Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπαθεια για αποκλειστικο θηλασμο

Recommended Posts

Καλησπερα. Αρχικα θα σου πω πως δεν γνωριζω για τους νυχτερινους θηλασμους αφου εμεις ξυπναγαμε ανα 2 με 3 ωρες. Αλλα με τις θηλες μου μεγαλο προβλημα. Εβαζα μια κρεμα την ελεγαν purelan κατα την διαρκεια της ημερας και το βραδυ της επλενα με παγωμενο νερο τις στεγνωνα με το πιστολακι ( με κρυο αερα ) και κοιμομουν εντελος γυμνη απο την μεση και πανω. Ειδα θεαματικη βελτιωση. Αν τρεχει γαλα μην σε φοβιζει το πλυντηριο να ειναι καλα. Ασε που η μυρωδια του μου εδινε την αισθηση πως και την ωρα που κοιμομουν ειχα αγκαλια το μωρο. Οσο για την αλοιφη αυτη λεει οτι μπορεις να βαλεις το μωρο απευθειας κατα την γνωμη μου παντα καλυτερα ειναι να την ξεπλενεις πριν απο καθε θηλασμο. Επισηε βοηθαει να τις αλοιφεις και με λιγο απο το γαλα σου. Ελπιζω να το ξεπερασεις γρηγορα και να απολαυσης την εμπειρια του θηλασμο οσο το δυνατον καλυτερα. Η αρχη παντα ειναι δυσκολη μετα ολα θα κυλουν ρολοι.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Οσο για τγην μαγια μπυρας επειδη ειχα και εγω αυτην την ανασφαλεια σε ερωτηση που κανει στην Αγλαια μου ειχε καλυτερα να το αποφυγω γιατι δεν υπαρχει λογος. Αν οι μετρησεις του τα κιλα του ειναι καλα τοτε να μην φοβασαι.

κατα την γνωμη μου παντα καλυτερα ειναι να την ξεπλενεις πριν απο καθε θηλασμο.

το ξέβγαλμα ξηραίνει το δέρμα, καθυστερεί την επούλωση και κάνει πιο επώδυνο το θηλασμό χωρίς να εξυπηρετεί σε κάτι

είναι καλύτερα να μην μπαίνει νερό στις θηλές περισσότερο από μία φορά το 24ωρο

γεία σας κορίτσια,

σαν νέα μαμά μπορώ να παραθέσω τα ερωτήματά μου στις πιο έμπειρες...?????????

γέννησα στις 22/6 ένα κοριτσάκι με κ.τ. θήλασα αμέσως...........ευτυχώς η μαία μου σε αυτό το σημείο ήταν εντάξει γιατί μετά............ας μην το σκέφτομαι καλύτερα.Την πρώτη μέρα ήμουν με ένα μωρό στο στήθος και θήλαζα ώρες ατελειώτες καθώς και την δεύτερη και την τρίτη μέρα, το αποτέλεσμα δύο θηλές χάλια κομματιασμένες.

την ημέρα που ήταν να φύγω από το μιευτήριο ήμουν έτοιμη και θήλαζα επί 3 ώρες όσπου αγανάκτησα φώναξα μια κοπέλα και η μία και μοναδική λύση που μου έδωσε για να μπορέσω να φύγω ήταν να δώσουμε ξένο γάλα...:-( απογοητεύτηκα αλλά ήμουν τόσο χάλια που το δέχτηκα.

στο σπίτι τα πράγματα ήταν ακόμα πιο δύσκολα το μωρό στο στήθος συνέχεια ώρες ατελειώτες, είχα χάσει τα γεύματα και το μπούσουλα....δεν ήξερα ποιες ώρες τρώει και ποιες κοιμάτε.

το στήθος χάλια και άρχησε να ματώνει επικίνδυνα, έστειλα την μητέρα μου και μου πείρε θήλαστρο και κάπως τα πράγματα έστρωσαν, να σημειώσω πως μόνο τις δύο πρώτες μέρες που ήρθα σπίτι το μωρό έφαγε ξένο γάλα τις υπόλοιπες μόνο μητρικό.εδώ και πέντε μέρες κάνω μόνο έναν θηλασμό και αυτό με πόνο γιατί οι θηλές μου είναι ακόμα χάλια και τα υπόλοιπα γεύματα με μητρικό γάλα που έχω αντλήση με θήλαστρο.

το μωρό κάνει 6-7 γεύματα το 24ώρο και έχει 3-4 λερωμένες πάνες

το τελευταίο γεύμα είναι περίπου στις 12 μ.μ και όλο το βράδι δεν ξυπνάει καθόλου μόνο αν έχει κάνει κακά. βέβαια είμαι τυχερή δεν έχω ξενύχτια αλλά.........διάβασα κάπου πως το γάλα μειώνεται σταδιακά όταν δεν υπάρχει βραδυνός θηλασμός.

ειλικρινά θέλω πολύ να θηλάσω όσο το δυνατό περισσότερο αλλά αν δεν στρώσει λίγο το στήθος πως θα μπορέσω να συνεχίσω??

το θήλαστρο βοηθάει αρκετά στην όλη κατάσταση αλλά μήπως το μωρό "ξεχάσει" τον θηλασμό και είναι δύσκολο μετά να μπεί παλι σε ρυθμό??

φοβάμαι μήπως μου σταματήσει το γάλα και γι αυτό εντελώς προλειπτικά πέρνω και μαγιά μπύρας( το ξέρω είμαι υπερβολική)

τι έχετε να πείτε για όλα αυτά????????

ευχαριστώ εκ των προτέρων

Να σου ζήσει!!!

Λυπάμαι πάρα πολύ που ταλαιπωρήθηκες και ταλαιπώρησε έτσι.....

Οι θηλές δεν πρέπει να σε πονάνε ούτε να ματώνουν (υπάρχει μια ευαισθησία άλφα τις πρώτες μέρες μέχρι να σκληρύνουν αλλά μέχρι εκεί – είναι δηλ μια ανεκτή ενόχληση)

Όταν το στήθος πονάει σημαίνει ότι το μωρό δεν πιάνει σωστά...

Αυτό μπορεί να συμβεί είτε γιατί δεν σου έχουν δείξει πως να το βάζεις είτε γιατί υπάρχει κάποιο θέμα από την πλευρά του μωρού (κοντός χαλινός, σφιγμένο μωρό...)

Για να γιατρέψεις τις θηλές σου....

