Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Recommended Posts

Επισκεφτηκα εχθες εναν γυναικολογο πολυ γνωστο στα μερη μου και καλο υποτειθεται...

ολη την ωρα που μου μιλουσε το βλεμα μου ειχε κολλησει σε κατι βαζα που ειχανε μεσα εμβρυα εως και 5 μηνων.Στο τελος τον ρωτησα και μου ειπε αναλυτικα ποσο ειναι το καθενα και τους λογους που δεν επεζησαν και οτι τα εχει στη φορμολη.Επαθα σοκ!!!!!Επιτρεπεται να κραταει γιατρος εμβρυα σε βαζα κ να τα εχει στο ιατρειο σα τροπαια?

Μου κανει λιγο ψυχανομαλια αυτο....ποιος δεχτηκε να δωσει ενα εμβρυακι σε γιατρο να το βαλει σε βαζο¨?Κανεις φανταζομαι....Επιτρεπεται να κρατανε τετοια πραγματα?Δε περιγραφω συναισθηματα,μονο σας λεω οτι δε μπορεσα να κοιμηθω κ το σκεφτομαι συνεχεια....:-(

<<φυσης ουδεν ποιει ματην>>

αν ητανε η γνωση ψωρα θα θηλαζε ολη η χωρα

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 65
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Σοβαρά! Καταρχήν δεν θεωρώ ωραίο για μια γυναίκα που κυοφορεί να βλέπει έμβρυα που δεν επέζησαν και να αγχώνεται και κατά δεύτερο εάν κάποιο από αυτά ήταν δικό μου δεν θα ήθελα να το έχω σε βάζο με φορμόλη!!!

Αλλά νομίζω ότι τα έμβρυα (σίγουρα μέχρι κάποιων εβδομάδων, δεν ξερώ μέχρι ποτέ) σε περίπτωση αποβολής το θεωρούν ιατρικά απόβλητα

Οπότε νομικά νομίζω ότι έβαλε ένα σκουπίδι στην φορμόλη!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Το υφος του οταν τον ρωτησα ητανε σοβαροτατο και μου ειπε κ λεπτομερειες...Επαθα σοκ και το σκεφτομαι συνεχεια,δυστυχως...Δε θα σοκαριζομουν με τιποτε αλλο τοσο πολυ.Πεντε μηνων κανονικο μωρο σε μεγαλο βαζο,σε ολα σχηματισμενο.

Ειναι η πρωτη φορα που πηγα σε αυτον γιατι ητανε μεσω εοπυ με ραντεβου κ εξακριβομενο οτι εχει χαρτακια,περνω σε κατι ασχετο τωρα...ο οποιος μου ειπε στο τελος οτι πρεπει να τον πληρωσω και 50 ευρω:shock:Φυσικα δεν ειχα γιατι ηξερα οτι ειναι δωρεαν

Αν ξερετε καποιον ρωτηστε αν επιτρεπεται να να εχει τα αληθινα αυτα εμβρυα στο ιατρειο του

<<φυσης ουδεν ποιει ματην>>

αν ητανε η γνωση ψωρα θα θηλαζε ολη η χωρα

Καλημέρα!

Μπορεί να τα κρατήσει για ιατρικούς εκπαιδευτικούς σκοπούς,ξέρεις αν είναι καθηγητής;Αλλά το πιο λογικό θα ήταν να τα κρατούσε σε κάποια επιστημονική κλινική και όχι στο ιατρείο του..

Μέσω ΕΟΠΥ και 50 ευρουλάκια;;;Δε νομίζω οτι ισχύει!!

io6Qp3.png

g3BCp2.png

Διαφημίσεις

Κορίτσια έχω δει κ γω τέτοιο θέαμα σε συγγενικό μου σπίτι. Βέβαια το έχουν κρυμμένο γιατί πέρα του θεάματος η φορμόλη είναι καυστική κ αν σπάσει το βάζο , οι συνέπειες είναι αρνητικές.

Κορίτσια έχω δει κ γω τέτοιο θέαμα σε συγγενικό μου σπίτι. Βέβαια το έχουν κρυμμένο γιατί πέρα του θεάματος η φορμόλη είναι καυστική κ αν σπάσει το βάζο , οι συνέπειες είναι αρνητικές.

:shock::shock::shock::shock::shock:

σιγουρα ο γιατρος το βλεπει καθαρα επιστημονικα και γι'αυτο απαντησε με τοση σοβαροτητα. αλλα δε σκεφτεται καθολου την αντιδραση των ασθενων του; κι εγω που ειμαι ψυχραιμη σε βαθμο αηδιας (συμφωνα με πολλους γνωστους μου) με ιατρικα θεματα και δεν αηδιαζω με τιποτα, εχω ανατριχιασει σε αυτο το θεμα απιστευτα. ειμαι στον 5ο και δεν μπορω να φανταστω ουτε για πλακα το θεαμα των νεκρων εμβρυων.

