Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπαθεια για αποκλειστικο θηλασμο

Recommended Posts

ΑΓΛΑΙΑ ΟΣΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΙ ΑΝ ΣΟΥ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΑ! ΝΟΜΙΖΩ ΔΥΣΚΟΛΑ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟΣΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ!

ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΒΑΘΜΟ ΕΚΘΕΣΗΣ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΛΟΥΟΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΧΗΜΙΚΑ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΚΡΙΒΩΝ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΜΕ ΣΤΕΝΑΧΩΡΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΩ ΑΠΟΦΑΣΗ. ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΘΗΛΑΣΩ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΟΥ. ΑΠΛΩΣ ΕΙΧΑ ΜΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΛΠΙΔΑ. ΕΛΠΙΖΩ ΜΟΝΟ ΝΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΦΕΡΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΤΟΥΣ 2,5 ΜΗΝΕΣ ΠΟΥ ΘΗΛΑΖΕ.

ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΝΑ ΝΙΩΘΕΙΣ ΟΤΙ ΣΤΕΡΗΣΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ ΚΑΤΙ ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ. ΛΑΘΗ...

ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΝ ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΣΑ ΑΠΛΩΣ ΗΤΑΝ Η ΜΟΝΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΠΩ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗΝΕΣ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ!

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

ΑΓΛΑΙΑ ΟΣΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΙ ΑΝ ΣΟΥ ΠΩ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΑ! ΝΟΜΙΖΩ ΔΥΣΚΟΛΑ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟΣΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ!

ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΒΑΘΜΟ ΕΚΘΕΣΗΣ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΤΟΛΟΥΟΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΧΗΜΙΚΑ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΑΚΡΙΒΩΝ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ.

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΜΕ ΣΤΕΝΑΧΩΡΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΩ ΑΠΟΦΑΣΗ. ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΘΗΛΑΣΩ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΟΥ. ΑΠΛΩΣ ΕΙΧΑ ΜΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΛΠΙΔΑ. ΕΛΠΙΖΩ ΜΟΝΟ ΝΑ ΤΗΣ ΠΡΟΣΕΦΕΡΑ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΤΟΥΣ 2,5 ΜΗΝΕΣ ΠΟΥ ΘΗΛΑΖΕ.

ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΝΑ ΝΙΩΘΕΙΣ ΟΤΙ ΣΤΕΡΗΣΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ ΚΑΤΙ ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ. ΛΑΘΗ...

ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΝ ΣΑΣ ΚΟΥΡΑΣΑ ΑΠΛΩΣ ΗΤΑΝ Η ΜΟΝΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΠΩ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗΝΕΣ.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ!

Φυσικά και της πρόσφερες. Τα λάθη ανθρώπινα είναι και στην περίπτωση σου δεν υπήρχαν και πολλά περιθώρια. Μη νιώθεις τόσο άσχημα για τον εαυτό σου δεν υπάρχει χώρος για τόσες τύψεις εξάλλου έχουμε τόσο άλλα να κάνουμε για τα παιδιά μας. Έτσι ένιωθα και εγώ και σου μιλάω ειλικρινά ευχήθηκα να ήταν το τελευταίο λάθος που έχω κάνει στον ρόλο που έχω αναλάβει (αν και μεταξύ μας δύσκολο αυτό). Και πάλι θα σου έλεγα να διαβάσεις τις σελίδες εδώ και τα λινκ που υπάρχουν σχετικά με την διαδικασία και ύστερα να αποφασίσεις. Αν θεωρείς ότι θα μπορούσες μια τόσο απαιτητική διαδικασία να εντάξεις στο πρόγραμμα σου και να κάνεις μια προσπάθεια αξίζει τον κόπο. Αν όμως θεωρείς ότι έτσι θα στερήσεις άλλα πράγματα από το παιδί σου εξίσου μεγάλης σημασίας θα πρέπει να το ξεπεράσεις το πιο σημαντικό είναι η αγάπη για τα παιδιά μας, αυτό είναι πάνω απ'ολα και σίγουρα μια απόφαση στην δεδομένη φάση της ζωής σου δεν την αναιρεί, ούτε την ελαχιστοποιεί .....

Τι να συνηθίσει; Αφού γράφεις ότι θα πάρεις εξάμηνη άδεια. Σε μεγάλη ανάγκη όταν τον κόψει η πείνα θα το πάρει μια χαρά. Και η Ευστρατία παραπάνω είχε άγχος όταν την άφησε με γυναίκα για αρκετές ώρες και το πήρε μια χαρά με την πρώτη.

KRISTINA

ΑΡΧΙΚΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑΤΙ ΟΝΤΑΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ FORUM ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΟΙΤΑΖΑ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ.

ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΝΤΑΣ ΝΑ ΓΙΝΩ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΟΤΙ ΕΧΩ ΜΕΙΝΕΙ ΕΚΠΛΗΚΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΤΕ. ΟΤΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΣΙΓΟΥΡΗ ΟΤΙ ΘΑ ΛΑΒΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.

ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕ ΕΝΙΩΘΕ. ΤΩΡΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΩ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥ ΛΑΘΟΥΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΠΟΛΑΙΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΠΟΥ ΠΗΡΑ. ΟΙ ΤΥΨΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΕΣ, ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΩ. ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΜΙΑ ΚΑΚΟΔΙΑΘΕΤΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗ ΜΑΜΑ.

ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΣΟΥ ΜΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΑΡΚΕΤΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΩ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΡΟΥΛΑ ΜΟΥ.

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!

KRISTINA

ΑΡΧΙΚΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑΤΙ ΟΝΤΑΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΣΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ FORUM ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΔΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΟΙΤΑΖΑ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ.

ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΝΤΑΣ ΝΑ ΓΙΝΩ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΟΤΙ ΕΧΩ ΜΕΙΝΕΙ ΕΚΠΛΗΚΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΤΕ. ΟΤΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΣΙΓΟΥΡΗ ΟΤΙ ΘΑ ΛΑΒΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.

ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕ ΕΝΙΩΘΕ. ΤΩΡΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΩ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΟΥ ΛΑΘΟΥΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΠΟΛΑΙΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΠΟΥ ΠΗΡΑ. ΟΙ ΤΥΨΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΙΓΡΑΠΤΕΣ, ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΩ. ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΜΙΑ ΚΑΚΟΔΙΑΘΕΤΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗ ΜΑΜΑ.

ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΣΟΥ ΜΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΑΡΚΕΤΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΩ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΡΟΥΛΑ ΜΟΥ.

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!

Ναι, ότι δεν ήμαστε σε θέση να διορθώσουμε πρέπει να το αφήνουμε πίσω διαφορετικά μας κατατρώει τη διάθεση χωρίς να μας προσφέρει κάτι ουσίας. (αυτό το έχω μάθει στα δύσκολα γενικά όχι μόνο επί του θέματος ). Να τη χαίρεσαι την κούκλα σου και να είστε καλά πάντα. stop :-( go :-D ......

Διαφημίσεις

H γιαγιά στενοχωριέται που δεν μπορεί να φροντίσει και αυτή το μπέμπη και προσπαθεί με κάθε τρόπο και σε κάθε ευκαιρία να με πείσει να του μάθω το μπουκάλι. Κάτι που εγώ βέβαια δεν θέλω αλλά βέβαια αυτό δε σημαίνει πως δεν θέλω πότε πότε να μπορώ να βγω έξω για κάποιες δουλειές. Δεν έχω καμία πρόθεση να του δίνω μπουκαλι σε καθημερινή βάση εφόσον δεν συντρέχει λόγος αλλά μια στις τόσες που πρέπει να λείψω θα ήθελα να μπορούσε να πιει και από το μπιμπερό.

Η μια από τις Συμβούλους θηλασμού που είχα ρωτήσει που είπε πως θα ήταν καλύτερα να κάνω για όποιες δουλειές χρειάζεται εξουσιοδότηση να πηγαίνει κάποιος άλλος... Δεν γίνεται όμως για όλα αυτό.

Σε μεγάλη ανάγκη όταν τον κόψει η πείνα θα το πάρει μια χαρά.

Σε αυτό στηρίζομαι και γω. Σήμερα δεν πέτυχε. Να δούμε όταν ξανατύχει. :|

sL7ap2.png

H γιαγιά θα έρθει και η σειρά της να τον φροντίσει όταν τελειώσει η άδειά σου. Τώρα είναι αποκλειστικά δικός σου, είστε πακέτο. Μέχρι ένα τετράωρο νομίζω μπορείς να λείψεις και ας ανησυχήσει λίγο και το μωρό και η γιαγιά. Λίγο αγκαλιά, λίγο κούνημα, θα γυρίσεις.

Ελπίζω να μην έχει κατά νου να του δίνει ξένο γάλα κρυφά για να τον παχύνει γιατί οι γιαγιάδες τα 'χουν κάτι τέτοια περίεργα.

Δεν έχω γάλα - φόρμουλα στο σπίτι. Ένα που είχα, επειδή ήταν ανοιχτό για παραπάνω από 3 εβδομάδες το πέταξα. Και δεν ξαναπαίρνω για την ώρα. Ούτως ή άλλως δεν το πίνει. Όταν χρειάζεται θα αντλώ.

sL7ap2.png

ΚΡΙΣΤΙΝΑ και kassiani ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

Η αλήθεια είναι ότι η μικρή τις τελευταίες μέρες δεν καλοτρώει το δικό μου γάλα, το μισό μπουκάλι και με πολλή προσπάθεια, ενώ το almiron το κατεβάζει μονορούφι. Μήπως τώρα που λιγοστεύει το γάλα και μένει και πιο πολλέ ώρες στο στήθος έχει αλλάξει η γεύση του;

Πάντως αποφάσισα να μην πάρω τα χάπια και να το πάω όσο τραβήξει μόνο του, με αντλήσεις πρωί και βράδυ. Προς το παρόν πίνει το πρωινό γάλα δικό μου και αν μειωθεί κι άλλο μπορεί να της δίνω μέρα παρά μέρα μέχρι να το κόψουμε τελείως.

Τι να πω... δεν είχα σωστή ενημέρωση και τα έκανα θάλασσα από την αρχή, στο δεύτερο παιδί με το καλό θα προσπαθήσω να τα καταφέρω καλύτερα...

Επαναγλακτισμός είναι η επαναφορά της γαλουχίας που είτε διακόπηκε τελείως είτε απλά μειώθηκε.

Πρόκληση γαλουχίας είναι η έναρξη της γαλουχίας χωρίς προηγηθείσα εγκυμοσύνη.

Ο επαναγαλακτισμός είναι γνωστός από αναφορές από πολύ παλιά. Ήδη από τη δεκαετία του 1960 υπάρχουν σχετικές επιστημονικές δημοσιεύσεις που μελετούν το φαινόμενο τόσο στα ζώα όσο και στον άνθρωπο.

Στον άνθρωπο ο επαναγαλακτισμός μελετήθηκε συστηματικά από τη δεκαετία του 1980 όταν άρχισε να διαδίδεται η χρήση των νοσοκομειακών θηλάστρων.

