Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

    Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

όταν ένα ξένο παιδί βρίζει πως αντιδράτε????


Recommended Posts

Θα ήθελα να σας πω ένα θέμα που έχω να μου πείτε την γνώμη σας, με ενδιαφέρει τι θα κάνατε σε αυτή την περίπτωση...:confused:

 

λοιπόν στο χωριό έχουμε απέναντι απο το σπίτι μας μια αλάνα, σαν πάρκο, που εκεί μαζεύονται τα παιδιά της γειτονιάς καθημερινά και παίζουν!!!! Εγώ με τις κόρες μου (3 & 6 ετών) πηγαίνουμε τώρα το Πάσχα καθημερινά για ποδήλατο και μπάλα!!! Γενικά δεν επιδιώκω να πηγαίνουμε εκεί συνέχεια και ειδικά το καλοκαίρι το αποφεύγω, αλλά τώρα το Πάσχα λόγω καιρού δεν μπορώ να τρέχω πιο μακριά...

 

Εκεί λοιπόν καθημερινά μαζεύονται παιδιά της γειτονιάς το οποία είναι εκεί απο το πρωί μέχρι να νυχτώσει, δεν μαζεύονται σπίτι τους, ούτε κάποιος γονιός τα αναζητά, και όσες φορές φύγουν είναι επειδή οι γείτονες δίπλα ενοχλούνται απο την φασαρία και τα διώχνουν....τα παιδάκια αυτά είναι απο 5 μέχρι 13 ετών (ελληνάκια και ξένα)....εμένα η μεγάλη η κόρη μου τα βλέπει αφού είναι απέναντι μας και θέλει να πηγαίνει! Όσες φορές μου έχει πει γιατί εγώ πάω σπίτι και εκείνα δεν πάνε της απαντώ ότι "εγώ είμαι η μαμά σου και κανονίζω και νοιάζομαι για σένα και εκείνα έχουν τις δικές τους μαμάδες να νοιαστούν". Να προσθέσω επίσης ότι την αποτρέπω να παίζει μαζί τους, παρά μόνο με κάποια κορίτσια.

 

Στο θέμα μας τώρα.....εδώ και ένα μήνα προστέθηκε ένα παιδάκι 7 ετών στην παρέα το οποίο βρίζει συνέχεια....όσες φορές είμαι εκεί το ακούω να λέει πολύ άγριες βρισιές σε όσους του πάνε κόντρα ή δεν παίζουν σωστά. Προχτές τσακώθηκε με την γειτόνισσα που του είπε να κάνει ησυχία και τις έσουρε πολλά "άντε και γα^&&$$%", "πουτ&%^&&%%", "μαλα$%^&**" και άλλα....

 

Εμένα δεν μου αρέσει αυτός ο τρόπος και σήμερα που τον άκουσα να βρίζει ένα παιδί "αι στο δια^&*", "μαλα^&*($#", κλπ του είπα ήρεμα "σε παρακαλώ να μιλάς καλύτερα, αυτές δεν είναι κουβέντες"....και μου απάντησε με νεύρο "Παίζουμεεεεεεε"

 

Με ενοχλεί όμως που όλοι ακούμε αυτές τις βρισιές ενώ εκεί παίζουν μικρά παιδάκια εσείς τι θα κάνατε στην θέση μου???

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις


Προσωπικά δν θα έκανα τίποτα. Απο τη στιγμή που του επιτρέπουν απο το σπίτι να μιλάει έτσι δν μου πέφτει λόγος. Εκτός απο το συγκεκριμένο παιδάκι τι άλλο σε ενοχλει και δεν αφήνεις τα δικα σου παιδια να κάνουν παρέα με εκείνα.; Θεωρω πολυ τυχερούς όλους εμάς που τα παιδια μας έχουν ακόμη γειτονιές και αλάνες, γιατι να τους τα στερουμε;

