Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπαθεια για αποκλειστικο θηλασμο

Recommended Posts

Τωρα καλοκαταλαβα ποια Δευτερα γεννησες:D

Ειναι φυσιολογικο τις πρωτες 15 ημερες το μωρο να κοιμαται αρκετα, ειδικα αν γεννηθηκε με καισαρικη η με προκληση, δηλ νωριτερα απ' οτι το ειχε σκοπο να εμφανιστει.

Καλο ειναι φυσικα να το παρακολουθεις στενα μετρωντας πανες και βαρος καθε εβδομαδα, αλλα προπαντος ΗΡΕΜΙΑ και καλη διαθεση:D

k9Tap3.png

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

γεια σε όλες τις μητέρες

Θηλάζω και εγώ αποκλειστικά το αγοράκι μου 3μιση μηνών.Γεννήθηκε στις 3/12/2009 3260γρ. και τώρα είναι 6.800γρ.

Τις 40 πρώτες μέρες το στήθος μου ήταν πολύ σκληρό και έσταζε πολύ γάλα αλλά τους τελευταίους 2 μήνες έχει μαλακώσει πολύ ακόμα και όταν υποτίθεται είναι γεμάτο και σπανίως στάζει.επίσης τις 3 τελευταίες μέρες μου έχει έρθει δυστυχώς η περίοδος και το αισθάνομαι ακόμα πιο μαλακό ιδιαίτερα τον ένα μαστό.Ξέχασα να πω ότι τους 2 πρώτους μήνες κάναμε 6-7 γεύματα διάρκειας 15-35 λεπτα κάθε φορά από 1 μαστό και τον τελευταίο μήνα τα έχουμε μειώσει σε 5 γεύματα γιατί πλέον κοιμάται από τις 23:00-8:00 το βράδυ.επιπλέον τις 3 τελευταίες μέρες που έχω περίοδο του δίνω και τους 2 μαστούς κάθε φορά για να χορτάσει και να αυξηθεί η παραγωγή γάλακτος.

Κάνω κάτι λάθος και μειώνεται το γάλα μου ή είναι φυσιολογικές αυτές οι ενδείξεις?

Αν μπορει καποιος να με βοηθήσει ευχαριστώ πολυ εκ των προτέρων

Να σου ζήσει!

-Από τη στιγμή που εδραιώνεται η γαλουχία -γύρω στις 40 ημέρες, είναι φυσιολογικό το στήθος να μην πρήζεται ιδιαίτερα -εκτός αν αργήσεις να θηλάσεις.

-Τις πρώτες μέρες της περιόδου συχνά παρατηρουμε μικρή μείωση της παραγωγής. Δεν χρειάζεται να ανησυχείς γι'αυτό. Αρκεί να θηλάσεις συχνότερα αυτές τις μέρες. Το μωρό σου σίγουρα θα σου το ζητήσει για να χορτάσει.

-Τα 5 γεύματα είναι λίγα! Συνήθως για πλήρη γαλουχία χρειάζονται 8-12 γεύματα το 24ωρο. Το μωρό σου βρέχει 5-6 πάνες την ημέρα? Παίρνει κανονικά βάρος? Είναι ευχαριστημένο? Αν αισθάνεσαι ότι το γάλα σου μειώνεται ΠΡΕΠΕΙ να αυξήσεις τον αριθμό των θηλασμών ανά 24ωρο.

KbCJp2.pngEYukp3.png

Κάνω κάτι λάθος και μειώνεται το γάλα μου ή είναι φυσιολογικές αυτές οι ενδείξεις?

Αν μπορει καποιος να με βοηθήσει ευχαριστώ πολυ εκ των προτέρων

Από το βάρος και μόνο θα πω ότι είναι σούπερ φυσιολογικά. Και ναι τα 5 γεύματα μπορεί να φαίνονται λίγα αλλά αφού κατάφερες και θηλάζεις με επιτυχία το αποτέλεσμα μετράει. Το γάλα σου δεν μειώνεται αλλά μπορεί το μωρό σου να περνάει άλμα ανάπτυξης και να χρειάζεται να σου αυξήσει το γάλα με πιο συχνούς θηλασμούς. Το ότι ανταποκρίνεσαι στις ανάγκες του και θηλάζεις και από τα δύο στήθη είναι το σημαντικότερο. Μετράς και τις πάνες 5-6 ημερησίως και είστε μια χαρά. Μπορεί βέβαια στους επόμενους μήνες όσο μεγαλώνει να πέσει ο ρυθμός πρόσληψης του βάρους στα 500 γρ το μήνα. Και αυτό φυσιολογικό και αναμενόμενο είναι.