Μια από τις σημαντικές μελέτες έγινε από της Auerbach και Avery το 1980 σε 336 γυναίκες (το δείγμα θεωρείται μεγάλο και αξιόπιστο). Αν και κάποιες μητέρες αποφάσισαν να κάνουν επαναγαλακτισμό γιατί το μωρό τους παρουσίασε αλλεργία στο αγελαδινό γάλα σε σκόνη ή γιατί είχε άλλα προβλήματα υγείας, οι περισσότερες το έκαναν γιατί επιθυμούσαν γιατί επιθυμούσαν μια σχέση μεγαλύτερης εγγύτητας με το μωρό τους.

Το 75% των μητέρων είχε θετικά συναισθήματα από τη διαδικασία και ανεξάρτητα από την ποσότητα του γάλακτος που κατάφεραν να παράγουν.

Σε ποσοστό μεγαλύτερο από 50% πέτυχαν πλήρη επαναγαλακτισμό μέσα στο μήνα ενώ άλλο ένα 25% χρειάστηκε λίγο περισσότερο χρόνο από μήνα. Οι υπόλοιπες μητέρες θήλαζαν και παράλληλα έδιναν συμπλήρωμα.

Δηλαδή σε διάστημα 4-6 εβδομάδων ένα ποσοστό μεγαλύτερο από 75% κατάφερε πλήρη επαναγαλακτισμό και οι υπόλοιπες μητέρες μερικό επαναγαλακτισμό!

Οι μητέρες που ξεκίνησαν τον επαναγαλακτισμό τους πρώτους δύο μήνες από τον τοκετό είχαν μεγαλύτερη παραγωγή από αυτές που τον ξεκίνησαν αργότερα. Αν και κάθε περίπτωση είναι μοναδική, πολλές μητέρες πιστεύουν ότι το διάστημα που απαιτείται είναι περίπου ίσο με το διάστημα από τότε που διέκοψαν το θηλασμό.

Ο επαναγαλακτισμός είναι μια απαιτητική διαδικασία από άποψη χρόνου και μπορεί να πετύχει μόνο αν η μητέρα καταφέρει να το βάλει ως υψηλή προτεραιότητα στο πρόγραμμά της. Είναι διαδικασία όμοια με το θηλασμό. Τα περισσότερα μωρά θηλάζουν για 20-30 λεπτά κάθε 2 με 3 ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Κατά τη διάρκεια της νύχτας ένα μωρό μπορεί να έχει μεσοδιάστημα ανάμεσα στα γεύματα 4-5 ώρες.

Αν έχει διακοπεί η γαλουχία ή το γάλα είναι πολύ λίγο το μωρό δύσκολα θα μείνει στο στήθος τόση πολλή ώρα. Για τις περισσότερες μητέρες είναι απαραίτητο να συνδυάσουν το θηλασμό με αντλήσεις ώστε να συμπληρώνεται ο απαραίτητος χρόνος διέγερσης σε κάθε μαστό.

Αν το μωρό έχει καιρό να θηλάσει είναι πιο εύκολο για τη μητέρα να ξεκινήσει μετρώντας ως χρόνο θηλαστικών κινήσεων μόνο το διάστημα που αντλεί. Ο μη θρεπτικός θηλασμός είναι πολύ σημαντικός για το μωρό και για τη μητέρα: εξασφαλίζει τη συνεργασία του μωρού για όταν θα υπάρχει περισσότερο γάλα και προσφέρει διέγερση στο μαστό που βοηθάει την πιο γρήγορη αύξηση του γάλακτος.

Συνεχίζω με το πρωτόκολλο αντλήσεων:

Αγλαια χρειάζομαι και εγώ με τη σειρά μου την ανεκτίμητη συμβουλή σου.

Σου παραθέτω τ αστοιχεία που χρειάζεσαι:

Α. γεννηση 12/10/09

Β. αγορακο

Γ. Καισαρική

Δ. επισκληριδιος

Ε. δεν εμφάνισε νεογνικό ίκτερο

1. Γενικά επαιρνε 180-200 γραμμαρια την εβδομαδα, αλλά το τελευταίο μήνα έβαλε μονο 600

Γεννήθηκε 3150 και είναι σήμερα 4 μηνών είναι 6 κιλά

2.Ξεκίνησα αποκλειστικό θηλασμό,οποιαδήποτε ώρα εκλαιγε τον έβαζα στο στήθος,περίπου ανα δύο ώρες έτρωγε,τώρα τον βάζω ανα δύο ώρες χωρίς να περιμένω να κλάψει.Εκτός από το βράδυ που περιμένω να ξυπνήσει ανα τρίωρο περίπου.

3. Οταν το βάρος που επαιρνε δεν ήταν το επιθυμητο, το τελευταίο μήνα δηλαδή, του δίνω συμπληρωμα 120μλ το βράδυ. η παιδίατρος βέβαια είπε κάθε φορά συμπλήρωμα αλλα δεν την ακουσα.

6. Την προηγούμενη βδομάδα με ηλεκτρικο θήλαστρο avent προσπάθησα να βγάλω, αλλά σε μία ώρα έβγαλα μόνο 70μλ. με πολύ κόπο και από τα δύο στήθη.

8. 4-5 πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο

9. 2 κενώσεις κάνει το 24ωρο

10. Ξαφνικά ο μπέμπης δεν ήθελε να θηλάσει, θηλαζε για 5 λεπτά και μετά έκλαιγε, ηθελε να τον σηκώσω και σταμάταγε. γενικά δε κλαίει για να φάει, αλλά το μπιμπερό μια φορά τη μέρα το πίνει. Νοιώθω ότι έχει μειωθεί το γάλα μου, το στήθος δεν είναι πια τόσο βαρύ όσο το πρώτο καιρό.Στο στήθος κάθεται μόνο όταν είναι χαλαρός και στο τελος κοιμάται.δε ξέρω τι να κάνω, χουμε ανησυχλησει με΄το βάρος του και σίγουρα η παιδίατρος θα επιμείνει στο συμπλήρωμα.τον βάζω όσο πιο συχνά μπορώ στο στήθος, αλλά δε θέλει πάντα να φάει.