rQGhp3.png
Link to comment
Share on other sites

Εγώ δεν είμαι της άποψης "δεν μας πέφτει λόγος" όταν ακούμε ένα επτάχρονο παιδάκι να λέει τέτοιες κουβέντες και να παραδειγματίζονται και τα υπόλοιπα.... τι σημαίνει αυτό? μπορεί από το σπίτι να του επιτρέπουν και να σπάει στο ξύλο τα άλλα παιδάκια εμείς θα καθόμαστε αμέτοχοι και θα κοιτάμε??? προφανώς το παιδάκι αυτό δεν είναι καν σε θέση να κατανοήσει το νόημα των λέξεων που εκφέρει .. από την πλευρά σου καλά έκανες και είπες στο παιδί ότι δεν πρέπει να μιλάει έτσι... εννοείται ως υπόδειξη και συμβουλή ... τα παιδιά σε αυτή την ηλικία είναι αγαθά και καλόβουλα ... οπότε εάν τους κάνει κάποιος μεγάλος μια "παρατήρηση" ίσως ντραπούν λίγο και μαζευτούν... επειδή δυστυχώς στις μέρες είναι πολύ δύσκολο να προφυλάσσεις το παιδί σου από ένα σωρό χυδαιότητες που ακούν τουλάχιστον στο μέτρο που μπορούμε ας κάνουμε όλοι ότι μπορούμε....

Link to comment
Share on other sites

Αχ αυτα τα παιδακια....της φιλης μου ειναι 4 χρονων και να ακουσεις απο τωρα τι της λεει....Στους γονεις του γιατι δεν μιλας για αυτο το θεμα?Αν βεβαια δεν ειναι στραβοι και καταλαβαινουν πιστευω θα κατσουν να μιλησετε να βρητε μια ακρη.Γιατι ειναι αδικο τωρα να μην παει το παιδακι σου να παιξει λογο ενος που βριζει.

Εσυ μονο γι'αυτο δεν τα αφηνεις η υπαρχει και αλλος λογος?Γιατι οπως λεει και η DALIA κριμα ειναι να εχουν ενα παρκο που να παιζουν και να τα στερεις,φαντασου πως αισθανεται η κορη σου οταν βλεπει τα παιδια να παιζουν και αυτη να μην μπορει....Δεν λεω να την αφηνεις ολη μερα εκει οπως τα αλλα,αλλα εστω για 1-2 ωρες την ημερα ας παει.

 

Τωρα στο παιδακι δεν μπορεις να κανεις κατι και ουτε εχεις δικαιωμα κατα την γνωμη μου,αν ηταν το δικο μου ετσι θα προτειμουσα να ερχοσουν σε μενα και να το συζητουσαμε.

 

Παντως μια φορα που πηγαμε κατι παιδακια στο παρκο να παιξουν ξαφνικα πεφτει ενα αγορακι,παω να τον σηκωσω και τον ρωταω αν ειναι καλα και αν χτυπησε και γυρναει με ενα υφος και μου λεει με νευρα ''ασε με μωρη γαιδουρα!''!!!Εμεινα εκει κοκκαλο!Αλλα οτι και να του ελεγα ακρη δεν θα εβγαζα οποτε....

aRjHp3.pngiD6Np3.png
Link to comment
Share on other sites

Σε όλες τις αλάνες/ γειτονιές πάντα υπήρχε και θα υπάρχει το παιδάκι που βρίζει. Δεν είναι κάτι καινούριο. ( για να μην παρεξηγηθώ πάλι, το δικό μου παιδι δεν βρίζει και δεν υποστηρίζω ότι καλα κάνει και βρίζει το παιδάκι )

rQGhp3.png
Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

είμαι πολύ υπέρ της αλάνας και ειδικά επειδή τον χειμώνα είναι κλεισμένα μέσα, οπότε απο Ιούλιο μέχρι Σεπτέμβριο που ερχόμαστε εδώ επιδιώκω να τα έχω έξω συνέχεια....

