Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΕ Ν ΜΑΚΡΗ Η' ΡΑΦΗΝΑ?

Recommended Posts

Συντομα μετακομιζουμε στην Αν Αττική, ήθελα να ρωτήσω εάν γνωρίζετε για καλά σχολεία (δημόσια) στη Ραφήνα ή στη Ν Μάκρη όπου μένουν συγγενείς, ώστε να κάνουμε την επιλογή μας. Ισχύει ότι η Ν Μακρη δεν εχει καθόλου καλά δημόσια???

• 2 weeks later...

Διαφημίσεις

εγω μενω αρτεμιδα......δεν εχω ακουσει ασχημα σχολια για καμια απο τις δυο περιοχες , το θεμα ειναι σε πιο σχολειο θα σας δεχτουν.....

καθε μερα ολο και περισσοτερες εκπληξεις....

Σε ευχαριστω...να ειμαι ειλικρινης, δεν το ειχα σκεφτει οσο ψαχνουμε σπιτι αλλα μια ιδιοκτητρια απο αυτους που μας τα εδειχναν, μας ειπε οτι παει τα δικα της σε ιδιωτικο γιατι ειναι λεει χαλια τα σχολεια στη Ν Μακρη, και με πολλους αλλοδαπους Πακιστανους κυριως που κανουν αρκετες απουσιες και χανονται πολλες ωρες διδασκαλιας. Ρατσιστρια δεν ειμαι, αλλα δεν ξερω για τι κατασταση μιλαμε-αν ειναι να μην βγαζουν ουτε τη μιση υλη...

Χρηματα για ιδιωτικο δεν εχουμε, δεν θελω να μετακομισω αν ειναι για 1 χρονο.

Εχει ακουσει κανεις κατι τετοιο???:?:

οσο ξέρω πάντως σε Ραφηνα το 1ο δημοτικό που είναι στο λιμάνι είναι χάλια, φίλης μου το παιδί πάει πρώτη δημοτικού και ναι δεν πρόκειται να βγάλουν την ύλη. Είναι απο όσο ξέρω 22 παιδιά και τα 9 αλλοδαπά. Να ξέρεις ότι σε Ραφήνα, Ν.Μάκρη, Μαραθώνα, Γέρακα, Παλληνη, εχει παραααααα πολλούς αλλοδαπούς γιατί τα προηγούμενα χρόνια υπήρχε τεράστια οικιστική ανάπτυξη με την "οικοδομή " να ανθεί και έτσι να έχουν δουλειά οι αλλοδαποί και βέβαια να προτιμούν τις περιοχές αυτές για κατοικία. Οι γυναίκες τους δουλέυουν σε σπίτια "καλά" όπως σε πικέρμι, ντράφι, βουτσά κλ.π. Ξέρω μόνο ότι κάπως καλό σχολείο ειναι το 3ο της Ραφήνας. Δεν είμαι απο εκεί αλλά έχω κάποιους γνωστούς.

Διαφημίσεις

Ευχαριστω-προφανως, εχουμε θεμα :(Ηταν να μετακομισουμε προσφατα, κατι εγινε με την (παλια) ιδιοκτητρια και το αναβαλλαμε προσωρινα γι αυτον τον λογο. Ισως ηταν για καλο....

Παντως τοσες πλουσιες οικογενειες εχει εκει, ιδιως σε Βουτζα, προφανως τα πηγαινουν σε ιδιωτικα????

Ευχαριστω-προφανως, εχουμε θεμα :(Ηταν να μετακομισουμε προσφατα, κατι εγινε με την (παλια) ιδιοκτητρια και το αναβαλλαμε προσωρινα γι αυτον τον λογο. Ισως ηταν για καλο....

Παντως τοσες πλουσιες οικογενειες εχει εκει, ιδιως σε Βουτζα, προφανως τα πηγαινουν σε ιδιωτικα????

Τα σχολικά της Ελληνογερμανικής, Ερασμείου, Κωστέα Γείτονα, Πλάτωνα κάνουν παρέλαση στη Μαραθώνος κάθε πρωί και μεσημέρι!!!

Αν μένεις Χαλάνδρι, όπως γράφεις στο nick σου, θα σου πρότεινα να μη φύγεις. Εχει τα πάντα. Εκεί δεν έχει τίποτα, μόνο αλλοδαπούς μπόλικους!!

Και αντίστοιχο επίπεδο σχολείων... Εχω πολλές παρέες από κει.

Ακόμη και στις παιδικές χαρές, μόνο αλβανάκια βλέπεις. Σκέψου πριν μετακομίσεις κάπου που τα παιδιά σου θα αντιμετωπίσουν χαμηλό βιοτικό επίπεδο.

Τα σχολικά της Ελληνογερμανικής, Ερασμείου, Κωστέα Γείτονα, Πλάτωνα κάνουν παρέλαση στη Μαραθώνος κάθε πρωί και μεσημέρι!!!

Αν μένεις Χαλάνδρι, όπως γράφεις στο nick σου, θα σου πρότεινα να μη φύγεις. Εχει τα πάντα. Εκεί δεν έχει τίποτα, μόνο αλλοδαπούς μπόλικους!!

