Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπαθεια για αποκλειστικο θηλασμο

Recommended Posts

θελω να ρωτησω την αγλαια.

οταν συνδυάζεις το μητρικο γαλα με το ξενο.

ποσα μλ πρέπει να ειναι το μητρικο την ημερα για να θωρείτε 'αποκλειστικός θηλασμός'

η μικρη μου πινει γυρω στα 800 την ημερα,αν τα 2 της γευματα ειναι ξενο ειμαστε οκ?

εχω τραπεζα γαλακτος και νομιζω οτι ειναι καλυτερα να επιμηκύνω τον χρονο που θα πινει μητρικο.ειναι σωστη η σκεψη μου?

αυτο το "οσο πιο πολυ τοσο πιο καλα" σημαίνει πολλα μλ η' μακρύτερη διαρκεια???

ελπιζω να εγινα κατανοητή γιατι τα ειπα λιγο μπερδεμενα..

O θηλασμός θεωρείται αποκλειστικός όταν το μωρό μόνο θηλάζει και τα άλλα υγρά που συμμετέχουν στη διατροφή του είναι σε ποσότητα σταγόνας η λίγων ml από το κουτάλι (πχ αν παίρνει κάποιο φάρμακο)

Όταν το μωρό δεν θηλάζει και τρέφεται με μητρικό γάλα, η διατροφή του θεωρείται αποκλειστική όταν τα άλλα υγρά που συμμετέχουν στη διατροφή του είναι ίδιες με παραπάν.

Όταν η διατροφή του παιδιού δεν είναι αποκλειστική, τότε θεωρείται ότι το παιδί καλύπτεται πλήρως ανοσοποιητικά όταν η διατροφή του αποτελείται από τουλάχιστον 80% μητρικό γάλα.

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

αγλαια εγω πως να αξιοποιήσω την τραπεζα γαλακτος καλύτερα?

να της την δωσω αποκλειστικά?η να βαλω στην ημερήσια ποσότητα ξενο για να παρατεινουμε τον χρονο?κιαν ναι ποσο ξενο?200 απο τα 800 που πίνει η λιγοτερο?

2 πράγματα είναι άπειρα: το Σύμπαν και η ανθρώπινη ηλιθιότητα·Για το πρώτο δεν είμαι και τόσο σίγουρος...

Albert Einstein

αγλαια εγω πως να αξιοποιήσω την τραπεζα γαλακτος καλύτερα?

να της την δωσω αποκλειστικά?η να βαλω στην ημερήσια ποσότητα ξενο για να παρατεινουμε τον χρονο?κιαν ναι ποσο ξενο?200 απο τα 800 που πίνει η λιγοτερο?

petalouditsa, τα 200 είναι το 25% του 800.

Το 20% των 800 ml είναι 160 ml.

(να το πω απλά, το 20% των 100 ml είναι 20 ml

το 20% των 200 είναι 40

το 20% των 300 είναι 60

το 20% των 400 είναι 80 κλπ κλπ)

Πόσο γάλα έχεις στον καταψύκτη;

καλησπερα σας,ειμαι καινουργια κ σημερα διαβαζα τα μηνυματα σας.τλκ ολες οι μανουλες τα ιδια αντιμετωπιζουμε.εχω ενα αγορακι 2 μηνων και ενω τον θηλασα την 1η μερα μετα δεν επιανε στηθος.δοκιμασα πολλες μεθοδους.εβγαζα γαλα με το θηλαστρο κ του το εδινα.μετα εβαλα ψευτοθηλες και τελικα καταφερε κ πιανει μονο στηθος.αλλα ειμαι τυχερη διοτι εχω καταπληκτικη παιδιατο που ειναι υπερ του θηλασμου κ με εμψυχωσε.οσο για τον υπνο???στην αρχη κοιμοταν 2 ωρες και ξυπνουσε για να φαει κ την ημερα κοιμοταν μισαωρο.στην αγκαλια βεβαια μπορουσε κ μπορει να κοιμηθει αρκετα.αλλα το βραδυ πλεον κοιμαται 7 ωρες!!!!!η παιδιατρος ειπε να τον αφηνω να κοιμαται αφου δεν εχει προβλημα με το βαρος.ειναι 5300!!!!υπομονη κοριτσια θελει κ επιμονη!!!!!!!!!!!!!!:wink:

εχω 20 λιτρα.πως μπορώ να τα αξιοποιήσω καλύτερα?

2 πράγματα είναι άπειρα: το Σύμπαν και η ανθρώπινη ηλιθιότητα·Για το πρώτο δεν είμαι και τόσο σίγουρος...