 

Τα παιδάκια αυτά επειδή είναι όλη την ημέρα στον δρόμο, είναι πιο άγρια, μιλάνε άσχημα, πλακώνονται, σπρώχνονται, έχουν μάθει αλλιώς...γιαυτό αποφεύγω....επίσης δεν θέλω να πάρουν θάρρος και να έρχονται μετά στην αυλή για παιχνίδι όπως 2 κοριτσάκια (ξένα) τα οποία είναι συνομίλικα με τις δικές μου και το καλοκαίρι έρχονται σπίτι μας και παίζουν ...

 

Βέβαια όποτε εμφανίζομαι με τις κόρες μου μετράνε τις κινήσεις τους για να μην τα ακούσουν αλλά το ένα που βρίζει δεν λογαριάζει....όταν παίζουν ομαδικά παιχνίδια πάντα φωνάζουν και την κόρη μου και προσέχουν και την μικρή μην την χτυπήσουν.

 

τι να πω στον πατέρα του???? Νομίζεις δεν τα ξέρει, προχτές που βρίστηκε με την γειτόνισσα, ήρθε και ο πατέρας του να λύσει την διαφορά....μίλησε ήρεμα βέβαια, αλλά το παιδάκι για μένα έχει ξεφύγει, έχει και 17 ετών αδερφό και έχει άλλα πρότυπα!

Link to comment
Share on other sites

Δεν μπορεις να κανεις κατι δυστυχως αν δεν κανουν οι ιδιοι τους οι γονεις απο την στιγμη που τα εχουν παρατημενα απο τ πρωι ως τ βραδυ στην αλανα ...εμενα αυτο μου κανει αδιαφορια μεγαλη....προφανως θα ξερουν πως μιλανε τα παιδια τους αλλα το ιδιο θα αδιαφορουν και εκει!!!:evil:

bUfnp3.pngCxrzp3.png

"Η Μητέρα είναι ένα πρόσωπο το οποίο, βλέποντας ότι υπάρχουν μόνο τέσσερα κομμάτια πίτας για πέντε άτομα, λέει ότι ποτέ δεν της άρεσε η πίτα"

Link to comment
Share on other sites

Ααααχ τα δικά μου επειδή κοπιάρουν, δεν αφήνω τίποτε από αυτά να πέσει κάτω! Είναι και μικρά ακόμα, που δεν ξέρουν να ξεχωρίσουν από μόνα τους. Πού και πού πετάνε παλιοκουβέντες, τις οποίες έχω καταλήξει να αντιμετωπίζω με ένα αυστηρούτσικο ύφος και την ερώτηση - καρμπόν: Πού το άκουσες πάλι αυτό; Είναι ο κωδικός για να καταλάβουν ότι αυτή τη λέξη δεν την επαναλαμβάνουν μπροστά μου ούτε και σε παρέες δικές τους που μπορεί να έχουμε κοινούς γνωστούς πχ στα παιδιά των φιλενάδων μου... Για το σχολειο δεν παίρνω και όρκο! Πάλι καλά να λέμε, που σε αυτό το θέμα, με "ακούνε", σχετικά...

 

Και σε τρίτο παιδάκι, θα έλεγα κάτι με ήρεμο τρόπο... Δεν είναι ωραίο αυτό που λες, κάπως έτσι... Όμως και εκείνα είναι πονηρούτσικα και μπροστά στις μαμάδες είναι συνήθως αγγελούδια! :lol:

Link to comment
Share on other sites

Αυτή την ρημάδα την αντιγραφή φοβάμαι εκτός των άλλων......βασικά εμένα όποτε τύχει να ακούσει κάποια βρισιά της λέω ότι, αυτές οι λέξεις είναι κακές και να μην τις πεις ποτε!

