Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπαθεια για αποκλειστικο θηλασμο

Recommended Posts

Ο παιδίατρος τι λέει για όλα αυτά:eek::?:

δηλ.

Θεωρεί απλά ότι το παιδί έχει κολικούς και γι'αυτό δεν πίνει γάλα...??? Δεν έχετε συζητήσει για πιθανή ΓΟΠ ή αλλεργία δυσανεξία στην πρωτεΐνη αγελαδινού γάλακτος??

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

δηλ.

Θεωρεί απλά ότι το παιδί έχει κολικούς και γι'αυτό δεν πίνει γάλα...??? Δεν έχετε συζητήσει για πιθανή ΓΟΠ ή αλλεργία δυσανεξία στην πρωτεΐνη αγελαδινού γάλακτος??

Α, μπράβο Κριστίνα, αυτό θα έλεγα κι εγώ!

good luck, να σου ζήσει το μωράκι σου! Ακολούθησε τις οδηγίες που δίνει η Αγλαΐα στα πρώτα ποστ με τις αντλήσεις ενώ σε κάθε γεύμα θα βάζεις το μωρό πρώτα στο στήθος για όσο θέλει, θα το σηκώνεις να ρευτεί όταν θα χάνει το ενδιαφέρον του και θα συνεχίζεις με θηλασμό από το άλλο στήθος κ.ο.κ και στο τέλος θα δίνεις συμπλήρωμα το οποίο θα μειώνεις σταδιακά, λίγο λίγο ανά 3-4 μέρες!

Εγώ θα πρότεινα να κόψεις από τη διατροφή σου τα γαλακτοκομικά και να παρατηρήσεις αν θα υπάρξει βελτίωση στις αντιδράσεις του μωρού όσο θα αυξάνεται η ποσότητα από δικό σου γάλα που θα παίρνει με κομμένα τα γαλακτοκομικά. Προσοχή και στα κρυμμένα γαλακτοκομικά πχ σε γλυκά, ψωμί κλπ.

HXuSp2.pngaS46p2.png

Α, μπράβο Κριστίνα, αυτό θα έλεγα κι εγώ!

good luck, να σου ζήσει το μωράκι σου! Ακολούθησε τις οδηγίες που δίνει η Αγλαΐα στα πρώτα ποστ με τις αντλήσεις ενώ σε κάθε γεύμα θα βάζεις το μωρό πρώτα στο στήθος για όσο θέλει, θα το σηκώνεις να ρευτεί όταν θα χάνει το ενδιαφέρον του και θα συνεχίζεις με θηλασμό από το άλλο στήθος κ.ο.κ και στο τέλος θα δίνεις συμπλήρωμα το οποίο θα μειώνεις σταδιακά, λίγο λίγο ανά 3-4 μέρες!

Εγώ θα πρότεινα να κόψεις από τη διατροφή σου τα γαλακτοκομικά και να παρατηρήσεις αν θα υπάρξει βελτίωση στις αντιδράσεις του μωρού όσο θα αυξάνεται η ποσότητα από δικό σου γάλα που θα παίρνει με κομμένα τα γαλακτοκομικά. Προσοχή και στα κρυμμένα γαλακτοκομικά πχ σε γλυκά, ψωμί κλπ.

ναι για αυτό ρώτησα και εγώ sofuka μου, συμφωνώ απόλυτα...

Καλησπέρα!

Συνεχίζοντας την προσπάθεια αύξησης παραγωγής, έχω την εξής σημαντική απορία:

Δίνω στο μωρό κάθε μέρα όλη την ποσότητα του αντλημένου γάλακτος της ημέρας ή και προηγούμενων ημερών, ώστε να συμπληρώνεται η ποσότητα που πρέπει να τρώει για την ηλικία του (11 εβδομάδων - 800 - 850 μλ σύμφωνα με την παιδίατρο). Έχω διαβάσει όμως ότι ακόμη και το αντλημένο γάλα θεωρείται συμπλήρωμα.

Αυτό σημαίνει ότι υπονομεύω την προσπάθειά μου; Η αλήθεια είναι ότι μετά από 7 εβδομάδες εξαντλητικού επαναγαλακτισμού έχω φθάσει μετά βίας στα 780 με 800 μλ ημερησίως παρά τους θηλασμούς και τις αντλήσεις (σύνολο 10 ημερησίως κατά τη συμβουλή της συμβούλου μου). Αυτό το γνωρίζω γιατί ζυγίζω το μωρό πριν και μετά από κάθε θηλασμό.

Βλέπω όμως ότι αν τη θηλάσω μετά από 1.5 ή 2 ώρες θα πάρει 20 - 50 μλ, οπότε και δεν χορταίνει με τίποτα. Ακόμη και αν τη βάλω στο στήθος αμέσως μετά η ποσότητα είναι 10 - 20 μλ και αισθάνομαι ότι την ταλαιπωρώ.

Μήπως τελικά δεν μπορώ να αυξήσω άλλο το γάλα μου και επομένως να το πάρω απόφαση;

Ευχαριστώ...

