Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπαθεια για αποκλειστικο θηλασμο

Recommended Posts

Καλημέρα κορίτσια, ευχαριστώ για την άμεση απάντηση, όταν το μωράκι μου ήταν στη ΜΕΝΝ οι γιατροί εκεί, αλλά και η μαία που είχα φέρει στην αρχή σπίτι μου είχε πει να πλένω το στήθος με νερό και σαπούνι πριν από κάθε άντληση -δεν θήλαζα ακόμη- επειδή γεννήθηκε μικρούλα και δεν έχει αντισώματα. Μετά από κάθε θηλασμό ή άντληση αφήνω το γάλα πάνω στο στήθος και το στήθος να αεριστεί -αυτό με έχει σώσει ;). Αυτό που φοβάμαι είναι, στον επόμενο θηλασμό αυτό το γάλα που έχει ξεραθεί στο στήθος δεν μπορεί να έχουν δημιουργηθεί μικρόβια :confused: ; επίσης τα site των παιδιάτρων τονίζουν ότι για τα πρόωρα μωράκια οι κανόνες είναι πιο αυστηροί -δηλαδή πλύσιμο κανονικά και σκούπισμα με σιδερωμένη πετσέτα (αυτό το τελευταίο δεν το κάνω!) συγγνώμη, το ξέρω ότι ακούγομαι υπερβολική, αλλά φοβάμαι επειδή περάσαμε λίγο δύσκολα λόγω θερμοκοιτίδας :(

Να σας ζήσουν τα αγγελούδια σας!

Δεν ακούγεσαι υπερβολική!

Οι κανόνες αυτοί πρέπει να τηρούνται αυστηρά για όσο διάστημα το μωρό νοσηλεύεται (πλύσιμο, σκούπισμα με σιδερωμένη πετσέτα κλπ).

Όταν το μωρό βρίσκεται πια στο σπίτι, αρκεί να πλένεις τα χέρια σου κάθε φορά που βγαίνεις από το μπάνιο.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Ευχαριστώ πολύ Αγλαϊα :) με έλεγαν κι οι άλλοι υπερβολική και προσπαθούσα να τους εξηγήσω ότι για να δούμε την μικρούλα μας μισή ώρα πλέναμε τα χέρια μέχρι τους αγκώνες! Τώρα στο σπίτι εννοείται ότι είμαστε πιο χαλαρά, πλύσιμο χεριών πριν από το τάισμα, αλλαγή πάνας, όταν ερχόμαστε απέξω και όπως είπες όταν βγαίνουμε από το μπάνιο. όμως τελικά με το στήθος τι να κάνω; ισχύει και για τα πρόωρα μωράκια το πλύσιμο του στήθους μια φορά την ημέρα -όταν κάνουμε μπάνιο- και είναι αρκετό; δεν πειράζει δηλαδή που μένει πάνω το γάλα και στεγνώνει να θηλάσει η μικρή μετά ή να βγάλω γάλα; Γιατί εγώ μέχρι τώρα πλένω κάθε φορά το στήθος με νερό και σαπούνι γιατί μου είχαν πει να το συνεχίσω :confused:

και αν βάλω αλοιφή με λανολίνη -της avent έχω- λέει ότι δεν χρειάζεται ξέβγαλμα πριν τον θηλασμό, ισχύει κι αυτό και για τα πρόωρα μωράκια;

Τώρα πια το μωρό σου το αντιμετωπίζεις όπως και ένα τελειόμηνο. Αν δεν θήλαζε δεν θα ίσχυε το ίδιο.

Δεν χρειάζεται ούτε να πλένεσαι συνέχεια, ούτε να βάζεις την αλοιφή με το λανολίνη.

Αχ ευτυχώς, περίμενα την απάντηση με αγωνία γιατί τώρα που έχω αρχίσει σιγά σιγά να την βάζω στο στήθος έχουν αρχίσει και πρήζονται γύρω γύρω οι θηλές μέχρι να μάθει η καημενούλα να ανοίγει το στοματάκι της και να πιάνει καλά. και όπως καταλαβαίνεις κάθε φορά νερό και σαπούνι δυσκολεύει τα πράγματα.. χαζή ερώτηση, αλλά υποθέτω ότι το ίδιο ισχύει και για όταν βγάζω με το θήλαστρο ε; άρα να πλένω το στήθος μια φορά την ημέρα, στο καθημερινό μπάνιο ε;

Να ρωτήσω και κάτι για την παραγωγή, εδώ και μια εβδομάδα κάνω 9-10 αντλήσεις την ημέρα των 15 λεπτών, αλλά δεν έχω δει τρομερή αύξηση, κάθε 1,5 ώρα βγάζω περίπου 20μλ από κάθε στήθος. Θα βοηθήσει να πάρω και fenugreek; Την βάζω ήδη 4 γεύματα στο στήθος την ημέρα, αλλά νομίζω δεν πιάνει καλά και πίνει λίγο, για 5-8 λεπτά και μετά γκρινιάζει τραβάει το στήθος οπότε δεν την πιέζω (και μετά κάνω και άντληση). τουλάχιστον αν δεν καταφέρω να την θηλάζω σε όλα τα γεύματα, να καταφέρω να κόψω τα 2 γεύματα ξένο (τα ξεκίνησα όταν την πήρα στο σπίτι 47 ημερών, γιατί το δικό μου άρχισε να μην της φτάνει, ευτυχώς τουλάχιστον μέχρι τότε έπινε μόνο δικό μου..)

άρα να πλένω το στήθος μια φορά την ημέρα, στο καθημερινό μπάνιο ε;

ακριβώς!

