Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπαθεια για αποκλειστικο θηλασμο

Recommended Posts

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Καλησπέρα παιδιά κι από εμένα...

Έχω απορία: (το ξέρω, θα μου πείτε μετά από 6 μήνες επαναγαλακτισμού...) Λοιπόν, δεν μπορούμε με τίποτα να μπούμε σε ένα πρόγραμμα με τις στέρεες τροφές. Το πρωί θηλάζει 2 με 3 φορές, στη συνέχεια της δίνω φρούτα αλεσμένα (γύρω στις 13:30) και μετά αν πεινάει και δεν συνεργάζεται αντλημένο γάλα και το απόγευμα όταν ξυπνήσει από το μεσημεριανό ύπνο τη σουπίτσα της. Το θέμα μου είναι ότι οι αντλήσεις μου είναι τώρα στις 5 με 6. Το πρωί και μέχρι το μεσημέρι δεν προλαβαίνω ιδιαίτερα να κάνω άντληση γιατί η μικρή είναι στο στήθος με ένα διάλειμμα ίσως 1/2 ώρας ή 45 λεπτών. Αυτό θεωρείται ότι αντικαθιστά άντληση ή να αρχίσω να ανησυχώ;

Στο μεταξύ, τώρα με την εισαγωγή των τροφών (είμαστε στα δύο γεύματα ακόμη και η μικρή είναι 8 μηνών) δεν μπορώ να πω ότι κάνουμε πολλούς θηλασμούς... Συνολικά θηλάζει γύρω στις 4 με 5 φορές... Να φανταστώ ότι είναι φυσιολογικό ή κάνω λάθος;

Ευχαριστώ πολύ και την καλησπέρα μου σε όλες!!!

Τα μωρα που θηλαζουν δεν εχουν τοσο ξεκαθαρο προγραμμα οσο εκεινα που πινουν ξενο. Αυτο ειναι αλλωστε και το νοημα του θηλασμου, οποτε ζητησει.

Το πρωι στην εχει αντικαταστησει την αντληση με θηλασμο.

5 θηλασμοι και 2 στερεα γευματα θεωρω οτι ειναι πολυ καλα για 8 μηνων.

Ποσο να τρωει δηλαδη?

k9Tap3.png

Δυστυχως καμμια εντυπωση δεν μου κανει:confused:

Να δεις πως με κοιταξε εμενα και με σχολιαζε κιολας μια στο mall, οπου ειχα καθισει πολυ διακριτικα σε μια γωνια, ειχα βαλει μπροστα το καροτσακι και θηλαζα το μωρο μου και το μονο που φαινοταν ηταν το πανω μερος του στηθους, σα να φορουσα δηλ ενα κανονικο ντεκολτε.

Το εωφρενικο ειναι οτι αυτη που σχολιασε ήταν 50αρα, 100 κιλα και με τοσο αβυσσαλεο ντεκολτε και βαψιμο λες και θα εβγαινε για "δουλεια".

Το δικο της λοιπον ηταν "ωραιο" και το δικο μου ντροπη συμφωνα με τα σχολια της.

Εγω την τακτοποιησα καταλληλως βεβαια, αλλα μια αλλη κοπελα μπορει και να ειχε βαλει τα κλαμματα στη θεση μου και αυτο ηταν που με τρελλανε τελειως και δεν της τη χαρισα.

k9Tap3.png

Το βάρος δεν είναι ανησυχητικό παραμένετε στην καμπύλη 75 δεν έχει αλλάξει κάτι απλά από εδώ και στο εξής το βάρος θα αυξάνεται μεν αλλά όχι στους ρυθμούς των πρώτων μηνών (διαφορετικά θα είχαμε γιαγαντάκι). Ο παιδίατρος τι είπε;

Ο παιδιατρος δεν μου αναφερε τιποτα για προβλημα στα κιλα απλα μου ειπε σε 15 μερες (πριν καν δηλαδη γινει 6 μηνων) να αρχισω κρεας-λαχανικα:shock:

και ενω του ειπα πως θηλαζω κτλ μου ειπε οχι καλυτερα να ξεκινησεις.Ετσι υπεθεσα πως το λεει γιατι το μωρο δεν παιρνει βαρος με το γαλα και πρεπει να του δωσω στερεες.

Συνεχίζει και δεν κοιμάται το βράδυ (δηλ. ξυπνάει κάθε μια ώρα ή το διάστημα έχει αυξηθεί);

Δεν ξυπναει καθε μια ωρα αλλα τουλαχιστον 2 φορες θα σηκωθει μεσα στη νυχτα σε διαστημα 8 το βραδι με 8 το πρωι.

Τι πρόγραμμα έχεις τώρα; Πότε θηλάζεις; Πότε αντλείς; Τι ποσότητα; Πόσο συμπλήρωμα παίρνει το αντλημένο μωρό / ξένο ανά γεύμα και σύνολο;.