Η πρακτική του να ζυγίζεις το μωρό πριν και μετά το γεύμα εμένα προσωπικά μου είναι άγνωστη και δεν μπορώ να σου πω με σιγουριά αν είναι απόλυτα αξιόπιστη. Δηλ. Πιστεύω πως αν ήταν έτσι απλό το θέμα δεν θα κοιτάγαμε άλλους παράγοντες παρά μόνο αυτό και θα λέγαμε οκ σήμερα το μωρό θήλασε 800- 850 γρ και όλα οκ. Δεν ξέρω γιατί θεωρείς ότι κάνεις επαναγαλακτισμό. Εμένα μου φαίνεται ότι το μωρό για κάποιο λόγο ακόμα δεν θηλάζει σωστά και συντηρείς την παραγωγή σου με το θήλαστρο. Όσο περισσότερο χρησιμοποιείς το μπουκάλι τόσο το μωρό απομακρύνεται

απο το στήθος. Το μωρό δεν είναι υποχρεωμένο όλη την ώρα να πίνει μια συγκεκριμένη ποσότητα. Μπορεί να πάρει (αν υποθέσουμε ότι αυτή η μέθοδος υπολογισμού είναι αξιόπιστη) τα 50 μλ τώρα και την επόμενη φορά να θηλάσει περισσότερο.

Αν δηλ. κάποια μέρα δεν κάνεις αντλήσεις και βάλεις το μωρό σε όλα τα γεύματα στο στήθος χωρίς να δώσεις συμπλήρωμα με το μπουκάλι πιστεύεις ότι θα υπάρχει πρόβλημα? Τι σου έχει πει η σύμβουλος σχετικά?

να αυξήσεις την παραγωγή σου γιατί? το μωρό σου μεγαλώνει μια χαρά με το γάλα που έχεις τώρα...

Σας ευχαριστω πάρα πού για τις απαντησεις σας. Είναι πραγματικά συγκινητικό να ενδιαφερονται άγνωστοι προς εμένα άνθρωποι για ένα θέμα που τόσο με βασανίζει. Ο παιδίατρος θεωρεί ότι απλώς ειναι κολικοί που θέλουν το χρόνο τους για να περάσουν. Δεν είμαι πεπεισμένη ότι είναι απόλυτα αξιόπιστος. Νομίζω ότι σύντομα θα πάρω κι'άλλη γνώμη. Προς το παρόν μου άλλξε το γάλα και το αντικατέστησε με ένα ειδικό για κολικούς αλλά είδα πολύ μικρή έως ανύπαρκτη διαφορά.

Σχετικα με τη διατροφη μου, η αλήθεια ειναι ότι καταναλωνα πολλα γαλακτοκομικά μιας και λαχανικα, φρουτα, χυμοί, όσπρια, μου ειπε ο παιδιατρος οτι ενοχοποιουνται για κολικους. οπότε δεν ειχα και πολλες εναλλακτικες. Θα δοκιμασω όμως να μην τα καταναλώνω ούτε αυτά. Η δυσανεξία πώς διαπιστώνετε;

Σας ευχαριστω και πάλι μέσα απ'την καρδιά μου.

Διαφημίσεις

Η πρακτική του να ζυγίζεις το μωρό πριν και μετά το γεύμα εμένα προσωπικά μου είναι άγνωστη και δεν μπορώ να σου πω με σιγουριά αν είναι απόλυτα αξιόπιστη. Δηλ. Πιστεύω πως αν ήταν έτσι απλό το θέμα δεν θα κοιτάγαμε άλλους παράγοντες παρά μόνο αυτό και θα λέγαμε οκ σήμερα το μωρό θήλασε 800- 850 γρ και όλα οκ. Δεν ξέρω γιατί θεωρείς ότι κάνεις επαναγαλακτισμό. Εμένα μου φαίνεται ότι το μωρό για κάποιο λόγο ακόμα δεν θηλάζει σωστά και συντηρείς την παραγωγή σου με το θήλαστρο. Όσο περισσότερο χρησιμοποιείς το μπουκάλι τόσο το μωρό απομακρύνεται

απο το στήθος. Το μωρό δεν είναι υποχρεωμένο όλη την ώρα να πίνει μια συγκεκριμένη ποσότητα. Μπορεί να πάρει (αν υποθέσουμε ότι αυτή η μέθοδος υπολογισμού είναι αξιόπιστη) τα 50 μλ τώρα και την επόμενη φορά να θηλάσει περισσότερο.

Αν δηλ. κάποια μέρα δεν κάνεις αντλήσεις και βάλεις το μωρό σε όλα τα γεύματα στο στήθος χωρίς να δώσεις συμπλήρωμα με το μπουκάλι πιστεύεις ότι θα υπάρχει πρόβλημα? Τι σου έχει πει η σύμβουλος σχετικά?

να αυξήσεις την παραγωγή σου γιατί? το μωρό σου μεγαλώνει μια χαρά με το γάλα που έχεις τώρα...

Γεια σου, Κριστίνα, και ευχαριστώ για την απάντηση.

Το μωρό αδειάζει το στήθος κάθε φορά (έτσι νιώθω τουλάχιστον αφού το στήθος μαλακώνει πολύ) και τρώει όσο έχει το στήθος, πάντα με βάση τις ζυγίσεις. Η σύμβουλος δεν ήταν υπέρ των ζυγίσεων, αλλά μου είπε ότι αν εμένα με καθησυχάζει να το κάνω.

Όσο για το αν το μωρό θηλάζει σωστά ή όχι, τελικά δεν μπορώ να πω με ακρίβεια γιατί έχω μπερδευτεί τελείως. Αυτό που ξέρω είναι ότι εγώ δεν πονάω πλέον, έχω ωστόσο την εντύπωση ότι εξακολουθεί να πιάνει τη θηλή σχετικά επιφανειακά, παρατηρώντας το στόμα της τουλάχιστον.

Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι όταν θηλάζει 25' με 30' μπορεί να πάρει πολύ μεγαλύτερη ποσότητα σε σχέση με έναν θηλασμό 50'.

