Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

1ο παιδάκι. Πόσα φορμάκια θα πρέπει να αγοράσω για το νεογέννητο?

Recommended Posts

Κοττον προσεχω κι εγω να γραφει σε ολα, παρολα αυτα παρατηρω διαφορα στην ποιοτητα μεταξυ τους, σε σημειο που να αρχιζω να αμφισβητω τα ταμπελακια...

Γεννησαμε! 28-06-2012 :P

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 82
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Εγώ θα έπαιρνα μια 7αδα συν μια 3άδα κοντομάνικα/αμάνικα κορμάκια για αρχή και ίσως μια 3άδα ολοσωμα.

Εμάς όλα τα κορμάκια κτλ ήταν mothercare και marcs and spencers. Πολύ ωραία σχεδιάκια και πολύ καλή ποιότητα, αν και πιο ακριβά ίσως (αν θυμάμαι καλά 3 ολόσωμα φορμάκια κόστιζαν γύρω στα 5 ευρώ). Τα φόρεσαν και οι 2 κόρες μου και άντεξαν μια χαρά. Αφου γεννάς Αυγουστο θα μπορούσες να τα πάρεις στις εκπτώσεις.

Εγώ είχα πάρει 0-3 και μας έβγαλαν το πρώτο τρίμηνο (τα μωρά γεννήθηκαν 3.200 αλλά δεν είχαν πάρει τρελό βάρος τους πρώτους μήνες). Τα marcs and spencers έχουν και μεγαλούτσικη φόρμα.

Μινερβάκια έχω δει και στο Χόντο νομίζω, αλλά και στο Σκλαβενίτη.

Με το καλό!

Εχω ΠΗΤ 11/8 τις προλαβαινω τις εκπτωσεις ή θα μας προλαβει ο μπεμπης???:lol: Δεν ξερω ποτε ειναι.

Όλα είναι μια ιδέα...

Και εγω γεννησα Αύγουστο οποτε μπορω να σου πω με σιγουρια τι χρειάζεσαι...

Εγω χρειάστηκα μια αλλαξια κάθε μέρα...τωρα αν κάποια μέρα χρειάστηκε να τον αλλαξω 2 φορές..υπάρχει και το πλυντήριο...Μέσα στο σπίτι ηταν συνέχεια με τα εσωρουχα-κορμακια...

Θα σου έλεγα να προτιμήσεις μια 7αδα κοντομανικα κορμακια των mothercare...Αν σου φαίνονται ακριβά να ξέρεις οτι θα σε αποζημιώσουν καθώς έχουν και ποιότητα αλλα συνήθως το μωρό τα φοράει για περισσότερο χρονικο διάστημα απο αυτο που γραφει η ετικετα...Των τζαμπο δεν λέω οικονομική λύση,εχω ακουσει οτι φερνουν αλλεργίες(σε εμενα μια χαρα του εκατσαν) αλλα καμια σχεση με των mothercare...και ειναι σε πολύ πιο στενη γραμμή οποτε τα φοράει λιγοτερο χρονικο διαστημα...

Επίσης για τις εξόδους να πάρεις 3-4 φορμάκια κοντομάνικα, μια ζακετούλα και οπωσδήποτε να παρεις καλτσουλες...

Για τον ύπνο εγω τον κοιμηζα με τα κοντομανικα κορμακια, καλτσουλες και με μια πικε κουβερτουλα με σεντονακι και ειχα και το αιρ condition στο διαδρομο του σπιτιου να δροσιζει τα δωματια.

Συμβουλή πάντως να πας στις εκπτωσεις να τα ψωνίσεις και μάλιστα στα mothercare εχουν και ειδικο σταντ με εκπτωτικα ειδη...Εγω τις 7αδες σε κορμακια τα επαιρνα εκει και εκαναν 20ε, οποτε σου βγαινουν οικονομικοτερα απο των τζαμπο.Επίσης αν εβρισκα μεγαλύτερο νουμερο στο σταντ των επτωτικων το επαιρνα πάντα για να ειχα σε μεγαλύτερη ηλικια.