• Θα πρέπει να εντοπίσεις το πρόβλημα....η καλύτερη στάση για να μην πονάς την ώρα που θηλάζεις είναι η football hold …σου βάζω ένα βίντεο http://www.google.gr/url?q=http://www.youtube.com/watch%3Fv%3Dxb7FauyMQSg&sa=X&ei=9PwwTL7oMJKTjAfB4pGXBg&ved=0CCMQuAIwBw&usg=AFQjCNGm1ujS0TS90QKItl1Z1GTZJGdvzg το μωρό πρέπει να πιάνει και τη θηλαία άλω όχι μόνο τη θηλή..... σου βάζω και μερικά βίντεο για το πως θηλάζουν σωστά τα μωρό http://www.nbci.ca/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=6&Itemid=13 αν κατόπιν τούτου εσύ νιώθεις ότι κάνεις καλά ότι κάνεις θα πρέπει να εξεταστεί η πλευρά του μωρού οπότε μια σύμβουλος θηλασμού θα σε βοηθήσει γενικά(θα δει πως θηλάζει το μωρό) που θα σου πρότεινα έτσι και αλλιώς να μιλήσεις για να πάρεις βοήθεια από κάποιον που γνωρίζει περί θηλασμού και σέβεται τις ανάγκες της μαμάς και του μωρού σου βάζω το λινκ

http://www.ilca.org/i4a/pages/index.cfm?pageid=3432

• Δεν θα τις πλένεις παραπάνω απο μια φορά την ημέρα και όχι με πολλά σαπούνια
  • Θα βάζεις το γάλα σου και θα το αφήνεις να στεγνώνει
  • Μη φοράς επιθέματα έχε το στήθος όσο το δυνατόν πιο ακάλυπτο
  • Να βάζεις κρέμα lansinoh ή purlean μετά τον θηλασμό ή άντληση όχι πολλές φορές την ημέρα όμως γιατί μαλακώνουν πολύ οι θηλές

Δες και εδώ

http://www.thilasmos.gr/ragades.htm

πιστεύω επίσης ότι το μωρό είναι πολύ μικρό ακόμα για να κοιμάται όλη νύχτά χωρίς να πίνει γάλα (είτε μπουκάλι είτε στήθος) θαρρώ πως θα πρέπει να το ξυπνάς τουλάχιστον μια φορά (ή να το ταίζεις κοιμισμένο)

ένας καλός τρόπος να αξιολογήσεις αν το μωρό τρέφεται ικανοποιητικά είναι να μετράς βρεγμένες και λερωμένες πάνες

βρεγμένες πρέπει να είναι 8 (απλά να έχει βραχεί το μωρό χωρίς να μετράς ποσότητα – μπορείς να βάλεις ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας αν βραχεί είναι οκ)

κενώσεις 4 και άνω στο μέγεθος όσο μια κουταλιά της σούπας

μετά κοιτάμε το βάρος αν και δεν έχετε συμπληρώσει δυο εβδομάδες οπότε δεν υπάρχει ζύγιση λογικά........

στις δυο εβδομάδες το μωρό πρέπει να έχει ανακτήσει το βάρος γέννησης(ή να το έχει πλησιάσει πολύ) μετά πρέπει να βάζει 155-240γρ την εβδομάδα...

σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας, το θέμα με τις θηλές μου το έχω βάλει σε σωστό δρόμο.... κάνω ότι ακριβώς περιγράφεται παραπάνω, είμαι γυμνή από την μέση και πάνω, βάζω νερό μόνο μια φορά το 24ωρο και χρησιμοποιώ μια φορά την μέρα την purelan καθώς και το γάλα μου, απλά μάλλον δεν θα πρέπει να βάζω καθόλου το μωρό μέχρι να γίνουν εντελώς καλά οι θηλές μου................ελπίζω να μην πάρει πάρα πολλές μέρες αυτό:(:(

το μωρό γεννήθηκε 3300 έχασε τις 2 πρώτες ημέρες και τελικά βγήκαμε από το μιευτήριο 2900, την προηγούμενη τετάρτη ήρθε η παιδιάτρος και την ζυγίσαμε 3050 και εγώ σήμερα την ζύγισα 3100. η παιδιάτρος μου είπε πως είναι μια χαρά και δεν χρειάζεται το μωρό να ξυπνάει το βράδι αρκεί να κάνει 6-8 γεύματα το 24ωρο!! τι να πώ..... θα την ξαναζυγίσω την τετάρτη που συμπληρώνει μια εβδομάδα και θα δούμε..

Q3V6p3.png

Nhh7p3.png

Διαφημίσεις

σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας, το θέμα με τις θηλές μου το έχω βάλει σε σωστό δρόμο.... κάνω ότι ακριβώς περιγράφεται παραπάνω, είμαι γυμνή από την μέση και πάνω, βάζω νερό μόνο μια φορά το 24ωρο και χρησιμοποιώ μια φορά την μέρα την purelan καθώς και το γάλα μου, απλά μάλλον δεν θα πρέπει να βάζω καθόλου το μωρό μέχρι να γίνουν εντελώς καλά οι θηλές μου................ελπίζω να μην πάρει πάρα πολλές μέρες αυτό:(:(

το μωρό γεννήθηκε 3300 έχασε τις 2 πρώτες ημέρες και τελικά βγήκαμε από το μιευτήριο 2900, την προηγούμενη τετάρτη ήρθε η παιδιάτρος και την ζυγίσαμε 3050 και εγώ σήμερα την ζύγισα 3100. η παιδιάτρος μου είπε πως είναι μια χαρά και δεν χρειάζεται το μωρό να ξυπνάει το βράδι αρκεί να κάνει 6-8 γεύματα το 24ωρο!! τι να πώ..... θα την ξαναζυγίσω την τετάρτη που συμπληρώνει μια εβδομάδα και θα δούμε..

Τι θήλαστρο έχεις?? Πόσες αντλήσεις κάνεις? Πόσο γάλα αντλείς? Πόσο πίνει το μωρό?

γιατί είναι τόσο καθυσηχαστική η παιδίατρος...?

το μωρό είναι φυσιολογικό να χάσει 5-7% του βάρους γέννησης τις πρώτες 3-4 μέρες... εσείς χάσατε 12και % σε συνδιασμό με τον πόνο που περιγράφεις με οδηγεί σε συμπέρασμα ότι δεν τρεφόταν καλά...

