Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπαθεια για αποκλειστικο θηλασμο

Recommended Posts

να πω και εγώ τον πόνο μου! ενω ξεκινήσαμε με τις καλύτερες προυποθέσεις δηλαδή το μικρούλη έπιασε κατευθείαν στήθος, καθόλου δεν με δυσκόλεψε, απο το μαιευτήριο μου είπαν και της έδεινα και συμπλήρωμα. έτσι δεν ξέρω αλλα πιστεύω πως έμαθε στην ποσότητα και μετά της κακοφάνηκε!

βγήκαμε απο το μαιευτήριο και στο σπίτι προσπαθούσα να της δείνω μονάχα στήθος! μιλάμε για ώωωωωωωρες θηλασμού! είχα φρικάρει......... της έδεινα όμως και 2 μπουκάλια γάλα (συμπλήρωμα,ξένο)το 24ωρο........

κάναμε την πρώτη επίσκεψη στην παιδίατρο όλα οκ. είχε πάρει και 50 γρ παραπάνω απο τα κιλά γέννησής της!

πήγαμε μετά απο 15 μέρες ξανά παιδίατρο και είχε πάρει μονάχα 80γρ σε μια εβδομάδα...... έτσι η παιδίατρος μου είπε να ξεκινήσω το συμπλήρωμα διότι δεν....... φτανει το δικό μου!

τώρα είμαστε 1,5 μηνών και πίνουμε στήθος 40 λεπτά (20 απο το καθένα) και πίνει και συμπλήρωμα γύρω στα 120γρ κάθε 4 ώρες!

έκανα άντληση για να δω τι παίζει και είδα πως βγάζω 100 γρ ανα 4 ώρες.

οι απορείες μου ειναι οι εξής:

1) με αυτόν τον τρόπο το μικρό μου παίρνει τα αντισώματα που πρέπει?

2)το γάλα μου θα κοπεί ή θα συνεχίσω να έχω 100γρ μέχρι να σταματήσω το θηλασμό?

3)ειναι κακό που δείνω και συμπλήρωμα ή απλά είναι μπελάς λόγο κούρασης δικής μου με την αποστείρωση? γιατί δεν είναι καλό να δείνεις και συμπλήρωμα?

4) είναι αλήθεια πως όταν θηλάζεις αποκλειστικά πρέπει να δείνεις και βιταμίνες του μωρού διότι δεν περιέχονται στο μητρικό γάλα?

ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!!!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

1) με αυτόν τον τρόπο το μικρό μου παίρνει τα αντισώματα που πρέπει?

όχι, το μωρό παίρνει να αντισώματα που χρειάζεται, όταν το μητρικό γάλα είναι τουλάχιστον το 80% της διατροφής του για το διάστημα που θηλάζει αποκλειστικά

2)το γάλα μου θα κοπεί ή θα συνεχίσω να έχω 100γρ μέχρι να σταματήσω το θηλασμό?

Πώς ξέρεις ότι έχεις 100ml;

Τόσο άντλησες, αλλά δεν ξέρεις αν τόσο παράγεις.

Το θήλαστρο σου δείχνει μόνο πόσο γάλα μπορείς να αντλήσεις με το συγκεκριμένο θήλαστρο, την ώρα που αντλείς. Κάποια άλλη ώρα μπορεί να αντλείς περισσότερο ή λιγότερο, με άλλο θήλαστρο μπορεί να αντλείς περισσότερο ή λιγότερο.

Το πιθανότερο είναι ότι το γάλα θα περιορίζεται όλο και περισσότερο γιατί το συμπλήρωμα που χρειάζεται το μωρό είναι πολύ.

3)ειναι κακό που δείνω και συμπλήρωμα ή απλά είναι μπελάς λόγο κούρασης δικής μου με την αποστείρωση?

Με τις δεδομένες συνθήκες το συμπλήρωμα είναι απαραίτητο, δεν μπορείς να το κόψεις αμέσως, αν θέλεις να θηλάσεις αποκλειστικά.

γιατί δεν είναι καλό να δείνεις και συμπλήρωμα?

άνοιξε το google και γράψε: πλεονεκτήματα θηλασμού, θα σου βγάλει άπειρες σελίδες

http://www.unicef.gr/bf04.php

Όταν το βρέφος δεν θηλάζει

Η τεχνητή διατροφή κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους ζωής του βρέφους συνδέεται με την εμφάνιση των παρακάτω φαινομένων:

• περισσότερες διάρροιες
  • περισσότερες αναπνευστικές λοιμώξεις
  • περισσότερα κρούσματα μηνιγγίτιδας
  • περισσότερες ωτίτιδες
  • περισσότερες αλλεργίες
  • περισσότερες περιπτώσεις χρόνιας δυσπεψίας
  • περισσότερες περιπτώσεις διαβήτη
  • περισσότερες νοσηλείες σε νοσοκομεία

Το ανθρώπινο γάλα υπερέχει μοναδικά για τη διατροφή των βρεφών και είναι απόλυτα εξειδικευμένο, οποιοσδήποτε άλλος εναλλακτικός τρόπος διατροφής έχει τρομακτική διαφορά από αυτό

4) είναι αλήθεια πως όταν θηλάζεις αποκλειστικά πρέπει να δείνεις και βιταμίνες του μωρού διότι δεν περιέχονται στο μητρικό γάλα?

όχι, δεν είναι αλήθεια

με αυτό το γάλα μεγαλώνουν οι άνθρωποι εδώ και 1 εκκατομύριο χρόνια

Ο άνθρωπος είναι το τελευταίο θηλαστικό που εμφανίστηκε στη γη. Αν το μητρικό γάλα ήταν ανεπαρκές, το ανθρώπινο είδος δεν θα μπορούσε να επιβιώσει ανάμεσα σε τόσα άλλα θηλαστικά που υπάρχουν εδώ και πολύ περισσότερο καιρό και το καθένα παράγει το ιδανικό γάλα για τα μικρά του.

καλημερα σε ολες!!

