Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπαθεια για αποκλειστικο θηλασμο

Recommended Posts

Kι όμως είναι. Για μερικά μωρά είναι αδύνατο να πιάσουν σωστά. Πολύ συχνά η οστεοπαθητική βοηθάει αλλά όχι πάντα.

Το πρόβλημα είναι εύκολο να λυθεί μόνο όταν η μητέρα δεν τοποθετεί σωστά το μωρό. Αν η μητέρα γνωρίζει τη σωστή τοποθέτηση αλλά το μωρό δεν μπορεί να πιάσει σωστά τη θηλή, τότε είναι δύσκολο πρόβλημα.

Μερικά μωρά τα καταφέρνουν με κάποια εκπαίδευση αλλά τα περισσότερα χρειάζονται και τη βοήθεια του οστεοπαθητικού. Κάποια δεν τα καταφέρνουν ούτε μετά τη βοήθεια.

Θα σου στείλω και πμ.

Αγλαια καλημέρα!

Πως ακριβως βοηθαει ο οστεοπαθητικος?Οταν το παιδι βγαζει τη θηλη εξω εξω? Η διαφορα που ειδα εγω ειναι οτι μαλακωσε την πιεση αυτη που ασκουσε. Τα μπιμπερο τα κοψαμε και την πιπιλα δε τη θελει. Το στθθος ομως το πιανει συχνα σαν μπιμπερο

Διαφωτισε κ μενα αν μπορεις . Σε υπερευχαριστω

JBePp2.png?qDX8aAa3

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

κοριτσακι μου αν το μωρο σου πειναει εστω κ αν περασε λιγος χρονος ξαναδωστου να θηλασει.Περιπου τις 6 πρωτες εβδομαδες το μωρακι σου θα τρωει ακαταστατα σε συχνοτητα κ διαρκεια για αυτο κ ειναι οι πιο δυσκολες μερες κ συ δεν πρεπει να ανχωνεσαι..Βαζοντας ξενο γαλα αρχιζει η αποτυχια του θηλασμου.Απλα φροντισε να τρωει σωστα απο τη θηλαια αλω και οχι να πιπιλιζει απλα τη θηλη γιατι θηλασμος που διαρκει παρα πολυ χρονο ειναι θηλασμος σε οχι σωστη θεση. Μολις τρωει να το κρατας αγκαλια για να ρευτει τριβοντας του απαλα τη πλατουλα και μετα να το βαζεις μπρουμητα στο κρεβατακι του χωρις μαξιλαρι με το κεφαλακι στο πλαι.

μεχρι τη μεση της παραγραφου συμφωνω!

διαφωνω σε αυτο: γιατι θηλασμος που διαρκει παρα πολυ χρονο ειναι θηλασμος σε οχι σωστη θεση.

γτ το λες αυτο?:confused:

τους 1ους μηνες το μωρο μπορει να θηλαζει 23 ωρες το 24ωρο χωρις αυτο να σημαινει οτι θηλαζει σε λαθος σταση ή οτι κατι παει λαθος!

ακομα δεν υπαρχει κανενας λογος να βαλεις ενα τοσο μικρο μωρο μπρουμυτα:eek::-o.....

προσοχη!!!!ενα μωρακι 35 ημερων δεν εχει δυναμη συνηθως να ελεγξει το κεφαλακι του....μην το αφησεις σε αυτη τη σταση ειδικα χωρις να εισαι διπλα του!

η σταση υπνου που ενδεικνυται ειναι η υπτια(ανασκελα!)

κ το κεφαλακι στο πλαι!

zuQwp3.png

ωραια ας προσπαθήσω εδω λοιπον....

αγλαια- βασικα ειμαι παρα πολυ μπερδεμένη, φαντάσου δυσκολεύομαι να σου πω πιο ειναι το πρόβλημα.

να τα παρω απο την αρχη,

γέννησα 15.2 με καισαρική κ ολική την κόρη μου 2650.

αντιμετωπίσαμε πρόβλημα απο την πρωτη μερα.

η μικρη δεν επιανε θυλη μια κ εχω μικρες,μεσα στη ζαλαδα μου καποια μαια στο λυτω μου εφερε θυλες σιλικονης και η μικρη τα καταφερνε καλυτερα.

ΑΛΛα θυλαζε για 5 λεπτα κ τη επερνε ο υπνος.καναμε τα παντα για να την ξυπναμε αλλα αυτη τιποτα.το αποτέλεσμα να μην μπορω να καταλαβω ποσο και αν έτρωγε.

ζήτησα απο τις μαιες να μην της δίνουν ξενο για να πεινάει κ να τρώει απο το δικο μου,

αλλα η μπεμπα μου απ οτι μου ειπε η παιδιατρος έπεφτε σε λήθαργο απο την πείνα.ουτε εκλεγε ουτε ξύπναγε ουτε έτρωγε.μου έφεραν θηλαστώ και εβγαλα σε 40 λεπτα 10μλ γαλα.η παιδιατρος μου ειπε συγκεκριμενα- ειμαι υπερ του θυλασμου αλλα πρώτα απ ολα υπερ του παιδιού και μου σύστησε να του δινω συμπλήρωμα ξενο να παρει τα πανω της.ετσι κ εκανα.