επίσης σε 5 μέρες πείρε μόνο 50 γρ θα μπορούσε καλύτερα

δεν θέλω να σε ανησυχώ ούτε να σε ταράζω αλλά νομίζω ότι η παιδίατρος έχει υπόψιν παιδιά που τρέφονται με φόρμουλα (όταν μιλάει για 6-8 γεύματα) που έχει εντελώς διαφορετική σύσταση από το μητρικό γάλα....

με τις πάνες τι γίνεται??

ελπίζω να με διαψεύση η Αγλαία αν λεω κάτι λάθος...

Τι θήλαστρο έχεις?? Πόσες αντλήσεις κάνεις? Πόσο γάλα αντλείς? Πόσο πίνει το μωρό?

γιατί είναι τόσο καθυσηχαστική η παιδίατρος...?

το μωρό είναι φυσιολογικό να χάσει 5-7% του βάρους γέννησης τις πρώτες 3-4 μέρες... εσείς χάσατε 12και % σε συνδιασμό με τον πόνο που περιγράφεις με οδηγεί σε συμπέρασμα ότι δεν τρεφόταν καλά...

επίσης σε 5 μέρες πείρε μόνο 50 γρ θα μπορούσε καλύτερα

δεν θέλω να σε ανησυχώ ούτε να σε ταράζω αλλά νομίζω ότι η παιδίατρος έχει υπόψιν παιδιά που τρέφονται με φόρμουλα (όταν μιλάει για 6-8 γεύματα) που έχει εντελώς διαφορετική σύσταση από το μητρικό γάλα....

με τις πάνες τι γίνεται??

ελπίζω να με διαψεύση η Αγλαία αν λεω κάτι λάθος...

έχω το medela mini electric

κάνω 4-5 ανλτήσεις το 24ώρο και αντλώ περίπου 150 ml σε κάθε ανλτήση και από τα δύο στήθη.

το μωρό πίνει περίπου 60-70 ml σε κάθε γεύμα

με τις πάνες όπως έγραψα λερώνουμε με κακά 3-4 πάνες το 24ώρο ίσως και περισσότερες όπως σήμερα για παράδειγμα την έχω αλλάξει 4 φορές από τις 7 το πρωί. με τα τσίσα δεν έχω κάνει αυτό με το χαρτί που μου έγραψες:|

η παιδιάτρος ξέρει ότι κάνω αποκλειστικό θηλασμό και δεν θα του έδινα συμπλήρωμα και ήταν πολύ καθυσηχαστική αν το μωρό δεν ξυπνάει για φαγητό να μην το ξυπνάω ......έχω αρχίσει και ανχώνομαι με το βάρος του μωρού

Q3V6p3.png

Nhh7p3.png

Λυπάμαι πολύ αλλά με αυτή την παιδίατρο το μωρό σου κινδυνεύει.

Οι οδηγίες είναι σαφέστατες:

During the early weeks of breastfeeding, mothers should be encouraged to have 8 to 12 feedings at the breast every 24 hours, offering the breast whenever the infant shows early signs of hunger such as increased alertness, physical activity, mouthing, or rooting.170

• Crying is a late indicator of hunger.171 Appropriate initiation of breastfeeding is facilitated by continuous rooming-in throughout the day and night.172 The mother should offer both breasts at each feeding for as long a period as the infant remains at the breast.173 At each feed the first breast offered should be alternated so that both breasts receive equal stimulation and draining. In the early weeks after birth, nondemanding infants should be aroused to feed if 4 hours have elapsed since the beginning of the last feeding.
  • After breastfeeding is well established, the frequency of feeding may decline to approximately 8 times per 24 hours, but the infant may increase the frequency again with growth spurts or when an increase in milk volume is desired.

Θα σε παρακαλούσα να τυπώσεις αυτό και να το δώσεις στην παιδίατρο

http://aappolicy.aappublications.org/cgi/reprint/pediatrics;115/2/496.pdf

Μεταφράζω τα πολύ βασικά:

Τις πρώτες εβδομάδες ΕΝΘΑΡΡΥΝΟΥΜΕ το μωρό να κάνει 8-12 γεύματα.

Τα μωρά που δεν ζητούν τα ξυπνούμε για να φάνε στις 4 ώρες.

Η παιδίατρος παρά την καλή της διάθεση, δεν έχει ιδέα από μωρά που θηλάζουν και δυστυχώς μπορεί να θέσει κάποιο μωρό σε κίνδυνο.

Το παραπάνω κείμενο θα τη βοηθήσει να κατανοήσει τα βασικά και να είναι πιο προσεκτική με τα μωρά που θηλάζουν.

κάνω 4-5 ανλτήσεις το 24ώρο και αντλώ περίπου 150 ml σε κάθε ανλτήση και από τα δύο στήθη.

με τις πάνες όπως έγραψα λερώνουμε με κακά 3-4 πάνες το 24ώρο ίσως και περισσότερες όπως σήμερα για παράδειγμα την έχω αλλάξει 4 φορές από τις 7 το πρωί. με τα τσίσα δεν έχω κάνει αυτό με το χαρτί που μου έγραψες:|

η παιδιάτρος ξέρει ότι κάνω αποκλειστικό θηλασμό και δεν θα του έδινα συμπλήρωμα και ήταν πολύ καθυσηχαστική αν το μωρό δεν ξυπνάει για φαγητό να μην το ξυπνάω ......έχω αρχίσει και ανχώνομαι με το βάρος του μωρού

Το θήλαστρο είναι ακατάλληλο για να υποστηρίξει πληρως τη γαλουχία.

Ο αριθμός των αντλήσεων είναι μικρός. Για την ώρα η γαλουχία υποστηρίζεται ορμονικά αλλά πολύ σύντομα το γάλα θα αρχίσει να λιγοστεύει γιατί ο αριθμός των αντλήσεων και η συχνότητα των θηλαστικών κινήσεων δεν είναι επαρκείς.

Η παιδίατρος κακώς είναι τόσο καθησυχαστική. Τα μωρά τα ξυπνάμε για να φάνε στο τετράωρο, ειδικά όταν έχουν χάσει πάνω από το 7% του βάρους τους.