η αλήθεια ειναι οτι αρχιζω να απογοητεύομαι,γενικα σαν ανθρωπος δεν ειμαι κ ο πιο υπομονετικός..αλλα συνεχιζω για το καλο του μικρου μου ανθρωπακου,δεν ξερω για ποσο ακομα ομως.νιωθω να προσπαθω χωρις λογο.δεν βλεπω ουτε μια βελτιωση για να παρω κουραγιο,αντιθετως βλεπω τα πραγματα να χειροτερεύουν.

ειναι τωρα 1 εβδομαδα που κανω την νυχτερινη αντληση (συνολο οκτώ) αλλα διαφορα στον θηλασμό δεν βλεπω.τα μλ οταν αρχισα τις 8 αντλησεις ηταν γυρω στα 700 τωρα κειμενονται απο 700 μεχρι 850.

τα βραδινα τισ δινω μονο μπουκαλι γιατι δεν αντεχω.

να σας πω για τα γλουπ...την βαζω στο στηθος και αρχιζει να γκρινιαζει,κουναει το κεφαλι της δεξια αριστερα ,βγαζει την θηλή(σιλικονησ)κλαιει ,την το ξαναχωνω στο στομα κανει 2-3 θηλ.κινισεις ακουω ενα γλουπ.συνεχιζει την γκρινια ... συνολο 3-4 γκλουπ.

αυτο γινετε για κανα 5λεπτο μεχρι που κοιμαται.

της πειραζω τισ πατουσες τα αυτια,την σηκώνω ορθια,την βαζω στο πορτ μπεμπε(εκει ανοιγει τα ματια) και αφου καταφέρω να την ξυπνήσω την βαζω στο στηθος και ξαναπιανουμε την ιστορια απο την αρχη..

συνολο 10 γλουπ ,χρονος μιση ωρα και τα νευρα μου μακαρονια.

της δινω μπουκαλι και κοιματε..

γενικα με μπουκαλι τρωει,μονο που τρωει το δικο μου γαλα.

σκεφτομαι οσο αντεξω να βγαζω γαλα για να το τρωει, καλος.

τα μλ που τρωει ειναι 90,σπανιες φορες αφηνει και τις περισσοτερες φορες θελει κι'αλλο.

τα πρωινα που η ροη ειναι μεγαλητερη αλλες φορες ανταποκρινετε κι αλλες οχι δεν ειναι στανταρ για να βγαλω μια ακρη στο αν φταιει η ροη.

οσο γαι το θηλαστρο η χοανη πρεπει να ειναι μεγαλη,απο οτι καταλαβα πρεπει να ρουφαει μονο την θηλη. εμενα ρουφαει κ θηλαία αλο.

35 ευρο σου χρεωνουν τις χωανες..τωρα θελω καινουριες??:cry::cry:

επισης απο χτεσ το βραδι εχω ενα γρομπαρακι στο δεξι στηθος απο κατω που ποναει ΠΑΡΑ πολυ,ουτε πλευρο στο κρεβατι δεν μορω να αλλαξω.

λες και το γαλα παραμένει στο στηθος μου.

μετα απο τοσο θηλαστο,δεν βγαινει το γαλα μου η ειναι κατι αλλο??:?

Τις θηλές σιλικόνης τις βάζεις επειδή έχεις πληγές στο στήθος φαντάζομαι. Μίλα άμεσα με την εταιρεία που νοικιάζει το θήλαστρο για να αντικαταστήσεις τις χοάνες αν δεν είναι στο σωστό μέγεθος δεν μπορείς να αντλήσεις σωστά. Επούλωσε της πληγές και μετά βάζε το μωρό στο στήθος χωρίς τις θηλές σιλικόνης μπορεί το μωρό να δυσκολεύεται πολύ να θηλάσει με αυτές. Δες εδώ http://www.kellymom.com/bf/concerns/baby/wean-shield.html και εδώ θα βρείς κάποιες συμβουλές για το πως να συνεργαστείς καλύτερα με το μωρό http://www.kellymom.com/bf/concerns/baby/back-to-breast.html#coax

Ρώτησες τον/την παιδίατρο για κοντό χαλινό? Μην απογοητεύεσαι

Κορίτσια καλησπέρα...

Έχω αρκετό καιρό να πω τα νέα μου κι αποφάσισα να βγάλω από μέσα μου κάτι που με τρώει από εχθές....

Ενώ πηγαίναμε καλά με τις αντλήσεις και με τη συνεργασία με τη μικρούλα (είναι πλέον και 9 μηνών + , ολόκληρο κορίτσι, όπως είπε κι η παιδίατρος), μία ιστορία με ένα σύγκαμμα από την πάνα στο εσωτερικό του μπουτιού της που τελικά εξελίχθηκε σε σταφυλόκκο μ'έχει βγάλει από τα ρούχα μου... Δεν έχω καθόλου υπομονή με τη μικρή πια, η οποία είναι μέσα στο νεύρο, κλαίει χωρίς προφανή λόγο, κλωτσάει...

Και δεν έχω βγει από τα ρούχα μου με το παιδί... Αλλά με τους υπόλοιπους γύρω μου... Η παιδο-δερματολόγος που την πήγαμε εχθές μας είπε ότι ευτυχώς ο θηλασμός και το μητρικό γάλα την προφύλαξε γιατί άρχισε σε κάποιο σημείο το δέρμα να επουλώνεται μόνο του, αλλά δυστυχώς σε ορισμένα μέρη πετάει κι άλλα σπυράκια, οπότε δυστυχώς η αλοιφή που μας πρότεινε δεν μπορεί να είναι από μόνη της αποτελεσματική...

Και κάπου εδώ λοιπόν αρχίζει η ιστορία με τις "παπαρούνες"! Έχω πάλι λοιπόν όλους τους ανεκδιήγητους με το γνωστό και χιλιοειπωμένο: "Άντε, τα βλέπεις; Σε τίποτα δεν ωφέλησε το παιδί όλη αυτή η ιστορία με το θήλαστρο! Τζάμπα τραβιέσαι, το μωρό του τάδε που δεν ήπιε ούτε 10 μέρες από τη μαμά του, δεν έχει πάθει ούτε αμυχή και η δική μας που έχει πιει σχεδόν για 10 μήνες θα πάρει αντιβίωση..."