εν το μεταξυ μεχρι να φυγουμε απο το λυτω η μικρη εχασε 270 γρ.

πριν 1 εβδομαδα ακριβως ηρθαμε σπιτι και αποφάσισα να της δινω μονο δικο μου.

ετσι κι έκανα,αλλα η μικρη ενω την ημέρα κοιμόταν το βράδυ μας ειχε στο πόδι με αποτέλεσμα να την εχω για ωρες στο στήθος και να ταλαιπωρούμαστε αφάνταστα.

κατάλαβα οτι πειναει και άρχισα παλι το συμπλήρωμα,η μικρή ηρέμησε.

ηρθε ο παιδίατρος σπιτι πριν 3 μερες και την ζύγισε ηταν 2440 ειχε πάρει δηλ.60γρ.το βρηκε οριακά προς τα κάτω.

εκείνη την μερα το στήθος μου ηταν πρησμένο , σκληρό και πόναγε αφάνταστα.

ο παιδίατρος μου ειπε να βάζω την μικρή στο στήθος να τρώει και μετα να βγάζω το υπόλοιπο γάλα με θήλαστρο και να της το δίνω και αν πεινάει να της δινω κ λιγο ξένο.

μου δάνεισαν το mini electric της medela εβγαλα 50 γρ.και μετά ξαφνικά το στήθος μου ξεφούσκωσε και άδειασε η μικρή εκνευριζόταν κ έκλαιγε με το θήλαστρο εβγαλα 15 γρ.

άντε παλι ξένο φουλ...

πλακώθηκα στα νερά κ στις σούπες κ στα ζεστά μπάνια.

το στήθος μου φαινετε καλύτερα,χτες εβγαλα 60 γρ.

το θήλαστρο ομως μου ερεθίζει τις ρώγες και φαινετε να μην δουλεύει καλα..

σήμερα νοίκιασα το shymphony και θα μου το φέρουν το βραδακι.

ελπίζω να εκανα καλά..

το στήθος μου φαινετε πιο γεμάτο αλλα η μικρή δεν δείχνει να τρώει καλά την βαζω στο κρεβάτι της και κλαιει και της δίνω συμπλήρωμα.τι κανω σε αυτη την περίπτωση?τι κανω οταν σταματάει να πίνει απο το στηθος και οταν την ακουμπάω στο κρεβάτι της κλαίει??

το θέμα ειναι οτι θελω να θηλάσω αλλά ειμαι τόσο μπερδεμένη δεν ξερω πιο ειναι το πρόβλημα και δεν ξερω ειλικρινά πια πορεία να ακολουθήσω.

γιατι δεν μου απανταει η αγλαια?

2 πράγματα είναι άπειρα: το Σύμπαν και η ανθρώπινη ηλιθιότητα·Για το πρώτο δεν είμαι και τόσο σίγουρος...

Albert Einstein

good luck καλησπέρα. και εγώ ταλαιπωρήθηκα πάρα πολύ με το μπεμπη μου όσον αφορά την αλλεργία. και να φανταστείς ότι στην αρχή με την παιδιατρο κόψαμε σχεδόν ολα τα τρόφιμα για περίπου ένα με δύο μήνες περίπου. πρωινό έτρωγα δυο μήλα, από φρούτα μόνο μήλα και αχλάδια, από λαχανικά μόνο καρότα και κολοκυθάκια ααα και πατάτες, και από κυρίως φαγητό μόνο μακαρόνια, ρύζι, κοτόπουλο και λίγο μοσχάρι!!! μόλις είδαμε ότι το παιδί πάει καλύτερα σιγά σιγά προσθέταμε τροφές και τώρα έχω φτάσει σε σημείο που τρώω σχεδόν τα πάντα εκτός από γαλακτοκομικά.

το μυστικό για να αντέξεις όλη αυτή τη δοκιμασία είναι να κοιτάς το μικρό θαύμα που έχεις στην αγκαλιά σου και να του υποσχεθείς ότι θα κάνεις τα πάντα γιαυτό. πίστεψέ με πιάνει. αφού έπιασε σε μένα, όπου ολοι πέσανε πάνω μου να σταματήσω να θηλάζω και μου πιπιλίζανε το μυαλό, θα πιάσει και σε σένα. εμενα είναι 5 1/2 μηνών και μέχρι πριν 2 βδομάδες έτρωγε αποκλειστικά δικό μου γάλα. επειτα απο λάθος χειρισμούς δικους μου (λάθος θήλαστρο δυστυχώς) αναγκάστηκα να δώσω ξένο γάλα. αλλά επειτα απο την βοηθεια καποιον κοριτσιών εδώ (να είναι καλά) θεωρώ ότι είναι ζήτημα ημερών να σταματήσω το συμπληρωμα.

Μην σταματάς με τίποτα αυτήν την προσπάθεια....σκέψου μόνο το μικρούλη σου και τίποτε άλλο!!!!!!!!