Εδω ειναι το μπερδεμα τωρα.Ουτε εγω δεν ξερω τι προγραμμα εχουμε.Για να καταλαβεις θηλαζω οποτε ειναι συνεργασιμος κι εχω κι εγω γαλα,μπορει να ειναι 10 φορες την ημερα απο 5 λεπτα,μπορει να ειναι 2 φορες περισσοτερη ωρα αναλογα.Προσπαθω να αντλω οποτε κοιμαται γιατι μεσα στην ημερα ειναι πολλες ωρες ξυπνιος και τον απασχολω συνεχως με τραγουδακια κτλ.Ο μεσος ορος της ποσοτητας που αντλω ειναι 70-80.Ποτε βγαζω 100 ποτε 50 ποτε 80.Αλλο μπερδεμα επισης το συμπληρωμα.Θεωρω οτι δεν τρωει.Πασχιζω στην κυριολεξια για να πιει 100-120 για 2 με 3 φορες την ημερα.Χθες πχ δεν ετρωγε με τιποτα και του εκανα μηλο με γαλα σαν κρεμα για να φαει με το κουταλι,το μπιμπερο ουτε να το δει ουρλιαζε.Εφαγε 90γρ γαλα+1 μηλο και υστερα απο 5 ωρες ξαναεφαγε γαλα.Ειναι φυσιολογικο αυτο τωρα?

Έχεις παρατηρήσει πότε γίνεται αυτό με το πολύ γάλα;

Πολλες φορες κανω αντληση και βγαζω πχ 80 και δεν μπορω να βγαλω αλλο και στο μισαωρο βαζω το μωρο και πεταγεται.Κι αλλες φορες βγαζω 50 και αν μετα βαλω το μωρο δεν υπαρχει σταγονα.

Μην αφήνεις χωρίς ερέθισμα το στήθος για διαστήματα μεγαλύτερα των 3 ορών (το βράδυ αν ξυπνάει το μωρό δεν κάνεις άντληση αν όχι κάνεις μια μεταξύ 12-6). Για την άντληση τα 30μλ που αντλείς είναι διάφανα δηλ. νιώθεις ότι υπάρχει γάλα αλλά δεν μπόρεσες να το αντλήσεις;

Οχι δεν ειναι διαφανο ειναι ασπρο γαλα.

Αν είναι έτσι κάνε άντληση πχ 15 λεπτά και μετά βάζει το θήλαστρο από την αρχή (βγάζεις τις χοάνες και τις ξαναβάζεις, φάση διέγερσης κλπ) για άλλα 10λεπτά. Για το μωρό αν το γάλα σου τρέχει πολύ δοκίμασε να βγάλεις λίγο με το χέρι και μετά βάζεις το μωρό στο στήθος. μου κάνουν εντύπωση αυτές οι αντιθέσεις δηλ. άλλες φορές γκρίνια γιατί δεν υπάρχει γάλα και άλλες γιατί υπάρχει πολύ (στη φάση που πιστεύεις ότι δεν υπάρχει γάλα αν πιέσεις το στήθος τι γίνεται;), αν μου απαντήσεις στις ερωτήσεις που σου έβαλα παραπάνω γράψε και μου και ποιές φορές γκρινιάζει για το λίγο και ποιες για πολύ.

Και εγω μάυτο απορω και αναρωτιεμαι τι κανω λαθος.:?:

Για το λιγο γαλα γκρινιαζει και οταν πειναει αλλα και οταν θελει να νανουριστει και δεν εχω.Τωρα για το πολυ νομιζω γκρινιαζει γιατι καταπινει και αερα μαζι με το γαλα και μετα εχει ενοχλησεις.

Και κατι αλλο να σου πω.Εχω παρατηρησει πως οταν ειναι να φαει εχει το στοματακι του πιο κλειστο,μου το κανει τωρα τελευταια και στο μπουκαλι αυτο,και ετσι δυσκολευεται να θηλασει.Ενω οταν ειναι μισοκοιμησμενο η θελει να νανουριστει πιανει πολυ καλα τη θηλη.Να ειναι αυτο λες το προβλημα?Μ' απασχολει ομως που δεν τρωει γενικως.:(

Λες να το ψαξω για ουρολοιμωξη η να ειναι τα δοντακια του?