Παιδιά, με πήρε πολύ από κάτω... Μα να πάρουμε αντιβίωση; Τόσο κακή μητέρα είμαι που δεν πρόσεξα, ή εν πάση περιπτώσει δεν ήθελα να προσέξω, ότι το μωρό μου έπαθε αυτό το πράγμα; Η αντιβίωση που θα πάρει για 7 ημέρες, θα μας γυρίσει πίσω σε θέματα θηλασμού και προστασίας της μικρής; Θα ρημάξει το ανοσοποιητικό της; Τί θα γίνει; Θέλω να συνεχίσω, αλλά μετά από αυτό είμαι χάλια ψυχολογικά... Και αφού τελειώσει ο κύκλος της αντιβίωσης, εγώ, με το γάλα μου, θα μπορώ να την καλύπτω και να την στηρίζω σε ότι αφορά την ανοσοποίηση;

Το θέμα είναι ότι δεν έχω κι άλλη επιλογή γιατί τη βλέπω και ταλαιπωρείται κι η ίδια...

Ευχαριστώ που με ακούσατε-διαβάσατε... Καλό απόγευμα σε όλους...

Δεν μπορώ να απαντήσω στις ερωτήσεις σου αλλά γιατί το παίρνεις τόσο βαριά. Έχεις να αποδείξεις σε κανένα τίποτε; Το παιδί είναι ΔΙΚΟ ΣΟΥ και εσύ με τον άντρα σου έχετε τον πρώτο και τελευταίο λόγο. Η κόρη μου με θηλασμό μέχρι τους 10 μήνες έκανε ατοπική δερματίτιδα με τα στερεά και νομίζω πήρε και μία φορά αντιβίωση στον πρώτο χρόνο για ωτίτιδα. Ε, και τι; Θα απολογηθώ σε κανέναν. Ποιοι είναι αυτοί οι καλοθελητές που δε σέβονται τις επιλογές που κάνεις με κόπο και πόνο ψυχής και σε χτυπάνε την ώρα της αδυναμίας σου; Βάλε καμιά φωνή.

Διαφημίσεις

Για πιο γρήγορα αποτελέσματα θα μπορούσες να σκεφτείς και κάποιο συμπλήρωμα αύξησης γάλακτος.

ποια ειναι αυτα τα συμπληρωματα??

2 πράγματα είναι άπειρα: το Σύμπαν και η ανθρώπινη ηλιθιότητα·Για το πρώτο δεν είμαι και τόσο σίγουρος...

Albert Einstein

ποια ειναι αυτα τα συμπληρωματα??

http://www.asklenore.info/breastfeeding/induced_lactation/herbs.html ή μαγιά μπύρας 7 χάπια Χ 3 φορές την ημέρα ή τριγωνέλλα σε σπόρους 4-5 φλιτζάνια (1κουταλάκι για 1 φλιτζάνι βράζεις 5 λεπτά το αφήνεις να κρυώσει και το πίνεις)

αλλά γιατί ρωτάς αφού με το θήλαστρο έβγαζες αρκετή ποσότητα για να καλύψεις το μωρό που σημαίνει ότι γάλα υπάρχει απλά πρέπει και το μωρό να συνεργαστεί να μπει στο στήθος. Το λεω γιατί αν δεν υπάρχει ανάγκη αύξησης γάλακτος όταν το σώμα ανταποκρίνεται καλά στο ερέθισμα τα συμπληρώματα προκαλούν υπερπαραγωγή (καθόλου καλό για το μωρό και καθόλου καλό για σένα)

Παιδιά, με πήρε πολύ από κάτω... Μα να πάρουμε αντιβίωση; Τόσο κακή μητέρα είμαι που δεν πρόσεξα, ή εν πάση περιπτώσει δεν ήθελα να προσέξω, ότι το μωρό μου έπαθε αυτό το πράγμα;

:shock::shock::shock:

Τι εννοείς;

Ότι όλα αυτά τα παιδιά που χρειάζονται αντιβίωση έχουν κακές μητέρες;;;;

Μερικά παιδιά χρειάζονται αντιβίωση για μήνες;;;; Πόσο κακές είναι οι μητέρες τους με τα δικά σου μέτρα;;;

Η αντιβίωση που θα πάρει για 7 ημέρες, θα μας γυρίσει πίσω σε θέματα θηλασμού και προστασίας της μικρής;

Τι εννοείς;

Τι μπορεί να πάει πίσω στο θηλασμό εξαιτίας της αντιβίωσης; Δεν καταλαβαίνω τι έχεις στο μυαλό σου και ρωτάς κάτι τέτοιο.

Η προστασία που προσφέρει ο θηλασμός στο μωρό, πώς θα πάει πίσω εξαιτίας της αντιβίωσης;

Τα αντιβιοτικά σκοτώνουν τα μικρόβια (μεταξύ αυτών και κάποια καλά μικρόβια στο έντερο). Δεν σκοτώνουν ούτε το θηλασμό, ούτε τα αντισώματα που περιέχει το μητρικό γάλα.

Θα ρημάξει το ανοσοποιητικό της;

Δεν καταλαβαίνω την ερώτηση. Τι εννοείς θα ρημάξει το ανοσοποιητικό της; Πώς καταλαβαίνεις αυτή την έννοια; Έχεις ακούσει από κάποιον γιατρό κάτι τέτοιο;

Τί θα γίνει;

Μπορείς να γίνεις πιο συγκεκριμένη; Τι θα γίνει σε ποιο θέμα;

Θέλω να συνεχίσω, αλλά μετά από αυτό είμαι χάλια ψυχολογικά...

Αν είσαι χάλια ψυχολογικά και δεν μπορείς να συνεχίσεις, μη συνεχίζεις.