Ελπίζω να σε βοηθησα

Φιλικα

Η αγγελία Λαδόπανα,μαρτυρικά,μπομπονιέρες και αλλα είδη για βάφτιση αγοριου μεταφέρθηκε εδώ http://www.parentscafe.gr/showthread.php?t=25861

Νικι εσυ που εχεις ηδη εναν μικρο και ξερεις....:P:p

Εγω ετσι πως τα βλεπω πηρα και 0-3 μηνων και μερικα(λιγα)3-6 μηνων....

Ποσο θα κρατησουν???τα βλεπω πολυ μικρουλια ρε παιδι μου....

Εσυ ποσο του τα φορεσες ας πουμε θυμασαι???

Δε θελω να σε τρομαξω αλλα και το μωρο ετσι μικρουλι θα ειναι οταν γεννηθει...χαχαχα....Μωρε δε θυμαμαι ποσο τα εβαλε ο δικος μου αυτα τα newborn αλλα σιγουρα δεν τα εβαλε μονο μια εβδομαδα οπως μου ελεγαν.Εγω ειχα παρει μισα τετοια και μισα 0-3.Τωρα εγω γεννησα και Δεκεμβριο και ειχα θεμα γιατι με το κρυο δε στεγνωναν τα ρουχα με τπτ οποτε χρειαστηκα περισσοτερα...τωρα Αυγουστο δε θα εχετε τετοιο θεμα.

Παντς κι εγω προτινω mothercare...ασυγκριτη ποιοτητα...ουτε ξεχειλωνουν ουτε τπτ.

Οσο για το πλυσιμο εμενα και ο παιδιατρος μου ειχε πει το παιδι απαραιτητως αλλαζει καθε μερα ρουχο ειτε το λερωσει ειτε οχι...που μικρο μωρο να μη λερωθει μεσα στη μερα δυσκολο το βλεπω.

poli kali piotita exoun kai ta zara baby ego akoma apo ki perno ta panta gia to gio mou..ta fanelakia -kormakia einai 100% coton exei mlouzakia new born me telia logotipa kai genika orea rouxa kai kale times;-)0-3 kalo tha htan na parete liga gia ti oute mina den tha vgaloun se ena kanoniko moro:cool: to 3-6 einai pio asfali epilogi;-)

Διαφημίσεις

θα σου πρότεινα να πάρεις λίγα new baby (συνήθως σε κάνα μήνα δεν τους κάνουν πια) και περισσότερα 0-3. θα χρειάζεσαι τουλάχιστον 1 φορμάκι τη μέρα. τα μεγαλύτερα κοντομάνικα φορμάκια θα τα φοράς και σαν εσωρουχάκια το φθινόπωρο μέσα από τα μακρυμάνικα φορμάκια. οπωσδήποτε καλτσούλες (2-3 ζευγαράκια) και μια ζακετούλα. επίσης και ρουχάκια εξόδου και καπελάκι. εγώ μέχρι τώρα παίρνω από τα jumbo και μια χαρά μου έχουν βγει. εξάλλου στα μωράκια είναι τόσο μεγάλες και γρήγορες οι αλλαγές που δεν υπάρχει λόγος να ξοδέψεις πολλά χρήματα.

Κορίτσια δηλαδή για εμάς που γεννάμε καλοκαίρι χρειαζόμαστε και μακρυμάνικα για τις πρώτες μέρες? Δεν το ήξερα.... Γεννάω μέσα Ιούλη και πίστευα πως θα χρειαστώ μόνο κοντομάνικα αλλά τώρα που το έμαθα θα πάρω και λίγα μακρυμάνικα.. 2-3 είναι αρκετά πιστέυετε να πάρω περισσότερα?