Σ' ευχαριστω πολύ εκ των προτερων.θελω πολύ να συνεχίσω, είνια μικρός για να σταματήσω το θηλασμό.

Διαφημίσεις

H γιαγιά στενοχωριέται που δεν μπορεί να φροντίσει και αυτή το μπέμπη και προσπαθεί με κάθε τρόπο και σε κάθε ευκαιρία να με πείσει να του μάθω το μπουκάλι.

Απ' το να στεναχωριέται το μωρό καλύτερα να στεναχωριέται η γιαγιά;)

Τα περισσότερα μωρά που θηλάζουν (όπως και ο δικός μου) δυσκολεύονται με το μπουκάλι, ειδικά όταν είναι απ' τη μαμά τους. Εφόσον πολύ καλά κάνεις και παίρνεις την 6μηνη, όταν θα επιστρέψεις στη δουλεία το μωράκι σου θα έχει αρχίσει τις στερεές, οπότε η γιαγιά θα του δίνει το φαγάκι κι εσύ το γάλα όταν θα επιστρέφεις. Προς το παρόν, ας "φροντίσει" τις υπόλοιπες δουλειές του σπιτιού για να σε ξεκουράσει!

Αγλαια χρειάζομαι και εγώ με τη σειρά μου την ανεκτίμητη συμβουλή σου.

Σου παραθέτω τ αστοιχεία που χρειάζεσαι:

Α. γεννηση 12/10/09

Β. αγορακο

Γ. Καισαρική

Δ. επισκληριδιος

Ε. δεν εμφάνισε νεογνικό ίκτερο

1. Γενικά επαιρνε 180-200 γραμμαρια την εβδομαδα, αλλά το τελευταίο μήνα έβαλε μονο 600

Γεννήθηκε 3150 και είναι σήμερα 4 μηνών είναι 6 κιλά

2.Ξεκίνησα αποκλειστικό θηλασμό,οποιαδήποτε ώρα εκλαιγε τον έβαζα στο στήθος,περίπου ανα δύο ώρες έτρωγε,τώρα τον βάζω ανα δύο ώρες χωρίς να περιμένω να κλάψει.Εκτός από το βράδυ που περιμένω να ξυπνήσει ανα τρίωρο περίπου.

3. Οταν το βάρος που επαιρνε δεν ήταν το επιθυμητο, το τελευταίο μήνα δηλαδή, του δίνω συμπληρωμα 120μλ το βράδυ. η παιδίατρος βέβαια είπε κάθε φορά συμπλήρωμα αλλα δεν την ακουσα.

6. Την προηγούμενη βδομάδα με ηλεκτρικο θήλαστρο avent προσπάθησα να βγάλω, αλλά σε μία ώρα έβγαλα μόνο 70μλ. με πολύ κόπο και από τα δύο στήθη.

8. 4-5 πάνες βρέχει το μωρό το 24ωρο

9. 2 κενώσεις κάνει το 24ωρο

10. Ξαφνικά ο μπέμπης δεν ήθελε να θηλάσει, θηλαζε για 5 λεπτά και μετά έκλαιγε, ηθελε να τον σηκώσω και σταμάταγε. γενικά δε κλαίει για να φάει, αλλά το μπιμπερό μια φορά τη μέρα το πίνει. Νοιώθω ότι έχει μειωθεί το γάλα μου, το στήθος δεν είναι πια τόσο βαρύ όσο το πρώτο καιρό.Στο στήθος κάθεται μόνο όταν είναι χαλαρός και στο τελος κοιμάται.δε ξέρω τι να κάνω, χουμε ανησυχλησει με΄το βάρος του και σίγουρα η παιδίατρος θα επιμείνει στο συμπλήρωμα.τον βάζω όσο πιο συχνά μπορώ στο στήθος, αλλά δε θέλει πάντα να φάει.

Σ' ευχαριστω πολύ εκ των προτερων.θελω πολύ να συνεχίσω, είνια μικρός για να σταματήσω το θηλασμό.

Μέχρι να σου απαντήσει η Αγλαία αν θέλεις μοιράζομαι κάποιες σκέψεις μαζί σου μιας και βλέπω ότι αγχώνεσαι άδικα

στο παρακάτω λίνκ θα βρεις την αναμενόμενη πρόσληψη βάρους που ισχύει για παιδάκια που θηλάζουν. Όπως θα διαπιστώσεις και μόνη σου απο 4-6 μηνών το αναμενόμενο και επιθυμητό βάρος είναι 92-126 γρ την εβδομάδα. Τα 600γρ που πήρατε εσείς είναι πάρα πολύ καλά και δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείς.

http://www.kellymom.com/babyconcerns/growth/weight-gain-metric.html

και στις καμπύλες ακόμα του βιβλιαρίου δεν φαίνεται τίποτα το ανησυχητικό ίσα ίσα είστε στην καμπύλη 50.

σε ότι αφορά τους σύντομους θηλασμούς και κλάματα να είσαι σίγουρη ότι οι περισσότερες εδώ μέσα το έχουμε συναντήσει στην ηλικία σας. Είναι φάση παροδική δεν έχει να κάνει με την μείωση γάλακτος απλά το παιδάκι σου μεγαλώνει και ενδιαφέρεται και για άλλα πράγματα πέρα του στήθους. Καλό είναι λοιπόν να προσπαθείς να τον θηλάζεις πριν πεινάσει με τα πρώτα σημάδια της πείνας για να είναι συνεργάσιμος, σε κάποιο ήσυχο μέρος όπου δεν θα του τραβούν την προσοχή θόρυβοι-φώτα μπαμπάς γιαγιά κλπ., μπορείς να φοράς ένα φουλάρι ή κολιέ για να παίζει με αυτό