τα 50 ευρω μεσω εοππυ τα αφηνω ασχολιαστα γιατι ειναι μεγαλο θεμα. μερικοι τα θελουν ολα δικα τους.

Έχω μείνει άφωνη!!!!! :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

Τι να πω...εγώ πάντως νομίζω ότι αυτά που τα έχει στο γραφείο του σίγουρα δεν ρώτησε την κάθε πονεμένη μάνα αν του επιτρέπει να τα έχει....δεν μπορεί να είπε στην μάνα που έχασε το μωράκι της "μου το δίνεις να το βάλω στην φορμόλη για ντεκόρ στο γραφείο".....!!! Επίσης δεν ξέρω αν επιτρέπεται κάτι τέτοιο, πάντως αν επιτρέπεται είναι πολύ ακραίο!

Διαφημίσεις

οντως! η μαμα μου γεννησε πριν 20 χρονια στο αλεξανδρας την αδερφη μου κ εγω δεν μπορουσα να ανεβω πανω στη μαμα...ημουν 9 τοτε....αλλα εκει που μπαινοβγαιναμε με τους δικους μου περασαμε απο ενα χωλ--ουτε δωματιο---που ειχε τα βαζα με τα μωρα στη φορμολη.....επαθα σοκ!!!ημουν κ 9 ετων τοτε!!!!αχ, ας ειναι τα μωρακια μας καλα!!!μην τα σκεφτεστε αυτα κ στενοχωριεστε!!!

Μου θυμίσατε πριν χρόνια είχε φέρει η κολλητη μου στο σχολείο μερικά τέτοια βάζα με μωράκια σε φορμολη.Τότε ήμασταν σε ηλικία που δεν μας προκαλούσε θλίψη/φόβο.Ο μπαμπάς της είναι γιατρός και μάλιστα μας εξιστορούσε οτι της είχε πει για αυτά και οτι κάποια θα ήταν στην ηλικίας μας :(

Το μόνο που ξέρω ήταν οτι ήταν από γυναίκες σε κάτι χωρία της Κομοτηνής, τότε, τρέχα-γύρευε, αν είχαν γίνει όλα τυπικά...

Ξέρω οτι τα έχει ακόμα αλλά όχι φάτσα -φόρα στο ιατρείο του.Ειναι παθολόγος.

Καλά, για να το κάνει γυναικολόγος ,.....δεν θα το συζητήσω.Πρέπει να είναι πολύ αναίσθητος για να μην καταλαβαίνει τι συναισθηματα μπορεί να προκαλέσει στις πελάτισσες του.Εγώ θα του το έλεγα!:mad:

QqmLp3.png

Σοβαρά! Καταρχήν δεν θεωρώ ωραίο για μια γυναίκα που κυοφορεί να βλέπει έμβρυα που δεν επέζησαν και να αγχώνεται και κατά δεύτερο εάν κάποιο από αυτά ήταν δικό μου δεν θα ήθελα να το έχω σε βάζο με φορμόλη!!!

Αλλά νομίζω ότι τα έμβρυα (σίγουρα μέχρι κάποιων εβδομάδων, δεν ξερώ μέχρι ποτέ) σε περίπτωση αποβολής το θεωρούν ιατρικά απόβλητα

Οπότε νομικά νομίζω ότι έβαλε ένα σκουπίδι στην φορμόλη!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Εννοεις οτι αυτη ειναι η πιθανη αποψη του "γιατρου" ή η δικη σου??

Δεν καταλαβα λογω διατυπωσης.

Εγω θα το ειχα καταγγειλει σιγουρα αυτο και ας εβρισκαν οι αρμοδιοι του ιατρικου συλλογου αν ειναι νομιμο ή οχι.

Για μενα ειναι εκτος απο απαραδεκτο στη λογικη μου , ανηθικο , αποτροπαιο και και και .. με μια λεξη ΑΠΑΙΣΙΟ απο ολες τις εννοιες και τις ερμηνειες !!!

ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ! Και θελει αυτος ο κυριος να εχει πελαττισες??? και ακομα και να ειναι νομιμο αυτο του ειπε κανενας του κυριου αυτου οτι τα ανθρωπινα εμβρυα που δεν ειναι εν ζωη ειναι εκθεματα που μπορει να βλεπει ή αντεχει να βλεπει ο καθενας? Πρωτη φορα ακουω κατι τετοιο εχω φριξει...