παντως για τα mothercare που λετε εγω πηγα και τα 3 εσωρουχακια (πακετο) ειχαν 29ευρω! νομιζω οτι ειναι υπερβολη. Μαλλον οπως το βλεπω οτι πηρα πηρα , θα περιμενω τις εκπτωσεις...και θα ξαναεπισκεφθω το συγκεκριμενο καταστημα τοτε αφου μου λετε οτι η ποιοτητα ειναι τοσο καλη. Α περασα απο χοντο και βρηκα πολυ ωραια σετ σεντονακια και πετσετουλες nef nef μου φανηκε αρκετα καλη ποιοτητα. Πηρα ενα σετ σεντονια για κουνια , και ενα σετ πετσετες (των 2 τμχ)... εχει παρει καμια μανουλα nef nef και να τα εχει ηδη χρησιμοποιησει?

Όλα είναι μια ιδέα...

Κορίτσια δηλαδή για εμάς που γεννάμε καλοκαίρι χρειαζόμαστε και μακρυμάνικα για τις πρώτες μέρες? Δεν το ήξερα.... Γεννάω μέσα Ιούλη και πίστευα πως θα χρειαστώ μόνο κοντομάνικα αλλά τώρα που το έμαθα θα πάρω και λίγα μακρυμάνικα.. 2-3 είναι αρκετά πιστέυετε να πάρω περισσότερα?

τί να τα κάνεις τα μακρυμάνικα? πάρε μια ζακετούλα καλύτερα. εκτός αν μένεις σε περιοχή με κρύο το βράδυ.

Κοριτσια εγω γενναω μεχρι 15-20 μαιου!!!:P:p

Πηρα τα περισσοτερα κοντα γιατι ερχεται καλοκαιρακι κτλ....αλλα πηρα και καμμια 10ρια μακρυμανικα φορμακια λεπτα ομως....

Λενε θα τ ντυνεις οπως εσυ οσο κρυωνεις εσυ κρυωνει και αυτο....Εγω ειμαι με τα κοντομανικα συνεχεια οποτε...:rolleyes::rolleyes::rolleyes:!!!

Καλα δεν εκανα???Μου φενεται λιγο νωρις μεσα στον μαιο και νεογεννητο να το εχω με κοντομανικο δεν ξερω για πειτε....

bUfnp3.pngCxrzp3.png

"Η Μητέρα είναι ένα πρόσωπο το οποίο, βλέποντας ότι υπάρχουν μόνο τέσσερα κομμάτια πίτας για πέντε άτομα, λέει ότι ποτέ δεν της άρεσε η πίτα"

Διαφημίσεις

Κοριτσια εγω γενναω μεχρι 15-20 μαιου!!!:P:p

Πηρα τα περισσοτερα κοντα γιατι ερχεται καλοκαιρακι κτλ....αλλα πηρα και καμμια 10ρια μακρυμανικα φορμακια λεπτα ομως....

Λενε θα τ ντυνεις οπως εσυ οσο κρυωνεις εσυ κρυωνει και αυτο....Εγω ειμαι με τα κοντομανικα συνεχεια οποτε...:rolleyes::rolleyes::rolleyes:!!!

Καλα δεν εκανα???Μου φενεται λιγο νωρις μεσα στον μαιο και νεογεννητο να το εχω με κοντομανικο δεν ξερω για πειτε....

κι εγώ 26 Μαιου είχα γεννήσει αλλά τα μακρυμάνικα φορμάκια τα έβαλα για καμμιά 10ριά μέρες. στην Αθήνα βέβαια.

κι εγώ 26 Μαιου είχα γεννήσει αλλά τα μακρυμάνικα φορμάκια τα έβαλα για καμμιά 10ριά μέρες. στην Αθήνα βέβαια.