Ακόμη και στις παιδικές χαρές, μόνο αλβανάκια βλέπεις. Σκέψου πριν μετακομίσεις κάπου που τα παιδιά σου θα αντιμετωπίσουν χαμηλό βιοτικό επίπεδο.

Κορίτσια με συγχωρείτε, αλλά τι υπερβολές είναι αυτές..ειδικά δλδ όσες δεν είστε κατοικοι Ραφήνας..

Δίνετε και συμβουλές στην κοπέλα να μην μετακομίσει..λες και ξέρετε πώς θα είναι η ποιότητα ζωής εκεί.

μένω στην ευρύτερη περιοχή, σε «καλή» συνοικία όπως ο Βουτζάς..και η κόρη μου..όπως και όλα τα παιδιά της περιοχής που προ κρίσης θα πήγαιναν λογικά σε ιδιωτικά, πάνε στο 3ο στη διασταύρωση.ειναι ένα από τα πρώτα πιλοτικά που εφάρμοσαν το πρόγραμμα με τις έξτρα δρασηριότητες..και όλοι είναι πολύ ευχαριστημένοι..φέτος η κόρη μου τελείωσε το νηπιαγωγείο..οι δασκάλες εκαναν απίστευτη δουλειά, εκδρομές, μπαζάρ, δραστηριότητες, θέματα μέσα στην τάξη, παρελάσεις, σεμινάρια για γονείς, από θέματα άρθρωσης, μεχρι πρώτες βοήθειες και ψυχολογία, εθελοντικά στον ελεύθερο χρόνο τους..την άλλη Κυριακή έχουμε μπαζάρ για τη γιορτή της μητέρας δες εδώ http://anatakti.blogspot.com/2012/05/2.html#axzz1ttbA8v1r

Η κόρη μου έχει κάνει παρέες από τη γειτονιά, παίζει ελεύθερη στις κούνιες κάθε μέρα, κάνει ρυθμική στον δήμο, έχει τη θάλασσα στα πόδια της..κάθε μέρα πάμε για μπάνιο…

η μετακόμιση στην ευρύτερη περιοχή μας έχει προσφέρει δυνατότητες για το παιδί που δεν τις φανταζόμασταν..υπάρχει παιδ. Βιβλιοθήκη, παιδική φιλαρμονική, βιωματικές δράσεις για γονείς και παιδιά, ένα δημοτικό κολυμβητήριο με αναψυκτήριο και κούνιες κάτω από τα πεύκα, νομίζεις ότι είσαι στον παράδεισο.. Μαγαζιά δεν υπήρχαν πολλά, αλλά τώρα άνοιξε το μακ άρθουρ και το σμαρτ παρκ στα σπάτα, σε απόσταση αναπνοής..

Οκ, στο κέντρο κυκλοφορούν αλλοδαποί..στα παγκάκια και τις πλατείες..όπως και παντού αλλού στην Αθήνα..αν κάνεις όμως τις επιλογές σου από τις άπειρες που σου προσφέρονται και υιοθετήσεις έναν πιο χαλαρό τρόπο ζωής κοντά στη φύση, μόνο να ωφεληθεί μπορεί το παιδί..Επίσης αν είσαι ανοικτός κάνεις πολύ πιο εύκολα παρέες από το σχολείο ή τη γειτονιά..εμείς έχουμε αποκτήσει μεγάλο κύκλο, μαζευόμαστε σε σπίτια, ψήνουμε, τα παιδιά παίζουν…

Αν θέλεις οποιαδήποτε πληροφορία για την περιοχή Ραφήνας Πικερμίου που γνωρίζω στείλε μου πμ…

Bobonela μήπως είσαι λίγο υπερβολική; Κια εγώ μένω στην ευρύτερη περιοχή και ήθελα και να ήξερα αυτά τα συμπεράσματα πως έχουν βγει και μάλιστα από ανθρώπους που δεν μένουν κάνουν εκεί....Δηλ, τα παιδιά τα δικά μας αντιμετωπίζουν χαμηλό βιοτικό επίπεδο :shock: επειδή μένουμε εκεί...Σε πληροφορώ και κυρίως τη θεματοθέτρια, ότι εμείς μετακομίσαμε τα τελυταία χρόνια κια μόνο θετικά έχουμε βρει στην περιοχή. Το μόνο αρνητικό για μένα είναι η μεγάλη απόσταση από τις δουλειές μας. Πολλές επιλογές για παιχνίδι και μια και ψάχνω και εγώ για σχολεία ξέρω αυτό που λέει η babycobra (με την οποία συμφωνών και στα υπόλοιπα που αναφέρει) όπως και άλλα καλά δημόσια σχολεία. Το ότι τα σχολικά των μεγάλων ιδιδωτικών σχολείων κάνουν παρέλαση είναι γιατί οι περιοχές αυτές έχουν μαζέψει κόσμο με πολύ υψηλά εισοδήματα που όπου και να έμεναν τα παιδά τους πάλι εκεί θα τα πήγαιναν.