Albert Einstein

Διαφημίσεις

κοριτσια λυστε μου μια απορια.οπως ειπα το μωρο μου ειναι 2 μηνων.εμενα μου ηρθε περιοδος την δευτςρα και απο χθες ειδα οτι το γαλα μου αρχισε να μειωνεται.το ειπα στη παιδιατρο και ειπε οτι αυτο συμβαινει αλλα αν τον δω να γκρινιαζει πολυ και να μην χορταινει να της το πω για να του δωσουμε συμπληρωμα.στο ακουσμα αυτης της λεξης επαθα σοκ, γιατι εγω θελω αποκλειστικα να τον θηλασω και πολυ φοβαμαι οτι αν πιει ξενο γαλα το στηθος δεν θα το πιανει.εχει συμβει σε καμια αυτο?ξερετε αν το γαλα μου θα επανελθει στα φυσιολογικα μου.ειμαι πολυ στεναχωρημενη γιατι θελω παρα πολυ να τον θηλασω....

ioanna new mummy, να σου ζήσει καταρχάς το μωράκι σου. Όσον αφορά το γάλα, έχω διαβάσει (εδώ μέσα) πως υπάρχει μια μικρή μείωση όταν έρχεται περίοδος αλλά είναι προσωρινή. Συνέχισε να θηλάζεις κανονικά και όσο και όποτε θέλει το μωρό σου και η παραγωγή σου θα επανέλθει στα φυσιολογικά. Οι παιδίατροι τις λέξεις "ξένο γάλα" και "συμπλήρωμα" τις έχουν πιπιλα... Ό,τι και να τους πεις σου προτείνουν ξένο γάλα... Κάνε πως δεν ακούς. Καλη συνέχεια. :-D

sL7ap2.png

κοριτσια λυστε μου μια απορια.οπως ειπα το μωρο μου ειναι 2 μηνων.εμενα μου ηρθε περιοδος την δευτςρα και απο χθες ειδα οτι το γαλα μου αρχισε να μειωνεται.το ειπα στη παιδιατρο και ειπε οτι αυτο συμβαινει αλλα αν τον δω να γκρινιαζει πολυ και να μην χορταινει να της το πω για να του δωσουμε συμπληρωμα.στο ακουσμα αυτης της λεξης επαθα σοκ, γιατι εγω θελω αποκλειστικα να τον θηλασω και πολυ φοβαμαι οτι αν πιει ξενο γαλα το στηθος δεν θα το πιανει.εχει συμβει σε καμια αυτο?ξερετε αν το γαλα μου θα επανελθει στα φυσιολογικα μου.ειμαι πολυ στεναχωρημενη γιατι θελω παρα πολυ να τον θηλασω....

Αυτά που γράφεις εδώ τα είπες στην παιδίατρο;

Η παιδίατρος ακόμη και θετική να είναι στο θηλασμό δεν ξέρει αν παίρνεις τηλέφωνο για να σε στηρίξει στο θηλασμό ή αν παίρνεις τηλέφωνο για να βρεις ένα λόγο να δώσεις ξένο γάλα.

Ξεκαθάρισε τις προθέσεις σου στην παιδίατρο και ζήτησέ της να σε στηρίξει στο θηλασμό.

Albert Einstein

20 λίτρα είναι για 30-35 ημέρες.

Νομίζω ότι θα πρέπει να σε απασχολεί περισσότερο η ομαλή μετάβαση στο ξένο γάλα γιατί η απότομη θα δημιουργήσει δυσκοιλιότητα.

Οπότε πιστεύω ότι το καλυτερο είναι να αρχίσεις να δίνεις ένα γεύμα ξένο και όταν δεις ότι το μωρό δεν έχει πρόβλημα (σε 4-5 μέρες συνήθως) μπορείς να προσθέσεις και δεύτερο γεύμα, μετά τρίτο κλπ.

Έτσι η μετάβαση για το πεπτικό του θα είναι πιο ομαλή

Διαφημίσεις

Γέννησα πριν 9 μέρες & αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζω πρόβλημα με τον θηλασμό. Τις 4 μέρες του μαιευτηρίου έβαζα το παιδί στο στήθος μου κάθε φορά που μου τον έφερναν, χρησιμοποιώντας θηλές σιλικόνης γιατί οι θηλές μου είναι επίπεδες (και δεν ερεθίζονται καθόλου εύκολα, μόνο στη θάλασσα τις έχω δει να προεξέχουν αισθητά). Κουτσά στραβά και με τη βοήθεια της μαίας στο μαιευτήριο κατάφερνε και έπιανε θηλή. Βέβαια, όταν πεινούσε λυσσαλέα ήταν αδύνατον να τα καταφέρει, μια και έτρεμε ολόκληρος από την πείνα και ταλαντευόταν όλο του το κορμί. Σε αυτή τη περίπτωση του έδινα λίγο συμπλήρωμα για να τον γλυκάνω και να συνεχίσει στο στήθος μου. Με τη επιστροφή μου στο σπίτι δεν μπορώ να πω οτι καταφέρνω να τον θηλάσω. Δεν γνωρίζω προφανώς τη σωστή θέση θηλασμού και ο μικρός δεν μπορεί να πιάσει τη θηλή. Σιγά-σιγά δείχνει αποστροφή στη θηλή σιλικόνης (με το δίκιο του) και έχοντας συνηθίσει το μπιμπερό δεν προσπαθεί ιδιαίτερα.