Εεεεε και εγω ετσι το κοβω να τ τα φορεσω λιγο αναλογα και με τον καιρο βεβαια....:rolleyes::rolleyes:!!απλα ολοι μ λενε και γιατι πηρες και μακρυμανικα και τζαμπα τα πηρες....κτλ....αλλα μαλλον καλα εκανα και τα πηρα...:rolleyes::rolleyes:

thanks σοφακι

bUfnp3.pngCxrzp3.png

"Η Μητέρα είναι ένα πρόσωπο το οποίο, βλέποντας ότι υπάρχουν μόνο τέσσερα κομμάτια πίτας για πέντε άτομα, λέει ότι ποτέ δεν της άρεσε η πίτα"

Καλο ειναι να προτιμησεις εσωρουχακια βαμβακερα,χωρις πολλες σταμπες μεγαλες κτλ,ειδικα για αρχη στο βρεφακι κ γνωμη μου ειναι να παρεις αρκετα εσωρουχακια γιατι λερωνονται κ οταν κανουν κακακια τους βγαινουν πολλες φορες απο την πλατη:Pεχω εμπειρια σε αυτο,ενω ειχα παρει πολλα ,δεν προλαβαινα να πλενω...:lol::lol::lol:

DlkKp2.png

aoJjp3.png

Μπουρμπουρ, οι εκπτώσεις αρχίζουν γύρω στις 15 Ιουλίου, αλλά μπορείς να βρεις και προσφορές (πχ περσινά σχέδια) σε άσχετες φάσες, όπως είπε μια άλλη κοπέλα.

Παιδιά, εγώ γέννησα αρχες Ιουνίου. Αν εξαιρέσεις τις 2 πρώτες ημέρες στο σπίτι, το μωρό ήταν συνέχεια με κοντομάνικο/αμάνικο και ξεκάλτσωτο. Είχε και κάτι καύσωνες τότε και υπέφερε από τη ζέστη. Την πρώτη φορά που το είδε ο παιδίατρος, 6 ημερών, μου είπε να του βγάλω το μακρυμάνικο, κι ότι τα μωρά πρέπει να φορούν ό,τι κι εμείς (λογικό, ιδίως όταν η θερμοκρασία είναι 36 βαθμοί!).

Α είχαμε και κάτι ωραία κορμάκια όχι ακριβώς φανελάκια, αλλά με κοντά μπατζάκια.

Διαφημίσεις

jo89 ασχετο αλλα γεννας πριν την ΠΗΤ δηλαδή ? ποτε και πως το υπολογιζουν αυτο? (σορυ για το οφ τοπικ)

Κανονικα πητ εχω 3 ιουνιου αλλα ο μικρος απο την αρχη βγαινει κοντα 2 εβδομαδες πιο μεγαλος....!!!

Επισης στην β επιπεδου μου αλλαξαν την πητ σε 24/5 και μετα σε 15/5(βαση υπερυχου)...

Ο γιατρος μ λεει μην σε αγχωνει αυτο...απλα ετσι οπως βλεπει τα πραγματα μου ειπε μεχρι 15 το πολυ 20 μαιου σε κοβω να χεις γεννησει μ λεει;);)

Σορρυ κ εγω για τ οφ τοπικ!

bUfnp3.pngCxrzp3.png

Μου ειπαν οτι θα χρειαστω 1-2 μακρυμανικα με ποδαρακι για τις πρωτες 2-3 μερες του μωρου γιατι τα νεογεννητα κρυωνουν. Να του τα φοραω μαλιστα πανω απο τα ζιπουνακια του! εσεις τι λετε;

Μου ειπαν οτι θα χρειαστω 1-2 μακρυμανικα με ποδαρακι για τις πρωτες 2-3 μερες του μωρου γιατι τα νεογεννητα κρυωνουν. Να του τα φοραω μαλιστα πανω απο τα ζιπουνακια του! εσεις τι λετε;

Κι εγώ αυτό κατάλαβα...ότι χρειάζονται για τις πρώτες ώρες αν όχι μέρες...

Επειδή τα νεογέννητα δεν μπορούν να ελέγξουν την θερμοκρασία του σώματος τους και ίσως κρυώνουν.