Αν το να μην συνεχίσεις σε βοηθάει να νιώσεις καλύτερα, μπορείς να το κάνεις. Δεν καταλαβαίνω τι σε προβληματίζει.

Και αφού τελειώσει ο κύκλος της αντιβίωσης, εγώ, με το γάλα μου, θα μπορώ να την καλύπτω και να την στηρίζω σε ότι αφορά την ανοσοποίηση;

Το γάλα σου τι σχέση έχει με την αντιβίωση;

Καλημέρα παιδιά...

Aglaia, η αλήθεια είναι ότι μετά τη δερματολόγο και την αντιβίωση πεισμώσαμε περισσότερο με το σύζυγο και είπαμε να μην εγκαταλείψουμε τώρα...

Προς Θεού, δεν εννοώ ότι είναι κακές μητέρες αυτές των οποίων τα παιδάκια παίρνουν αντιβίωση…

Απλά νομίζω ότι «έφαγα ήττα»… Θεωρούσα (και συνεχίζω να το πιστεύω) ότι ο θηλασμός θα την προστάτευε από τέτοια μικρόβια και δεν θα πάθαινε κάτι. Τώρα λοιπόν οι απορίες μου, προσπαθώντας να διαλευκάνω λίγο τα πράγματα, για να μην παρεξηγηθώ, είναι ότι παίρνοντας την αντιβίωση δεν θα γίνει πιο ευάλωτη, πιο προσπελάσιμη στα μικρόβια; Βάζοντας στον οργανισμό της τέτοιες ουσίες, πάει στράφι η δουλειά που έγινε με το θηλασμό έως τώρα; (αυτός είναι και ο μεγαλύτερος φόβος μου!!!) Αφήστε που η αντιβίωση έχει και ζάχαρη απʼό,τι είδα εχθές… Αλλά πρέπει ίσως να σκεφτώ τη Mary Poppins: “Just a spoon full of sugar helps the medicine go down in the most delightful way” (τι να πω, κάπως πρέπει να το διασκεδάσουμε το πράγμα!!!)

Αν καταλαβαίνω καλά, (διόρθωσέ με σε παρακαλώ, Aglaia) ο θηλασμός της προσφέρει αντισώματα, ανεξάρτητα από το αν παίρνει φάρμακο…Άρα η ανοσοποίηση συνεχίζεται όπως και να έχει, από τη στιγμή που συνεχίζουμε κι εμείς;

Ευχαριστώ πολύ και συγγνώμη παιδιά που δεν έγινα σαφής προηγουμένως…

Καλημέρα παιδιά...

Aglaia, η αλήθεια είναι ότι μετά τη δερματολόγο και την αντιβίωση πεισμώσαμε περισσότερο με το σύζυγο και είπαμε να μην εγκαταλείψουμε τώρα...

Προς Θεού, δεν εννοώ ότι είναι κακές μητέρες αυτές των οποίων τα παιδάκια παίρνουν αντιβίωση…

Απλά νομίζω ότι «έφαγα ήττα»… Θεωρούσα (και συνεχίζω να το πιστεύω) ότι ο θηλασμός θα την προστάτευε από τέτοια μικρόβια και δεν θα πάθαινε κάτι. Τώρα λοιπόν οι απορίες μου, προσπαθώντας να διαλευκάνω λίγο τα πράγματα, για να μην παρεξηγηθώ, είναι ότι παίρνοντας την αντιβίωση δεν θα γίνει πιο ευάλωτη, πιο προσπελάσιμη στα μικρόβια; Βάζοντας στον οργανισμό της τέτοιες ουσίες, πάει στράφι η δουλειά που έγινε με το θηλασμό έως τώρα; (αυτός είναι και ο μεγαλύτερος φόβος μου!!!) Αφήστε που η αντιβίωση έχει και ζάχαρη απʼό,τι είδα εχθές… Αλλά πρέπει ίσως να σκεφτώ τη Mary Poppins: “Just a spoon full of sugar helps the medicine go down in the most delightful way” (τι να πω, κάπως πρέπει να το διασκεδάσουμε το πράγμα!!!)

Αν καταλαβαίνω καλά, (διόρθωσέ με σε παρακαλώ, Aglaia) ο θηλασμός της προσφέρει αντισώματα, ανεξάρτητα από το αν παίρνει φάρμακο…Άρα η ανοσοποίηση συνεχίζεται όπως και να έχει, από τη στιγμή που συνεχίζουμε κι εμείς;

Ευχαριστώ πολύ και συγγνώμη παιδιά που δεν έγινα σαφής προηγουμένως…

Είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσεις ότι τα παιδιά που θηλάζουν δεν είναι άτρωτα έχουν λιγότερες πιθανότητες να νοσήσουν ή αν νοσήσουν να τα ξεπεράσουν πιο ανώδυνα. Άρα λοιπόν όταν ενα παιδί αρρωσταίνει δεν λες(όχι εσύ συγκεκριμένα δεν λέω ότι το λες εσύ αλλά κάπως έτσι σε βάζουν να σκέπτεσαι όταν λένε τη γνωστή φράση “το παιδί της τάδε”) αρρώστησε γιατί η μαμά του είναι κακιά και του έδινε γάλα σε σκόνη ή μαμά του είναι καλή και του δίνει μητρικό γάλα άρα αφού αρρώστησε το μητρικό γάλα δεν προσφέρει κάτι. Δεν πάει έτσι. Ένα παιδί απλά νόσησε. Μην παιδεύεις το μυαλό σου με το ανοσοποιητικό έχεις να αντιμετωπίσεις μια κατάσταση “Α” τώρα επικεντρώσου εκεί και κάνε αυτό που θέλεις να κάνεις χωρίς πρέπει απλά αυτό που πραγματικά σε εκφράζει. Αν οι άλλοι θεωρούν ότι κάνεις την αυτοθυσία σου για να μην αρρωσταίνει το παιδί κάθε φορά που θα κρυολογεί θα σου λένε τα ίδια. Αν αυτό που κάνεις σε εκφράζει και το θέλεις απλά θα πατήσεις πόδι και θα πεις εγώ ορίζω το σόμα μου εγώ αποφασίζω για το παιδί μου και αποφάσισα ότι θέλω να το μεγαλώσω με μητρικό γάλα.

