Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπαθεια για αποκλειστικο θηλασμο

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Mausi μην ανησυχείς.

Τελικά μετά στο εβδομαδιαίο ζύγισμα φάνηκε ότι πήρε σε μια εβδομάδα περίπου 200γρ. Καλό, ελπίζω να συνεχίσει έτσι και απλά να έκανε μια κοιλιά στο βάρος του.

Η πλάκα είναι ότι προσπαθούσα να του δώσω συμπλήρωμα για να πάρει κανένα γραμμάριο παραπάνω και δεν έπινε το ξένο γάλα με τίποτα!!!

Τώρα αναρωτιέμαι, όταν θα χρειαστεί να πίνει από μπιμπερό (επειδή θα είμαι στη δουλειά) θα μπορέσει? Λίγο ζόρικος μας βγήκε ο δεύτερος...

Έχω καιρό μέχρι τότε (Οκτώβριο λέω να γυρίσω στη δουλειά).

Και μάλλον θα νοικιάζω θήλαστρο γιατί το γάλα του εμπορίου ούτε να το μυρίσει δε θέλει...

Φιλιά και ευχαριστώ όλες όσες με εμψύχωσαν!!!

ycXRp3.png

LVVrp3.png

.....

Η πλάκα είναι ότι προσπαθούσα να του δώσω συμπλήρωμα για να πάρει κανένα γραμμάριο παραπάνω και δεν έπινε το ξένο γάλα με τίποτα!!!

......

Είδες ότι το μωρό ξέρει το συμφέρον του!!!!!!!

.pngy3DLp3.png

Τελικά μετά στο εβδομαδιαίο ζύγισμα φάνηκε ότι πήρε σε μια εβδομάδα περίπου 200γρ. Καλό, ελπίζω να συνεχίσει έτσι και απλά να έκανε μια κοιλιά στο βάρος του.

Μπράβο στον μικρούλη!

Τώρα αναρωτιέμαι, όταν θα χρειαστεί να πίνει από μπιμπερό (επειδή θα είμαι στη δουλειά) θα μπορέσει?

Κι εμένα δεν έπαιρνε μπιμπερό και στην αρχή ζοριζόταν όταν έβγαζα το γάλα με το θήλαστρο, για να πάω κάπου και όποιος του το έδινε, δεν το πολυήθελε. Με βοήθησε η θηλή της Nuk το καουτσούκ σε φυσικό σχήμα και μέγεθος. Το δέχτηκε πιο εύκολα και μετά το συνήθισε.

Όταν πάρεις το θήλαστρο, κάνε κάποιες πρόβες, για να μην τα βρείς μετα σκούρα.;)

n3kPp3.png

zewgp3.png

Διαφημίσεις

Κορίτσια να σας ρωτήσω κάτι. Χτες πήγα στο Μητέρα που γέννησε μια φίλη μου. Οι θηλές της είναι μέσα και προσπαθεί να τις βγάλει με το θήλαστρο. Το μωράκι 2η μέρα και δεν κατάφερε να θηλάσει (όπως μου είπε η μάνα). Η μαία της της είπε να μη δώσει ξένο γάλα (συμφωνώ) μόνο ζαχαρούχο νερό:shock:. Ισχύει? Εμένα μου φαίνεται λίγο κουφό.

8jPDp3.pngmAB8p3.png

Κορίτσια να σας ρωτήσω κάτι. Χτες πήγα στο Μητέρα που γέννησε μια φίλη μου. Οι θηλές της είναι μέσα και προσπαθεί να τις βγάλει με το θήλαστρο. Το μωράκι 2η μέρα και δεν κατάφερε να θηλάσει (όπως μου είπε η μάνα). Η μαία της της είπε να μη δώσει ξένο γάλα (συμφωνώ) μόνο ζαχαρούχο νερό:shock:. Ισχύει? Εμένα μου φαίνεται λίγο κουφό.