 

Βέβαια αυτό πάντα της το έλεγα και εκτός αλάνας, ότι όσες λέξεις κακές και να ακούσει δεν θα τις πει γιατί δεν κανει να τις λέμε. επίσης πολύ καλή συμβουλή είναι αυτή που είχε πει το emmaki σε άλλο ποστ.....κάπως το είχε πει αλλά εγώ το προσάρμοσα.....π.χ.

λέει το παιδί είσαι μαλ%^&*

του λές εσύ τι πάει να πει αυτό ξέρεις?

όχι σου απαντάει,

τότε του λές τα έξυπνα παιδιά δεν λένε λέξεις που δεν ξέρουν, εσύ δεν είσαι έξυπνος???

θα απαντήσει ναι...

άρα λές να μην λές τέτοιες λέξεις.....

 

το κάνω και αυτό καμία φορά

 

Δηλαδή τελικά απο ότι κατάλαβα οι μισές θεωρείται ότι η κατάσταση δεν αλλάζει και οι άλλες μισές λέτε ότι με το γάντι μπορώ να κάνω καμία παρατήρηση μήπως και ντραπεί......

 

Εγώ είμαι της δεύτερης άποψης...σήμερα για παράδειγμα όρμησε σε ένα κορίτσι 10 ετών και άρχισε να την βρίζει και να την κλωτσάει επειδή του πήρε την μπάλα, η κόρη μου ήταν μπροστά....εκεί φώναξα δεν άντεξα και είπα "Για μαζευτείτε, τι κάνετε εκεί ντροπή"...μετά βέβαια το τι μαθήματα και συμβουλές έδωσα στα παιδιά στο σπίτι....κατεβατό!

 

Δεν θέλω όμως αυτή την κατάσταση :( Μου την δίνει που λέω άντε να δούμε τι θα γίνει σήμερα...!!

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Δεν μπορεις να κανεις κατι δυστυχως αν δεν κανουν οι ιδιοι τους οι γονεις απο την στιγμη που τα εχουν παρατημενα απο τ πρωι ως τ βραδυ στην αλανα ...εμενα αυτο μου κανει αδιαφορια μεγαλη....προφανως θα ξερουν πως μιλανε τα παιδια τους αλλα το ιδιο θα αδιαφορουν και εκει!!!:evil:

 

Συγνώμη αλλα παρά είσαι αυστηρή. Μιλάμε για διακοπές των παιδιών και όχι σε πόλη. Επίσης μιλάμε για μεγαλύτερα παιδια. Και η δική μου γενιά πάντως το 79 είμαι έτσι παρατημένα μεγαλώσαμε.Ιδιαιτερα στις διακοπές μας δεν μαζευόμασταν.

rQGhp3.png
Link to comment
Share on other sites

τα παιδιά της πόλης είναι υπερπροστατευμένα και έχουν καταντήσει να είναι μαλθακά σε σχέση με τα παιδιά του χωριού. Το φυσιολογικό είναι να παίζουν ελεύθερα τα παιδιά στις αλάνες και στα πάρκα - ετσι έκανα μικρή αλλά δεν μπορώ να φανταστώ τα παιδιά μου να το κάνουν...

Για το βρίσιμο εξηγιέσαι στα παιδιά σου, ότι εσύ δεν βρίζεις και δεν επιτρέπεις ούτε και αυτά να το κάνουν. Αλλά ασε τα να παίχουν ελεύθερα, αν είσαστε εκεί 3 μήνες τον χρόνο ασε τα να "αγριέψουν" και εκείνα λίγο. Το είχα και εγώ αυτό το πρόβλημα όταν ήταν πιο μικρά στις παιδικές χαρές του χωριού που κάναμε διακοπές, τα δικά μου 3 χρονα δεν τα βγάζαν περα με τα άλλα.

 

Τους υπόλοιπους μήνες όμως γιατί είναι κλεισμένα? Εντάξει τις καθημερινές του χειμώνα ίσως να μην προλαμβαίνετε το φώς αλλά τα Σαββατοκυριάκα γιατί να μην βγαίνετε έξω?

