Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπαθεια για αποκλειστικο θηλασμο

Recommended Posts

ωραια ας προσπαθήσω εδω λοιπον....

αγλαια- βασικα ειμαι παρα πολυ μπερδεμένη, φαντάσου δυσκολεύομαι να σου πω πιο ειναι το πρόβλημα.

να τα παρω απο την αρχη,

γέννησα 15.2 με καισαρική κ ολική την κόρη μου 2650.

αντιμετωπίσαμε πρόβλημα απο την πρωτη μερα.

η μικρη δεν επιανε θυλη μια κ εχω μικρες,μεσα στη ζαλαδα μου καποια μαια στο λυτω μου εφερε θυλες σιλικονης και η μικρη τα καταφερνε καλυτερα.

ΑΛΛα θυλαζε για 5 λεπτα κ τη επερνε ο υπνος.καναμε τα παντα για να την ξυπναμε αλλα αυτη τιποτα.το αποτέλεσμα να μην μπορω να καταλαβω ποσο και αν έτρωγε.

ζήτησα απο τις μαιες να μην της δίνουν ξενο για να πεινάει κ να τρώει απο το δικο μου,

αλλα η μπεμπα μου απ οτι μου ειπε η παιδιατρος έπεφτε σε λήθαργο απο την πείνα.ουτε εκλεγε ουτε ξύπναγε ουτε έτρωγε.μου έφεραν θηλαστώ και εβγαλα σε 40 λεπτα 10μλ γαλα.η παιδιατρος μου ειπε συγκεκριμενα- ειμαι υπερ του θυλασμου αλλα πρώτα απ ολα υπερ του παιδιού και μου σύστησε να του δινω συμπλήρωμα ξενο να παρει τα πανω της.ετσι κ εκανα.

εν το μεταξυ μεχρι να φυγουμε απο το λυτω η μικρη εχασε 270 γρ.

πριν 1 εβδομαδα ακριβως ηρθαμε σπιτι και αποφάσισα να της δινω μονο δικο μου.

ετσι κι έκανα,αλλα η μικρη ενω την ημέρα κοιμόταν το βράδυ μας ειχε στο πόδι με αποτέλεσμα να την εχω για ωρες στο στήθος και να ταλαιπωρούμαστε αφάνταστα.

κατάλαβα οτι πειναει και άρχισα παλι το συμπλήρωμα,η μικρή ηρέμησε.

ηρθε ο παιδίατρος σπιτι πριν 3 μερες και την ζύγισε ηταν 2440 ειχε πάρει δηλ.60γρ.το βρηκε οριακά προς τα κάτω.

εκείνη την μερα το στήθος μου ηταν πρησμένο , σκληρό και πόναγε αφάνταστα.

ο παιδίατρος μου ειπε να βάζω την μικρή στο στήθος να τρώει και μετα να βγάζω το υπόλοιπο γάλα με θήλαστρο και να της το δίνω και αν πεινάει να της δινω κ λιγο ξένο.

μου δάνεισαν το mini electric της medela εβγαλα 50 γρ.και μετά ξαφνικά το στήθος μου ξεφούσκωσε και άδειασε η μικρή εκνευριζόταν κ έκλαιγε με το θήλαστρο εβγαλα 15 γρ.

άντε παλι ξένο φουλ...

πλακώθηκα στα νερά κ στις σούπες κ στα ζεστά μπάνια.

το στήθος μου φαινετε καλύτερα,χτες εβγαλα 60 γρ.

το θήλαστρο ομως μου ερεθίζει τις ρώγες και φαινετε να μην δουλεύει καλα..

σήμερα νοίκιασα το shymphony και θα μου το φέρουν το βραδακι.

ελπίζω να εκανα καλά..

το στήθος μου φαινετε πιο γεμάτο αλλα η μικρή δεν δείχνει να τρώει καλά την βαζω στο κρεβάτι της και κλαιει και της δίνω συμπλήρωμα.τι κανω σε αυτη την περίπτωση?τι κανω οταν σταματάει να πίνει απο το στηθος και οταν την ακουμπάω στο κρεβάτι της κλαίει??

το θέμα ειναι οτι θελω να θηλάσω αλλά ειμαι τόσο μπερδεμένη δεν ξερω πιο ειναι το πρόβλημα και δεν ξερω ειλικρινά πια πορεία να ακολουθήσω.

εγώ θα σου έλεγα να δεις μια σύμβουλο θηλασμού από κοντά για να σε βοηθήσει να βάλεις το μωρό σωστά στο στήθος και να αξιολογήσει τον θηλασμό πριν μπείς στην διαδικασία αντλήσεων. Αν κατόπιν σου πει η σύμβουλος ότι το μωρό για την ώρα δεν μπορεί για τον χ.ψ λόγο να τραφεί σωστά θηλάζοντας και χρειάζεται συμπλήρωμα τότε ναι προχωράς με το θήλαστρο που νοίκιασες. η συζήτηση και μόνο με μια σύμβουλο θα σε βοηθήσει να ξεπερδευτείς λίγο πόσο το να σε στηρίξει από κοντά. σου βάζω τη λίστα συμβούλων.

http://www.thilasmos.net/leaders.html

ο παιδίατρος σου έχει δίκιο ο θηλασμός είναι σημαντικός αλλά πάντα μπαίνει μπροστά η υγεία του παιδιού και όχι το ανάποδο. Αν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα μας λες για να προσπαθήσουμε να σε βοηθήσουμε από δω. Απλά επειδή θεωρώ ότι γνωρίζεις το πως πρέπει να μπεί το μωρό στο στήθος αλλά για κάποιο λόγο το μωρό πιάνει λάθος (αυτό φαίνεται γιατί σε πονάει) και συνεπώς δεν τρέφεται σωστά θεωρώ ότι αξίζει τον κόπο να μιλήσεις με σύμβουλο θηλασμού πρώτα και άμεσα

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

petalouditsa το θέμα ειναι οτι θελω να θηλάσω αλλά ειμαι τόσο μπερδεμένη δεν ξερω πιο ειναι το πρόβλημα και δεν ξερω ειλικρινά πια πορεία να ακολουθήσω.

