Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπαθεια για αποκλειστικο θηλασμο

Recommended Posts

Να κάνεις όπως σε βολεύει γιατί ο θηλασμός είναι πολύ πιο βολικός από άντληση. Δοκίμασέ το και μπορεί να ξανακοιμάται εύκολα. Να είναι σκοτεινά, με ησυχία και μπορεί να ξεγελιέται να νομίζει ότι είναι νύχτα και να ξανακοιμάται.

Το δοκίμασα και έπιασε, μετά κοιμήθηκε αμέσως!:-D

Ευχαριστώ!

Β.Α.Γ.Γ.2009

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

καλησπερα!!

σήμερα κλείσαμε 1 εβδομαδα απο την προηγούμενη μέτρηση.

πηραμε 480γρ. έκανα οπως μου είπατε με τα 90μλ κτλ.

τα γεύματα της μας βγαίνουν 7 με 8.

οι αντλήσεις που κανω ειναι 6 δεν ειναι αρκετες?

η αλήθεια ειναι οτι δεν την πολύ ενδιαφέρει το στήθος πιο πολυ πιπιλάει παρα τρωει.

μονο τα πρωινα που το στήθος μου ειναι πολυ γεμάτο μιας και τα 2 βραδινά δεν θηλάζω,

βρίσκει την ροη μεγάλη και τρώει καλύτερα.

τι κάνω απο εδω και πέρα??

2 πράγματα είναι άπειρα: το Σύμπαν και η ανθρώπινη ηλιθιότητα·Για το πρώτο δεν είμαι και τόσο σίγουρος...

Albert Einstein

καλησπερα!!

σήμερα κλείσαμε 1 εβδομαδα απο την προηγούμενη μέτρηση.

πηραμε 480γρ. έκανα οπως μου είπατε με τα 90μλ κτλ.

τα γεύματα της μας βγαίνουν 7 με 8.

οι αντλήσεις που κανω ειναι 6 δεν ειναι αρκετες?

η αλήθεια ειναι οτι δεν την πολύ ενδιαφέρει το στήθος πιο πολυ πιπιλάει παρα τρωει.

μονο τα πρωινα που το στήθος μου ειναι πολυ γεμάτο μιας και τα 2 βραδινά δεν θηλάζω,

βρίσκει την ροη μεγάλη και τρώει καλύτερα.

τι κάνω απο εδω και πέρα??

Oι 6 αντλήσεις δεν είναι αρκετές.

Το ότι νιώθεις το στήθος πολύ γεμάτο, σημαίνει ότι αφήνεις πολλές ώρες να περάσουν χωρίς άντληση ή θηλασμό και αυτή η πρακτική μειώνει την παραγωγή.

Στις οδηγίες επαναγαλακτισμού γράφουμε ότι ο ελάχιστος αριθμός αντλήσεων είναι 8/24ωρο και η μία άντληση πρέπει να είναι βραδυνή, δηλαδή μεταξύ 12 το βράδυ και 6 το πρωί.

Πόσο γάλα αντλείς συνολικά το 24ωρο;

400-500μλ.

αλλα αν τα γευματα ειναι 7 και αντληση κανω μετα απο καθε γευμα πως θα μου βγουν οι αντλησεις 8?εχω παρατηρήσει οτι αν ο θηλασμος ειναι κοντα σε αντληση η μικρη δεν βρισκει ροη και εκνευρίζετε και δεν προσπαθεί καθόλου.

ποτε να κανω τις 8 αντλήσεις?

τα γραμμαρια που εχει πάρει ειναι καλα?

τι συμπλήρωμα δινω απο εδω και περα?

ποσο καιρο πρεπει να χρησιμοποιώ θήλαστρο?

2 πράγματα είναι άπειρα: το Σύμπαν και η ανθρώπινη ηλιθιότητα·Για το πρώτο δεν είμαι και τόσο σίγουρος...

Albert Einstein

400-500μλ.

συγχαρητήρια!

αλλα αν τα γευματα ειναι 7 και αντληση κανω μετα απο καθε γευμα πως θα μου βγουν οι αντλησεις 8?εχω παρατηρήσει οτι αν ο θηλασμος ειναι κοντα σε αντληση η μικρη δεν βρισκει ροη και εκνευρίζετε και δεν προσπαθεί καθόλου.

ποτε να κανω τις 8 αντλήσεις?

γράψε μου τις ώρες που κάνει η μικρή σου τα γεύματα για να δούμε πώς θα διαμορφώσουμε το πρόγραμμα των αντλήσεων.

τα γραμμαρια που εχει πάρει ειναι καλα?

πολύ καλά!

τι συμπλήρωμα δινω απο εδω και περα?

όσο χρειάζεται.

Το μωρό για κάποιο λόγο που δεν τον ξέρουμε, δεν μπορεί να θηλάσει καλά από το στήθος, γι αυτό και αντλείς τόσο πολύ γάλα.

ποσο καιρο πρεπει να χρησιμοποιώ θήλαστρο?

εξαρτάται από το μωρό

αν το μωρό αρχίσει να θηλάζει καλά, θα χρειάζεται λιγότερο γάλα από το μπουκάλι, οπότε θα αντλείς λιγότερο

το κακό είναι ότι δεν ξέρουμε πότε θα γίνει αυτό

(το δικό μου το παιδί θήλασε καλά όταν έγινε 4 μηνών, τα περισσότερα μωρά τα καταφέρνουν νωρίτερα)

Διαφημίσεις

Η μία άντληση θα είναι βραδυνή, μεταξύ 12 τα μεσάνυχτα και 6 το πρωί.

petalouditsa, σου είχα γράψει και για τη νυχτερινή άντληση, αυτή είναι καθοριστική για όλη την παραγωγή του 24ωρου. Μπορείς να την κάνεις;

τρωει καθε 3 ωρες.

μονο που ξεφεύγουμε τα βραδια που μπορει να ξυπνήσει στις 4 ωρες κα ετσι χαλάμε το στανταρ πρόγραμμα σε ωρες.

να σου γράψω την χτεσινη μερα.

7.00

10.00

13.00

16.00

19.00

22.00

1.30

5.00

οσο για την νυχτερινή άντληση να θα την κανω.

