Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

όταν ένα ξένο παιδί βρίζει πως αντιδράτε????

Recommended Posts

Απλα να είσαι προετοιμασμένη ότι τα παιδια σου και θα σπρωχτούν και θα σπρώξουνε. Ήμαρτον βρε παιδιά!!! Κλείστε τα σε καμία γυάλα, τα παιδια ζούνε στην ίδια κοινωνία με τους μεγάλους, η παιδική χαρα, το σχολείο είναι μια μικρογραφία αυτής της κοινωνίας. Υπάρχουν τα πάντα.Με λίγα λόγια δεν είναι όλα τα παιδια με "γαλλικά ",πιάνο και σαβουάρ βίρβ. Ας μάθουμε στα παιδια μας να μην αντιγράφουν ότι χαζομαρούλες βλεπουν, να έχουν άποψη και θα βρουν το δρόμο τους με όποιον και να συναναστραφούν.

Συμφωνω Dallia μου ! Απλα τα δικα μου παιδια θα εχουν και τους γονεις τους διπλα για να τους επιπληξουν και να ζητανε συγνωμη.

rXfep3.png C39Tp3.png

ΠΡΩΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ

Διαφημίσεις

Βασικα εγω ημουν το παιδι που επαιζε στις αλανες απο το πρωι μεχρι το βραδυ και εβριζε και γονεις ειχα και μαλιστα υπεροχο παππου......απλα ετσι αντιδρουσα τοτε. Βασικα ακομα βριζω σαν νταλικιερης αλλα απο τοτε που γεννησα εχω μαζεψει την γλωσσα μου και αν μου ξεφυγει τπτ με διορθωνει το παιδι......

Εσυ δεν θα κανεις τπτ, απλα θα ενημερωσεις τα δικα σου παιδια. Τι κανουν τα αλλα, τι γονεις εχουν και τι επιρροη στο δικο σου ειναι αλλου παππα ευαγγελιο. Αντι να καταριεσαι τα στραβα των αλλων, φτιαξε τον δικο σου μικροκοσμο ετσι ωστε να μην επηρεαζεται.......

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

Βασικα εγω ημουν το παιδι που επαιζε στις αλανες απο το πρωι μεχρι το βραδυ και εβριζε και γονεις ειχα και μαλιστα υπεροχο παππου......απλα ετσι αντιδρουσα τοτε. Βασικα ακομα βριζω σαν νταλικιερης αλλα απο τοτε που γεννησα εχω μαζεψει την γλωσσα μου και αν μου ξεφυγει τπτ με διορθωνει το παιδι......

Εσυ δεν θα κανεις τπτ, απλα θα ενημερωσεις τα δικα σου παιδια. Τι κανουν τα αλλα, τι γονεις εχουν και τι επιρροη στο δικο σου ειναι αλλου παππα ευαγγελιο. Αντι να καταριεσαι τα στραβα των αλλων, φτιαξε τον δικο σου μικροκοσμο ετσι ωστε να μην επηρεαζεται.......

Συμφωνώ απόλυτα...αυτό κάνω ήδη απο όταν ήταν 3 χρονών η μεγάλη

Συμφωνώ απόλυτα...αυτό κάνω ήδη απο όταν ήταν 3 χρονών η μεγάλη

Αν έκανες αυτό δεν θα σου περνούσε από το μυαλό να ανοίξεις το θέμα, θα σου ήταν παντελώς αδιάφορο το γεγονός ότι οι άλλοι τα έχουν αμωλυμένα τα παιδια.;)

rQGhp3.png

Αν έκανες αυτό δεν θα σου περνούσε από το μυαλό να ανοίξεις το θέμα, θα σου ήταν παντελώς αδιάφορο το γεγονός ότι οι άλλοι τα έχουν αμωλυμένα τα παιδια.;)

Δίκιο έχεις...ευτυχώς που είσαι εδώ και μας διορθώνεις!!!!!

Διαφημίσεις

Δίκιο έχεις...ευτυχώς που είσαι εδώ και μας διορθώνεις!!!!!