Δανείστηκα λοιπόν ένα θήλαστρο απο μια φίλη (το mini electric της Medela) με το οποίο αρχικά δεν κατάφερα να βγάλω πάνω από 30 gr. Βέβαια, απέβη σωτήριο όταν ένα απόγευμα ένιωσα το δεξί μαστό να έχει πετρώσει. Με ζεστές κομπρέσσες, μασάζ και το εν λόγω θήλαστρο κατάφερα να ηρεμήσω το στήθος μου, αλλά και να βγάλω 150 gr. Ενθουσιάστηκα! Αυτή ήταν η λύση μέχρι να καταφέρω να θηλάσω. Θα του έδινα συμπλήρωμα από το δικό μου γάλα. Αμέσως ενημερώθηκα μέσω internet για τα θήλαστρα και την επόμενη μέρα νοίκιασα το symphony της Medela, που απ'όσο διάβασα θεωρείται κορυφαίο θήλαστρο. Με την πρώτη άντληση κατάφερα και έβγαλα 130 gr. Η 2η, 3η, και 4η ήταν τζίφος. Δεν έβγαλα παρά μόνο 30 gr. συνολικά! Σήμερα το πρωί κατάφερα και έβγαλα 120 gr. και οι επόμενες μου αντλήσεις ήταν και αυτές αποτυχία. Έχω φρικάρει γιατί οδηγούμαι μοιραία στο αποκλειστικό συμπλήρωμα με ξένο γάλα!... Εκπέμπω SOS!!!!!!!!! Πως θα καταφέρω να θηλάσω σαν φυσιολογική μάνα;;; Γιατί δεν λειτουργεί σε μένα το symphony;

Μήπως κάνω κάτι λάθος; Τι να κάνω με τις επίπεδες θηλές μου; Ποια είναι η σωστή στάση για θηλασμό; Σας παρακαλώ βοηθήστε γιατί όλη αυτή η κατάσταση με καταρρακώνει και προφανώς το παιδί μου το αντιλαμβάνεται απόλυτα!....

Τα στοιχεία που ζητάτε είναι τα εξής:

A. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος

40

Β. Το φύλο του βρέφους

Αγόρι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ)

ΚΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία

Επισκληρήδιος

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη

Όχι, δεν εμφάνισε

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο

Όχι, δεν νοσηλεύτηκε

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

Γεννήθηκε 3380 gr

Έφυγε από το μαιευτήριο την 5η μέρα 3200 gr

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.

Περίπου 9

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει

Στη πλειοψηφία των γευμάτων τον βάζω στο στήθος για να μην ξεχνιέται. Άλλες φορές το δέχεται και άλλες όχι

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα

Τις τελευταίες 2 μέρες συμπλήρωμα είναι τα 2 γεύματά του (γιατί δεν κατάφερα να βγάλω γάλα με το θήλαστρο)

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

Περί τα 130 gr

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία

Symphony της Medela

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτεκαι

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

7α. 3-4

7β. Πρωί, μεσημέρι, απόγευμα, βράδυ

7γ. γύρω στη μισή ώρα

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει.

Δεν μπορώ να το αντιληφθώ ακόμα. Πάντως 1-2 πάνες την ημέρα τις νιώθω πιο βαριές από τις άλλες.

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο

7-8

Μόλις ξυπνάει ενστικτωδώς ανοίγει το στόμα και γυρνάει το κεφάλι του προς τα πλάγια, αλλά μέχρι να ετοιμάσω τη θηλή σιλικόνης και το στήθος (να κατεβάσει λίγο γάλα για να τον δελεάσω) σπαρταράει από την πείνα και δεν έχει υπομονή να πιάσει θηλή.

Υ.Γ. Συγγνώμη για το μακροσκελές μήνυμα!...

Και εγώ έχω μία απορία η οποία πολλές φορές με αγχώνει. Το μωρούλι είναι 5,5 μηνών και το θηλάζω αποκλειστικά.

Το στήθος πολύ σπάνια το νιώθω πρησμένο. Και μάλιστα για να βγει το γάλα θέλει το χρόνο του, του κάνω μασάζ πριν και το μωρό ρουφάει αρκετή ώρα πριν καταπιεί την 1η γουλιά. Πάντως αυξάνει τα κιλά του (τα γραμμάριά του) μια χαρά, έως τώρα.

Είναι φυσιολογικό? Στις άλλες γέννες το γάλα έρρεε με άνεση και γινόταν αυτό όταν έβλεπα περίοδο. (Παρεπιμπόντως δεν έχω δει ακόμα περίοδο.)