Δεν έχω καταλάβει, οι θηλές είναι εισέχουσες; όταν ερεθίζονται μπαίνουν προς τα μέσα; ή είναι επίπεδες και το μωρό δυσκολεύεται να τις πιάσει; Το μωρό τοποθετείται σωστά στο στήθος; Με καλά ανοιχτό στόμα και μεγάλο τμήμα της θηλαίας άλω στο στόμα του;

Το ζαχαρόνερο είναι λάθος οδηγία.

jv42p3.png

DfUyp2.png

Δεν έχω καταλάβει, οι θηλές είναι εισέχουσες; όταν ερεθίζονται μπαίνουν προς τα μέσα; ή είναι επίπεδες και το μωρό δυσκολεύεται να τις πιάσει; Το μωρό τοποθετείται σωστά στο στήθος; Με καλά ανοιχτό στόμα και μεγάλο τμήμα της θηλαίας άλω στο στόμα του;

Το ζαχαρόνερο είναι λάθος οδηγία.

Ναι οι θηλές της είναι επίπεδες αλλά με το θήλαστρο βγήκαν λίγο πιο έξω. Αλλά αυτό ξέρω ότι δεν είναι ανασταλτικός παράγωντας για θηλασμό, γιατί και μια άλλη φίλη μου είχε και θήλασε μια χαρά.

Αυτό για το ζαχαρόνερο μου έκανε εντύπωση γιατί δεν το είχα ξανακούσει. Και όπως λες είναι λάθος. Θα της το πω. Σε ευχαριστώ πολύ :-D.

ΥΓ Απ' ότι κατάλαβα η μαμά έχει πολύ άγχος, αλλά το μωρό ξέρει καλά τη δουλειά του! Όταν ήμουν εκεί, το μωρούλι μια χαρά πήρε το στήθος και αμέσως ηρέμησε. Φυσικό είναι και να πονάνε πολύ οι θηλές της και να μην έχει κατεβάσει γάλα ακόμα.

Θα το βρουν το ρυθμό τους, πού θα πάει! ;)

8jPDp3.pngmAB8p3.png

το να χρησιμοποιεί θήλαστρο για να τραβήξει έξω τις θηλές μου φαίνεται άσκοπο. Τουλάχιστον εγώ που έχω επίπεδες θηλές, δεν είδα καμιά βελτίωση σε αυτό το θέμα ούτε με το θήλαστρο ούτε με τίποτα άλλο.

Την τρίτη μέρα, που συνήθως κατεβαίνει το γάλα και το στήθος φουσκώνει πολύ, πιθανόν να είναι ακόμα πιο δύσκολο για το μωρό να πιάσει. Η κόρη μου δυστυχώς δεν μπορούσε να πιάσει με τίποτα, αναγκάστηκα να χρησιμοποιήσω ψευδοθηλές σιλικόνης, οι οποίες με βοήθησαν πολύ.

jv42p3.png

DfUyp2.png

αν οι θηλές είναι απλά επίπεδες και όταν ερεθίζονται βγαίνουν προς τα έξω δεν θα έχει κανένα πρόβλημα μια χαρά θα πιάσει το μωράκι

την τρίτη μέρα που θα κατέβει το γάλακαι αφού θηλάσει το παιδί όσο μπορεί αν νοιώθει δυσφορία ακόμα να της πεις να χρησιμοποιήσει το θήλαστρο για να ανακουφιστεί λίγο μην πετρώσει και γίνουν χειρότερα τα πράγματα:mrgreen::mrgreen:

Η κολλητή μου που είχε επίπεδες θηλές στο πρώτο δεν θήλασε λόγω άγνοιας, στο δεύτερο αφού την είχα πρήξει και είδε και μερικά βίντεο στο youtube μια χαρά έπιασε ο γιος της και θήλασε :mrgreen::mrgreen:

Διαφημίσεις

Ναι οι θηλές της είναι επίπεδες αλλά με το θήλαστρο βγήκαν λίγο πιο έξω. Αλλά αυτό ξέρω ότι δεν είναι ανασταλτικός παράγωντας για θηλασμό, γιατί και μια άλλη φίλη μου είχε και θήλασε μια χαρά.

Αυτό για το ζαχαρόνερο μου έκανε εντύπωση γιατί δεν το είχα ξανακούσει. Και όπως λες είναι λάθος. Θα της το πω. Σε ευχαριστώ πολύ :-D.

ΥΓ Απ' ότι κατάλαβα η μαμά έχει πολύ άγχος, αλλά το μωρό ξέρει καλά τη δουλειά του! Όταν ήμουν εκεί, το μωρούλι μια χαρά πήρε το στήθος και αμέσως ηρέμησε. Φυσικό είναι και να πονάνε πολύ οι θηλές της και να μην έχει κατεβάσει γάλα ακόμα.