Ας μας πουν οι έμπειρες μανούλες....

Kαλε που να κρυωνουν?Μεσα στο μαιευτηριο?Εχετε ιδεα τι ζεστη εχει μεσα στα μαιευτηρια?

Απο την αλλη στο ΙΑΣΩ που γεννησα εγω τα μωρα δε τα ντυναμε εμεις...οι μαιες του εβαζαν κατι σα φορεματακια μακρυα του ιασω για να μπορουν να τα αλλαζουν ευκολα.Ρωτηστε πρωτα να δειτε τι ισχυει εκει που γεννατε...μη κουβαλατε τσαμπα ρουχαλακια μαζι.

Δλδ αν μεσα στο κατακαλοκαιρο που γεννατε τους βαλετε μακρυμανικο με ποδαρακια...αν γενναγατε χειμωνα τι θα τους βαζατε?Λιγο υπερβολη το βρισκω...και η αληθεια ειναι οτι πρωτη φορα το ακουω...εγω αυτο που ξερω ειναι οτι τα μωρακια ζεσταινονται...οχι οτι κρυωνουν.

Και εμενα μου το ειπανε στην κλινικη για τις μερες μετα στο σπιτι (οχι για την κλινικη) οπωσδηποτε φορμακια με ποδαρακι ή καλτσακια.Και γενικα μου ειπανε τον πρωτο καιρο

lo5lp3.pngtumhp3.png

Kαλε που να κρυωνουν?Μεσα στο μαιευτηριο?Εχετε ιδεα τι ζεστη εχει μεσα στα μαιευτηρια?

Απο την αλλη στο ΙΑΣΩ που γεννησα εγω τα μωρα δε τα ντυναμε εμεις...οι μαιες του εβαζαν κατι σα φορεματακια μακρυα του ιασω για να μπορουν να τα αλλαζουν ευκολα.Ρωτηστε πρωτα να δειτε τι ισχυει εκει που γεννατε...μη κουβαλατε τσαμπα ρουχαλακια μαζι.

Δλδ αν μεσα στο κατακαλοκαιρο που γεννατε τους βαλετε μακρυμανικο με ποδαρακια...αν γενναγατε χειμωνα τι θα τους βαζατε?Λιγο υπερβολη το βρισκω...και η αληθεια ειναι οτι πρωτη φορα το ακουω...εγω αυτο που ξερω ειναι οτι τα μωρακια ζεσταινονται...οχι οτι κρυωνουν.

Κι εγω υπερβολη το θεωρω και το ακουω πρωτη φορα, ετσι ηξερα κι εγω οτι ζεσταινονται πιο πολυ. Οτι μωρα θυμαμαι στην οικογενεια που γεννηθηκαν καλοκαιρι ελαφρια τα ντυναμε. Ομως απο κει που γενναω μου το ειπαν γι αυτο το κρατησα και το ρωταω. Τελοσπαντων εγω θα παρω και βλεποντας και κανοντας...

Μεχρι και για σκουφακι μου ειπαν καποια στιγμη, φαντασου!οχι μαλλινο ελπιζω...

Κι εγω υπερβολη το θεωρω και το ακουω πρωτη φορα, ετσι ηξερα κι εγω οτι ζεσταινονται πιο πολυ. Οτι μωρα θυμαμαι στην οικογενεια που γεννηθηκαν καλοκαιρι ελαφρια τα ντυναμε. Ομως απο κει που γενναω μου το ειπαν γι αυτο το κρατησα και το ρωταω. Τελοσπαντων εγω θα παρω και βλεποντας και κανοντας

κορίτσια, και καλοκαίρι να γεννήσεις, στο μαιευτήριο έχουν τα μωράκια με μακρυμάνικο φορμάκι (φορεματάκι). αυτό, γιατί σε μωράκια με μικρό βάρος (κι όλα τα μωρά χάνουν βάρος) τα άκρα κρυώνουν. επομένως καλό είναι να τους έχεις 2-3 μακρυμάνικα φορμάκια στην αρχή, έστω και στον ύπνο, ειδικά αν γεννάς μέσα/τέλη Μαρτίου. εξάλλου για τον ίδιο λόγο φοράνε και καλτσάκια αργότερα.