Να ρωτήσω και κάτι για την παραγωγή, εδώ και μια εβδομάδα κάνω 9-10 αντλήσεις την ημέρα των 15 λεπτών, αλλά δεν έχω δει τρομερή αύξηση,

Γράψε μου το πλήρες ιστορικό των αντλήσεων. Πόσες φορές αντλούσες πριν;

Σε μια εβδομάδα δεν βλέπεις σημαντική αύξηση. Χρειάζονται 6 εβδομάδες συστηματικών αντλήσεων για να δεις περίπου το 80% του αποτελέσματος.

Θα βοηθήσει να πάρω και fenugreek;

Θα βοηθήσει.

Η δοσολογία είναι 3 φορές τη μέρα από 3 (δηλαδή 9 το 24ωρο)

Πόσο γάλα πίνει το μωρό το 24ωρο, πόσο από αυτό είναι ξένο και πόσο από άντληση;

Γράψε και τις ζυγίσεις

(κάθε πότε ζυγίζεις;)

Διαφημίσεις

πλήρες ιστορικό των αντλήσεων. Πόσες φορές αντλούσες πριν;

Η μικρή μου γεννήθηκε στις 29/04 31 εβδομάδων και 6ημερών, από τότε τους πήγαινα κάθε μέρα το γάλα μου. Αντλούσα -δυστυχώς- με το avent ηλεκτρικό και έκανα 7 αντλήσεις το 24ωρο εκ των οποίων η μια νυχτερινή. Δεν προλάβαινα παραπάνω γιατί πήγαινα και 2φορές μαιευτήριο.. με αυτές τις αντλήσεις κατάφερα να φτάσω τα 60-80ml κάθε 3-4 ώρες και παγιώθηκε αυτή η δοσολογία. ευτυχώς μετά άρχισα να ψάχνομαι και διάβασα το site και νοίκιασα το symphony 19/07! Στην αρχή έκανα πάλι 7 αντλήσεις, μετά από 23 έως 28/07 έκανα 8 και μετά από 29/07 έως και σήμερα αντλώ 9-10 φορές οπωσδήποτε την ημέρα. όλες είναι 13-15 λεπτά. Άργησα λίγο αλλά το έφτιαξα το πρόγραμμα :wink:

Πόσο γάλα πίνει το μωρό το 24ωρο,

Το μωρό μέχρι που ήταν 3 κιλά έπινε το μέγιστο για το βάρος του, δηλαδή 600 μέχρι και 700μλ! Όμως από τότε που την βάζω και στο στήθος δεν μπορώ να υπολογίσω, τώρα είναι κοντά 4 κιλά και πίνει από 500 μέχρι 670 περίπου την ημέρα και 3-4 γεύματα στο στήθος :?. Βλέπω όμως ότι πίνει για λίγη ώρα καλά και όχι πάντα κι από τα δύο στήθη γιατί τσαντίζεται κιόλας κάμιά φορά :lol:. Ωστόσο οι πάνες της είναι οκ 6-8 την ημέρα.

Τα γεύματα στο στήθος είναι συνήθως το βράδυ πριν τον ύπνο γύρω στις 12, στις 4 το πρωί, στις 8 περίπου και καμιά φορά και ένα μεσημερινό ή και το βραδινό πριν τις 12. Μετά που την βάζω στήθος κάνω πάντα και άντληση. Σημειωτέον ότι η μικρή από τότε που την βάζω στο στήθος έχει αυξήσει τα γεύματα της και σχεδόν ποτέ δεν είμαι σίγουρη ότι είναι χορτάτη ή απλώς κοιμάται λίγο πεινασμένη...:?

πόσο από αυτό είναι ξένο και πόσο από άντληση;

Από τότε που την πήραμε από το μαιευτήριο 15/06 τα 2 γεύματα από το συνολικό γάλα που πίνει είναι ξένο -τώρα αυτό έχει φτάσει γύρω στα 200-250ml. Δεν της έχω δώσει ποτέ παραπάνω από 2 γεύματα ξένο, εκτός αν είναι σπαστό π.χ. 60 και μετά από μισή ώρα να πιει τα άλλα 60

Γράψε και τις ζυγίσεις

15/06 (ημερομηνία εξόδου από το μαιευτήριο) 2040γρ.

20/06 2245γρ

26/06 2545γρ

04/07 2815γρ

10/07 3095γρ

17/07 3320γρ

26/07 3530γρ

01/08 3715γρ

(κάθε πότε ζυγίζεις;)

επειδή αγχώθηκα που την τελευταία εβδομάδα είχε πάρει λιγότερο -μήπως και την κουράζει το στήθος- έκανα αυτό που μου είπες και από την αρχή της εβδομάδας την ζυγίζω κάθε μέρα -θα το σταματήσω βέβαια στο τέλος της εβδομάδας, δεν είμαι τρελή! :lol:. Στις βάζω αναλυτικά γιατί εσύ μπορείς να κρίνεις:

02/08 3825γρ

03 /08 3910γρ

04/08 3975γρ

05/08 3985γρ

06/08 4015γρ

fenugreek παρήγγειλα κιόλας στο φαρμακείο χάπια της solgar είναι 520γρ., ελπίζω να παρήγγειλα το σωστό, θα τα πάρω την Τετάρτη!