Δεν μπορώ, αδυνατώ να κατανοήσω απόλυτα την κατάστασή σας:(. Αν υπήρχε σύμβουλος θηλασμού στην περιοχή σου θα ήταν πιο εύκολο να έρθει να δει την κατάσταση από κοντά για να σε βοηθήσει καλύτερα. Τώρα θα πρέπει να δίνεις της απαντήσεις μόνη σου βασιζόμενη σε κάποια πράγματα που διαβάζεις στο φόρουμ. Δεν μου απαντάς πάντα σε όλες τις ερωτήσεις και κάποια πράγματα τα φαντάζομαι μόνη μου. Για να έχεις καλύτερο έλεγχο γράψε κάθε μέρα τι κάνετε από το πρωί μέχρι το βράδυ. π.χ ξύπνησε 8 θήλασε, άφησε το στήθος ικανοποιημένο/ δεν συνεργάστηκε (προσπαθείς να δεις γιατί) ήπιε αντλημένο (πόσο?), έκανα άντληση (έβγαλα τόσο), επόμενο γεύμα πάλι τα ίδια. Γράφεις πως δεν κοιμάται το μωρό και το απασχολείς με τραγούδια, αντί να το κάνεις αυτό θα μπορούσες να το βάλεις σε ένα σλινγκ ή να το κρατάς αγκαλίτσα όρθια και να θηλάζει. Αν περιμένεις να γεμίσει το στήθος σου “κρατώντας” κάποια χρονική απόσταση μεταξύ γευμάτων είναι λάθος, αν το μωρό σου δείχνει ότι δεν έχει χορτάσει και είναι ανήσυχο προσφέρεις στήθος έστω και αν αυτό είναι μισή ώρα μετά. Τώρα για τις στέρεες αυτό που βλέπω μέχρι στιγμής είναι ότι τα μωρά όταν τις αρχίζουν δεν αυξάνουν το βάρος καλύτερα σε σχέση με πριν αλλά το αντίθετο. Μίλα ξανά με τον παιδίατρο για να είσαι σίγουρη γιατί προτείνει εισαγωγή στέρεων. Δεν υπάρχει λόγος να ψάξεις για κάτι που δεν έχει πει και ο παιδίατρος να ψάξεις. Ουρολοίμωξη γιατί?:o Αφού πίρε το μωρό βάρος ούτε στάσιμο έμεινε ούτε έχασε για να ανησυχείς ..

Τι να σου πω καθε μερα συμπεριφερεται διαφορετικα.Να σου πω για σημερα.Ξυπνησε 7.30 δεν ηθελε να θηλασει με τιποτα,του κανω μπιμπερο δικο μου και ηπιε 50γρ. μονο.Του κανω κρεμα μηλο μηπως φαει, ουτε αυτο ηθελε.Τελος παντων πηγε 10.30 και κοιμηθηκε.

Ξυπνησε 11.30 τον βαζω στο στηθος δεν ηθελε με τιποτα.Βγαζω απο το ψυγειο δικο μου παλι τιποτα.Εντομεταξυ να κλαιει και να δειχνει οτι πειναει.Του ξανακοβω λιγο μηλο με δικο μου γαλα κι εφαγε 6-7 κουταλιες και ηρεμησε.

Τελευταιο γευμα ηταν χθες στις 8.00 μπουκαλι.Μην μου πεις τωρα οτι ειναι ολα αυτα φυσιολογικα.

Οσο για το σλινγκ που λες σχεδον ολη μερα ετσι ειμαστε αλλα πλεον δεν συνεργαζεται και πολυ,εκνευριζεται.Θελει μεν αγκαλια και βολτα αλλα χωρις να πιπιλιζει.Μονο οταν νυσταξει.

Την ωρα που κοιμηθηκε εκανα αντληση και εβγαλα 120.Και τωρα που μιλαμε κανω αντληση και εβγαλα 60.

Δεν ξερω τελικα αν τα προβληματα αυτα εχουν να κανουν μονο με το θηλασμο.Εχω αγχωθει μηπως κατι δεν παει καλα γιατι εχει και 3 μερες που δειχνει ανησυχος και βγαζει γουλιες + που ειναι δυσκοιλιος.:(

'θηλαζω αει διδασκομενη'

XAICp3.png

Διαφημίσεις

Τι να σου πω καθε μερα συμπεριφερεται διαφορετικα.Να σου πω για σημερα.Ξυπνησε 7.30 δεν ηθελε να θηλασει με τιποτα,του κανω μπιμπερο δικο μου και ηπιε 50γρ. μονο.Του κανω κρεμα μηλο μηπως φαει, ουτε αυτο ηθελε.Τελος παντων πηγε 10.30 και κοιμηθηκε.

Ξυπνησε 11.30 τον βαζω στο στηθος δεν ηθελε με τιποτα.Βγαζω απο το ψυγειο δικο μου παλι τιποτα.Εντομεταξυ να κλαιει και να δειχνει οτι πειναει.Του ξανακοβω λιγο μηλο με δικο μου γαλα κι εφαγε 6-7 κουταλιες και ηρεμησε.

Τελευταιο γευμα ηταν χθες στις 8.00 μπουκαλι.Μην μου πεις τωρα οτι ειναι ολα αυτα φυσιολογικα.

Οσο για το σλινγκ που λες σχεδον ολη μερα ετσι ειμαστε αλλα πλεον δεν συνεργαζεται και πολυ,εκνευριζεται.Θελει μεν αγκαλια και βολτα αλλα χωρις να πιπιλιζει.Μονο οταν νυσταξει.

Την ωρα που κοιμηθηκε εκανα αντληση και εβγαλα 120.Και τωρα που μιλαμε κανω αντληση και εβγαλα 60.

