Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Προσπαθεια για αποκλειστικο θηλασμο

Recommended Posts

ότι το κάπνισμα αυξάνει τις βλεφαρίδες, διαδίδεται αμέσως και την πιπιλάνε όλες. Είναι βαριά η καλογερική.

:lol::lol::lol::lol:

Έχεις τέτοια πληρφορία τόσο καιρό και δεν το λες.!!!!????

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 4k
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Για όσες χαρήκανε :evil:, η πληροφορία που έχω είναι ότι η έκθεση του εμβρύου/μωρού στον καπνό αποδείχθηκε ότι συνδέεται με το σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου: http://ygeia.tanea.gr/default.asp?pid=8&ct=14&articleID=8766&la=1 μέσω επίδρασης στην αρτηριακή του πίεση. Το άρθρο στην κυριακάτικη εφημερίδα είναι πιο αναλυτικό από το ηλεκτρονικό.

Κασσιανή, μην τα παίρνεις γιατί τι να κάνουν και τα κορίτσια; 999 τοις χιλίοις παραπληροφόρηση ακούν.

Πάντως θα πω και εγώ ότι αν είναι καμιά χαζομάρα που μας συμφέρει π.χ. ότι το κάπνισμα αυξάνει τις βλεφαρίδες, διαδίδεται αμέσως και την πιπιλάνε όλες. Είναι βαριά η καλογερική.

Μωρε δεν τα παιρνω με τα κοριτσια, μ' αυτα που τους λενε.

Ειλικρινα μερικες τις λυπαμαι.

Σκεφτομαι να εισαι νεα μητερα, με τρελλο αγχος για το παραμικρο (τι πιο φυσιολογικο δηλαδη), να προσπαθεις να κανεις το πιο φυσιολογικο, να προσπαθεις για το καλυτερο για το μωρο σου και να ακους τοσα απο ολους που στα πλασαρουνε και για επιστημονικα.

Θελω τοσο πολυ να βοηθησω καποια κοπελα εδω και πολλες φορες νιωθω να πελαγωνω μ' αυτα που τους λενε.

Δεν ξερω απο που ν' αρχισω και που να τελειωσω.

Μ' αυτο που λες, οτι ο,τι μας συμφερει το δεχομαστε και το διαδιδουμε αμεσως, πως να μη συμφωνησω?

Την ψαχνουμε και την ψειριζουμε με το θηλασμο, αν πραγματι κανει καλο, αν κανει καλυτερο το ξενο κλπ και αν ειναι να βαψουμε τα μαλλακια μας στην εγκυμοσυνη, που εχει βουιξει ο τοπος για τα βαρια χημικα που περνανε απο τις βαφες στον οργανισμο, εκει πεταμε ενα "μου ειπε ο γιατρος δεν πειραζει" και καθαριζουμε με ολα.

Εχω νευρα?:confused:

k9Tap3.png

Για όσες χαρήκανε :evil:, η πληροφορία που έχω είναι ότι η έκθεση του εμβρύου/μωρού στον καπνό αποδείχθηκε ότι συνδέεται με το σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου: http://ygeia.tanea.gr/default.asp?pid=8&ct=14&articleID=8766&la=1 μέσω επίδρασης στην αρτηριακή του πίεση. Το άρθρο στην κυριακάτικη εφημερίδα είναι πιο αναλυτικό από το ηλεκτρονικό.

Δε λεει αυτο ακριβως η ερευνα.

Τα βρεφη που πεθαινουν ετσι φαινεται να τους λειπει ενα γονιδιο που σε δεδομενη κατασταση που θα τους λειψει οξυγονο (πχ κουκουλωμα), αδυνατουν να αντιδρασουν και να παρουν οξυγονο, συνεχιζουν δηλ να κοιμουνται και τελικα να πεθανουν.

Το τσιγαρο ακομα και πανω στα ρουχα του γονιου επιτεινει αυτην την κατασταση.

Πολυ απλοικα προσπαθω να το εξηγησω και με τα νευρα μου σημερα, δε θα τα καταφερω.