Εμείς την βγάλαμε με "δανεικά" ρούχα. Μην ντρέπεσαι να ζητήσεις ρούχα από γνωστούς σου με μεγαλύτερα παιδάκια.

Είναι ρούχα που έχουν φορεθεί ελάχιστα! "Ανακυκλώστε" τα ρουχαλάκια! Είναι κρίμα τόσα λεφτά πεταμένα!

Εμείς ήδη τα ρούχα που μας έχουν χαρίσει τα δανείζουμε σε άλλους και θα μας τα επιστρέψουν για το δεύτερο(όταν έρθει με το καλό) και μετά θα τα χαρίσουμε κι εμείς.

Σετάκια εγώ στο νεογέννητο δεν φόρεσα καθόλου. Μόνο ζιμπουνάκια(με την αμερικάνικη λαιμόκοψη - έτσι δε λέγεται;; ) και τα μακριά ολόσωμα ΜΟΝΟ αυτά που κουμπώνουν από μπροστά! Τα πιο εύκολα δηλ του φορούσα.

Nothing you would take... Everything you gave...

Δυστυχως στον κυκλο μου δεν εχει κανεις παιδακια ή αυτοι που εχουν δεν θα ειχα την ανεση να τους ζητησω κατι τετοιο. Να μου χαρισουν/δανεισουν ρουχακια. Αλλα για να ειμαι ειλικρινης εμενα δεν θα μου αρεσε να μου ζητησει καποιος να του δανεισω/χαρισω τα δικα μου εκτος και αν ηταν σε πολυ κακη οικονομικη κατασταση οποτε ισως και να το προτεινα απο μονη μου. Δε μιλαμε βεβαια για τα αδερφια μας ετσι. Μιλαω για τριτους.

Επισης εχω και κακο προηγουμενο διοτι οταν ειχα γεννηθει εγω και μου ειχαν παρει καροτσι (πρωτο παιδι) μολις πηγα 2 χρονων η ξαδερφη της μαμας μου σχεδον την υποχρεωσε να της το δωσει αφου εγω ειχα μεγαλωσει :rolleyes: και εκεινη ηταν εγκυος...

μετα απο δυο χρονια αναγκαστηκαν οι γονεις μου να αγορασουν αλλο για τον αδερφο μου διοτι οταν το ζητησαν πισω ειπαν οτι το εδωσαν και εκεινοι με τη σειρα τους:rolleyes::evil:

Όλα είναι μια ιδέα...

εχω παει πριν 1 μηνα. απο εκει πηραμε και την κουνια μας. η αληθεια ειναι πως και εκει η ποιοτητα μου φανηκε κακη και δυσαναλογη με τις τιμες ενω ειχα ακουσει τα αντιθετα. Μπορει να ειμαι εγω η "γεροπαραξενη" τι να πω,,,:lol:

οχι δεν εισαι παραξενη...ο καθενας για το μωρο του θελει αυτο που πιστευει οτι ειναι καλυτερο εγω το λεω απο την αποψη οτι ειναι βαμβακερα οπου αυτο εχει σημασια τεραστια γιατι το βαμβακι ειναι δροσερο το καλοκαιρι κ ζεστο το χειμωνα..κ σε καλες τιμες δεδομενου οτι δεν θα προλαβεις να τα βαλεις πολλες φορες μιας κ το μωρο θα μεγαλωνει ραγδαια κ θα αναγκαζεσαι συνεχεια να του ψωνιζεις.. οτι αποφασισεις, ειμαι σιγουρη οτι θα ειναι το σωστο..καλη τελειομηνη εγυμοσυνη..

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...