Διαφημίσεις

Απλά νομίζω ότι «έφαγα ήττα»… Θεωρούσα (και συνεχίζω να το πιστεύω) ότι ο θηλασμός θα την προστάτευε από τέτοια μικρόβια και δεν θα πάθαινε κάτι.

Ο γιος μου θήλασε μέχρι 13 μηνών και εμφάνισε μία μορφή άσθματος με επίμονο βήχα που αντιμετωπίσαμε με μη κορτιζονούχα εισπνεόμενα. Ζούμε σε μία περιοχή με πολύ καθαρή ατμόσφαιρα αλλά αρκετά υψηλή υγρασία το χειμώνα και οι παιδίατροι μας είχαν πει ότι ευθύνεται πιθανόν η υγρασία, χωρίς να το έχουμε ψάξει με τεστ. Σε συτό το φόρουμ διάβασα ότι πιθανόν να οξύνεται η κατάσταση όταν στεγνώνουμε ρούχα στο καλοριφέρ, άρα πιθανόν να ευθύνομαι εγώ για την κατάστασή του. Επομένως τα παιδιά μας δεν είναι ανοξείδωτα και ούτε εμείς "άσφαλτοι". Ενημερωνόμαστε, κάνουμε το κατά δύναμιν και μοιραζόμαστε την εμπειρία μας.

Eγώ το κατάλαβα ότι δεν το εννούσες, σκέψου όμως να το διαβάσει μια μητέρα που το παιδάκι της βρίσκεται σε χημειοπροφύλαξη για πχ ένα ολόκληρο εξάμηνο! Φαντάζεσαι πώς θα νιώσει;

Θεωρώ ότι δεν σκέφτηκες ψύχραιμα, όμως το παιδί σου χρειάζεται μια ψύχραιμη μαμά που να τα βγάζει πέρα ακόμη και σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες. Αν εσύ που είσαι μαμά του, δεν είσαι ψύχραιμη για να το βοηθήσεις, ποιος θα το βοηθήσει;

Απλά νομίζω ότι «έφαγα ήττα»…

Ε, και;

Η ζωή ολόκληρη είναι ένας αγώνας στον οποίο πάντα είμαστε ηττημένοι αφού στο τέλος πεθαίνουμε. Αυτό όμως δεν σημαίνει τίποτα για τις μάχες που δίνουμε. Μετά από κάθε ήττα αγωνιζόμαστε ξανά και ξανά. Κάποιες μάχες τις κερδίζουμε, κάποιες τις χάνουμε.

Θεωρούσα (και συνεχίζω να το πιστεύω) ότι ο θηλασμός θα την προστάτευε από τέτοια μικρόβια και δεν θα πάθαινε κάτι.

Τραγική παρανόηση!!!!!

Δεν υπάρχουν άτρωτοι άνθρωποι. Ο θηλασμός μειώνει τις πιθανότητες να πάθει ωτίτιδα ένα παιδί αλλά δεν τις μηδενίζει. Ο θηλασμός μειώνει τις πιθανότητες να εμφανίσει λευχαιμία ένα παιδί αλλά δεν τις μηδενίζει. Ο θηλασμός μειώνει τις πιθανότητες να νοσηλευτεί ένα παιδί γιατί αρρώστησε βαριά αλλά δεν τις μηδενίζει κλπ κλπ.

Αν ίσχυε αυτό που λες, δεν θα υπήρχε καμία προσβολή από κανέναν ιό και από κανένα μικρόβιο σε όλα τα θηλαστικά, στη διάρκεια του θηλασμού τους!!! :roll: Κάτι τέτοιο δεν το έχει πει και δεν το έχει γράψει ποτέ κανένας.

είναι ότι παίρνοντας την αντιβίωση δεν θα γίνει πιο ευάλωτη, πιο προσπελάσιμη στα μικρόβια;

Η αντιβίωση καταστρέφει ένα μέρος της χλωρίδας του εντέρου και μετά την αντιβίωση ο οργανισμός είναι πιο ευάλωτος πχ στις μυκητιάσεις.

Το μητρικό γάλα είναι το καλύτερο μέσο για να αποκατασταθεί η χλωρίδα του εντέρου.

Βάζοντας στον οργανισμό της τέτοιες ουσίες, πάει στράφι η δουλειά που έγινε με το θηλασμό έως τώρα; (αυτός είναι και ο μεγαλύτερος φόβος μου!!!)

Είναι προφανές ότι τα έχεις πολύ μπερδεμένα στο μυαλό σου.

Η αντιβίωση δεν είναι ανοσοκατασταλτικό φάρμακο. Μπορεί αν λαμβάνεται συχνά αντιβίωση να περιορίζεται η ικανότητα του οργανισμού να παράγει αντισώματα, αλλά δεν καταργείται.

Η αντιβίωση δεν είναι ανοσοκατασταλτικό. Αλλά και να ήταν, πάλι δεν καταλαβαίνω το πώς σκέφτεσαι. Αν το παιδί σου έχει ανάγκη από ανοσοκατασταλτικά φάρμακα δεν θα του τα δώσεις; Με ποια λογική; Για να μην πάει στράφι η δουλειά που έκανες με το μητρικό γάλα;

Στην ιατρική ζυγίζουμε τα ωφέλη και τις ζημίες. Αν τα ωφέλη είναι μεγαλύτερα από τις ζημίες τότε προχωράμε στο συγκεκριμένο σχήμα θεραπείας. Αυτό που μας ενδιαφέρει κάθε φορά είναι το καλό του ασθενούς.

Το μητρικό γάλα είναι ένα αγαθό για όλες τις συνθήκες. Δεν είναι αγαθό που προσφέρεται μόνο όταν οι συνθήκες είναι ιδανικές, ούτε είναι αγαθό που προσφέρεται για να κάνει ιδιανικές τις συνθήκες.