Παντως ειναι δεδομενο οτι το μωρο μεχρι 6 μηνων πρεπει να κοιμαται σε κουνια διπλα στη μητερα, ωστε αν κατι συμβει, να σωθει.

k9Tap3.png

Κασσιανή, το ηλεκτρονικό άρθρο επί λέξει λέει "Τα έμβρυα που εκτίθενται στον καπνό των μητέρων τους, υφίστανται βλάβες στο σύστημα ελέγχου της αρτηριακής τους πίεσης, οι οποίες μπορεί να εξηγούν γιατί διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να πεθάνουν αιφνιδίως τους πρώτους μήνες μετά τη γέννησή τους."

Για το γονίδιο έχεις δίκιο αλλά δεν αναφέρεται στο ηλ. άρθρο που είναι μία περίληψη. Το σημαντικό με αυτή την έρευνα είναι ότι ενώ είχαν στατιστικά αποδείξει ότι φταίει ο καπνός τώρα προσπαθούν να εξηγήσουν και το μηχανισμό.

Διαφημίσεις

Καλημερα !

31/1-260ml frez+145 medela total 405

1/2-190ml frez+130medela total320

2/2-215ml frez+170 medela total385

3/2- 200ml frez+220 medela total420

4/2- 150ml frez+75 medela total225

5/2- 130ml frez+210 medela total340

6-8 πανες βρεγμενες , 6 εκκενωσεις.

3-4 αντλησεις τη μερα

το θηλαστρο με ποναει καπως προς τη μασχαλη στο αριστερο στηθος.Σημερα το σταματησα τελειως δε μπορω!

Θηλαζω οποτε γκρινιαζει σχεδον καθε ωρα απο 5 - 20 λεπτα αναλογα την υπνηλια του γιατι τον παιρνει ο υπνος συνηθως.

πειτε μου τι να κανω οταν βγαζει τη θηλη εξω εξω (πειναει κ πρεπει να πινει) τον σπρωχνω προς το στηθος κ αυτος παλι τη βγαζει προς τα εξω.

φιλια σε ολες

JBePp2.png?qDX8aAa3

Ετσι πες. Διαβασες την πειρληψη.

Αυτο που λεει η ερευνα ειναι οτι για να προκληθει τελικα το σαβθ πρεπει να συμπεσουν οι βλαβες απο τον καπνο με την ελλειψη αυτου του γονιδιου.

Φυσικα δεν ειναι και ο μονος τροπος προκλησης του σαβφ.

Βεβαια ειναι εντελως θεωρητικη η κουβεντα.

Δε νομιζω (ακομα κι εγω που καπνιζω εστω κι αυτα τα 3 τα ρημαδια) οτι πρεπει καποιος να μας αποδειξει ποσο βλαβερος ειναι ο καπνος για τα μωρα μας.

k9Tap3.png

Κασσιανή, το ηλεκτρονικό άρθρο επί λέξει λέει "Τα έμβρυα που εκτίθενται στον καπνό των μητέρων τους, υφίστανται βλάβες στο σύστημα ελέγχου της αρτηριακής τους πίεσης, οι οποίες μπορεί να εξηγούν γιατί διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να πεθάνουν αιφνιδίως τους πρώτους μήνες μετά τη γέννησή τους."

Για το γονίδιο έχεις δίκιο αλλά δεν αναφέρεται στο ηλ. άρθρο που είναι μία περίληψη. Το σημαντικό με αυτή την έρευνα είναι ότι ενώ είχαν στατιστικά αποδείξει ότι φταίει ο καπνός τώρα προσπαθούν να εξηγήσουν και το μηχανισμό.

Τώρα εγώ δεν καταλαβαίνω έκανα ένα ειρωνικό σχόλιο χαρητολογόντας για να τονίσω το σωστό ότι δηλ. ακόμα και κουφό να είναι αυτό που ακούμε αν μας συμφέρει μπορεί να το υιοθετήσουμε και απαντάτε αναλύοντας τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.......