Δεν ξερω τελικα αν τα προβληματα αυτα εχουν να κανουν μονο με το θηλασμο.Εχω αγχωθει μηπως κατι δεν παει καλα γιατι εχει και 3 μερες που δειχνει ανησυχος και βγαζει γουλιες + που ειναι δυσκοιλιος.:(

Από της 8 της προηγούμενης ημέρας μέχρι της 730 είναι πάρα πολλές ώρες. Στην θέση σου θα τον τάιαζα κοιμισμένο ή στήθος ή μπουκάλι. Γιατί μετά από σχεδόν 12 ώρες είναι αδύνατον να συνεργαστεί το μωρό θα είναι πολύ πεινασμένο. Η λύση σας είναι συχνά γεύματα. Από τις 730έως τις 10 30είναι πάλι πολλές ώρες για να παραμένει νηστικός. Αν κοιμάται το πρωί βάλε ξυπνητήρι και τάισε τον πριν ξυπνήσει. Το πρωί το στήθος σου λογικά θα έπρεπε να είναι πολύ φορτωμένο άρα και θα υπήρχε μια δυσκολία με το μωρό λόγω μεγάλης ροής. Μην περιμένεις να ξυπνήσει βάλε το μωρό στο στήθος πριν. Μέτρα πόσες ώρες έμεινε το στήθος χωρίς ερέθισμα.... Είναι πολλές. Δεν θα μπορείς να φτιάξεις τη παραγωγή σου έτσι. Στο διάστημα 1 ώρας που κοιμόταν εγώ θα προσπαθούσα πάλι χωρίς να το ξυπνήσω το μωρό. Θα σου έλεγα να επικοινωνήσεις με μια σύμβουλο θηλασμού έστω και τηλεφωνικά, μήπως με την συζήτηση καταφέρεται και βρείτε κάποιες λύσεις για να τρώει το μωρό καλύτερα.....μήπως βγάζει γουλιές γιατί είναι πολύ ώρα νηστικός και δεν μπορεί να χειριστεί το στομάχι του το γάλα που έχει πιεί΄?

Καλημερα σας και σας ευχαριστω ολες για οσα μου ειπατε! απιστευτα χρησιμα αλλα και ενθαρρυντικα γιατι εχω απογοητευθει αλλα και τρομοκρατηθει! δεν ξερω τι να πω? μου δωσατε κουραγιο. κυρια aglaia επισης ευχαριστω για τη συμβουλη για το πλυσιμο!! δεν αντεχα να το κανω συνεχεια και κυριως τα βραδυα!
patousitsa ισως σε βοηθησει και αυτο.

http://www.thilasmos.net/larisa.html ;)

'θηλαζω αει διδασκομενη'

XAICp3.png

ΑΚΟΜΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΒΡΕ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΩ!ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΕΣ...ΠΗΓΑ ΣΤΟ ΙΚΑ ΑΓ.ΣΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑ ΤΟ 1ο ΜΟΥ ΜΑΘΗΜΑ ΑΝΩΔΥΝΟΥ ΤΟΚΕΤΟΥ,Η ΜΑΙΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΚΙ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ Κ ΜΑΘΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΗΛΑΣΜΟ ,ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΔΕΙΞΕ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΠΟΛΥ.ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ..

ΤΗΝ "ΕΥΤΟΚΙΑ¨" ΤΗΝ ΞΕΡΕΤΕ?ΕΙΝΑΙ ΚΕΝΤΡΟ ΦΥΣΙΚΟΥ ΤΟΚΕΤΟΥ ΚΑΙ ΓΕΝΝΑΣ ΕΚΕΙ ΜΕ ΜΑΙΕΣ,ΦΥΣΙΚΑ,ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ.ΤΟ ΧΕΤΕ ΑΚΟΥΣΕΙ?

ΜΟΥ ΠΕ ΑΥΤΗ Η ΜΑΙΑ ΝΑ ΒΑΖΩ ΒΑΖΕΛΙΝΗ ΣΤΙΣ ΘΗΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΩ.ΑΓΛΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΑΥΤΟ Ή ΟΧΙ?

3IrTp3.png

Καλησπέρα κορίτσια!

Ήθελα να κάνω μια ερώτηση στις πιο έμπειρες (όσον αφορά τις αντλήσεις)...