Link to comment
Share on other sites

Κορίτσια να διορθώσω κάτι αν δεν το καταλάβατε, τα παιδιά αυτά μένουν μόνιμα εδώ δεν είναι διακοπές, εμείς είμαστε διακοπές για Πάσχα.

 

Τον χειμώνα εννοώ κλεισμένα λόγω κρύου, ιώσεων κλπ.....Δεν είπα όλο τον χειμώνα κλεισμένα ;)

 

Εννοείται πως τις πηγαίνω να παίξουν στην αλάνα!!

Link to comment
Share on other sites

Κορίτσια να διορθώσω κάτι αν δεν το καταλάβατε, τα παιδιά αυτά μένουν μόνιμα εδώ δεν είναι διακοπές, εμείς είμαστε διακοπές για Πάσχα.

 

Αυτο καταλαβα και εγω γι αυτο ειπα πως μαλλον θα ναι αδιαφοροι!!

Δεν ειμαι αυστηρη μαρεσει τα παιδακια να ναι ελευθερα και να παιζουν καμμια σχεση και εγω σε πολη μεγαλωσα και εζησα και τωρα ηρθα μονιμα σε χωριο...!!

Απλα οι συμπεριφορες καποιον γονιων ειναι τραγικες....το βλεπω καθημερινα παρατανε τα παιδια τους ολη μερα εξω ουτε τους νοιαζει αν τρωνε η οχι ουτε τα φωναζουν μεσα εστω για λιγο...οπως ειπε και η mamavasia ουτε τα αναζητανε..!!:oops::oops:

Εεεε ρε παιδια δεν ειναι λιγο καπως ολο αυτο??Δηλαδη ενας γονιος που ειναι λιγο στην κοσμαρα του και δεν κοιταει καν που ειναι το παιδακι του ολη μερα θα νοιαστει για το πως μιλαει??Ενταξει ειναι παιδακια ολα τα παιδακια βριζουν λιγο πολυ ειδικα εξω απο τ σπιτι τους....ακουνε απο ενα μεγαλυτερο κατι και τ λενε πχ...!!Αλλα αν δεν ενδιαφερεται ο ιδιος ο γονιος ποιος θα ενδιαφερθει??

bUfnp3.pngCxrzp3.png

"Η Μητέρα είναι ένα πρόσωπο το οποίο, βλέποντας ότι υπάρχουν μόνο τέσσερα κομμάτια πίτας για πέντε άτομα, λέει ότι ποτέ δεν της άρεσε η πίτα"

Link to comment
Share on other sites


Διαφημίσεις

Jo89 πως ξέρουμε ότι όλη μέρα αδιαφορούν οι γονείς; Σίγουρα κάποιος θα ρίχνει βλέφαρο ότι τα παιδια είναι εκει και είναι οκ. Επίσης τα 7 χρόνια ξέρουν ποτε πεινάνε και ποτέ διψάνε. Απλα δεν μου αρέσει με τόσο ευκολία να κατηγορούμε γονείς που ποτε μας δεν συναντήσαμε.και εγω αφήνω τον δικό μου να παει σε μια αλάνα πίσω απο το σπίτι μας δεν με βλέπεις αλλα ξέρω αν το παιδι είναι οκ ανά πάσα στιγμή.Επισης ο κάθε γονιός ξέρει πολυ καλα αν το παιδι του είναι έτοιμο να παίξει σε αυτο το στυλ που αναφέρει η mama vasιa. Και τα περισσότερα παιδια στην επαρχία σε αυτη την ηλικία είναι.