Τώρα εγώ δεν καταλαβαίνω έκανα ένα ειρωνικό σχόλιο χαρητολογόντας για να τονίσω το σωστό ότι δηλ. ακόμα και κουφό να είναι αυτό που ακούμε αν μας συμφέρει μπορεί να το υιοθετήσουμε και απαντάτε αναλύοντας τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.......

Ελα κι εσυ παιδι μου, μην τα παιρνεις ολα σοβαρα.:P

Προφανως η αναφορα στον καπνο θυμισε στη Μορκελινα το χτεσινο αρθρο.

k9Tap3.png

Σόρρυ Κριστίνα μου. Τώρα το χειμώνα είμαστε συνέχεια σε εσωτερικούς χώρους και υποφέρουμε πιο πολύ από τον καπνό. Ιδίως εδώ βρέχει συνέχεια και δεν μπορούμε να καθήσουμε έξω όταν βγαίνουμε.

Κασσιανή, είχα διαβάσει και την εφημερίδα αλλά δεν μπορώ να την παραθέσω οπότε περιορίστηκα στις πληροφορίες του ηλ. άρθρου.

Σόρρυ για το οφ τόπικ.

Διαφημίσεις

Κριστίνα οι ποσότητες που χρειάζομαι είναι τελικά 2 γεύματα των 140 μλ περίπου με την προυπόθεση να έχω θηλάσει την μικρή πρίν φύγω από το σπίτι στις 7μιση. Εαν δεν συμβεί αυτό (δοκίμασα να την ταισω κοιμισμένη και είχα μούτρα και χείλη ερμητικά λκλειστα, αμα δεν θέλει δεν θελει ρε παιδί μου αυτό το παιδί) τότε 3 γεύματα των 140 μλ για 2 ημέρες είναι 840 μλ. Πώς θα τα καλύψω αυτά ρε κορίτσια πολλά είναι για πείτε μου. Οταν αντλω 50αρια και 60ρια?στην καλύτερη περίπτωση με το καλό το θήλαστρο. Να δοκιμάζω δηλαδή 30 μετά τους θηλασμούς? και το βράδυ στο ενδιάμεσο του ύπνου της μικρής?δεν νομίζω οτι μπορώ να τα καλύψω με αυτ΄που βγάζω μέχρι στιγμής

Το βάρος δεν είναι ανησυχητικό παραμένετε στην καμπύλη 75 δεν έχει αλλάξει κάτι απλά από εδώ και στο εξής το βάρος θα αυξάνεται μεν αλλά όχι στους ρυθμούς των πρώτων μηνών (διαφορετικά θα είχαμε γιαγαντάκι). Ο παιδίατρος τι είπε;

Ο παιδιατρος δεν μου αναφερε τιποτα για προβλημα στα κιλα απλα μου ειπε σε 15 μερες (πριν καν δηλαδη γινει 6 μηνων) να αρχισω κρεας-λαχανικα:shock:

και ενω του ειπα πως θηλαζω κτλ μου ειπε οχι καλυτερα να ξεκινησεις.Ετσι υπεθεσα πως το λεει γιατι το μωρο δεν παιρνει βαρος με το γαλα και πρεπει να του δωσω στερεες.

Συνεχίζει και δεν κοιμάται το βράδυ (δηλ. ξυπνάει κάθε μια ώρα ή το διάστημα έχει αυξηθεί);

Δεν ξυπναει καθε μια ωρα αλλα τουλαχιστον 2 φορες θα σηκωθει μεσα στη νυχτα σε διαστημα 8 το βραδι με 8 το πρωι.

Τι πρόγραμμα έχεις τώρα; Πότε θηλάζεις; Πότε αντλείς; Τι ποσότητα; Πόσο συμπλήρωμα παίρνει το αντλημένο μωρό / ξένο ανά γεύμα και σύνολο;.