Το μωράκι μου είναι τώρα περίπου 23 ημερών, αντλώ και του δίνω δικό μου γάλα (και λόγω επιστροφής στη δουλειά και άλλων προβλημάτων) και ήθελα να ρωτήσω έχω το symphony της medela, το πρωτόκολλο των αντλήσεων (10 10λεπτες ή 8 13 λεπτες) το τηρούμε εως ότου εδραιωθεί η γαλουχία και μετά προσαρμοζόμαστε στο πρόγραμμα του μωρού (π.χ. 6 ή 7 γεύματα) ή το συνεχίζουμε και μετά προκειμένου να διατηρηθεί η γαλουχία;

Aso4p2.pngplWtp2.png

Κασσιανή μην το σκέφτεσαι καν.Τι συγνώμη καλέ?καμιά φορά (όταν είμαι ήρεμη και όλα παν καλά και η μικρή κοιμάται και θηλάζει ήσυχα ήσυχα εννοείται) και διαβάζω εδω τα μηνύματα που γράφω μου ρχεται να μου ρίξω καμιά μπούφλα με τόσο άγχος.Αλλά τι να κάνω?υποστήριξη εκτός από τον άνδρα μου δεν έχω και είμαι ολιγον τι αγχώδης και σαν ιδιοσυκγρασία γενικώς(όχι πως δεν το καταλάβατε ε?).Εδώ να φανταστείς που είναι επαρχία, οι περισσότερες μετά τις 40 ημέρες παίρνουν χάπια για να σταματήσουν τον θηλασμό, εγώ όταν λέω οτι θέλω να θηλα΄σω μέχρι τον 6ο μηνα και λίγο περισσότερο με κοιτάζουν σαν άλιεν(όπως επίσης και ο γιατρός οταν του το είπα). Τι να πείς...Α επίσης ο γιατρός μας είπε οτι το ρυζάλευρο που δίνει σε όλα τα παίδακια τον 4ο μηνα το δίνει για να συνηθίσει λέει το στομαχάκι τους σιγά σιγά σε στέρεα τροφή. Εχει καμια βάση αυτό η είναι μπούρδα?

Διαφημίσεις

Α επίσης ο γιατρός μας είπε οτι το ρυζάλευρο που δίνει σε όλα τα παίδακια τον 4ο μηνα το δίνει για να συνηθίσει λέει το στομαχάκι τους σιγά σιγά σε στέρεα τροφή. Εχει καμια βάση αυτό η είναι μπούρδα?

Eυστρατία... μπούρδα!:wink:

Ρίξε μια ματιά εδώ http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=39697

κι εδώ http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=28871

για να δεις τι συστήνει ο ΠΟΥ σχετικά με το πότε και πώς και με ποιες τροφές ενδείκνυται να γίνεται η εισαγωγή των στερεών! (Να δεις μετά πώς θα σε κοιτάζουν αν πεις πως δεν δίνεις ρυζάλευρο χιχιχι:lol:)

HXuSp2.pngaS46p2.png

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΥ ΑΝ ΞΕΡΕΤΕ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ Π.Ο.Υ ΠΟΥ ΝΑ ΛΕΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΘΗΛΑΣΜΟ???
Για κοιτα καπου εδω

http://www.google.gr/search?hl=el&source=hp&q=%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%89%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1+%CE%B1%CF%80%CE%BF%CE%BA%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%85+%CE%B8%CE%B7%CE%BB%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%85+%CE%A0.%CE%9F.%CE%A5&meta=&rlz=1R2ADFA_elGR363&aq=o&oq=

'θηλαζω αει διδασκομενη'

XAICp3.png

EYXAΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ!ΑΛΛΑΞΑΝΕ ΑΠΟ ΧΤΕΣ ΚΑΠΟΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑ ΣΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΜΟΥ...ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΑΝ ΘΕΛΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΓΕΝΝΗΣΩ ΣΤΗ ΓΑΙΑ,ΤΗ ΝΕΑ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ.ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ??ΜΗΤΕΡΑ Ή ΓΑΙΑ?

3IrTp3.png

Διαφημίσεις

Από της 8 της προηγούμενης ημέρας μέχρι της 730 είναι πάρα πολλές ώρες. Στην θέση σου θα τον τάιαζα κοιμισμένο ή στήθος ή μπουκάλι. Γιατί μετά από σχεδόν 12 ώρες είναι αδύνατον να συνεργαστεί το μωρό θα είναι πολύ πεινασμένο. Η λύση σας είναι συχνά γεύματα. Από τις 730έως τις 10 30είναι πάλι πολλές ώρες για να παραμένει νηστικός. Αν κοιμάται το πρωί βάλε ξυπνητήρι και τάισε τον πριν ξυπνήσει. Το πρωί το στήθος σου λογικά θα έπρεπε να είναι πολύ φορτωμένο άρα και θα υπήρχε μια δυσκολία με το μωρό λόγω μεγάλης ροής. Μην περιμένεις να ξυπνήσει βάλε το μωρό στο στήθος πριν. Μέτρα πόσες ώρες έμεινε το στήθος χωρίς ερέθισμα.... Είναι πολλές. Δεν θα μπορείς να φτιάξεις τη παραγωγή σου έτσι. Στο διάστημα 1 ώρας που κοιμόταν εγώ θα προσπαθούσα πάλι χωρίς να το ξυπνήσω το μωρό. Θα σου έλεγα να επικοινωνήσεις με μια σύμβουλο θηλασμού έστω και τηλεφωνικά, μήπως με την συζήτηση καταφέρεται και βρείτε κάποιες λύσεις για να τρώει το μωρό καλύτερα.....μήπως βγάζει γουλιές γιατί είναι πολύ ώρα νηστικός και δεν μπορεί να χειριστεί το στομάχι του το γάλα που έχει πιεί΄?