rQGhp3.png
Link to comment
Share on other sites

Jo89 πως ξέρουμε ότι όλη μέρα αδιαφορούν οι γονείς; Σίγουρα κάποιος θα ρίχνει βλέφαρο ότι τα παιδια είναι εκει και είναι οκ. Επίσης τα 7 χρόνια ξέρουν ποτε πεινάνε και ποτέ διψάνε. Απλα δεν μου αρέσει με τόσο ευκολία να κατηγορούμε γονείς που ποτε μας δεν συναντήσαμε.και εγω αφήνω τον δικό μου να παει σε μια αλάνα πίσω απο το σπίτι μας δεν με βλέπεις αλλα ξέρω αν το παιδι είναι οκ ανά πάσα στιγμή.Επισης ο κάθε γονιός ξέρει πολυ καλα αν το παιδι του είναι έτοιμο να παίξει σε αυτο το στυλ που αναφέρει η mama vasιa. Και τα περισσότερα παιδια στην επαρχία σε αυτη την ηλικία είναι.

 

Dalia μου εγω μιλαω για ανθρωπους που ξερω εδω στο χωριο πραγματικα στο λεω οι περισσοτεροι ειναι αδιαφοροι ουτε πανε να δουνε το παιδι πραγματικα εχει τυχει να μιλησω και με μαμαδες που αφηνουν ετσι ολη μερα τα παιδια σαν να μην τους νοιαζει ρε παιδι μου φενεται και παντα μου κανει τεραστια εντυπωση...δεν λεω πως δεν αγαπανε τα παιδια τους αλοιμονο.....

Αλλα και εμενα η αδερφη μου 10 ετων ειναι.....οκ ερχονται εδω στο χωριο την αφηνουν παιζει διπλα απο τ οικοπεδο με αλλα παιδακια κτλ αλλα υπαρχει και ενας ελεγχος βγαινει δηλαδη η γιαγια την βλεπει την φωναζει που κ που την βλεπει τελος παντων!!

Δεν ξερω απλα καποιες φορες μου κανει εντυπωση η αδιαφορια.....απορω πως το κανουν μερικες....θα μ πεις δεν ειναι ολοι οι χαρακτηρες ιδιοι αλλα....επειδη το χω ζησει απο κοντα με μαμα αδιαφορη γ αυτο το λεω απο την στιγμη που δεν της καιγεται και πολυ καρφακι που γυρναει τ παιδακι της ολη μερα δεν της καιγεται και τοσο καρφακι για την συμπεριφορα του!!

bUfnp3.pngCxrzp3.png

"Η Μητέρα είναι ένα πρόσωπο το οποίο, βλέποντας ότι υπάρχουν μόνο τέσσερα κομμάτια πίτας για πέντε άτομα, λέει ότι ποτέ δεν της άρεσε η πίτα"

Link to comment
Share on other sites

Πιστευω καλο ειναι να κανουμε μια παρατηρηση με καλο τροπο οταν ενα παιδακι βριζει επανελλειμενως και δυνατα

Το λεω απο προσωπικη εμπειρια (ακομα ντρεπομαι οταν η θεια μου μου ειπε" η κυρια ταδε σε ακουσε και εμεινε αφωνη...δεν πιστευε οτι εσυ μιλουσες τοσο ασχημα"

και την τελευταια φορα που ο γειτονας χτυπησε το κουδουνι για να αναφερει στον πατερα μου "μα να βριζει ετσι..."(οι γονεις ειχαν λειψει για λιγο και ειχα τσακωθει ασχημα με τον αδερφο μου)

Με τον τροπο αυτο καταλαβα ποσο ασχημο αντικτυπο εχει στους γυρω μου αυτη η συμπεριφορα

Οταν βλεπετε ενα παιδακι να βριζει μη βγαζεται συμπερασμα οτι τα ακουει σπιτι του

Σπιτι μου η χειροτερη βρισια ηταν "ανοητε"..αλλα ειχα εφεση..

p7z6p3.pngsQqep3.png
Link to comment
Share on other sites

Επειδή τις τελευταίες μέρες που είμαστε στο χωριό πηγαίνουμε καθημερινά πρωί απόγευμα για 3 ώρες στην αλάνα και εγώ κάθομαι και απλά κοιτάω, προσπάθησα να ψυχολογήσω το παιδάκι το συγκεκριμένο...