μέχρι πότε θα τα πίνω ώστε να μην κάνω υπερπαραγωγή; (διάβασα το θέμα εκτενώς :wink:)

Σίγουρα δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα που η μικρή μου είναι προωρούλα ε; της έχουν δώσει από το μαιευτήριο και πίνει κάθε μέρα βιταμίνες a+d (aquasol) 2 σταγόνες την ημέρα, σίδηρο 2 σταγόνες την ημέρα, και ένα άλλο για το πεπτικό, Biogaia λέγεται 5 σταγόνες την ημέρα. Τα γράφω μην τυχόν και έχει κάποια αλληλεπίδραση η τριγωνέλλα

Αγλαία μου και κάτι τελευταίο, διάβασα και τις συζητήσεις για τα πράσινα κακάκια. η μικρή μου από 10/07 κάνει και κάποια πράσινα μέσα στην ημέρα (τότε δεν έπινε ακόμη από στήθος) ο γιατρός που είχαμε πάει είχε πει ότι σιγά σιγά θα γίνουν όλα πράσινα και νομίζω μου είπε κάτι για τη χλωρίδα του εντέρου :confused: βέβαια ακόμη δεν είναι πάντα πράσινα, έχει και κάποιες φορές μουσταρδί -τώρα κάνει 1-2 κενώσεις την ημέρα ή μέρα παρά μέρα. μπορεί να παίρνει το λιγότερο λιπαρό γάλα παρόλο που παίρνει βάρος ή να έχει αλλεργία σε κάτι ; τρώω γαλακτοκομικά αρκετά.. μήπως παίζει ρόλο και το ξένο; πινει το almiron-post discharge. αν τα καταφέρω και πίνει μόνο μητρικό δεν πρέπει να ξαναγίνουν όλα μουσταρδί; Α, και κάποιες φορές σε άσχετες φάσεις κάνει και διάρροια, όχι συνεχόμενα σε μια μόνο κένωση..

Κορίτσια μου σας ζητώ συγγνώμη για το μεγάλο ποστ :oops::oops: απλά έχω άγχος για τη μικρούλα μου να τα κάνω όλα καλά γιατί ταλαιπωρήθηκε κιόλας η καημενούλα στην αρχή...

Άργησα λίγο αλλά το έφτιαξα το πρόγραμμα :wink:

Μια χαρά το έφτιαξες!

πόσο από αυτό είναι ξένο και πόσο από άντληση;

Από τότε που την πήραμε από το μαιευτήριο 15/06 τα 2 γεύματα από το συνολικό γάλα που πίνει είναι ξένο -τώρα αυτό έχει φτάσει γύρω στα 200-250ml. Δεν της έχω δώσει ποτέ παραπάνω από 2 γεύματα ξένο, εκτός αν είναι σπαστό π.χ. 60 και μετά από μισή ώρα να πιει τα άλλα 60

Συγχαρητήρια! Τα κατάφερες πολύ καλά!

15/06 (ημερομηνία εξόδου από το μαιευτήριο) 2040γρ.

20/06 2245γρ

26/06 2545γρ

04/07 2815γρ

10/07 3095γρ

17/07 3320γρ

26/07 3530γρ

01/08 3715γρ

(κάθε πότε ζυγίζεις;)

επειδή αγχώθηκα που την τελευταία εβδομάδα είχε πάρει λιγότερο -μήπως και την κουράζει το στήθος-

Δεν πήρε λιγότερο την τελευταία εβδομάδα, απλά πήρε περισσότερο από το αναμενόμενο τις προηγούμενες εβδομάδες! Το βάρος της τελευαταίας εβδομάδας είναι εξαιρετικό!

fenugreek παρήγγειλα κιόλας στο φαρμακείο χάπια της solgar είναι 520γρ., ελπίζω να παρήγγειλα το σωστό, θα τα πάρω την Τετάρτη!

μέχρι πότε θα τα πίνω ώστε να μην κάνω υπερπαραγωγή; (διάβασα το θέμα εκτενώς :wink:)

Το σωστό πήρες, δεν έχει άλλο!

Όταν αρχίσει να σου περισσεύει το γάλα αντί για 3, 3, 3, θα πάρεις

3, 2, 3, για 3 ή 4 ημέρες

μετά 2, 2, 3 για ακόμη 3 ή 4 ημέρες

2, 2, 2 κλπ

Σίγουρα δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα που η μικρή μου είναι προωρούλα ε; της έχουν δώσει από το μαιευτήριο και πίνει κάθε μέρα βιταμίνες a+d (aquasol) 2 σταγόνες την ημέρα, σίδηρο 2 σταγόνες την ημέρα, και ένα άλλο για το πεπτικό, Biogaia λέγεται 5 σταγόνες την ημέρα. Τα γράφω μην τυχόν και έχει κάποια αλληλεπίδραση η τριγωνέλλα

Δεν υπάρχει πρόβλημα αλληλεπίδρασης.

Αγλαία μου και κάτι τελευταίο, διάβασα και τις συζητήσεις για τα πράσινα κακάκια. η μικρή μου από 10/07 κάνει και κάποια πράσινα μέσα στην ημέρα (τότε δεν έπινε ακόμη από στήθος) ο γιατρός που είχαμε πάει είχε πει ότι σιγά σιγά θα γίνουν όλα πράσινα και νομίζω μου είπε κάτι για τη χλωρίδα του εντέρου :confused: βέβαια ακόμη δεν είναι πάντα πράσινα, έχει και κάποιες φορές μουσταρδί -τώρα κάνει 1-2 κενώσεις την ημέρα ή μέρα παρά μέρα. μπορεί να παίρνει το λιγότερο λιπαρό γάλα παρόλο που παίρνει βάρος ή να έχει αλλεργία σε κάτι ; τρώω γαλακτοκομικά αρκετά.. μήπως παίζει ρόλο και το ξένο; πινει το almiron-post discharge. αν τα καταφέρω και πίνει μόνο μητρικό δεν πρέπει να ξαναγίνουν όλα μουσταρδί;

Αν πίνει μόνο μητρικό, πρέπει να γίνουν μουσταρδί

Προσπάθησε να μην καταναλώνεις γαλακτοκομικά από γάλα αγελάδας. Γενικά περιόρισε τα γαλακτοκομικά και διάλεγε αυτά που είναι από κατσικίσιο ή πρόβειο γάλα.