Ξέχασα να σου γράψω πως αν βλέπεις ότι έχει πρόβλημα με το μπιμπερό μήπως να του έδινες γάλα με το εκπαιδευτικό ποτηράκι.

Κασσιανή μην το σκέφτεσαι καν.Τι συγνώμη καλέ?καμιά φορά (όταν είμαι ήρεμη και όλα παν καλά και η μικρή κοιμάται και θηλάζει ήσυχα ήσυχα εννοείται) και διαβάζω εδω τα μηνύματα που γράφω μου ρχεται να μου ρίξω καμιά μπούφλα με τόσο άγχος.Αλλά τι να κάνω?υποστήριξη εκτός από τον άνδρα μου δεν έχω και είμαι ολιγον τι αγχώδης και σαν ιδιοσυκγρασία γενικώς(όχι πως δεν το καταλάβατε ε?).Εδώ να φανταστείς που είναι επαρχία, οι περισσότερες μετά τις 40 ημέρες παίρνουν χάπια για να σταματήσουν τον θηλασμό, εγώ όταν λέω οτι θέλω να θηλα΄σω μέχρι τον 6ο μηνα και λίγο περισσότερο με κοιτάζουν σαν άλιεν(όπως επίσης και ο γιατρός οταν του το είπα). Τι να πείς...Α επίσης ο γιατρός μας είπε οτι το ρυζάλευρο που δίνει σε όλα τα παίδακια τον 4ο μηνα το δίνει για να συνηθίσει λέει το στομαχάκι τους σιγά σιγά σε στέρεα τροφή. Εχει καμια βάση αυτό η είναι μπούρδα?

Κι εμενα μονο ο αντρας μου με υποστηριζε και με υποστηριζει.

Ουτε η ιδια μου η μανα.

Οτι αφηνω το μωρο νηστικο μου ελεγε παντα και τωρα που εχει γινει θηριο ο ντρουλης μου λεει οτι παλι ο θηλασμος φταιει που παχαινω το παιδι:confused:

Κι εγω αγχωδης ειμαι και σε καταλαβαινω, γι αυτο σου εγραψα να το βαλεις στο στηθος και να ηρεμησεις λιγο (να τ' ακουω κι εγω), αλλα δεν εδωσα την αναλογη σημασια στο οτι κανεις αντλησεις.

Τι να πω και για την ερμη την επαρχια.

Εκει ειναι που επρεπε να θηλαζουν και δυστυχως εκει ειναι που το κοβουν πρωτες πρωτες.

Οταν ειπα σε μια φιλη μου στο Βολο οτι θηλαζω ακομα, αγανακτισμενη μου ειπε "επιτελους και μια που θηλαζει, εδω μας βαζουν και το κοβουμε απο τον πρωτο μηνα":rolleyes:

k9Tap3.png

EYXAΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ!ΑΛΛΑΞΑΝΕ ΑΠΟ ΧΤΕΣ ΚΑΠΟΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑ ΣΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΜΟΥ...ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΑΝ ΘΕΛΩ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΓΕΝΝΗΣΩ ΣΤΗ ΓΑΙΑ,ΤΗ ΝΕΑ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ.ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΤΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ??ΜΗΤΕΡΑ Ή ΓΑΙΑ?

το γαια ειναι καινουργιο και δεν ξερουμε ακομα πως λειτουργει, δεν εχουμε ακουσει και εμπειριες.

παντως γενικα εχουν γινει ολοι πιο φιλικοι με το θηλασμο και το ρουμινγκ ιν απο το πολυ κραξιμο και το φοβο του ανταγωνισμου.

επαθα πλακα απο την αντιμετωπιση στο ιασω τωρα σε σχεση με 3 χρονια πριν.

στο γαια θα πηγαινα γιατι ειναι και καλο νοσοκομειο το ερρικος ντυναν, οποτε δε θα ενιωθα ανασφαλεια απο αυτην την πλευρα.

k9Tap3.png

Καλημέρα,

Χρειάζομαι τη βοήθειά σας.

Σήμερα μπαίνω στην 5η εβδομάδα επαναγαλακτισμού και εκεί που νόμιζα ότι όλα πηγαίνουν καλά γιατί το μωρό τρώει από μένα μέχρι σκασμού, σε σημείο να πετάμε μπιμπερό με το γάλα μου, διαπίστωσα ότι έχει πάρει μόνο 120 γρ. αυτήν την εβδομάδα.

Αυτό σε αντιπαράθεση με μέση πρόσληψη βάρους 250 γρ. τις 3 πρώτες εβδομάδες επαναγαλακτισμού, οπότε και ξεκινήσαμε από 160 μλ ξένου γάλατος ημερησίως, φθάσαμε στα 100 μλ και την προηγούμενη εβδομάδα το έκοψα τελείως γιατί το πετούσαμε.