πειράζει που τα 2 βραδινά δεν τισ δινω καθολου στηθος και της δινω κατευθείαν μπουκαλι?δηλαδη των 1.30 κ των 5.οο

Albert Einstein

petalouditsa, δεν πειράζει που δίνεις μόνο μπουκάλι σε κάποια γεύματα.

Επειδή το βράδυ είναι δύσκολη ώρα, αν κάποιο βράδυ δεν αντέχεις να κάνεις κανονικά την άντληση μετά το γεύμα των 1:30, κάνε τουλάχιστον μια πεντάλεπτη. Αυτή η άντληση είναι πολύ σημαντική γιατί το βράδυ αυξάνεται η προλακτίνη, αν κάνεις και άντληση θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο και θα βελτιωθεί η παραγωγή ολόκληρου του 24ωρου. Για να δεις τη συνολική διαφορά θα πρέπει να περάσουν τουλάχιστον 4 συνεχόμενες βραδιές που κάνεις την άντληση.

Φαντάζομαι ότι μετά τις 22 και πριν κοιμηθείς θα κάνεις δύο αντλήσεις αντί για μία. Καλό είναι να απέχουν μεταξύ τους 1 - 1,5 ώρα. Αν δεν σου βγαίνει ο χρόνος δεν πειράζει, την κάνεις και πιο σύντομα.

Γενικά τα πας πάρα πολύ καλά. Είσαι τυχερή που το σώμα σου ανταποκρίθηκε στο θήλαστρο. Όπως θα κατάλαβες, έχεις μεγάλες δυνατότητες στην παραγωγή αλλά το μωρό σου δεν μπορεί να θηλάσει καλά και γι αυτό δεν έπαιρνε βάρος. Τουλάχιστον ξέρεις ότι κάνεις ό,τι καλύτερο μπορείς να κάνεις για το συγκεκριμένο μωρό. Είναι δύσκολο να έχεις και το μωρό και τις αντλήσεις...

Καλή συνέχεια και τα ξαναλέμε.

αγλαια ευχαριστω πολυ για τις συμβουλές και τον χρονο σου που σιγουρα ειναι πολύτιμος.

Albert Einstein

Καλησπέρα η αδερφή μου γεννησε στις 9/3/10 με φυσιολογικό τοκετο εβαλε το μωρο στο στήθος μεσα σε 1,5 ώρα μετά το τοκετο. Από εκείνη την ώρα θήλαζε το μωρό συνέχεια (το χε δίπλα της) .Το μωρό σήμερα ανέβασε 37,9 πυρετό του δώσαν συμπλήρωμα με το έτσι θέλω. Πήγα εκεί της πάτησα το στήθος είναι φίσκα το γάλα. Της φέρανε θήλαστρο έβγαλε ελάχιστο γάλα. Της είπαν ότι το μωρο εχει 37 πυρετο λόγω αφυδάτωσης είναι δυνατον με τόσο γάλα να μη πίνει το μωρο τότε πως της κατέβηκε? Νομίζω την οδηγούν σε αποθηλασμο. Το θήλαστρο είπαν δε θα της το ξαναφέρουν να βγαζει με τα χέρια. Το μωρό φυσικά το βάζει συνέχεια στο στήθος της είχαν δώσει ένα μπουκάλι φορμουλα το δωσε πίσω. Να συμπληρώ ότι η αδελφή μου γέννησε με ίωση που πιθανον από κει να κόλλησε λέω εγώ. Είναι δυνατόν να μη πίνει αρκετό γάλα? Το αλλάζουν οι μαίες εκεί που έχουν τα μωρά δε μπορούμε να μετρήσουμε πάνες.Σας παρακαλώ όποια κοπέλα μπορεί να με συμβουλέψει.

Το μπουμπουρίνι μου θηλάζει από τις 4 Ιουλίου 2008!!!

Διαφημίσεις

Καλησπέρα η αδερφή μου γεννησε στις 9/3/10 με φυσιολογικό τοκετο εβαλε το μωρο στο στήθος μεσα σε 1,5 ώρα μετά το τοκετο. Από εκείνη την ώρα θήλαζε το μωρό συνέχεια (το χε δίπλα της) .Το μωρό σήμερα ανέβασε 37,9 πυρετό του δώσαν συμπλήρωμα με το έτσι θέλω. Πήγα εκεί της πάτησα το στήθος είναι φίσκα το γάλα. Της φέρανε θήλαστρο έβγαλε ελάχιστο γάλα. Της είπαν ότι το μωρο εχει 37 πυρετο λόγω αφυδάτωσης είναι δυνατον με τόσο γάλα να μη πίνει το μωρο τότε πως της κατέβηκε? Νομίζω την οδηγούν σε αποθηλασμο. Το θήλαστρο είπαν δε θα της το ξαναφέρουν να βγαζει με τα χέρια. Το μωρό φυσικά το βάζει συνέχεια στο στήθος της είχαν δώσει ένα μπουκάλι φορμουλα το δωσε πίσω. Να συμπληρώ ότι η αδελφή μου γέννησε με ίωση που πιθανον από κει να κόλλησε λέω εγώ. Είναι δυνατόν να μη πίνει αρκετό γάλα? Το αλλάζουν οι μαίες εκεί που έχουν τα μωρά δε μπορούμε να μετρήσουμε πάνες.Σας παρακαλώ όποια κοπέλα μπορεί να με συμβουλέψει.

Δεν το ζυγίσανε να μας πεις αν και πόσο έχασε; Νοσοκομειακό θήλαστρο της φέρανε ή χειρός; Με τα μικρά ηλεκτρικά χειρός μπορεί να μην βγάζεις καθόλου. Το βασικό είναι να μην πετρώσει το στήθος. Δες τα παρακάτω βίντεο που δείχνουν πως θηλάζει καλά το μωρό και πως φαίνεται ότι καταπίνει από την κίνηση του σαγονιού αντί μόνο να πιπιλάει. Ας ανοίγει τις πάνες να τις βλέπει αν λερώνονται. Κανονικά σήμερα δεν βγαίνετε;

Καλημέρα ευχαριστω για την απάντηση χθες είχε πετρωσει το στήθος σήμερα καλύτερα. Αν έχει πετρώσει δε βγάζει γάλα?Μπορείς να μου γράψεις το link για το βιντεάκι?