Α, και κάποιες φορές σε άσχετες φάσεις κάνει και διάρροια, όχι συνεχόμενα σε μια μόνο κένωση..

Μη δίνεις σημασία για την ώρα. Αν συνεχιστεί το ξαναβλέπουμε (ίσως να οφείλεται στο ξένο...)

Αχ Αγλαϊα σ' ευχαριστώ πάρα πολύ, δεν ξέρω τι θα έκανα χωρίς εσένα και τις άλλες μανούλες...ώρες ώρες με κουράζει όλο αυτό πολύ, ειδικά όταν δεν τα καταφέρνω ακόμα καλά να πίνει από το στήθος και δεν έχω από κανέναν υποστήριξη.

Πάντως είναι φοβερό να μην προωθούν τελικά τον θηλασμό, να μην δίνουν την ευκαιρία στη μανούλα έστω να αποφασίσει αν θέλει να το προσπαθήσει ή όχι..Να μην πω για όλη την παραπληροφόρηση που δεχόμαστε...εγώ παραλίγο να κινδυνέψω να μου σταματήσει το γάλα με τις οδηγίες του μαιευτηρίου, που ειδικά για το δικό μου μωράκι είναι τόσο σημαντικό να το έχει λόγω προωρότητας.. όλοι αυτοί που κυκλοφορούν εκεί έξω είναι απλώς επικίνδυνοι..:evil: τέλος πάντων...

Παρήγγειλα σήμερα κι ένα μάρσιπο sling ώστε να την έχω πιο πολύ πάνω μου και το sns γιατί η μικρή μου φαίνεται έχει αρχίσει να μπερδεύεται μια μπιμπερό μια στήθος... :-) Για το βάρος της τελευταίας εβδομάδας, δεν ξέρω πως θα συνεχίσει, αλλά έχω την εντύπωση παρόλο που μπορεί να μην ισχύει αντικειμενικά, ότι παίζει ρόλο το ότι την βάζω πιο πολύ στο στήθος και έχουμε επαφή περισσότερη. Έτσι και όταν την είχα στη ΜΕΝΝ, έκατσε μόνο 5 μέρες στην απλή παρακολούθηση γιατί πήγαινα όλη μέρα και την τάιζα εγώ και πήρε 270γρ σε μια εβδομάδα και την πήραμε! Βέβαια, πλέον τρώει λίγο νομίζω και με αγχώνει λίγο αυτό, σήμερα ας πούμε έφαγε μόνο 450γρ -τα 180 ξένο- και 4 γεύματα στήθος, τι να πω θα δούμε..

Κορίτσια γεια σας ξανά. Ελπίζω να μη φύγατε όλες για διακοπές....

Είμαι σε προσπάθεια επαναγαλακτισμού εδώ και 3 εβδ & 4 ημ. Σήμερα είναι η 5η ημέρα που δίνω στη μικρή από το γάλα μου. Τώρα αντλώ περίπου 450 με 500ml τη μέρα. Της τα δίνω με μπουκάλι μέχρι να φτάσω τα 600 και μετά μόνο στήθος, δεν έπιασε το sns. Θυμίζω ότι η μικρή μου έχει αλλεργία στην πρωτεΐνη του αγελαδινού. Έχουμε πάλι πρόβλημα με τα κακά μας. Αναλυτικά:

--- Τρίτη 3/8 τρία δικά μου γεύματα, 3 neocate, 2 φορές κακά (

η 1η αμέσως μόλις πήρε το δικό μου -κυπαρισσί με λίγο πιο ανοιχτό πράσινο ενδιάμεσα, παστούλα, σφιγγόταν πολύ, μυρωδιά βελτιωμένη, με το neocate πάντα έκανε κυπαρισσί και νερουλά που δεν ζύγιζαν πολύ και τον τελευταίο μήνα έκανε κακά στις 2 ή 3 ημ, χωρίς θόρυβο, αλλά πολύ άσχημη μυρωδιά

η 2η εκρηκτικά, καφετί, νερουλά, σφιγγόταν πολύ, mayers αρνητική.

Tετάρτη 4/8 καθόλου με 3 δικά μου γεύματα

Πέμπτη 5/8 1 φορά - εκρηκτικά, κυπαρισσί, νερουλά ενώ σφιγγόταν πολύ, με 3 δικά μου γεύματα

Παρασκευή 6/8 3 φορές, εκρηκτικά, κυπαρισσί, νερουλά, μου φάνηκαν βαριά. Τα πρώτα τα πήγαμε για mayers που ήταν αρνητική. 4 δικά μου γεύματα.

Σήμερα με το 1ο γεύμα ήταν neocate και αμέσως πάλι εκρηκτικά, κυπαρισσί και ζύγιζαν 80gr σε pampers που μόλις είχαμε βάλει. Σήμερα που ξεκινήσαμε πρωί νομίζω ότι θα κάνει πάνω από 5. Τις προηγούμενες μέρες ξεκινούσε από το μεσημέρι και στα μισά ή αμέσως μετά το τέλος του γεύματος έκανε αμέσως κακά. Όσο έτρωγε το καταλάβαινα, ακουγόταν η κίνηση στα εντεράκια της.

Συγνώμη για την ανάλυση, αλλά μπορεί κάποια μανούλα να είχε κάτι αντίστοιχο και να με βοηθήσει.