xZBdp3.png

Μην αρπάζεστε βρε κορίτσια αμέσως! Η κοπέλα μένει Χαλάνδρι και της πρότεινα αν βέβαια μπορεί να παραμείνει γιατί έχει τα πάντα, χωρίς κινδύνους λόγω αποστάσεων ή ερημιάς σπιτιού, αγορά, επιλογή σχολείων, ελάχιστους αλλοδαπούς. Αν θέλει να μετακομίσει της είπα την άποψή μου, που στηρίζεται σε 3ετή παραμονή στην περιοχή της Ραφήνας και μάλιστα σε πολύ καλό σημείο της. Τότε δεν με απασχολούσε το θέμα σχολείο ακόμη. Επειδή κάθε Σαβ/κο είμαι Ραφήνα-Ν.Μάκρη μπορώ να πω και εγώ την άποψη μου για τα πάρκα. Στο Βουτζά δεν έχει φτάσει η χάρη μου. Οποια ξέρει ας βοηθήσει τη θεματοθέτρια. Cool:p

Διαφημίσεις

με κάθε σεβασμό..δεν αρπάζομαι φυσικά..εντελώς διαφορετική άποψη έχεις για μια περιοχή όταν δεν έχεις παιδιά και αλλάζεις πολύ όταν το δεις σαν γονιός..ταπείνή μου άποψη..καμία σχέση η ποιότητα ζωής για ένα παιδί στην εξοχή, μια ανάσα από την Αθήνα σε σχέση με το χαλάνδρι..απλά ο γονιός ταλαιπωρείται ΄λόγω αποστάσεων..το ξέρω καλά το χαλάνδρι, μένουν φίλες και συχνάζω συχνά..

επίσης στα πάρκα και τις παιδ.χαρές συχνάζουν οι αλβανοί γιατί δεν πάνε οι Έλληνες προτιμουν καφετέριες, ταβέρνες, παιδότοπους..

Bobonela ο καθένας κουβαλάει τις εμπειρίες του αλλά πραγματικά δεν έχω παρά να συμφωνήσω με την babycobra. Αλλά όταν λες περί χαμηλού βιοτικού επιπέδου επειδή στις κούνιες πηγαίνουν Αλβανάκια όπως καταλαβαίνεις προσβάλει πολλές κοινωνικές ομάδες τους Αλβανούς που προφανώς έχουν ανακαλύψει την χαρά της φύσης και όχι του παιδότοπου (για την ιστορία αναφέρω ότι από οσό ξέρω υπάρχει μόνο ένας κλειστός παιδότοπος ο οποίος δεν έχει και πολύ κόσμο μια που δεν υπάρχει καμιά ανάγκη να πας να κλειστείς κάπου), των παιδιών που επιλέγουν να πηγαίνουν στις κούνιες παρά το γεγονός ότι εκεί συχνάζουν ποοοοολοί αλλοδαποί κατά τα λεγόμενά σου και φυσικά όλων εμάς που ζούμε εκεί με αυτό το υποβαθμισμένο βιοτικό επίπεδο:?

xZBdp3.png

Εκεί δεν έχει τίποτα, μόνο αλλοδαπούς μπόλικους!!

να προσθέσω κι εγώ ότι σχόλια του τύπου αυτού κάθε άλλο παρά αντικειμενικά είναι..και επίσης αν η ζωή σου είναι διαμέρισμα, καναπές τηλεόραση, μάλλον η ευρύτερη περιοχή΄θέλει αλλη προσέγγιση..

θεωρώ πάντως ότι η κόρη μου ειναι πολύ τυχερή, πραγματικά βλέπω ένα παιδί ευτυχισμένο στο σπίτι στην "ερημιά", με τον κήπο, το σκύλο του, τις βόλτες του κλπ..

από τώρα ως οκτώβριο δεν ξέρει πώς είναι μένω το απόγευμα στο σπιτι με ντιβιντί..ιδανική παιδική ηλικία..

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας. Καταρχας επειδη αν δεν παινεψεις το σπιτι σου θα πεσει να σε πλακωσει :D, η αληθεια ειναι οτι εχω αλλαξει πολλες περιοχες μεχρι σημερα, το Πατημα (οχι κεντρο Χαλανδριου) οπου μενω ειναι πραγματικα τελειο για να μεγαλωνεις παιδι, καμμια σχεση με Αθηνα και γι αυτο ειχα ενα αγχος.

Ομως με αυτα που διαβασα, χαρηκα ιδιαιτερα! Απλα κι εμεις δεν ξερουμε καλα την περιοχη για να ανακαλυψουμε....τα κολπα της. Βασικα οταν ζεις στην Ελλαδα, καλο δεν ειναι να εισαι κοντα σε μια παραλια??:lol::cool:

Οποια εχει να προτεινει καλα δημοτικα στην περιοχή, μπορει να μας τα πει? Αυτο που αναφερατε κοντα σε μια διασταυρωση, ποιο ειναι ακριβως?

Διαφημίσεις

• 1 year later...

Εχει μια φιλη εξοχικο εκει, σκεπτοταν να μετακομισει. Οταν ειμασταν εκει ενα ΣΚ και τρωγαμε, μας ειπαν οτι παιδικοι σταθμοι της προκοπης δεν υπαρχουν αλλα για δημοτικα μου ειπαν οτι ειναι καλα.

Ομως δεν ξερω αν εχει μετακομισει η θεματοθετρια, η φιλη μου το σκεφτεται γιατι μας ειπαν κατοικοι, διαφορα.

