι τρώει πιο πολύ γιατί βλέπω τα κυπελλάκια από το ψυγείο να αδειάζουν ενώ πριν αντλούσα και της έφτανε και για την επόμενη μέρα. Τώρα τρώει κάθε μέρα αυτό που βγάζω..

αν κάνει πιο σύντομα γεύματα αυτό μπορεί να σημαίνει ότι έχει μεγαλώσει και καταφέρνει να χορτάσει σε λιγότερο χρόνο

θέλεις να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένη... πόσα γεύματα θηλασμού κάνει και πως συμπεριφέρεται σε αυτά?

Νομίζω ότι τρώει λίγο γιατί στο στήθος κάθεται μάξιμουμ 10΄. Βέβαια σε αυτό που λες έχεις δίκιο ότι τα καταφέρνει γρήγορα γιατί το καταλαβαίνω κι εγώ ότι το αδειάζει το στήθος. Γενικώς πάντως η καημένη έχει πιο πολλή υπομονή, ειδικά τώρα τελευταία το πιπιλάει και λίγο κι ας μην πίνει ενώ πριν όταν δεν έπινε το άφηνε αμέσως.

Εγώ μέσα στη μέρα λείπω κάποιες ώρες, της δίνει η μαμά μου μπιμπερό. Όταν επιστρέψω φροντίζω να μην την έχει ταίσει για κανένα 2ωρο ώστε να πεινάει λίγο και να θηλάσει όταν γυρίσω παρά να το βγάλω με θήλαστρο. Όμως κάποιες φορές δεν το θέλει το στήθος -ενώ έχει γάλα, και αν της δώσω στο καπάκι μπιμπερό το πίνει.

να θηλάζεις τις ώρες που μπορείς αποκλειστικά και όταν λείπεις πάνω από 4-5 ώρες να κάνεις άντληση....αν δουλεύεις π.χ και λείπεις 8 ώρες 2 αντλήσεις

έκανα μια επίσκεψη σε σύμβουλο θηλασμού τέλη αυγούστου (την Lori Ann Robertson) μήπως έπαιρνα και δομπεριδόνη (μου το'χε πει κι η Αγλαία) και για να δει πως πιάνει η μικρή και να δω πως θα συνεχίσω, γιατί είχα πάρει και τριγωνέλλα για 2 εβδομάες μέσα στον Αύγουστο αλλά δεν με βοήθησε. Είπαμε να κάνω 4-5 μέρες αντλήσεις ανά 3-4 ώρες και 2-3 μέρες αντλήσεις ανά 2 ώρες όχι 15' πια, αλλά 10'-μικρό διάλειμμα-10' για να αυξάνω την παραγωγή και το μωρό στο στήθος εννοείται. όμως εγώ λόγω δουλειάς, δυσκολεύομαι πια να κάνω τα 2ωρα και κάνω ανά 3-4 ώρες άντληση μόνο και όπως σας είπα με το στήθος ακόμη μόνο τη νύχτα σταθερά..

:rolleyes: στα υπόλοιπα γεύματα τι γίνεται τρώει στήθος και μετά συμπληρώνεις με μητρικό??? αλλά υπάρχουν και μερικά που δεν θέλει στήθος οπότε τρωει μόνο από το μπιμπερό?? αν ναι γράψε μας τα γεύματα και πόσα μλ συμπλήρωμα μητρικού..

Γενικώς όλη την ημέρα τρώει γύρω στα 400μλ μητρικό από μπιμπερό και μέσο όρο 4 γεύματα στήθος. (πριν κοιμηθεί-όχι πάντα γιατί γκρινιάζει, γύρω στις 04:00, στις 07:00 και 10:00) και αν μας βγει μέσα στη μέρα. Ναι όταν δεν θέλει στήθος το τρώει από μπιμπερό. όταν την βάζω στο στήθος μετά νομίζω χορταίνει, αν δεν έχει φάει καλά ξαναπεινάει σε καμιά ώρα και της δίνω πάλι μπιμπερό.

Αχ, νομίζω ότι τελικά θα καταφύγω στο συμπλήρωμα πάλι κι έχω κάνει τεράστια προσπάθεια:(:( όλο το καλοκαίρι μόνο αντλήσεις έκανα. Τώρα ας πούμε έφαγε στις 03:30 στήθος, μετά έκανα άντληση και έβγαλα μόνο 10μλ από κάθε στήθος, μετά στις 06:00 θήλασα και τώρα στις 08:00 πείναγε, της ξαναέδωσα στήθος, αλλά καταλάβαινα ότι δεν είχα πολύ γάλα, έμεινε η καημένη κανένα 10λεπτο στο καθένα και μετά το άφησε γιατί την παίρνει ο ύπνος. της έδωσα συμπλήρωμα δικό μου και έφαγε 40μλ. Τώρα όμως στο ψυγείο έχω μόνο ένα γεύμα 60μλ από χθεσινή άντληση κι ένα 100μλ που ξεπάγωσα... (είχα καταφέρει να βάλω και 3 στην κατάψυξη..) οπότε έχω αρχίσει να ανησυχώ ότι δεν θα τα κάταφέρω να συνεχίσω με αποκλειστικό...:( τώρα έκανα και άντληση και έβγαλα 30αριστερό+40δεξί, δηλ. σύνολο 70 με 20λεπτη άντληση...:(