Προτείνω να αρχίσεις να βάζεις το μωρό ξανά στο στήθος μη φοβάσαι για τις θηλές αν το μωρό πιάσει σωστά (που εκεί θα ρίξεις το βάρος αν δηλ. δεν πιάσει με την πρώτη δεν θα το αφήνεις θα το διακόψεις βάζοντας το μικρό σου δαχτυλάκι στην άκρη του στόματος για να απελευθερώσει τη θηλή). Η θηλή όταν το μωρό πιάνει σωστά είναι πιο πίσω από τα ούλα του μωρού δεν συμπιέζεται σου βάζω ένα λινκ για να δεις..http://www.breastfeeding.com/helpme/helpme_images_anatomy.html

για το σωστό πιάσιμο της θηλής σου βάζω αυτά εδώ (είναι το κλειδί για την επιτυχία του θηλασμού αν το μωρό δεν πιάσε σωστά δεν μπορεί να τραφεί καλά , ο πόνος είναι ένα μήνυμα που στέλνει το σόμα σου ότι κάτι δεν πάει καλά)

http://www.pumpstation.com/pumpstation/dept.asp?dept_id=3228

επίσης πιστεύω ότι η στάση football hold(σου έχω βάλει στο προηγούμενο μήνυμα) θα σε βοηθήσει γιατί μπορείς να ελέγξεις καλύτερα το κεφάλι του μωρού μιας και το σώμα ακουμπάει στο μαξιλάρι οπότε έχεις δυο χέρια ελεύθερα ....

για να έχει το περιθώριο να τοποθετήσεις το μωρό σωστά στο στήθος πρέπει να το βάλεις πριν κλάψει από πείνα δηλ. με τα πρώτα σημάδια διαφορετικά θα κλαίει θα είναι ανυπόμονο και θα αγχώνεσαι ....δες αυτό το λινκ για να καταλάβεις

http://www.kellymom.com/bf/start/basics/hunger-cues.html

έτσι θα έχεις σίγουρα 8-12 γεύματα (γενικά την ημέρα δεν πρέπει να ξεπερνάει το 3ωρο χωρίς γεύμα – ο χρόνος μετράει από την αρχή του προηγούμενου ταΐσματος, και 4ώρο τη νύχτα για τις πρώτες 6 εβδομάδες)

το μωρό πρέπει να παραμένει στο πρώτο στήθος όση ώρα θέλει (δεν ισχύει το 10-20 λεπτά που ίσως έχεις ακούσει) εσύ θα παρακολουθείς απλά ότι θηλάζει ενεργά σου έχω βάλει στο προηγούμενο μήνυμα βίντεο όπου φαίνεται πότε το μωρό θηλάζει ενεργά και πότε απλά πιπιλάει.......

όταν το μωρό χάσει το ενδιαφέρον του (δυσανασχετεί, αρχίζει να πιπιλάει χωρίς να κατεβάζει γουλιές ή κατεβάζει γουλιά μετά από αρκετό πιπίλισμα, αρχίζει να κοιμάται) το σηκώνεις να ρευτεί και προσφέρεις το άλλο στήθος πάλι για όση ώρα θέλει. Αν το μωρό δείχνει να μην έχει χωρτάσει βάζεις πάλι στο πρώτο (όση ώρα θηλάζεις από τον έναν μαστό στον άλλον παράγεται γάλα)

Παρακολουθείς τις πάνες του μωρού και ζυγίζεις μια φορά την εβδομάδα (πρέπει να βάζει 155-241γρ την εβδομάδα).

Στα γράφω τόσο αναλυτικά γιατί δεν ξέρω αν είχες κάποια ενημέρωση μέχρι στιγμής

πιστεύω ότι πρέπει να βάλεις το μωρό στο στήθος το συντομότερο για να μην συνηθίσει το μπιμπερό αλλά και επειδή χρησιμοποιείς θήλαστρο εντελώς ακατάλληλο για την δουλειά αυτή με κίνδυνο να αρχίσει το γάλα να μειώνεται. Όταν προσπαθούμε να στηρίξουμε γαλουχία με θήλαστρο αντλούμε 8-10 φορές την ημέρα απο 13-10 λεπτά σε κάθε στήθος (θέλει 100 λεπτά ενεργού θηλασμού/αντλήσεων ο κάθε μαστός) με θήλαστρο νοσοκομειακό (κατά προτίμηση διπλής άντλησης για να αντλούμε και από τα δυο στήθη ταυτόχρονο οπότε γλιτώνουμε χρόνο).

Αν έρθει η παιδίατρος σήμερα να σας ζυγίσει πες της να ελέγξει το μωρό για κοντό χαλινό (να αποκλείσεις αυτό το ενδεχόμενο)

Διαφημίσεις

προς ενημέρωση και μόνο σας γράφω τις εξελέξεις μήπως και κάποια άλλη νέο μάνα σαν και εμένα διαβάζει τα ποστ....

σήμερα ήρθε η παιδιάτρος και ζύγισε το μωρό 3300 νυστική!!!!!!! άρα το μωρό τρεφόταν σωστά αυτή την εβδομάδα παρόλο που δεν ξυπνάει το βράδι.

η παιδιάτρος είναι κάθετη να μην ξυπνάω το μωρό το βράδι για να φάει, εφόσον κάνει τα 6-8 γεύματα. τώρα κατά πόσο θέτω το παιδί μου σε κύνδινο ????? δεν ξέρω!!! αλλά από την στιγμή που επέλεξα μετά από "κόπο" την συγκεκριμένη παιδιάτρο θα πρέπει να ακολουθώ και τις συμβουλές της.

έχω ξεκινήσει με πολύ πόνο και πάλι και βάζω το μωρό στο στήθος εναλλάξ δηλαδή 1 γεύμα από το στήθος ένα από μπουκάλι.

το γάλα μέρα με την μέρα όλο και αυξάνεται παρόλο που το θήλαστρο δεν είναι το κατάλληλο όπως αναφέρεται παραπάνω, μάλλον όμως βοηθάει ο θηλασμός.

μετά από δύο μέρες πανικού έχω να πώ ότι το μεγαλύτερο εμπόδιο στο θηλασμό είναι το άνχος και όπως διάβασα και κάπου το κάθε παιδί είναι μοναδικό άρα και ανάγκες του κάθε παιδιού μοναδικές.

καλή επιτυχία σε όλες.

Q3V6p3.png

Nhh7p3.png

προς ενημέρωση και μόνο σας γράφω τις εξελέξεις μήπως και κάποια άλλη νέο μάνα σαν και εμένα διαβάζει τα ποστ....

σήμερα ήρθε η παιδιάτρος και ζύγισε το μωρό 3300 νυστική!!!!!!! άρα το μωρό τρεφόταν σωστά αυτή την εβδομάδα παρόλο που δεν ξυπνάει το βράδι.