Καλό μεσημέρι και από εμένα...

Από προσωπική εμπειρία και μόνο, θα σου έλεγα ότι αυτό που λέει η Κριστίνα για τη σύμβουλο είναι απολύτως σωστό. Πιστεύω ότι θα είχα γλυτώσει τον 1 1/2 ή περίπου 2 μήνες που η μικρούλα μας πήρε ξένο γάλα.

Είχα και εγώ περίπου το ίδιο πρόβλημα με εσένα. Η μικρή γεννήθηκε με καισαρική στο Λητώ 3350. Έχασε αρκετό βάρος με αποτέλεσμα να μπαίνουν μέσα διάφοροι καλοθελητές παιδίατροι και να με βρίζουν (ναι, ναι άκουσα και το περίφημο "καλά, μάνα είσαι εσύ;"), επειδή ήθελα να θηλάσω το μωρό που όμως κοιμόταν συνέχεια. Μετά από 22 μέρες αποκλειστικού θηλασμού και τη μικρή να μην έχει ανακτήσει το βάρος της, αλλά να έχει χάσει κι άλλο ακόμα, πέσαμε δυστυχώς στο ξένο. Η παιδίατρος παρόλο που με διαβεβαίωνε ότι ήταν υπέρ του θηλασμού και ότι τα παιδιά της τα είχε θηλάσει, δε μου είπε καν τί να κάνω για να συνεχίσω το θηλασμό. (και ούτε καν αυτή είναι η δουλειά της βέβαια...)

Πήρα την απόφαση για επαναγαλακτισμό, αφού έκανα αντλήσεις περίπου για 2 μήνες με εντελώς ακατάλληλο θήλαστρο και με σημάδια ιδιαίτερης καταπόνησης στις θηλές μου. Σου το λέω λοιπόν για να μην απογοητευτείς!!! Συνέχισε την προσπάθειά σου... Θυμάμαι που έλεγα εδώ στις συναγωνίστριες μετά από 15 μέρες νοσοκομεικού θήλαστρου "παιδιά η παραγωγή μου δεν έχει αυξηθεί, δεν μπορώ να καλύψω τις ανάγκες του παιδιού". Μην αγχώνεσαι, σκέψου ότι κάνεις το καλύτερο για το παιδάκι σου!

Εμείς συνεχίζουμε με τη μικρούλα ακόμα, με αντλήσεις και θηλασμό, είναι πλέον 8 1/2 μηνών και κάθε φορά που πάμε στην παιδίατρο μας κοιτάζει εκστατικά... Ναι, δεν συνεργάζεται πάντα, ναι μερικές φορές κοιμάται ακομα στο στήθος... αλλά τι να κάνουμε... Έτσι είναι η μικρούλα μας...

Να σου ζήσει το μωράκι σου και κουράγιο για την προσπάθειά σου... Είμαι σίγουρη ότι αρκετές κοπέλες, πολύ πιο έμπειρες και με καλύτερες συμβουλές από τις δικές μου θα σε βοηθήσουν εδώ!

Καλό απόγευμα και καλή δύναμη!

Καλησπέρα και πάλι!

Μέσα στην όλη συζήτηση περί μη συνεργάσιμων μωρών, θέλω να ρωτήσω κι εγώ το εξής.

Ενώ μέχρι χθες, η μικρή (3 μηνών την άλλη Τετάρτη) γινόταν νευρική μετά από περίπου 10 λεπτά θηλασμού, όταν δηλαδή μειωνόταν η ροή, από σήμερα το πρωί από την αρχή κουνάει το κεφάλι της δεξιά-αριστερά και μπαινοβγαίνει στο στήθος συνεχώς, με αποτέλεσμα να με πονάει και η ίδια να δυσφορεί και να κλαίει.

Είναι φυσιολογικό αυτό ή άλλο ένα πρόβλημα να αντιμετωπίσω; Δεν μου φτάνει ο αγώνας του επαναγαλακτισμού...

Β.Α.Γ.Γ.2009

κουνάει το κεφάλι της δεξιά-αριστερά και μπαινοβγαίνει στο στήθος συνεχώς, με αποτέλεσμα να με πονάει και η ίδια να δυσφορεί και να κλαίει.

αυτο το κανει κ εμενα..

2 πράγματα είναι άπειρα: το Σύμπαν και η ανθρώπινη ηλιθιότητα·Για το πρώτο δεν είμαι και τόσο σίγουρος...