Τα αντισώματα παράγονται στο δικό σου σώμα και μεταφέρονται με το γάλα στο μωρό. Η αντιβίωση που παίρνει το μωρό δεν μπορεί να επηρεάσει την ποσότητα ή το είδος των αντισωμάτων που παράγεις. Αυτά δεν είναι επιστήμη, είναι κοινή λογική.:wink:

Γι αυτό σου έγραψα πριν για την ψυχραιμία.

Το παιδί σου έχει το δικαίωμα να αρρωστήσει όπως και κάθε παιδί και έχει το δικαίωμα να τύχει της καλύτερης δυνατής φροντίδας ακόμη και όταν είναι άρρωστο.:wink:

Κάνε μια βολτίτσα μέσα στην ενότητα για να δεις πόσο συχνά αρρωσταίνουν τα μωρά που θηλάζουν. Κρυολογούν, εμφανίζουν αλλεργίες, μπορεί να έχουν και πολύ πιο σοβαρά προβλήματα. Αλοίμονο αν οι μητέρες τους ένιωθαν ηττημένες εξαιτίας αυτού.

Καλησπέρα και πάλι,

Πρώτον, να σας ευχαριστήσω για τις συμβουλές για ψυχραιμία, για "γράψιμο" σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους που με πρήζουν και για τις διευκρινιστικές πληροφορίες...

Δεύτερον, χωρίς να υπερβάλλω είστε - και το εννοώ, όλες σας (η κάθε μία ξεχωριστά με την εμπειρία της) - η καλύτερη υποστηρικτική ομάδα (σε όλους τους τομείς)!

Ξέρετε να ταρακουνάτε τον άλλον για το καλό του πάντα, μα πάνω από όλα δίνετε άμεσες απαντήσεις και επιχειρήματα σε προβληματισμούς και λανθασμένες απόψεις...

Δεν έχω κάτι άλλο να πω, πέρα από ένα μεγάλο ευχαριστώ και πάλι!!!

Να είστε όλες καλά!!!

Καλησπέρα!

Χρειάζομαι και πάλι τη βοήθειά σας:(.

Εδώ και μια εβδομάδα εντελώς ξαφνικά η μικρή αρνείται πεισματικά να θηλάσει από το δεξί στήθος που μέχρι τώρα ήταν το αγαπημένο της. Κάθεται το πολύ 5 λεπτά και μετά αρχίζει να κλαίει και να τραβιέται.

Γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό; Πώς αντιμετωπίζεται; Να συμπληρώνω το θηλασμό με θήλαστρο για να μην περιοριστεί το γάλα από εκεί;

Ευχαριστώ...

Β.Α.Γ.Γ.2009

Καλησπέρα!

Χρειάζομαι και πάλι τη βοήθειά σας:(.

Εδώ και μια εβδομάδα εντελώς ξαφνικά η μικρή αρνείται πεισματικά να θηλάσει από το δεξί στήθος που μέχρι τώρα ήταν το αγαπημένο της. Κάθεται το πολύ 5 λεπτά και μετά αρχίζει να κλαίει και να τραβιέται.

Γιατί μπορεί να συμβαίνει αυτό; Πώς αντιμετωπίζεται; Να συμπληρώνω το θηλασμό με θήλαστρο για να μην περιοριστεί το γάλα από εκεί;

Ευχαριστώ...

Μήπως επειδή ήταν το αγαπημένο της έχεις υπερπαραγωγή από εκεί; Πετάγεται τo γάλα σαν πίδακας όταν το αφήνει; Θήλασέ την πιο όρθια μήπως και πνίγεται.

Διαφημίσεις

Μήπως επειδή ήταν το αγαπημένο της έχεις υπερπαραγωγή από εκεί; Πετάγεται τo γάλα σαν πίδακας όταν το αφήνει; Θήλασέ την πιο όρθια μήπως και πνίγεται.

Όχι, δεν πετάγεται το γάλα. Γενικώς πνίγεται κάποιες στιγμές της ημέρας, αλλά και από τα δύο στήθη. Δεν μπορώ να εξηγήσω την αντίδρασή της.:-(

Σκέφτηκα μήπως πονάει πουθενά από την πλευρά που είναι ξαπλωμένη αλλά ούτε αυτό ισχύει. Τι να υποθέσω;...:?

Β.Α.Γ.Γ.2009

Εγώ στον 4ο μήνα είχα άρνηση θηλασμού και από τα δύο για μία εβδομάδα και καταλαβαίνεις τι έπαθα από το άγχος μου τις δύο πρωτες μέρες. Την ξεγελούσα να θηλάσει πριν ξυπνήσει, την μισοκοοίμιζα κουνώντας και περπατώντας και την έβαζα στο στήθος. Προσπάθησέ το γιατί εξήγηση δεν έδωσα ποτέ. Μόνο στην υπεραπαραγωγή πήγε το μυαλό μου και αν πνιγόταν. Σε μία εβδομάδα επανήλθε.

Εγώ στον 4ο μήνα είχα άρνηση θηλασμού και από τα δύο για μία εβδομάδα και καταλαβαίνεις τι έπαθα από το άγχος μου τις δύο πρωτες μέρες. Την ξεγελούσα να θηλάσει πριν ξυπνήσει, την μισοκοοίμιζα κουνώντας και περπατώντας και την έβαζα στο στήθος. Προσπάθησέ το γιατί εξήγηση δεν έδωσα ποτέ. Μόνο στην υπεραπαραγωγή πήγε το μυαλό μου και αν πνιγόταν. Σε μία εβδομάδα επανήλθε.

Κατάλαβα. Άρα ήταν μια φάση που πέρασε. Ελπίζω να είναι η ίδια περίπτωση, όχι τίποτα άλλο, αλλά δεν δέχεται με τίποτα ούτε το μπουκάλι και ανησυχώ πολύ...Γινόμαστε 4 μηνών την Παρασκευή...

Ευχαριστώ!