Το μπουμπουρίνι μου θηλάζει από τις 4 Ιουλίου 2008!!!

Καλημέρα ευχαριστω για την απάντηση χθες είχε πετρωσει το στήθος σήμερα καλύτερα. Αν έχει πετρώσει δε βγάζει γάλα?Μπορείς να μου γράψεις το link για το βιντεάκι?

Καλά ξέχασα να το βάλω αν και το είχα αντιγράψει. Είναι στην ενότητα "Αποκλειστικός θηλασμός 0-6" στα υπομνήματα: http://www.nbci.ca/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=6&Itemid=13

Νομίζω ότι ένα τόσο μικρό μωρό ίσως δυσκολεύεται να θηλάσει γιατί δεν θα μπορεί να πιάσει τη θηλή και θα πνίγεται και από τη ροή. Θα πρέπει να το ξεμπλοκάρει με θερμά ντους και βοηθώντας με το χέρι. Δες και εδώ: http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=43292&highlight=%F0%E5%F4%F1%F9%EC%DD%ED%EF+%F3%F4%DE%E8%EF%F2

Κοριτσια καλημερα! Ηθελα να κανω κι εγω μερικες ερωτησεις για το θηλασμο. Γεννησα τη Δευτερα με καισαρικη και γυρισαμε προχτες στο σπιτι. Την πρωτη μερα δεν με αφησαν να θηλασω, αλλα η αληθεια ειναι οτι ημουν κι εγω χαλια, πονουσα και δεν ημουν σε θεση ετσι κι αλλιως. 2η 3η μερα επεμεινα να τη βαλω στο στηθος, αλλα μου εφερναν να της δωσω και ξενο. Την αφηνα 5-10 λεπτα απο το καθε στηθος (οι νοσοκομες επεμεναν να την αφηνω λιγο γιατι λεγανε οτι δεν εχω ακομα γαλα, και γενικα η καθεμια μου ελεγε τα δικα της) και της εδινα μετα το ξενο που το επινε σχεδον ολο. Το καλο ηταν οτι επιασε μια χαρα το στηθος. Ειχα ομως μια ανησυχια μηπως συνηθισει το μπουκαλι. Ευτυχως απο την 4η μερα μεχρι σημερα της δινω μονο δικο μου.

Οι αποριες μου λοιπον ειναι οι εξης:

1ον εχουν πληγιασει οι θηλες μου και ποναω αρκετα οταν θηλαζει. Δεν ανοιγει πολυ το στοματακι της και νομιζω οτι με δαγκωνει κιολας με τα ουλα της. Πως μπορω να την κανω να πιανει σωστα? Με τις θηλες τι να κανω?

2ον θηλαζω μια απο τη μια, μια απο την αλλη περιπου 20 λεπτα. Μετα τα 20 λεπτα εχω την εντυπωση οτι απλα πιπιλαει και ψιλοκοιμαται. Καλα κανω?

3ον λενε οτι πρεπει να το ξυπνας καθε 3ωρες. Καμια φορα την ξυπναω, τη βαζω στο στηθος, αλλα δεν τρωει και θελει να κοιμηθει κι αλλο. Να την αφηνω?

Μαλλον ξυπναει τωρα, αν εχω αλλες αποριες θα σας ξαναγραψω!

Να σου ζήσει!!

Για τις πληγωμένες θηλές, να πάρεις κρέμα λανολίνης Lansinoh ή Purelan, δε χρειάζεται να την αφαιρείς για να θηλάζει το μωρό (δεν πειράζει αν τη φάει δηλαδή). Πες σε όποιον στείλεις στο φαρμακείο να μην πάρει κάποια άλλη, να ψάξει μέχρι να βρει μια από τις δύο. Επίσης να αφήνεις το στήθος ακάλυπτο εντελώς όσο πιο πολύ μπορείς και να μη το πλένεις με σαπούνι, ούτε με σκέτο νερό. Μόνο όσο νερό και σαπούνι πέφτει αναπόφευκτα επάνω του όσο κάνεις ντους. Μπορείς επίσης λίγο από το γάλα σου να το πασαλείβεις πάνω στις θηλές. Ακόμη μπορείς να φτιάξεις ασπίδες από σουρωτήρια που θα τα φοράς κάτω από το σουτιέν για να αερίζεται το στήθος και να μην ακουμπά πουθενά ενώ θα είσαι ντυμένη. Στείλε μου π.μ. να σου πω πως γίνεται. Το λέει στο βιβλίο της Πατσούρου, προς το τέλος αν τυχόν το έχεις.

Πρέπει οπωσδήποτε να τη μάθεις να πιάνει σωστά, να τη βγάζεις και να την ξαναβάζεις μέχρι να το πετύχει, γιατί και δεν θα σε πληγώνει και θα τρώει κι αυτή αποδοτικά. Αν δεις ότι δεν το καταφέρνει, μπορεί να έχει πάθει σύγχυση θηλών λόγω του μπουκαλιού και θα χρειαστεί πολλή προσπάθεια, ίσως και βοήθεια από σύμβουλο θηλασμού. Ψάξε στο ίντερνετ να βρεις βίντεο που δείχνουν το σωστό πιάσιμο και πάλεψέ το. Θα ψάξω κι εγώ και θα σου πω.

Θα τα ξαναπούμε, καλή επιτυχία και μην αγχώνεσαι, θα τα καταφέρεις!!

Διαφημίσεις

Βρήκα τηλέφωνα και στοιχεία από συμβούλους θηλασμού αν δεν μπορέσεις να ξεπεράσεις το πρόβλημα με το σωστό πιάσιμο (και από το τηλέφωνο μπορούν να σε βοηθήσουν):

Για βοήθεια σε θέματα θηλασμού, για πληροφορίες για τις συναντήσεις ή για να προμηθευτείτε το ενημερωτικό υλικό παρακαλούμε καλέστε το 2106003249 ή επικοινωνήστε με μία από τις παρακάτω συμβούλους θηλασμού.