Θα το βρουν το ρυθμό τους, πού θα πάει! ;)

να ρίξει μια ματιά και εδώ τύπωσε της το..

http://www.breastfeed-essentials.com/invertednipples.html

και εδώ ....

http://www.breastfeeding-basics.com/html/flat_inverted.shtml

και όμως είναι ρουτίνα στα μαιευτήρια:twisted:..........όπως και τα υπόλοιπα κουφά (βουτάνε το μωρό και φεύγει η μαία τρέχοντας να το πλύνει αντί να το παραδώσει κατευθείαν στην αγκαλιά της μαμάς του......)

Το ζαχαρόνερο το δίνουν δήθεν για να «δυναμώσει» το μωρό......... χωρίς όμως να λαμβάνουν υπόψιν πως η φύση έχει προνοήσει για τα νεογνά δίνοντάς τους διπλάσια ποσότητα γλυκογόνου σε σχέση με τους ενήλικες γεγονός που τα καθιστά απόλυτα ικανά να επιζήσουν μέχρι να θηλάσουν (που φυσικά θα έπρεπε να είναι με το που γεννιούνται άσχετα αν το γάλα δεν έχει κατέβει ακόμα...). το σύστημα γέννα είναι fast food κανένας δεν νοιάζεται για την φύση για την μαμά και για το μωρό όπως θα έπρεπε απλά δίνονται λύσεις ασφαλείας για καλυφθούν όλα τα υπόλοιπα κακώς καμωμένα. ....

(βουτάνε το μωρό και φεύγει η μαία τρέχοντας να το πλύνει αντί να το παραδώσει κατευθείαν στην αγκαλιά της μαμάς του......)

ε, ναι, δεν είναι απολύτως λογικό να πλένεις το μωρό, για να το δείξεις στους συγγενείς και να πάρεις μπαξίσι;;; αν αργήσεις, παγώνει το πράγμα! :mrgreen:

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

ε, ναι, δεν είναι απολύτως λογικό να πλένεις το μωρό, για να το δείξεις στους συγγενείς και να πάρεις μπαξίσι;;; αν αργήσεις, παγώνει το πράγμα! :mrgreen:

Αχ αυτό το χρήμα:evil: ..........ήμουν και είμαι τόσο χαρούμενη που απέκτησα το παιδί μου έστω και αν η γέννα για μένα ήταν μια τραυματική εμπειρία που προτιμώ να μην θυμάμαι, με λύπη το λεω γιατί σηματοδοτεί την άφιξη της κορούλας μου και ευσεβής πόθος ήταν να θυμάμαι ότι έχει σχέση με αυτό με αγάπη και τρυφερότητα. Τώρα πια θυμάμαι τις μαίες που γέλαγαν (μπροστά μου) όταν τους είπα ότι παω για φυσιολογικό τοκετό, επίσης θυμάμαι ότι μπήκα για πρόκληση παρόλο που ο πλακούντας άντεχε και μπορούσαμε να περιμένουμε άλλες 9 μέρες (είχα πάρει 5 μέρες από τον 10ο), θυμώνω που αισθάνθηκα ανήμπορη να υπερασπιστώ τις επιλογές μου καθώς μου χορηγήθηκε το φάρμακο στις 8 20 στις 10 00 ήρθε ο γυναικολόγος ο οποίος μουρμούρισε “καλά ούτε σε 4 μέρες δεν γεννάει αυτή” μετά διέταξε το προσωπικό να με ετοιμάσουν γιατί ξαφνικά το μωρό κινδύνευε (δεν δόθηκαν εξηγήσεις – ήταν όλα σκάσε και κολύμπα) και στις 10 10 είχε μπει ο καθετήρας και εγώ μέτραγα ανάποδα.....έψαχνα απεγνωσμένα κάποιον να με σώσει, φώναζα όχι όχι θέλω να παω σπίτι μου.........και μετά ξύπνησα με σπασμούς ένιωθε ακρωτηριασμένη, το μωρό κάπου στην παραζάλη το άκουγα αλλά καμία από αυτές τις θολέ φιγούρες δεν μου το έφερνε όπου στο τέλος είπαν “α καλά φέρε το μωρό για να σκάσει επιτέλους δεν μπορώ να την ακούω να σκούζει.......όχι τίποτα άλλο αλλά χαλάει τον κόσμο και αυτό.......”. Μόνο έτσι μου το έφεραν και παρότι ζαλισμένη το είδα καθαρά -έκλαψα πολύ για όλα ........... πλησιάζουν τα γενέθλιά μας και είμαι ευσυγκίνητη – συγχωρέστε με για το πλάτιασμα σε άσχετη ενότητα...:)