Εδω ειναι το μπερδεμα τωρα.Ουτε εγω δεν ξερω τι προγραμμα εχουμε.Για να καταλαβεις θηλαζω οποτε ειναι συνεργασιμος κι εχω κι εγω γαλα,μπορει να ειναι 10 φορες την ημερα απο 5 λεπτα,μπορει να ειναι 2 φορες περισσοτερη ωρα αναλογα.Προσπαθω να αντλω οποτε κοιμαται γιατι μεσα στην ημερα ειναι πολλες ωρες ξυπνιος και τον απασχολω συνεχως με τραγουδακια κτλ.Ο μεσος ορος της ποσοτητας που αντλω ειναι 70-80.Ποτε βγαζω 100 ποτε 50 ποτε 80.Αλλο μπερδεμα επισης το συμπληρωμα.Θεωρω οτι δεν τρωει.Πασχιζω στην κυριολεξια για να πιει 100-120 για 2 με 3 φορες την ημερα.Χθες πχ δεν ετρωγε με τιποτα και του εκανα μηλο με γαλα σαν κρεμα για να φαει με το κουταλι,το μπιμπερο ουτε να το δει ουρλιαζε.Εφαγε 90γρ γαλα+1 μηλο και υστερα απο 5 ωρες ξαναεφαγε γαλα.Ειναι φυσιολογικο αυτο τωρα?

Έχεις παρατηρήσει πότε γίνεται αυτό με το πολύ γάλα;

Πολλες φορες κανω αντληση και βγαζω πχ 80 και δεν μπορω να βγαλω αλλο και στο μισαωρο βαζω το μωρο και πεταγεται.Κι αλλες φορες βγαζω 50 και αν μετα βαλω το μωρο δεν υπαρχει σταγονα.

Μην αφήνεις χωρίς ερέθισμα το στήθος για διαστήματα μεγαλύτερα των 3 ορών (το βράδυ αν ξυπνάει το μωρό δεν κάνεις άντληση αν όχι κάνεις μια μεταξύ 12-6). Για την άντληση τα 30μλ που αντλείς είναι διάφανα δηλ. νιώθεις ότι υπάρχει γάλα αλλά δεν μπόρεσες να το αντλήσεις;

Οχι δεν ειναι διαφανο ειναι ασπρο γαλα.

Αν είναι έτσι κάνε άντληση πχ 15 λεπτά και μετά βάζει το θήλαστρο από την αρχή (βγάζεις τις χοάνες και τις ξαναβάζεις, φάση διέγερσης κλπ) για άλλα 10λεπτά. Για το μωρό αν το γάλα σου τρέχει πολύ δοκίμασε να βγάλεις λίγο με το χέρι και μετά βάζεις το μωρό στο στήθος. μου κάνουν εντύπωση αυτές οι αντιθέσεις δηλ. άλλες φορές γκρίνια γιατί δεν υπάρχει γάλα και άλλες γιατί υπάρχει πολύ (στη φάση που πιστεύεις ότι δεν υπάρχει γάλα αν πιέσεις το στήθος τι γίνεται;), αν μου απαντήσεις στις ερωτήσεις που σου έβαλα παραπάνω γράψε και μου και ποιές φορές γκρινιάζει για το λίγο και ποιες για πολύ.

Και εγω μάυτο απορω και αναρωτιεμαι τι κανω λαθος.:?:

Για το λιγο γαλα γκρινιαζει και οταν πειναει αλλα και οταν θελει να νανουριστει και δεν εχω.Τωρα για το πολυ νομιζω γκρινιαζει γιατι καταπινει και αερα μαζι με το γαλα και μετα εχει ενοχλησεις.

Και κατι αλλο να σου πω.Εχω παρατηρησει πως οταν ειναι να φαει εχει το στοματακι του πιο κλειστο,μου το κανει τωρα τελευταια και στο μπουκαλι αυτο,και ετσι δυσκολευεται να θηλασει.Ενω οταν ειναι μισοκοιμησμενο η θελει να νανουριστει πιανει πολυ καλα τη θηλη.Να ειναι αυτο λες το προβλημα?Μ' απασχολει ομως που δεν τρωει γενικως.:(

Λες να το ψαξω για ουρολοιμωξη η να ειναι τα δοντακια του?