Επίσης μετά το θηλασμό, αντλώ κάθε φορά 10 με 20 μλ. Αυτό σημαίνει ότι το παιδί δεν αδειάζει το στήθος τελικά ή είναι φυσιολογικό να έχει αρχίσει και πάλι η παραγωγή εν τω μεταξύ;

Τέλος, τη μόνη εβδομάδα που σταμάτησα τελείως τις ζυγίσεις, όχι όμως και το μπουκάλι, το μωρό πήρε μόλις 120 γρ. και ανησύχησα, γι' αυτό ξεκίνησα και πάλι με τη ζυγαριά.

Β.Α.Γ.Γ.2009

Eυχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση!

Πήρα ήδη τηλ. για να μου στείλουν το θήλαστρο.

Το μωρακι γεννηθηκε την 37η εβδομαδα με καισαρικη (επισκληρίδιος) χωρις ικτερο, και ζυγιζε 3550. Βγηκαμε απ'το μαιευτηριο και ζυγιζε 3480. Σε 20 μερες ειχε φτασει τα 4390 και κατα τ'άλλα ο παιδιατρος μου ελεγε οτι δεν της εφτανε το γαλα μου.

Τωρα ειναι 5100 και ο ρυθμος που παιρνει βαρος δεν ειναι ικανοποιητικος. Σχετικα με τον αριθμο γευματων δεν μπορω να δωσω απαντηση. Τρωει ολη τη μερα απο πολυ λιγο γιατι μετα απο τις πρωτες γουλιες αρχιζει να ποναει και ξεκιναει το δραμα μας. Εχω απελπιστει. Δεν ξερω τι να κανω. Απο το στηθος ποναει λιγοτερο και ελπιζω να τα καταφερω να σταματησω το τεχνητο γαλα.

Βρεχει τις πανες της 7-8 φορες τη μερα και ενεργειται γυρω στις 4 φορες.

Συγνωμη αν σας κουρασα.

Ενα μεγαλο ευχαριστώ και πάλι.

To μωρό πήρε περίπου 900 γρ σε 20 μέρες και ο παιδίατρος είπε ότι δεν του φτάνει το γάλα σου...

Είπε ψέμματα συνειδητά. Δεν το έκανε από άγνοια. Ξέρει ότι σε αυτή την ηλικία τα μωρά παίρνουν στις 20 μέρες 500 γρ.

Το λέει και η καμπύλη ανάπτυξης στο βιβλιάριο υγείας του παιδιού.

Νομίζω ότι πρέπει να του κάνεις μια καταγγελία στον παιδιατρικό σύλλογο, στον ιατρικό σύλλογο ή σε όποιο συλλογικό όργανο νομίζεις ότι μπορεί να είναι γραμμένος. Οι σύλλογοι δεν είναι εκτελεστικά όργανα, δεν μπορούν να κάνουν κάτι σημαντικό αλλά τουλάχιστον θα ακουστεί και ίσως συμμαζευτεί.

Αύριο θα είναι μια άλλη μητέρα στην ίδια μοίρα με σένα και θα της πει ψέμματα και το χειρότερο, θα το συζητάει με συναδέφους και θα γελάει πίσω από την πλάτη των μητέρων που τις κορϊδεύει τόσο εύκολα.

Ανήθικοι και άθλιοι επαγγελματίες υπάρχουν παντού. Όμως υπάρχουν και αξιόλογοι επιστήμονες που αξίζει να τους ψάξουμε, να τους εμπιστευτούμε και να τους στηρίξουμε με την παρουσία μας.

Γεια σου, Κριστίνα, και ευχαριστώ για την απάντηση.

Το μωρό αδειάζει το στήθος κάθε φορά (έτσι νιώθω τουλάχιστον αφού το στήθος μαλακώνει πολύ) και τρώει όσο έχει το στήθος, πάντα με βάση τις ζυγίσεις. Η σύμβουλος δεν ήταν υπέρ των ζυγίσεων, αλλά μου είπε ότι αν εμένα με καθησυχάζει να το κάνω.

Όσο για το αν το μωρό θηλάζει σωστά ή όχι, τελικά δεν μπορώ να πω με ακρίβεια γιατί έχω μπερδευτεί τελείως. Αυτό που ξέρω είναι ότι εγώ δεν πονάω πλέον, έχω ωστόσο την εντύπωση ότι εξακολουθεί να πιάνει τη θηλή σχετικά επιφανειακά, παρατηρώντας το στόμα της τουλάχιστον.

Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι όταν θηλάζει 25' με 30' μπορεί να πάρει πολύ μεγαλύτερη ποσότητα σε σχέση με έναν θηλασμό 50'.

Επίσης μετά το θηλασμό, αντλώ κάθε φορά 10 με 20 μλ. Αυτό σημαίνει ότι το παιδί δεν αδειάζει το στήθος τελικά ή είναι φυσιολογικό να έχει αρχίσει και πάλι η παραγωγή εν τω μεταξύ;

Τέλος, τη μόνη εβδομάδα που σταμάτησα τελείως τις ζυγίσεις, όχι όμως και το μπουκάλι, το μωρό πήρε μόλις 120 γρ. και ανησύχησα, γι' αυτό ξεκίνησα και πάλι με τη ζυγαριά.