Αυτο που σου είπα δεν σου το είπα ειρωνικά , ούτε για να διόρθωσω κάτι.Ειπα αυτό που σκέφτομαι διαβάζοντας το θέμα. Συγνώμη αν το πήρες στραβά.

rQGhp3.png

Κορίτσια λάβετε υπόψη σας μόνο ότι οι αλάνες σήμερα ακόμη και στα χωριά δεν έχουν καμία σχέση με τις αλάνες που παίζαμε εμείς όταν ήμασταν στην ηλικία τους.. χωρίς να είμαι ρατσίστρια με όλη τη μάρα και σάρα που έχει μαζευτεί πλέον σε όλα τα χωριά δεν το βρίσκω και πολύ συνετό να αφήνεις τα παιδιά σου μόνα τους να παίζουν χωρίς την επίβλεψή μας, τουλάχιστον σε αυτές τις ηλικίες... όπως έγραψα και πιο πάνω όλα ξεκινούν από εμάς.. τι πάει να πει δεν σε αφορά το θέμα αν βρίζει? φτιάξε το μικρόκοσμό σου? μείνε διακριτική? σε ποια συμπεριφορά δηλ. "πρέπει" να επεμβαίνουμε ως γονείς σε αυτή την κοινωνία? άμα δούμε ένα 7χρονο να καπνίζει τι κάνουμε? να πίνει? να παίρνει ναρκωτικά? να χτυπάει τα άλλα παιδιά? δεν το χοντραίνω αλλά δεν είπαμε στην κοπέλα να το βρίσει το παιδάκι αλλά μία συμβουλή, μία παρατήρηση σαφώς και πρέπει να του την κάνει.. στο πάρκο που εγώ βγάζω τον μικρό βόλτα όταν τα μεγαλύτερα παιδάκια παίζουν και παρεκτρέπονται π.χ. θα χτυπήσει το ένα το άλλο ακούς άσχετες μαμάδες που τους λένε ότι δεν είναι σωστό αυτό που κάνουν και τα βλέπεις μαζεύονται...

• 2 εβδομάδες μετά...

Επίσης, ένα άλλο κοινωνικό πρόβλημα σοβαρό είναι ότι τελικά δεν αγαπάμε τους ανθρώπους (το λέω τελείως απλά). Όταν ένα 7χρονο παιδί βρίζει (αρκετά μεγάλο για να μην καταλαβαίνει τι λέει), εμείς οι υποτίθεται πιο ¨μορφωμένοι¨ οφείλουμε να το πλησιάσουμε κια να του μιλησουμε στοργικά, με αγάπη μιας και οι γονεις του το έχουν ¨παρατημένο¨ και δεν ασχολούνται μαζί του (το δέχομαι ότι δεν ασχολούνται όσο πρέπει). Εμείς όμως τι κάνουμε? Το απομακρύνουμε σαν μίασμα, το περιθωριοποιούμε... (και δεν θα αναλύσω τώρα τις συνέπειες). Κρίμα που σε ακούω να χρησιμοποιείς φράσεις όπως ¨ξένα παιδάκια¨ (τα διαχωρίζεις από τα ελληνάκια, γιατί? ) αλλά και ¨μόνο με κοριτσάκια και μάλιστα κάποια απο αυτά¨ (τι σου φταίνε τα αγοράκια και τα υπόλοιπα κοριτσάκια?) Δεν θέλω να σε προσβάλλω αλλά αντί να λες στα παιδιά σου να μην βρίζουν και να προσέχεις τα πρότυπά τους (καλά κάνεις) μπορείς ακόμη περισσότερο να τους μιλήσεις και για άλλες αξίες, όπως για το ότι όλα τα παιδάκια είναι ¨καλά¨ και κανένα δεν φταίει (αν με εννοείς) και ότι πρέπει να τα βοηθάμε και να τους μαθαίνουμε το σωστό όταν δεν το γνωρίζουν. Άντε... μήπως και σώσουμε κανέναν άνθρωπο!

Κορίτσια λάβετε υπόψη σας μόνο ότι οι αλάνες σήμερα ακόμη και στα χωριά δεν έχουν καμία σχέση με τις αλάνες που παίζαμε εμείς όταν ήμασταν στην ηλικία τους.. χωρίς να είμαι ρατσίστρια με όλη τη μάρα και σάρα που έχει μαζευτεί πλέον σε όλα τα χωριά δεν το βρίσκω και πολύ συνετό να αφήνεις τα παιδιά σου μόνα τους να παίζουν χωρίς την επίβλεψή μας, τουλάχιστον σε αυτές τις ηλικίες... όπως έγραψα και πιο πάνω όλα ξεκινούν από εμάς.. τι πάει να πει δεν σε αφορά το θέμα αν βρίζει? φτιάξε το μικρόκοσμό σου? μείνε διακριτική? σε ποια συμπεριφορά δηλ. "πρέπει" να επεμβαίνουμε ως γονείς σε αυτή την κοινωνία? άμα δούμε ένα 7χρονο να καπνίζει τι κάνουμε? να πίνει? να παίρνει ναρκωτικά? να χτυπάει τα άλλα παιδιά? δεν το χοντραίνω αλλά δεν είπαμε στην κοπέλα να το βρίσει το παιδάκι αλλά μία συμβουλή, μία παρατήρηση σαφώς και πρέπει να του την κάνει.. στο πάρκο που εγώ βγάζω τον μικρό βόλτα όταν τα μεγαλύτερα παιδάκια παίζουν και παρεκτρέπονται π.χ. θα χτυπήσει το ένα το άλλο ακούς άσχετες μαμάδες που τους λένε ότι δεν είναι σωστό αυτό που κάνουν και τα βλέπεις μαζεύονται...