Αθήνα/Athens

• Geesje de Jong Bensoussan (Ελληνικά/Αγγλικά/Ολλανδικά)

Τηλ/Tel: 210 674 7330

Email: [email protected]

• Eleni Alexandri-Frangos (Ελληνικά/Αγγλικά)

Τηλ/Tel: 211 212 5628

· Aντα Παλαντζιάν

Τηλ/Tel: 210 6208151

• Κλεοπάτρα Ρούτση

Τηλ/Tel: 210 5781411

• Χρυσάνθη Σίβρη

Τηλ/Tel: 210 8956189

Email: chrisivri@yahoo.com

• Πάνια Λασκαράτου (Ελληνικά/Αγγλικά)

Τηλ/Tel: 210 6140819

Email:[email protected]

• Πηνελόπη Καραγκούνη (Ελληνικά/Αγγλικά)

Τηλ/Tel: 210 3456037

• Λίλια Γκατζόλη (Ελληνικά)

Τηλ/Tel: 210 9832824

• Κατερίνα Μιχαηλίδου (Ελληνικά /Αγγλικά)

Τηλ/Tel: 210 5819265

• Στέλλα Σκαλιδάκη (Ελληνικά /Αγγλικά)

Τηλ/Tel: 210 5316877

• Μαρία Φερτάκη (Ελληνικά /Αγγλικά)

Τηλ/Tel: 210 8035152

• Βίλλυ Κάλτσα (Ελληνικά /Αγγλικά)

Τηλ/Tel: 2102435165

Email: villykalt@hol.gr

• Μόνικα Φραγκούλη (Ελληνικά/Αγγλικά/Γαλλικά/Ολλανδικά)

Τηλ/Tel: 22960 63222

• Katelena Out-Christodoulou (Ελληνικά/Ολλανδικά/Αγγλικά)

Τηλ/Tel: 210 4119136

• Gabi Kanellopoulou (Ελληνικά /Γερμανικά/ Αγγλικά)

Τηλ/Tel: 210 8131033

• Patty Dulligan-Varelas (Αγγλικά)

Τηλ/Tel: 210 2435036

Email:[email protected]

• Kathy Dounouli (Αγγλικά/ Ελληνικά)

Τηλ/Tel:2299027378

Email:kathy2@junior.gr

• Laura Foti-Liverakοs (Αγγλικά)

Τηλ/Tel: 210 6232527

Θεσσαλονίκη/Thessaloniki

• Νατάσσα Διάκου (Ελληνικά/Αγγλικά/Γαλλικά)

Τηλ/Tel: 2310 343026

• Νατάσσα Καψάλη (Ελληνικά/Αγγλικά)

Τηλ/Tel: 2310 345707

• Ελένη Μπακοπούλου (Ελληνικά/Γερμανικά)

Τηλ/Tel: 23920 62817

• Νόπη Πετρίδου (Ελληνικά)

Τηλ/Τel:2310 608 469

• Άννα Beavan-Παπαδοπούλου (Ελληνικά/Αγγλικά/Γερμανικά)

Τηλ/Tel: 2310 346537

• Μαρία Νικολαΐδου (Ελληνικά/Αγγλικά)

Τηλ/Tel: 2310 345378

Βόλος/Volos

• Σοφία Μαυροπούλου (Ελληνικά/Αγγλικά)

Τηλ/Tel: 24210 48192

• Μυρτώ Χρονάκη (Ελληνικά/Αγγλικά)

Τηλ/Τel: 24210 30758

Λάρισα/Larissa

• Πέγκυ Πηλίτση (Ελληνικά/Αγγλικά)

Τηλ/Tel: 2410 751323

Email:peggy_pilitsi@yahoo.gr

Μυτιλήνη/Mytilini

• Μαργαρίτα Βουλγαροπούλου (Ελληνικά /Αγγλικά)

Τηλ/Tel: 22510 48517

Fax Συνδέσμου: 22960 64392

Ελληνίδα Σύμβουλος Θηλασμού στο εξωτερικό

• Φλωρεντία Χρυσικού, Bristol, UK

Τηλ/Tel:0044 117 9240661

email:floredia@worsnops.com

2ον θηλαζω μια απο τη μια, μια απο την αλλη περιπου 20 λεπτα. Μετα τα 20 λεπτα εχω την εντυπωση οτι απλα πιπιλαει και ψιλοκοιμαται. Καλα κανω?

Mόνο 20' λεπτά συνολικά θηλάζεις ή 20' από κάθε στήθος; Να της χαιδεύεις το μάγουλο, να της γαργαλάς τις πατούσες, να ξυπνάει.

3ον λενε οτι πρεπει να το ξυπνας καθε 3ωρες. Καμια φορα την ξυπναω, τη βαζω στο στηθος, αλλα δεν τρωει και θελει να κοιμηθει κι αλλο. Να την αφηνω?
Όχι, να μην την αφήνεις να κοιμάται. Να την ξεντύνεις να κρυώνει, να την πειράζεις να ξυπνάει. Οι 8 θηλασμοί είναι το ελάχιστο και οι 3 ώρες μετράνε από την αρχή του προηγούμενου θηλασμού όχι από το τέλος του. Τα πιο πολλά μωρά χρειάζονται περισσότερους 10-12 θηλασμούς, αρκετά θηλάζουν κάθε ώρα και μερικά θηλάζουν και 23 ώρες το 24ωρο σε αυτήν την ηλικία.

Μερικά δεν ξυπνάνε να φάνε και μπορεί να υποσιτίζονται, ιδίως αν δεν πιάνουν καλά το στήθος. Ο υποσιτισμός φέρνει περισσότερη υπνηλία και τρώνε ακόμη λιγότερο. Δες στην πρώτη σελίδα του θέματος αυτού την απάντηση της Αγλαϊας που είναι σύμβουλος θηλασμού για το πως ελέγχουμε αν τρέφεται σωστά το μωρό. Αντιγράφω κάποια σημεία:

α)το νεογέννητο κάνει συνήθως 8-12 γεύματα το 24ωρο. Πολλά μωρά κάνουν 16 ή περισσότερα γεύματα το 24ωρο και αυτό είναι φυσιολογικό.

Τα 8 γεύματα είναι ένας οριακά χαμηλός αριθμός και αν είναι λιγότερα τότε το μωρό δεν σιτίζεται ικανοποιητικά.