Με απασχολεί πολύ τι να κάνω; να την βάζω στο στήθος κάθε φορά που πεινάει έστω κι αν καταλαβαίνω ότι έχω λίγο γάλα; ή την ταλαιπωρώ και θα τσαντιστεί και δεν θα το θέλει οπότε μήπως είναι καλύτερα να της δίνω το αντλημένο για όσα γεύματα μπορώ να βγάλω;

Souzi, χάρη στα κορίτσια τα έχουμε καταφέρει και εμείς. Ξεκινήσμε 13 Ιουλιόυ. Από το Σάββατο έχουμε να πιούμε ξένο γάλα.

Μπράβο Σοφία μου που τα καταφέρατε, νομίζω θα ήταν το καλύτερο δώρο για την γιορτή σου ;)

Κριστίνα μου! Ήσουν από τις πρώτες που με είχες κατατοπίσει σωστά όταν είχα όοοολες τις λάθος οδηγίες από το μαιευτήριο :D Χάρη σε σένα και στην Αγλαία και στις άλλες μανούλες τα κατάφερα -σημειωτέον ότι η μπέμπα μου γεννήθηκε 32 εβδομάδων και για 6 εβδομάδες δεν την είχα μαζί μου. Χάρη στις μαίες του μαιευτηρίου :evil: έκανα μόνο με της αβέντ το θήλαστρο 7 αντλήσεις την ημέρα 10-12΄η κάθε μια περίπου και φυσικά συνειδητοποίησα ότι μου μειωνόταν πια το γάλα, η μπέμπα όμως ήταν ήδη 3 μηνών όταν ξεκίνησα επαναγαλακτισμό και δεν έμπαινε και στο στήθος ακόμη.

Τώρα τα είχα καταφέρει για ένα μήνα να πίνει μόνο δικό μου. Βέβαια δυστυχώς τσάμπα χάρηκα γιατί από χθες πάλι νομίζω ότι έχει μειωθεί και δεν θα της φτάνει :( και τρώει κι εκείνη περισσότερο γιατί ξεκινήσαμε σιρόπι για την ΓΟΠ (έπρεπε γιατί έχει ερεθιστεί ο οισοφάγος της)

Πως ξέρεις ακριβώς πόσο τρωει??

Λέω ότι τρώει πιο πολύ γιατί βλέπω τα κυπελλάκια από το ψυγείο να αδειάζουν ενώ πριν αντλούσα και της έφτανε και για την επόμενη μέρα. Τώρα τρώει κάθε μέρα αυτό που βγάζω..

αν κάνει πιο σύντομα γεύματα αυτό μπορεί να σημαίνει ότι έχει μεγαλώσει και καταφέρνει να χορτάσει σε λιγότερο χρόνο

Νομίζω ότι τρώει λίγο γιατί στο στήθος κάθεται μάξιμουμ 10΄. Βέβαια σε αυτό που λες έχεις δίκιο ότι τα καταφέρνει γρήγορα γιατί το καταλαβαίνω κι εγώ ότι το αδειάζει το στήθος. Γενικώς πάντως η καημένη έχει πιο πολλή υπομονή, ειδικά τώρα τελευταία το πιπιλάει και λίγο κι ας μην πίνει ενώ πριν όταν δεν έπινε το άφηνε αμέσως.

Εγώ μέσα στη μέρα λείπω κάποιες ώρες, της δίνει η μαμά μου μπιμπερό. Όταν επιστρέψω φροντίζω να μην την έχει ταίσει για κανένα 2ωρο ώστε να πεινάει λίγο και να θηλάσει όταν γυρίσω παρά να το βγάλω με θήλαστρο. Όμως κάποιες φορές δεν το θέλει το στήθος -ενώ έχει γάλα, και αν της δώσω στο καπάκι μπιμπερό το πίνει.

έκανα μια επίσκεψη σε σύμβουλο θηλασμού τέλη αυγούστου (την Lori Ann Robertson) μήπως έπαιρνα και δομπεριδόνη (μου το'χε πει κι η Αγλαία) και για να δει πως πιάνει η μικρή και να δω πως θα συνεχίσω, γιατί είχα πάρει και τριγωνέλλα για 2 εβδομάες μέσα στον Αύγουστο αλλά δεν με βοήθησε. Είπαμε να κάνω 4-5 μέρες αντλήσεις ανά 3-4 ώρες και 2-3 μέρες αντλήσεις ανά 2 ώρες όχι 15' πια, αλλά 10'-μικρό διάλειμμα-10' για να αυξάνω την παραγωγή και το μωρό στο στήθος εννοείται. όμως εγώ λόγω δουλειάς, δυσκολεύομαι πια να κάνω τα 2ωρα και κάνω ανά 3-4 ώρες άντληση μόνο και όπως σας είπα με το στήθος ακόμη μόνο τη νύχτα σταθερά..