Τώρα έχω να ανησυχώ και για αίμα και για απώλεια πολλών υγρών. Θυμίζω ότι είχαμε πάθει αφυδάτωση πριν ακριβώς 3 μήνες.

Σε λίγο θα μιλήσω και με τη γιατρό, που είναι και σύμβουλος θηλασμού.

Παλεύω να επαναφέρω το γάλα μου για καλό της και μήπως τελικά της κάνω κακό???

Έχω απελπιστεί!!!!!!!!!

Διαφημίσεις

• 1 month later...

Γειά σας! Σας παρακολουθώ χρόνια και με τις πολύτιμες συμβουλες σας καταφερα να θηλάσω τον πρώτο μου γιο με επιτυχία αποκλeiστικά για 8 μήνες.

Θα ήθελα τώρα λοιπον την γνωμη σας για τον νέο μου μπεμπουλη που με έχει προβληματίσει λίγο μιας και αφενός φαίνεται να μην χορταίνει απο το στήθος μου... και αφετέρου δεν παίρνει βάρος με πολύ ικανοποιητικό ρυθμο!

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος 36εβδ +5ημερών

Β. Το φύλο του βρέφους Αγορι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) ΚΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. Επισκληρίδιος

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. 12,7 το 3ο 24ωρο και 11,8 στην έξοδο απο το μαιευτήριο

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. ΟΧι

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

13/8 3110 Βαρος γέννησης

17/8 2890 Βάρος εξόδου

23/8 2970

30/8 3240

8/9 3485

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο. 8-10

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει Σε όλα (εκτος απο τις τελευταιες 2-3 μέρες που κάποια γευματα τα αντλώ)

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα Δεν παίρνει

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία. Lactina Medela

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις: Αντλησεις έκανα τις 2 τελευταιες μερες

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο 2-3

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι πρωι-μεσημερι

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση 10 λεπτα σε κάθε στήθος

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει.

Τουλάχιστον 8

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο Τουλάχιστον 5-6

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

Το μωρό μου δεν τρώει πολύ ώρα όταν θηλάζει. Δηλαδή σε 5-10 λεπτά το πολύ έχει αποκοιμηθεί και παρολο που τον ξυπναω/αλλάζω κλπ.. το πολύ να φάει άλλα 1-2 λεπτα.

Θηλάζει πολύ συχνά και χωρίς πρόγραμμα (οκ το ξέρω πως ο αποκλειστικός θηλασμος δεν έχει ωράριο) και φυσικά του προσφέρω το στήθος όποτε το ζητήσει (μπορει σε μισή ώρα, μπορεί σε μία αλλα ποτε πάνω απο 2 ώρες μεταξύ γευμάτων. )Το βράδυ κάνει 2 διαστήματα 3-4 ωρών που κοιμάται χωρις να ξυπνήσει για φαγητο.

Τις τελευταίες 2 μέρες δοκίμασα να του δώσω γαλα με θήλαστρο για να δω περίπου τι ποσοτητες τρώει και ποσο τον χορταίνουν... (δεν ξερω αν είναι σωστό αυτό)

Σε κάθε άντληση με 10 λεπτά σε κάθε στήθος βγάζω περίπου 100ml. (και να επιμεινω περισσότερο με το θηλαστρο δεν βγάινει άλλο γάλα ουτως ή άλλως).

Ο μπεμπης πινει 70-100 σε κάθε γεύμα (βέβαια δεν έχει συνηθίσει απολυτα το μπουκαλι) και αυτή η ποσότητα τον κραταει για 2-3 ώρες!!!

Ειναι δυνατον να τρωει λιγοτερο απο το στηθος μου γι'αυτο ζηταει πιο συχνά??

Να συνεχίσω τις αντλήσεις και το μπουκάλι?

Είναι άραγε αρκετο το γάλα μου?

Η παιδίατρος μου είπε΄οτι το βάρος που πήρε το τελευταίο 10ήμερο ήταν οριακό... αλλα μου είπε να συνεχίσω τον θηλασμό ως έχει.

Θα εκτιμουσα κάθε γνώμη για το πως να συνεχίσω!

Γειά σας! Σας παρακολουθώ χρόνια και με τις πολύτιμες συμβουλες σας καταφερα να θηλάσω τον πρώτο μου γιο με επιτυχία αποκλeiστικά για 8 μήνες.

Θα ήθελα τώρα λοιπον την γνωμη σας για τον νέο μου μπεμπουλη που με έχει προβληματίσει λίγο μιας και αφενός φαίνεται να μην χορταίνει απο το στήθος μου... και αφετέρου δεν παίρνει βάρος με πολύ ικανοποιητικό ρυθμο!

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος 36εβδ +5ημερών

Β. Το φύλο του βρέφους Αγορι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) ΚΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία. Επισκληρίδιος

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη. 12,7 το 3ο 24ωρο και 11,8 στην έξοδο απο το μαιευτήριο

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο. ΟΧι

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

13/8 3110 Βαρος γέννησης

17/8 2890 Βάρος εξόδου

23/8 2970

30/8 3240

8/9 3485

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο. 8-10

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει Σε όλα (εκτος απο τις τελευταιες 2-3 μέρες που κάποια γευματα τα αντλώ)

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα Δεν παίρνει

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία. Lactina Medela

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις: Αντλησεις έκανα τις 2 τελευταιες μερες

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο 2-3

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι πρωι-μεσημερι

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση 10 λεπτα σε κάθε στήθος

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει.