Το δοκίμασα και έπιασε, μετά κοιμήθηκε αμέσως!:-D

Ευχαριστώ!

Ελα GGB ου τι κανεις ?Πως παει? Εγω κοριτσια θελω να σας ευχαριστησω και παλι . Πλεον δεν προσεχω καν αν πιανει τη θηλη σωστα. Και μονο που ακουω γκλουπ γκλουπ ειμαι ευχαριστημενη!!

JBePp2.png?qDX8aAa3

Διαφημίσεις

Το δοκίμασα και έπιασε, μετά κοιμήθηκε αμέσως!:-D

Ευχαριστώ!

Ελα GGB ου τι κανεις ?Πως παει? Εγω κοριτσια θελω να σας ευχαριστησω και παλι . Πλεον δεν προσεχω καν αν πιανει τη θηλη σωστα. Και μονο που ακουω γκλουπ γκλουπ ειμαι ευχαριστημενη!!

Κουραγιο οσες το παλευετε ! Θα τελειωσει γρηγορα το δυσκολο κομματι και θα χαιρεστε να ακουτε γκλουπ γκλουπ

και σαν yogamama που ειμαι σας αφιερωνω το αναλογο βιντεο http://www.youtube.com/watch?v=iAVVUFYiglU

JBePp2.png?qDX8aAa3

Κουραγιο οσες το παλευετε ! Θα τελειωσει γρηγορα το δυσκολο κομματι και θα χαιρεστε να ακουτε γκλουπ γκλουπ

και σαν yogamama που ειμαι σας αφιερωνω το αναλογο βιντεο http://www.youtube.com/watch?v=iAVVUFYiglU

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

.............

2ον θηλαζω μια απο τη μια, μια απο την αλλη περιπου 20 λεπτα. Μετα τα 20 λεπτα εχω την εντυπωση οτι απλα πιπιλαει και ψιλοκοιμαται. Καλα κανω?

Όχι δεν κάνεις καλά. Να δίνεις ένα στήθος της φορά και τώρα που είναι αρχή για να εδραιωθεί ο θηλασμός να αφήνεις το μωρό στο στήθος μέχρι να το αφήσει από μόνο του. Να μην κοιτάς το ρολόι.

3ον λενε οτι πρεπει να το ξυπνας καθε 3ωρες. Καμια φορα την ξυπναω, τη βαζω στο στηθος, αλλα δεν τρωει και θελει να κοιμηθει κι αλλο. Να την αφηνω?

Μαλλον ξυπναει τωρα, αν εχω αλλες αποριες θα σας ξαναγραψω!

¨Οταν είναι πολύ μικρό το μωρό για να εδραιωθεί ο θηλασμός χρειάζονται τουλάχιστον 8 -10 θηλασμοί την ημέρα. Στην αρχή θήλαζα 1εως και 12ι φορές την ημέρα. Μέχρι τις 40 ημέρες - 2 μήνες το μωρό θα φτιάξει μόνο του την παραγωγή σου και θα ρυθμίσει το εργοστάσιο γάλακτος της μανούλας. Αν λοιπόν δεις ότι περνουν πάνω από 2,5-3 ώρες δωσε του. Δεν είναι ανάγκη να το ξυπνήσεις . Απλά βάλε το στο στήθος και αυτό θα θηλάσει και κοιμισμενο...

Καλά γεύματα...

40+mama

.pngy3DLp3.png

Όχι δεν κάνεις καλά. Να δίνεις ένα στήθος της φορά και τώρα που είναι αρχή για να εδραιωθεί ο θηλασμός να αφήνεις το μωρό στο στήθος μέχρι να το αφήσει από μόνο του. Να μην κοιτάς το ρολόι.

Με τόσο μικρό μωρό και πριν εδραιωθεί ο θηλασμός όταν αδειάσει το πρώτο στήθος και χάσει το ενδιαφέρον του καλό είναι να προσφέρουμε και το άλλο στήθος σε κάθε θηλασμό και να αφήνουμε το μωρό να μας καθοδηγήσει αν θέλει άλλο ή όχι. Στο επόμενο γεύμα ξεκινάμε από το δεύτερο στήθος.