β)το νεογέννητο μέχρι τις 40 μέρες πρέπει βρέχει 6-8 πάνες το 24ωρο, αυτό σημαίνει ότι η πρόσληψη υγρών είναι επαρκής.

γ)το νεογέννητο και μέχρι να γίνει τουλάχιστον 20 ημερών πρέπει να κάνει 3-4 ικανοποιητικές κενώσεις το 24ωρο.

δ)αν κάτι από τα παραπάνω δεν πηγαίνει καλά ελέγχουμε το βάρος του μωρού,

-δεν πρέπει να χάσει καθόλου βάρος μετά την έξοδό του από την κλινική

-παρακολουθείται μέχρι να βεβαιωθούμε ότι βάζει 175-200 γρ. την εβδομάδα. Αν αυτό συμβεί για δύο συνεχόμενες εβδομαδες τότε ξέρουμε ότι ο θηλασμός πάει καλά.

Δες και το παρακάτω βίντεο για τη σωστή τοποθέτηση: http://www.nbci.ca/index.php?option=...id=6&Itemid=13

Αγλαϊα και λοιπές έμπειρες μανούλες ,καλησπέρα!!!

Δεν έχω πολύ καιρό που είδα το θέμα του επαναγαλακτισμού στο forum και θα ήθελα να μάθω αν μπορώ κι εγώ με κάποιον τρόπο να αυξήσω την παραγωγή μου και να θηλάσω όσο περισσότερο γίνεται.

Έχω ένα αγοράκι 3 μηνών, το οποίο «τρέφεται» κατά κύριο λόγο με ξένο γάλα και αυτό γιατί ο μικρός δεν «έπιασε» καθόλου την θηλή από την αρχή όσο και αν προσπαθούσαμε με τις μαίες στο νοσοκομείο. Συγκεκριμένα είτε αποτραβιόταν, είτε θα είχε την θηλή στο στόμα χωρίς να κάνει καμία θηλαστική κίνηση. Επιπλέον το προσωπικό του νοσοκομείου με συμβούλευε να τον ταΐζω κάθε 3 ώρες για να αποτρέψουμε την εμφάνιση ίκτερου. Όλα τα παραπάνω λοιπόν είχαν σα αποτέλεσμα να ξεκινήσουμε το ξένο γάλα.

Για τις 12 πρώτες μέρες έπινε μόνο ξένο γάλα από το μπιμπερό, εκτός από 3 - 4 φορές είχα αντλήσει ( με το χειροκίνητο της medela 50ml και με το ηλεκτρικό της ίδιας εταιρίας 70 - 100 ml).

Επειδή ήθελα να συνεχίσω την προσπάθεια να τον θηλάσω ζήτησα την βοήθεια μια μαίας, η οποία μου σύστησε να χρησιμοποιήσω ψευδοθηλές και να τον θηλάζω αρχικά για 30 λεπτά πριν το γεύμα από 15 λεπτά σε κάθε στήθος. Στη συνέχεια να του δίνω συμπλήρωμα για να πιει όσο θέλει, εωσότου να μειωθεί η ποσότητα του ξένου γάλατος που λάμβανε.

Αυτό ακολούθησα σε 3 - 4 τα γεύματα την ημέρα. Ευτυχώς, για μεγάλη μου χαρά, ο μικρός θήλαζε με την βοήθεια των ψευδοθηλών, τις οποίες μετά από 2 εβδομάδες περίπου δεν τις ξαναχρησιμοποίησα.

Το συμπλήρωμα όμως που λάμβανε ήταν πολύ, πολλές φορές θήλαζε για μία ώρα και μετά άδειαζε όλο το μπουκάλι που του έδινα!

Η παιδίατρος μου είπε να αλλάξω το πρόγραμμα της μαίας, να τον θηλάζω δηλαδή απεριόριστα και αν δω ότι δεν χορταίνει τότε να του δώσω συμπλήρωμα.

Έτσι έκανα, όμως ο μικρός ήταν συνέχεια στο στήθος. Έπινε, αποκοιμόταν και μετά από 15 λεπτά ξυπνούσε και έκλαιγε. Αυτό γινόταν επί 2 ώρες τουλάχιστον. Όταν του έδωσα το συμπλήρωμα το ήπιε όλο και αποκοιμήθηκε χωρίς να ξυπνήσει.

Μετά από όλα αυτά το συμπέρασμα ήταν ότι δεν έχω πολύ γάλα τελικά.

Έτσι φτάσαμε έως τώρα να το θηλάζω πριν το γεύμα ή ανάμεσα από 2 γεύματα και στη συνέχεια να παίρνει το συμπλήρωμα, το οποίο αισίως τώρα έχει φτάσει μέχρι και 150ml.

Παρακάτω παραθέτω τις απαραίτητες πληροφορίες:

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος:

40η εβδομάδα + 1 ημέρα

Β. Το φύλο του βρέφους:

Αγόρι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) :

ΦΤ (με πρόκληση τεχνιτών πόνων)

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία:

Δεν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία

Ε. Αν το μωρό εμφάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη:

Δεν εμφάνισε νεογνικό ίκτερο

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο.

Δεν νοσηλεύτηκε

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

11/12/2009 : 2.770 gr (βάρος γέννησης)

14/12/2009 : 2.720 gr (βάρος εξόδου από το μαιευτήριο)

17/12/2009 : 2.800 gr (ζυγαριά παιδιάτρου)

30/12/2009 : 3.530 gr (3 εβδομάδων)

22/01/2010 : 4.790 gr (40 ημερών)

09/02/2010 : 5.720 gr (2 μηνών)

11/03/2010 : 6.880 gr (3 μηνών)

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.

6 (ανά τετράωρο)

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει

5-6

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα

100ml - 150ml

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο):

700 - 750ml

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία

mini electric της medela (περιστασιακή χρήση)

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτε και

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

Δεν κάνω συστηματικές αντλήσεις

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημαίνει ότι το παιδί έχει ουρήσει.