Διαφημίσεις

πω πω δεν το ειχα δει!

να σας πω κ νεότερα.. μίλησα με μια σύμβουλο την παρασκευή δηλ.πριν 5 μερες.

μου ειπε οτι το μωρο διχνει σημάδια σύγχυση θηλών και να κοψω εντελώς το μπουκάλι γιατι εχει μπερδευτεί.θα μου πάρει ειπε 3-4 μερες για να προσαρμοστεί και αν θέλει συμπλήρωμα βεβαίως να του δώσω αλλα με σύριγγα η καπάκι και να την βοηθήσω με συμπιέσεις κ εναλαξ στήθος.

οι συμπιέσεις η αλήθεια ειναι δεν ειδα να εχουν αποτέλεσμα.

ζύγισα χτες την μικρή μετα απο μια εβδομάδα και εχει πάρει 90 γρ. πολύ λιγο δεν ειναι? νομίζω οτι δεν τρωει καθόλου καλα.η μικρή πεινάει κ ολο κλαίει.με την σύριγγα εκνευρίζετε κ κλίνει το στόμα και φτύνει το γαλα.

χτες βραδι δεν αντεξα αλλο και της έδωσα μπουκάλι με δικο μου γαλα που ειχα βγαλει με το θήλαστρο,

καταβρόχθισε το περιεχόμενο κ κοιμήθηκε.

εν το μεταξύ εχει κ κολικους και μπερδευομαι ποτε ποναει κ ποτε παειναει.

ειμαι να σκάσω,δεν αντέχω αλλο μου εχουν σπάσει τα νεύρα.δεν θα αντέξω πολυ ακομα.

σύμβουλος δεν νομιζω να μπορεί να έρθει εδω,μενω σε νησι.

2 πράγματα είναι άπειρα: το Σύμπαν και η ανθρώπινη ηλιθιότητα·Για το πρώτο δεν είμαι και τόσο σίγουρος...

Albert Einstein

πω πω δεν το ειχα δει!

μου ειπε οτι το μωρο διχνει σημάδια σύγχυση θηλών και να κοψω εντελώς το μπουκάλι γιατι εχει μπερδευτεί.θα μου πάρει ειπε 3-4 μερες για να προσαρμοστεί και αν θέλει συμπλήρωμα βεβαίως να του δώσω αλλα με σύριγγα η καπάκι και να την βοηθήσω με συμπιέσεις κ εναλαξ στήθος.

ζύγισα χτες την μικρή μετα απο μια εβδομάδα και εχει πάρει 90 γρ. πολύ λιγο δεν ειναι? νομίζω οτι δεν τρωει καθόλου καλα.η μικρή πεινάει κ ολο κλαίει.με την σύριγγα εκνευρίζετε κ κλίνει το στόμα και φτύνει το γαλα.

χτες βραδι δεν αντεξα αλλο και της έδωσα μπουκάλι με δικο μου γαλα που ειχα βγαλει με το θήλαστρο,

ειμαι να σκάσω,δεν αντέχω αλλο μου εχουν σπάσει τα νεύρα.δεν θα αντέξω πολυ ακομα.

http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=23962

απάντησε στις πιο πάνω ερωτήσεις για να έχουμε πιο συγκεντρωμένη εικόνα κυρίως γράψε τις ζυγίσεις με τις ημερομηνίες τους και πόσες πάνες λερώνει το μωρό. τα κακά τι χρώμα έχουν?

Αγλαια καλημέρα!

Πως ακριβως βοηθαει ο οστεοπαθητικος?Οταν το παιδι βγαζει τη θηλη εξω εξω? Η διαφορα που ειδα εγω ειναι οτι μαλακωσε την πιεση αυτη που ασκουσε. Τα μπιμπερο τα κοψαμε και την πιπιλα δε τη θελει. Το στθθος ομως το πιανει συχνα σαν μπιμπερο

Ακριβώς το ίδιο ισχύει και σε μένα. Φαίνεται ότι πέσαμε στην περίπτωση!

Πιστεύω ότι έχεις δίκιο, αφού το παιδί παίρνει βάρος, τα υπόλοιπα είναι περιττά.

Β.Α.Γ.Γ.2009

πω πω δεν το ειχα δει!