η παιδιάτρος είναι κάθετη να μην ξυπνάω το μωρό το βράδι για να φάει, εφόσον κάνει τα 6-8 γεύματα. τώρα κατά πόσο θέτω το παιδί μου σε κύνδινο ????? δεν ξέρω!!! αλλά από την στιγμή που επέλεξα μετά από "κόπο" την συγκεκριμένη παιδιάτρο θα πρέπει να ακολουθώ και τις συμβουλές της.

έχω ξεκινήσει με πολύ πόνο και πάλι και βάζω το μωρό στο στήθος εναλλάξ δηλαδή 1 γεύμα από το στήθος ένα από μπουκάλι.

το γάλα μέρα με την μέρα όλο και αυξάνεται παρόλο που το θήλαστρο δεν είναι το κατάλληλο όπως αναφέρεται παραπάνω, μάλλον όμως βοηθάει ο θηλασμός.

μετά από δύο μέρες πανικού έχω να πώ ότι το μεγαλύτερο εμπόδιο στο θηλασμό είναι το άνχος και όπως διάβασα και κάπου το κάθε παιδί είναι μοναδικό άρα και ανάγκες του κάθε παιδιού μοναδικές.

καλή επιτυχία σε όλες.

Fwfw πραγματικά λυπάμαι αν ένιωσες ότι προσπαθώ να σε αγχώσω στηριζόμενη σε αυθαιρεσίες του εγκεφάλου μου .......... υπάρχουν στοιχεία και τεκμηρίωση για ότι σου έχω πει

πραγματικά χαίρομαι πάρα πολύ που ανακτήσατε το βάρος γέννησης όπως επίσης εύχομαι να πιάσατε σύντομα τους ρυθμούς σας και να ξεπεράσατε το όποιο εμπόδιο μπορεί να παρουσιαστεί...

ο σκοπός που έγραψα ότι σου έγραψα ήταν καθαρά και μόνο η ενημέρωση για το τι γίνεται, εντέλει το τι θα ακολουθήσεις και πως θα αξιοποιήσεις την ενημέρωση είναι στην κρίση σου.

Καλή συνέχεια :D

Fwfw πραγματικά λυπάμαι αν ένιωσες ότι προσπαθώ να σε αγχώσω στηριζόμενη σε αυθαιρεσίες του εγκεφάλου μου .......... υπάρχουν στοιχεία και τεκμηρίωση για ότι σου έχω πει

πραγματικά χαίρομαι πάρα πολύ που ανακτήσατε το βάρος γέννησης όπως επίσης εύχομαι να πιάσατε σύντομα τους ρυθμούς σας και να ξεπεράσατε το όποιο εμπόδιο μπορεί να παρουσιαστεί...

ο σκοπός που έγραψα ότι σου έγραψα ήταν καθαρά και μόνο η ενημέρωση για το τι γίνεται, εντέλει το τι θα ακολουθήσεις και πως θα αξιοποιήσεις την ενημέρωση είναι στην κρίση σου.

Καλή συνέχεια :D

σε καμία περίπτωση δεν ένιωσα έτσι.........και ειλικρινά σε ευχαριστώ για όλα όσα μπήκες στον κόπο να γράψεις σε απάντηαση των ερωτημάτων μου.

άλλοστε ένα ελεύθερο forum είναι που ο καθένας καταθέτει την άποψη του;)

Q3V6p3.png

Nhh7p3.png

Ο δικός μου που θήλαζε κάθε 2 ώρες και το βράδυ κοιμόταν 7? Έπρεπε να τον ξυπνήσω στις 4 ώρες για να φάει?

Τώρα βέβαια είμαστε σε άλλο στάδιο (συνδυασμός θηλασμού και ξένου γάλακτος) αλλά και πάλι κοιμάται 9-10 ώρες. Τι είναι σωστό να κάνω, να τον ξυπνάω?

Μέχρι πριν λίγες ημέρες που θήλαζα αποκλειστικά έκανα λάθος που δεν τον ξυπνούσα το βράδυ?

ycXRp3.png

LVVrp3.png

Ο δικός μου που θήλαζε κάθε 2 ώρες και το βράδυ κοιμόταν 7? Έπρεπε να τον ξυπνήσω στις 4 ώρες για να φάει?

Τώρα βέβαια είμαστε σε άλλο στάδιο (συνδυασμός θηλασμού και ξένου γάλακτος) αλλά και πάλι κοιμάται 9-10 ώρες. Τι είναι σωστό να κάνω, να τον ξυπνάω?

Μέχρι πριν λίγες ημέρες που θήλαζα αποκλειστικά έκανα λάθος που δεν τον ξυπνούσα το βράδυ?

Νομίζω την απάντηση την έχεις ήδη δώσει μόνη σου εδώ:

http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=1628854&postcount=819

Ήδη η συστηματική εισαγωγή συμπληρώματος είναι διαδικασία αποθηλασμού και εφόσον αυτό θέλεις να κάνεις, τότε δεν υπάρχει λόγος να "ξυπνάς" το μωρό.

Απλά πάλι πρέπει να φροντίζεις να ελέγχεις τσίσα και κακά, για να είσαι σίγουρη για την ικανοποιητική πρόσληψη υγρών. (Για τα κακά δεν ξέρω τι ισχύει σε μικτό θηλασμό ή σε διατροφή με μπιμπερό.)

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

Διαφημίσεις

..........

....

Ειλικρινά σου εύχομαι να τα καταφέρεις με το θηλασμό, αλλά ο συνδυασμός ένα στήθος - ένα μπουκάλι και όχι βράδυ μπορει να σου μειώσει το γάλα σου, ειδικά με το θήλαστρο που χρησιμοποιείς.

Η γιατρός σου σου πρότεινε μία υπέροχη τεχνική αποθηλασμού.

Εύχομαι να μην γίνει έτσι, γιατί το μωρό σου χρειάζεται περισσότερο το δικό σου γάλα παρά τη φόρμουλα.

(Να θυμάσαι ότι όλες εμείς δεν παίρνουμε δωράκια από εταιρίες γάλακτος, για να γράφουμε όσα γράφουμε. Απλά θηλάσαμε, πιστεύουμε ότι αυτό είναι το καλύτερο για όλα τα μωράκια και προσπαθούμε να το διαδώσουμε....)

Και κάτι άλλο. Το ότι έχεις επιλέξει με κόπο αυτή την παιδίατρο δεν σημαίνει ότι πρέπει να ακολουθείς τυφλά όσα λέει. Να θυμάσαι ότι δεν ξέρει τα πάντα και μπορεί σε θέματα θηλασμού να μην είναι ενημερωμένη ή χειρότερα να είναι ενημερωμένη λάθος. Το έχω ξαναγράψει πολλές φορές.