Albert Einstein

εγώ θα σου έλεγα να δεις μια σύμβουλο θηλασμού από κοντά για να σε βοηθήσει να βάλεις το μωρό σωστά στο στήθος και να αξιολογήσει τον θηλασμό πριν μπείς στην διαδικασία αντλήσεων. Αν κατόπιν σου πει η σύμβουλος ότι το μωρό για την ώρα δεν μπορεί για τον χ.ψ λόγο να τραφεί σωστά θηλάζοντας και χρειάζεται συμπλήρωμα τότε ναι προχωράς με το θήλαστρο που νοίκιασες. η συζήτηση και μόνο με μια σύμβουλο θα σε βοηθήσει να ξεπερδευτείς λίγο πόσο το να σε στηρίξει από κοντά. σου βάζω τη λίστα συμβούλων.

http://www.thilasmos.net/leaders.html

ο παιδίατρος σου έχει δίκιο ο θηλασμός είναι σημαντικός αλλά πάντα μπαίνει μπροστά η υγεία του παιδιού και όχι το ανάποδο. Αν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα μας λες για να προσπαθήσουμε να σε βοηθήσουμε από δω. Απλά επειδή θεωρώ ότι γνωρίζεις το πως πρέπει να μπεί το μωρό στο στήθος αλλά για κάποιο λόγο το μωρό πιάνει λάθος (αυτό φαίνεται γιατί σε πονάει) και συνεπώς δεν τρέφεται σωστά θεωρώ ότι αξίζει τον κόπο να μιλήσεις με σύμβουλο θηλασμού πρώτα και άμεσα

Κριστίνα, με κάλυψες πλήρως.

Νομίζω ότι το μωρό δεν θηλάζει ικανοποιητικά. Σε αυτή την περίπτωση πρέπει κάποιος σύμβουλος να αξιολογήσει το θηλασμό από κοντά. Μπορεί να συστήσει επίσκεψη σε οστεοπαθητικό ή μπορεί να συστήσει για λίγες μέρες θήλαστρο μέχρι το μωρό να ανταποκριθεί καλύτερα ή κάτι άλλο.

Δυστυχώς το 10% περίπου των μωρών δεν θηλάζει καλά και αυτό από μόνο του είναι αρκετό για να υποχωρήσει η γαλουχία.

Διαφημίσεις

Καλησπέρα και πάλι!

Μέσα στην όλη συζήτηση περί μη συνεργάσιμων μωρών, θέλω να ρωτήσω κι εγώ το εξής.

Ενώ μέχρι χθες, η μικρή (3 μηνών την άλλη Τετάρτη) γινόταν νευρική μετά από περίπου 10 λεπτά θηλασμού, όταν δηλαδή μειωνόταν η ροή, από σήμερα το πρωί από την αρχή κουνάει το κεφάλι της δεξιά-αριστερά και μπαινοβγαίνει στο στήθος συνεχώς, με αποτέλεσμα να με πονάει και η ίδια να δυσφορεί και να κλαίει.

Είναι φυσιολογικό αυτό ή άλλο ένα πρόβλημα να αντιμετωπίσω; Δεν μου φτάνει ο αγώνας του επαναγαλακτισμού...

Καλημέρα!

Συγγνώμη που επιμένω αλλά έχω απελπιστεί.

Μήπως έχετε κάποια ιδέα; Είναι 5 το πρωί και δεν κάθεται ούτε στο στήθος, ούτε θέλει μπιμπερό αλλά πεινάει και κλαίει. Τι να κάνω;

Υπάρχει περίπτωση να μην θέλει πλέον να θηλάσει;

Β.Α.Γ.Γ.2009

Δεν μπορώ να δώσω συμβουλές γιατί δεν είμαι ειδικήόμως να παραθέσω την εμπειρία μου για να δώσω κουράγιο.

Τώρα το μωρουλίνι μου είναι 4 μηνών και θηλάζουμε αποκλειστικά από τις 17 Ιανουαρίου. Ο επαναγαλακτισμός πέτυχε και είναι εφικτός.

Χρειάζεται υπομονή και επιμονή. Αργά ή γρήγορα όλα φτιάχνουν.

Ευχαριστώ και πάλι όλους στο φορουμ για τη στήριξη και ιδιαίτερα την Κριστίνα που πάντα απαντάει (και φυσικά την Αγλαία για τις τεκμηριωμένες απαντήσεις της).

0A53p3.png

oC8dp2.png

Καλημέρα!

Συγγνώμη που επιμένω αλλά έχω απελπιστεί.

Μήπως έχετε κάποια ιδέα; Είναι 5 το πρωί και δεν κάθεται ούτε στο στήθος, ούτε θέλει μπιμπερό αλλά πεινάει και κλαίει. Τι να κάνω;

Υπάρχει περίπτωση να μην θέλει πλέον να θηλάσει;

Έχω τη αίσθηση ότι το μωρό μπερδεύεται με το μπουκάλι. Προσπάθησε όσο γίνεται το μπουκάλι να το δίνει κάποιος άλλος και εσύ μόνο να το θηλάζεις. Το μωρό δεν είναι σε θέση να καταλάβει γιατί άλλες ώρες δίνεις στήθος και μετά του το στερείς και δίνεις μπουκάλι. Πως είστε σήμερα? Υπάρχει κάτι που άλλαξε για να έχεις τέτοια αντίδραση? Αν το μωρό δεν ηρεμεί για να το θηλάσεις φύγε για λίγο από το σπίτι και άσε τον άντρα σου ή όποιον άλλο να ταίσει το μωρό. Αφού φαει και ηρεμήσει εσύ με ψυχραιμία μετά προσπαθείς να δεις τι γίνεται. Δυστυχώς εμείς δεν σας βλέπουμε οπότε είναι πολύ δύσκολο να καταλάβουμε το γιατί. Μπορεί να είναι εντελώς τυχαίο μπορεί να είναι και χίλια δυο πράγματα. Με την σύμβουλο που σας ξέρει μίλησες τι είπε? http://www.kellymom.com/bf/concerns/baby/fussy-while-nursing.html επίσης και αυτό http://www.kellymom.com/bf/concerns/baby/back-to-breast.html