Γενικώς όλη την ημέρα τρώει γύρω στα 400μλ μητρικό από μπιμπερό και μέσο όρο 4 γεύματα στήθος. (πριν κοιμηθεί-όχι πάντα γιατί γκρινιάζει, γύρω στις 04:00, στις 07:00 και 10:00) και αν μας βγει μέσα στη μέρα. Ναι όταν δεν θέλει στήθος το τρώει από μπιμπερό. όταν την βάζω στο στήθος μετά νομίζω χορταίνει, αν δεν έχει φάει καλά ξαναπεινάει σε καμιά ώρα και της δίνω πάλι μπιμπερό.

Αχ, νομίζω ότι τελικά θα καταφύγω στο συμπλήρωμα πάλι κι έχω κάνει τεράστια προσπάθεια:(:( όλο το καλοκαίρι μόνο αντλήσεις έκανα. Τώρα ας πούμε έφαγε στις 03:30 στήθος, μετά έκανα άντληση και έβγαλα μόνο 10μλ από κάθε στήθος, μετά στις 06:00 θήλασα και τώρα στις 08:00 πείναγε, της ξαναέδωσα στήθος, αλλά καταλάβαινα ότι δεν είχα πολύ γάλα, έμεινε η καημένη κανένα 10λεπτο στο καθένα και μετά το άφησε γιατί την παίρνει ο ύπνος. της έδωσα συμπλήρωμα δικό μου και έφαγε 40μλ. Τώρα όμως στο ψυγείο έχω μόνο ένα γεύμα 60μλ από χθεσινή άντληση κι ένα 100μλ που ξεπάγωσα... (είχα καταφέρει να βάλω και 3 στην κατάψυξη..) οπότε έχω αρχίσει να ανησυχώ ότι δεν θα τα κάταφέρω να συνεχίσω με αποκλειστικό...:( τώρα έκανα και άντληση και έβγαλα 30αριστερό+40δεξί, δηλ. σύνολο 70 με 20λεπτη άντληση...:(

Με απασχολεί πολύ τι να κάνω; να την βάζω στο στήθος κάθε φορά που πεινάει έστω κι αν καταλαβαίνω ότι έχω λίγο γάλα; ή την ταλαιπωρώ και θα τσαντιστεί και δεν θα το θέλει οπότε μήπως είναι καλύτερα να της δίνω το αντλημένο για όσα γεύματα μπορώ να βγάλω;

Ένα μωράκι με ΓΟΠ και ειδικά όταν υπάρχει ερεθισμός θα προσπαθεί (όταν το ίδιο μπορεί γιατί με το μπουκάλι δεν ελέγχει εκείνο....) να κάνει μικρά και συχνά γεύματα.......

άρα 4,6,8,10 αντί τια 4,7,10 θα ήταν πολύ καλύτερο....

το γκρινιάζει δεν έχει να κάνει με την ποσότητα γάλακτος απαραίτητα αλλά με τον πόνο που ενδεχομένως νιώθει λόγο ερεθισμού στον οισοφάγο. Κάνε λίγο υπομονή να δεις τι γίνεται τώρα που ξεκινάτε το φάρμακο

Στην ηλικία σας και εμείς κάναμε πολύ σύντομα γεύματα γιατί είχε η κυρία καλύτερες δουλειές να κάνει ( τα ερεθίσματα το περιβάλλοντος είναι πολλά και τα αποσπούν) αλλά φρόντιζα να προσφέρω το στήθος συχνότερα έστω και αν δεν έδειχνε πεινασμένη γιατί αν περίμενα το δικό της κάλεσμα ήταν αδύνατον να την θηλάσω γιατί ήταν πια πολύ πεινασμένη και ήθελε το γάλα της γρήγορα....επίσης προσπαθούσα να θηλάζω σε χώρο με χαμηλό φωτισμό και κάπως πιο ήσυχο

φυσικά και να την βάζεις στο στήθος κάθε φορά που το ζητάει γιατί το πόσο γάλα υπάρχει στο στήθος δυστυχώς εμείς δεν το ξέρουμε μόνο το μωρό το καθορίζει γιατί παράγεται την ώρα που το μωρό είναι εκεί...

να αποφεύγεις το μπουκάλι και να περιορίζεις την χρήση του στα απολύτως απαραίτητα όταν δεν υπάρχει πρόσβαση στο στήθος λόγω απουσίας διαφορετικά να προσπαθείς να θηλάζεις διάβασε και το λινκ που έβαλα πιο πάνω στην σοφία...........

Διαφημίσεις

Ένα μωράκι με ΓΟΠ και ειδικά όταν υπάρχει ερεθισμός θα προσπαθεί (όταν το ίδιο μπορεί γιατί με το μπουκάλι δεν ελέγχει εκείνο....) να κάνει μικρά και συχνά γεύματα.......

άρα 4,6,8,10 αντί τια 4,7,10 θα ήταν πολύ καλύτερο....