 

Λοιπόν αυτό που κατάλαβα είναι το εξής, έχει ένα μικρό πρόβλημα στο πόδι του με αποτέλεσμα να κουτσαίνει, είναι μόνιμο το πρόβλημα και δεν του επιτρέπει να ψηλώνει με την ίδια ταχύτητα όπως τα άλλα παιδιά....επίσης λόγω του ότι είναι απο άλλη χώρα έχει ακούσει διάφορα κατά καιρούς (βλέπω πως τους φέρονται οι γείτονες)....νομίζω λοιπόν, χωρίς να θέλω να το δικαιολογήσω, ότι το να βρίζει και να τσαμπουκαλεύετε προτάσοντας τα στήθη και λέγοντας "έλα να σε πλακώσω αν τολμάς"......το κάνει για άμυνα!!!

 

Προσπαθεί να αμυνθεί λόγω του προβλήματος που έχει, ώστε να δείξει ότι είναι ο άγριος και δεν μασάει....

 

Εγώ δεν έχω σκοπό να τον κοιτάω να βρίζει, αν τυχόν είμαστε μπροστά σίγουρα θα κάνω παρατήρηση! τουλάχιστον να καταλάβει το παιδί μου ότι τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι αποδεκτές....Σίγουρα και το δικό μου παιδί σαν έφηβη αργότερα θα μάθει βρισιές αλλά τουλάχιστον θα της έχω περάσει το μήνυμα (ακόμα και αν είναι αποτυχημένο) ότι δεν είναι αποδεκτές.

 

Μια φορά θυμάμαι σαν έφηβη σε μια βόλτα με φίλες μου είπα "τι λές τώρα ρε που%^&* μου" και γύρισε ένας παππούς και μου λέει "Ντροπή σου να μιλάς έτσι ολόκληρη κοπέλα"....πόσο ντράπηκα!!

Link to comment
Share on other sites

Eγω το εχω αυτο με τα τσιγγανακια. Φτυνουν και χτυπανε με εχουν φτυσει στις κουνιες και εχουν σπρωξει το παιδι μου. Οχι μονο εμενα αλλα και τα αλλα παιδακια. Πηρα βαθια ανασα για να μην παρω τιποτα αλλο (:D:D:D:D:D:D:D και αρχισω να τα κυνηγαω και εγω) και απομακρυνθηκα ωσπου σπαστηκα στο τελος και εφυγα . Εχω 2χρονια να παω και οι κουνιες ειναι διπλα μας αρκετα.

rXfep3.png C39Tp3.png

__________________________________

ΠΡΩΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑ

Link to comment
Share on other sites

Μια φορά θυμάμαι σαν έφηβη σε μια βόλτα με φίλες μου είπα "τι λές τώρα ρε που%^&* μου" και γύρισε ένας παππούς και μου λέει "Ντροπή σου να μιλάς έτσι ολόκληρη κοπέλα"....πόσο ντράπηκα!!

 

Ε καλά τώρα, γίνεσαι υπερβολική...αν δεν βρίσουμε και στην εφηβεία πότε θα βρίσουμε!!! Και ο παππούς πριν γίνει παππούς, ποιος ξέρει πόσα έσουρνε στη γιαγιά...

 

Όσο για το θέμα σου, νομίζω ότι αρκεί να εξηγήσεις στα παιδιά σου τι σημαίνει βρισιά. Το πρόβλημα είναι ότι είσαι η μόνη ενήλικας σε έναν χώρο που παίζουν ανενόχλητα παιδιά λίγο μεγαλύτερα από τα δικά σου και νιώθεις εσύ άσχημα. Μάθε στα παιδιά σου να μην ανέχονται τις προσβολές και να μην προσβάλλουν και από εκεί και πέρα θα πρότεινα να μείνεις διακριτική. Νομίζω ότι και τα παιδιά σου μπορεί να αισθάνονται άβολα που κάνεις παρατηρήσεις στα άλλα παιδιά με τα οποία θέλουν να παίξουν...