Ας μου πει καποιος ενα λογο ΓΙΑΤΙ να εχει αυτα τα "εκθεματα" στο ιατρειο του?? Παει δηλαδη η εγκυος και βλεπει αυτα.. ποιο το οφελος κατ' αυτον? Εγω θα τον εφτυνα στη μουρη και οπως ξαναειπα θα ετρωγε καταγγελια επωνυμη!!! ΑΥΤΑ.

Όλα είναι μια ιδέα...

Μου θυμίσατε πριν χρόνια είχε φέρει η κολλητη μου στο σχολείο μερικά τέτοια βάζα με μωράκια σε φορμολη.Τότε ήμασταν σε ηλικία που δεν μας προκαλούσε θλίψη/φόβο

Σε τι ηλικία ήσασταν δηλαδή και πού τα βρήκε και γιατί τα έφερε στο σχολείο???????

Ο γιατρός απλά απαράδεκτος για τα ελληνικά δεδομένα. Δεν ξέρω για άλλες χώρες που μπορεί να είναι κοινωνικά αποδεκτό αλλά για εμας που δεν έχουμε συνηθίσει σε τέτοιου είδους θεάματα είναι το λιγότερο αποκρουστικό. λυπάμαι κοπέλα μου για τη δυσάρεστη αυτή εμπειρία.

Ειχα παει και εγω σε εναν γιατρο στην θεσσ...γυρω στα 18 ψαχνομουν για γυναικολογο...απλη επισκεψη και ειχε....μια βιβλιοθηκη γεμαααατη απο εμβρυα σε φορμολη...τουλαχιστον 30...:shock::shock:!!!!

Τοτε δεν μου προκαλεσε συναισθημα θυμου η νευρων η στεναχωριας....αλλα πιστευω πως τωρα αν τα εβλεπα δεν θα ξαναπηγαινα στον συγκεκριμενο γιατρο.....

Εχω την εντυπωση πως ειναι νομιμο....αυτο δεν σημαινει ομως πως ειναι και ωραιο...θα με χαλουσε πολυ....

bUfnp3.pngCxrzp3.png

"Η Μητέρα είναι ένα πρόσωπο το οποίο, βλέποντας ότι υπάρχουν μόνο τέσσερα κομμάτια πίτας για πέντε άτομα, λέει ότι ποτέ δεν της άρεσε η πίτα"

Διαφημίσεις

Σε τι ηλικία ήσασταν δηλαδή και πού τα βρήκε και γιατί τα έφερε στο σχολείο???????

Ο γιατρός απλά απαράδεκτος για τα ελληνικά δεδομένα. Δεν ξέρω για άλλες χώρες που μπορεί να είναι κοινωνικά αποδεκτό αλλά για εμας που δεν έχουμε συνηθίσει σε τέτοιου είδους θεάματα είναι το λιγότερο αποκρουστικό. λυπάμαι κοπέλα μου για τη δυσάρεστη αυτή εμπειρία.

Ημασταν στο γυμνάσιο τότε , νομίζω οτι τα έφερε με αφομή κάποιο μάθημα. Οπως είπα ο μπαμπάς της ηταν γιατρός και τα είχε. Οταν έκανε το αγροτικό του σε κάποιο χωριό της Κομοτηνής είχε αντιμετωπίσει αποβολές/ εκτρώσεις(?) και τα είχε κρατήσει.Νομίζω το μεγαλύτερο ήταν 5 μηνών.

QqmLp3.png

Θυμαμαι οταν ημουν παιδακι ειχα παει με τη μαμα μου στην οδοντιατρο της,η οποια ειχε στο ιατρειο της ενα εμβρυακι μεσα σε βαζο!Μιλαμε τωρα για τουλαχιστον 20 χρονια πριν.

οπως το θυμαμαι τωρα πρεπει να ηταν 4 με 5 μηνων.Πριν μερικα χρονια ειχα ρωτησει τη μαμα μου γι΄αυτο και μου ειχε πει οτι ηταν της γιατρου το μωρο!!!

Αυτη η εικονα δεν εφυγε ποτε απο το μυαλο μου.Ακομα και τωρα 20 χρονια μετα το θυμαμαι σαν να το βλεπω μπροστα μου αυτη τη στιγμη.

Θεωρω οτι θα επρεπε να απαγορευεται κατι τετοιο.