το γκρινιάζει δεν έχει να κάνει με την ποσότητα γάλακτος απαραίτητα αλλά με τον πόνο που ενδεχομένως νιώθει λόγο ερεθισμού στον οισοφάγο. Κάνε λίγο υπομονή να δεις τι γίνεται τώρα που ξεκινάτε το φάρμακο

Στην ηλικία σας και εμείς κάναμε πολύ σύντομα γεύματα γιατί είχε η κυρία καλύτερες δουλειές να κάνει ( τα ερεθίσματα το περιβάλλοντος είναι πολλά και τα αποσπούν) αλλά φρόντιζα να προσφέρω το στήθος συχνότερα έστω και αν δεν έδειχνε πεινασμένη γιατί αν περίμενα το δικό της κάλεσμα ήταν αδύνατον να την θηλάσω γιατί ήταν πια πολύ πεινασμένη και ήθελε το γάλα της γρήγορα....επίσης προσπαθούσα να θηλάζω σε χώρο με χαμηλό φωτισμό και κάπως πιο ήσυχο

φυσικά και να την βάζεις στο στήθος κάθε φορά που το ζητάει γιατί το πόσο γάλα υπάρχει στο στήθος δυστυχώς εμείς δεν το ξέρουμε μόνο το μωρό το καθορίζει γιατί παράγεται την ώρα που το μωρό είναι εκεί...

να αποφεύγεις το μπουκάλι και να περιορίζεις την χρήση του στα απολύτως απαραίτητα όταν δεν υπάρχει πρόσβαση στο στήθος λόγω απουσίας διαφορετικά να προσπαθείς να θηλάζεις διάβασε και το λινκ που έβαλα πιο πάνω στην σοφία...........

Ναι, νομίζω ότι έχεις πολύ δίκιο στο ότι αν πεινάσει μετά δυσανασχετεί πολύ. Θα προσπαθήσω να την βάζω κάθε φορά. Τώρα νομίζω έχει αλλάξει και συμπεριφορά προς το στήθος, το έχει συνηθίσει καλύτερα, οπότε θα το δοκιμάσω. Το λέω γιατί πόλλές φορές αν δεν πεινάει και της δώσω στήθος τραβιέται, είμαστε και λίγο δύσκολες..:rolleyes:

Δυστυχώς τώρα όσο πάει ο καιρός θα λείπω όλο και πιο πολύ -ειδικά από Νοέμβρη- οπότε αναγκαστικά το μπουκάλι. Τουλάχιστον να πίνει δικό μου και ας το πίνει κι από κει.. θα δούμε πως θα πάει, θα σας γράψω, ευχαριστώ τόοοοοσο πολύ για άλλη μια φορά :D

Καλημέρα! Βρήκα ευκαιρία τώρα που η μικρή κοιμάται πάνω μου και η μεγάλη είναι στη γιαγιά της για να σας ευχαριστήσω ξανά! Η μικρή μου είναι τώρα 18 μηνών και θηλάζει ακόμη! Είναι 10.650, δηλαδή στο 50% της καμπύλης. Παίρνει περίπου 250 γρ. μηνιαίως, η ανάπτυξή της, κινητική, κοινωνική και λεκτική, είναι εξαιρετική και το πρόβλημά μου τώρα είναι ότι δεν δέχεται καθόλου το μπουκάλι, οπότε όταν δουλεύω δεν πίνει γάλα... Και εδώ που τα λέμε δεν τρώει και πολλά πράγματα, αλλά για αυτό θα γκρινιάξω σε άλλο θέμα. Για να μην μακρηγορώ, θέλω να πω σε όλες τις μαμάδες να μην το βάζουν κάτω και να κλείνουν τα αυτιά τους στις επικρίσεις των γύρω τους προκειμένου να κάνουν το καλύτερο για το παιδάκι τους. Πολλές ευχές σε όλες σας!!!

Εγω εχω καποιες αποροιες:

1)Πώς μπορω να απαιτησω να μου αφησουν το μωρο μου να θηλασει στο πρωτο μισαωρο ακομα?

Στο εξωτερικο το επιτρεπουν και μαλιστα βοηθουν τη μαμα σε περιπτωση καισαρικης

2)Πως θα ξερω οτι το μωρο μου δεν εχει το ιδιο προβλημα με εμενα και τον αντρα μου, εχουμε και οι δυο δυσανεξια στην λακτοζη?

3)Πως θα ξερω οτι ενω εχω δηλωσει αποκλειστηκο θηλασμο οι μαιες το τηρουν?

Μου ετυχε προσφατα εμ γνωστη μου η οποια γεννησε στο ΓΑΙΑ και ενω ειχε ζητησει αποκλειστηκο θηλασμο τις εφεραν το μωρο 4 ωρες μετα το προηγουμενο γευμα και πριν το βαλει να θηλασει αυτο εβγαλε γαλα, αρα καποιος το ειχε ταϊσει ε?

4)Τι μπορω να κανω με τις θηλες μου ειναι πολυ μικρες σχεδον ανυπαρκτες ακομα και οτνα κανω μπανιο?