Διαφημίσεις

εβδομαδα 38+5

φύλο αγορι ΚΤ επισκληρηδιος

ίκτερο εμφανισε 1 μερα πριν φυγουμε 10 το πρωι,10,4 απογευμα + βγηκαμε με 12,6 και ΔΕΝ νοσηλεύτηκε

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

20/05 3100

21/05 2910

24/05 2890

31/05 2860

07/06 3000

02/07 3500

η ερωτηση μου ειναι....

καποιες φορες το μωρο ενω τρωει (πολυ ωρα απο το ιδιο στηθος δηλαδη περιπου 1ωρα με μικρα διαλειμματα ή και παραπανω) αρχιζει να γκρινιαζει και να κουναει χερια και ποδια.ανοιγει το στομα χωρις να αφησει την θηλη και δειχνει οτι κατι τον ενοχλει.μολις αλλαξω στηθος ηρεμει...

ξερω ομως οτι πρεπει καθε γευμα και ιδιο στηθος...κανω καλα?

τι μπορει να ειναι αυτο που του φταιει?

ευχαριστω

pasxalitsa v

το καλύτερο δώρο της ζωής μας...είναι ΕΔΩ!!!

kALOp3.png

η ερωτηση μου ειναι....

καποιες φορες το μωρο ενω τρωει (πολυ ωρα απο το ιδιο στηθος δηλαδη περιπου 1ωρα με μικρα διαλειμματα ή και παραπανω) αρχιζει να γκρινιαζει και να κουναει χερια και ποδια.ανοιγει το στομα χωρις να αφησει την θηλη και δειχνει οτι κατι τον ενοχλει.μολις αλλαξω στηθος ηρεμει...

ευχαριστω

καλά κάνεις και δίνεις το δεύτερο στήθος εφόσον το μωρό δείχνει ότι θέλει.

Το βάρος σας μου φαίνεται λίγο, πόσες φορές ουρεί το μωρό και πόσες κενώσεις έχει;

jv42p3.png

DfUyp2.png

οι κενωσεις του τις τελευταιες 2-3 μερες εχουν μειωθει στις 4-5 περιπου αλλα βρεγμενες πανες εχει αρκετες...

η παιδιατρος μου ειπε ακομα να μην ανησυχω και απλα να παρακολουθω να μην χασει βαρος...φαινεται μια χαρα παντως,δεν ειναι νωθρος...

pasxalitsa v

το καλύτερο δώρο της ζωής μας...είναι ΕΔΩ!!!

kALOp3.png

Γεύμα και στήθος ισχύει σε μητέρες που έχουν περισσότερη παραγωγή από όση χρειάζεται το μωρό. Και βέβαια, όταν το (λίγο μεγαλύτερο) μωρό έχει άποψη και τη δείχνει.

Κανονικά, δίνουμε το ένα στήθος, μέχρι το μωρό να το αφήσει μόνο του, μετά προσφέρουμε το δεύτερο στήθος, πάλι για όσο ενδιαφέρεται το μωρό και επαναλαμβάνουμε μέχρι το μωρό να μην ενδιαφέρεται. Την επόμενη φορά προσφέρουμε πρώτο το δεύτερο στήθος (αυτό που θήλασε λιγότερο).

Σε ένα μεγαλύτερο μωρό που έχει κάπως διαμορφώσει χούγια, μας οδηγεί το μωρό. Κάποια μωρά θηλάζουν μόνο στο ένα στήθος και αποκοιμιούνται εκεί μόλις χορτάσουν, οπότε χαλούν τον κόσμο, αν τους αλλάξεις στήθος. Σε ένα μικρότερο μωρό όμως, πρέπει να βεβαιωνόμαστε ότι όντως δεν πεινάει άλλο και έτσι δοκιμάζουμε το δεύτερο στήθος, μέχρι να έχουμε καλύτερη εικόνα για το τι προτιμάει το συγκεκριμένο μωρό.