Πάνω από 6 (αλλαγή πριν από κάθε γεύμα)

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο

3-4

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

Αρχικά τρώει για 2-3 λεπτά λαίμαργα (ακούγονται οι γουλιές) και στη συνέχεια κάνει πολλές θηλαστικές κινήσεις και λίγες κατάποσης. Η δεύτερη φάση διαρκεί περίπου 5 λεπτά. Ύστερα αφήνει την θηλή για να αποκοιμηθεί και ξυπνάει μετά από 15 λεπτά περίπου για να επανέλθει στην δεύτερη φάση.

Υπάρχουν όμως φορές που δυσανασχετεί κουνώντας χέρια και πόδια ενώ «πιπιλά» την θηλή, αποτραβιέται απότομα προς τα πίσω και στην συνέχεια «ορμά» ξανά στο στήθος και επαναλαμβάνει την ίδια ενέργεια πολλές φορές (κάποιοι βλέποντάς τον μου είπαν ότι δεν βρίσκει γάλα και κάνει έτσι).

ευχαριστώ εκ των προτέρων!

pj9gp2.png

Αγλαϊα και λοιπές έμπειρες μανούλες ,καλησπέρα!!!

Δεν έχω πολύ καιρό που είδα το θέμα του επαναγαλακτισμού στο forum και θα ήθελα να μάθω αν μπορώ κι εγώ με κάποιον τρόπο να αυξήσω την παραγωγή μου και να θηλάσω όσο περισσότερο γίνεται.

Έχω ένα αγοράκι 3 μηνών, το οποίο «τρέφεται» κατά κύριο λόγο με ξένο γάλα και αυτό γιατί ο μικρός δεν «έπιασε» καθόλου την θηλή από την αρχή όσο και αν προσπαθούσαμε με τις μαίες στο νοσοκομείο. Συγκεκριμένα είτε αποτραβιόταν, είτε θα είχε την θηλή στο στόμα χωρίς να κάνει καμία θηλαστική κίνηση. Επιπλέον το προσωπικό του νοσοκομείου με συμβούλευε να τον ταΐζω κάθε 3 ώρες για να αποτρέψουμε την εμφάνιση ίκτερου. Όλα τα παραπάνω λοιπόν είχαν σα αποτέλεσμα να ξεκινήσουμε το ξένο γάλα.

Για τις 12 πρώτες μέρες έπινε μόνο ξένο γάλα από το μπιμπερό, εκτός από 3 - 4 φορές είχα αντλήσει ( με το χειροκίνητο της medela 50ml και με το ηλεκτρικό της ίδιας εταιρίας 70 - 100 ml).

Επειδή ήθελα να συνεχίσω την προσπάθεια να τον θηλάσω ζήτησα την βοήθεια μια μαίας, η οποία μου σύστησε να χρησιμοποιήσω ψευδοθηλές και να τον θηλάζω αρχικά για 30 λεπτά πριν το γεύμα από 15 λεπτά σε κάθε στήθος. Στη συνέχεια να του δίνω συμπλήρωμα για να πιει όσο θέλει, εωσότου να μειωθεί η ποσότητα του ξένου γάλατος που λάμβανε.

Αυτό ακολούθησα σε 3 - 4 τα γεύματα την ημέρα. Ευτυχώς, για μεγάλη μου χαρά, ο μικρός θήλαζε με την βοήθεια των ψευδοθηλών, τις οποίες μετά από 2 εβδομάδες περίπου δεν τις ξαναχρησιμοποίησα.

Το συμπλήρωμα όμως που λάμβανε ήταν πολύ, πολλές φορές θήλαζε για μία ώρα και μετά άδειαζε όλο το μπουκάλι που του έδινα!

Η παιδίατρος μου είπε να αλλάξω το πρόγραμμα της μαίας, να τον θηλάζω δηλαδή απεριόριστα και αν δω ότι δεν χορταίνει τότε να του δώσω συμπλήρωμα.

Έτσι έκανα, όμως ο μικρός ήταν συνέχεια στο στήθος. Έπινε, αποκοιμόταν και μετά από 15 λεπτά ξυπνούσε και έκλαιγε. Αυτό γινόταν επί 2 ώρες τουλάχιστον. Όταν του έδωσα το συμπλήρωμα το ήπιε όλο και αποκοιμήθηκε χωρίς να ξυπνήσει.

Μετά από όλα αυτά το συμπέρασμα ήταν ότι δεν έχω πολύ γάλα τελικά.

Έτσι φτάσαμε έως τώρα να το θηλάζω πριν το γεύμα ή ανάμεσα από 2 γεύματα και στη συνέχεια να παίρνει το συμπλήρωμα, το οποίο αισίως τώρα έχει φτάσει μέχρι και 150ml.

Παρακάτω παραθέτω τις απαραίτητες πληροφορίες:

Α. Την εβδομάδα κύησης κατά την οποία γεννήθηκε το βρέφος:

40η εβδομάδα + 1 ημέρα

Β. Το φύλο του βρέφους:

Αγόρι

Γ. Τον τρόπο τοκετού: Φυσιολογικός (ΦΤ) ή Καισαρική (ΚΤ) :

ΦΤ (με πρόκληση τεχνιτών πόνων)

Δ. Το είδος της αναισθησίας αν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία:

Δεν χρησιμοποιήθηκε αναισθησία

Ε. Αν το μωρό εμφάνισε νεογνικό ίκτερο και αν ναι ποια ήταν η μέγιστη τιμή και ποια η ελάχιστη:

Δεν εμφάνισε νεογνικό ίκτερο

Ε. Αν το μωρό νοσηλεύτηκε και για ποιο λόγο.

Δεν νοσηλεύτηκε

1. Όλες οι ζυγίσεις του μωρού με τις ημερομηνίες

11/12/2009 : 2.770 gr (βάρος γέννησης)

14/12/2009 : 2.720 gr (βάρος εξόδου από το μαιευτήριο)

17/12/2009 : 2.800 gr (ζυγαριά παιδιάτρου)

30/12/2009 : 3.530 gr (3 εβδομάδων)

22/01/2010 : 4.790 gr (40 ημερών)

09/02/2010 : 5.720 gr (2 μηνών)

11/03/2010 : 6.880 gr (3 μηνών)

2. Πόσα γεύματα κάνει το μωρό το 24ωρο.