Καλα για τον παραπανω που ειναι και γυναικολογος και βαζει εγκυους στη διαδικασια να βλεπουν κατι τετοιο οτι και να πω ειναι λιγο!

xceZp3.png

.Πριν μερικα χρονια ειχα ρωτησει τη μαμα μου γι΄αυτο και μου ειχε πει οτι ηταν της γιατρου το μωρο!!!

Συγνώμη αυτό δεν είναι άρρωστο? Τόσο πίσω είμαστε βρε παιδιά? Τί να πω. Οκ οι γιατροι έχουν πάθει αναισθησία σε τέτοιου είδους θεάματα αλλά να τα έχουν σε κοινή θέα στη βιβλιοθήκη δεν είναι απάνθρωπο για τους υπόλοιπους? Με έχει σοκάρει το θέμα και μόνο στο άκουσμα, γιατί να εχει κανεις μια τοσο δραμτική εμπειρία ζωής? ας τα κρατάνε σπίτι τους! Και πάλι μιλάω για τα ελληνικά δεδομένα που κάτι τέτοιο δεν είναι συνηθισμένο.

madrid05 και το θεώρησε νορμαλ να τα δώσει στην κόρη του να τα πάει στο σχολείο? Οι καθηγητές το επέτρεψαν? Τελικά έχω μείνει πίσω...

Τις έχω δει κι εγώ αυτές τις προθήκες στο Αλεξάνδρας..Θυμάμαι που κοιτούσα τα βάζα κι έλεγα, δεν μπορεί, ψεύτικα είναι..Όταν συνειδητοποίησα ότι δεν είναι, άρχισα να τρέχω πανικόβλητη..

Δεν νομίζω όμως να τα έχει ως "τρόπαια" ο γιατρός, δεν μπορώ να το πιστέψω.. Μήπως είναι καθηγητής; Η επίσκεψή σου έγινε σε ιδιωτικό ιατρείο ή στο γραφείο του σε δημόσιο νοσοκομείο; Όπως και να έχει πάντως, ναι, είναι σοκαριστικό θέαμα για κάποιον μη-γιατρό, και σίγουρα ανάρμοστο για ιδιωτικό γυναικολογικό ιατρείο. Το αν είναι νόμιμο δεν το γνωρίζω, η λογική μου λέει ότι για "ιδιωτική συλλογή" είναι παράνομο, αλλά και πάλι, κοτζάμ γιατρός δεν θα το γνώριζε αυτό, έτσι φάτσα-φόρα θα τα είχε;

Εκεί που στέκομαι πιο πολύ είναι στη συζήτηση που σου έκανε επί του θέματος και οι πληροφορίες που σου έδωσε για τα "εκθέματα". Όταν ήμουν έγκυος, είχα απίστευτο άγχος αν θα βγει γερό το παιδί μου κι όλη μέρα έψαχνα στο ίντερνετ διάφορα..Βρήκα λοιπόν μια βάση δεδομένων, με παθήσεις και φωτογραφικό υλικό..καταλαβαίνεις..Το είπα στον γιατρό μου και έγινε έξαλλος! Και μάλιστα απόρησε που η βάση δεν ήταν κλειδωμένη και μπορούσε ο καθένας να μπαίνει να βλέπει..Μπορεί ο γυναικολόγος σου λοιπόν να είναι κορυφαίος, αλλά μάλλον πάσχει από έλλειψη ευαισθησίας..

"Πού να σε κρύψω γιόκα μου να μη σε φτάνουν οι κακοί

σε ποιο νησί του ωκεανού, σε ποια κορφή ερημική..."

Τι θυμήθηκα τώρα: Ο προηγούμενος γυναικολόγος μου είχε στο ιατρείο του κάτι γκραβούρες που αναπαριστούσαν "χειρουργικές μεθόδους του Μεσαίωνα" - ανατριχιαστικά πράγματα δηλαδή..Μεταξύ σοβαρού κι αστείου του είχα πει λοιπόν ότι δεν είναι καθόλου "chic", και τις έβγαλε ;) Τι να πω βρε κορίτσια, μάλλον λόγω "διαστροφής του επαγγέλματος" που λένε, δεν καταλαβαίνουν τι είναι ωραίο και τι όχι για εμάς τους υπόλοιπους...

"Πού να σε κρύψω γιόκα μου να μη σε φτάνουν οι κακοί

σε ποιο νησί του ωκεανού, σε ποια κορφή ερημική..."