Στα παραπάνω λινκ θα δεις διάφορες αιτίες και το πως μπορείς να τις αντιμετωπίσεις αλλά το τι από όλα αυτά μπορεί να είναι θα το διαπιστώσεις εσύ….Είναι πολύ περιεκτικά και αν τα διαβάσεις με προσοχή είμαι σίγουρη ότι θα βρεις τη λύση

Έχω τη αίσθηση ότι το μωρό μπερδεύεται με το μπουκάλι. Προσπάθησε όσο γίνεται το μπουκάλι να το δίνει κάποιος άλλος και εσύ μόνο να το θηλάζεις. Το μωρό δεν είναι σε θέση να καταλάβει γιατί άλλες ώρες δίνεις στήθος και μετά του το στερείς και δίνεις μπουκάλι. Πως είστε σήμερα? Υπάρχει κάτι που άλλαξε για να έχεις τέτοια αντίδραση? Αν το μωρό δεν ηρεμεί για να το θηλάσεις φύγε για λίγο από το σπίτι και άσε τον άντρα σου ή όποιον άλλο να ταίσει το μωρό. Αφού φαει και ηρεμήσει εσύ με ψυχραιμία μετά προσπαθείς να δεις τι γίνεται. Δυστυχώς εμείς δεν σας βλέπουμε οπότε είναι πολύ δύσκολο να καταλάβουμε το γιατί. Μπορεί να είναι εντελώς τυχαίο μπορεί να είναι και χίλια δυο πράγματα. Με την σύμβουλο που σας ξέρει μίλησες τι είπε? http://www.kellymom.com/bf/concerns/baby/fussy-while-nursing.html επίσης και αυτό http://www.kellymom.com/bf/concerns/baby/back-to-breast.html

Στα παραπάνω λινκ θα δεις διάφορες αιτίες και το πως μπορείς να τις αντιμετωπίσεις αλλά το τι από όλα αυτά μπορεί να είναι θα το διαπιστώσεις εσύ….Είναι πολύ περιεκτικά και αν τα διαβάσεις με προσοχή είμαι σίγουρη ότι θα βρεις τη λύση

Κριστίνα, γεια σου!

Το περίεργο είναι ότι το κόψαμε το μπουκάλι!!!

Δεν ξέρω πια τι να υποθέσω. Θα διαβάσω και τα λινκ και ο Θεός βοηθός. Το θέμα με τη σύμβουλο είναι ότι με παρέπεμψε στον οστεοπαθητικό(!), ο οποίος μου είπε ότι δεν μπορεί να κάνει κάτι περισσότερο από αυτό που κάνει. Η σύμβουλος δεν θα έπρεπε να ξέρει τι συμβαίνει ή έστω να υποθέσει;

Εν πάση περιπτώσει, ευχαριστώ για άλλη μια φορά! Θα ξαναεπικοινωνήσω για να γράψω πώς πάει.

Β.Α.Γ.Γ.2009

Καλησπέρα σεόλες τις μανούλες,

Κριστίνα σ'ευχαριστώ πάρα πολύ για την απαντησή σου. Λυπάμαι που δεν έγραψα πιο νωρίς αλλά το μωράκι μου δεν ήταν καλά με την κοιλιά του και ήμουν όλη τη μέρα από πάνω του.

Φοβάμαι ότι τον αγώνα τον έχω χάσει. Δεν καταφερνω να τηρησω αυτα που πρέπει για επαναγαλακτισμό. Η μικρη ποναει πολυ, και ολη τη μερα προσπαθω να την παρηγορησω με αγκαλιτσα και χαδια. Αφου ειχα δοκιμασει τα παντα, άλλαξα παιδιατρο και η νεα παιδιατρος θα κανει καποιες εξετασεις για να δουμε αν προκειται οντως για αλλεργια.

Κανω λιγες αντλησεις με το symphony και προσπαθω να βαζω τη μικρουλα στο στηθος αρκετα. Ο φοβος μου ομως ειναι μηπως την υποσιτιζω και εδω χρειάζομαι τα φώτα σας. Τρωει απο το ενα στηθος και μετα την παιρνει ο υπνος. Δεν εχω αρκετη ποσοτητα (μετα βιας βγαζω 100 ml και απ'τα δυο στηθη καθε φορα) και φοβαμαι οτι θα μεινει πισω με το βαρος της. Ειναι 48 ημερων και απο τη γεννηση μεχρι τις 2/2/2010,όσο δηλαδη τη θηλαζα αποκλειστικα, πήρε 900 γρμ. Αφου άρχισα το ξενο γαλα, μεχρι χθες ειχε πάρει άλλα 900 γρμ. Ο όρος γευμα για την μικρη μου ειναι ανυπαρκτος. Ξεκιναει να φαει με ορεξη και μετα απο καμια 60ριά ml σταματαει και προσπαθει να ενεργηθει ή να αεριστεί ή την πονάει η κοιλίτσα της. Σταματάει και μετα ειναι αδυνατον να συνεχισουμε. Εχει το μπουκαλι στο στομα για πολλή ώρα χωρις να τρώει και απλά ζορίζεται. Καποιες φορες κανει το ιδιο και με το στηθος. Ή θα τρωει για κανενα εικοσαλεπτο ή μετα απο λίγες γουλιές θα αρχισει να την ενοχλεί κάτι από τα παραπάνω και θα σταματήσει να τρώει.

Έχω απελπιστεί. Στεναχωριέμαι αφάνταστα. Ελπίζω να βρω κάποια άκρη με τη νέα παιδίατρο.