Επέτρεψε μου να εκφράσω την ανησυχία μου και να σου πω το εξής. Το μωρό είναι πολύ μικρό και δεν τρέφεται καλά (αν και τελική άποψη θα έχουμε όταν απαντήσεις στις ερωτήσεις). Κανονικά χάνουν τις πρώτες 3-4 μέρες από 5-7% του βάρους γέννησης το οποίο σε δύο εβδομάδες πρέπει να ανακτήσουν. Ειδικά όταν μιλάμε για ένα μωρό που δεν νοσηλεύτηκε ή δεν είχε κάποια άλλη επιπλοκή. Από εκεί και πέρα το βάρος πρέπει να είναι 155-241 γρ την εβδομάδα. Επίσης οι πάνες πρέπει να είναι 5-6 βρεγμένες (για να καταλάβεις το βάρος της πάνας θα ρήξεις σε μια 45μλ νερό ή 3 κουταλιές της σούπας). Επίσης οι κενώσεις έως 6 εβδομάδων πρέπει να είναι 3-4 σε μέγεθος κέρματος(ας πούμε 2 ευρώ) ή μεγαλύτερες. Μετά από 6 εβδομάδες δεν παρακολουθούμε τόσο τις κενώσεις καθώς τα μωρά που θηλάζουν μπορεί να κάνουν έως 7 μέρες να ενεργηθούν χωρίς αυτό να αποτελεί αιτία ανησυχίας. Οι κενώσεις είναι κίτρινες -μουσταρδί και συνήθως έχουν μέσα άσπρους κόκκους που είναι ένδειξη ότι το μωρό παίρνει και λιπαρό γάλα. Αν είναι πράσινες υπάρχει θέμα. Δεν θα έκοβα το μπουκάλι προς το παρόν. Θα φρόντιζα να ταίσω το μωρό καλά για να πάρει τα πάνω του που είναι και το πρώτο που σε απασχολεί τώρα και μετά αφού δυναμώσει το κόβουμε. Συνέχισε να βάζεις το μωρό στο στήθος και παρακολουθείς τις θηλαστικές κινήσεις που κάνει (κοίτα το πιγούνι του μωρού ότι πάει πρός τα κάτω) . Όταν το μωρό σταματήσει να δείχνει ότι τρώει ή αποκοιμηθεί κάνεις breast compression αν το μωρό δεν θηλάζει βάζεις στο άλλο στήθος. Πάντα δίνεις συμπλήρωμα είτε δικό σου γάλα είτε ξένο σε κάθε γεύμα γιατί τώρα είναι δύσκολο να καταλάβεις αν το μωρό αποκοιμήθηκε λόγω κούρασης ή λόγω του ότι χόρτασε. Αν κατά τη διάρκεια του θηλασμού πονάς σημαίνει ότι το μωρό δεν έχει πιάσει καλά και δεν τρώει καλά. Το στήθος μετά τον θηλασμό πρέπει να είναι μαλακό. Αφού έχεις νοικιάσει το θήλαστρο μετά τον θηλασμό κάνε άντληση για να έχεις δικό σου γάλα να συμπληρώνεις τα γεύματα αλλά και το στήθος να δέχεται αρκετό ερέθισμα για να παράγει γάλα. Τσεκάρεις με τον παιδίατρο ότι το μωρό δεν έχει κοντό χαλινό της γλώσσας. Το μέγεθος της θηλής δεν έχει να κάνει με την επιτυχία θηλασμού το μωρό μπορεί να μην θηλάζει σωστά είτε γιατί από την αρχή δεν μπήκε σωστά στο στήθος και είναι αρκετά αδύναμο να θηλάσει, είτε γιατί έχει κάποιο θέμα το ίδιο. Εύχομαι να είναι η πρώτη περίπτωση γιατί διορθώνεται ευκολότερα.

Αγλαια καλημέρα!

Kάθε περίπτωση είναι μοναδική, δηλαδή δεν υπάρχει ένας και μοναδικός τρόπος για να βοηθήσει και υπάρχει πάντα η πιθανότητα να μην καταφέρει να βοηθήσει.

Αν υπάρχει κάποιο μυικό μπλοκάρισμα, κάτι που συβμαίνει πιο συχνά στις καισαρικές και στους δύσκολους τοκετούς, τότε με 2-3 συνεδρίες μπορεί να το χαλαρώσει έτσι ώστε να μπορεί το μωρό να χρησιμοποιήσει σωστά κάθε μυική ομάδα.

Δυστυχώς μερικές περιπτώσεις δεν βρίσκουν λύση.

Διαφημίσεις

petalouditsa, η ΚΡΙΣΤΙΝΑ με κάλυψε πλήρως, δεν είχα να προσθέσω κάτι.

εγώ θα σου έλεγα να δεις μια σύμβουλο θηλασμού από κοντά για να σε βοηθήσει να βάλεις το μωρό σωστά στο στήθος και να αξιολογήσει τον θηλασμό πριν μπείς στην διαδικασία αντλήσεων. Αν κατόπιν σου πει η σύμβουλος ότι το μωρό για την ώρα δεν μπορεί για τον χ.ψ λόγο να τραφεί σωστά θηλάζοντας και χρειάζεται συμπλήρωμα τότε ναι προχωράς με το θήλαστρο που νοίκιασες. η συζήτηση και μόνο με μια σύμβουλο θα σε βοηθήσει να ξεπερδευτείς λίγο πόσο το να σε στηρίξει από κοντά. σου βάζω τη λίστα συμβούλων.

http://www.thilasmos.net/leaders.html

ο παιδίατρος σου έχει δίκιο ο θηλασμός είναι σημαντικός αλλά πάντα μπαίνει μπροστά η υγεία του παιδιού και όχι το ανάποδο. Αν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα μας λες για να προσπαθήσουμε να σε βοηθήσουμε από δω. Απλά επειδή θεωρώ ότι γνωρίζεις το πως πρέπει να μπεί το μωρό στο στήθος αλλά για κάποιο λόγο το μωρό πιάνει λάθος (αυτό φαίνεται γιατί σε πονάει) και συνεπώς δεν τρέφεται σωστά θεωρώ ότι αξίζει τον κόπο να μιλήσεις με σύμβουλο θηλασμού πρώτα και άμεσα