Εσύ φυσικά 40+mama το συμβουλεύεις γιατί αν κατά τη διάρκεια του γεύματος εναλλάσουμε πολύ γρήγορα από στήθος σε στήθος το μωρό παίρνει μόνο το ελαφρύ γάλα και δεν προλαβαίνει να φτάσει στο λιπαρό που το χορταίνει και του προσδίδει βάρος.

κατ'αρχάς ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις σας.:lol:

Ξεαγχώθηκα αρκετά γιατί φοβήθηκα ότι η εμφάνιση της περιόδου μου ήταν δείγμα ότι κόβεται το γάλα μου.

Το θέμα είναι ότι το παιδί μέχρι τώρα και βάρος βάζει αρκετό και δεν ζητάει να θηλάζει πιο συχνά από αυτές τις 5 φορές την ημέρα.αυτό που μπορώ να κάνω είναι να τις αυξήσω σε 6 μέχρι να αυξηθεί το γάλα και ισορροπήσει η κατασταση αν κατάλαβα καλά γιατί για 8 δεν το συζητώ θα πρέπει να τρώει ανά 1μιση ώρα και δεν έχει δείξει τέτοιες διαθέσεις-εδώ όταν ήταν νεογέννητο και θήλαζε το πολύ 7 φορές.

Όσο για τις πάνες, τσίσα κάνει σίγουρα 5-6 φορές και έχει και γύρω στις 1-2 φορές κενώσεις.

Τι ώρα περίπου πιστεύετε πρέπει να τον θηλάζω το βράδυ πριν πέσει για ύπνο? μήπως 22:30 είναι αργά ?

Διαφημίσεις

Καλημέρα!!

Μπράβο! Μόνο τέτοια νέα να ακούμε! Συμφωνώ κι εγώ ότι είναι θέμα χρόνου να διορθωθεί το πρόβλημα. Κι εμείς είμαστε πολύ καλύτερα, μετά και τη δεύτερη επίσκεψη στον οστεοπαθητικό.

Μάλιστα η προσπάθεια στέφθηκε με υπερβολική επιτυχία, γιατί τώρα το μωρό βλέπει μπουκάλι και κλαίει. Προχθές έμεινε 8 ώρες νηστική μέχρι να γυρίσω. Βέβαια κι αυτό δεν είναι καλό γιατί δεν μπορώ να ξεκολλήσω από κοντά της αλλά ελπίζω ότι θα βρεθεί λύση.

Κι εγώ ευχαριστώ τα κορίτσια για τις πολύτιμες συμβουλές και θέλω να πω σε όσες μαμάδες τώρα ξεκινούν την προσπάθεια ότι αξίζει τον κόπο και να επιμείνουν.:-D:-D8-)

Β.Α.Γ.Γ.2009

Καλημέρα!!

Μπράβο! Μόνο τέτοια νέα να ακούμε! Συμφωνώ κι εγώ ότι είναι θέμα χρόνου να διορθωθεί το πρόβλημα. Κι εμείς είμαστε πολύ καλύτερα, μετά και τη δεύτερη επίσκεψη στον οστεοπαθητικό.

Μάλιστα η προσπάθεια στέφθηκε με υπερβολική επιτυχία, γιατί τώρα το μωρό βλέπει μπουκάλι και κλαίει. Προχθές έμεινε 8 ώρες νηστική μέχρι να γυρίσω. Βέβαια κι αυτό δεν είναι καλό γιατί δεν μπορώ να ξεκολλήσω από κοντά της αλλά ελπίζω ότι θα βρεθεί λύση.

Κι εγώ ευχαριστώ τα κορίτσια για τις πολύτιμες συμβουλές και θέλω να πω σε όσες μαμάδες τώρα ξεκινούν την προσπάθεια ότι αξίζει τον κόπο και να επιμείνουν.:-D:-D8-)

(πέρα από αυτά που είπαμε στα πμ ) κουτάλι .......κάτι λίγο λίγο ..........γιατί η 8 ώρες είναι πολλές να είναι νηστικό το μωρό

Τι ώρα περίπου πιστεύετε πρέπει να τον θηλάζω το βράδυ πριν πέσει για ύπνο? μήπως 22:30 είναι αργά ?