"Θήλαζε και μη ερεύνα!"  Qw1Ep3.png

η ερωτηση μου ειναι....

Το μωρό σου παίρνει οριακά χαμηλό βάρος.

Πρέπει να γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια για να πάρει επιπλέον βάρος.

Αυτό ισχύει για τις περιπτώσεις υπερπαραγωγής, για να μειωθεί η παραγωγή.

Κάνε περισσότερες εναλλαγές. Πιστεύω ότι πρέπει να συμβουλευτείς από κοντά κάποιον σύμβουλο θηλασμό για να αξιολογήσει το θηλασμό του μωρού και να σου δώσει οδηγίες.

γεία σας κορίτσια,

σαν νέα μαμά μπορώ να παραθέσω τα ερωτήματά μου στις πιο έμπειρες...?????????

γέννησα στις 22/6 ένα κοριτσάκι με κ.τ. θήλασα αμέσως...........ευτυχώς η μαία μου σε αυτό το σημείο ήταν εντάξει γιατί μετά............ας μην το σκέφτομαι καλύτερα.Την πρώτη μέρα ήμουν με ένα μωρό στο στήθος και θήλαζα ώρες ατελειώτες καθώς και την δεύτερη και την τρίτη μέρα, το αποτέλεσμα δύο θηλές χάλια κομματιασμένες.

την ημέρα που ήταν να φύγω από το μιευτήριο ήμουν έτοιμη και θήλαζα επί 3 ώρες όσπου αγανάκτησα φώναξα μια κοπέλα και η μία και μοναδική λύση που μου έδωσε για να μπορέσω να φύγω ήταν να δώσουμε ξένο γάλα...:-( απογοητεύτηκα αλλά ήμουν τόσο χάλια που το δέχτηκα.

στο σπίτι τα πράγματα ήταν ακόμα πιο δύσκολα το μωρό στο στήθος συνέχεια ώρες ατελειώτες, είχα χάσει τα γεύματα και το μπούσουλα....δεν ήξερα ποιες ώρες τρώει και ποιες κοιμάτε.

το στήθος χάλια και άρχησε να ματώνει επικίνδυνα, έστειλα την μητέρα μου και μου πείρε θήλαστρο και κάπως τα πράγματα έστρωσαν, να σημειώσω πως μόνο τις δύο πρώτες μέρες που ήρθα σπίτι το μωρό έφαγε ξένο γάλα τις υπόλοιπες μόνο μητρικό.εδώ και πέντε μέρες κάνω μόνο έναν θηλασμό και αυτό με πόνο γιατί οι θηλές μου είναι ακόμα χάλια και τα υπόλοιπα γεύματα με μητρικό γάλα που έχω αντλήση με θήλαστρο.

το μωρό κάνει 6-7 γεύματα το 24ώρο και έχει 3-4 λερωμένες πάνες

το τελευταίο γεύμα είναι περίπου στις 12 μ.μ και όλο το βράδι δεν ξυπνάει καθόλου μόνο αν έχει κάνει κακά. βέβαια είμαι τυχερή δεν έχω ξενύχτια αλλά.........διάβασα κάπου πως το γάλα μειώνεται σταδιακά όταν δεν υπάρχει βραδυνός θηλασμός.

ειλικρινά θέλω πολύ να θηλάσω όσο το δυνατό περισσότερο αλλά αν δεν στρώσει λίγο το στήθος πως θα μπορέσω να συνεχίσω??

το θήλαστρο βοηθάει αρκετά στην όλη κατάσταση αλλά μήπως το μωρό "ξεχάσει" τον θηλασμό και είναι δύσκολο μετά να μπεί παλι σε ρυθμό??

φοβάμαι μήπως μου σταματήσει το γάλα και γι αυτό εντελώς προλειπτικά πέρνω και μαγιά μπύρας( το ξέρω είμαι υπερβολική)

τι έχετε να πείτε για όλα αυτά????????

ευχαριστώ εκ των προτέρων

Q3V6p3.png

Nhh7p3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...