'θηλαζω αει διδασκομενη'

XAICp3.png

Καλημερα !

31/1-260ml frez+145 medela total 405

1/2-190ml frez+130medela total320

2/2-215ml frez+170 medela total385

3/2- 200ml frez+220 medela total420

4/2- 150ml frez+75 medela total225

5/2- 130ml frez+210 medela total340

6-8 πανες βρεγμενες , 6 εκκενωσεις.

3-4 αντλησεις τη μερα

το θηλαστρο με ποναει καπως προς τη μασχαλη στο αριστερο στηθος.Σημερα το σταματησα τελειως δε μπορω!

Θηλαζω οποτε γκρινιαζει σχεδον καθε ωρα απο 5 - 20 λεπτα αναλογα την υπνηλια του γιατι τον παιρνει ο υπνος συνηθως.

πειτε μου τι να κανω οταν βγαζει τη θηλη εξω εξω (πειναει κ πρεπει να πινει) τον σπρωχνω προς το στηθος κ αυτος παλι τη βγαζει προς τα εξω.

φιλια σε ολες

Οκ αν είναι κάτι που δεν αντέχεις δεν υπάρχει θέμα απλά ήθελα να είσαι σίγουρη ότι το γάλα που θα αντλούσες με το θήλαστρο θα το πάρει μωρό απευθείας. Δηλ. Αν δείς ότι το ξένο από 150 μλ ανεβαίνει δραματικά θα πρέπει να το ξαναδούμε. Προσπάθησε όπως λες όσους πιο πολλούς θηλασμούς μπορείς και φυσικά το μπουκάλι μόνο όταν βλέπεις ότι το μωρό δυσανασχετεί. Όταν θηλάζει θα τσεκάρεις τη γλώσσα του ότι είναι κάτω από τη θηλή σου. Όταν φεύγει / γλιστράει από τη θηλή θα σπρώχνεις το κεφαλάκι προς το μέρος σου και με το ελεύθερο χέρι σου θα τραβάς λίγο το πιγούνι προς τα κάτω. Αν δεν πιάνει και πάλι σταματάς και το βάζεις στο στήθος από την αρχή. Αν σε βολεύει μπορείς να κρατάς το στήθος με το ένα χέρι (το δεξί στήθος το κρατάει το δεξί χέρι) τέσσερα δάχτυλα κάτω από το στήθος αντίχειρας από πάνω πιέζεις ελαφρά και το μωρό το έχεις σε ένα μαξιλάρι στα γόνατά σου (υποτίθεται ότι είσαι καθιστή) και κρατάς σταθερό το κεφαλάκι με το ελεύθερο χέρι, έτσι δεν νομίζω ότι θα μπορεί να γλιστρήσει.

Δες και αυτό το βίντεο

http://www.youtube.com/watch?v=VkfR9xlQFi4

Αν το μωρό κοιμάται στο στήθος μπορείς να κάνεις breast compression (εμένα με βοήθησε πολύ)

http://www.kellymom.com/newman/15breast_compression.html

για να είσαι σίγουρη ότι πίρε τη μέγιστη ποσότητα απο σένα. Μη ξεχνάς τις εναλλαγές όχι μόνο δεξί αριστερό και μετά συμπλήρωμα αν έχει τελειώσει και με το δεύτερο στήθος βάζεις το μωρό ξανά στο πρώτο και αν δεν θέλει τότε τσεκάρεις για συμπλήρωμα (όση ώρα θηλάζει στο ένα στήθος στο άλλο παράγεται γάλα)

Νομίζω ότι θα τα πάτε καλά. :)

φιλάκια

Ηθελα να κάνω και τράπεζα τρομάρα μου

αν το μωρό δεν θηλάζει το πρωί που φεύγεις με τίποτα τότε θα αντλείς και το πρωί. λογικά το πρωί που η παραγωγή είναι στα φόρτε της θα πρέπει να αντλήσεις μεγαλύτερη ποσότητα. τσέκαρε το θήλαστρο τη χοάνη και την ένταση και βλέπουμε....