Τουλάχιστον 8

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

Το μωρό μου δεν τρώει πολύ ώρα όταν θηλάζει. Δηλαδή σε 5-10 λεπτά το πολύ έχει αποκοιμηθεί και παρολο που τον ξυπναω/αλλάζω κλπ.. το πολύ να φάει άλλα 1-2 λεπτα.

Θηλάζει πολύ συχνά και χωρίς πρόγραμμα (οκ το ξέρω πως ο αποκλειστικός θηλασμος δεν έχει ωράριο) και φυσικά του προσφέρω το στήθος όποτε το ζητήσει (μπορει σε μισή ώρα, μπορεί σε μία αλλα ποτε πάνω απο 2 ώρες μεταξύ γευμάτων. )Το βράδυ κάνει 2 διαστήματα 3-4 ωρών που κοιμάται χωρις να ξυπνήσει για φαγητο.

Τις τελευταίες 2 μέρες δοκίμασα να του δώσω γαλα με θήλαστρο για να δω περίπου τι ποσοτητες τρώει και ποσο τον χορταίνουν... (δεν ξερω αν είναι σωστό αυτό)

Σε κάθε άντληση με 10 λεπτά σε κάθε στήθος βγάζω περίπου 100ml. (και να επιμεινω περισσότερο με το θηλαστρο δεν βγάινει άλλο γάλα ουτως ή άλλως).

Ο μπεμπης πινει 70-100 σε κάθε γεύμα (βέβαια δεν έχει συνηθίσει απολυτα το μπουκαλι) και αυτή η ποσότητα τον κραταει για 2-3 ώρες!!!

Η παιδίατρος μου είπε΄οτι το βάρος που πήρε το τελευταίο 10ήμερο ήταν οριακό... αλλα μου είπε να συνεχίσω τον θηλασμό ως έχει.

Τι χρώμα και τι υφή έχουν οι κενώσεις; Πόσο συχνά αλλάζεις στήθος;

Από τις πάνες το μωρό φαίνεται ότι παίρνει αρκετό γάλα.

Γενικά το μωρό πήρε κατά μέσο όρο 200γρ ανά βδομάδα, το οποίο συνολικά είναι καλό. Την προηγούμενη βδομάδα είχε πάρει 270 γρ και στις επόμενες 9-10 μέρες πήρε 245γρ. όπου ένας ικανοποιητικός μέσος όρος είναι 170γρ την εβδομάδα. Γιατί δεν είναι ικανοποιητικός ο ρυθμός και γιατί το βάρος που πήρε είναι οριακό; Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να αλλάξεις κάτι με το θηλασμό ή να βάλεις αντλήσεις. Η γιατρός σου σε ανησυχεί χωρίς λόγο.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

13/8 3110 Βαρος γέννησης

17/8 2890 Βάρος εξόδου

23/8 2970

30/8 3240

8/9 3485

Να συνεχίσεις βρίσκοντας έναν παιδίατρο που γνωρίζει την έννοια του Μέσου Όρου.

Οι παιδίατροι στην παιδιατρική μαθαίνουν ότι τα μωρά πρέπει να βάζουν (σε αυτή την ηλικία που είναι το δικό σου) κατά μέσο όρο 25 γρ. την ημέρα.

Τις τελευταίες 9 ημέρες το μωρό σου πήρε κατά μέσο όρο 27, 2 γραμμάρια. Το βάρος αυτό είναι πάνω από τον αναμενόμενο μέσο όρο.

Άρα, ο παιδίατρος σε εμπαίζει. Πιστεύεις ότι ένας τέτοιος γιατρός αξίζει να παρακολουθεί το παιδί σου;

Το μωρό σου από τις 23/8 μέχρι τις 8/9 πήρε 515 γραμμάρια, δηλαδή 32,2 γρ. τη μέρα! Πολύ πάνω από τον αναμενόμενο μέσο όρο.

Το οριακό βάρος είναι 425 γρ. το μήνα!!! Αυτό μαθαίνει ο παιδίατρος στην παιδιατρική!

Καταλαβαίνεις πόσο μεγάλο ψέμα σου είπε;

Τι ήθος!!!

Η γιατρός σου σε ανησυχεί χωρίς λόγο.

Ο γιατρός της την ανησυχεί γιατί έχει τους λόγους τους.

Ενοχλείται που η μητέρα είναι αποφασισμένη να θηλάσει και κάνει ότι μπορεί για να την υπονομεύσει.

Δεν διστάζει να της πει ψέματα που βγάζουν μάτι. Φυσικά δεν περνά τις ζυγίσεις στις καμπύλες του βιβλιαρίου για να μην μπορεί η μητέρα να παρακολουθεί το βάρος σε σχέση με τις καμπύλες.

Αν ένα παιδί που τρεφόταν αποκλειστικά με ξένο γάλα έπαιρνε αυτό το βάρος, ο γιατρός θα ήταν σούπερ ευχαριστημένος και θα έλεγε τα καλύτερα στη μαμά.

Τουλάχιστον 8

Δεν είναι! Πέφτεις στην παγίδα ενός αναξιόπιστου και ανήθικου παιδιάτρου.

Το μωρό σου πίνει περίπου ένα λίτρο γάλα το 24ωρο (αλλιώς δεν θα έπαιρνε τόσο βάρος!).

Σκέφτηκες τι μπορεί να νιώθει όταν δεν το θηλάζεις; Όταν σε μυρίζει αλλά δεν είσαι διαθέσιμη; Όταν αντί για το στήθος που επιθυμεί του δίνεις το μπιμπερό;

Ίσως προτιμά να μην το ξαναζήσει και αποσύρεται! Γι αυτό κοιμάται και καθυστερεί να φάει.