Β.Α.Γ.Γ.2009

Κατάλαβα. Άρα ήταν μια φάση που πέρασε. Ελπίζω να είναι η ίδια περίπτωση, όχι τίποτα άλλο, αλλά δεν δέχεται με τίποτα ούτε το μπουκάλι και ανησυχώ πολύ...Γινόμαστε 4 μηνών την Παρασκευή...

Ευχαριστώ!

Μεγαλώνει θα κάνει διάφορα κατά καιρούς ..........εσύ θα πρέπει να προσπαθείς να βρεις τα κουμπιά της. Πάει 4 μηνών εεεε περνάει ο καιρός:D ...... δοκίμασε διάφορες στάσεις. Για να είσαι σίγουρη ότι δεν είναι θέμα θέσεις μπορείς να δοκιμάσεις ξαπλωμένη: π.χ βάζεις το μωρό από την πλευρά που θέλει (π.χ αν προτιμάει το αριστερό στήθος βαλ την αριστερά) σε ένα μαξιλάρι για να είναι πιο ψηλά από σένα και εσύ γυρνάς προς την πλευρά της με το δεξί στήθος και δες αντιδράσεις....

Μεγαλώνει θα κάνει διάφορα κατά καιρούς ..........εσύ θα πρέπει να προσπαθείς να βρεις τα κουμπιά της. Πάει 4 μηνών εεεε περνάει ο καιρός:D ...... δοκίμασε διάφορες στάσεις. Για να είσαι σίγουρη ότι δεν είναι θέμα θέσεις μπορείς να δοκιμάσεις ξαπλωμένη: π.χ βάζεις το μωρό από την πλευρά που θέλει (π.χ αν προτιμάει το αριστερό στήθος βαλ την αριστερά) σε ένα μαξιλάρι για να είναι πιο ψηλά από σένα και εσύ γυρνάς προς την πλευρά της με το δεξί στήθος και δες αντιδράσεις....

Είδες; Μεγαλώνουμε!!!:-D Θα το δοκιμάσω κι αυτό, τι να κάνω;

Έχει όμως προκύψει και άλλο θέμα, πιο σοβαρό. Έχω ιό HPV και μετά την ταυτοποίηση που έκανα προκύπτει ότι είναι στέλεχος υψηλού κινδύνου. Η γυναικολόγος μου, η οποία δηλώνει ανοιχτά ότι δεν είναι ιδιαίτερα υπέρ του θηλασμού, είπε να κόψω το θηλασμό τον 6ο μήνα, αρκετά θήλασα, και να κάνω κολποσκόπηση 3 μήνες μετά.

Μήπως μπορείτε να μου πείτε γιατί ο θηλασμός είναι αντένδειξη προς την κολποσκόπηση; Μήπως με το θηλασμό ο οργανισμός γίνεται πιο ευάλωτος και υπάρχει ο κίνδυνος να προκληθούν καρκινικές αλλοιώσεις από τον ιό;

Αγλαΐα, ελπίζω να το διαβάσεις κι εσύ...

Β.Α.Γ.Γ.2009

καλημερα.

η μικρη μου αρνείται πεισματικά να θηλάσει.

πηρα μικρότερες χωανες, σταμάτησα να βαζω θηλές σιλικόνης κ μια φορα στις 10 τρωει για κανα πεντάλεπτο ωραια,τις υπόλοιπες εκνευριζόμαστε παρεα.

το γαλα μου εχει παει σχεδον στο 1 λιτρο την ημερα.

δεν θελω να αυξήσω αλλο την παραγωγη μου,τα στήθη μου ειναι τεράστια κ τισ περισσότερες φορεσ πονανε,αφου με το θήλαστρο πια δεν βγαζω για να αυξήσω την παραγωγη αλλα για να ξελαφρώσω..

τι να κανω με τισ αντλήσεις?να τισ μειώσω?

2 πράγματα είναι άπειρα: το Σύμπαν και η ανθρώπινη ηλιθιότητα·Για το πρώτο δεν είμαι και τόσο σίγουρος...

Albert Einstein

καλημερα.

η μικρη μου αρνείται πεισματικά να θηλάσει.

πηρα μικρότερες χωανες, σταμάτησα να βαζω θηλές σιλικόνης κ μια φορα στις 10 τρωει για κανα πεντάλεπτο ωραια,τις υπόλοιπες εκνευριζόμαστε παρεα.

το γαλα μου εχει παει σχεδον στο 1 λιτρο την ημερα.

δεν θελω να αυξήσω αλλο την παραγωγη μου,τα στήθη μου ειναι τεράστια κ τισ περισσότερες φορεσ πονανε,αφου με το θήλαστρο πια δεν βγαζω για να αυξήσω την παραγωγη αλλα για να ξελαφρώσω..

τι να κανω με τισ αντλήσεις?να τισ μειώσω?

Αν δεν σου κάνει κόπο μας γράφεις πια είναι η ρουτίνα σας . π.χ ξυπνάει 7 θηλάζει/πίνει μπουκάλι πόσα μλ? Κοιμάται.. επόμενο γεύμα κλπ......

9.00- μπουκαλι 90-100 μλ--αντληση.

12.00-στηθος +60-90μλ --αντληση.

15.00-στηθος+ 60-90μλ --αντληση.

18.00 -στηθος+ 60-90μλ --αντληση

21.00 -στηθος+ 60-90μλ --αντληση

11.30 αντληση

12.00-μπουκαλι 90-100μλ

12.30 αντληση

3.00 -μπουκαλι 90-100μλ- αντληση

6.00 -μπουκαλι 90-100μλ

αλλα την τελευταία εβδομάδα μου κανει 2ωρα αντι για 3ωρα κ γενικα τέτοια τρελλα με το φαγητό τησ.

αντι να μπαίνει σε πρόγραμμα , βγαίνει?ειναι φυσιολογικο αυτο?

Albert Einstein

9.00- μπουκαλι 90-100 μλ--αντληση.

12.00-στηθος +60-90μλ --αντληση.

15.00-στηθος+ 60-90μλ --αντληση.