Διαφημίσεις

Κριστίνα την προηγούμενη εβδομάδα που δεν θήλασα την μικρή, η ποσότητα που έβγάλα στις 7 το πρωί ήταν 40 μλ μέσα σε ένα τέταρτο περίπου. Μαζί με 80 μλ που είχα βγαλει στις 1 το βράδυ έγιναν ένα γεύμα όμως δεν της έφτασε γιατί πείνασε σχετικά νωρίς περίπου σε 2ώρες. Η ένταση είναι σχεδόν στο τέρμα και η χοάνη καλύπτει την θηλή και την θηλαία άλω και πολύ μικρό μέρος από το στήθος λες να μην είναι η κατάλληλη?πάντως νιώθω οτι το μηχάνημα τραβάει αρκετά την θηλή. Έτσι την είχα πάθει και με το χειροκίνητο, άλλοτε τραβούσα μεγάλες ποσότητες και άλλοτε τίποτα ενω πιέζοντας το στήθος έβλεπα οτι υππήρχαν συντριβανάκια και μου σπαγαν τα νεύρα. Τώρα στην δουλεια που χρησιμοποίησα το χειροκίνητο κ έβγαλα μεγάλη σχετικά ποσότητε (100μλ) είχα πολύ καιρό να το χρησιμοποιήσω. Στεναχωριέμαι γιατί η μικρή μου επιεδή δεν είχα προλάβει να βγάλω άλλο γεύμα αναγκαστικά πήρε και ένα ξένο και την πείραξε στο στομαχάκι της (φυσικά).

Κριστίνα την προηγούμενη εβδομάδα που δεν θήλασα την μικρή, η ποσότητα που έβγάλα στις 7 το πρωί ήταν 40 μλ μέσα σε ένα τέταρτο περίπου. Μαζί με 80 μλ που είχα βγαλει στις 1 το βράδυ έγιναν ένα γεύμα όμως δεν της έφτασε γιατί πείνασε σχετικά νωρίς περίπου σε 2ώρες. Η ένταση είναι σχεδόν στο τέρμα και η χοάνη καλύπτει την θηλή και την θηλαία άλω και πολύ μικρό μέρος από το στήθος λες να μην είναι η κατάλληλη?πάντως νιώθω οτι το μηχάνημα τραβάει αρκετά την θηλή. Έτσι την είχα πάθει και με το χειροκίνητο, άλλοτε τραβούσα μεγάλες ποσότητες και άλλοτε τίποτα ενω πιέζοντας το στήθος έβλεπα οτι υππήρχαν συντριβανάκια και μου σπαγαν τα νεύρα. Τώρα στην δουλεια που χρησιμοποίησα το χειροκίνητο κ έβγαλα μεγάλη σχετικά ποσότητε (100μλ) είχα πολύ καιρό να το χρησιμοποιήσω. Στεναχωριέμαι γιατί η μικρή μου επιεδή δεν είχα προλάβει να βγάλω άλλο γεύμα αναγκαστικά πήρε και ένα ξένο και την πείραξε στο στομαχάκι της (φυσικά).

http://www.medelasuction.com/ISBD/breastfeeding/breastpumping/breastshieldfitting.php

δες το παραπάνω

Morchelina είχα βγάλει 80 μλ το βράδυ στις 1, στις 4 και κάτι θήλασα την μικρή μου και στις 7 έβγαλα 40 μλ και από τα 2 στήθη. Στις 10 και μιση έβγαλα 100 μλ με το χειροκίνητο στην δουλειά. Και είχα διαβάσει εδω οτι κάποια κοπέλα έκανε τράπεζα και θηλάζοντας μαζί και τα πρωτα μπουκάλια στην κατάψυξη είχαν λήξει. Πώς τα κατάφερε ρε κορίτσια? μου ρχεται να σκάσω