6 (ανά τετράωρο)

3. Σε πόσα από αυτά θηλάζει

5-6

4. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο συμπλήρωμα παίρνει περίπου σε κάθε γεύμα

100ml - 150ml

5. Αν παίρνει συμπλήρωμα, πόσο παίρνει συνολικά το 24ωρο (το υπολογίζετε μετρώντας με ακρίβεια την ποσότητα για ένα 24ωρο):

700 - 750ml

6. Αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο σας παρακαλώ πολύ να γράφετε με ακρίβεια τον τύπο του θήλαστρου και την εταιρεία

mini electric της medela (περιστασιακή χρήση)

7. Αν κάνετε συστηματικές αντλήσεις:

7α. πόσες αντλήσεις κάνετε το 24ωρο

7β. ποιες ώρες αντλείτε και

7γ. πόσο διαρκεί η κάθε άντληση

Δεν κάνω συστηματικές αντλήσεις

8. Πόσες πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο (όχι πόσες γεμίζει, πόσες φορές ουρεί). Αν το μωρό είναι μικρό η ποσότητα των ούρων είναι πολύ μικρή και οι πάνες πολύ απορροφητικές. Αν δεν μπορείτε να καταλάβετε πότε ουρεί, μπορείτε να βάλετε μέσα στην πάνα ένα κομματάκι χαρτί κουζίνας. Αν αυτό βραχεί σημαίνει ότι το παιδί έχει ουρήσει.

Πάνω από 6 (αλλαγή πριν από κάθε γεύμα)

9. Πόσες κενώσεις κάνει το 24ωρο

3-4

10. Συμπληρώστε οποιαδήποτε συμπεριφορά του παιδιού σας νομίζετε ότι θα ήταν χρήσιμη....

Αρχικά τρώει για 2-3 λεπτά λαίμαργα (ακούγονται οι γουλιές) και στη συνέχεια κάνει πολλές θηλαστικές κινήσεις και λίγες κατάποσης. Η δεύτερη φάση διαρκεί περίπου 5 λεπτά. Ύστερα αφήνει την θηλή για να αποκοιμηθεί και ξυπνάει μετά από 15 λεπτά περίπου για να επανέλθει στην δεύτερη φάση.

Υπάρχουν όμως φορές που δυσανασχετεί κουνώντας χέρια και πόδια ενώ «πιπιλά» την θηλή, αποτραβιέται απότομα προς τα πίσω και στην συνέχεια «ορμά» ξανά στο στήθος και επαναλαμβάνει την ίδια ενέργεια πολλές φορές (κάποιοι βλέποντάς τον μου είπαν ότι δεν βρίσκει γάλα και κάνει έτσι).

ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Να σου ζήσει το αγγελούδι σου!!!

καταρχήν να σου πω για το βάρος ότι έχετε διπλασιάσει και με το παραπάνω το βάρος γέννησης 3μηνών όταν αυτό συμβαίνει μέχρι 6.............οπότε super. Τώρα αφού το μωρό δεν είχε τη δυνατότητα να τραφεί σωστά δεν μπορούσες να αποφύγεις το ξένο μόνο που αν σε είχαν ενημερώσει σωστά μπορούσες να κάνεις χρήση νοσοκομειακού θηλάστρου και έτσι το μωρό να πίνει το δυνατόν περισσότερο μητρικό γάλα και το στήθος να δέχεται το μέγιστο ερέθισμα για να φτιάξει η παραγωγή σου. Το συμπλήρωμα ξένου γάλακτος είναι αρκετό. Σίγουρα θα χρειαστείς ένα νοσοκομειακό θήλαστρο για να κάνεις αντλήσεις και έτσι να δώσεις ερέθισμα για αύξηση παραγωγής. Είναι δύσκολο να το κάνει αυτό το μωρό από μόνο του γιατί δεν μπορεί να παραμείνει στο στήθος πιό πολύ ώρα από αυτήν που είναι τώρα. Άρα θα σου έλεγα να βάζεις το μωρό στο στήθος όπως κάνεις και τώρα και μόλις τελειώνεις να κάνεις άντληση με το θήλαστρο. Οι αντλήσεις θα πρέπει να είναι 8Χ13 λεπτά ή 10 Χ 10λεπτά.(δες και τα πρώτα ποστ της Αγλαΐας .Αν έχω καταλάβει σωστά το μωρό κοιμάται τη νύχτα οπότε είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει μια άντληση μεταξύ 12-6 00 έστω και μικρή αν δεν αντέχεις....Αρχικά δεν σε ενδιαφέρει να βγάζεις ποσότητες δηλ. αν υπάρχει άντληση και δεν βλέπεις γάλα δεν απογοητεύεσαι γιατί προς το παρόν σε ενδιαφέρει το ερέθισμα που παίρνει το στήθος. Σιγά σιγά θα έρθει και το γάλα. Ξεκινάς και βλέπουμε στην πορεία . Όσο αυξάνεται το γάλα σου θα μπορείς να επιμένεις παραπάνω στο στήθος και να κόβεις λίγο λίγο το ξένο.....να θυμάσαι πάντα ότι όπου υπάρχει λίγο γάλα μπορεί να υπάρχει και πολύ ..... επίσης όσο πιο πολύ θηλάζεις/ αντλείς τόσο πιο πολύ γάλα..... αυτά μόνο και μένει να προσαρμόσεις στο πρόγραμμά σου τα υπόλοιπα. Για πιο γρήγορα αποτελέσματα θα μπορούσες να σκεφτείς και κάποιο συμπλήρωμα αύξησης γάλακτος αλλά εγώ θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις με αντλήσεις και σε δυο εβδομάδες ανάλλαγα τα αποτελέσματα βλέπουμε πως συνεχίζουμε.....

Σ΄ευχαριστώ πολύ Κριστίνα για την άμμεση απάντησή σου.

Το βράδυ δυστυχώς δεν κοιμόμαστε πριν τις 2:30 (καμιά φορά και 4:00 :-(). Το πρόγραμμα που έχουμε στο φαγητό μέχρι στιγμής είναι 2:00, 6:00, 10:00, 14:00, 18:00, 22:00, οπότε θα χρειστεί να αντλώ και κάπου ενδιάμεσα.

pj9gp2.png

Σ΄ευχαριστώ πολύ Κριστίνα για την άμμεση απάντησή σου.