Δεν ξέρω, είμαι έξω από τον χορό, αλλά μάλλον αυτό θα προσπαθούσα

Link to comment
Share on other sites

Eγω το εχω αυτο με τα τσιγγανακια. Φτυνουν και χτυπανε με εχουν φτυσει στις κουνιες και εχουν σπρωξει το παιδι μου. Οχι μονο εμενα αλλα και τα αλλα παιδακια. Πηρα βαθια ανασα για να μην παρω τιποτα αλλο (:D:D:D:D:D:D:D και αρχισω να τα κυνηγαω και εγω) και απομακρυνθηκα ωσπου σπαστηκα στο τελος και εφυγα . Εχω 2χρονια να παω και οι κουνιες ειναι διπλα μας αρκετα.

 

Απλα να είσαι προετοιμασμένη ότι τα παιδια σου και θα σπρωχτούν και θα σπρώξουνε. Ήμαρτον βρε παιδιά!!! Κλείστε τα σε καμία γυάλα, τα παιδια ζούνε στην ίδια κοινωνία με τους μεγάλους, η παιδική χαρα, το σχολείο είναι μια μικρογραφία αυτής της κοινωνίας. Υπάρχουν τα πάντα.Με λίγα λόγια δεν είναι όλα τα παιδια με "γαλλικά ",πιάνο και σαβουάρ βίρβ. Ας μάθουμε στα παιδια μας να μην αντιγράφουν ότι χαζομαρούλες βλεπουν, να έχουν άποψη και θα βρουν το δρόμο τους με όποιον και να συναναστραφούν.

rQGhp3.png
Link to comment
Share on other sites

Σε όλες τις αλάνες/ γειτονιές πάντα υπήρχε και θα υπάρχει το παιδάκι που βρίζει. Δεν είναι κάτι καινούριο. ( για να μην παρεξηγηθώ πάλι, το δικό μου παιδι δεν βρίζει και δεν υποστηρίζω ότι καλα κάνει και βρίζει το παιδάκι )

Συμφωνώ.

 

τα παιδιά της πόλης είναι υπερπροστατευμένα και έχουν καταντήσει να είναι μαλθακά σε σχέση με τα παιδιά του χωριού. Το φυσιολογικό είναι να παίζουν ελεύθερα τα παιδιά στις αλάνες και στα πάρκα - ετσι έκανα μικρή αλλά δεν μπορώ να φανταστώ τα παιδιά μου να το κάνουν...

Για το βρίσιμο εξηγιέσαι στα παιδιά σου, ότι εσύ δεν βρίζεις και δεν επιτρέπεις ούτε και αυτά να το κάνουν. Αλλά ασε τα να παίχουν ελεύθερα, αν είσαστε εκεί 3 μήνες τον χρόνο ασε τα να "αγριέψουν" και εκείνα λίγο.

Επίσης συμφωνώ.

 

mamavasia, η αλάνα είναι μεγάλο σχολείο κι έχει να προσφέρει πολλά στα παιδιά. Παρακολούθα διακριτικά, συζήτα με τις κόρες σου για ότι θεωρείς σοβαρό αλλά μην τις αποτρέπεις από το να παίξουν ελεύθερα, να ζυμωθούν με πολλούς και διαφορετικούς χαρακτήρες, να συναναστραφούν με αγόρια και κορίτσια, να δοκιμαστούν και να δοκιμάσουν νέες σχέσεις.

 

Ααααχ... τα παιδάκια μας μεγαλώνουν... (εμοτικον συγκινημένο)

Link to comment
Share on other sites

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Δημιουργία νέου...