Το μωρό σου και το τι κάνει το ξέρεις εσύ καλύτερα από ότι ο οποιοσδήποτε άλλος. Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς τόσο πολύ και να αγχώνεσαι γιατί τελικά μπορεί να δημιουργείτε θέμα από εκεί που δεν υπάρχει. Κοίτα εγώ στην θέση σου θα προσπαθούσα για δυο εβδομάδες να ακολουθήσω μόνο το παιδί μου. Δηλ. Θα θήλαζα με κάθε ευκαιρία χωρίς αντλήσεις θα παρακολουθούσα τις θηλαστικές κινήσεις που κάνει το μωρό και θα επικεντρωνόμουν μόνο στο πως θηλάζει (ότι δηλ. κάνει θηλαστικές κινήσεις, breast compression και εναλλαγές στο στήθος), θα μέτραγα βρεγμένες πάνες και κενώσεις να είναι μουσταρδί με κόκκους. Τέλος θα έκανα μια ζύγιση στο τέλος της πρώτης εβδομάδας και μετά άλλη μια στο τέλος της άλλης και θα αξιολογούσα το βάρος.......Η γνώμη μου είναι καθαρά προσωπική δεν έχω κάποια άλλη ιδιότητα αλλά νομίζω ότι αν υπάρχει γάλα υπάρχει και δυνατότητα να το πάρει το μωρό. Αν η θηλή την ώρα που την βγάζεις από το στόμα της μικρής δεν είναι πατικωμένη σε κάποιο σημείο σημαίνει ότι το μωρό έχει πιάσει σωστά (αν η θηλή είναι στο κοίλο μέρος της γνάθου δεν πατικώνεται και το μωρό θηλάζει σωστά). Δες λίγο τα παρακάτω βίντεο http://www.nbci.ca/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=6&Itemid=13

αν μη τι άλλο θα ήξερα που βρίσκομαι πλέον

Το μωρό σου και το τι κάνει το ξέρεις εσύ καλύτερα από ότι ο οποιοσδήποτε άλλος. Δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς τόσο πολύ και να αγχώνεσαι γιατί τελικά μπορεί να δημιουργείτε θέμα από εκεί που δεν υπάρχει. Κοίτα εγώ στην θέση σου θα προσπαθούσα για δυο εβδομάδες να ακολουθήσω μόνο το παιδί μου. Δηλ. Θα θήλαζα με κάθε ευκαιρία χωρίς αντλήσεις θα παρακολουθούσα τις θηλαστικές κινήσεις που κάνει το μωρό και θα επικεντρωνόμουν μόνο στο πως θηλάζει (ότι δηλ. κάνει θηλαστικές κινήσεις, breast compression και εναλλαγές στο στήθος), θα μέτραγα βρεγμένες πάνες και κενώσεις να είναι μουσταρδί με κόκκους. Τέλος θα έκανα μια ζύγιση στο τέλος της πρώτης εβδομάδας και μετά άλλη μια στο τέλος της άλλης και θα αξιολογούσα το βάρος.......Η γνώμη μου είναι καθαρά προσωπική δεν έχω κάποια άλλη ιδιότητα αλλά νομίζω ότι αν υπάρχει γάλα υπάρχει και δυνατότητα να το πάρει το μωρό. Αν η θηλή την ώρα που την βγάζεις από το στόμα της μικρής δεν είναι πατικωμένη σε κάποιο σημείο σημαίνει ότι το μωρό έχει πιάσει σωστά (αν η θηλή είναι στο κοίλο μέρος της γνάθου δεν πατικώνεται και το μωρό θηλάζει σωστά). Δες λίγο τα παρακάτω βίντεο http://www.nbci.ca/index.php?option=com_content&view=category&layout=blog&id=6&Itemid=13

αν μη τι άλλο θα ήξερα που βρίσκομαι πλέον

Και τι κάνεις με ένα μωρό που θηλάζει μόνο 6 φορές την ημέρα επειδή κοιμάται; Το ξυπνάς; Εκεί δεν χρειάζεται θήλαστρο; Και αυτό είναι ένα θέμα.

Η θηλή δεν βγαίνει ακριβώς πατικωμένη, διατηρεί το σχήμα της, αλλά έχει μια γραμμή στο πλάι σαν από δάγκωμα. Αυτό εννοείς; Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω ώστε να μη συμβαίνει αυτό. Πήγαμε και σε οστεοπαθητικό και θα ξαναπάμε.

Αυτά τα βιντεάκια δεν με έχουν βοηθήσει στην πράξη...

Β.Α.Γ.Γ.2009

Και τι κάνεις με ένα μωρό που θηλάζει μόνο 6 φορές την ημέρα επειδή κοιμάται; Το ξυπνάς; Εκεί δεν χρειάζεται θήλαστρο; Και αυτό είναι ένα θέμα.

Η θηλή δεν βγαίνει ακριβώς πατικωμένη, διατηρεί το σχήμα της, αλλά έχει μια γραμμή στο πλάι σαν από δάγκωμα. Αυτό εννοείς; Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω ώστε να μη συμβαίνει αυτό. Πήγαμε και σε οστεοπαθητικό και θα ξαναπάμε.

Αυτά τα βιντεάκια δεν με έχουν βοηθήσει στην πράξη...

Πως είσαι τόσο σίγουρη για τον αριθμό των γευμάτων που θα κάνει. Θέλω να πω πως αυτό που κάνει τώρα αφού πίνει και συμπλήρωμα αντλημένου μπορεί να αλλάξει. Αν το μωρό κοιμηθεί στο στήθος γιατί κουράστηκε σύντομα θα ξυπνήσει και θα ζητήσει στήθος ξανά. Αν μετά από θηλασμό κοιμηθεί για 1,2,3 ώρες δεν θα είναι μια ένδειξη ότι χόρτασε? Στηρίζομαι στο βάρος και την ηλικία σας δεν είναι πια το αδύναμο νεογέννητο που θα υποσιτίζεται και δεν θα μπορεί να διεκδικήσει το φαί του. Και πάλι λεω αυτό που θα έκανα εγώ προσπαθώντας να μπω στη θέση σου. Αλήθεια πως πήγε το ραντεβού σας?

Διαφημίσεις

Mπορεί να μη χρειάζεται θήλαστρο. Αν το μωρό είναι ικανοποιημένο είναι εντάξει.