Όλα αυτά που αναφέρεις για κενώσεις και τσίσα είναι μια χαρά.

Εγώ θα σου έλεγα να θηλάζεις πριν κοιμηθείς εσύ π.χ. 11-12 το βράδυ και να τον θηλάζεις στα σκοτεινά και στον ύπνο του και ει δυνατόν και από τα δύο στήθη για να αποσυμφορούνται. Αν θηλάσεις 10 το βράδυ από ένα στήθος και μετά στις 8 το πρωί από το άλλο θα μένουν το καθένα 12 ώρες χωρίς να αδειάζουν και κινδυνεύεις να πρηστείς.

Δυστυχώς δεν είσαι μπουκάλι, είστε δίδυμο οπότε δες τι βολεύει και εσένα. Μήπως να θήλαζες και άλλο μωρό :lol: ;

Με τόσο μικρό μωρό και πριν εδραιωθεί ο θηλασμός όταν αδειάσει το πρώτο στήθος και χάσει το ενδιαφέρον του καλό είναι να προσφέρουμε και το άλλο στήθος σε κάθε θηλασμό και να αφήνουμε το μωρό να μας καθοδηγήσει αν θέλει άλλο ή όχι. Στο επόμενο γεύμα ξεκινάμε από το δεύτερο στήθος.

Εσύ φυσικά 40+mama το συμβουλεύεις γιατί αν κατά τη διάρκεια του γεύματος εναλλάσουμε πολύ γρήγορα από στήθος σε στήθος το μωρό παίρνει μόνο το ελαφρύ γάλα και δεν προλαβαίνει να φτάσει στο λιπαρό που το χορταίνει και του προσδίδει βάρος.

¨Οντως αυτό εννοούσα.

Συν ότι το στήθος δεν θα "εκπαιδευτεί" σωστά να παράγει την επιθυμητή ποσότητα.

.pngy3DLp3.png

(πέρα από αυτά που είπαμε στα πμ ) κουτάλι .......κάτι λίγο λίγο ..........γιατί η 8 ώρες είναι πολλές να είναι νηστικό το μωρό

Το ξέρω, Κριστίνα μου. Τι να κάνω;...:( Παρεμπιπτόντως, το κουταλάκι πρέπει να είναι πλαστικό ή κάνει και ένα από τα δικά μας μεταλλικά;

Β.Α.Γ.Γ.2009

Διαφημίσεις

Παντως το αφηνω ενα 20λεπτο στανταρ στο ενα στηθος και μετα το βαζω στο αλλο, οπου συνηθως θελει και το αφηνω αλλο ενα 20λεπτο. Συνηθως το παιρνει ο υπνος πανω στο στηθος. Αν κοιμαται και το βαλω στο στηθος δεν ανοιγει το στομα του. Εχω μπερδευτει με το θεμα του υπνου. Το λυπαμαι να το ξυπναω, νιωθω οτι το εχει αναγκη, κι αφου χορταινει, κανει και κακακια πολλες φορες την ημερα, νομιζω οτι δεν πειραζει που τρωει πιο λιγα γευματα.

Σημερα αρχισε να ποναει το στηθος μου, οχι μονο στις θηλες, αλλα ολοκληρο. Το νιωθω πολυ βαρυ και κατι σαν τσιμπηματα. Λετε να ειναι φυσιολογικο?

Επισης βαζω συνεχεια αυτη την κρεμα (purelan). Λετε να βλαπτει το μωρο?

Τελος, το μωρο δαγκωνει το στηθος και στην αρχη με ποναει πολυ. Σιγα σιγα ομως βαζει ολο και περισσοτερο μεριος στο στομα του. Συνηθως ειναι πολυ πεινασμενο και δεν εχει υπομονη να του μαθω να βαζει μεγαλο μερος στο στομα του. Τι μπορω να κανω?