8jPDp3.pngmAB8p3.png

Δεν γνωρίζω προφανώς τη σωστή θέση θηλασμού και ο μικρός δεν μπορεί να πιάσει τη θηλή. Δες εδώ http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=40512 πως καταλαβαίνεις ότι θηλάζει σωστά βλέποντας τον πως ανεβοκατεβαίνει το σαγόνι του με παύση και καταπίνει. Σιγά-σιγά δείχνει αποστροφή στη θηλή σιλικόνης (με το δίκιο του) και έχοντας συνηθίσει το μπιμπερό δεν προσπαθεί ιδιαίτερα.

Με την πρώτη άντληση κατάφερα και έβγαλα 130 gr. Επειδή ήταν η πρώτη πρωϊνή και δεν είχε αδειάσει το στήθος για πολλές ώρες. Η 2η, 3η, και 4η ήταν τζίφος. Δεν έβγαλα παρά μόνο 30 gr. συνολικά! Δηλ. αντλείς 130 + 3Χ30 = 220 μλ; Φυσιολογικό να μην αντλείς πολύ την ημερα γιατί θηλάζεις κιόλας ενδιάμεσα. Μακάρι το στήθος να γέμιζε 150 μλ ανά 3 ώρες τις πρώτες μέρες. Το γάλα δεν υπάρχει κάπου αποθηκευμένο, η παραγωγή του αυξάνεται όσο πιο συχνά αδειάζει το στήθος Σήμερα το πρωί κατάφερα και έβγαλα 120 gr. και οι επόμενες μου αντλήσεις ήταν και αυτές αποτυχία. Έχω φρικάρει γιατί οδηγούμαι μοιραία στο αποκλειστικό συμπλήρωμα με ξένο γάλα!... Εκπέμπω SOS!!!!!!!!! Πως θα καταφέρω να θηλάσω σαν φυσιολογική μάνα;;; Γιατί δεν λειτουργεί σε μένα το symphony;

Μήπως κάνω κάτι λάθος; Τι να κάνω με τις επίπεδες θηλές μου; Αυτό δεν το ξέρω Ποια είναι η σωστή στάση για θηλασμό; Σας παρακαλώ βοηθήστε γιατί όλη αυτή η κατάσταση με καταρρακώνει και προφανώς το παιδί μου το αντιλαμβάνεται απόλυτα!....

Περίπου 9

Στη πλειοψηφία των γευμάτων τον βάζω στο στήθος για να μην ξεχνιέται. Άλλες φορές το δέχεται και άλλες όχι

Τις τελευταίες 2 μέρες συμπλήρωμα είναι τα 2 γεύματά του (γιατί δεν κατάφερα να βγάλω γάλα με το θήλαστρο)

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο)

Περί τα 130 gr Τα υπόλοιπα 7 γεύματα είναι μόνο θηλασμός και αντλημένο δικό σου;

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία

Symphony της Medela

7α. 3-4

7γ. γύρω στη μισή ώρα

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημείνει ότι το παιδί έχει ουρήσει.

Δεν μπορώ να το αντιληφθώ ακόμα. Πάντως 1-2 πάνες την ημέρα τις νιώθω πιο βαριές από τις άλλες. Δεν ρωτάμε για βαριές αλλά απλώς βρεγμένες, πρέπει να είναι 7-9 το 24ωρο. Μπορείς να τις μετρήσεις;

7-8 Νομίζω αυτό ίσως απαντά και για τις βρεγμένες πάνες. Είναι μουσταρδί σαν κρέμα με σπορακια;

Μόλις ξυπνάει ενστικτωδώς ανοίγει το στόμα και γυρνάει το κεφάλι του προς τα πλάγια, αλλά μέχρι να ετοιμάσω τη θηλή σιλικόνης και το στήθος (να κατεβάσει λίγο γάλα για να τον δελεάσω) σπαρταράει από την πείνα και δεν έχει υπομονή να πιάσει θηλή.

Λοιπόν για να καταλάβουμε πόσο και αν θηλάζει. Παίρνει αντλημένο 220μλ + 130 μλ ξενο = 350 μλ. Το υπόλοιπο είναι θηλασμός. Αν έχει 7-8 πάνες με κίτρινα κακά ο θηλασμός μπορεί να μην ειναι καθόλου αμελητέα ποσοτητα και πραγματικά αξίζει να τον βάζεις σε κάθε γεύμα. Κάνε πιο πολλά γεύματα και μην περιμένεις να ξυπνήσει και να κλάψει. Βάλτον μισοκοιμισμένο για να ειναι πιο συνεργάσιμος ή/και όταν μισοχορτάσει με το μπουκάλι. Κάνε αντλήσεις σε κάθε γεύμα μετα το θηλασμό διάρκειας 15 λεπτών σε κάθε στήθος (με διπλή χοάνη 15' ταυτόχρονα), η μια άντληση απαραίτητα νυχτερινή μεταξύ 12 και 6. Μέτρα τις πάνες ξανά. Ελλείψει μέτρησης βάρους είναι η μόνη ένδειξη ότι τρέφεται σωστά.