Οταν ειμασταν εκει, επειδη ειχε βρεξει, κατοικοι εβγαζαν τις αντλιες και πεταγαν τους βοθρους τους στο δρομο!!!! Και διπλα, δυο νηπιαγωγεια!!!!!!! :eek: Και ξεκιναει μια συζητηση, επαθα πλακα με αυτα που μας ελεγαν για τους βοθρους, τα σκουπιδια και τη θαλασσα. Δεν θελω να μπω σε λεπτομερειες ουτε να προσβαλλω κοσμο ουτε γενικευω μια και δεν ξερουμε ποσοι τα κανουν αυτα, προφανως λιγοι θα τα κανουν αλλα δεν θα τους ηθελα γειτονες.

είναι γνωστό ότι από τον Γερακα και περα δεν υπάρχει αποχέτευση..αν είσαι λοιπόν γύφτος ΄πετάς τα νερά του βόθρου , πλυντηρίου κλπ στον δρόμο..επίσης υπάρχουν περιοχές και περιοχές..δύο νηπιαγωγεία κολητά δεν έχει η περιοχή.

και όπως είπα παραπάνω εξαρτάται πώς θέλεις να ζήσεις.το Πάτημα είναι υπέροχο μέρος, και οχι κέντρο..η ευρύττερη περιοχή της Ραφήνας είναι εξοχή, εξ ορισμού άλλος τρόπος ζωής ..επίσης συνήθως τα σπίτια είναι μεγαλύτερα από τα διαμερίσματα της Αθήνας, έχει μονοκατοικίες, κήπους, άλλη εντελώς λογική. τώρα έχει και το μακ΄αρθουρ δίπλα που κάλυψε και το κενό της καλής αγοράς.

είναι γνωστό ότι από τον Γερακα και περα δεν υπάρχει αποχέτευση..αν είσαι λοιπόν γύφτος ΄πετάς τα νερά του βόθρου , πλυντηρίου κλπ στον δρόμο..επίσης υπάρχουν περιοχές και περιοχές..δύο νηπιαγωγεία κολητά δεν έχει η περιοχή.

και όπως είπα παραπάνω εξαρτάται πώς θέλεις να ζήσεις.το Πάτημα είναι υπέροχο μέρος, και οχι κέντρο..η ευρύττερη περιοχή της Ραφήνας είναι εξοχή, εξ ορισμού άλλος τρόπος ζωής ..επίσης συνήθως τα σπίτια είναι μεγαλύτερα από τα διαμερίσματα της Αθήνας, έχει μονοκατοικίες, κήπους, άλλη εντελώς λογική. τώρα έχει και το μακ΄αρθουρ δίπλα που κάλυψε και το κενό της καλής αγοράς.[/ QUOTE]

Πρωτον, υπηρχαν δυο νηπιαγωγεια εκει που τα ειχαν αδειασει διπλα-διπλα μου το ειπαν και οπως εφευγα το ειδα (1ο και 2ο νεας μακρης) και μαλιστα, μου ειπαν οτι το δημοτικο ειναι μολις λιγα μετρα πιο κατω.

Δευτερον, μενω κοντα στο Γερακα εδω και αρκετα χρονια και οχι, δεν εχω δει να αδειαζει κανεις βοθρο στο δρομο. Δεν ξερω βεβαια τι γινεται σε ολη την περιοχη αλλα στη γειτονια μου, δεν εχω βιωσει κατι τετοιο ηταν απαισιο και επικινδυνο. Ελπιζω να μην γινεται παντου οπως λες θα ξεσπασει χολερα.

Τριτον, και στο Πατημα μονοκατοικιες εχει. Αλανες, παιδικες χαρες, το πολυ διωροφα κτηρια και το μετρο διπλα.

Τεταρτον, το κενο της αγορας, δεν το καλυπτεις με κατι που βρισκεται 20 και 30 χλμ μακρια-μιλαμε για να πηγαινεις με τα ποδια αντε μια συγκοινωνια λιγεσ στασεις. Για το εκπτωτικο θελεις μιση ωρα με λεωφορειο η αυτοκινητο. Αν ειναι ετσι, το Χαλανδρι το καλυπτει η αγορα του κεντρου της Αθηνας ειναι 20 λεπτα με το μετρο (κι οχι ΚΤΕΛ)!

Για τη συγκεκριμενη περιοχη θα δεχομουν οσα λεγατα παραπανω για τη θαλασσα, τις βολτες, τον καθαρο αερα, τετοια.

Γενικα να χαιρομαστε τα καλα οπου μενουμε αλλα οχι και να αγνοουμε τα κακα-θα επρεπε να καταγγελλουμε τετοιες καταστασεις για το καλο ολων παιδια.

edit δεν εχω κατι με την περιοχη, αλλα πραγματικα το γεγονος με σοκαρε και πιστευω οτι πρεπει να το αναφερω!

έχεις μια εμπάθεια με την περιοχή από ό,τι φαίνεται, δεκτόν, δεν αρέσουν όλα σε όλους..;) ας πούμε στο δικό μου μυαλό να συγκρίνω την περιοχή του Γέρακα

με την περιοχή της Ραφήνας δεν έχει νόημα... έτερον εκάτερον..