5)Το θηλαστρο μπορω να το χρησιμοποιησω απο την πρωτη μερα?

Αυτα οποιος μπορει ας με βοηθησει θα το εκτιμουσα δεοντως!

Εγω εχω καποιες αποροιες:

1)Πώς μπορω να απαιτησω να μου αφησουν το μωρο μου να θηλασει στο πρωτο μισαωρο ακομα?

Eίναι δικαίωμά σου αρκεί να συννενοηθείς με το γιατρό σου.

Αν δεν είναι πρόθυμος να συνεργαστεί, μπορείς να βρεις κάποιον πρόθυμο να συνεργαστεί.

2)Πως θα ξερω οτι το μωρο μου δεν εχει το ιδιο προβλημα με εμενα και τον αντρα μου, εχουμε και οι δυο δυσανεξια στην λακτοζη?

Θα πρέπει να θεωρήσεις δεδομένο ότι έχει και θα τους βάλεις να υπογράψουν ότι έχουν λάβει γνώση και αν δώσουν ξένο γάλα και δημιουργηθεί πρόβλημα στο μωρό θα κινηθείς δικαστικά.

3)Πως θα ξερω οτι ενω εχω δηλωσει αποκλειστηκο θηλασμο οι μαιες το τηρουν?

Με το παραπάνω χαρτί θα τους έχεις φακελωμένους, ζήτησε τη βοήθεια δικηγόρου για να το συντάξεις και στην ανάγκη φρόντισε να το παραδόσει ο ίδιος στη διεύθυνση της κλινικής.

Μου ετυχε προσφατα εμ γνωστη μου η οποια γεννησε στο ΓΑΙΑ και ενω ειχε ζητησει αποκλειστηκο θηλασμο τις εφεραν το μωρο 4 ωρες μετα το προηγουμενο γευμα και πριν το βαλει να θηλασει αυτο εβγαλε γαλα, αρα καποιος το ειχε ταϊσει ε?

Συνηθισμένη πρακτική υπονόμευσης του θηλασμού και έλλειψης σεβασμού των δικαιωμάτων της μητέρας και του μωρού, σύμφωνα με τα όσα έχουν ψηφιστεί στη Βουλή των Ελλήνων.

4)Τι μπορω να κανω με τις θηλες μου ειναι πολυ μικρες σχεδον ανυπαρκτες ακομα και οτνα κανω μπανιο?

Δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι. Αρκεί να είναι σωστά τοποθετημένο το μωρό στο στήθος.

5)Το θηλαστρο μπορω να το χρησιμοποιησω απο την πρωτη μερα?

Αν για κάποιο λόγο το μωρό δεν μπορεί να θηλάσει, είναι καλό να χρησιμοποιήσεις το θήλαστρο το συντομότερο δυνατό μετά τον τοκετό. Εύχομαι να μην χρειαστεί.

Victoria κι εγώ τα κατάφερα να επαναφέρω το γάλα μετά από καιρό που μου είχε σταματήσει, γίνεται!!! Θέλει προσπαθεια, μελέτησε το θέμα και ό,τι θέλεις εδώ είμαστε.

H9ROp3.png

KZr6p3.png

Διαφημίσεις

Καλημέρα κορίτσια

:). Τα νέα μου είναι ενθαρρυντικά! Προς το παρόν συνεχίζει να φτάνει στο νινί το γάλα μου, αν και πάντα ανησυχώ αν τρώει αρκετά...

Μια ερώτηση έχω: όταν θηλάζουμε δεν μας κοιτάζει το μωράκι μας; εμένα δεν με κοιτάζει :( κοιτάζει στο άπειρο :) Καταλαβαίνω ότι είναι συγκεντρωμένη στον πόνο της -δηλαδή στο ότι πεινάει!- αλλά όταν την ταίζω με το μπιμπερό με κοιτάζει. Δεν ξέρω μήπως έχει σχέση με την στάση, με βολεύει το cross-cradle περισσότερο..

Eίναι δικαίωμά σου αρκεί να συννενοηθείς με το γιατρό σου.

Αν δεν είναι πρόθυμος να συνεργαστεί, μπορείς να βρεις κάποιον πρόθυμο να συνεργαστεί.

Θα πρέπει να θεωρήσεις δεδομένο ότι έχει και θα τους βάλεις να υπογράψουν ότι έχουν λάβει γνώση και αν δώσουν ξένο γάλα και δημιουργηθεί πρόβλημα στο μωρό θα κινηθείς δικαστικά.

Με το παραπάνω χαρτί θα τους έχεις φακελωμένους, ζήτησε τη βοήθεια δικηγόρου για να το συντάξεις και στην ανάγκη φρόντισε να το παραδόσει ο ίδιος στη διεύθυνση της κλινικής.

Συνηθισμένη πρακτική υπονόμευσης του θηλασμού και έλλειψης σεβασμού των δικαιωμάτων της μητέρας και του μωρού, σύμφωνα με τα όσα έχουν ψηφιστεί στη Βουλή των Ελλήνων.

Δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι. Αρκεί να είναι σωστά τοποθετημένο το μωρό στο στήθος.

Αν για κάποιο λόγο το μωρό δεν μπορεί να θηλάσει, είναι καλό να χρησιμοποιήσεις το θήλαστρο το συντομότερο δυνατό μετά τον τοκετό. Εύχομαι να μην χρειαστεί.

αχ σας ευχαριστω πολυ που απαντησατε σε ολες μου τις απορροιες και με ηρεμησατε παρα πολυ!

Να ειστε καλα!

Kalispera, xalia i katastasi edw.... sas exw xanagrapsei, mou dwsate tharros alla exakolouthw na exw provlima.... to mwro xekinise na mi xortainei edw kai arketo kairo....o giatros mou eixe pei na dinw simplirwma......den ipekipsa... sinexisa apokleistika me thilasmo...omws to mwro sinexise na mi xortainei.....prospathisa kata diastimata na vgazw me thilastro (den exw diko mou ara den itan statheres oi antliseis , alla itan 4-5 mesa se deka meres) 20 ml ti fora, to poli, me exairesi mia fora pou evgala 100 ml me poli pono....

Pigame to mwro ston paidiatro kai vazontas to varos tou stin kampili, mou eipe oti den vazei varos opws prepei..... kai mou xanaeipe gia simplirwma....

O antras mou epimenei na tou dinw an ki egw prospathw na mi tou dinw oso mporw kai na sinexisw apoklistiko thilasmo....

Omws einai fores pou thilazoume, (opws simera to mesimeri) opou thilazei kai nevriazei kai klaei kai xtipietai, dokimazw to allo stithos mipws lithei oti einai ekeino pou ton apasxolei kai klaei.... o antras mou na mou leei , den xortainei na tou kanoume xeno, egw na epimenw ston thilasmo kai meta apo poli klama kai odirmo tou mwrou , na pinei 20 ml xeno, iremos kai na koimatai.........

Ti simvainei??? ontws den exw gala??? ma xekinisame toso kala, ennow thilase amesws xwris kanena provlima kai prin evgaza 130 ml sta 7 lepta apo to ena stithos, twra sto tetarto kai apo ta dio 20 ml :(..... exei toses meres pou to paratirisa kai enw den edwsa simplirwma kai epemeina me ton thilasmo, to mwro sinexizei na mi vazei varos kanonika...

Ta xw paixei, ti mia lew tha deinw simplirwma, meta allazw gnwmi kai lew apokleistikos thilasmos, meta erxontai ta diskola opou klaiei kai de xortainei kai lew tha stamatisw to thilasmo kai ennoeitai oti den thelw, opote ta xw paixei......

den xerw ti na kanw :(

Kalispera, xalia i katastasi edw.... sas exw xanagrapsei, mou dwsate tharros alla exakolouthw na exw provlima.... to mwro xekinise na mi xortainei edw kai arketo kairo....o giatros mou eixe pei na dinw simplirwma......den ipekipsa... sinexisa apokleistika me thilasmo...omws to mwro sinexise na mi xortainei.....prospathisa kata diastimata na vgazw me thilastro (den exw diko mou ara den itan statheres oi antliseis , alla itan 4-5 mesa se deka meres) 20 ml ti fora, to poli, me exairesi mia fora pou evgala 100 ml me poli pono....

Pigame to mwro ston paidiatro kai vazontas to varos tou stin kampili, mou eipe oti den vazei varos opws prepei..... kai mou xanaeipe gia simplirwma....

O antras mou epimenei na tou dinw an ki egw prospathw na mi tou dinw oso mporw kai na sinexisw apoklistiko thilasmo....

Omws einai fores pou thilazoume, (opws simera to mesimeri) opou thilazei kai nevriazei kai klaei kai xtipietai, dokimazw to allo stithos mipws lithei oti einai ekeino pou ton apasxolei kai klaei.... o antras mou na mou leei , den xortainei na tou kanoume xeno, egw na epimenw ston thilasmo kai meta apo poli klama kai odirmo tou mwrou , na pinei 20 ml xeno, iremos kai na koimatai.........

Ti simvainei??? ontws den exw gala??? ma xekinisame toso kala, ennow thilase amesws xwris kanena provlima kai prin evgaza 130 ml sta 7 lepta apo to ena stithos, twra sto tetarto kai apo ta dio 20 ml :(..... exei toses meres pou to paratirisa kai enw den edwsa simplirwma kai epemeina me ton thilasmo, to mwro sinexizei na mi vazei varos kanonika...

Ta xw paixei, ti mia lew tha deinw simplirwma, meta allazw gnwmi kai lew apokleistikos thilasmos, meta erxontai ta diskola opou klaiei kai de xortainei kai lew tha stamatisw to thilasmo kai ennoeitai oti den thelw, opote ta xw paixei......

den xerw ti na kanw :(

Αν θέλεις, απάντησε στις ερωτήσεις εδώ:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=23962

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Αν θέλεις, απάντησε στις ερωτήσεις εδώ:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=23962

Παρακαλώ πολύ γράφετε με ελληνικό αλφάβητο ελληνικά ή με λατινικό αλφάβητο αγγλικά.