την ώρα που θηλάζει (επιστράτευσε την φαντασία σου και την υπομονή σου). Μην βάζεις στο παιχνίδι το ξένο γάλα ζημιά θα κάνεις γιατί αν το μωρό περνάει άλμα ανάπτυξης και προσπαθεί να αυξήσει την παραγωγή σου γιατί οι ανάγκες του απλά είναι μεγαλύτερες (και όχι επειδή μειώθηκε το γάλα σου) το ξένο γάλα θα υπονομεύσει την προσπάθεια αυτή. Να είσαι σίγουρη ότι μετά απο 4 μήνες αποκλειστικού θηλασμού το γάλα δεν κόβεται έτσι απλά γιατί έχει περάσει καιρός. Για να συμβεί μείωση θα πρέπει το παιδί να μην θηλάζει κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει άρα γιατί να μειωθεί το γάλα. Συνεχίζεις και προσφέρεις στήθος με κάθε ευκαιρία (συχνά δηλ. αν μέχρι σήμερα είχατε 3ώρα μεταξύ γευμάτων κάνε τα 2ωρα) μην δίνεις μπουκάλι είναι ότι χειρότερο μπορείς να κάνεις σε αυτήν τη φάση γιατί το μωρό θα συνηθίσει την γρήγορη ροή του μπιμπερό και θα είναι όλο και πιο μη συνεργάσιμος στο στήθος. Η παιδίατρος αν θέλει θα πρέπει να σου αιτιολογήσει βάση ποιου σκεπτικού θεωρεί το βάρος λίγο. Το μωρό δεν μπορεί να συνεχίσει να παίρνει κάθε μήνα 1 κιλό. Ανάλογα με την ηλικία του θα παίρνει και το ανάλογο βάρος, Αν θέλει να είναι σωστή θα συμπληρώσει το βάρος στο βιβλιάριο και θα παρακολουθείς την καμπύλη του παιδιού. Εξάλλου και κάποιον μήνα μελλοντικά να μην πάρει αυτό που πρέπει μπορεί να φταίνε και άλλα πράγματα και όχι το γάλα σου (ιώσεις, μειωμένη όρεξη λόγο δοντιών, αλλεργίες, ουρολοίμωξη.............................)

εγώ σου εύχομαι καλή συνέχεια και να ξανασκεφτείς το θέμα υπό άλλη οπτική.:)

μια χαρά γάλα έχεις μη μπλέκεις με το θήλαστρο δεν θα σου δείξει πόσο γάλα έχεις παρά μόνο πόσο γάλα μπορείς να αντλήσεις. Να είσαι σίγουρη ότι το μωρό σου είναι σε θέση να πάρει την ποσότητα που θέλει.

.

To Υπουργείο Υγείας θεωρεί υποχρέωσή του να δημοσιεύει τις καμπύλες ανάπτυξης στο βιβλιάριο υγεία που χορηγείται σε κάθε παιδί, για να προστατέψει τους γονείς από ανήθικους παιδιάτρου που προτιμούν το κέρδος τους από τυν υγεία του παιδιού τους.

Αν λοιπόν κοιτάξεις αυτές τις καμπύλες θα δεις ότι το μωρό σου αναπτύσσεται φυσιολογικά και μετά τον 3ο μήνα η πρόσληψη βάρους θα πρέπει να είναι η μισή σε σχέση με αυτή που ήταν το πρώτο τρίμηνο.

Αυτό το γνωρίζει πολύ καλά κάθε παιδίατρος. Η παιδίατρος που διάλεξες για το παιδί σου σε κοροϊδεύει.

Όλα τα υπόλοιπα που αναφέρεις για δυσκολία στην άντληση και για στήθος που δεν το νιώθεις πια φουσκωμένο, είναι απλά η φυσιολογική εξέλιξη της γαλουχίας. Το στήθος παράγει γάλα χωρίς να πρήζεται, το θήλαστρο είναι λιγότερο αποτελεσματικό χωρίς αυτό να σημαίνει τίποτα για την παραγωγή και το ποσο μπορεί να θηλάσει το μωρό.

Αν υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα στην παραγωγή, τότε αυτό εμφανίζεται τις πρώτες 6 εβδομάδες. Εκ των υστέρων πρόβλημα δεν μπορεί να εμφανιστεί.

Η παιδίατρος προσπαθεί με κάθε τρόπο να υπονομεύσει το θηλασμό κι εσύ αντί να την αλλάξεις άμεσα, κάθεσαι και την ακούς χωρίς καν να ελέγξες τις καμπύλες στο βιβλιάριο του παιδιού...

Οπως θα διαπιστώσατε ήταν το πρώτο μου μήνυμα και συγκινήθηκα με το ενδιαφέρον σας..ειμαι και σε ευάλωτη κατασταση μιας και παλευω να συνεχισω το θηλασμο,ευτυχως εχω συμπαρασταση απο το συζυγο..σας ευχαριστω για το κουραγιο που μου δώσατε.Τελικα δεν ειμαι μόνη μου στην προσπαθεια αυτη,μιας και υπαρχετε εσεις, γιατι γονεις,φιλοι,γιατροι ειναι ανενημερωτοι.Σας ευχαριστουμε πολυ εγω και ο μπεμπινης μου.

;)

Οπως θα διαπιστώσατε ήταν το πρώτο μου μήνυμα και συγκινήθηκα με το ενδιαφέρον σας..ειμαι και σε ευάλωτη κατασταση μιας και παλευω να συνεχισω το θηλασμο,ευτυχως εχω συμπαρασταση απο το συζυγο..σας ευχαριστω για το κουραγιο που μου δώσατε.Τελικα δεν ειμαι μόνη μου στην προσπαθεια αυτη,μιας και υπαρχετε εσεις, γιατι γονεις,φιλοι,γιατροι ειναι ανενημερωτοι.Σας ευχαριστουμε πολυ εγω και ο μπεμπινης μου.