Ευστρατία,

το ότι έχεις γάλα είναι αποδεδειγμένο από το βάρος που πήρε το μωρό τον τελευταίο μήνα. Τα 40 μλ όμως είναι λίγα για πρωινή άντληση και από τα δύο στήθη και μετά από 3 ώρες. Φυσικά η μικρή μπορεί να έφαγε πολύ καλά στις 4 και γιαυτό δεν ξύπνησε στις 7 αλλά πάλι σε 3 ώρες αναπληρώνεται το γάλα. Και το ότι στις 10 και μισή έβγαλες 100 μλ με το χειροκίνητο μπορεί να είναι και το γάλα που δεν αντλήθηκε στις 7. Από το ένα στήθος θήλασες στις 4 ή και από τα δύο;

Δες το λινκ που σου έδωσε η Κριστίνα για τη θέση της θηλής στο θήλαστρο και ίσως να παραγγείλλεις και μία άλλη χοάνη.

Πάντα θηλάζω και από τα 2 στήθη γιατί δεν χορταίνει φαίνεται από το ένα (με εξαίρεση κάποιες φορές που θηλαζει μόνο από το ένα επειδή αποκοιμιέται). Έβγαλα μεν 40 μλ το πρωί αλλά πιέζοντας το ένα στήθος τουλαχιστον έβγαιναν συντριβανάκια. Σήμερα το απόγευμα πάλι μετά από 50 λεπτά περίπου που θήλασα την μικρή μου δοκίμασα να βγάλω λίγο γάλα κ έβγαλα 30 μλ. Μετά από μια΄΄ωρα που ζήτησε η μικρή μου να ξαναθηλάσει γκρίννιαζε για 2 ώρες μετά, πιπιλούσε και κατέβαινε λίγο γάλα έτσι μου φάνηκε εμένα, μες την γκρίνια και το παράπονο Τι κάνω λάθος βρε morrchelina εκεί που νομίζω οτι τα καταφέρνω και πάμε καλά ολο και κάτι γίνεται...

Καλησπέρα παιδιά κι από εμένα...

Έχω απορία: (το ξέρω, θα μου πείτε μετά από 6 μήνες επαναγαλακτισμού...) Λοιπόν, δεν μπορούμε με τίποτα να μπούμε σε ένα πρόγραμμα με τις στέρεες τροφές. Το πρωί θηλάζει 2 με 3 φορές, στη συνέχεια της δίνω φρούτα αλεσμένα (γύρω στις 13:30) και μετά αν πεινάει και δεν συνεργάζεται αντλημένο γάλα και το απόγευμα όταν ξυπνήσει από το μεσημεριανό ύπνο τη σουπίτσα της. Το θέμα μου είναι ότι οι αντλήσεις μου είναι τώρα στις 5 με 6. Το πρωί και μέχρι το μεσημέρι δεν προλαβαίνω ιδιαίτερα να κάνω άντληση γιατί η μικρή είναι στο στήθος με ένα διάλειμμα ίσως 1/2 ώρας ή 45 λεπτών. Αυτό θεωρείται ότι αντικαθιστά άντληση ή να αρχίσω να ανησυχώ;

Στο μεταξύ, τώρα με την εισαγωγή των τροφών (είμαστε στα δύο γεύματα ακόμη και η μικρή είναι 8 μηνών) δεν μπορώ να πω ότι κάνουμε πολλούς θηλασμούς... Συνολικά θηλάζει γύρω στις 4 με 5 φορές... Να φανταστώ ότι είναι φυσιολογικό ή κάνω λάθος;

Ευχαριστώ πολύ και την καλησπέρα μου σε όλες!!!

Το απόγευμα δεν είναι καλή ώρα για άντληση και σίγουρα 50 λεπτά μετά το θηλασμό είναι πολύ λιγότερα από τις 3 ώρες που έκανες την πρωινή άντληση. Σίγουρα όταν θηλάζεις μόνο από το ένα στήθος μπορείς να αντλείς από το άλλο. Αλλά πρέπει να λυθεί αν υπάρχει κάποιο θέμα με την άντληση. Οπωσδήποτε οι πρωινές ώρες είναι οι καλύτερες ή αν χάσει βραδινό θηλασμό.