Επέτρεψε μου να εκφράσω την ανησυχία μου και να σου πω το εξής. Το μωρό είναι πολύ μικρό και δεν τρέφεται καλά (αν και τελική άποψη θα έχουμε όταν απαντήσεις στις ερωτήσεις). Κανονικά χάνουν τις πρώτες 3-4 μέρες από 5-7% του βάρους γέννησης το οποίο σε δύο εβδομάδες πρέπει να ανακτήσουν. Ειδικά όταν μιλάμε για ένα μωρό που δεν νοσηλεύτηκε ή δεν είχε κάποια άλλη επιπλοκή. Από εκεί και πέρα το βάρος πρέπει να είναι 155-241 γρ την εβδομάδα. Επίσης οι πάνες πρέπει να είναι 5-6 βρεγμένες (για να καταλάβεις το βάρος της πάνας θα ρήξεις σε μια 45μλ νερό ή 3 κουταλιές της σούπας). Επίσης οι κενώσεις έως 6 εβδομάδων πρέπει να είναι 3-4 σε μέγεθος κέρματος(ας πούμε 2 ευρώ) ή μεγαλύτερες. Μετά από 6 εβδομάδες δεν παρακολουθούμε τόσο τις κενώσεις καθώς τα μωρά που θηλάζουν μπορεί να κάνουν έως 7 μέρες να ενεργηθούν χωρίς αυτό να αποτελεί αιτία ανησυχίας. Οι κενώσεις είναι κίτρινες -μουσταρδί και συνήθως έχουν μέσα άσπρους κόκκους που είναι ένδειξη ότι το μωρό παίρνει και λιπαρό γάλα. Αν είναι πράσινες υπάρχει θέμα. Δεν θα έκοβα το μπουκάλι προς το παρόν. Θα φρόντιζα να ταίσω το μωρό καλά για να πάρει τα πάνω του που είναι και το πρώτο που σε απασχολεί τώρα και μετά αφού δυναμώσει το κόβουμε. Συνέχισε να βάζεις το μωρό στο στήθος και παρακολουθείς τις θηλαστικές κινήσεις που κάνει (κοίτα το πιγούνι του μωρού ότι πάει πρός τα κάτω) . Όταν το μωρό σταματήσει να δείχνει ότι τρώει ή αποκοιμηθεί κάνεις breast compression αν το μωρό δεν θηλάζει βάζεις στο άλλο στήθος. Πάντα δίνεις συμπλήρωμα είτε δικό σου γάλα είτε ξένο σε κάθε γεύμα γιατί τώρα είναι δύσκολο να καταλάβεις αν το μωρό αποκοιμήθηκε λόγω κούρασης ή λόγω του ότι χόρτασε. Αν κατά τη διάρκεια του θηλασμού πονάς σημαίνει ότι το μωρό δεν έχει πιάσει καλά και δεν τρώει καλά. Το στήθος μετά τον θηλασμό πρέπει να είναι μαλακό. Αφού έχεις νοικιάσει το θήλαστρο μετά τον θηλασμό κάνε άντληση για να έχεις δικό σου γάλα να συμπληρώνεις τα γεύματα αλλά και το στήθος να δέχεται αρκετό ερέθισμα για να παράγει γάλα. Τσεκάρεις με τον παιδίατρο ότι το μωρό δεν έχει κοντό χαλινό της γλώσσας. Το μέγεθος της θηλής δεν έχει να κάνει με την επιτυχία θηλασμού το μωρό μπορεί να μην θηλάζει σωστά είτε γιατί από την αρχή δεν μπήκε σωστά στο στήθος και είναι αρκετά αδύναμο να θηλάσει, είτε γιατί έχει κάποιο θέμα το ίδιο. Εύχομαι να είναι η πρώτη περίπτωση γιατί διορθώνεται ευκολότερα.

Τονίζω απλώς ότι για την ώρα το μωρό ΠΡΕΠΕΙ να παίρνει και ξένο γάλα, με οποιοδήποτε τρόπο, με μπουκάλι ή με σύριγγα. Θα πρέπει να αυξήσει την πρόσληψη βάρους, ενώ παράλληλα εσύ προσπαθείς να αυξήσεις την παραγωγή.

Α-38

β-κοριτσι

γ-κτ

δ-ολικη ναρκωση

ε- ναι 8 - 12.3

1- 15/2= 2650 γεννηση

19/2= 2380

23/2= 2430 παιδιατροσ

2/3 = 2520 δικια μου ζυγαρια

2. 7 γευματα

3. θηλαζει σε ολα

4.συμληρωμα παιρνει αν κλαίει 60γρ. 2-3 φορες την μερα

μηρτικο γαλα.

5.γυρω στα 100-120μλ αναλογα την μερα.