Για το παιδί ΣΟΥ, να εμπιστεύσαι περισσότερο τον εαυτό ΣΟΥ! Εσύ είσαι μαζί του όλη τη μέρα και το ξέρεις καλύτερα από τον καθένα. ΕΣΥ έχεις μικρότερη πιθανότητα να κάνεις λάθος!

Οι άλλοι με κίνητρο ή χωρίς, έχουν πάντα μεγαλύτερη πιθανότητα να κάνουν λάθος.

Διαφημίσεις

Κορίτσια καλησπέρα! Έχω το εξής πρόβλημα με τη μικρή: Εδω και 4 ημέρες είναι κρυωμένη και αναγκαστήκαμε να της κάνουμε εισπνοές aerolin και flixotide για να γλιτώσουμε τη βροχίτιδα. Την κόλλησε από τον μεγάλυτερο γιο μου. Το θέμα είναι ότι από τις αρχές Φεβρουαρίου (όπως είχα γράψει και στις 10/2) η μικρή έχει μειώσει τους θηλασμούς καθώς και το χρόνο που θηλάζει κάθε φορά. Τις τελευταίες μέρες που είναι άρρωστη τα πράγματα έχουν χειροτερέψει. Τρώει 5-6 γεύματα καθημερινά για 10-15 λεπτά το παλύ και κοιμάται πολύ. Α να μην ξεχάσω να αναφέρω ότι έχει αρχίσει και πιπιλάει πολύ τα δάχτυλά της. Υποθέτω ότι την ενοχλούν τα δοντια της που έχουν αρχίσει να φουσκώνουν. Από πάνες καλά τα πάμε 5 με τσίσα σίγουρα και 1-2 με κακάκια. Το θέμα είναι ότι δε διαμαρτύρεται για να φάει ακόμα και 3,5 ώρες μετά από τον τελευταίο θηλασμό. Τη βάζω από μόνη μου αφού βλέπω να τρώει τα χέρια της. Είναι σωστό αυτό ή να περιμένω να διαμαρτυρηθεί; Τι να κάνω; Φοβάμαι μήπως μειωθει η παραγωγή μου. Παρακαλώ οποιαδήποτε μπορεί να με βοηθήσει, ας το κάνει....

eNortjKzUjI0NDI1N1GyBlwwFW8C0Q,,31.png

Ο μεγάλος αντρούλης μου γεννήθηκε 12-6-2006.

Ο μικρός αντρούλης μου γεννήθηκε 19-3-2008.

Η μπουρμπουληθρα μου γεννηθηκε 10-11-2009.

Κορίτσια καλησπέρα! Έχω το εξής πρόβλημα με τη μικρή: Εδω και 4 ημέρες είναι κρυωμένη και αναγκαστήκαμε να της κάνουμε εισπνοές aerolin και flixotide για να γλιτώσουμε τη βροχίτιδα. Την κόλλησε από τον μεγάλυτερο γιο μου. Το θέμα είναι ότι από τις αρχές Φεβρουαρίου (όπως είχα γράψει και στις 10/2) η μικρή έχει μειώσει τους θηλασμούς καθώς και το χρόνο που θηλάζει κάθε φορά. Τις τελευταίες μέρες που είναι άρρωστη τα πράγματα έχουν χειροτερέψει. Τρώει 5-6 γεύματα καθημερινά για 10-15 λεπτά το παλύ και κοιμάται πολύ. Α να μην ξεχάσω να αναφέρω ότι έχει αρχίσει και πιπιλάει πολύ τα δάχτυλά της. Υποθέτω ότι την ενοχλούν τα δοντια της που έχουν αρχίσει να φουσκώνουν. Από πάνες καλά τα πάμε 5 με τσίσα σίγουρα και 1-2 με κακάκια. Το θέμα είναι ότι δε διαμαρτύρεται για να φάει ακόμα και 3,5 ώρες μετά από τον τελευταίο θηλασμό. Τη βάζω από μόνη μου αφού βλέπω να τρώει τα χέρια της. Είναι σωστό αυτό ή να περιμένω να διαμαρτυρηθεί; Τι να κάνω; Φοβάμαι μήπως μειωθει η παραγωγή μου. Παρακαλώ οποιαδήποτε μπορεί να με βοηθήσει, ας το κάνει....

Προσωπικα δε βλεπω κατι παραξενο, με δεδομενο οτι ειναι και φυσιολογικο οταν ειναι αρρωστο το παιδι να μην τρωει ιδιαιτερα.

Θα σου ελεγα (με δεδομενες και τις πανες) να τη βαζεις μεν στο στηθος, να μην την πιεζεις ομως και να συνεχισεις να παρακολουθεις πανες κλπ.

k9Tap3.png

Pkat,φυσικά και να μην περιμένεις να διαμαρτυρηθεί γιατί μετά ίσως να είναι πιο δύσκολο να πιάσει το στήθος αν αρχίσει να κλαίει!Κι εμένα δεν το ζητάει,εγώ της το προσφέρω συχνά κι όποτε θέλει τρώει!;)