Το ξέρω, Κριστίνα μου. Τι να κάνω;...:( Παρεμπιπτόντως, το κουταλάκι πρέπει να είναι πλαστικό ή κάνει και ένα από τα δικά μας μεταλλικά;

Στις 8 ώρες που έλειψες το μωρό μπορεί να χάνει 1-2 γεύματα που είναι σημαντικά (το να σε περιμένει 3 άντε 4 ώρες είναι οκ). Κάποια στιγμή θα κοιμήθηκε ένα τόσο μικρό μωρό στο 8ώρο κοιμάται τουλάχιστον 1 φορά ,όταν νανουριστεί αποκοιμηθεί ελαφρά ας δώσει μπουκάλι σιγά σιγά τότε με προσοχή. Για το κουτάλι ή σύριγγα μόνο αν είναι να λείψεις 8 ώρες και δεν πιάνει τίποτα άλλο σαν τελευταία λύση. Υπάρχει και ένα μπιμπερό με κουτάλι στην άκρη αντί για θηλή

http://www.letoshop.gr/files/photos/resized/nubynt67275large_400x.jpg

υπομονή θα στρώσετε και εσείς......

Στις 8 ώρες που έλειψες το μωρό μπορεί να χάνει 1-2 γεύματα που είναι σημαντικά (το να σε περιμένει 3 άντε 4 ώρες είναι οκ). Κάποια στιγμή θα κοιμήθηκε ένα τόσο μικρό μωρό στο 8ώρο κοιμάται τουλάχιστον 1 φορά ,όταν νανουριστεί αποκοιμηθεί ελαφρά ας δώσει μπουκάλι σιγά σιγά τότε με προσοχή. Για το κουτάλι ή σύριγγα μόνο αν είναι να λείψεις 8 ώρες και δεν πιάνει τίποτα άλλο σαν τελευταία λύση. Υπάρχει και ένα μπιμπερό με κουτάλι στην άκρη αντί για θηλή

http://www.letoshop.gr/files/photos/resized/nubynt67275large_400x.jpg

υπομονή θα στρώσετε και εσείς......

Εγώ έλειψα 4-5 ώρες, αλλά το μωρό ήδη κοιμόταν και δεν ήθελα να την ξυπνήσω. Προσπάθησαν να της δώσουν μπιμπερό αλλά έγλειφε μόνο τις σταγόνες που έπεφταν από τη θηλή.

Το είδα το μπιμπερό με το κουτάλι. Για να το κατασκευάσουν φαντάσου πόσα μωρά έχουν το ίδιο πρόβλημα!

Μα δεν μπορώ να καταλάβω. Από την πρώτη μέρα της ζωής της και για 2,5 μήνες έτρωγε και με μπιμπερό. Μια βδομάδα δεν της έδωσα και αμέσως το απέρριψε.

Προχθές προσπάθησε η μητέρα μου με το μπιμπερό. Κρατούσε τη θηλή στο στόμα, μάλλον τη δάγκωνε και δεν έπινε με τίποτα, και γελούσε!:mad:

Β.Α.Γ.Γ.2009

Εγώ έλειψα 4-5 ώρες, αλλά το μωρό ήδη κοιμόταν και δεν ήθελα να την ξυπνήσω. Προσπάθησαν να της δώσουν μπιμπερό αλλά έγλειφε μόνο τις σταγόνες που έπεφταν από τη θηλή.

Το είδα το μπιμπερό με το κουτάλι. Για να το κατασκευάσουν φαντάσου πόσα μωρά έχουν το ίδιο πρόβλημα!

Μα δεν μπορώ να καταλάβω. Από την πρώτη μέρα της ζωής της και για 2,5 μήνες έτρωγε και με μπιμπερό. Μια βδομάδα δεν της έδωσα και αμέσως το απέρριψε.

Προχθές προσπάθησε η μητέρα μου με το μπιμπερό. Κρατούσε τη θηλή στο στόμα, μάλλον τη δάγκωνε και δεν έπινε με τίποτα, και γελούσε!:mad:

Το μωρό ξέρει τι θέλει να έχει στο στόμα του το πρόβλημα είναι ότι δεν γίνεται να το έχει συνέχεια....σου λεει τι γίνεται εδώ τόσο κόπο κάναμε και εσείς πάλι μπουκάλι......:lol: . τςπ Να το έβαζες στο στήθος και αν δεν έπινε οκ αν και νομίζω ότι μετά απο 4-5 ώρες που δεν είχε φάει μολίς θα γευόταν το γάλα θα άρχιζε να θηλάζει ακόμα και κοιμισμένο. Όσο για το μπιμπερό με το κουτάλι είναι για το μεταβατικό στάδιο από το γάλα στις στέρεες αλλά μου φάνηκε πρακτικό και για άλλες χρήσεις. :wink:

Το μωρό ξέρει τι θέλει να έχει στο στόμα του το πρόβλημα είναι ότι δεν γίνεται να το έχει συνέχεια....σου λεει τι γίνεται εδώ τόσο κόπο κάναμε και εσείς πάλι μπουκάλι......:lol: . τςπ Να το έβαζες στο στήθος και αν δεν έπινε οκ αν και νομίζω ότι μετά απο 4-5 ώρες που δεν είχε φάει μολίς θα γευόταν το γάλα θα άρχιζε να θηλάζει ακόμα και κοιμισμένο. Όσο για το μπιμπερό με το κουτάλι είναι για το μεταβατικό στάδιο από το γάλα στις στέρεες αλλά μου φάνηκε πρακτικό και για άλλες χρήσεις. :wink:

Ποτέ μα ποτέ δεν έχω καταφέρει να τη θηλάσω κοιμισμένη. Απλώς την επόμενη φορά, αν χρειαστεί να φύγω, θα την ξυπνήσω και θα την ταΐσω για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο.

Όταν γύρισα, ήταν ήδη αρκετά εξαντλημένη.

Β.Α.Γ.Γ.2009

εγω αυτο το γλουπ γλουπ δεν πρόκειται να το ακούσω ποτε οπως δείχνουν τα πραγματα..

η κατασταση χειροτερεύει με τον στηθος..δεν το δεχετε σχεδον καθόλου ,το πιπιλάει κανα 10λεπτο ενω γκρινιάζει σα να μου λεει δεν θελω αυτο το αλλο θελω που τρεχει πιο πολυ..

εν το μεταξυ το στηθος μου απο το πολυ θήλαστρο εχει ερεθιστεί παρα πολυ,οι ρογες και γυρω απο αυτες ουτε να το ακουμπήσω δεν μπορω.

2 πράγματα είναι άπειρα: το Σύμπαν και η ανθρώπινη ηλιθιότητα·Για το πρώτο δεν είμαι και τόσο σίγουρος...

Albert Einstein

Petaloyditsa μου σε παρακαλω μην το κανεις αυτο . Σκεψου μονο θετικα και κανε θετικες προβολες στο παιδι και μονο. Κατι προσπαθει να σου πει . Ανοιξε την καρδια σου και νιωσε το. Τα μωρουλινια νομιζουν οτι το στηθος ειναι η προεκταση του κεφαλιου τους , νομιζουν οτι ειμαστε ενα μαμα και μωρο.Δεν εχω διαβασει την ιστορια σου αλλα μαλλον καποια στιγμη αποκοπηκε απο το αλλο του μισο και τωρα κανει ινατια ισως...

95% ειναι η ψυχολογια για μενα . Απο τοτε που αρχισα να βγαινω και να πηγαινω παντου με το μωρο ΟΛΑ αλλαξαν. σταματησα τα θηλαστρα , τα συμπληρωματα ΟΛΑ και ημουν συνεχως με το μωρο πανω μου και χαρουμενη. Τοτε αλλαξαν ολα ως δια μαγειας. Και εμενα μου φαινοταν αδυνατο το γκλουπ γκλουπ. Ακολουθησα ομως τις οδηγιες και μετα το ενστικτο μου και μονο και πετυχε!

Ευχομαι να βοηθαω κοριτσια... Κριστινα αν λεω βλακειες μαλωσε με αλλα μιλαω μεσα απο την καρδια μου γιατι τη νιωθω την πεταλουδιτσα και την GGb και ολες τις κοπελες.ΜΟνο αγαπη και συνεχεια στηθος και ενστικτο ...

JBePp2.png?qDX8aAa3

Petaloyditsa μου σε παρακαλω μην το κανεις αυτο . Σκεψου μονο θετικα και κανε θετικες προβολες στο παιδι και μονο. Κατι προσπαθει να σου πει . Ανοιξε την καρδια σου και νιωσε το. Τα μωρουλινια νομιζουν οτι το στηθος ειναι η προεκταση του κεφαλιου τους , νομιζουν οτι ειμαστε ενα μαμα και μωρο.Δεν εχω διαβασει την ιστορια σου αλλα μαλλον καποια στιγμη αποκοπηκε απο το αλλο του μισο και τωρα κανει ινατια ισως...