Το βράδυ δυστυχώς δεν κοιμόμαστε πριν τις 2:30 (καμιά φορά και 4:00 :-(). Το πρόγραμμα που έχουμε στο φαγητό μέχρι στιγμής είναι 2:00, 6:00, 10:00, 14:00, 18:00, 22:00, οπότε θα χρειστεί να αντλώ και κάπου ενδιάμεσα.

από τις 22 00 εως 2 30 δεν δίνεις ούτε στήθος ούτε μπουκάλι?

από τις 22 00 εως 2 30 δεν δίνεις ούτε στήθος ούτε μπουκάλι?

Γράψε λάθος τώρα είδα ότι γράφεις 2 . νομίζω ότι πρέπει να πυκνώσεις τα γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας και να έχουν απόσταση μεταξύ τους 2 με 3ώρες μαξ. Μπορείς να δοκιμάσεις να δίνεις πχ. 10-15μλ λιγότερο ξένο.... και στο 2ώρο μαξ 3ώρο ξεκινάς με στήθος και συμπληρώνεις με μπουκάλι.....π.χ

6 00

8 30

10 30 1100

1300 13 30

16 00

18 00

20 00

22 00

ενδεικτικά τα γράφω για να έχεις περίπου 8 θηλασμούς..... τώρα εσύ μπορείς να το προσαρμόσεις καλύτερα γνωρίζοντας και τι ύπνο κάνει το μωρό. (έτσι θα έχεις και 8 αντλήσεις μόλις τελειώνεις θηλασμό) αν το μωρό τρώει συχνότερα εντώς της ημέρας ίσως κοιμηθεί καλύτερα το βράδυ το 2 μου φαίνεται βάρβαρο για σένα......

Κοριτσια ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες! Νομιζω οτι σημερα πηγαμε λιγο καλυτερα. Για τις πληγωμενες θηλες εβαζα συνεχεια Purelan και καπως βελτιωθηκε η κατασταση (ποναω λιγοτερο). Διαβασα και σε αλλο τοπικ για τις ψευδοθηλες. Λετε να βοηθησουν? Ελεγα να τις χρησιμοποιησω μεχρι να περασουν οι πληγες.

Για το αν τρεφεται αρκετα, πιστευω πως ναι, γιατι κανει κακακια του αρκετες φορες το 24ωρο και εχω γαλα σιγουρα, αφου θηλαζει κανα 20 λεπτο και νιωθω οτι καταπινει. Αυτο που με προβληματισε ειναι οτι χτες κοιμηθηκε κανα 6ωρο σερι και γενικα κοιμαται αρκετα. Σημερα πανω απο τις 4 ωρες προσπαθουσα σιγα σιγα να την ξυπναω. Μηπως να επαιρνα και τα χαπακια με τη μαγια μπιρας για αυξηση του γαλακτος? Μηπως τρεχει πιο πολυ και δεν αναγκαζεται να δαγκωνει για να βγει το γαλα...

Κοριτσια ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες! Νομιζω οτι σημερα πηγαμε λιγο καλυτερα. Για τις πληγωμενες θηλες εβαζα συνεχεια Purelan και καπως βελτιωθηκε η κατασταση (ποναω λιγοτερο). Διαβασα και σε αλλο τοπικ για τις ψευδοθηλες. Λετε να βοηθησουν? Ελεγα να τις χρησιμοποιησω μεχρι να περασουν οι πληγες.

Για το αν τρεφεται αρκετα, πιστευω πως ναι, γιατι κανει κακακια του αρκετες φορες το 24ωρο και εχω γαλα σιγουρα, αφου θηλαζει κανα 20 λεπτο και νιωθω οτι καταπινει. Αυτο που με προβληματισε ειναι οτι χτες κοιμηθηκε κανα 6ωρο σερι και γενικα κοιμαται αρκετα. Σημερα πανω απο τις 4 ωρες προσπαθουσα σιγα σιγα να την ξυπναω. Μηπως να επαιρνα και τα χαπακια με τη μαγια μπιρας για αυξηση του γαλακτος? Μηπως τρεχει πιο πολυ και δεν αναγκαζεται να δαγκωνει για να βγει το γαλα...

Εμενα με ειχαν βοηθησει οι ψευδοθηλες, αλλα τις χρησιμοποιουσα για να ανακουφιστω μονο σε εναν το πολυ δυο θηλασμους ημερησιως και για να μη συνηθισει το μωρο, αλλα και για να συνηθισει λιγο το στηθος.

Εγω λεω να μην παρεις κανενα χαπακι για να αυξησεις την παραγωγη αφου το μωρο τρεφεται κανονικα.

Οσο για το ξυπνημα, προσωπικα ειμαι απο αυτες που υποστηριζουν οτι εαν το μωρο παιρνει κανονικα βαρος και λερωνει κανονικα πανες, ειναι απλως αμαρτια να το ξυπναμε.

Για να κοιμαται το εχει αναγκη. Ο υπνος στα μωρα ειναι εξισου βασικος με την τροφη.

Μονο αν δει καποια προβλημα στο βαρος ή στις πανες, ειναι σωστο να ξυπναει και να ταιζει με το ζορι το μωρο.

Καλο ειναι να μην υποθετουμε προκαταβολικα οτι το μωρο μας ανηκει σε αυτο το μικρο ποσοστο μωρων που δεν ζητανε και υποσιτιζονται, εαν δεν υπαρχουν τετοια σημαδια.

Ο θηλασμος πρεπει να ειναι ανεμποδιστος και να ακολουθει τις αναγκες του μωρου και οχι τα δικα μας αγχη.

Ενα νωθρο μωρο που κινδυνευει απο υποσιτισμο και πρεπει να το ξυπναμε εχει και αλλα σημαδια εκτος απο το να κοιμαται 4 ή και 6 ωρες.

Δε λερωνει πανες, δεν παιρνει βαρος, ειναι γενικα πολυ ηρεμο και απαθες κλπ.

Μην αγχωνεσαι προκαταβολικα και μην προβαινεις σε ληψη περιττων μετρων.

Αν σου προκληθει υπερπαραγωγη, τοτε θα εχεις προκαλεσει νεο προβλημα στο μωρο και τον εαυτο σου.

k9Tap3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...