Α, και μια ερωτηση ακόμα. Σταματάω την άντληση όταν δεν τρέχει πλέον γάλα ή συνεχίζω;

Συγνώμη για την πολυλογία και ευχαριστώ πολύ για τη θερμή ανταπόκριση.

Διαφημίσεις

Καλησπέρα σεόλες τις μανούλες,

Κριστίνα σ'ευχαριστώ πάρα πολύ για την απαντησή σου. Λυπάμαι που δεν έγραψα πιο νωρίς αλλά το μωράκι μου δεν ήταν καλά με την κοιλιά του και ήμουν όλη τη μέρα από πάνω του.

Φοβάμαι ότι τον αγώνα τον έχω χάσει. Δεν καταφερνω να τηρησω αυτα που πρέπει για επαναγαλακτισμό. Η μικρη ποναει πολυ, και ολη τη μερα προσπαθω να την παρηγορησω με αγκαλιτσα και χαδια. Αφου ειχα δοκιμασει τα παντα, άλλαξα παιδιατρο και η νεα παιδιατρος θα κανει καποιες εξετασεις για να δουμε αν προκειται οντως για αλλεργια.

Κανω λιγες αντλησεις με το symphony και προσπαθω να βαζω τη μικρουλα στο στηθος αρκετα. Ο φοβος μου ομως ειναι μηπως την υποσιτιζω και εδω χρειάζομαι τα φώτα σας. Τρωει απο το ενα στηθος και μετα την παιρνει ο υπνος. Δεν εχω αρκετη ποσοτητα (μετα βιας βγαζω 100 ml και απ'τα δυο στηθη καθε φορα) και φοβαμαι οτι θα μεινει πισω με το βαρος της. Ειναι 48 ημερων και απο τη γεννηση μεχρι τις 2/2/2010,όσο δηλαδη τη θηλαζα αποκλειστικα, πήρε 900 γρμ. Αφου άρχισα το ξενο γαλα, μεχρι χθες ειχε πάρει άλλα 900 γρμ. Ο όρος γευμα για την μικρη μου ειναι ανυπαρκτος. Ξεκιναει να φαει με ορεξη και μετα απο καμια 60ριά ml σταματαει και προσπαθει να ενεργηθει ή να αεριστεί ή την πονάει η κοιλίτσα της. Σταματάει και μετα ειναι αδυνατον να συνεχισουμε. Εχει το μπουκαλι στο στομα για πολλή ώρα χωρις να τρώει και απλά ζορίζεται. Καποιες φορες κανει το ιδιο και με το στηθος. Ή θα τρωει για κανενα εικοσαλεπτο ή μετα απο λίγες γουλιές θα αρχισει να την ενοχλεί κάτι από τα παραπάνω και θα σταματήσει να τρώει.

Έχω απελπιστεί. Στεναχωριέμαι αφάνταστα. Ελπίζω να βρω κάποια άκρη με τη νέα παιδίατρο.

Α, και μια ερωτηση ακόμα. Σταματάω την άντληση όταν δεν τρέχει πλέον γάλα ή συνεχίζω;

Συγνώμη για την πολυλογία και ευχαριστώ πολύ για τη θερμή ανταπόκριση.

Κράτα την ψυχραιμία σου. Το βάρος του μωρού σου είναι εξαιρετικό….. μέχρι τον τέταρτο μήνα το αναμενόμενο βάρος είναι απο 155 εως 241 γρ την εβδομάδα. Με τις όποιες δυσκολίες το μωρό σου καταφέρνει να πάρει την ποσότητα που χρειάζεται για να αναπτυχθεί σωστά. Για την ποσότητα που αντλείς και από τα δυο στήθη έχω να σου πω ότι δεν είναι καθόλου κακή αφενός και αφετέρου σου έχω υπογραμμίσει και στο προηγούμενο μήνυμα ότι δείχνει μόνο πόσο μπορείς να αντλείς και όχι πόσο μπορεί να πάρει το μωρό. Καταλαβαίνω ότι δεν μπορείς να αντλείς τόσο συχνά τώρα απλά προσπάθησε να βάζεις το μωρό στο στήθος συχνά με κάθε ευκαιρία. Όταν σταματάει να θηλάζει κάνε breast compression http://www.kellymom.com/newman/15breast_compression.html και μετά το βάζεις και στο άλλο στήθος αν δεν χορτάσει επιστρέφεις στο πρώτο. Όση ώρα το μωρό θηλάζει από το ένα στήθος στο άλλο παράγεται γάλα. Στο τέλος προσφέρεις μπουκάλι και όσο πιεί αν το μωρό κοιμηθεί ή δείχνει χορτάτο δεν επιμένεις. Αν δεν είχες γάλα δεν θα μπορούσες να αντλήσεις καθόλου. Επίσης είναι σημαντικό το στήτθος να δέχεται ερέθισμα όταν το μωρό δεν θηλάζει και όχι τόσο η ποσότητα. Αυτό που παίζει ρόλο είναι να συμπληρώεις τουλάχισον 100 λεπτά ενεργού θηλασμού/ αντλήσεων την ημέρα για να διατηρηθεί/αυξηθεί η γαλουχία. Μέτρα πόσο ξένο γάλα πίνει το μωρό συνολικά την ημέρα και μας γράφεις. Μια καλή ένδειξη ότι το μωρό πίνει το γάλα που πρέπει είναι οι βρεγμένες πάνες πρέπει να είναι 5-6 την ημέρα και το βάρος που στην περίπτωσή σας είναι πολύ καλό. Αν νομίζεις ότι δεν μπορείς να βάλεις σε μια τάξη την προσπάθεια σου ή νιώθεις ανασφάλεια μπορείς να απευθυνθείς και σε μια σύμβουλο θηλασμού λίγο πιο πάνω έχω βάλει το λινκ για την petalouditsa. Αν ηρεμήσεις λίγο θα δεις ότι το μωρό τα πάει καλά και εσύ συνεχίζεις να προσπαθείς γιατί υπάρχει βάση παρ’ολου που εσένα τώρα σου φαίνονται όλα βουνό.:);)

Ο φοβος μου ομως ειναι μηπως την υποσιτιζω και εδω χρειάζομαι τα φώτα σας.