Αν βλέπεις το 7χρονο να κάνει κάτι από τα παραπάνω, ΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΒΟΗΘΗΣΕΙΣ.....

Διαφημίσεις

Δεν θα επενέβαινα ποτέ σε ξένω παιδί, εκτός αν ήταν φίλων ή του αδερφού μου. Είναι μία πολύ καλή ευκαιρία να μάθει το παιδί μου να μην παρασύρεται. Ακόμα και αν φέτος το επιβλέπω, του χρόνου δεν θα το κάνω και πρέπει να ξέρει ότι επιλέγει πάντα εκείνος πώς θα μιλάει. Ακόμα και όμως αν τον ακούσω να βρίσει, θα το αντιμετωπίσω ως επιλογή του (και θα ακούσει τα σχετικά) και όχι ότι τον παρέσυρε ένα 'κακό' παιδί. Το θεωρώ υποτιμητικό για το παιδί να ρίχνει τις ευθύνες σε άλλο παιδί για το πώς συμπεριφέρεται.

Αν δεν μάθει από τώρα ότι επιλέγει τη συμπεριφορά του και δεν κάνει κάτι επειδή το κάνουν οι άλλοι, πότε θα το μάθει, στην εφηβία?

Τώρα αν μας χαλάει την αισθητική ένα παιδάκι που βρίζει, δίκιο έχουμε νομίζω. Απλά δεν είναι αρμοδιότητά μας, δεν μεγαλώνουν όλα τα παιδιά με τον ίδιο τρόπο.

Όταν λες σαρα και μάρα, σε ποιον απευθύνεσαι? Στα παιδιά του κόσμου? Και στην Αθήνα ποιοι μαζεύτηκαν, οι ανήκοντες στην ¨avant-garde?¨

Εγω παντως μια χαρα αφηνω τον μικρο να παιζει στην αλανα τωρα που μετακομισαμε στην επαρχια και πολυ το ευχαριστιεμαι που ερχεται μεσα στο χωμα και στο σκισμενο παντελονι. Πολυ το ευχαριστιεμαι που τον βλεπω να κανει παρεα με την γειτονοπουλα και να φτιαχνει με τους τσιμεντολιθους μαγαζακι και να μου πουλαει μαθηματα ζωγραφικης!!!

Επισης πολυ το ευχαριστηθηκα που πηγαμε στην πλατεια με αλλες μαμαδες και αμολυσαμε τα παιδια μας πιο διπλα στο παρκο (ναι ειχαμε οπτικη επαφη αλλα αυτο μονο) και που γυρισε το μικρο μου με κατακοκκινα μαγουλα και μαυρους κυκλους κατω απο τα ματια απο το πολυ παιχνιδι!!!

και ας υπαρχουν παιδακια που βριζουν. Πιστευω οτι το παιδι μου εχει παρει τις αρχες που του εχουμε δωσει , εχει την αυτοπεποιθηση που πρεπει να εχει και δεν θα θελησει ποτε να γινει αρεστος μεσα απο την μαγκια που πιθανον να πουλαει καποιο αλλο παιδακι!!!

Πολυ το ευχαριστηθηκα που κλωτσησε την μπαλα και πηγε πανω στο δεντρο και ο καλος μαγαζατορας που πιναμε οι μαμαδες τον καφε μας, εβγαλε την σκαλα του και με μια σκουπα κατεβασε την μπαλα και την ξαναεδωσε χαρουμενος στα παιδια!!!!

όταν λέω ξένα παιδιά δεν εννοώ αλλοδαπά αλλά ξένα = άλλου παιδιά όχι τα δικά μου

Επίσης δεν τα αφήνω μόνο με κορίτσια να παίζουν, εννοείται πως στην αλάνα παίζουν όλα μαζί, απλά στο σπίτι μας έρχονται κάτι κορίτσια γειτόνισσες....δεν γίνεται να μαζέψω στο σπίτι μας 15 παιδιά.....

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, νομίζω το θέμα το έχουμε καλύψει!

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...