Αν το μωρό χρειάζεται επιπλέον γάλα με το μπιμπερό γιατί δεν θηλάζει καλά από το στήθος, τότε θα χρειαστεί το θήλαστρο για να αντλήσεις το επιπλέον γάλα που χρειάζεται.

Πως είσαι τόσο σίγουρη για τον αριθμό των γευμάτων που θα κάνει. Θέλω να πω πως αυτό που κάνει τώρα αφού πίνει και συμπλήρωμα αντλημένου μπορεί να αλλάξει. Αν το μωρό κοιμηθεί στο στήθος γιατί κουράστηκε σύντομα θα ξυπνήσει και θα ζητήσει στήθος ξανά. Αν μετά από θηλασμό κοιμηθεί για 1,2,3 ώρες δεν θα είναι μια ένδειξη ότι χόρτασε? Στηρίζομαι στο βάρος και την ηλικία σας δεν είναι πια το αδύναμο νεογέννητο που θα υποσιτίζεται και δεν θα μπορεί να διεκδικήσει το φαί του. Και πάλι λεω αυτό που θα έκανα εγώ προσπαθώντας να μπω στη θέση σου. Αλήθεια πως πήγε το ραντεβού σας?

Το ραντεβού πήγε καλά, χαλάρωσε αρκετά και φαίνεται αυτό. Καταρχάς κοιμάται περισσότερο πλέον. Πιστεύω όμως ότι χρειάζεται και δεύτερη επίσκεψη για περαιτέρω βελτίωση.

Β.Α.Γ.Γ.2009

Mπορεί να μη χρειάζεται θήλαστρο. Αν το μωρό είναι ικανοποιημένο είναι εντάξει.

Αν το μωρό χρειάζεται επιπλέον γάλα με το μπιμπερό γιατί δεν θηλάζει καλά από το στήθος, τότε θα χρειαστεί το θήλαστρο για να αντλήσεις το επιπλέον γάλα που χρειάζεται.

Ευχαριστώ, Αγλαΐα.

Το θέμα είναι ότι δεν είμαι σίγουρη αν θηλάζει σωστά ή όχι. Αν ένδειξη είναι η πατικωμένη θηλή, όχι, δεν βγαίνει πατικωμένη, έχει όμως μια γραμμή κατά μήκος σαν να είναι δαγκωμένη.

Β.Α.Γ.Γ.2009

Ευχαριστώ, Αγλαΐα.

Το θέμα είναι ότι δεν είμαι σίγουρη αν θηλάζει σωστά ή όχι. Αν ένδειξη είναι η πατικωμένη θηλή, όχι, δεν βγαίνει πατικωμένη, έχει όμως μια γραμμή κατά μήκος σαν να είναι δαγκωμένη.

Σίγουρα βελτίωσε τον τρόπο που θηλάζει και αυτό είναι θετικό.

Κι εγώ πιστεύω ότι χρειάζεται και άλλη επίσκεψη στον οστεοπαθητικό και χαίρομαι πολύ που κατάφερε να σας βοηθήσει.

Παρακολούθα τις πάνες του μωρού και το βάρος του για να είσαι σίγουρη ότι όλα πάνε καλά.

...

Νομίζω ότι πρέπει να του κάνεις μια καταγγελία στον παιδιατρικό σύλλογο, στον ιατρικό σύλλογο ή σε όποιο συλλογικό όργανο νομίζεις ότι μπορεί να είναι γραμμένος. Οι σύλλογοι δεν είναι εκτελεστικά όργανα, δεν μπορούν να κάνουν κάτι σημαντικό αλλά τουλάχιστον θα ακουστεί και ίσως συμμαζευτεί.

Αύριο θα είναι μια άλλη μητέρα στην ίδια μοίρα με σένα και θα της πει ψέμματα και το χειρότερο, θα το συζητάει με συναδέφους και θα γελάει πίσω από την πλάτη των μητέρων που τις κορϊδεύει τόσο εύκολα.

Ανήθικοι και άθλιοι επαγγελματίες υπάρχουν παντού. Όμως υπάρχουν και αξιόλογοι επιστήμονες που αξίζει να τους ψάξουμε, να τους εμπιστευτούμε και να τους στηρίξουμε με την παρουσία μας.

Αναρωτιέμαι αν πραγματικά ήθελε να με κοροϊδέψει ή αν απλώς είναι τόσο άσχετος. Περισσότερο όμως θυμώνω με τον εαυτό μου, που χωρις δεύτερη σκέψη ακολούθησα τις οδηγίες του. Νιώθω εντελώς ανόητη και αποτυχημένη. Αισθάνομαι ότι κάνω τα πάντα λάθος. Σήμερα το μωρό ήταν ανησυχητικά ήρεμο και κοιμάται αρκετά. Επειδή μου τρώει μικρές ποσότητες με το μπιμπερόν, φοβάμαι να την βάλω στο στήθος γιατι αφού φάει απ'το ένα στήθος μετά κοιμάται και δεν ξυπνάει για να φάει συμπλήρωμα. Σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω ότι χορταίνει μιας και με το θήλαστρο δεν βγάζω πάνω από 50 ml από κάθε μαστό. Απλά κουράζεται υπερβολικά. Το αποτέλεσμα είναι απλά να την υποσιτίζω. Νιώθω μια τεράστια σύγχυση και δεν ξέρω τί να κάνω. Αν υπήρχε τίτλος της χειρότερης νέας μητέρας νομίζω ότι δικαιωματικά θα μου ανήκε... :cry:

Διαφημίσεις

Αναρωτιέμαι αν πραγματικά ήθελε να με κοροϊδέψει ή αν απλώς είναι τόσο άσχετος. Περισσότερο όμως θυμώνω με τον εαυτό μου, που χωρις δεύτερη σκέψη ακολούθησα τις οδηγίες του. Νιώθω εντελώς ανόητη και αποτυχημένη. Αισθάνομαι ότι κάνω τα πάντα λάθος. Σήμερα το μωρό ήταν ανησυχητικά ήρεμο και κοιμάται αρκετά. Επειδή μου τρώει μικρές ποσότητες με το μπιμπερόν, φοβάμαι να την βάλω στο στήθος γιατι αφού φάει απ'το ένα στήθος μετά κοιμάται και δεν ξυπνάει για να φάει συμπλήρωμα. Σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω ότι χορταίνει μιας και με το θήλαστρο δεν βγάζω πάνω από 50 ml από κάθε μαστό. Απλά κουράζεται υπερβολικά. Το αποτέλεσμα είναι απλά να την υποσιτίζω. Νιώθω μια τεράστια σύγχυση και δεν ξέρω τί να κάνω. Αν υπήρχε τίτλος της χειρότερης νέας μητέρας νομίζω ότι δικαιωματικά θα μου ανήκε... :cry:

Να μη νιώθεις έτσι!!! Το ξέρω το καταλαβαίνω το αίσθημα μου είναι γνώριμο αλλά μη στέκεσαι εκεί. Τι σύμπτωση και εγώ πριν 17 μήνες νόμιζα ότι διεκδικώ τον ίδιο τίτλο(όλα λάθος έλεγα...). Αλλά και μετά από 17 μήνες πάλι όταν κάνει η μικρή κάτι που δεν πρέπει το πρώτο πράγμα που σκέφτομαι είναι ότι εγώ κάτι λάθος έκανα (δεν είπα, λάθος είπα δεν προέβλεψα......ασ'τα) . Βέβαια είναι και ένας τρόπος αυτός να γινόμαστε καλύτερες οπότε να θεωρείς ότι έκανες λάθος γυρνάς σελίδα και προσπαθείς να κάνεις ότι μπορείς να το διορθώσεις. Δυστυχώς η πρωτάρες μαμάδες είμαστε ευάλωτες και οι επιτήδειοι το ξέρουν και το εκμεταλλεύονται. Στρέψε τον θυμό σου εναντίον αυτού που εκμεταλλεύτηκε την αγονία σου για το καλό του παιδιού σου.

Τώρα στα πρακτικά του θέματος. Η ποσότητα γάλακτος που αντλείς δείχνει μόνο την ποσότητα γάλακτος που μπορείς να αντλήσεις το τελευταίο εξαρτάται από το τι θήλαστρο χρησιμοποιείς, πόσες φορές το έχεις χρησιμοποιήσει (είναι άθλημα που θέλει προπόνηση), ποιες ώρες αντλείς, αν το σώμα σου εντέλει συνεργάζεται καλά με το θήλαστρο ή όχι (υπάρχουν πολλές μαμάδες που δεν μπορούν να αντλήσουν με το θήλαστρο αλλά θηλάζουν επιτυχώς τα παιδιά τους). Σε καμία περίπτωση η ποσότητα γάλακτος που αντλείς δεν δείχνει πόσο γάλα έχεις ή μπορεί να πάρει το παιδί. Κανένα θήλαστρο ακόμα και νοσοκομειακό δεν είναι τόσο αποτελεσματικό όσο το μωρό. Έτσι πάντα όταν προσπαθούμε να αυξήσουμε την παραγωγή μας ξεκινάμε με αύξηση θηλασμών και καταλήγουμε στις αντλήσεις ως λύση ανάγκης. Θα έχεις πιο γρήγορα αποτελέσματα αν το μωρό πριν από κάθε γεύμα το βάζεις στο στήθος και παράλληλα κάνεις και αντλήσεις. Όσο περισσότερο ερέθισμα δέχεται το στήθος τόσο το καλύτερο... Από την άλλη θηλάζοντας θα διατηρήσεις την επαφή σας πολύ σημαντικό αυτό για να επιστρέψει το μωρό αποκλειστικά στο στήθος. Από τις πάνες που αναφέρεις στο άλλο μήνυμα δεν φαίνεται το παιδί να υποσιτίζεται. Αν δεν σου κάνει κόπο απάντησε ξανά στις ερωτήσεις που σου είχα βάλει με την σειρά τους (π.χ δεν φαίνεται η ηλικία του μωρού θα βάλεις τις ζυγίσεις με της ημερομηνίες) για να έχουμε τις πληροφορίες συγκεντρωμένες και όσο το δυνατόν πιο πιστή περιγραφή του πως και πόσο τρώει αυτή τη στιγμή.(θα κάνεις copy paste τις ερωτήσεις, απαντάς και τις ποστάρεις επίσης αν για τα γεύματα δεν είσαι σίγουρη κατέγραψε την σημερινή μέρα πως τα πήγατε και μας γράφεις). Επίσης δεν θα απέχεις από τροφές παρά μόνο αν έχεις σαφείς ενδείξεις ότι κάτι πειράζει το δικό σου μωρό. (δεν εννοώ τα γαλακτομικά,αλλά τα υπόλοιπα που είπες)

Το ραντεβού πήγε καλά, χαλάρωσε αρκετά και φαίνεται αυτό. Καταρχάς κοιμάται περισσότερο πλέον. Πιστεύω όμως ότι χρειάζεται και δεύτερη επίσκεψη για περαιτέρω βελτίωση.

τα καλά μας τα αφήνεις για το τέλος ε :D:D:D

χαίρομαι που πατε καλύτερα

Σίγουρα βελτίωσε τον τρόπο που θηλάζει και αυτό είναι θετικό.