κορίτσια καλησπέρα κι από μένα. Λοιπον έχω ερώτηση..Η μικρή μου είναι 3,5 μηνών και θα ήθελα να μου πέιτε :τον τελευταίο καιρό (κ ειδικά τις 2 ημέρες την εβδομάδα που λείπω για δουλειά)έχουν μειωθεί τα γεύματά μας από 8 περίπου που κάναμε την ημέρα σε 6 πάνω κάτω.(είτε γιατί κοιμάται κ φυσικά δεν την ξυπνάω μέσα στην μερα είτε γιατί γκρινιάζει κ δεν θέλει κάθε φορά που της προσφέρω το στήθος, περίπου κάθε 2 ώρες). Υπάρχει περίπτωση να μειωθεί η παραγωγή μου?επίσης, το βράδυ 2 ώρες μετά που θα κοιμηθεί, κάνω άντληση με το νοσοκομειακό θήλαστρο της medela και βάζω το γάλα στην κατάψυξη, κ στην δουλειά βγάζω περίπου στις 3,5 με 4 ώρες γάλα με το χειροκίνητο της ίδιας εταιρείας αυτά μπορούμε να πούμε οτι μετράνε σαν γεύματα? να σας πω οτι από βάρος κ ύψος πάμε καλά, γεννήθηκε 2650, στον 3ο μήνα είχε διπλασιάσει το βάρος της (5300) και τώρα ζυγίζουμε 5700 (δηλ. πήρε 400 γρ σε 2 εβδομάδες περίπου) κ ύψος 61 πόντοι.Μήπως από μόνη της φρενάρει γιατί έχει πάρει πολύ καλό βάρος ήδη? νομίζω κάπου το διάβασα από κα΄ποια κοπέλα εδώ αυτό.Α και κάτι ακόμα... από 1,5 μηνών πρίπου η μικρή μας είχε σταματήσει το βραδυνό ξύπνημα και κοιμόταν δηλ. 4-5 ώρες σερί. Εχθές ξύπνησε περίπου στις 3 ώρες (στις 2 τα ξημερώματα) και ζητούσε να φάει.Λέτε ήταν τυχαίο αυτό ή έχει αρχίσει να αλλάζει, μήπως και κανένα άλμα ανάπτυξης?εκεί που έλεγα ευτυχώς κοιμόμαστε το βράδυ...και όχι τίποτα άλλο, στις 12και μισή είχα κάνει άντληση κ φοβήθηκα μήπως έχω μειωμένη ροή και τότε έχουμε πολλή γκρίνια...

Koριτσια καλημερα δεν ξερω εαν καλα κανω κ το γραφω εδω αλλα εχω ενα προβλημα με το δεξι στηθος μου.Θηλαζω αποκλειστικα τον 2 μηνων μπεμπη μου κ τις τελευταιες 2 εβδομαδες εμφανισα 1 ασπρο στιγμα στη θηλη και πριν λιγες μερες αλλο ενα.Αυτα πονανε κ απο οτι διαβασα στο βιβλιο της Πατσουρου ειναι φραγμενοι ποροι.Οντως μου εκανε κ καποια σκληρα σημεια στο στο στηθος τα οποια πονανε.Με το θηλασμο οντως αυτα τα σκληρα σημεια εφυγαν αλλα τα ασπρα στιγματα δεν εσπασαν ακομη παρολο που ρουφαει ο μπεμπης κ ποναει πολυ η θηλη μου...μηπως να παω σε γιατρο?ξερεια καμια τι αλλο μπορω να κανω?κ σε ποιον

γιατρο να παω στο γυναικολογο?

Αγλαια αν το δεις θα θελα τη γνωμη σου.

Επισης ηθελα να ρωτησω ποιο θηλαστρο μπορω να αγορασω για περιστασιακη χρηση?το θελω για ωρα αναγκης που ισως χρειστει να λειψω,κατι που πολυ σπανια θα συμβει.μπορω να βγαλω με το χερι αλλα θα μου παιρνει χρονο....

σας ευχαριστω ...

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Καλησπέρα!

Συνεχίζοντας την προσπάθεια αύξησης παραγωγής, έχω την εξής σημαντική απορία:

Δίνω στο μωρό κάθε μέρα όλη την ποσότητα του αντλημένου γάλακτος της ημέρας ή και προηγούμενων ημερών, ώστε να συμπληρώνεται η ποσότητα που πρέπει να τρώει για την ηλικία του (11 εβδομάδων - 800 - 850 μλ σύμφωνα με την παιδίατρο). Έχω διαβάσει όμως ότι ακόμη και το αντλημένο γάλα θεωρείται συμπλήρωμα.

Αυτό σημαίνει ότι υπονομεύω την προσπάθειά μου; Η αλήθεια είναι ότι μετά από 7 εβδομάδες εξαντλητικού επαναγαλακτισμού έχω φθάσει μετά βίας στα 780 με 800 μλ ημερησίως παρά τους θηλασμούς και τις αντλήσεις (σύνολο 10 ημερησίως κατά τη συμβουλή της συμβούλου μου). Αυτό το γνωρίζω γιατί ζυγίζω το μωρό πριν και μετά από κάθε θηλασμό.

Βλέπω όμως ότι αν τη θηλάσω μετά από 1.5 ή 2 ώρες θα πάρει 20 - 50 μλ, οπότε και δεν χορταίνει με τίποτα. Ακόμη και αν τη βάλω στο στήθος αμέσως μετά η ποσότητα είναι 10 - 20 μλ και αισθάνομαι ότι την ταλαιπωρώ.

Μήπως τελικά δεν μπορώ να αυξήσω άλλο το γάλα μου και επομένως να το πάρω απόφαση;

Ευχαριστώ...

Β.Α.Γ.Γ.2009

Καλησπέρα σε όλες τις μανούλες.