Βρε κορίτσια, δεν πιστεύω οτι τα χουν στα γραφεία τους απο μαζοχισμό ή αναισθησία. Αυτή είναι η ανθρώπινη φύση κ είναι μωράκια που προέκυψαν κατόπιν αποβολής. Δεν τα σκότωσαν , δεν τα αφαίρεσαν με την βία. Γιατί δεν σοκαριζόμαστε όταν βλέπουμε τα μωράκια μας στον υπέρηχο , ίσως επειδή είναι ζωντανά;;; Πάντως απο όσο γνωρίζω , παίρνουν άδεια απο γονείς για να τα βάλουν στην φορμόλη. Δλδ. Εγώ που απεέβαλα τρίδυμα κ λογικά τα πέταξαν, είναι πιο ανακουφιστικό συναίσθημα;;;

Βρε κορίτσια, δεν πιστεύω οτι τα χουν στα γραφεία τους απο μαζοχισμό ή αναισθησία. Αυτή είναι η ανθρώπινη φύση κ είναι μωράκια που προέκυψαν κατόπιν αποβολής. Δεν τα σκότωσαν , δεν τα αφαίρεσαν με την βία. Γιατί δεν σοκαριζόμαστε όταν βλέπουμε τα μωράκια μας στον υπέρηχο , ίσως επειδή είναι ζωντανά;;; Πάντως απο όσο γνωρίζω , παίρνουν άδεια απο γονείς για να τα βάλουν στην φορμόλη. Δλδ. Εγώ που απεέβαλα τρίδυμα κ λογικά τα πέταξαν, είναι πιο ανακουφιστικό συναίσθημα;;;

Προφανως επειδη ειναι ζωντανα ναι..γιατι να σοκαριστει καποιος με αυτο(υπερηχο σε ζωντανο εμβρυο)???:shock:

Δεν ειπε κανεις οτι τα σκοτωσαν ... Δηλαδη εσυ θα πηγαινες στο γιατρο σου και θα σου ηταν ενα ευχαριστο θεαμα αυτο?Θα σε βοηθουσε σε κατι? Αν ναι σε τι?

Οσο γι αυτους που δινουν την αδεια να μπουν τα εμβρυα τους στη φορμολη δεν θα το σχολιασω καθολου.

Λυπαμαι για την απωλεια σου καταρχην. Κατα δευτερον τι εννοεις τα πεταξαν? Ζητησες να κανεις ταφη και δεν σου τα εδωσαν?

Δεν ειναι θεμα ανακουφιστικου ή οχι συναισθηματος , ειναι το θεμα του κατα ποσο αυτο ειναι ηθικο , σωστο απο ολες τις εννοιες και σε τι μπορει να βοηθησει αυτο οποιαδηποτε ασθενη εγκυο ή μη στο ιατρειο του γυναικολογου????

Όλα είναι μια ιδέα...

Τα νεκρά για διάφορου λόγους έμβρυα τα κρατούν στην φορμόλη, μαζί με διάφορα παρασκευάσματα από ανθρώπινα όργανα, τα κρατούν για εκπαιδευτικούς λόγους ΣΥΝΗΘΩΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΙΑΤΡΩΝ σε χώρους εκπάιδευσης. Εννοείται για εγκύους και κόσμο εκτός υγειονομικού χώρου, είναι αποκρουστικό και μη αποδεκτό θέαμα, που δεν έχεις κανένα λόγω να το υφίστασαι, ειδικά αν εγκυμονείς, Για γιατρούς το θέαμα είναι απλά σαν να βλέπουν άτλαντα. Για τον γυναικολόγο τι να πω, έτσι νομίζει ότι διαφημίζει την δουλεια του???

madrid05 και το θεώρησε νορμαλ να τα δώσει στην κόρη του να τα πάει στο σχολείο? Οι καθηγητές το επέτρεψαν? Τελικά έχω μείνει πίσω...

Τι να σου πω...για να τα φυλάει, μάλλον δεν το θεωρούσε αποκρουστικό θέαμα. Για τους καθηγητές δεν θυμάμαι,να σου πω.Δεν θυμάμαι καν με πια αφορμή τα έφερε.

Η εικόνα δεν μας είχε σοκάρει τότε -ίσως λόγω ηλικίας- αλλά έχει αποτυπωθει στο μυαλό μου ώς τώρα.

Για την γιατρό που είχε φυλάξει το δικό της έμβρυο, τι να πω....περι ορέξεως...! Διαβασα πριν λιγες μέρες εδώ ένα θέμα που έχει ανοιξει για γονεις που φωτογραφίζουν τα μωράκια τους που γεννούνται νεκρά, με ρουχαλάκια και κουκλάκια σαν να κοιμουνται....Ειναι πολύ προσωπικός ο τρόπος που έχει ο καθένας να αντιμετωπίζει έναν τέτοιο θάνατο.

QqmLp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...