Κι εγώ πιστεύω ότι χρειάζεται και άλλη επίσκεψη στον οστεοπαθητικό και χαίρομαι πολύ που κατάφερε να σας βοηθήσει.

Παρακολούθα τις πάνες του μωρού και το βάρος του για να είσαι σίγουρη ότι όλα πάνε καλά.

Εντάξει.

Κι εγώ χαίρομαι για τον οστεοπαθητικό, αλλά περισσότερο για τις καλές σας συμβουλές.

Ευχαριστώ!

Β.Α.Γ.Γ.2009

τα καλά μας τα αφήνεις για το τέλος ε :D:D:D

χαίρομαι που πατε καλύτερα

Ευχαριστώ πολύ, Κριστίνα!

Θα σας ενημερώσω μετά τη δεύτερη επίσκεψη και εύχομαι να λυθεί το πρόβλημά μας.

Β.Α.Γ.Γ.2009

ggb2009 και εγω εκανα τη δευτερη επισκεψη στον οστεο. Οντως χαλαρωνει πολυ και κοιμαται πιο πολυ και πιανει το στοματακι του πιο χαλαρα. Ομως η συνηθεια να πιανει εξω εξω ειδικα στα ξαπλωτα δεν κοβεται και να σας πω κατι?? Το πηρα αποφαση οτι ξερει πολυ καλα τι κανει το μωρο και κανενας αλλος. Παει μια χαρα παιρνει 300 γραμμαρια την εβδομαδα και εκανε μαγουλακια και μπουτακια το παιδακι μου κιεμενα με εκανε χαρουμενη . Εκοψα καπακι το ξενο και τα θηλαστρα και ολα και του εδινα συνεχεια στηθος και πιεσεις οπως που ειχες πει και συ Κριστιν. Μια χαρα τρωει και ας βγαζει τη θηλη εξω εξω. Ισως ειναι η στιγμη που εχει φαει οποτε κανει πιπιλα. ΑΑ και ξεκινησα και λιγο πιπιλα αφου ετσι κιαλλιως τη συγχηση την εχει. Σας ευχαριστω και παλι παρα πολυ !!! Το παιδακι μου και εγω κανουμε και παλι αποκλειστικο θηλασμο . Να εισαστε καλα πολυ καλα!!

JBePp2.png?qDX8aAa3

ggb2009 και εγω εκανα τη δευτερη επισκεψη στον οστεο. Οντως χαλαρωνει πολυ και κοιμαται πιο πολυ και πιανει το στοματακι του πιο χαλαρα. Ομως η συνηθεια να πιανει εξω εξω ειδικα στα ξαπλωτα δεν κοβεται και να σας πω κατι?? Το πηρα αποφαση οτι ξερει πολυ καλα τι κανει το μωρο και κανενας αλλος. Παει μια χαρα παιρνει 300 γραμμαρια την εβδομαδα και εκανε μαγουλακια και μπουτακια το παιδακι μου κιεμενα με εκανε χαρουμενη . Εκοψα καπακι το ξενο και τα θηλαστρα και ολα και του εδινα συνεχεια στηθος και πιεσεις οπως που ειχες πει και συ Κριστιν. Μια χαρα τρωει και ας βγαζει τη θηλη εξω εξω. Ισως ειναι η στιγμη που εχει φαει οποτε κανει πιπιλα. ΑΑ και ξεκινησα και λιγο πιπιλα αφου ετσι κιαλλιως τη συγχηση την εχει. Σας ευχαριστω και παλι παρα πολυ !!! Το παιδακι μου και εγω κανουμε και παλι αποκλειστικο θηλασμο . Να εισαστε καλα πολυ καλα!!

Μπράβο! Χαίρομαι πολύ για σας!

Αφού το μωρό σου παίρνει τόσο καλό βάρος, δεν έχεις κανένα πρόβλημα.

Θα πάμε κι εμείς την άλλη εβδομάδα πάλι στον οστεοπαθητικό και περιμένω ακόμη μεγαλύτερη βελτίωση.

Εύχομαι καλή συνέχεια και καλό...αποκλειστικό θηλασμό!

Β.Α.Γ.Γ.2009

συγνώμη που σας χαλαω την συζήτηση αλλα θελω να ρωτήσω την αγλαια πως μπορώ να επικοινωνήσω μαζι της για θεμα σχετικα με τον θηλασμό.

προσπάθησα να στείλω πμ αλλα ειναι απενεργοποιημένο.

2 πράγματα είναι άπειρα: το Σύμπαν και η ανθρώπινη ηλιθιότητα·Για το πρώτο δεν είμαι και τόσο σίγουρος...

Albert Einstein

συγνώμη που σας χαλαω την συζήτηση αλλα θελω να ρωτήσω την αγλαια πως μπορώ να επικοινωνήσω μαζι της για θεμα σχετικα με τον θηλασμό.

προσπάθησα να στείλω πμ αλλα ειναι απενεργοποιημένο.

Γεια σου!

Κι εγώ το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπισα την πρώτη φορά που ήθελα να επικοινωνήσω με την Αγλαΐα.

Απλώς θα της στείλεις δημόσιο μήνυμα στο φόρουμ και εκείνη θα σου απαντήσει.

Β.Α.Γ.Γ.2009

ωραια ας προσπαθήσω εδω λοιπον....

αγλαια- βασικα ειμαι παρα πολυ μπερδεμένη, φαντάσου δυσκολεύομαι να σου πω πιο ειναι το πρόβλημα.

να τα παρω απο την αρχη,

γέννησα 15.2 με καισαρική κ ολική την κόρη μου 2650.