"Εμείς έχουμε την ευθύνη των επιλογών μας, συμπεριλαμβανομένου και του γιατρού που έχουμε διαλέξει για τα παιδιά μας. Από τις ενδεχόμενες βλακείες του γιατρού το ΔΙΚΟ ΜΟΥ παιδί θα έχει πρόβλημα και στην όποια στραβή, ο γιατρός δεν θα πάθει τίποτε, αλλά και να τιμωρηθεί δεν θα νιώσω εγώ καλύτερα, αν το παιδί μου έχει υποφέρει. Η επιλογή λοιπόν του γιατρού είναι μεν πολύ σημαντική, αλλά δεν αφήνουμε και τα πάντα μόνο στην κρίση του. Ενημερωνόμαστε, ελέγχουμε και ζητάμε και 2η ή 3η γνώμη. Το έχω γράψει 100 φορές, θα το γράψω ακόμη μια. Οι γιατροί δεν είναι θεοί. Δεν έχουν το αλάθητο."

Δεν θέλω με τίποτε να σε τρομάξω αλλά δεν υπάρχει "θα πρέπει να ακολουθώ και τις συμβουλές" της γιατρού ό,τι και να λένε. Είναι το ΔΙΚΟ σου παιδί....

.pngy3DLp3.png

Νομίζω την απάντηση την έχεις ήδη δώσει μόνη σου εδώ:

http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=1628854&postcount=819

Ήδη η συστηματική εισαγωγή συμπληρώματος είναι διαδικασία αποθηλασμού και εφόσον αυτό θέλεις να κάνεις, τότε δεν υπάρχει λόγος να "ξυπνάς" το μωρό.

Απλά πάλι πρέπει να φροντίζεις να ελέγχεις τσίσα και κακά, για να είσαι σίγουρη για την ικανοποιητική πρόσληψη υγρών. (Για τα κακά δεν ξέρω τι ισχύει σε μικτό θηλασμό ή σε διατροφή με μπιμπερό.)

Ναι, αυτή είναι η σκέψη μου "για να μη μειωθεί η ποσότητα μητρικού γάλακτος", απλά ρωτώ, πρέπει να ξυπνάμε τα μωρά για να φάνε;

Απ'ό,τι κατάλαβα, ναι.

ycXRp3.png

LVVrp3.png

πρέπει να ξυπνάμε τα μωρά για να φάνε;

Απ'ό,τι κατάλαβα, ναι.

Αν θέλεις, δες εδώ που απαντώ στην ίδια ερώτηση:

http://parents.org.gr/forum/showpost.php?p=1629336&postcount=830

Το θέμα με σένα που κάνεις μικτό θηλασμό είναι ότι μάλλον δεν θα ξυπνήσεις το μωρό, θα του δώσεις περισσότερο συμπλήρωμα στα υπόλοιπα γεύματα, έτσι δεν είναι; Εκτός αν ακολουθείς και με το μπιμπερό το μοτίβο πολλά γεύματα μικρές ποσότητες, ώστε να μοιάζει στη φυσική διαδικασία.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

θελω και εγω βοηθεια βρε κοριτσια. γεννησα το πρωτο μου μωρο στις 3/4/2010 και θηλασα αμεσως και με ευκολια. θηλαζα καλα για 2 μηνες περιπου ωσπου του μωρο μου δεν του εφτανε. το εδινα μια με δυο φορες την ημερα ξενο, ωσπου τωρα εχουμε φτασει στο καθολου δικο μου και μονο ξενο. Με το θηλαστρο βγαζω 10ml. Προσπαθω καθε φορα που πειναει να το βαζω στο στηθος μου αλλα το μωρο δεν καταπινει τιποτα.Γιατι δεν εχω γαλα; Ζηλευω τις γυναικες που θηλαζουν αποκλειστικα. Εγω γιατι οχι;

line_m121_beg_40_time_1270267200_text_cf20e3e9fcf220eceff520e5dfede1e9.gif

Να σου ζησει το μωρακι σου !!!!

Απο που το καταλαβες οτι δεν του εφτανε του μωρου το γαλα?

Οταν αρχισεις το μπουκάλι με ξένο αυτοματα αρχιζεις και τον αποθηλασμο.....

Αν πραγματικα θελεις να θηλασεις το μωρακι σου προλαβαινεις....βεντούζα στο στηθος ολη μερα και νυχτα..... και η παραγωγη σου θα επανελθει.

Οσο γαλα και να χρειαζεται ενα μωρακι η μητερα μπορει και το παραγει εκτος αν υπαρχει κατι παθολογικο βεβαια.

Γιαννής 1/7/2006 + Νικόλας 20/10/2009

Να σου ζησει το μωρακι σου !!!!

Απο που το καταλαβες οτι δεν του εφτανε του μωρου το γαλα?

Οταν αρχισεις το μπουκάλι με ξένο αυτοματα αρχιζεις και τον αποθηλασμο.....

Αν πραγματικα θελεις να θηλασεις το μωρακι σου προλαβαινεις....βεντούζα στο στηθος ολη μερα και νυχτα..... και η παραγωγη σου θα επανελθει.

Οσο γαλα και να χρειαζεται ενα μωρακι η μητερα μπορει και το παραγει εκτος αν υπαρχει κατι παθολογικο βεβαια.

όταν έχει μειωθεί τόσο το γάλα, είναι δύσκολο να μείνει το μωρό αρκετή ώρα στο στήθος για να κάνει επαναγαλακτισμό

θελω και εγω βοηθεια βρε κοριτσια. γεννησα το πρωτο μου μωρο στις 3/4/2010 και θηλασα αμεσως και με ευκολια. θηλαζα καλα για 2 μηνες περιπου ωσπου του μωρο μου δεν του εφτανε. το εδινα μια με δυο φορες την ημερα ξενο, ωσπου τωρα εχουμε φτασει στο καθολου δικο μου και μονο ξενο. Με το θηλαστρο βγαζω 10ml. Προσπαθω καθε φορα που πειναει να το βαζω στο στηθος μου αλλα το μωρο δεν καταπινει τιποτα.Γιατι δεν εχω γαλα; Ζηλευω τις γυναικες που θηλαζουν αποκλειστικα. Εγω γιατι οχι;

Αφού θήλασες δυο μήνες, αποκλείεται να είχες πρόβλημα στην παραγωγή. Μάλλον παρεξήγησες κάποιες αλλαγές στο παιδί και ενώ το μόνο που έπρεπε να κάνεις ήταν να το θηλάζεις πιο συχνά, όσο συχνά ήθελε, εσύ του έδωσες ξένο και η παραγωγή σου μειώθηκε.