Βέβαια, όταν πεινούσε λυσσαλέα ήταν αδύνατον να τα καταφέρει, μια και έτρεμε ολόκληρος από την πείνα και ταλαντευόταν όλο του το κορμί.

Να σου ζήσει!

Λυπάμαι που ξεκίνησαν όλα με τόση ταλαιπωρία.

Θα σου γράψω μερικές επιπλέον πληροφορίες γιατι τα ποστ διαβάζονται από πολλές μητέρες και κάποιες πιθανόν να αντιμετωπίζουν παρόμοι πρόβλημα.

-Όταν οι θηλές είναι επίπεδες, γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια να μη δωθεί στο μωρό κανενός είδους τεχνητή θηλή: πιπίλα, μπιμπερό, θηλή σιλικόνης. Το πρόβλημα είναι πάντα μεγαλύτερο όταν αυτά χρησιμοποιούνται.

-Αν το μωρό και η μαμά μάθουν να συνεργάζονται καλά από την αρχή, οι επίπεδες θηλές δεν είναι πρόβλημα. Καλό είναι λοιπόν να υπάρχει από την αρχή κάποιος σύμβουλος θηλασμού για να δείξει στη μαμά τι να κάνει. Δυστυχώς οι περισσότερες μαίες προτείνουν λανθασμένα ψευδοθηλές σιλικόνης και δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα.

Σε αυτή τη περίπτωση του έδινα λίγο συμπλήρωμα για να τον γλυκάνω και να συνεχίσει στο στήθος μου. Με τη επιστροφή μου στο σπίτι δεν μπορώ να πω οτι καταφέρνω να τον θηλάσω. Δεν γνωρίζω προφανώς τη σωστή θέση θηλασμού και ο μικρός δεν μπορεί να πιάσει τη θηλή. Σιγά-σιγά δείχνει αποστροφή στη θηλή σιλικόνης (με το δίκιο του) και έχοντας συνηθίσει το μπιμπερό δεν προσπαθεί ιδιαίτερα.

Αυτό λέγεται σύγχιση θηλής. Το μωρό θηλάζει διαφορετικά από το μπιμπερό και διαφορετικά από το στήθος.

Γι αυτό το λόγο πρέπει να γίνεται κάθε προσπάθεια να αποφεύγονται κάθε είδους τεχνητές θηλές.

Με την πρώτη άντληση κατάφερα και έβγαλα 130 gr. Η 2η, 3η, και 4η ήταν τζίφος.

Μετά από τόσες μέρες που θηλάζεις ελάχιστα, αυτό είναι το αναμενόμενο αποτέλεσμα.

Σήμερα το πρωί κατάφερα και έβγαλα 120 gr.

Φυσικά γιατί έκανες μόνο 4 αντλήσεις και άφησες το λίγο γάλα για πάρα πολλές ώρες στο στήθος. Αυτό σε οδηγεί πιο κοντά στον απογαλακτισμό. Δεν είναι δυνατόν να παράγεις γάλα με 4 αντλήσεις γιατί δεν υπάρχει κανένα μωρό στον κόσμο που να μπορεί να επιβιώσει με 4 γεύματα.

Πως θα καταφέρω να θηλάσω σαν φυσιολογική μάνα;;; Γιατί δεν λειτουργεί σε μένα το symphony;

Για να λειτουργήσει το θήλαστρο θα πρέπει να κάνεις περίπου 10 αντλήσεις το 24ωρο. Την ημέρα προγραμματίζεις αντλήσεις ανά δίωρο περίπου και κάνεις και μία άντηση στη μέση της νύχτας. Προγραμματίζεις τουλάχιστον 12 αντλήσεις για να μην πέσεις κάτω από τις 10. Οι αντλήσεις θα πρέπει να διαρκούν 12-15 λεπτά για κάθε στήθος (καλύτερα να υπάρχει διπλό σύστημα άντλησης για να μειώνεται ο χρόνος στο μισό). Τα πρώτα αποτελέσματα θα τα δεις μετά από 4-5 ημέρες συστηματικών αντλήσεων.

Τι εννοείς, ότι δεν ταΐζεις το παιδί;

Περί τα 130 gr

Το μωρό ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΙΝΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΥΜΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 60 ΓΡ. ΓΑΛΑ. ΑΝ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ, ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΓΕΥΜΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙΣ 90.

ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΣΙΤΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΜΩΡΟ.

7α. 3-4

7γ. γύρω στη μισή ώρα

Όπως έγραψα και παραπάνω, οι αντλήσεις πρέπει να τριπλασιαστούν. Αρκούν 15 λεπτά άντλησης με το διπλό σύστημα. Παραπάνω δεν χρειάζεται. Η συχνότητα των αντλήσεων έχει σημασία. Η διάρκεια όταν είναι πάνω από 15 λεπτά δεν έχει σημασία.