18.00 -στηθος+ 60-90μλ --αντληση

21.00 -στηθος+ 60-90μλ --αντληση

11.30 αντληση

12.00-μπουκαλι 90-100μλ

12.30 αντληση

3.00 -μπουκαλι 90-100μλ- αντληση

6.00 -μπουκαλι 90-100μλ

αλλα την τελευταία εβδομάδα μου κανει 2ωρα αντι για 3ωρα κ γενικα τέτοια τρελλα με το φαγητό τησ.

αντι να μπαίνει σε πρόγραμμα , βγαίνει?ειναι φυσιολογικο αυτο?

Θα άλλαζα τα εξής το γεύμα στις 3 και στις 6 θα ήταν στήθος. Αν ξυπνάει στις 3 θα την έπαιρνα στο κρεβάτι μου θα έβρισκα μια στάση που να εξυπηρετεί και να πιάσει σωστά τη θηλή αλλά και να μπορούμε να κοιμηθούμε σου βάζω εδώ να δεις την στάση http://www.thilasmos.gr/staseis%20thilasmou.htm Αν δεν πιάνει και κλαίει θα την σήκωνα και θα την κούναγα για να νανουριστεί λίγο και μόλις έπιανε θα ξάπλωνα πάλι. Εκείνη την ώρα θα είναι μεταξύ ύπνου και ξύπνιου οπότε οι αντιστάσεις θα είναι μειωμένες. Θα έκοβα την άντληση στις 3 και μόλις ξύπναγε το μωρό ξανά θα το έβαζα στο άλλο στήθος και ξανά ύπνος. Στο γεύμα στις 9 δεν θα περίμενα να ξυπνήσει θα έβαζα το ρολόι στις 8 30 και πάλι όπως θα ήμασταν στο κρεβάτι θα την γύρναγα ελαφρά προς το στήθος για να πιάσει μετά θα την έπαιρνα απαλά αγκαλιά (μπορεί να θέλεις να αλλάξεις στάση) και θα παρακολουθούσα αν θηλάζει αν έβλεπε ότι πιπιλάει και δεν κάνει μεγάλες γουλιές breast compression. Αυτό που πρέπει να κάνεις αρχικά είναι να επιλέξεις γεύματα στα οποία να είναι πιο συνεργάσιμη και σε αυτά να εξαντλήσεις κάθε προσπάθεια να παραμείνει όσο το δυνατόν περισσότερο στο στήθος και να θηλάζει αν δυσκολεύεται βοήθα την πιέζοντας το στήθος σου. Για μένα η καλύτερη ώρα ήταν το πρωί δεν περίμενα να ξυπνήσει για τα καλά (κοιμόταν σερί το βράδυ για 7 -8 ώρες) οπότε έβαζα το ξυπνητήρι πριν ξυπνήσει την έβαζα στο στήθος βοηθούσα λίγο το γάλα να κατέβει κάνοντας μασάζ με κυκλικές κινήσεις στο στήθος όπως όταν είναι να κάνουμε άντληση με το χέρι http://www.thilasmos.gr/Marmet.htm πίεζα μετά το στήθος μέχρι τη ρόγα να βγάλει μια μεγάλη γουλιά γάλα όχι σταγόνες και έτσι η μικρή άρχιζε να θηλάζει μόλις έβλεπα να σταματάει έκανα πάλι breast compression αν δεν έκανε κάτι την έβαζα απαλά και στο άλλο στήθος και έκανα ακριβώς το ίδιο. Καμιά φορά έπινε λίγο και από το άλλο και συνέχιζε να κοιμάται την άφηνα στο κρεβάτι και μόλις ξύπναγε μετά για τα καλά έκανα την προσπάθεια από την αρχή τις περισσότερες φορές συνεργαζόταν καλά και στο επόμενο γεύμα (δεν έκανα άντληση μεταξύ των δυο γευμάτων αυτών) αν δεν συνεργαζόταν με τίποτα έδινα μπουκάλι αρχικά έβαζα το μωρό σε στάση θηλασμού και είχα το στήθος έξω έτοιμο. Μόλις έβλεπα να χαλαρώνει λίγο την ένταση στο μπουκάλι συνήθως στα 50-60μλ της έβγαζα απαλά το μπουκάλι και την έβαζα στο στήθος. Το επόμενο που δεν αντιδρούσε ήταν το μεσημεριανό του ύπνου όπου κοιμόμαστε μαζί. Τα πιο δύσκολα ήταν τα απογευματινά αλλά σιγά σιγά τα κατακτήσαμε και αυτά. Την άντληση την έκανα μετά. Μην περιμένεις σε όλα τα γεύματα να συνεργάζεται βάζε στόχο ένα δυο γεύματα και υπομονή. Το ξέρω ότι η λέξη υπομονή μπορεί να σου προκαλεί εκνευρισμό αλλά μόνο έτσι έχεις ελπίδες να τα καταφέρεις ο εκνευρισμός θα σε κάνει ράκος. Μην απογοητεύεσαι δεν φταις εσύ είναι απλά έτσι τα πράγματα και πρέπει να δώσεις μάχη για να τα καταφέρεις. Αν το μωρό δείχνει τα πρώτα σημάδια πείνας πριν το 3ώρο τότε ακολούθησε το. Το πρόγραμμα δεν είναι απαραίτητο ανα διαστήματα θα δεις να στρώνει ένα ας το πούμε πρόγραμμα και μετά να το ξαναχαλάει γιατί απλά αυξάνονται οι ανάγκες για γάλα και θέλει περισσότερα γεύματα(άλματα ανάπτυξης) κάτι το οποίο κρατάει περίπου μια εβδομάδα και μετά πάλι στρώνει.

καταρχήν ευχαριστώ πολυ για τον χρονο που διαθέτεις για να απαντάς..

-με τις αντλήσεις τι να κανω?θελω να διατηρήσω το γάλα και οχι να το αυξήσω..

- δηλαδη αν ξαναφτιάξει προγραμμα θα ειναι 2ωρο επειδη οι ανάγκες της αυξάνονται?

Albert Einstein

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...