Τι μπορεί να συμβαίνει; Ευχαριστώ!

Β.Α.Γ.Γ.2009

Κορίτσια καλημέρα.

Όποια ξέρει ας μου δώσει τα φώτα της:

α) Μέχρι πριν λίγο καιρό ο μπέμπης μου (τώρα 2,5 μηνών) θήλαζε σχεδόν συνέχεια. Εδώ και καμμιά εβδομάδα έχει μειώσει και την ώρα που θηλάζει (σταματάει μέσα στο 5λεπτο ή 7λεπτο πια) αλλά και θηλάζει λιγότερες φορές αλλά μόνο τα πρωινά μέχρι το μεσημέρι. Από το απογευματάκι και μετά αρχίζει να δείχνει πως δεν του φτάνει το γάλα. Είναι συνέχεια ανήσυχος και όλο δείχνει μεν πως θέλει να φάει αλλά δεν έχει. Και οπωσδήποτε και το στήθος μου το νιώθω κι εγώ πιο άδειο σε σχέση με τα πρωινά. Με το ζόρι καταφέρνω να περάσει η ώρα μέχρι να κάνουμε το μπανάκι που το λατρεύει και πάμε αναγκαστικά και για ύπνο νωρίς γιατί μόνο στο κρεβάτι δείχνει να ηρεμεί. Από όσο ξέρω το απόγευμα η παραγωγή είναι μειωμένη. Όμως δεν μπορώ να τον βάλω να θηλάζει περισσότερο τις υπόλοιπες ώρες εφόσον δεν το θέλει (το έχω προσπαθήσει). Το βράδυ ξυπνάει ανά δυομιση ή τρεις ώρες για να θηλάσει. Πρέπει να κάνω κάτι για να αυξηθεί το γάλα ή το αφήνω ως έχει και απλά κάνω υπομονή στο θέμα της ανησυχίας του μπέμπη μέχρι να βρει το πρόγραμμά του;

β) Έχω αρχίσει και βγάζω γάλα με το θήλαστρο για να έχω για ώρα ανάγκης και το αποθηκεύω σε σακουλάκια της medela. Βγάζω 50 μλ τη φορά (δυστυχώς μόνο αυτό καταφέρνω) και το βάζω στην κατάψυξη. Όταν θελήσω να το δώσω το βγάζω από την προηγούμενη μέρα στην ψύξη και μετά κατευθείαν ζέσταμα ή το αφήνω και έξω να πάρει θερμοκρασία δωματίου;

γ) Όπως είπα βγάζω μόνο 50 μλ τη φορά. Για να μην γεμίσω με σακουλάκια των 50 μλ που ούτως ή άλλως δεν καλύπτουν γεύμα, ανά δεύτερη μέρα, και εφόσον έχουν και τα δυο την ίδια θερμοκρασία στο ψυγείο, τα ενώνω. Είναι σωστό αυτό ή όχι;

sL7ap2.png

Καλημέρα Lia!

α)Θα σου έλεγα να μην ανησυχείς!Η μπουμπούκα μου άλλαξε τελείως όταν μπήκε στον 3 μήνα!Κάθονταν στο στήθος ούτε 5 λεπτά και πράγματι ήταν γενικά πιο ανήσυχη!Μεγαλώνουν πια και χαζεύουν κι αυτά τα διάφορα οπτικά και ηχητικά ερεθίσματα!:DΌταν είχα εκφράσει τις ανησυχίες μου κι εγώ τότε μου είπε και η Αγλαΐα πως η μικρή μου μεγαλώνει,δεν έιναι δυνατόν να μείνει για πάντα 2μηνών και να συμπεριφέρεται το ίδιο!:lol:

β)Κι εγώ το γάλα από την κατάψυξη το έβγαζα από την προηγούμενη και μετά ζέσταμα μπεν μαρί αλλά γίνεται νομίζω να το αφήσεις και σε θερμοκρασία δωματίου.

γ)Είναι σωστό εφόσον αποκτήσουν την ίδια θερμοκρασία στο ψυγείο!

Α!Καλύτερα θα ήταν να μην αφήνεις το γάλα περισσότερο από 24 ώρες στο ψυγείο κι εφόσον ανοιγοκλείνει και η πόρτα του συχνά.Η θερμοκρασία του ψυγείου στους 4

Καλημέρα,

Χρειάζομαι τη βοήθειά σας.

Σήμερα μπαίνω στην 5η εβδομάδα επαναγαλακτισμού και εκεί που νόμιζα ότι όλα πηγαίνουν καλά γιατί το μωρό τρώει από μένα μέχρι σκασμού, σε σημείο να πετάμε μπιμπερό με το γάλα μου, διαπίστωσα ότι έχει πάρει μόνο 120 γρ. αυτήν την εβδομάδα.