η μία είναι ημιαστική περιοχή με αλματώδη οικιστική ανάπτυξη που γέμισε πολυκατοικίες, η ευρύτερη περιοχή της ραφήνας είναι εξοχή, με κήπους, μονοκατοικίες κλπ...κρατάει ακόμη. έχει τα καλά σημεία και πιο υποβαθμισμένα, αν θέλεις κρίνω με τη ματιά του ανθρώπου που ζει σε μονοκατοικία με κήπο και βλέπει τα θετικά. η κόρη μου ετών 7 έχει παρέα 20 παιδιών από τη γειτονιά, ξερουμε τα σπίτια και τις οικογένειες, πανε σε σπίτια , παίζουν , η μία μαμά παίρνει τα παιδιά της άλλης. κι εγώ παιδί του κέντρου είμαι και με εξέπληξε ευχάριστα αυτός ο τρόπος ζωής, αρκεί να είσαι ανοικτός να τον υιοθετήσεις..

το μακ άρθουρ ειναι απο την περιοχή μου δέκα λεπτά με το αυτοκίνητο..(κτελ δεν πάει :rolleyes:) εξ ορισμού το αυτοκίνητο είναι απαραίτητο όταν μένεις εκτός..από εκεί και πέρα ειναι υποκειμενικό το τί ψάχνει ο καθένας για το παιδί του και τον εαυτό του..

κι εγώ στη γειτονιά που μένω δεν έχω δει να αδειάζουν βόθρους...αυτό δεν σημαίνει ότι δεν γίνεται..πήγαινε στην παλλήνη να καταλάβεις πχ...

πάντως για τα σχολεία της ραφήνας που ξεκινήσαμε να συζητάμε, το 2ο και το 3ο δημοτικό είναι εξαιρετικά, συμμαζεμένα δημόσια σχολεία. είμαι απόφοιτος φιλοσοφικής και έχω μια ματιά πιο διεισδυτική πιστεύω..

έχεις μια εμπάθεια με την περιοχή από ό,τι φαίνεται, δεκτόν, δεν αρέσουν όλα σε όλους..;) ας πούμε στο δικό μου μυαλό να συγκρίνω την περιοχή του Γέρακα

με την περιοχή της Ραφήνας δεν έχει νόημα... έτερον εκάτερον..

η μία είναι ημιαστική περιοχή με αλματώδη οικιστική ανάπτυξη που γέμισε πολυκατοικίες, η ευρύτερη περιοχή της ραφήνας είναι εξοχή, με κήπους, μονοκατοικίες κλπ...κρατάει ακόμη. έχει τα καλά σημεία και πιο υποβαθμισμένα, αν θέλεις κρίνω με τη ματιά του ανθρώπου που ζει σε μονοκατοικία με κήπο και βλέπει τα θετικά. η κόρη μου ετών 7 έχει παρέα 20 παιδιών από τη γειτονιά, ξερουμε τα σπίτια και τις οικογένειες, πανε σε σπίτια , παίζουν , η μία μαμά παίρνει τα παιδιά της άλλης. κι εγώ παιδί του κέντρου είμαι και με εξέπληξε ευχάριστα αυτός ο τρόπος ζωής, αρκεί να είσαι ανοικτός να τον υιοθετήσεις..

το μακ άρθουρ ειναι απο την περιοχή μου δέκα λεπτά με το αυτοκίνητο..(κτελ δεν πάει :rolleyes:) εξ ορισμού το αυτοκίνητο είναι απαραίτητο όταν μένεις εκτός..από εκεί και πέρα ειναι υποκειμενικό το τί ψάχνει ο καθένας για το παιδί του και τον εαυτό του..

κι εγώ στη γειτονιά που μένω δεν έχω δει να αδειάζουν βόθρους...αυτό δεν σημαίνει ότι δεν γίνεται..πήγαινε στην παλλήνη να καταλάβεις πχ...

πάντως για τα σχολεία της ραφήνας που ξεκινήσαμε να συζητάμε, το 2ο και το 3ο δημοτικό είναι εξαιρετικά, συμμαζεμένα δημόσια σχολεία. είμαι απόφοιτος φιλοσοφικής και έχω μια ματιά πιο διεισδυτική πιστεύω..

Δεν εχω τιποτα με την περιοχη, ισα ισα που ζηλευα τη φιλη μου που ηταν να μετακομισει και οπως λεω παραπανω, επισκεπτομουν συχνα την περιοχη για βολτα.

Ομως το εν λογω περιστατικο με αηδιασε, αυτο ειναι ολο.

Αν ειναι πρακτικη, σε οποια περιοχη και να γινεται, ειναι σοβαρο προβλημα.

Και στην Παλληνη και παντου.

ΥΓ για το μακαρθουρ υπαρχει ξεχωριστο δρομολογιο ΚΤΕΛ απο τη Ν Μακρη με 1 ευρω, πρεπει να ειναι κατι σχετικα καινουργιο, το εχω παρει μια φορα αλλα εχει λιγα δρομολογια την ημερα. Δεν ξερω ποσο ειναι απο Ραφηνα αλλα απο Ν Μακρη καναμε ακριβως μιση ωρα.

