Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

4ων μηνων Μειώνεται το γάλα μου? Τι να κάνω?

Recommended Posts

Γεια σας!

Το μωράκι μου έκλεισε τους 4 μηνες πριν 5 ημερες. Θηλαζω αποκλειστικά απο την ωρα που γεννήθηκε.

Τον τελευταίο καιρο (περίπου) μια εβδομάδα παρατηρώ ότι βγαζω πολυ λιγότερο γαλα. Το στηθος μου εχει γίνει πολυ μαλακό και οταν το παταω βγάζει πολυ λιγότερο γαλα απο πριν.

Ο μικρός εκει που έτρωγε κάθε 3 ώρες περιπου την ημερα και κάθε 4 ώρες περίπου το βράδυ, τωρα οταν περάσει το 2ωρο πειναει και κάθεται περισσότερο στο στηθος δίνοντας μου την εντύπωση ότι προσπαθεί να βρει γαλα και εγω δεν παραγω την ποσότητα που θέλει.

Πείτε μου τι να κάνω....θελω να τον θηλασω και δεν θελω με τίποτα να του δώσω ξενο όπως μου λένε οι γύρω μου με ανάλογες εμπειρίες.

Διαφημίσεις

Θα σου απαντήσουν και οι πιο έμπειρες σύντομα.

Το ότι ζητάει πιο συχνά να θηλάσει συνήθως είναι άλμα ανάπτυξης, δηλαδή προσπαθεί να σου αυξήσει την παραγωγή. Του δίνεις το στήθος σου όποτε σου ζητήσει, χωρίς να κοιτάς ωράρια. Σε λίγο θα ξαναστρώσει..

Αν το βάρος του μωρού και οι καθημερινές του πάνες είναι εντάξει, τότε μην ανησυχείς.

Φιλικά....

2IW7p3.png

xwifp2.png

Γεια σας!

Το μωράκι μου έκλεισε τους 4 μηνες πριν 5 ημερες. Θηλαζω αποκλειστικά απο την ωρα που γεννήθηκε.

Τον τελευταίο καιρο (περίπου) μια εβδομάδα παρατηρώ ότι βγαζω πολυ λιγότερο γαλα. Το στηθος μου εχει γίνει πολυ μαλακό και οταν το παταω βγάζει πολυ λιγότερο γαλα απο πριν.

Ο μικρός εκει που έτρωγε κάθε 3 ώρες περιπου την ημερα και κάθε 4 ώρες περίπου το βράδυ, τωρα οταν περάσει το 2ωρο πειναει και κάθεται περισσότερο στο στηθος δίνοντας μου την εντύπωση ότι προσπαθεί να βρει γαλα και εγω δεν παραγω την ποσότητα που θέλει.

Πείτε μου τι να κάνω....θελω να τον θηλασω και δεν θελω με τίποτα να του δώσω ξενο όπως μου λένε οι γύρω μου με ανάλογες εμπειρίες.

ολα οσα περιγραφεις ειναι φυσιολογικα και αναμενομενα..

οσο περναει ο καιρος το στηθος το νιωθεις ολο και πιο μαλακο και δεν βγαζει γαλα καθως το γαλα παραγεται οταν το μωρο θηλαζει..

το μωρο προσπαθει να αυξησει την παραγωγη αυξανοντας τα γευματα του ή μενοντας περισσοτερη ωρα στο στηθος με πιπιλισμα ή και σε συνδυασμο..

προσφερε συχνα το στηθος σου στο μωρο κατα την διαρκεια της ημερας και ελευθερα ακολουθα την ζητηση το βραδυ..

οταν το μωρο θα τελειωνει απο το ενα στηθος , τοτε προσφερε και το αλλο..τις ενναλαγες μπορεις να τις κανεις για οσο το μωρο εχει ενδιαφερον για το στηθος..

ολα θα πανε καλα..

83hKp3.png

Μετα απο τόσο καιρο θηλασμου αποκλείεται να έχεις πρόβλημα παραγωγής έτσι απλα. Αυτο εμφανίζεται τις πρώτες εβδομάδες. Εκτός αν έχεις παρέμβει εσυ στο θηλασμο είτε με πιπιλα είτε βάζοντας ωραρίο κτλ κτλ.

Αλλα όλα όσα περιέγραψε ειναι φυσιολογικά όπως σου απάντησαν τα κορίτσια και δεν ειναι ενδείξεις μειωμένης παραγωγής.

1Xckp3.png

"ο καθένας έχει το δικαίωμα να έχει τη δική του άποψη, αρκεί να συμφωνεί με τη δική μου.."

Franz Kafka

Ακριβώς όπως σου τα είπαν τα κορίτσια. Άφηνε το μωρό να τρώει συχνά όποτε θέλει. Μην προσπαθήσεις να παρατείνεις το χρόνο ενδιάμεσα στα γεύματά του και μην το ξεγελάς όταν πεινάει. Σε μία εβδομάδα το πολύ η παραγωγή σου θα έχει στρώσει-να μου το θυμηθείς. Αρκεί βέβαια σε αυτό το διάστημα να μην αρχίσεις να δίνεις ξένο.

Σκέφτομαι σωστά = νιώθω καλά

Διαφημίσεις

Κορίτσια σας ευχαριστω για την απάντηση....

Νομίζω ότι έχετε δίκιο.....όσο για ξενο θα κάνω τα πάντα να μην του δώσω....τα κατάφερα στα δυσκολα (που ειναι η αρχη) και τώρα θα καταθέσω τα όπλα?

Ευτυχώς που υπάρχει το φόρουμ και ξεστραβωνόμαστε, γιατι αν περιμένουμε από τον περίγυρο μας που όλες δίνουν ξενο για ευκολία και δίνουν και συμβουλές απο πάνω, σωθήκαμε.

Θα σας πω νεα!

Οπως σου ειπαν τα κοριτσια προκειται για αλμα αναπτυξης.

Αυξησε τους θηλασμουςκαι ιδιαιτερα τους νυχτερινους.

Εγω σε αυτην ακριβως τη φαση την πηρα στο κρεβατι μου (ενω κοιμοταν 9ωρο συνεχομενο) για να με μυριζει και να ξυπναει για να θηλασει.

MF88p3.png

Hf3jp3.png

δηλαδη αν βαλουμε το θηλαστρο ενδιαμεσα θα βγαλει την ποσοτητα που πινει το μωρο οταν θηλαζει?

φυσικα και οχι..την ποσοτητα που πινει το μωρο οταν θηλαζει,την βγαζει μονο το μωρο..τα θηλαστρα εχουν μειωμενη αποδοση σε σχεση με το μωρο..

83hKp3.png

Θυμάμαι οτι και εμένα ο μικρός πέρασε ενα διάστημα που ήθελε συχνότερα αλλα μετα απο λίγες μέρες επανερχόταν!! Οπότε μάλλον περνάτε άλμα ανάπτυξης!

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...