Ειναι 48 ημερων και απο τη γεννηση μεχρι τις 2/2/2010,όσο δηλαδη τη θηλαζα αποκλειστικα, πήρε 900 γρμ. Αφου άρχισα το ξενο γαλα, μεχρι χθες ειχε πάρει άλλα 900 γρμ.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν υποσιτίζεται. Αν γεννήθηκε 11/01 όπως υπολογίζω, πήρε σε 22 μέρες 900 γρ με αποκλειστικό θηλασμό!!! Μιλάμε για πολύ γάλα. Και σε άλλες 26 μέρες πήρε 900γρ με μεικτή διατροφή. Το μωρό τρέφεται πολύ καλά, έχει μεγαλώσει και σίγουρα θηλάζει και πιο αποτελεσματικά απ' όταν ήταν νεογέννητο.

Αν θηλάζεις και αντλείς, το γάλα σου σίγουρα δεν είναι μόνο τα 100μλ που βγάζεις με το θήλαστρο. Το μωρό μπορεί πλέον σε 10 λεπτά να αδειάσει το στήθος. Μόνο οι πάνες και το βάρος αποτελούν ένδειξη ότι τρέφεται σωστά.

κοριτσια sos ανοιξα κ θεμα "ολα στραβα κ αναποδα" θελω βοηθεια...καποια αν ξερει να με βοηθησει γιατι αρχιζω κ πανικοβαλλομαι οτι σε λιγο δε θα μπορω να ταισω το μωρο μου....:(:(:(

DlkKp2.png

aoJjp3.png

καλησπερα σε ολους.εχω ενα νεογεννητο κοριτσακι 35 ημερων.ενω θελω να το θηλαζω αποκλειστικα,μερικες φορες νομιζω οτι πειναει ακομα,ενω εχει ηδη θηλασει αρκετη ωρα και ετσι καταφευγω σε ξενο γαλα καποιες φορες.αλλες φορες παλι, ενω εχει θηλασει κανει εμετο μεγαλη ποσοτητα απο το γαλα που εχει πιει. σε ενα εικοσιτετραωρο μπορει να πιει ξενο γαλα 180ml και αλλες μερες μπορει να της δωσω μονο 60mlξενο.θα εδραιωσω γαλουχια και αν ναι ποτε: γιατι κανει αυτους τους εμετους και θα τους σταματησει:

Διαφημίσεις

Ais καλησπέρα! Να σου ζήσει το μωράκι σου! Διάβασε το τοπικ "Προσπάθεια για αποκλειστικό θηλασμό και απορίες για το βάρος" http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=28229

και θα βοηθηθείς αρκετά όπως κι όλες μας. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι το μωράκι τις πρώτες 6-7 εβδομάδες μπορεί να θηλάζει συνεχώς. Είναι ο μόνος τρόπος για να εδραιωθεί η γαλουχία και να ρυθμιστεί η παραγωγή σου. Ακόμα κατά καιρούς θα υπάρχουν μέρες που θα θέλει να θηλάζει συνεχώς (άλματα ανάπτυξης). Και πάλι το θηλάζεις όποτε αυτό το ζητήσει. Είναι το μόνο που μπορείς να κάνεις. Καλό κουράγιο και πολύ υπομονή σου εύχομαι. Θα τα πάτε μια χαρά! Οι πρώτες 40-50 ημέρες είναι λιγο δύσκολες. Μετά απλώς συνηθίζετε και βρίσκετε κι οι δυο το ρυθμό σας.:D:D:D:D

eNortjKzUjI0NDI1N1GyBlwwFW8C0Q,,31.png

Ο μεγάλος αντρούλης μου γεννήθηκε 12-6-2006.

Ο μικρός αντρούλης μου γεννήθηκε 19-3-2008.

Η μπουρμπουληθρα μου γεννηθηκε 10-11-2009.

κοριτσακι μου αν το μωρο σου πειναει εστω κ αν περασε λιγος χρονος ξαναδωστου να θηλασει.Περιπου τις 6 πρωτες εβδομαδες το μωρακι σου θα τρωει ακαταστατα σε συχνοτητα κ διαρκεια για αυτο κ ειναι οι πιο δυσκολες μερες κ συ δεν πρεπει να ανχωνεσαι..Βαζοντας ξενο γαλα αρχιζει η αποτυχια του θηλασμου.Απλα φροντισε να τρωει σωστα απο τη θηλαια αλω και οχι να πιπιλιζει απλα τη θηλη γιατι θηλασμος που διαρκει παρα πολυ χρονο ειναι θηλασμος σε οχι σωστη θεση. Μολις τρωει να το κρατας αγκαλια για να ρευτει τριβοντας του απαλα τη πλατουλα και μετα να το βαζεις μπρουμητα στο κρεβατακι του χωρις μαξιλαρι με το κεφαλακι στο πλαι.