Μπορείς να κάνεις επαναγαλακτισμό:

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=59853

κοριτσια ευχαριστω μεσα απο την καρδια μου για τις απαντησεις σας. το μωρο μου απο το δευτερο μηνα περιπου ετρωγε καθε μια ωρα και μετα καθε μιση. δεν του εφτανε γιατι δεν ειχα. δεν το ακουγα να πινει και καταλαβαινα το στηθος να μην βγαζει γουλια ακομα και οταν το πιεζα. απο καποια στιγμη και μετα το μωρο δεν ηθελε το στηθος καθολου αλλα προσπαθουσα το βραδυ στον υπνο του αλλα χωρις αποτελεσμα. εχω την αποψη οτι η μητερα φυση αποφασησε. ξεχασα να σας πω οτι απο τον πρωτο μηνα μετα τη γεννα και τα λοχοια μου ηρθε κανονικα περιοδος. η βοηθος του γυναικολογου μου μου ειπε οτι με τοσο λιγη ποσοτητα γαλακτος δεν αξιζει τον κοπο να ξαναβαλω το παιδι στο στηθος. οσο για τον επαναγαλακτισμο εχω διαβασει το αρθρο και γι αυτο προσπαθησα με το θηλαστρο. μα τις δυο φορες που εκανα εβγαλα συνολο 10 ml και οι θηλες μου εγιναν κατακοκκινες. αξιζει να ξαναπροσπαθησω;

line_m121_beg_40_time_1270267200_text_cf20e3e9fcf220eceff520e5dfede1e9.gif

το μωρο μου απο το δευτερο μηνα περιπου ετρωγε καθε μια ωρα και μετα καθε μιση. δεν του εφτανε γιατι δεν ειχα.

Τα μωρά τρώνε κάθε μία και κάθε μισή ώρα κάθε φορά που περνούν ένα άλμα ανάπτυξης. Αν κάνουμε υπομονή, σε λίγες μέρες οι συχνοί θηλασμοί αυξάνουν το γάλα σύμφωνα με τις νέες ανάγκες του μωρού. Αν αντί να ανταποκριθούμε στους συχνούς θηλασμούς, του δώσουμε ξένο γάλα, τότε το δικό μας γάλα παραμένει στα παλιά δεδομένα και αρχίζει να μειώνεται.

Είναι αδύνατο να μην είχες γάλα ενώ είχες για δύο μήνες. Αυτό δεν μπορεί να συμβεί με κανένα τρόπο.

δεν το ακουγα να πινει και καταλαβαινα το στηθος να μην βγαζει γουλια ακομα και οταν το πιεζα.

όταν το μωρό θηλάζει παραπάνω για να αυξήσει την παραγωγή, ξέρει ότι η παραγωγή θα αυξηθεί σε 2-3 μέρες και συνεχίζει το θηλασμό ακόμη και όταν φαίνεται ότι δεν υπάρχει γάλα.

Η αλήθεια είναι ότι πάντα υπάρχουν έστω και λίγες σταγόνες. Δεν πειράζει αν τη δεδομένη στιγμή το γάλα δεν είναι αρκετό. Το αυξημένο ερέθισμα θα το κάνει αρκετό σε 2-3 μέρες.

απο καποια στιγμη και μετα το μωρο δεν ηθελε το στηθος καθολου αλλα προσπαθουσα το βραδυ στον υπνο του αλλα χωρις αποτελεσμα.

Φυσικό είναι να συμβεί αυτό όταν, λόγω του συμπληρώματος που αυξάνεται συνέχεια, το γάλα έχει μειωθεί τόσο που το μωρό δεν θέλει πια να μείνει στο στήθος.

εχω την αποψη οτι η μητερα φυση αποφασησε.

Η μητέρα φύση αποφάσισε διαφορετικά.

Εσύ αποφάσισες ότι το μωρό δεν επιτρέπεται να θηλάζει ανά μία ή μισή ώρα. Εσύ αποφάσισες ότι δεν πρέπει το μωρό να αυξήσει την παραγωγή. Εσύ αποφάσισες να δώσεις ξένο γάλα. Όλα αυτά είναι παρεμβάσεις εναντίων του φυσικού μηχανισμού αύξησης της παραγωγής. Όταν παρεμβαίνεις στο μηχανισμό δεν αφήνεις τη φύση να δράσει.

ξεχασα να σας πω οτι απο τον πρωτο μηνα μετα τη γεννα και τα λοχοια μου ηρθε κανονικα περιοδος.

Αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Μια χαρά συνεχίζουν το θηλασμό και οι μητέρες που επανέρχονται στη γονιμότητα τόσο νωρίς. Το μόνο που ίσως έχουν να αντιμετωπίσουν μερικές φορές, είναι κάποιες ημέρες με μειωμένη παραγωγή που διορθώνονται με τους συχνούς θηλασμούς του μωρού. Για να γίνει αυτή η διόρθωση θα πρέπει να αφήσουμε το μωρό να θηλάζει συχνά και όχι να παρεμβαίνουμε με ξένο γάλα.

η βοηθος του γυναικολογου μου μου ειπε οτι με τοσο λιγη ποσοτητα γαλακτος δεν αξιζει τον κοπο να ξαναβαλω το παιδι στο στηθος.

Δεν έχει νόημα να συζητάμε τις απόψεις των άσχετων που δεν θέλουν να ενημερωθούν.

οσο για τον επαναγαλακτισμο εχω διαβασει το αρθρο και γι αυτο προσπαθησα με το θηλαστρο. μα τις δυο φορες που εκανα εβγαλα συνολο 10 ml και οι θηλες μου εγιναν κατακοκκινες. αξιζει να ξαναπροσπαθησω;

έχεις νοσοκομειακό θήλαστρο;

Αν όχι, θα πρέπει να νοικιάσεις. Δεν έχει νόημα να προσπαθείς χωρίς νοσοκομειακό θήλαστρο.