95% ειναι η ψυχολογια για μενα . Απο τοτε που αρχισα να βγαινω και να πηγαινω παντου με το μωρο ΟΛΑ αλλαξαν. σταματησα τα θηλαστρα , τα συμπληρωματα ΟΛΑ και ημουν συνεχως με το μωρο πανω μου και χαρουμενη. Τοτε αλλαξαν ολα ως δια μαγειας. Και εμενα μου φαινοταν αδυνατο το γκλουπ γκλουπ. Ακολουθησα ομως τις οδηγιες και μετα το ενστικτο μου και μονο και πετυχε!

Ευχομαι να βοηθαω κοριτσια... Κριστινα αν λεω βλακειες μαλωσε με αλλα μιλαω μεσα απο την καρδια μου γιατι τη νιωθω την πεταλουδιτσα και την GGb και ολες τις κοπελες.ΜΟνο αγαπη και συνεχεια στηθος και ενστικτο ...

Δεν θα μπορούσα να σε μαλώσω δεν είναι ότι έχω κάποια συγκεκριμένη ιδιότητα την γνώμη μου λεω και εγώ πάντα πάνω σε αυτά που έχω ζήσει ή θεωρώ ότι έχω κατανοήσει:). Αφετέρου είναι αλήθεια αυτό που λες για το ένστικτο αλλά μερικές φορές δεν αρκεί γιατί το μωρό μπορεί να έχει κάποιο οργανικό θέμα και να αδυνατεί να θηλάσει π/χ κοντός χαλινός ή το μωρό να είναι σφιγμένο όπως στη δική σου περίπτωση και της ggb. (petalouditsa έμμεσα σε παροτρύνω να τα κοιτάξεις αυτά γιατί είναι θέματα που λύνονται αν δεν τα έχεις κοιτάξει να το δεις). Η διαδικασία της άντλησης ήταν ο μόνος τρόπος να φτιάξει παραγωγή και το μπουκάλι ο μόνος τρόπος το μωρό να σιτιστεί κανονικά. Από εδώ και πέρα προσανατολίζεται στο να φέρει το παιδί κοντά στο στήθος.

Petalouditsa με τα μλ και τα γεύματα πως είστε? Γράψε μας τι κάνετε. Αν ακόμα δεν ακούς το γλουπ όταν βάζεις το μωρό στο στήθος (εννοώ ότι τώρα έχει πάρει να πάνω του και δεν αδύναμο να θηλάσει) ή υπάρχει κάποιο θέμα με το μωρό σε σχέση με την ανατομία του στόματος ή απλά λόγω αντλήσεων δεν βρίσκει ροή και αδιαφορεί έχοντας συνηθίσει την εύκολη ροή του μπιμπερό . Το τελευταίο μπορείς να το διαπιστώσεις π.χ το πρωί που η παραγωγή είναι στα φόρτε τη ς οπότε να τσεκάρεις τη συμπεριφορά του μωρού. Αν πίνει γάλα αρκετό και το συμπλήρωμα είναι λίγο είσαι σε καλό δρόμο. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να απογοητεύεσαι. Δώσε χρόνο στον εαυτό σου και το μωρό σου. το γάλα που αντλείς και του δίνεις να το έχεις σε υψηλή θέση είναι υγρό χρυσάφι και είσαι τυχερή που το σώμα σου ανταποκρίνεται στο θήλαστρο. Το μωρό σου είναι τυχερό που έχει μια μαμά αποφασισμένη να του δώσει δώρο ζωής. Το θήλαστρο δεν πρέπει να σε πονάει αν σε έχει πληγιάσει σημαίνει ότι η χοάνη δεν είναι σε σωστό μέγεθος (πολύ μικρή ή πολύ μεγάλη ) ή πρέπει να χαμηλώσεις λίγο την ένταση. Δες εδώ http://www.medelasuction.com/ISBD/breastfeeding/breastpumping/breastshieldfitting.php

Αν θέλεις μας απαντάς στα ερωτήματα και βλέπουμε......

Θα ήθελα πολύ την απάντηση της Αγλαίας για να διορθώσει/ συμπληρώσει τους συλλογισμούς μου

Καλημέρα!!!