αντιμετωπίσαμε πρόβλημα απο την πρωτη μερα.

η μικρη δεν επιανε θυλη μια κ εχω μικρες,μεσα στη ζαλαδα μου καποια μαια στο λυτω μου εφερε θυλες σιλικονης και η μικρη τα καταφερνε καλυτερα.

ΑΛΛα θυλαζε για 5 λεπτα κ τη επερνε ο υπνος.καναμε τα παντα για να την ξυπναμε αλλα αυτη τιποτα.το αποτέλεσμα να μην μπορω να καταλαβω ποσο και αν έτρωγε.

ζήτησα απο τις μαιες να μην της δίνουν ξενο για να πεινάει κ να τρώει απο το δικο μου,

αλλα η μπεμπα μου απ οτι μου ειπε η παιδιατρος έπεφτε σε λήθαργο απο την πείνα.ουτε εκλεγε ουτε ξύπναγε ουτε έτρωγε.μου έφεραν θηλαστώ και εβγαλα σε 40 λεπτα 10μλ γαλα.η παιδιατρος μου ειπε συγκεκριμενα- ειμαι υπερ του θυλασμου αλλα πρώτα απ ολα υπερ του παιδιού και μου σύστησε να του δινω συμπλήρωμα ξενο να παρει τα πανω της.ετσι κ εκανα.

εν το μεταξυ μεχρι να φυγουμε απο το λυτω η μικρη εχασε 270 γρ.

πριν 1 εβδομαδα ακριβως ηρθαμε σπιτι και αποφάσισα να της δινω μονο δικο μου.

ετσι κι έκανα,αλλα η μικρη ενω την ημέρα κοιμόταν το βράδυ μας ειχε στο πόδι με αποτέλεσμα να την εχω για ωρες στο στήθος και να ταλαιπωρούμαστε αφάνταστα.

κατάλαβα οτι πειναει και άρχισα παλι το συμπλήρωμα,η μικρή ηρέμησε.

ηρθε ο παιδίατρος σπιτι πριν 3 μερες και την ζύγισε ηταν 2440 ειχε πάρει δηλ.60γρ.το βρηκε οριακά προς τα κάτω.

εκείνη την μερα το στήθος μου ηταν πρησμένο , σκληρό και πόναγε αφάνταστα.

ο παιδίατρος μου ειπε να βάζω την μικρή στο στήθος να τρώει και μετα να βγάζω το υπόλοιπο γάλα με θήλαστρο και να της το δίνω και αν πεινάει να της δινω κ λιγο ξένο.

μου δάνεισαν το mini electric της medela εβγαλα 50 γρ.και μετά ξαφνικά το στήθος μου ξεφούσκωσε και άδειασε η μικρή εκνευριζόταν κ έκλαιγε με το θήλαστρο εβγαλα 15 γρ.

άντε παλι ξένο φουλ...

πλακώθηκα στα νερά κ στις σούπες κ στα ζεστά μπάνια.

το στήθος μου φαινετε καλύτερα,χτες εβγαλα 60 γρ.

το θήλαστρο ομως μου ερεθίζει τις ρώγες και φαινετε να μην δουλεύει καλα..

σήμερα νοίκιασα το shymphony και θα μου το φέρουν το βραδακι.

ελπίζω να εκανα καλά..

το στήθος μου φαινετε πιο γεμάτο αλλα η μικρή δεν δείχνει να τρώει καλά την βαζω στο κρεβάτι της και κλαιει και της δίνω συμπλήρωμα.τι κανω σε αυτη την περίπτωση?τι κανω οταν σταματάει να πίνει απο το στηθος και οταν την ακουμπάω στο κρεβάτι της κλαίει??

το θέμα ειναι οτι θελω να θηλάσω αλλά ειμαι τόσο μπερδεμένη δεν ξερω πιο ειναι το πρόβλημα και δεν ξερω ειλικρινά πια πορεία να ακολουθήσω.

2 πράγματα είναι άπειρα: το Σύμπαν και η ανθρώπινη ηλιθιότητα·Για το πρώτο δεν είμαι και τόσο σίγουρος...

Albert Einstein

Καταρχην το οτι το μωρο την πρωτη μερα που γεννηθηκε και μαλιστα με ολικη και καισαρικη δεν ετρωγε, ειναι απολυτως φυσιολογικο και καθολου ανησυχητικο.

Τα μωρα γεννιουνται χορτασμενα και οχι πεινασμενα και γι αυτο η φυση εχει προβλεψει τις πρωτες 3 ημερες να υπαρχει ελαχιστο και πηχτο πρωτογαλα, γιατι το μωρο δε θελει να χορτασει, αλλα να καθαρισει απο το μηκωνιο.

Επισης το οτι θηλαζει και μολις την ακουμπας κατω κλαιει, ειναι επισης πολυ φυσιολογικο.

Λεγεται μαραθωνιος θηλασμος και συμβαινει σε ολα σχεδον τα νεογεννητα.

Το αντιθετο, θα δημιουργουσε αμφιβολιες, το να μη ζηταει δηλαδη γαλα και στηθος.

Το θηλαστρο αδυνατω να καταλαβω γιατι το ανακατευεις.

Δεν ειναι ενδεικτικο του ποσο γαλα εχεις, μπερδευει το θηλασμο και σου ερεθιζει τις θηλες.

Η δικη μου προταση ειναι να κανεις υπομονη τουλαχιστον για 40 μερες και να εχεις συνεχεια το μωρο στο στηθος.

Φανταζομαι οτι γι αυτο το διαστημα δεν εχεις κατι πιο σημαντικο να κανεις:D

(αστειακι το τελευταιο:P)

k9Tap3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...