Κορίτσια καλημέρα και καλό μήνα.

Πάλι καθυστέρησα να απαντήσω για τους γνωστούς λόγους. : (

Κριστίνα δυστυχως στην πόλη μου δεν υπάρχει συμβουλος θηλασμού. Χτες βγηκε η Μαγιερ κοπράνων και είναι θετική. Πάω να σκάσω! Κατά πάσα πιθανότητα το μωρό έχει αλλεργία στην πρωτείνη αγελαδινού γάλακτος. Θα πρέπει να γινουν κι'άλλες εξετάσεις. Αναμένω λοιπόν αλλά μέχρι τότε αποφάσισα να αρχίσω να θηλάζω περισσότερο και όταν βλέπω ότι το παιδί πεινάει αρκετά τότε μόνο θα δίνω αυτη την αηδία το novalac HA που μας έδωσε η παιδίατρος. Έχω θολώσει πάλι, σάστισα. Ελπίζω να μην κάνω πάλι την λάθος επιλογή (ως συνήθως).

Σας ευχαριστω πολύ για όλα.

Κορίτσια καλημέρα και καλό μήνα.

Πάλι καθυστέρησα να απαντήσω για τους γνωστούς λόγους. : (

Κριστίνα δυστυχως στην πόλη μου δεν υπάρχει συμβουλος θηλασμού. Χτες βγηκε η Μαγιερ κοπράνων και είναι θετική. Πάω να σκάσω! Κατά πάσα πιθανότητα το μωρό έχει αλλεργία στην πρωτείνη αγελαδινού γάλακτος. Θα πρέπει να γινουν κι'άλλες εξετάσεις. Αναμένω λοιπόν αλλά μέχρι τότε αποφάσισα να αρχίσω να θηλάζω περισσότερο και όταν βλέπω ότι το παιδί πεινάει αρκετά τότε μόνο θα δίνω αυτη την αηδία το novalac HA που μας έδωσε η παιδίατρος. Έχω θολώσει πάλι, σάστισα. Ελπίζω να μην κάνω πάλι την λάθος επιλογή (ως συνήθως).

Σας ευχαριστω πολύ για όλα.

Είσαι πολύ αυστηρή με τον εαυτό σου. Σε καμία περίπτωση δεν είναι υποχρεωμένη η μαμά να κάνει διάγνωση αφού για αυτή τη δουλειά πληρώνετε ο παιδίατρος. Ενημερώσου λίγο για το θέμα των αλλεργιών για να είσαι σε θέση να κρίνεις τα λεγόμενα των γιατρών. Δυστυχώς όπως έχουμε πει μπορεί να ακούσεις διάφορα οπότε να είσαι προετοιμασμένη

Το μητρικό γάλα είναι ότι καλύτερο μπορείς να προσφέρεις στο παιδί σου στη δεδομένη φάση. Πρόσεξε μόνο να κόψεις ότι έχει σχέση με αγελαδινό γάλα (π.χ και μπισκότα και φρυγανιές κλπ). Ολοκλήρωσε τις εξετάσεις και κράτα στα υπ'οψιν πως ότι γάλα και να σου συστήσουν σαν το δικό σου δεν θα είναι. Μπορείς να παρακολουθήσεις και αυτήν την ενότητα http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=21508 όπου θα βρεις μαμάδες με παρόμοιο πρόβλημα και πρόθυμες να σε στηρίξουν με την πολύτιμη εμπειρία τους.

καλησπερα σε ολους.εχω ενα νεογεννητο κοριτσακι 35 ημερων.ενω θελω να το θηλαζω αποκλειστικα,μερικες φορες νομιζω οτι πειναει ακομα,ενω εχει ηδη θηλασει αρκετη ωρα και ετσι καταφευγω σε ξενο γαλα καποιες φορες.αλλες φορες παλι, ενω εχει θηλασει κανει εμετο μεγαλη ποσοτητα απο το γαλα που εχει πιει. σε ενα εικοσιτετραωρο μπορει να πιει ξενο γαλα 180ml και αλλες μερες μπορει να της δωσω μονο 60mlξενο.θα εδραιωσω γαλουχια και αν ναι ποτε: γιατι κανει αυτους τους εμετους και θα τους σταματησει:

Ais, μπορείς να απαντήσεις σε αυτές τις ερωτήσεις για να έχουμε μία εικόνα της κατάστασης; http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=40795

Για τους εμετούς μπορείς να κοιτάξεις και εδώ: http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=28814&page=11

Πάντως με το συμπλήρωμα δεν μπορείς να εδραιώσεις γαλουχία. Αν το μωρό παίρνει ικανοποιητικό βάρος μπορείς σταδιακά να το κόψεις.

Koριτσια καλημερα δεν ξερω εαν καλα κανω κ το γραφω εδω αλλα εχω ενα προβλημα με το δεξι στηθος μου.Θηλαζω αποκλειστικα τον 2 μηνων μπεμπη μου κ τις τελευταιες 2 εβδομαδες εμφανισα 1 ασπρο στιγμα στη θηλη και πριν λιγες μερες αλλο ενα.Αυτα πονανε κ απο οτι διαβασα στο βιβλιο της Πατσουρου ειναι φραγμενοι ποροι.Οντως μου εκανε κ καποια σκληρα σημεια στο στο στηθος τα οποια πονανε.Με το θηλασμο οντως αυτα τα σκληρα σημεια εφυγαν αλλα τα ασπρα στιγματα δεν εσπασαν ακομη παρολο που ρουφαει ο μπεμπης κ ποναει πολυ η θηλη μου...μηπως να παω σε γιατρο?ξερεια καμια τι αλλο μπορω να κανω?κ σε ποιον

γιατρο να παω στο γυναικολογο?