Είναι πάρα πολύ κουραστικό να προσπαθούμε να καταλάβουμε τα greeklish.

Διαφημίσεις

Για να καταλάβουμε θα πρέπει να δούμε όλες τις ζυγίσεις του μωρού καθώς και τις υπόλοιπες λεπτομέρειες (πόσες πάνες βρέχει, πόσα γεύματα κάνει).

Maria110610 ειδικα σε ιδιωτικο νοσοκομειο ειναι τετοιος ο φοβος τους, που και προφορικα να τους το πεις οτι υπαρχει θεμα δυσανεξιας και μην τολμησουν να δωσουν ξενο, πιστευω οτι ολα θα πανε καλα.

Επισης ζητα ρουμινγκ ιν και εχε εσυ το μωρο διπλα σου , οπως αλλωστε ειναι και το φυσιολογικο.

Επιπλεον τη στιγμη που θα γεννησεις, ζητα να σου δωσουν το μωρο. Αλλωστε πλεον δεν τα πλενουν αμεσως, απλα τους βγαζουν τις βλενες απο τη μυτη και τα σκουπιζουν.

stin@ απο την παντηση του γιατρου οτι "δε βαζει βαρος οπως πρεπει" τεινω να συμπερανω οτι δε συμβαινει τιποτα φοβερο με το βαρος του παιδιου, απλα μαλλον ο γιατρος δεν εχει καμμια ορεξη να απανταει στις πολλες ερωτησεις και αποριες σου και κοιταει να ληξει το θεμα απλα, προτεινοντας ξενο γαλα.

Η συμπεριφορα που περιγραφεις εμενα μου ακουγεται μια πολυ φυσιολογικη συμπεριφορα νεογεννητου, η δικη σου κουραση και αγανακτηση ειναι επισης μια πολυ συμπεριφορα λεχωνας και πιστευω οτι πρεπει απλα να ηρεμησεις, να μην ανακατευεται αλλος με τη διατροφη του μωρου και να μη σου λεει κανενας κουβεντες πανω απο το κεφαλι σου την ωρα που το ταιζεις, γιατι ετσι απλως εντεινεται την οποια αναστατωση του μωρου, να τοποθετηθεις σωστα το μωρο στη θηλη και να το θηλαζεις απλα οσο και οποτε θελει.

Πιθανον να πιστευεις οτι αιτια για τις εντασεις του μωρου ειναι ο θηλασμος, αλλα σε βεβαιω οτι ολα αυτα θα συνεβαιναν και με το ξενο γαλα γιατι πολυ απλα το μωρο ειναι πολυ μικρο. Εχει πονακια, μπορει και κολικους, εχει αναγκες τις οποιες μονο με το κλαμα μπορει να εκφρασει.

Αν το μωρο ειναι υγιες (και αυτο ειναι που θα επρεπε να κοιτα ο παιδιατρος) τα υπολοιπα (υπνος, διατροφη, ταμπεραμεντο) θα βρουνε σιγα σιγα το ρυθμο τους.

k9Tap3.png

Αγλαια μου δυστυχώσ δεν μπορώ να απαντήσω στισ ερωτησεισ, γιατί δεν τρωμε σταθερά γεύματα, του δίνω όποτε θέλει,επίσησ οι κενώσεισ μασ δεν ειναι σταθερέσ , όπωσ και το συμπλήρωμα επίσησ δεν είναι σταθερό...... του δίνω μόνο άμα δω ότι δε χορταίνει με τίποτα....

Κασσιανή μου, μάλλον έχεισ δίκαιο σε αυτά που λες, αλλά ο γιατρός μας από την άλλη είναι υπέρ του θηλασμού. Μου είχε πει μάλιστα να προσπαθήσω να θηλάσω, τουλάχιστον ώσπου να πάω πίσω δουλειά... χαραχτηριστικά μου είχε πεί " όσο πιο πολύ , τόσο πιο κερδισμένοι είμαστε....." Πάντως εγώ επιμένω ακόμα.... θα ξαναπάμε στο γιατρό στις 5 του μήνα και θα δω ξανά το βάρος του και θα σας πω.... θα προσπαθήσω να καταγράψω και όλα τα στοιχεία που χρειάζονται για να απαντήσω στις ερωτήσεις της Αγλαίας ( πρέπει να του κάνω λίγο πιο σταθερά τα γεύματα, γιατι τώρα τρώει όποτε θέλει, εννοώ αμα κουραστεί και αποκοιμηθεί δεν τον ξυπνάω και πολλές φορές μπορεί να ξαναξυπνησει στο μισάωρο).... Ουφφφ ευχαριστώ πάντως! Θα επιμείνω κι άλλο προς το παρον!!

τα γευματα που θα κάνει τα καθορίζει το μωρό, μπορεί στο μισάωρο μπορεί και να κοιμηθεί πιο πολύ όπως λες, το μητρικό γαλα ειναι ευκολοχωνευτο και δεν το ταιζουμε με πρόγραμμα. Από την άλλη επειδή ειναι πολύ μικρό το μωρό σου δωσε τις μετρήσεις που σου ζητήθηκαν για να απαντήσουν συγκεκριμένα στο δικό σου πρόβλημα!