Για τη μικρή μην στεναχωριέσαι, με το βάρος και τους μήνες που είναι δεν υπάρχει πλέον θέμα. Εγώ αφού θήλαζα ακατάπαυστα για τους δύο πρώτους μήνες κατάλαβα ότι η κόρη μου δεν γκρίνιαζε και δεν θήλαζε μόνο για φαγητό, δεν είχα σκοπό να παίρνει και δύο κιλά το μήνα με το ένα ήμουν ευχαριστημένη, οπότε μετά τον δεύτερο μήνα της είχα δώσει πιπίλα και ηρέμησε και ηρέμησα και εγώ. Και επειδή ήταν πιο ήσυχη άρχισα να θηλάζω απο το ένα στήθος μόνο κάθε φορά και είχαμε μπει σε κάποιο "πρόγραμμα" εκτός από τα άλματα ανάπτυξης.

Τώρα εσύ που έχεις πιο ακατάστατο ωράριο λόγω της απουσίας σου και πρέπει να αναπληρώνεις τη διέγερση του στήθους τις άλλες μέρες και ώρες, μπορείς να τη δοκιμάσεις αλλά με το μέτρο. Μην παραησυχάσει και την αφήνεις νηστική.

Μην αγχώνεσαι. Αυτό που προσπαθείς να κάνεις είναι καινούριο για σένα, άντληση και θηλασμός. Κατάφερες τον αποκλειστικό θηλασμό θα το καταφέρεις και αυτό.

Το απόγευμα δεν είναι καλή ώρα για άντληση και σίγουρα 50 λεπτά μετά το θηλασμό είναι πολύ λιγότερα από τις 3 ώρες που έκανες την πρωινή άντληση. Σίγουρα όταν θηλάζεις μόνο από το ένα στήθος μπορείς να αντλείς από το άλλο. Αλλά πρέπει να λυθεί αν υπάρχει κάποιο θέμα με την άντληση. Οπωσδήποτε οι πρωινές ώρες είναι οι καλύτερες ή αν χάσει βραδινό θηλασμό.

Για τη μικρή μην στεναχωριέσαι, με το βάρος και τους μήνες που είναι δεν υπάρχει πλέον θέμα. Εγώ αφού θήλαζα ακατάπαυστα για τους δύο πρώτους μήνες κατάλαβα ότι η κόρη μου δεν θήλαζε μόνο για φαγητό, δεν είχα σκοπό να παίρνει και δύο κιλά το μήνα με το ένα ήμουν ευχαριστημένη, οπότε μετά τον δεύτερο μήνα της είχα δώσει πιπίλα και ηρέμησε και ηρέμησα και εγώ. Και επειδή ήταν πιο ήσυχη άρχισα να θηλάζω απο το ένα στήθος μόνο κάθε φορά και είχαμε μπει σε κάποιο "πρόγραμμα" εκτός από τα άλματα ανάπτυξης.

Τώρα εσύ που έχεις πιο ακατάστατο ωράριο λόγω της απουσίας σου και πρέπει να αναπληρώνεις τη διέγερση του στήθους τις άλλες μέρες και ώρες, μπορείς να τη δοκιμάσεις αλλά με το μέτρο. Μην παραησυχάσει και την αφήνεις νηστική.

Ευστρατια, αφου πας μια χαρα βρε κοριτσι μου, ασε τα πολλα και βαλε το μωρο στο στηθος και κοιτα να το χαρεις, γιατι θα μεγαλωσει λιγο και θα σου λεει "μη με φιλας τωρα, παιζω, δε βλεπεις?":rolleyes:

Ευστρατια ηταν λιγο ξεκαρφωτο το μηνυμα μου και σου ζητω συγγνωμη:)

Ο σκοπος μου ηταν απλα να σου δωσω λιγη ενθαρρυνση.

k9Tap3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...