Γιατί οι θηλές σου έγιναν κατακόκκινες; Έχεις ακατάλληλο μέγεθος χωάνης; ή εντελώς λάθος θήλαστρο;

Αν διάβασες καλά, για να κάνεις επαναγαλακτισμό χρειάζονται τουλάχιστον 8 15άλεπτες αντλήσεις το 24ωρο για κάθε στήθος. Με λιγότερες αντλήσεις ΔΕΝ γίνεται επαναγαλακτισμός.

Με αυτή τη διαδικασία κατεβάζουν γάλα μητέρες που υιοθετούν παιδιά, που δεν έχουν γεννήσει ποτέ. Τις δύο πρώτες εβδομάδες δεν αντλούν καθόλου γάλα όμως συνεχίζουν το πρόγραμμα και αρχίζουν να βλεπουν τις πρώτες σταγόνες (όχι 10ml, μόνο σταγόνες). Στη συνέχεια το γάλα αυξάνεται.

Το αν αξίζει ή όχι να το ξαναπροσπαθήσεις το ξέρεις μόνο εσύ. Αν για σένα αξίζει να συνεχίσεις το θηλασμό, τότε αξίζει και η προσπάθεια.

Προς την Αγλαϊα

Η μικρή μας γεννήθηκε 6/3/2010, 2780γρ και 47cm. Η μικρή είναι τώρα 4 μηνών & 4 ημ, ζυγίζει 7475γρ και είναι 64εκατ.

Είχαμε αρκετά πονάκια και πολλή ανησυχία από τη 10η ημέρα. Την 38η ημέρα εμφάνισε σπυράκια στο τριχωτό της κεφαλής που κατέβαιναν μέτωπο, κροτάφους, μάγουλα. Μέχρι τότε τη θήλαζα. Ξένο γάλα μόνο 4 μέρες που έπαιρνα χάπια για μαστίτιδα (almiron1 και almiron comfort). Κατανάλωνα πολλά γαλακτοκομικά, μοσχάρι, πορτοκάλι, ακτινίδια. Η παιδίατρος μου είπε να κόψω τον θηλασμό γιατί ειχα 3 διάρροιες για τυχόν γαστρεντερίτιδα. Έκοψα τα γαλακτοκομικά χωρίς να ξέρω κάτι ακόμα για αλλεργία στην πρωτεΐνη του αγελαδινού και μετά από 1 εβδ ξαναξεκίνησα. Η μικρή ήταν σχεδόν συνέχεια στο στήθος μου και αναγκάστηκα (μόλις φύγανε οι μαμάδες) να το βγάζω με θήλαστρο και να της το δίνω για να κάνω και τις υπόλοιπες δουλειές (ΤΙ ΛΑΘΟΣ!!!).

Στον 1.5 μήνα έπινε 5 γεύματα των 180-200γρ (δεν ξυπνούσε τη νύχτα) και εγώ με το θήλαστρο κάλυπτα τα 4 από τα 5 γεύματα με 150γρ-160γρ. Οπότε έτρωγε 1 ξένο γεύμα και συνήθως 3 συμπληρώματα των 30-50γρ (αλμιρον ΗΑ). Αρχές Μαΐου μου φαινότανε χλωμή (φυσιολογική αναιμία βρεφών είπε η παιδίατρος) και έκανε 6-10 φορές τη μέρα κακά (από το μητρικό γάλα μου είπε). Πέμπτη 6 Μαΐου αποφασίζω να τη βάζω συνέχεια στήθος (κουράστηκα από μπουκάλια και αποστειρώσεις, αλλά το βασικότερο ήθελα να βλέπω την ευτυχία της τα λεπτά που ήταν στο στήθος μου). Το δοκίμασα και πέτυχε. Ζητούσε φαγητό μετά από 3 ώρες. Την επομένη 7/5/2010 όμως είδα αίμα στα κακά της. Εξετάσεις, αιματοκρίτης 27. Αλλεργία στο γάλα μου είπε για πρώτη φορά η γιατρός και μου είπε να σταματήσω το δικό μου και να δίνω ALMIRON PEPTI MCT. Οπότε και εγώ πλάκωσα από άγχος σοκολάτες και γαλακτοκομικά. Σάββατο 8/5/2010 νοσηλευτήκαμε Διαβαλκανικό για αφυδάτωση, αιματοκρίτης 22 και ιωσινόφιλα 21%. Εκεί μου είπαν ότι ο θηλασμός είναι το ιδανικό για την αλλεργία της, αλλά δεν μπορούσα να της δώσω γιατί είχα καταναλώσει γαλακτοκομικά. Δεν έβγαζα συχνά το γάλα με θήλαστρο και λόγω του άγχους μέσα σε 2 ημέρες μου μειώθηκε στα 30 ml/ημέρα από 600. Με προσπάθεια το έφτασα στα 100, αλλά το PEPTI προκαλούσε στο μωρό εμετούς και δυσφορία και έτσι 25/5 ξεκινήσαμε το neocate. Το παιδί δεν το έπινε με τίποτα (πολύ πικρό και βρωμερό), οπότε πάλι μου είπε η γιατρός να κόψω το δικό μου για να μάθει να το πίνει.

Το έκανα, αλλά το πόσο μου έλλειπε δεν μπορώ να το περιγράψω. Δεν πήρα χάπι, το έβγαζα που και που. Το ξανάρχισα από μόνη μου σιγά σιγά στο τέλος κάθε γεύματος, την έβαζα να με πιπιλίζει γιατί είχα πολύ λίγο, αλλά μετα από 1 εβδ η μικρή άρχισε πάλι να πετάει το μπουκάλι και να ψάχνει μόνο για στήθος. Δεν μπορούσα να τη βλέπω έτσι και το σταμάτησα.

Εδώ και 2,5 εβδ προσπαθώ να το σταματήσω με φυσικό τρόπο και όχι με χάπι (με τις οδηγίες του γυναικολόγου), ακόμα μόλις το πιέζω βγάζει. Νιώθω πολύ ασχημα που δεν θηλάζω πια το μωρό μου, μου λείπει φοβερά αυτό που ένιωθα, εκείνη ακόμη ψάχνει και πολύ συχνά ακόμα κλαίω και νιώθω πως δεν ήμουνα καλή μανούλα. Ήμουνα μέσα στην άγνοια και όλοι μου λέγανε κόψτο αφού δεν έχεις σχεδόν τίποτα.

Χθες έμαθα για τον επαναγαλακτισμό και εάν θεωρείς ότι στην περίπτωσή μας υπάρχει έστω και μια μικρή πιθανότητα να συμβεί, είμαι διατεθειμένη να δοκιμάσω τα πάντα.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...