Να αλλάξεις παιδίατρο

Να μάθεις να περνάς τις ζυγίσεις στις καμπύλες και να παρακολουθείς την ανάπτυξη του μωρού σου.

Το υπουργείο υγείας βάζει εκεί τις καμπύλες γι αυτό το λόγο. Για να μην μας δουλεύει ο κάθε κερδοσκόπος κομπογιαννίτης.

αυτό μπορείς να το δείξεις στον παιδίατρό σου και να του ζητήσεις να σου δείξει μια παιδιατρική που γράφει τις ανοησίες που σου είπε!

Το θράσσος τους έχει υπερβεί κάθε όριο!

Αξίζει να ψάξεις και να βρεις έναν επιστήμονα που σέβεται την επιστήμη του και τους ασθενείς. Υπάρχουν και πρέπει να τους στηρίζουμε με την παρουσία μας και την εμπιστοσύνη μας.

Όσο συνεχίζουμε να πηγαίνουμε στους ανήθικους, τόσο τους βοηθάμε να επιβιώσουν και γινόμαστε συνυπεύθυνοι στα εγκλήματα που διαπράττουν καθημερινά.

Διαφημίσεις

Σας ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ!!!! Μου δίνετε μεγάλο κουράγιο για να συνεχίσω και φυσικά με καθησυχάζετε σε σχέση με την ανάπτυξη του μωρου μου!!!

Το θέμα του παιδιάτρου είναι πονεμένη ιστορία... απο τους 3 που εχει η πολη μου (επαρχία βλέπετε) η δική μου είναι η καλύτερη επιλογή πίστεψέ με! (τουλάχιστον είναι νεα μαμά κι έχει θηλάσει προσφατα 2 παιδιά...οποτε σε σχεση με τους άλλους 2 που είναι γύρω στα 70 και προσκυνουν τα ξένα γάλατα... είναι όπως λένε στους τυφλους ο μονοφθαλμος!)

Να αναφερω εδω ότι χθες τον ειδε λιγο κίτρινο οποτε αυριο θα κανουμε εξετασεις για ικτερο κλπ. Λετε να παιζει ρόλο κάπου αυτο?

Εννοείται πως δεν ακολουθώ όλες τις συμβουλές της (όπως να μην τον θηλάζω νωρίτερα απο την 1,5 ώρα... Αγλαία μην συγχίζεσαι :) και τον βαζω στο στήθος όποτε το ζητησει!!!)

Συνεχίζουμε ακαθεκτοι λοιπον και παλι ευχαριστω για την τόνωση του ηθικου μου!

Α!! Βιβιλιάρια υγειας εδω δεν εχουμε ξέρετε!!! Εχει ξεμεινει λεει το υπουργειο εδω και μηνες! Τυπωσα κ εγω λοιπον τις καμπυλες σε μεγεθος Α4 να φαινονται καλα... και την επόμενη φορά θα παω οργανωμένη!!!

Tελικά έχουμε ικτερο 12,9!

Η παιδιατρος μου είπε ότι όντως μερικές φορες ο θηλασμος καθυστερεί την πτωση του... αλλα σε καμια περίπτωση δεν συνιστά δικοπή!

Εξάλλου το ίδιο είχαμε και με τον πρωτο μου γιο που έπεσε ο ικτερος αργα αργα και σταδιακά.

Ειδικά τωρα που εχει ίκτερο πρέπει να θηλάζεις το μωράκι σου όσο πιο συχνα γίνεται.Είναι μικρούλι ακόμα και πρεπει να εχει το στηθος της μαμας όσο και όποτε θέλει...

QqmLp3.png

Η παιδιατρος μου είπε ότι όντως μερικές φορες ο θηλασμος καθυστερεί την πτωση του... αλλα σε καμια περίπτωση δεν συνιστά δικοπή!

Εξάλλου το ίδιο είχαμε και με τον πρωτο μου γιο που έπεσε ο ικτερος αργα αργα και σταδιακά.

Βάζε το μωρό κοντά σε φως του ήλιου και όχι πολλά ρούχα μόνο με την πάνα του όσο το σηκώνει η θερμοκρασία εκτός των άλλων έτσι δεν θα κοιμάται και πολύ γιατί ο ίκτερος φέρνει υπνηλία και μπορεί να χάνει και γεύματα. Να το ξυπνάς και να θηλάζεις ή να το θηλάζεις κοιμισμένο θα σου έλεγα ανά 2 ώρες (ο χρόνος μετράει από την αρχή του γεύματος) και 3-4 τη νύχτα, είναι πολύ σημαντικό το μωρό να κάνει πολλά γεύματα και να παίρνει όσο το δυνατόν περισσότερο μητρικό γάλα....

Εμενα ειχε 20 και μια χαρα θηλασαμε και μια χαρα επεσε.

Με 13 βγηκαμε εμεις.

Οι οδηγιες που σου λεει η Κριστινα ειναι αυτα που χρειαζονται

k9Tap3.png

Σας ευχαριστώ πολύ πολυ!!

Ευτυχώς πάμε πολυ καλα! Το τελευταίο 10ήμερο πήρε 450γρ και όλες οι εξετασεις για τον ικτερο βγήκαν μια χαρα!

Επομένω συνεχίζουμε ακάθεκτοι τον θηλασμό!

Σας ευχαριστώ και πάλι για την βοηθεια!!!