6.symphony medela

7α-2-3, 7β μεσημερι -απογευμα, 7γ 10 λεπτα

9. 4 κενωσεις,χρωμα μουσταρδι

Albert Einstein

petalouditsa, το μωρό σου υποσιτίζεται σοβαρά. Θα πρέπει να πάρει άμεσα συμπλήρωμα σε πολύ μεγαλύτερη ποσότητα. Θα του ετοιμάζεις 90 ml σε κάθε γεύμα και θα προσπαθείς να του τα δίνεις.

Για να κάνεις πρόκληση γαλουχίας θα πρέπει να κάνεις τουλάχιστον 8 αντλησεις το 24ωρο. Αυτό σημαίνει ότι θα προγραμματίζεις 10 αντλήσεις για να σου βγαίνουν 8.

Η μία άντληση θα είναι βραδυνή, μεταξύ 12 τα μεσάνυχτα και 6 το πρωί.

Η κάθε άντληση θα διαρκεί 15 λεπτά σε κάθε στήθος (αν έχεις διπλό σύστημα 15 λεπτά συνολικά) ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΡΟΗ Ή ΟΧΙ.

ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις.

εχω κάποια κενα. σύμφωνα με τα κιλά της μικρης ο παιδίατρος κ η σύμβουλος λενε οτι χρειαζετε 370μλ την ημερα γαλα.

σε 7 γεύματα αν δινω 90μλ μας κανει 630μλ + οτι τρωει απο το στηθος καθε φορα.δεν ειναι πολλα???μπορει το στομαχάκι του να αντέξει τοσο πολυ?

(κατάλαβα καλα οτι πρέπει να τρωει και στηθος πριν το συμληρωμα ετσι?)

το συμπλήρωμα πρεπει να ειναι μόνο ξενο?η να τισ δίνω και δικο μου αν εχω)

χτεσ βραδι που ξαναμίλησα με την σύμβουλο μου ειπε μια χαρα τρώει(συμφονα με τισ κενωσεισ)αλλα με καθε μπουκάλι η προσπάθεια παει πισω και να δοκιμάσω το σωληνάκι..

δυσκολα πραγματα!

εσεις εχετε την ιδια αποψη για το μπουκάλι???τοσο κακο κανει???

Albert Einstein

εχω κάποια κενα. σύμφωνα με τα κιλά της μικρης ο παιδίατρος κ η σύμβουλος λενε οτι χρειαζετε 370μλ την ημερα γαλα.

σε 7 γεύματα αν δινω 90μλ μας κανει 630μλ + οτι τρωει απο το στηθος καθε φορα.δεν ειναι πολλα???μπορει το στομαχάκι του να αντέξει τοσο πολυ?

χτεσ βραδι που ξαναμίλησα με την σύμβουλο μου ειπε μια χαρα τρώει(συμφονα με τισ κενωσεισ)αλλα με καθε μπουκάλι η προσπάθεια παει πισω και να δοκιμάσω το σωληνάκι..

δυσκολα πραγματα!

Το μήνυμα της Αγλαϊας λέει ότι πρέπει να δώσεις άμεσα γάλα με οποιονδήποτε τρόπο είναι πιο αποτελεσματικός. Αν αυτό είναι το μπουκάλι δώσε με το μπουκάλι. Αν είναι η σύριγγα ή το σωληνάκι δώσε με αυτά.

Πρώτα θα θηλάζει και μετά συμπλήρωμα. Αν αντλείς δικό σου δίνεις το δικό σου, αν δεν φτάνει δίνεις ξένο. Αν δώσεις ξένο κάνε 90μλ και δώστα. Το δικό σου θα ήταν κρίμα να το πετάς αν δεν πιει τα 90μλ. Δώσε 50 μλ δικό σου και μετά άλλα 40 μλ ξένο να συμπληρωθούν τα 90μλ.

Μην ανησυχείς προς στιγμή για το μπουκάλι αν δεν μπορείς να δώσεις γάλα αλλιώς, θα το δεις μετά τι θα κάνεις.

Σε μία εβδομάδα θα είστε πολύ καλύτερα.

Διαφημίσεις

δυσκολα πραγματα!

Θα συμπληρώνεις κάθε γεύμα με μπουκάλι ή με δικό σου (αν έχεις) ή ξένο και όσο πιει(εσύ θα ετοιμάζεις 90). Οι βρεγμένες πάνες πρέπει να είναι 5-6 και μέχρι σήμερα θα έπρεπε να είχατε ανακτήσει το βάρος γέννησης. Μόλις τελειώνει το γεύμα θα κάνεις άντληση 10-15 λεπτά και δεν θα κοιτάς αν βγάζεις γάλα ή όχι αρκεί να υπάρχει το ερέθισμα. Μέτρα σε σύνολο στο τέλος της ημέρας πόσο γάλα συμπλήρωμα έχει πιει το μωρό. Ζυγίζεις το μωρό να δεις σημάδια βελτίωσης. Ένα μωρό που δεν τρέφεται καλά δεν θα έχει δύναμη να θηλάσει καλά......Η λύση του μπουκαλιού είναι για να πάρει το μωρό τα πάνω του άμεσα. Όσο θα δυναμώνει θα θηλάζει και πιο αποτελεσματικά. Συνεχίζεις και παρακολουθείς βρεγμένες πάνες και βάρος. Σε μια εβδομάδα αν δεις σημάδια βελτίωσης αρχίζεις να μειώνεις συμπλήρωμα σιγά σιγά .......

