Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

SOS, πέφτει η πιπίλα και ξυπνάει όλο το βράδυ

hariskar

Recommended Posts

Το μωράκι μας γεννήθηκε στης 30/11/2011. Στις 19:00 περίπου αρχίζει και νυστάζει και το κοιμίζουμε περίπου στις 20:00 αφού του δώσουμε γάλα. Στις 23:00 περίπου το ξαναταΐζουμε για να κρατήσει μέχρι το πρωί.

Το πρόβλημα είναι ότι ενώ δεν ξυπνάει για να φάει, ξυπνάει όλο το βράδυ, συνήθως 5-15 φορές, κλαίει, και μόλις του βάλουμε πιπίλα, γυρνάει από την άλλη και κοιμάται. Αν δοκιμάσουμε για λίγη ώρα να μην του βάλουμε πιπίλα η ένταση του κλάματος αυξάνεται συνέχεια.

Η παιδίατρος είπε ότι ή πρέπει να κάνουμε υπομονή ίσως για αρκετό καιρό μέχρι να αρχίσει να τη βρίσκει μόνο του ή να το αφήσουμε χωρίς πιπίλα όλο το βράδυ για μερικά βράδια μέχρι να το ξεσυνηθίσει.

Τι κάνουμε;;

Ευχαριστώ

Διαφημίσεις

Kαι εγω το ιδιο θεμα εχω με την μπεμπα μου, θελει οντως υπομονη.Ετσι επειδη κουραστηκα να σηκωνομαι συνεχεια το βραδυ γι αυτο το λογο κολλησα την κουνια της διπλα στο κρεβατι μου και ετσι τουλαχιστον δεν σηκωνομαι.:D

Εγω δε μπορω να την αφησω να κλαει για να συνηθισει γιατι α)την λυπαμαι και β)μου ξυπναει και τα αγορια..

tyazp2.png

C9SDp2.png

Και το κοριτσακι μας ηρθε στις 10/10/11.

Kαι εγω το ιδιο θεμα εχω με την μπεμπα μου, θελει οντως υπομονη.Ετσι επειδη κουραστηκα να σηκωνομαι συνεχεια το βραδυ γι αυτο το λογο κολλησα την κουνια της διπλα στο κρεβατι μου και ετσι τουλαχιστον δεν σηκωνομαι.:D

Εγω δε μπορω να την αφησω να κλαει για να συνηθισει γιατι α)την λυπαμαι και β)μου ξυπναει και τα αγορια..

μία από τα ίδια......

υπομονή λοιπόν...

Τα α και β ισχύουν και για εμάς, επίσης υπάρχουν και κάτοικοι επάνω και κάτω...

Τα α και β ισχύουν και για εμάς, επίσης υπάρχουν και κάτοικοι επάνω και κάτω...

μία από τα ίδια......

υπομονή λοιπόν...

Πόσο κρατάει αυτό συνήθως;

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

Διαφημίσεις

Πόσο κρατάει αυτό συνήθως;

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

ο γιος μου δεν ήθελε ποτέ την πιπίλα και δεν ξύπνησε ποτέ βράδυ από 40 ημερών. η κόρη μου θέλει την πιπίλα σαν τρελλή και κάθε βράδυ την ψάχνει. το αποκορύφωμα ήταν στον 3ο-5ο μήνα, ξύπναγε κάθε 15'. μετά τον 6ο ξύπναγε από τα δόντια. τώρα που κοντεύει ενός έτους ξυπνάει 1-2 φορές κάθε βράδυ. ελπίζω να μην κρατήσει πολύ ακόμη. εννοείται η κούνια κολλημένη στο κρεββάτι μας...

Η κούνια όταν είναι δίπλα στο κρεβάτι, μπορεί εύκολα να πάει στο άλλο δωμάτιο κάποια στιγμή ή το μωρό συνηθίζει και μετά δε θα θέλει να βγει;

Η κούνια όταν είναι δίπλα στο κρεβάτι, μπορεί εύκολα να πάειστο άλλο δωμάτιο κάποια στιγμή ή το μωρό συνηθίζει και μετά δε θα θέλει να βγει;

έλα ντε? βέβαια κοιμάται μόνη της. νυστάζει στις 21.00, τη βάζω στην κούνια κι αποκοιμιέται. ελπίζω να μην έχουμε πρόβλημα κι εκεί...

Κι εμείς το ίδιο πρόβλημα είχαμε, μέχρι που πήραμε το μαγικό λαγουδάκι και σωθήκαμε! Δες εδώ που τα έχω γράψει αναλυτικά http://parents.org.gr/forum/showthread.php?t=114520&page=2

Τα παιδιά αναζητούν να διατηρήσουν σταθερές τις συνθήκες κάτω από τις οποίες τα πήρε ο ύπνος.

Αν λοιπόν κοιμούνται με πιπίλα, και τη χάσουν ... θα την αναζητήσουν.

Αν είχαν κοιμηθεί αγκαλιά, ... θα την αναζητήσουν...

Αν είχε σκοτάδι και ξαφνικά ανοίξει φως... θα γκρινιάξουν...

κτλ

Η αντίστοιχη λύση που βρήκαμε εμείς είναι να κοιμηθεί χωρίς πιπίλα. 2-3 βράδια είναι αρκετά για να "ξεχαστεί" σαν συνηθεια ύπνου. Όταν αποκοιμιέται χωρίς πιπίλα, δε θα την αναζητήσει στον ύπνο.

Τώρα... πως θα γίνει αυτό...

Προσωπική μου -καθαρά- παρατήρηση είναι πως η πιπίλα είναι πιο πολύ ανάγκη του γονιού παρά του παιδιού. Δηλαδή, "έπιασα" τον εαυτό μου να δίνει πιπίλα όταν ήθελα να κοιμήσω. Ενώ το παιδί δεν έδειχνε κάποια τάση να τη χρειάζεται πραγματικά. Φυσικά, από την επανάλληψη το συνήθισε και το συνδύασε με τον ύπνο. Βέβαια υπήρχαν επιπτώσεις από αυτή τη συνήθεια.

Έτσι, με κάποια προσπάθεια κυρίως ΣΕ ΜΕΝΑ να ανεξαρτητοποιήσω πρώτα στο δικό μου μυαλό την πιπίλα του παιδιού από τον ύπνο του... επέφεραν και το επιθυμητό αποτέλεσμα στο παιδί.

Και στην πράξη... πώς κοιμώταν το παιδί.

Εγώ... χμμμ ααααν θυμάμαι καλά, ήμουν του λικνίσματος σε ένα ριλαξ.

Ή αργότερα (κάπου στους 5-6 μήνες), αντί για πιπίλα, έδινα ένα μπουκάλι (μπιμπερό) με νερό. Και έτσι... έκαναν 1-2 φορές τη θηλαστική κίνηση πίνοντας παράλληλα και νερό. Το βράδυ όμως, δεν ξύπναγαν ... γιατί απλά... δε διψούσαν! ;)

Δεν εκπαιδεύω παιδιά... Εκπαιδεύομαι γονιός.

"... άλλωστε, η εμπειρία που αποκτούμε είναι η συσσώρευση των λαθών μας, έτσι δεν είναι; ... " -E.M.

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...