Μια και ξανα-ανοιξε το θεμα μου, επιστρεφω...Ακομα δεν εχουμε εμπειρια για δημοτικο σχολειο, παμε νηπιαγωγειο. Ειναι καλο αλλα εχουμε και θεματακια με βια απο μερικα παιδακια, ελλειψη προσωπικου κτλ. Οι παιδικοι σταθμοι οχι και τοσο. Δεν θα συνιστουσα κανεναν απο αυτους που ειναι στη Μακρη. Ισως το Πορτοκαλι Γαλαζιο αλλα ειναι Ραφηνα.

Για την περιοχη γενικοτερα ισως να ανοιγαμε θεμα αλλου. Δεν μπορω να πω οτι οσα μου λετε γειτονισσες μου, τα εχω βρει εδω δυστυχως. :(Μενουμε σε διαμερισμα, φιλους δεν εχουμε κανει, πρωτη φορα μου συμβαινει, εχουμε απιστευτα θεματα με γειτονες που ουτε μπορουσα να εχω σκεφτει (να αδειαζουν βοθρους, οπως λεει μια κοπελα παραπανω, να πετανε σκουπιδια στο δικο μας καδο για να μη γεμιζει ο δικος τους, να βοσκανε προβατα εξω απο το σπιτι μου, να καινε κατι ξυλα με μπογια και να μυριζει, να μου αλλαζουν φορα στο πιατο της δορυφορικης και να μην πιανει....) επισης δεν εχει τιποτα να κανεις ιδιως σε σχεση με αλλες περιοχες που εχω μεινει. (Βασικα ειναι το 10ο σπιτι και περιοχη που αλλαζω λογω εργασιας) Καναμε βεβαια ενα σωρο μπανια το Καλοκαιρι αλλα η θαλασσα δεν ειναι και η καλυτερη συνηθως ειναι θολη. Οσο για παρεες-γειτονια δεν το εχω δει. Μια μαμα γνωρισα κι επειδη ειχαμε κατι θεματα με την υγεια στην οικογενεια και επειδη επιστρεφω καθημερινα στις 8 το βραδυ, δεν ειχα χρονο να τη δω, στο τελος χαθηκαμε και ντρεπομαι και να την παρω την κοπελα μετα απο τοσο καιρο.

Ισως ολα τα καλα να τα ζεις αν δεν εργαζεσαι. Αν εργαζεσαι και μαλιστα Αθηνα, δεν αξιζει να μενεις σε τετοια περιοχη χωρις συγκοινωνια. Χανεις ολο σου το χρονο στο δρομο, εισαι πτωμα και δεν εχεις χρονο για την οικογενεια αλλα δεν εχει και τιποτα κοντα να κανεις. Πχ θελω να παω τη μικρη στον Καρυοθραυστη και ειναι ολοκληρη ιστορια, πολυ μακρια. Ειναι ο πατερας μου στο νοσοκομειο και θελω 2 ωρες να παω και 2 να γυρισω. Θελω να παω οδοντιατρο και καλο δεν βρηκα στη Μακρη, για ενα σφραγισμα χανω 5 ωρες απο τη ζωη μου να κατεβω Αθηνα. Αν μεινεις επισης εδω, βραδυ, που να πας?

Πραγματικα, αν θελετε να βοηθησετε, προτεινετε μερη-κατι να κανουμε Χειμωνα γιατι εχω πηξει εδω περα. Εχω ολη τη καλη διαθεση. Ειναι ομορφο το μερος αλλα...Συγγνωμη για το σεντονι και για οσα γραφω, δεν θελω να θιξω κανεναν αλλα προφανως, δεν εχω μαθει τα κολπα εδω.

Μένω Νέα Μάκρη τα τελευταία 5 χρόνια. Είχαμε εξοχικό και έχω περάσει όλα μου τα καλοκαίρια εδώ ως παιδί, πλέον όμως μένουμε μόνιμα.

Θα συμφωνήσω μαζί σου Χαρά-Μαρία σε πολλά (αν θυμάσαι είχαμε μιλήσει μέσω πμ παλιότερα για κάποιον παιδικό σταθμό).

Και εμείς φίλους δεν έχουμε κάνει και εμάς οι δουλειές μας είναι Αθήνα, εμένα πλέον είναι λίγο πιο κοντά, και τρώμε χρόνο στις αποστάσεις όμως την περιοχή δεν την αλλάζω.

Καταρχήν έχεις τη θάλασσα δίπλα σου. Και μπάνιο να μην κάνεις, και μόνο που μπορείς σε 10' να κατέβεις για ένα καφέ και τα παιδιά να παίζουν δίπλα σου πάνω στην άμμο και εσύ να χαλαρώνεις δεν συγκρίνεται με τίποτα.

Τα παιδιά μεγαλώνουν σε καθαρό αέρα, πολύ πιο καθαρό τουλάχιστον από της Αθήνας.

Και μπορεί να μην έχει θέατρα ή πολλές επιλογές μπορείς όμως να ψάξεις μέσω του δήμου τι προγράμματα υπάρχουν. Εγώ για παράδειγμα πάω τα παιδιά στίβο και ποδόσφαιρο και περνάνε μια χαρά. Και για να τα πάω δεν τρώω 30' στο δρόμο μέσα στην κίνηση αλλά μόνο 5'. Ή τα πάω σε κάποιες θεατρικές παραστάσεις που έρχονται στο πολιτιστικό πάρκο, μπορεί να μην είναι τόσο καλές όσο οι παραστάσεις στην Αθήνα, τα μικρά όμως περνάνε καλά και αυτό έχει σημασία.