Δεν μπορώ να το αντιληφθώ ακόμα. Πάντως 1-2 πάνες την ημέρα τις νιώθω πιο βαριές από τις άλλες.

ΤΟ ΜΩΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΕΧΕΙ 6-8 ΠΑΝΕΣ ΤΟ 24ΩΡΟ

ΤΟ ΜΩΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 8 ΓΕΥΜΑΤΑ ΤΩΝ 60 ΓΡ. ΤΟ 24ΩΡΟ.

Γέννησα πριν 9 μέρες & αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζω πρόβλημα με τον θηλασμό. Τις 4 μέρες του μαιευτηρίου έβαζα το παιδί στο στήθος μου κάθε φορά που μου τον έφερναν, χρησιμοποιώντας θηλές σιλικόνης γιατί οι θηλές μου είναι επίπεδες (και δεν ερεθίζονται καθόλου εύκολα, μόνο στη θάλασσα τις έχω δει να προεξέχουν αισθητά). Κουτσά στραβά και με τη βοήθεια της μαίας στο μαιευτήριο κατάφερνε και έπιανε θηλή. Βέβαια, όταν πεινούσε λυσσαλέα ήταν αδύνατον να τα καταφέρει, μια και έτρεμε ολόκληρος από την πείνα και ταλαντευόταν όλο του το κορμί. Σε αυτή τη περίπτωση του έδινα λίγο συμπλήρωμα για να τον γλυκάνω και να συνεχίσει στο στήθος μου. Με τη επιστροφή μου στο σπίτι δεν μπορώ να πω οτι καταφέρνω να τον θηλάσω. Δεν γνωρίζω προφανώς τη σωστή θέση θηλασμού και ο μικρός δεν μπορεί να πιάσει τη θηλή. Σιγά-σιγά δείχνει αποστροφή στη θηλή σιλικόνης (με το δίκιο του) και έχοντας συνηθίσει το μπιμπερό δεν προσπαθεί ιδιαίτερα.

Δανείστηκα λοιπόν ένα θήλαστρο απο μια φίλη (το mini electric της Medela) με το οποίο αρχικά δεν κατάφερα να βγάλω πάνω από 30 gr. Βέβαια, απέβη σωτήριο όταν ένα απόγευμα ένιωσα το δεξί μαστό να έχει πετρώσει. Με ζεστές κομπρέσσες, μασάζ και το εν λόγω θήλαστρο κατάφερα να ηρεμήσω το στήθος μου, αλλά και να βγάλω 150 gr. Ενθουσιάστηκα! Αυτή ήταν η λύση μέχρι να καταφέρω να θηλάσω. Θα του έδινα συμπλήρωμα από το δικό μου γάλα. Αμέσως ενημερώθηκα μέσω internet για τα θήλαστρα και την επόμενη μέρα νοίκιασα το symphony της Medela, που απ'όσο διάβασα θεωρείται κορυφαίο θήλαστρο. Με την πρώτη άντληση κατάφερα και έβγαλα 130 gr. Η 2η, 3η, και 4η ήταν τζίφος. Δεν έβγαλα παρά μόνο 30 gr. συνολικά! Σήμερα το πρωί κατάφερα και έβγαλα 120 gr. και οι επόμενες μου αντλήσεις ήταν και αυτές αποτυχία. Έχω φρικάρει γιατί οδηγούμαι μοιραία στο αποκλειστικό συμπλήρωμα με ξένο γάλα!... Εκπέμπω SOS!!!!!!!!! Πως θα καταφέρω να θηλάσω σαν φυσιολογική μάνα;;; Γιατί δεν λειτουργεί σε μένα το symphony;

Μήπως κάνω κάτι λάθος; Τι να κάνω με τις επίπεδες θηλές μου; Ποια είναι η σωστή στάση για θηλασμό; Σας παρακαλώ βοηθήστε γιατί όλη αυτή η κατάσταση με καταρρακώνει και προφανώς το παιδί μου το αντιλαμβάνεται απόλυτα!....

A. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος

40

Β. Το φύλο του βρέφους

Αγόρι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ)

ΚΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία

Επισκληρήδιος

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη

Όχι, δεν εμφάνισε

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο

Όχι, δεν νοσηλεύτηκε

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

Γεννήθηκε 3380 gr

Έφυγε από το μαιευτήριο την 5η μέρα 3200 gr

Περίπου 9

Περί τα 130 gr

Symphony της Medela

7α. 3-4

7γ. γύρω στη μισή ώρα

7-8

Το παρακάτω λινκ μπορεί να σου φανεί πολύ χρήσιμο μιας και έχει κάποιες πρακτικές οδηγίες σχετικές με το θέμα σου. Θα σου έλεγα να κόψεις τις θηλές που χρησιμοποιείς και να προσπαθήσεις να θηλάσεις απευθείας παράλληλα με τις αντλήσεις για την αύξηση παραγωγής...

http://www.breastfeed-essentials.com/invertednipples.html

Διαφημίσεις

Και εγώ έχω μία απορία η οποία πολλές φορές με αγχώνει. Το μωρούλι είναι 5,5 μηνών και το θηλάζω αποκλειστικά.