Γιατι να μη σας έχω δει νωρίτερα!!!!

Εμένα ο μικρούλης μου γενήθηκε πρόωρα και έμεινε στη κλινική για 4 εβδομάδες. Εγώ με τη βοήθεια θήλαστρου (mini electric) έβγαζα το γάλα μου ακόμα και όταν τον πήραμε σπίτι γιατί δε μου επέτρεπε ο γιατρός επειδή ήταν μικρούλης (2 κιλά). Όταν πήγε 2,5 μου είπε εντάξει αλλά ο μικρός δεν έπιανε το στήθος και έκλαιγε ή δεν έτρωγε ή τον έπαιρνε ο ύπνος. Βέβαια και εγώ δεν ήξερα καθώς το πρώτο μου και δε μου έδειξε και κανείς. Συνέχισα να το βγάζω με το θήλαστρο μέχρι που κόπηκε. Me to prenan to nanHA και το nanI και ΙΙ έκανε εμετούς. Έχει ένα μήνα που σταμάτησε αλλά δεν έχει όρεξη να φάει (είναι 5850 και τρώι 120ml το γεύμα) συνεπώς δε βάζει βάρος. Τώρα ο μικρός είναι 6 μηνών και μας λένε ότι μάλλον είναι αλλεργία στογάλα. Ξεκινήσαμε το neocate το οποίο το πίνει ευτυχώς αλλά θέλω να ρωτήσω μπορώ να κάνω επαναγαλακτισμό;;;

οκ καταλαβα!σορυ που ρωταω τα ιδια αλλα περνάω μια σύγχυση.

αντλήσεις κανουμε μετα απο καθε γευμα?ποτε ειναι η καλύτερη ωρα?

τα γεύματα της μικρής ειναι αρκετά 7 ?

η πρεπει να τα αυξήσω?καθε πόσες ωρες πρεπει να τρώει?

αν κοιμάται την ωρα που πρεπει να φαει την ξυπνάω?

Albert Einstein

οκ καταλαβα!σορυ που ρωταω τα ιδια αλλα περνάω μια σύγχυση.

αντλήσεις κανουμε μετα απο καθε γευμα?ποτε ειναι η καλύτερη ωρα?

τα γεύματα της μικρής ειναι αρκετά 7 ?

η πρεπει να τα αυξήσω?καθε πόσες ωρες πρεπει να τρώει?

αν κοιμάται την ωρα που πρεπει να φαει την ξυπνάω?

καλό είναι να κάνει 8-10γεύματα (οπότε και αντλήσεις κάνεις αντίστοιχα μετά από κάθε γεύμα). για την ώρα δεν παίζει ρόλο τι ώρα αντλείς καθώς ο στόχος είναι να δώσεις ερέθισμα στο στήθος για παραγωγή γάλακτος και όχι απαραίτητα να βγάλεις κάποια ποσότητα(αν βγάζεις τόσο το καλύτερο;)) σου έγραψα να κάνεις άντληση μετά το γεύμα του μωρού για να μην είναι κοντά η άντληση με το επόμενο τάισμα και βρεί τη ροή μειωμένη το μωρό..... δεν υπάρχει ρολόι κάθε πότε πρέπει να τρώει το μωρό. με τα πρώτα σημάδια πείνας (βάζει τα χεράκια στο στόμα, γυρνάει το κεφαλάκι δεξιά αριστερά ανοίγοντας το στόμα...) βάζεις το μωρό στο στήθος, το κλάμα είναι η τελευταία ένδειξη πείνας και το μωρό είναι πολύ εκνευρισμένο και ανυπόμονο.... στην θέση σου δεν θα άφηνα το μωρό πάνω από 3ωρο χωρίς γάλα τουλάχιστον τώρα που έχετε θέμα (άντε τη νύχτα 4 ώρες για να ξεκουράζεσαι και εσύ :))

να ρωτάς ότι θέλεις είναι πολύ καλύτερο απο το να μπερδεύεσαι και να παιδεύεσαι :-);)

Κριστίνα,

Το ότι ένα μωρό βάζει τα χεράκια του στο στόμα είναι πάντα ένδειξη πείνας;:confused:

Γιατί η δικιά μου τα βάζει σχεδόν μετά από κάθε θηλασμό, ενώ μόλις έχει η ίδια αφήσει το στήθος χορτάτη και σίγουρα δεν θέλει άλλο. :?:-)

(Ανακάλυψα πώς να βάζω εικονίδια!):-D

Β.Α.Γ.Γ.2009

Κριστίνα,

Το ότι ένα μωρό βάζει τα χεράκια του στο στόμα είναι πάντα ένδειξη πείνας;:confused:

Γιατί η δικιά μου τα βάζει σχεδόν μετά από κάθε θηλασμό, ενώ μόλις έχει η ίδια αφήσει το στήθος χορτάτη και σίγουρα δεν θέλει άλλο. :?:-)

(Ανακάλυψα πώς να βάζω εικονίδια!):-D

Όχι εσείς μεγαλώσατε βάζετε τα χέρια στο στόμα και για άλλους λόγους .....φουσκώνουν τα ούλα...... γνωρίζει το περιβάλλον .... γενικά ότι πιάσει τώρα στα χέρια θα καταλήξει στο στόμα έτσι αντιλαμβάνονται τα μεγέθη τα σχήματα κλπ:)

ποση ωρα να την αφήνω στο στηθος πριν το συμπλήρωμα?μιση ειναι καλά?

ρωτάω γιατι εχω τραβήξει κατι 2ωρα κ με το που την έβγαζα μετα απο λιγο αφου εκλεγε την ξαναβαζα.

για να εχω ενα οριο..

και κατι ακομα..τα βραδια ξυπνάω στουπα στον ιδρώτα. αλλάζω 2-3 μπλούζες,ξερετε γιατι?

Albert Einstein

ποση ωρα να την αφήνω στο στηθος πριν το συμπλήρωμα?μιση ειναι καλά?

ρωτάω γιατι εχω τραβήξει κατι 2ωρα κ με το που την έβγαζα μετα απο λιγο αφου εκλεγε την ξαναβαζα.

για να εχω ενα οριο..

και κατι ακομα..τα βραδια ξυπνάω στουπα στον ιδρώτα. αλλάζω 2-3 μπλούζες,ξερετε γιατι?

όχι ρολόι, θα κοιτάς το μωρό να κάνει κινήσεις κατάποσης παρακολούθησε τα βίντεο που σου βάζω στο λινκ (εκτός απο οπτικό υλικό θα δεις και κείμενο) το τρίτο μωρό στην σειρά δεν κάνει κινήσης κατάποσης απλά πιπιλάει άρα δεν τρώει. http://www.nbci.ca/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=6&Itemid=13

αν δεις κάτι τέτοιο κάνεις breast compression http://www.kellymom.com/newman/15breast_compression.html

αν πάλι το μωρό δεν θηλάζει αλλά είναι νοθρό το βάζεις στο άλλο στήθος και μετά συμπλήρωμα...

αν το μωρό απλά πιπιλάει και δεν κάνει κινήσης κατάποσης (παρακολουθείς το πηγούνι του) μπορεί να μείνει στο στήθος ώρες χωρίς κανένα αποτέλεσσμα .

δες και αυτό εδώ http://www.kellymom.com/newman/04enough_milk.html

Γιατι να μη σας έχω δει νωρίτερα!!!!

Εμένα ο μικρούλης μου γενήθηκε πρόωρα και έμεινε στη κλινική για 4 εβδομάδες. Εγώ με τη βοήθεια θήλαστρου (mini electric) έβγαζα το γάλα μου ακόμα και όταν τον πήραμε σπίτι γιατί δε μου επέτρεπε ο γιατρός επειδή ήταν μικρούλης (2 κιλά). Όταν πήγε 2,5 μου είπε εντάξει αλλά ο μικρός δεν έπιανε το στήθος και έκλαιγε ή δεν έτρωγε ή τον έπαιρνε ο ύπνος. Βέβαια και εγώ δεν ήξερα καθώς το πρώτο μου και δε μου έδειξε και κανείς. Συνέχισα να το βγάζω με το θήλαστρο μέχρι που κόπηκε. Me to prenan to nanHA και το nanI και ΙΙ έκανε εμετούς. Έχει ένα μήνα που σταμάτησε αλλά δεν έχει όρεξη να φάει (είναι 5850 και τρώι 120ml το γεύμα) συνεπώς δε βάζει βάρος. Τώρα ο μικρός είναι 6 μηνών και μας λένε ότι μάλλον είναι αλλεργία στογάλα. Ξεκινήσαμε το neocate το οποίο το πίνει ευτυχώς αλλά θέλω να ρωτήσω μπορώ να κάνω επαναγαλακτισμό;;;

Γιατί να μη μπορείς – ξεκινάς και βλέπεις. Πρόκληση γαλουχίας μπορούν να κάνουν και μητέρες που δεν έχουν γεννήσει καν (έχουν υιοθετήσει παιδάκι). Το θέμα είναι μέχρι που είσαι έτοιμη να φτάσεις στην προσπάθεια σου γιατί σε καμία περίπτωση δεν είναι εύκολη. Κοιτάς τις πρώτες σελίδες της ενότητας για να δεις τα βασικά. Από κει και πέρα το δύσκολο θα είναι να μπει το μωρό στο στήθος (είναι μεγάλο) και οι διαδικασίες χρονοβόρες και απαιτητικές. Αν υπάρχει στο περιβάλλον σου στήριξη σίγουρα αξίζει τον κόπο αφού υπάρχει και το θέμα της αλλεργίας. Σκέψου το και εδώ είμαστε

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...