Το εκπτωτικό χωριό όπως είπε και η babycobra είναι δίπλα, 15' με το αυτοκίνητο.

Και ως προς τους φίλους που αναφέρεις εγώ βλέπω ότι τώρα σιγά σιγά κάνω κύκλο εδώ, που έχουν ξεκινήσει τα παιδιά παιδικό και νήπιο. Κάνουν φιλαράκια, κάποιο θα κάνει πάρτυ, θα γνωριστείς με τις μαμάδες και έτσι γίνονται οι γνωριμίες.

• 3 weeks later...
Μια και ξανα-ανοιξε το θεμα μου, επιστρεφω...Ακομα δεν εχουμε εμπειρια για δημοτικο σχολειο, παμε νηπιαγωγειο. Ειναι καλο αλλα εχουμε και θεματακια με βια απο μερικα παιδακια, ελλειψη προσωπικου κτλ. Οι παιδικοι σταθμοι οχι και τοσο. Δεν θα συνιστουσα κανεναν απο αυτους που ειναι στη Μακρη. Ισως το Πορτοκαλι Γαλαζιο αλλα ειναι Ραφηνα.

Για την περιοχη γενικοτερα ισως να ανοιγαμε θεμα αλλου. Δεν μπορω να πω οτι οσα μου λετε γειτονισσες μου, τα εχω βρει εδω δυστυχως. :(Μενουμε σε διαμερισμα, φιλους δεν εχουμε κανει, πρωτη φορα μου συμβαινει, εχουμε απιστευτα θεματα με γειτονες που ουτε μπορουσα να εχω σκεφτει (να αδειαζουν βοθρους, οπως λεει μια κοπελα παραπανω, να πετανε σκουπιδια στο δικο μας καδο για να μη γεμιζει ο δικος τους, να βοσκανε προβατα εξω απο το σπιτι μου, να καινε κατι ξυλα με μπογια και να μυριζει, να μου αλλαζουν φορα στο πιατο της δορυφορικης και να μην πιανει....) επισης δεν εχει τιποτα να κανεις ιδιως σε σχεση με αλλες περιοχες που εχω μεινει. (Βασικα ειναι το 10ο σπιτι και περιοχη που αλλαζω λογω εργασιας) Καναμε βεβαια ενα σωρο μπανια το Καλοκαιρι αλλα η θαλασσα δεν ειναι και η καλυτερη συνηθως ειναι θολη. Οσο για παρεες-γειτονια δεν το εχω δει. Μια μαμα γνωρισα κι επειδη ειχαμε κατι θεματα με την υγεια στην οικογενεια και επειδη επιστρεφω καθημερινα στις 8 το βραδυ, δεν ειχα χρονο να τη δω, στο τελος χαθηκαμε και ντρεπομαι και να την παρω την κοπελα μετα απο τοσο καιρο.

Ισως ολα τα καλα να τα ζεις αν δεν εργαζεσαι. Αν εργαζεσαι και μαλιστα Αθηνα, δεν αξιζει να μενεις σε τετοια περιοχη χωρις συγκοινωνια. Χανεις ολο σου το χρονο στο δρομο, εισαι πτωμα και δεν εχεις χρονο για την οικογενεια αλλα δεν εχει και τιποτα κοντα να κανεις. Πχ θελω να παω τη μικρη στον Καρυοθραυστη και ειναι ολοκληρη ιστορια, πολυ μακρια. Ειναι ο πατερας μου στο νοσοκομειο και θελω 2 ωρες να παω και 2 να γυρισω. Θελω να παω οδοντιατρο και καλο δεν βρηκα στη Μακρη, για ενα σφραγισμα χανω 5 ωρες απο τη ζωη μου να κατεβω Αθηνα. Αν μεινεις επισης εδω, βραδυ, που να πας?

Πραγματικα, αν θελετε να βοηθησετε, προτεινετε μερη-κατι να κανουμε Χειμωνα γιατι εχω πηξει εδω περα. Εχω ολη τη καλη διαθεση. Ειναι ομορφο το μερος αλλα...Συγγνωμη για το σεντονι και για οσα γραφω, δεν θελω να θιξω κανεναν αλλα προφανως, δεν εχω μαθει τα κολπα εδω.