Έχω ανάγκη από τη βοήθειά σας. Το κοριτσάκι μου ειναι 1,5 μηνών και το θήλαζα αποκλειστικά για τις πρώτες 25 ημερες. Στην πορεία άρχισε να κλαίει και να μη θέλει το στηθος. Ο παιδίατρος μου είπε οτι το παιδι ειναι πεινασμενο και δεν χορταινει και οτι πρεπει να του δωσω ξενο γαλα. Ειναι το πρωτο μου παιδι και μαλιστα μετα απο πολλα χρονια προσπαθειας και το άγχος μου και η αγωνια μου θόλωσε την σκεψη. Τωρα βλέπω ότι ο παιδιατρος μου ελεγε ανοησιες και το παιδι ειχε απλά κολικους. Τοτε ειχα 170 ml και μαλιστα με το χειροκινητο θηλαστρο της chicco. Tωρα (20 μερες μετα) η ποσοτητα μου, εχει μειωθει δραματικα και το παιδι εχει τραγικους κολικους με το γαλα του εμποριου. Σας παρακαλω πολυ να μου πειτε αν γνωριζετε, αν εχει νοημα να ξαναρχισω προσπαθεια για επαναγαλακτισμο ή αν έχασα το τρενο. Το θηλαστρο symphony ειναι διαθεσιμο για ενοικιαση στην περιοχη μου. Ειναι αραγε αυτο το καταλληλο για την περιπτωση μου;

Εχω λυπηθει παρα πολυ γιατι δεν ειχα κανενα προβλημα στον θηλασμο και το απολαμβαναμε και οι δυο μεχρι την εμφανιση των κολικών.

Ζηταω τα φωτα σας.

Σας ευχαριστω θερμά εκ των προτερων.

Καλησπέρα σε όλες τις μανούλες.

Έχω ανάγκη από τη βοήθειά σας. Το κοριτσάκι μου ειναι 1,5 μηνών και το θήλαζα αποκλειστικά για τις πρώτες 25 ημερες. Στην πορεία άρχισε να κλαίει και να μη θέλει το στηθος. Ο παιδίατρος μου είπε οτι το παιδι ειναι πεινασμενο και δεν χορταινει και οτι πρεπει να του δωσω ξενο γαλα. Ειναι το πρωτο μου παιδι και μαλιστα μετα απο πολλα χρονια προσπαθειας και το άγχος μου και η αγωνια μου θόλωσε την σκεψη. Τωρα βλέπω ότι ο παιδιατρος μου ελεγε ανοησιες και το παιδι ειχε απλά κολικους. Τοτε ειχα 170 ml και μαλιστα με το χειροκινητο θηλαστρο της chicco. Tωρα (20 μερες μετα) η ποσοτητα μου, εχει μειωθει δραματικα και το παιδι εχει τραγικους κολικους με το γαλα του εμποριου. Σας παρακαλω πολυ να μου πειτε αν γνωριζετε, αν εχει νοημα να ξαναρχισω προσπαθεια για επαναγαλακτισμο ή αν έχασα το τρενο. Το θηλαστρο symphony ειναι διαθεσιμο για ενοικιαση στην περιοχη μου. Ειναι αραγε αυτο το καταλληλο για την περιπτωση μου;

Εχω λυπηθει παρα πολυ γιατι δεν ειχα κανενα προβλημα στον θηλασμο και το απολαμβαναμε και οι δυο μεχρι την εμφανιση των κολικών.

Ζηταω τα φωτα σας.

Σας ευχαριστω θερμά εκ των προτερων.

Να σου ζήσει καλή μου.... Δεν έχεις χάσει κανένα τρένο!!! ξεκίνα άμεσα την προσπάθεια σου. νοίκιασε το θήλαστρο που αναφέρεις και διάβασε τις πρώτες σελίδες της ενότητας. Για να έχουμε καλύτερη εικόνα απαντάς και στις ερωτήσεις εδώ http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=23962

Eυχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση!

Πήρα ήδη τηλ. για να μου στείλουν το θήλαστρο.

Το μωρακι γεννηθηκε την 37η εβδομαδα με καισαρικη (επισκληρίδιος) χωρις ικτερο, και ζυγιζε 3550. Βγηκαμε απ'το μαιευτηριο και ζυγιζε 3480. Σε 20 μερες ειχε φτασει τα 4390 και κατα τ'άλλα ο παιδιατρος μου ελεγε οτι δεν της εφτανε το γαλα μου.

Τωρα ειναι 5100 και ο ρυθμος που παιρνει βαρος δεν ειναι ικανοποιητικος. Σχετικα με τον αριθμο γευματων δεν μπορω να δωσω απαντηση. Τρωει ολη τη μερα απο πολυ λιγο γιατι μετα απο τις πρωτες γουλιες αρχιζει να ποναει και ξεκιναει το δραμα μας. Εχω απελπιστει. Δεν ξερω τι να κανω. Απο το στηθος ποναει λιγοτερο και ελπιζω να τα καταφερω να σταματησω το τεχνητο γαλα.

Βρεχει τις πανες της 7-8 φορες τη μερα και ενεργειται γυρω στις 4 φορες.

Συγνωμη αν σας κουρασα.

Ενα μεγαλο ευχαριστώ και πάλι.

Eυχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση!

Πήρα ήδη τηλ. για να μου στείλουν το θήλαστρο.

Το μωρακι γεννηθηκε την 37η εβδομαδα με καισαρικη (επισκληρίδιος) χωρις ικτερο, και ζυγιζε 3550. Βγηκαμε απ'το μαιευτηριο και ζυγιζε 3480. Σε 20 μερες ειχε φτασει τα 4390 και κατα τ'άλλα ο παιδιατρος μου ελεγε οτι δεν της εφτανε το γαλα μου.

Τωρα ειναι 5100 και ο ρυθμος που παιρνει βαρος δεν ειναι ικανοποιητικος. Σχετικα με τον αριθμο γευματων δεν μπορω να δωσω απαντηση. Τρωει ολη τη μερα απο πολυ λιγο γιατι μετα απο τις πρωτες γουλιες αρχιζει να ποναει και ξεκιναει το δραμα μας. Εχω απελπιστει. Δεν ξερω τι να κανω. Απο το στηθος ποναει λιγοτερο και ελπιζω να τα καταφερω να σταματησω το τεχνητο γαλα.

Συγνωμη αν σας κουρασα.

Ενα μεγαλο ευχαριστώ και πάλι.

Ο παιδίατρος τι λέει για όλα αυτά:eek::?:

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...