Αυτό σε αντιπαράθεση με μέση πρόσληψη βάρους 250 γρ. τις 3 πρώτες εβδομάδες επαναγαλακτισμού, οπότε και ξεκινήσαμε από 160 μλ ξένου γάλατος ημερησίως, φθάσαμε στα 100 μλ και την προηγούμενη εβδομάδα το έκοψα τελείως γιατί το πετούσαμε.

Τι μπορεί να συμβαίνει; Ευχαριστώ!

Σου βάζω εδώ τα σχετικά με το βάρος του μωρού – μετράμε πάντα κατά μέσο όρο

http://www.kellymom.com/babyconcerns/growth/weight-gain-metric.html

άρα εσείς (0-4μηνών) πρέπει να είστε 155-241 γρ την εβδομάδα είστε 250γρ Χ 3εβδομάδες +120 γρ σύνολο 870γρ/4 δηλ. 217,50 super. Συμφωνώ με την Kassiani θα αξιολογείς καλύτερα με τον μήνα. Αν δεν αλλάξει κάτι στις πάνες χρώμα κενώσεων λίγες βρεγμένος δεν ανησυχείς. :)

Κορίτσια καλημέρα.

Όποια ξέρει ας μου δώσει τα φώτα της:

α) Μέχρι πριν λίγο καιρό ο μπέμπης μου (τώρα 2,5 μηνών) θήλαζε σχεδόν συνέχεια. Εδώ και καμμιά εβδομάδα έχει μειώσει και την ώρα που θηλάζει (σταματάει μέσα στο 5λεπτο ή 7λεπτο πια) αλλά και θηλάζει λιγότερες φορές αλλά μόνο τα πρωινά μέχρι το μεσημέρι. Από το απογευματάκι και μετά αρχίζει να δείχνει πως δεν του φτάνει το γάλα. Είναι συνέχεια ανήσυχος και όλο δείχνει μεν πως θέλει να φάει αλλά δεν έχει. Και οπωσδήποτε και το στήθος μου το νιώθω κι εγώ πιο άδειο σε σχέση με τα πρωινά. Με το ζόρι καταφέρνω να περάσει η ώρα μέχρι να κάνουμε το μπανάκι που το λατρεύει και πάμε αναγκαστικά και για ύπνο νωρίς γιατί μόνο στο κρεβάτι δείχνει να ηρεμεί. Από όσο ξέρω το απόγευμα η παραγωγή είναι μειωμένη. Όμως δεν μπορώ να τον βάλω να θηλάζει περισσότερο τις υπόλοιπες ώρες εφόσον δεν το θέλει (το έχω προσπαθήσει). Το βράδυ ξυπνάει ανά δυομιση ή τρεις ώρες για να θηλάσει. Πρέπει να κάνω κάτι για να αυξηθεί το γάλα ή το αφήνω ως έχει και απλά κάνω υπομονή στο θέμα της ανησυχίας του μπέμπη μέχρι να βρει το πρόγραμμά του;

Καλημέρα κι από μένα! Έχω κι εγώ ένα κοριτσάκι και σήμερα γίναμε 3μηνών. Lia όπως και το παιδάκι σου έτσι και το δικο μου εδώ και μία εβδομαδα έχει μειώσει τα γεύματα μέχρι το μεσημέρι καθώς και το χρόνο θηλασμού, ενώ από το μεσημέρι και μετά τρώει συνεχώς. Δηλ. ενώ έτρωγε για 30 λεπτά στις 5, στις 8 στις 10 στις 12 στις 2κλπ μέχρι τις 10 το βράδυ, τώρα τρώει για 15-20 λεπτά στις 5, στις 8, στις 13, στις 4 και μετά κάθε 1,5 ώρες μέχρι τις 10:30 το βράδυ όπου θα κάνει το μπάνιο της και θα κοιμηθεί μέχρι τις 5 το πρωί. Μάλιστα στο τελευταίο γεύμα της το βράδυ δείχνει να μη χορταίνει κι αποκοιμιέται από την προσπάθεια. Νιώθω ότι το απόγευμα το στήθος μου δεν έχει γάλα εξαιτίας των αραιών πρωινών θηλασμών. Δεν ξέρω γιατί συμβαίνει αυτό και δεν ξέρω τι να κάνω. Μήπως τελικά με αυτόν τον τρόπο μειωθεί η παραγωγή μου; Θήλαστρο δεν έχω και προσπαθώ να το αποφύγω γιατί φοβάμαι μην πληγωθούν ξανά οι θηλές μου. Τι να κάνω;;; Οποιαδήποτε συμβουλή δεκτή.

eNortjKzUjI0NDI1N1GyBlwwFW8C0Q,,31.png

Ο μεγάλος αντρούλης μου γεννήθηκε 12-6-2006.

Ο μικρός αντρούλης μου γεννήθηκε 19-3-2008.

Η μπουρμπουληθρα μου γεννηθηκε 10-11-2009.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...