Καταλαβαίνω το άγχος σου το πέρασα τον πρώτο χρόνο διαμονής μου στο Σχινιά. Ήμουν κι εγώ παιδί της Αθήνας και τον πρώτο καιρό ένιωθα χάλια, περισσότερο γιατί δεν ήθελα να μπω στη διαδικασία της πραγματικής ζωής εδώ, αλλά όπως λες κι εσύ, για οδοντίατρο κ.τ.λ. έτρεχα στις παλιές μου γειτονιές. Ολο αυτό από μόνο του είναι μια τεράστια ταλαιπωρία!!! Ο καλύτερος τρόπος για να δικτυωθείτε είναι το παιδί σου. Κι αυτό θα γίνει μόνο αν πηγαίνει σε σχολείο της γειτονιάς. Δεν ξέρω που μένεις αλλά εξαιρετικό - σε μαθησιακό επίπεδο- δημοτικό σχολείο είναι της Ανατολής. Εχω πολλούς φίλους από εκεί και δεν έχω ακούσει τίποτα άσχημο. Οσον αφορά τους παιδικούς σταθμούς κι εγώ με τη σειρά μου σκάναρα όλες τις περιοχές της Ανατολικής αττικής για να βρω τον καλύτερο για τον κανακάρη μου. Ημουν τυχερή γιατί είχα βοήθεια από φίλη μου παιδαγωγό και παιδοψυχολόγο που με συμβούλεψε να έχω μαζί μου το παιδί και να της πω πώς λειτουργεί στον καθένα. Τελικά πήγε στην Ινδιανούπολη για 3,5 χρόνια που ήταν ότι καλύτερο μας έχει συμβεί. Οικογενειακό περιβάλλον, αγάπη και τρυφερότητα φοβερή, ακόμη και τώρα που ο γιος μου είναι 8,5 κάθε που περνάει από κει αναστενάζει. Πολλές φορές λοιπόν τα φαινόμενα απατούν.Και πίστεψε με οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις δεν φθάνουν για να μεγαλώσει ένα παιδί σωστά! Καλύτερα να ακους συμβουλές από ανθρώπους που μένουν χρόνια σε μια περιοχή γιατί όλοι έχουν άποψή αλλά δεν έιμαι σίγουρη για το πόσο ισχύει. Τέλος, ήταν ιδιαίτερα τολμηρό το εγχείρημα να εγκαταλείψω την Αθήνα και να έρθω εδώ για να μεγαλώσω σωστά το παιδί μου, αλλά δεν το μετάνιωσα ποτέ, γιατί η Αθήνα πια δεν έχει να προσφέρει και πολλά.

Υ.Γ.Οσον αφορά τους αλλοδαπούς αυτοί που έχουν μείνει εδώ είναι οικογενειάρχες που δουλεύουν στις γύρω περιοχές, αυτούς που κυκλοφορούν στην Αθήνα να φοβάσαι!!!

Εύχομαι να σε βοήθησα λίγο, για περισσότερες πληροφορίες ρώτα με ότι θες.:)

ως κάτοικος καλλιτεχνουπολης τα τελευταία δέκα χρόνια έχω να πω τα εξής..:P θέλει λίγο προσπάθεια να κάνεις κύκλο, αλλά αν το καταφέρεις η ζωή εδώ έχει πολλά πλεονεκτήματα. ήρθαμε με τον άτνρα μου άγνωστοι μεταξύ αγνώστων, μπήκαμε κατευθείαν στους συλλόγους της περιοχής, εκείνος στον αθλητικό κι εγώ στον πολιτιστικό και αμέσως κάναμε γνωστούς..με τα παιδιά οι γνωστοί αυξήθηκαν. θέλει βέβαια και την ανάλογη διάθεση από την πλευρά σου έτσι..αλλά νομίζω εδώ είναι πολύ πιο εύκολο να γνωρίσεις κόσμο. καλείς φίλους των παιδιών με τους γονείς, αν κάνουν τα παιδιά καποιο αθλημα κι άλλοι γνωστοί, τους βλέπεις στον δρόμο κλπ.

δουλεύω κι εγώ και μάλιστα στην ομόνοια, δεν θεωρώ την απόσταση πρόβλημα ιδιαίτερο και στην κηφισιά να ήμουν το ίδιο θα ήταν. επίσης δεν θεωρώ απαγορευτικό να κατέβεις αθήνα με παιδιά, το κάνω συνέχεια νομίζω όλα στο μυαλό μας είναι. με αττική οδό το χαλάνδρι είναι είκοσι λεπτά. ιδέες για δραστηριότητες = θεατρικό παιχνίδι στη βιβλιοθήκη της ραφήνας δωρεάν κάθε παρασκευή απόγευμα για παιδιά δημοτικού, δραστηριότητες στα δημόσια δημοτικά, σχολή γονέων στο 2ο δημ. ραφήνας, τένις με καλές τιμές στην καλλιτεχνούπολη, γυμναστική με 15 ευρώ τον μήνα από τον παλαιστικό σύλλογο ραφήνας, παιδικές εκδηλώσεις σχεδόν κάθε βδομάδα στο βιβλιοπωλείο βιβλιοθήκη στο ν. βουτζά και στο μπαζάρ βίβλίων, επίσης να έχετε το νου σας στις εκδηλώσεις των πολιτιστικών συλλόγων πικερμίου και καλλιτεχνούπολης, όλα αυτά και στο φβ όποιος θέλει του τα λέω και σε πμ.γενικά θέλει να κινείσαι αλλά αν το κάνεις γνωρίζεσαι πολύ πιο εύκολα από την αθήνα.

και για μένα δεν χρειάζεται να κόψεις και επαφές με το κέντρο δλδ μια βόλτα στην πλάκα ή σε ενα αθηναϊκό θέατρο αξίζει τα χιλιόμετρα που και που..επίσης έχω και εξαιρετικό παιδοδοντίατρο στη ν. μάκρη δεν το λέω να μη θεωρηθεί διαφήμιση..