θελω να ρωτησω κατι ,αλλα δεν θελω να με κοροιδεψετε. το γαλα μου κοπηκε μολισ ο μικροσ μπηκε στον 3ο μηνα και απο τοτε του δινω ξενο γαλα . υπαρχει περιπτωση τωρα στον 5ο να κατεβασω ξανα γαλα με καποιο τροπο???

rYWUp3.png?PFNMbDcb

θελω να ρωτησω κατι ,αλλα δεν θελω να με κοροιδεψετε. το γαλα μου κοπηκε μολισ ο μικροσ μπηκε στον 3ο μηνα και απο τοτε του δινω ξενο γαλα . υπαρχει περιπτωση τωρα στον 5ο να κατεβασω ξανα γαλα με καποιο τροπο???

Εδώ υπάρχει τόπικ αφιερωμένο στον επαναγαλακτισμό:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=59853

Διάβασέ το προσεκτικά, κοίταξε και τα λινκ που περιέχει για τα θήλαστρα και τα ξαναλέμε.

Όταν λες ότι κόπηκε το γάλα τι εννοείς; Θήλαζες αποκλειστικά και σε μια μέρα σταμάτησε ή άρχισες να δίνεις ξένο γάλα και σταδιακά μειώθηκε;

Αν συνέβη το δεύτερο, πότε ξεκινησε το συμπλήρωμα και για ποιο λόγο;

Αγλαία και κορίτσια, έχω τις εξής απορίες -ως συνήθως πολλές :oops::

α)χάρη στη βοήθεια σας έχω κάνει επαναγαλακτισμό από τέλος ιουλίου και τώρα της μπέμπας μου της φτάνει μόνο το δικό μου ενώ πριν έπινε και δύο γεύματα ξένο. εγώ τώρα έχω εδραιώσει γαλουχία; ή όχι ακόμη; σημειωτέον ότι της φτάνει το δικό μου, αλλά δυστυχώς δεν αποθηκεύω κιόλας. ότι βγάζω το πίνει :) Επίσης, δυστυχώς πιστεύω ότι τα έχω καταφέρει εν μέρει επειδή η μπέμπα λόγω ΓΟΠ τρώει λιγότερο από ότι πριν... Τώρα πια δεν κάνω τόσες αντλήσεις βέβαια, κάνω ανά 3-4 ώρες γιατί λείπω κιόλας. Τι πρέπει να κάνω για να μπορέσω να διατηρήσω τον αποκλειστικό θηλασμό;

β) ενώ το βράδυ έχουμε συνηθίσει και τρώει πλέον μόνο στήθος, σε κάποια γεύματα μέσα στην ημέρα ενώ πεινάει δεν θέλει να φάει από το στήθος, ενώ της δίνω το γάλα μου από το μπιμπερό και το τρώει

γ) προσπαθώ να μάθω την ξαπλωτή στάση θηλασμού χωρίς όμως αποτέλεσμα προς το παρόν, η μικρή κλαίει και δεν τρώει σ'αυτή τη στάση. θέλω να ρωτήσω το χεράκι της που είναι από την κάτω πλευρά που πρέπει να είναι; εγώ φοβάμαι μήπως της το πατήσω :?

δ) κάποιες φορές ευτυχώς ελάχιστες δεν μπορώ να αντλήσω γάλα πριν το 6ωρο, κινδυνεύει η παραγωγή μου;

ε) μερικές φορές αντλώ με το ηλεκτρικό της αβέντ πειράζει; είναι αδύνατον να κουβαλάω το symphony παντού.

ευχαριστώ θερμά εκ των προτέρων :D

Souzi, χάρη στα κορίτσια τα έχουμε καταφέρει και εμείς. Ξεκινήσμε 13 Ιουλιόυ. Από το Σάββατο έχουμε να πιούμε ξένο γάλα.

Αντιμετωπίζουμε τα ίδια προβλήματα. Τρώει από το στήθος στις 2.00 και στις 7.00 (χωρίς να ξυπνήσει) και στα υπόλοιπα γεύματα στήθος με τίποτα. Τις τελευταίες 4 μέρες καταφέρνουμε να μείνουμε 8-10 λεπτά στο στήθος σε κάθε γεύμα και μετά κοιτάζει το ταβάνι και κλαίει. Της δίνω συμπλήρωμα δικό μου. Το θέμα είναι ότι όσο και να της δώσω το πίνει (από 50 έως 150) - μόνο μία φορά από 80 έφαγε μόνο τα 50). Σήμερα έφαγε άλλα 2 γεύματα στήθος (18.00 και 21.30).

Ειδικά στο τελευταίο έφαγε πολύ καλά στα 6 πρώτα λεπτά και μετά κοιμήθηκε, αλλά ήθελε και το στήθος μέχρι 22.50. Τελικά έφαγε ή όχι. Δεν της έδωσα συμπλήρωμα. Την έβαλα και στα δύο αφού μετά από μία ώρα ζητούσε ακόμα. Το 2ο έτρεχε γάλα, αποκλείεται να μην είχα. Τι να πω...

Από βάρος είμαστε υπερβολικά καλά θα έλεγα, τα τσισάκια της είναι αρκετά ακόμα και όταν δεν της δίνω συμπλήρωμα. Οπότε ελπίζω ότι το παλεύω σωστά.

Όσο για την εδραίωση της γαλουχίας και εγώ αναρωτιέμαι. Επίσης, πολλές φορές νιώθω ότι έχω αρκετό γάλα, αλλά δεν βγάζω πολύ, ενώ άλλες το στήθος είναι πολύ μαλακό και βγάζω αρκετό.

Μετά από τα γεύματα που μένει 8-10 λεπτά βγάζω πάντα με το θήλαστρο, είναι σωστό;

Πρέπει κάθε φορά μόνο από το ένα; Γιατί συχνά καταφέρνω με κόλπα να πιάσει έστω το άλλο, είναι σωστο;

Με όλες αυτά που κάνω, υπάρχει φόβος να μειωθεί το γάλα????

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...