Θα ήθελα να κάνω κάποιες "αφελείς" ερωτήσεις πάνω σε "πρακτικά" θέματα όσον αφορά τα θήλαστρα.

Αν αντί για 8 θηλασμούς κάνω 5-6 πριν το συμπλήρωμα (όπως κάνω τώρα ) και τις υπόλοιπες φορές αντλώ μόνο, θα υπάρχει πρόβλημα στην παραγωγή?

Σε κάθε άντληση θα χρησιμοποιώ διαφορετικό μπουκάλι?

Τις χοάνες πρέπει να τις αποστειρώνω μετά από κάθε άντληση

Όταν η συνολική ποσότητα άντλησης την ημέρα θα είναι μικρή τί θα κάνω, θα το πετάω?

pj9gp2.png

καλημερα σε ολες!!

η αλήθεια ειναι οτι αρχιζω να απογοητεύομαι,γενικα σαν ανθρωπος δεν ειμαι κ ο πιο υπομονετικός..αλλα συνεχιζω για το καλο του μικρου μου ανθρωπακου,δεν ξερω για ποσο ακομα ομως.νιωθω να προσπαθω χωρις λογο.δεν βλεπω ουτε μια βελτιωση για να παρω κουραγιο,αντιθετως βλεπω τα πραγματα να χειροτερεύουν.

ειναι τωρα 1 εβδομαδα που κανω την νυχτερινη αντληση (συνολο οκτώ) αλλα διαφορα στον θηλασμό δεν βλεπω.τα μλ οταν αρχισα τις 8 αντλησεις ηταν γυρω στα 700 τωρα κειμενονται απο 700 μεχρι 850.

τα βραδινα τισ δινω μονο μπουκαλι γιατι δεν αντεχω.

να σας πω για τα γλουπ...την βαζω στο στηθος και αρχιζει να γκρινιαζει,κουναει το κεφαλι της δεξια αριστερα ,βγαζει την θηλή(σιλικονησ)κλαιει ,την το ξαναχωνω στο στομα κανει 2-3 θηλ.κινισεις ακουω ενα γλουπ.συνεχιζει την γκρινια ... συνολο 3-4 γκλουπ.

αυτο γινετε για κανα 5λεπτο μεχρι που κοιμαται.

της πειραζω τισ πατουσες τα αυτια,την σηκώνω ορθια,την βαζω στο πορτ μπεμπε(εκει ανοιγει τα ματια) και αφου καταφέρω να την ξυπνήσω την βαζω στο στηθος και ξαναπιανουμε την ιστορια απο την αρχη..

συνολο 10 γλουπ ,χρονος μιση ωρα και τα νευρα μου μακαρονια.

της δινω μπουκαλι και κοιματε..

γενικα με μπουκαλι τρωει,μονο που τρωει το δικο μου γαλα.

σκεφτομαι οσο αντεξω να βγαζω γαλα για να το τρωει, καλος.

τα μλ που τρωει ειναι 90,σπανιες φορες αφηνει και τις περισσοτερες φορες θελει κι'αλλο.

τα πρωινα που η ροη ειναι μεγαλητερη αλλες φορες ανταποκρινετε κι αλλες οχι δεν ειναι στανταρ για να βγαλω μια ακρη στο αν φταιει η ροη.

οσο γαι το θηλαστρο η χοανη πρεπει να ειναι μεγαλη,απο οτι καταλαβα πρεπει να ρουφαει μονο την θηλη. εμενα ρουφαει κ θηλαία αλο.

35 ευρο σου χρεωνουν τις χωανες..τωρα θελω καινουριες??:cry::cry:

επισης απο χτεσ το βραδι εχω ενα γρομπαρακι στο δεξι στηθος απο κατω που ποναει ΠΑΡΑ πολυ,ουτε πλευρο στο κρεβατι δεν μορω να αλλαξω.

λες και το γαλα παραμένει στο στηθος μου.

μετα απο τοσο θηλαστο,δεν βγαινει το γαλα μου η ειναι κατι αλλο??:?

2 πράγματα είναι άπειρα: το Σύμπαν και η ανθρώπινη ηλιθιότητα·Για το πρώτο δεν είμαι και τόσο σίγουρος...

Albert Einstein

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...