Το στήθος πολύ σπάνια το νιώθω πρησμένο. Και μάλιστα για να βγει το γάλα θέλει το χρόνο του, του κάνω μασάζ πριν και το μωρό ρουφάει αρκετή ώρα πριν καταπιεί την 1η γουλιά. Πάντως αυξάνει τα κιλά του (τα γραμμάριά του) μια χαρά, έως τώρα.

Είναι φυσιολογικό? Στις άλλες γέννες το γάλα έρρεε με άνεση και γινόταν αυτό όταν έβλεπα περίοδο. (Παρεπιμπόντως δεν έχω δει ακόμα περίοδο.)

Δεν πειράζει καθόλου ίσα ίσα......είναι πολύ φυσιολογικό. Το στήθος μετά τις 40 μέρες που ρυθμίζεται η παραγωγή δεν έχει κανένα λόγο να αποθηκεύει γάλα και να πρήζεται , εκείνο παράγεται την ώρα που θηλάζει το μωρό. Ο μόνος λόγος που θα μπορούσε να πρηστεί στην ηλικία που είστε θα ήταν να περάσουν πολλές ώρες χωρίς θηλασμό (όταν πρήζεται το στήθος το σόμα παίρνει το μήνυμα ότι το γάλα περισσεύει οπότε προχωράει σε μείωση). Να σου ζήσουν τα 4 παιδάκια σου και μπράβο σου.....:D

Δεν πειράζει καθόλου ίσα ίσα......είναι πολύ φυσιολογικό. Το στήθος μετά τις 40 μέρες που ρυθμίζεται η παραγωγή δεν έχει κανένα λόγο να αποθηκεύει γάλα και να πρήζεται , εκείνο παράγεται την ώρα που θηλάζει το μωρό. Ο μόνος λόγος που θα μπορούσε να πρηστεί στην ηλικία που είστε θα ήταν να περάσουν πολλές ώρες χωρίς θηλασμό (όταν πρήζεται το στήθος το σόμα παίρνει το μήνυμα ότι το γάλα περισσεύει οπότε προχωράει σε μείωση). Να σου ζήσουν τα 4 παιδάκια σου και μπράβο σου.....:D

Ευχαριστώ πολύ ΚΡΙΣΤΙΝΑ, γιατί πολλές φορές αγχώνομαι όπως χτες, που μετά από πολύ προσπάθεια, δεν ερχόταν το γάλα και εκεί που τα παράτησα, ήρθε! Βέβαια το είχα θηλάσει πριν 30΄αλλά αφού πείναγε κι άλλο, σήμαινε ότι δεν είχε φάει καλά.

Μπράβο και σε 'σένα που πέρασες το έτος και συνεχίζεις ακάθεκτη. Κι εγώ ελπίζω να τα καταφέρω. Να σου ζήσει το κοριτσάκι σου :)

8jPDp3.pngmAB8p3.png

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις συμβουλές σας.

Το σημαντικό είναι οτι το τελευταίο 24 ωρο το παιδί τρέφεται αποκλειστικά από το στήθος μου και η ψυχολογία μου έχει ανέβει πολύ! (κάτι που αντιλαμβάνεται ο νεαρός!!)

Ελπίζω να συνεχίσει έτσι!!:D

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις συμβουλές σας.

Το σημαντικό είναι οτι το τελευταίο 24 ωρο το παιδί τρέφεται αποκλειστικά από το στήθος μου και η ψυχολογία μου έχει ανέβει πολύ! (κάτι που αντιλαμβάνεται ο νεαρός!!)

Ελπίζω να συνεχίσει έτσι!!:D

Επειδή το πρώτο μήνυμα σου δημιούργησε κάποια ερωτηματικά για το πως τρέφεται το μωρό και τώρα λες ότι έχετε γυρίσει αποκλειστικά στο στήθος χωρίς αντλήσεις και ξένο γάλα θα πρέπει να παρακολουθείς στενά τις πάνες του, 8-9 με τσίσα και 3-4 με κακά ημερησίως και να τον ζυγίσεις μόλις συμπληρώσει εβδομάδα από την έξοδο από το μαιευτήριο και ξανά κάθε εβδομάδα. Μην περιμένεις να πάτε στο μήνα, αυτά είναι για παιδιά που πάιρνουν μπουκάλι και ξέρεις ακριβως πόσο πίνει. Σου εύχομαι καλή συνέχεια.