Αγλαια αν το δεις θα θελα τη γνωμη σου.

Επισης ηθελα να ρωτησω ποιο θηλαστρο μπορω να αγορασω για περιστασιακη χρηση?το θελω για ωρα αναγκης που ισως χρειστει να λειψω,κατι που πολυ σπανια θα συμβει.μπορω να βγαλω με το χερι αλλα θα μου παιρνει χρονο....

σας ευχαριστω ...

Καλημέρα και να σου ζήσει το αγοράκι σου!

Λοιπόν, για τα στίγματα καλό θα ήταν αν δεν υποχωρούν να πας στον γυναικολόγο. Το έχω πάθει 2 φορές και τις 2 φορές επουλώθηκε μόνο του. Βέβαια την 2η το μετάνιωσα που δεν πήγα στον γιατρό γιατί ο πόνος ήταν αφόρητος, οπότε θα σου πρότεινα να κάνεις μια επίσκεψη.

Για το θήλαστρο που ρωτάς, εγώ έχω το mini electric της Medela και είμαι ευχαριστημένη (κοστίζει περίπου 80 ευρώ, αν θυμάμαι καλά). Κοίτα κι εδώ: http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=20862, τα έχει όλα αναλυτικά.

Καλησπέρα!

Δεν είχα ιδέα πως η γίνεται να ξαναθηλάσει μια μητέρα μετά τη διακοπή θηλασμού. Ο μπέμπης μου είναι 7,5 μηνών και από την αρχή μαζί με το θηλασμό του έδινα και συνπλήρωμα, γιατί το γάλα μου δεν έφτανε. Μετά τον 6ο μήνα το γάλα μου αυξήθηκε πολύ αλλά δυστυχώς θα αναγκαστώ να το σταματήσω γιατί έχω ουρεόπλασμα και κάτι άλλο που βρέθηκε στο τεστ παπ και πρέπει να πάρω vibramycin που απαγορεύεται στο θηλασμό. Σχεδόν έχει κοπεί το γάλα μου με φυσική μέθοδο, αλλά μου έχει στοιχίσει πολύ ψυχολογικά. Θα μπορούσα να κάνω επαναγαλακτισμό χωρίς θήλαστρο; πειράζει που δεν μου ήρθε ακόμα περίοδος; έχετε υπόψη σας αν το ουρεόπλασμα προκαλεί στείρωση; (το άκουσα από γιατρό και αγχώθηκα πολύ!):confused:

Καλησπέρα και πάλι!

Χρειάζομαι για άλλη μια φορά τη βοήθειά σας.

Συνειδητοποίησα ότι δεν είναι δυνατόν μετά από δύο μήνες προσπαθειών, υποτίθεται με τη βοήθεια της συμβούλου μου, το παιδί να μην τοποθετείται σωστά στο στήθος.

Θα ήθελα λοιπόν όσες καταφέρατε επιτυχώς χάρη στη σύμβουλό σας να λύσετε το πρόβλημα της λάθος τοποθέτησης του μωρού να μου στείλετε με πμ τα στοιχεία της για να επικοινωνήσω μαζί της.

Απ' ό,τι φαίνεται η δική μου δεν με βοήθησε αρκετά και ο καιρός περνάει...

Ευχαριστώ πολύ!

Β.Α.Γ.Γ.2009

Καλησπέρα και πάλι!

Χρειάζομαι για άλλη μια φορά τη βοήθειά σας.

Συνειδητοποίησα ότι δεν είναι δυνατόν μετά από δύο μήνες προσπαθειών, υποτίθεται με τη βοήθεια της συμβούλου μου, το παιδί να μην τοποθετείται σωστά στο στήθος.

Εμένα η μεγάλη μου απορία είναι ο βαθμος σημαντικοτητας της σωστης τοποθετησης στο στηθος. Γιατι καταλαβαινω απολυτα την ggb . Σε πιανει ενα τεραστιο αγχος οταν το παιδι πιανει εξω εξω τη θηλη κ το ξαναβαζεις και τιποτα κ ξανα κ ξανα και στο τελος τρελενεσαι.

Αν τα μωρα μας τελικα τρεφονται κανονικα κ εχουν βρεγμενες πανες εχει σημασια η σταση?

Εχει υπαρξει καμια κοπελα που να μπορεσε να αλλαξει τη σταση στο παιδι. Υπαρχει δυνατοτητα?

Το μονο προβλημα ειναι ο πονος της μανας, για εμενα τουλαχιστον

Ευχαριστω κοριτσια κ παλι

JBePp2.png?qDX8aAa3

Kι όμως είναι. Για μερικά μωρά είναι αδύνατο να πιάσουν σωστά. Πολύ συχνά η οστεοπαθητική βοηθάει αλλά όχι πάντα.

Το πρόβλημα είναι εύκολο να λυθεί μόνο όταν η μητέρα δεν τοποθετεί σωστά το μωρό. Αν η μητέρα γνωρίζει τη σωστή τοποθέτηση αλλά το μωρό δεν μπορεί να πιάσει σωστά τη θηλή, τότε είναι δύσκολο πρόβλημα.

Μερικά μωρά τα καταφέρνουν με κάποια εκπαίδευση αλλά τα περισσότερα χρειάζονται και τη βοήθεια του οστεοπαθητικού. Κάποια δεν τα καταφέρνουν ούτε μετά τη βοήθεια.

Θα σου στείλω και πμ.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...