Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΕ Ν ΜΑΚΡΗ Η' ΡΑΦΗΝΑ?

Recommended Posts

Διαφημίσεις

ως κάτοικος καλλιτεχνουπολης τα τελευταία δέκα χρόνια έχω να πω τα εξής..:P θέλει λίγο προσπάθεια να κάνεις κύκλο, αλλά αν το καταφέρεις η ζωή εδώ έχει πολλά πλεονεκτήματα. ήρθαμε με τον άτνρα μου άγνωστοι μεταξύ αγνώστων, μπήκαμε κατευθείαν στους συλλόγους της περιοχής, εκείνος στον αθλητικό κι εγώ στον πολιτιστικό και αμέσως κάναμε γνωστούς..με τα παιδιά οι γνωστοί αυξήθηκαν. θέλει βέβαια και την ανάλογη διάθεση από την πλευρά σου έτσι..αλλά νομίζω εδώ είναι πολύ πιο εύκολο να γνωρίσεις κόσμο. καλείς φίλους των παιδιών με τους γονείς, αν κάνουν τα παιδιά καποιο αθλημα κι άλλοι γνωστοί, τους βλέπεις στον δρόμο κλπ.

δουλεύω κι εγώ και μάλιστα στην ομόνοια, δεν θεωρώ την απόσταση πρόβλημα ιδιαίτερο και στην κηφισιά να ήμουν το ίδιο θα ήταν. επίσης δεν θεωρώ απαγορευτικό να κατέβεις αθήνα με παιδιά, το κάνω συνέχεια νομίζω όλα στο μυαλό μας είναι. με αττική οδό το χαλάνδρι είναι είκοσι λεπτά. ιδέες για δραστηριότητες = θεατρικό παιχνίδι στη βιβλιοθήκη της ραφήνας δωρεάν κάθε παρασκευή απόγευμα για παιδιά δημοτικού, δραστηριότητες στα δημόσια δημοτικά, σχολή γονέων στο 2ο δημ. ραφήνας, τένις με καλές τιμές στην καλλιτεχνούπολη, γυμναστική με 15 ευρώ τον μήνα από τον παλαιστικό σύλλογο ραφήνας, παιδικές εκδηλώσεις σχεδόν κάθε βδομάδα στο βιβλιοπωλείο βιβλιοθήκη στο ν. βουτζά και στο μπαζάρ βίβλίων, επίσης να έχετε το νου σας στις εκδηλώσεις των πολιτιστικών συλλόγων πικερμίου και καλλιτεχνούπολης, όλα αυτά και στο φβ όποιος θέλει του τα λέω και σε πμ.γενικά θέλει να κινείσαι αλλά αν το κάνεις γνωρίζεσαι πολύ πιο εύκολα από την αθήνα.

και για μένα δεν χρειάζεται να κόψεις και επαφές με το κέντρο δλδ μια βόλτα στην πλάκα ή σε ενα αθηναϊκό θέατρο αξίζει τα χιλιόμετρα που και που..επίσης έχω και εξαιρετικό παιδοδοντίατρο στη ν. μάκρη δεν το λέω να μη θεωρηθεί διαφήμιση..

Καταρχας, σε ευχαριστω για την καλη διαθεση μου χρειαζεται. Ομως τα τελευταια ειμαι ετοιμη να μετακομισω αλλα δε γινεται αμεσα με τον πατερα μου στο νοσοκομειο.

Το καλοκαιρι κακα τα ψεμματα, εχει πλεονεκτηματα η περιοχη ειμασταν ολο το ΣΚ στη θαλασσα. Για το χειμωνα ομως δεν βρισκω κατι και μου λειπει η ζωη μου και οι φιλοι μου, οι εξοδοι στην Αθηνα.

Πρωτον, δεν εχω αυτοκινητο. Και το ΚΤΕΛ ειναι τραγικο. Τραγικο. Υπαρχει βεβαια και ενα στοιχειο που ηθελα να σχολιασω σχετικα και με αλλα ποστ παραπανω.....δεν εχει σημασια μονο ΠΟΣΗ ωρα κανεις να πας καπου (πχ 20 λεπτα). Εχει σημασια και ποσα χιλιομετρα κανεις. Η εργασια μου απο το σπιτι μου απεχουν 47 χιλιομετρα!!! Ειναι πολυ κουραστικο. Αλλαζω βεβαια και 3 μεσα μεταφορας.

Δευτερον, για τους συλλογους κλπ.....ποτε να παω. Εργαζομαι 8ωρο και βαλε. Φευγω το πρωι αφου αφησω το παιδι σχολειο, ειμαι στο γραφειο 9.40 φευγω μετα τις 6.30 με το ΚΤΕΛ των 7 ειμαι κεντρο Μακρη στις 20.15 και σπιτι στις 20.30. Εχουμε να κανουμε ολοι μπανιο, να μαγειρεψω, να κανω δουλειες, να βαλω το παιδι για υπνο. Πεφτω ξερη και ξυπναω παλι στις 5. Το ΣΚ εχουμε γενικη σπιτιου, σουπερ μαρκετ, να ερθει κανενας παλιος φιλος σπιτι, η να παμε εμεις, τα αδελφια μου κλπ. Να κατσω και λιγο!.....

Στο Χαλανδρι, εφτανα στο γραφειο στις 8.45 με το μετρο, κι ετσι εφευγα πριν τις 5 και ημουν σπιτι στις 17.30. Καμμια σχεση.....

Τριτον, στο κεντρο κατεβαινουμε κανενα Σαββατο αλλα μας παιρνει ολη μερα και ειμαστε πτωματα μετα. Για μια νυχτερινη παρασταση, ενα ποτο με φιλους, ενα σινεμα, δεν μπορω να παω καθολου γιατι πρεπει να αφησω το παιδι στον αντρα μου, και πως να γυρισω μεταμεσονυκτια με ΚΤΕΛ? Παλια αυτο θα σημαινε ενα ταξακι λιγα ευρω....

Τεταρτον, οδοντιατρο ελεγα για εμενα....εχω παει σε ολους τους τριγυρω ηταν χαλια.Γενικα δηλαδη γιατρους δεν εχει καλους σε λιγες ειδικοτητες μονο (πχ παιδιατρος). Στο κεντρο υγειας που πηγα μια φορα δεν ηξεραν τι ειχα. Με εδιωξαν και μου ειπαν 11 η ωρα το βραδυ, να παω σε εφημερευον νοσοκομειο στην Αθηνα (30 χλμ)! Το μοναδικο φαρμακειο που εφημερευε αρνιοταν να μου κανει αντιτετανικο ορο! Ενιωσα σαν να ζω στη παραμεθοριο.

Σορρυ που σας πηρα μονοτερμα, τα ειπα και ξαλαφρωσα :)

Κι εγω αυτο νομιζω....και το καλοκαιρακι οποτε επισκεπτομαστε τη γιαγια, κανουμε και μια βολτουλα...;) αλλα πρεπει να περιμενω μεχρι το σεπτεμβρη μην αλλαξει το παιδι σχολειο στη μεση της χρονιας....

• 8 χρόνια μετά...

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...