Νοίκιασα μία ζυγαριά και πλέον τον ζυγίζω πριν και μετά τον θηλασμό (αυτή τη στιγμή που σας γράφω θηλάζει). Τον μέτρησα μία βδομάδα αφότου βγήκε από το μαιευτήριο και είχε πάρει 200 γρ.

Νοίκιασα μία ζυγαριά και πλέον τον ζυγίζω πριν και μετά τον θηλασμό (αυτή τη στιγμή που σας γράφω θηλάζει). Τον μέτρησα μία βδομάδα αφότου βγήκε από το μαιευτήριο και είχε πάρει 200 γρ.

To βάρος που πήρε είναι ενθαρρυντικό, βέβαια η διατροφή του περιελάμβανε και ξένο γάλα. Εφόσον τώρα κάνετε αποκλειστικό θηλασμό παρακολούθησέ τον στενά μέχρι να σαραντίσετε και να εδραιωθεί ο θηλασμός. Θήλασε χωρίς περιορισμούς να καλύψεις το ξένο γάλα που έδινες και δώσε βάση στις εβδομαδιαίες ζυγίσεις γιατί οι καθημερινές μπορεί να παίζουν και να σου δημιουργήσουν σύγχυση και πανικό ότι δεν πάτε καλά και να ξαναδώσεις συμπλήρωμα. Ψυχραιμία και ότι απορία έχεις εδώ είμαστε.

Απαπαπαπαπα! ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΖΥΓΙΖΟΥΜΕ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΘΗΛΑΣΜΟ!!! Ουτε καν κάθε μέρα. 1 φορά την εβδομάδα είναι αρκετή για να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα. Αρκει να μετράς βρεγμένες και λερωμένες πάνες κάθε μέρα.

KbCJp2.pngEYukp3.png

Μανούλες χρειαζόμαστε τη βοήθεια σας. Εδώ και λίγο καιρό είχα την εντύπωση ότι η μπεμπα δεν τρώει αρκετά. Προσπαθούσα να μετρήσω πάνες αλλά δεν έβγαζα άκρη γιατί τις βρέχει συχνά και από λίγο… Τελικά απελπιστικά και άρχισα να τις ζυγίζω… και δυστυχώς βγήκα σωστή… Για να καταλάβετε, υπολόγισα ότι έπρεπε να φτάσω τα 528 γραμμάρια ημερησίως και εμείς φτάσαμε τα 430 χθες και τα 444 σήμερα….

Σας γράφω τα στοιχεία μας…

7GbDp3.png

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος…37

Β. Το φύλο του βρέφους…Θ

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ)…ΚΤ

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία….Επισκληρίδιος

Ε. Αν το μωρό εφμάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη...Οχι

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο…Οχι

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες.

12\02 3340gr (βάρος γέννησης)

23/02 3250gr (βάρος εξόδου από το μαιευτήριο)

03/03 3500gr

16/03 3750gr

30/03 4130gr

19/04 4650gr

19/05 5330gr

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο…7-9

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει…σε όλα

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα…δεν παίρνει

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία…Έχω ένα χειροκίνητο της medela το οποίο χρησιμοποιώ περιστασιακά

7β. ποιες ώρες αντλείτε και

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημαίνει ότι το παιδί έχει ουρήσει…Τα είπαμε…

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο… Κατά μέσω όρο 1 κένωση τη μέρα

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη.... Από όταν ήταν η μικρή περίπου δύο μηνών μου βγάζει φοβερό εκνευρισμό στο στήθος…Εξηγούμαι. Με συχνότητα περίπου έναν στους δύο θηλασμούς μετά από 5-10 λεπτά αρχίζει να κλοτσάει και να τεντώνεται. Κάνω breast compression και κερδίζω λίγα λεπτά ακόμα. Μετά αρχίζει τα κλάματα και την αλλάζω στήθος. Από κει αντέχουμε ακόμα λιγότερο και μας πιάνουν τέτοια νεύρα που για να ησυχάσει πρέπει να έρθει κάποιος να την πάρει από την αγκαλιά μου.

Όπως καταλαβαίνετε δεν είναι καθόλου ευχάριστη αυτή η κατάσταση. Έχω φτάσει στο σημείο να φοβάμαι να θηλάσω όταν είμαι μόνη στο σπίτι και φυσικά ούτε κουβέντα για δημόσιο θηλασμό…Οπότε και αυτό είναι ένα θέμα για το όποιο ψάχνουμε λύση…

Ουφ! Αυτά! Βάλτε ένα χεράκι βρε κορίτσια μπας και το σώσουμε…

7GbDp3.png

3/3 με 19/5, δηλαδή σε 77 2080 γραμμάρια, δηλαδή 27 γραμμάρια κατά μέσο όρο το 24ωρο.

Ο αναμενόμενος μέσος όρος είναι 25 γραμμάρια, το μωρό σου είναι πάνω από το μέσο όρο, δεν καταλαβαίνω τι σε προβληματίζει.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...