Να καταθεσω μόνο ότι και μεις θηλαζαμε ακαταστατα τους πρωτους 2 μηνες και επίσης έχουμε κάνει και μαραθωνιους θηλασμούς δηλαδη τουλαχιστον 5 ώρες στο στήθος και αυτό επείδη το ζητούσε το μωρό :rolleyes:

4 asteria..... ta paidia mou!

3-2003, 7-2004, 12-2009, 6-2011

ταο μου πως θα απαντήσω στις μετρήσεις αφού δεν τρώμε σταθερα γεύματα???

Παντως μου δίνετε θάρρος να συνεχίσω όταν διαβάζω ότι τα περάσατε κι εσείς!! Σημαίνει πως κάποια στιγμή θα καλυτερέψουν τα πράγματα!!!

... μπορείς να πεις ότι τρωει από 6 ως 12 γεύματα π.χ. συμπλήρωμα 3 φορές από τόσα μλ. πάνες περίπου 8 ή 10 θα τα μετρήσεις εννοείται αλλά θα βαλεις στο νου την χθεσινη ημέρα και θα υπολογίσεις ή τη σημερινή και απαντας αυριο, εμένα κακά έκανε σε κάθε πάνα στην αρχή , το είπα.... οκ;; μην αγχωνεσαι, διαβασε και σελίδες από δω απο όλο το τοπικ θηλασμού εννοώ, σιγά σιγά θα τα καταφερεις! Στιο εύχομαι!

4 asteria..... ta paidia mou!

3-2003, 7-2004, 12-2009, 6-2011

Θα το προσπαθήσω, θα το παρακολουθήσω τρεις τέσσερεις μέρες γιατί σου λέω και συμπλήρωμα σπάνια δίνω , δηλαδή δεν είπα μετα απο κάθε θηλσμό πάρε και τόσα ml ξένο, το δίνω σε πολύ τραγικές καταστάσεις ποθ δεν χορταινει με τίποτα... θα πρέπει να δω και τις πάνες για τα τσισακια μας!! Κενώσεις είχαμε μετά απο κάθε γευμα στην αρχή αλλά τώρα πολύ λιγότερες, μερικές φορές και μία ημερήσίως.... Ασε θα τα καταγραψω δυο τρείς μέρες και θα απαντήσω στα ερωτήματα!!!!!

Κασσιανή μου, μάλλον έχεισ δίκαιο σε αυτά που λες, αλλά ο γιατρός μας από την άλλη είναι υπέρ του θηλασμού. Μου είχε πει μάλιστα να προσπαθήσω να θηλάσω, τουλάχιστον ώσπου να πάω πίσω δουλειά... χαραχτηριστικά μου είχε πεί " όσο πιο πολύ , τόσο πιο κερδισμένοι είμαστε....." Πάντως εγώ επιμένω ακόμα.... θα ξαναπάμε στο γιατρό στις 5 του μήνα και θα δω ξανά το βάρος του και θα σας πω.... θα προσπαθήσω να καταγράψω και όλα τα στοιχεία που χρειάζονται για να απαντήσω στις ερωτήσεις της Αγλαίας ( πρέπει να του κάνω λίγο πιο σταθερά τα γεύματα, γιατι τώρα τρώει όποτε θέλει, εννοώ αμα κουραστεί και αποκοιμηθεί δεν τον ξυπνάω και πολλές φορές μπορεί να ξαναξυπνησει στο μισάωρο).... Ουφφφ ευχαριστώ πάντως! Θα επιμείνω κι άλλο προς το παρον!!

Προς Θεου μην προσπαθησεις να βαλεις σε προγραμμα φαγητου ενα τοσο μικρο μωρο, μονο και μονο για να απαντησεις στο ερωτηματολογιο:D

Δεν εχουν προγραμμα τα μωρα τοσο μικρα και δε θα επρεπε να εχουν.

Οποτε πειναει πρεπει να τρωει, οσο θελει.

Εαν ο γιατρος ειναι πραγματι υπερ του θηλασμου, τοτε θα πρεπει να σε βοηθησει να θηλασεις και να συγκρινει το παιδι σου με τις καμπυλες βαρους των θηλαζοντων μωρων και οχι εκεινων που τρεφονται αποκλειστικα με ξενο.

k9Tap3.png

Τρώει όποτε θέλει , πίστεψε με!!! και την επόμενη μέρα σερνόμαστε κι εγώ κι ο πατέρας του!!!! :wink: Τώρα όσον αφορά το θέμα με τον παιδίατρο , δεν ήξερα ότι έχει άλλη καμπύλη για μωρά που θηλάζουν!! θα το συζητήσω εκτενέστερα την Τρίτη που θα πάμε.. Θα βάλουμε και το πρώτο μας εμβόλιο:?

Ο Θεός βοηθός!!!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...