Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΜΑΙΕΥΤΗΡΙΑ - rooming in και θηλασμός

Recommended Posts

Σας ευχαριστώ για την άμεση ανταπόκρισή σας! Θα κάνω άλλη μια προσπάθεια να την πείσω και αν δεν εισακουστώ σημαίνει ότι δεν θέλει πραγματικά να θηλάσει.

Πάντως αν προσπαθήσεις να μπεις στη θέση της φίλης σου....

Επιλέγουμε έναν γιατρό και του έχουμε εμπιστοσύνη ως επιστήμονα. Δεν θα παρακούσουμε εύκολα τις εντολές του επειδή μια φίλη μας ή η γειτόνισσα μας λένε κάτι διαφορετικό.

Αν πραγματικά θες να τη βοηθήσεις μην αμφισβητείς το γιατρό της με το γνωστό ύφος "αυτός δεν ξέρει τίποτα, εγώ τα ξέρω όλα". Πολλές φορές αυτή η προσέγγιση από έναν τρίτο μας εκνευρίζει όλους τους γονείς. :roll:Αλλά πρόσφερέ της πηγές για να ενημερωθεί μόνη της και να αποφασίσει. Πρότεινέ της βιβλία για να αγοράσει, δάνεισέ της δικά σου βιβλία, δώστης τα τηλέφωνα του La Leche League, σύστησέ της τοποθεσίες στο internet.

.....δε νομίζω τάκη....

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 332
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Πάντως αν προσπαθήσεις να μπεις στη θέση της φίλης σου....

Επιλέγουμε έναν γιατρό και του έχουμε εμπιστοσύνη ως επιστήμονα. Δεν θα παρακούσουμε εύκολα τις εντολές του επειδή μια φίλη μας ή η γειτόνισσα μας λένε κάτι διαφορετικό.

Αν πραγματικά θες να τη βοηθήσεις μην αμφισβητείς το γιατρό της με το γνωστό ύφος "αυτός δεν ξέρει τίποτα, εγώ τα ξέρω όλα". Πολλές φορές αυτή η προσέγγιση από έναν τρίτο μας εκνευρίζει όλους τους γονείς. :roll:Αλλά πρόσφερέ της πηγές για να ενημερωθεί μόνη της και να αποφασίσει. Πρότεινέ της βιβλία για να αγοράσει, δάνεισέ της δικά σου βιβλία, δώστης τα τηλέφωνα του La Leche League, σύστησέ της τοποθεσίες στο internet.

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου γι' αυτό και δεν το έκανα! Την βοήθειά μου την ζήτησε από μόνη της. Με ρώταγε διάφορα, από την αρχή της εγκυμοσύνης της, γι' αυτό και της είχα δώσει τα βιβλία μου από τότε, για να τα μελετήσει τους δύο μήνες που θα έπαιρνε την άδεια εγκυμοσύνης. Αλλά απ' ότι φαίνεται δεν το έκανε τελικά! Μάλιστα της είχα δώσει και το βιβλιαράκι που μας μοίρασαν στο σεμινάριο του μητρικού θηλασμού στο Έλενα. Τα λέει όλα για τον θηλασμό. Χθες το πρωί που μιλήσαμε μαζί στο τηλέφωνο, της το θύμισα, αλλά αν δεν της αρέσει το διάβασμα, δεν την κόβω να το διαβάζει! Εγώ θα τα είχα ξεκοκαλίσει από την πρώτη στιγμή που θα τα έπαιρνα στα χέρια μου, και δεν θα περίμενα να έρθει η ώρα του θηλασμού για να δω πως γίνεται!

Internet δεν έχει, αλλά της είχα μιλήσει γι' αυτό το forum απ' όταν ήμουν έγκυος εγώ! Εχθές της πρότεινα να της στείλω κάποιο mail με θέματα που αφορούν τον θηλασμό, σε κάποιον δικό της άνθρωπο που τον βλέπει συχνά και να της το τυπώσει να τα διαβάσει!

Αν δεν πιάσει κι αυτό μάλλον, δεν θέλει να θηλάσει και ψάχνει να βρει δικαιολογίες για να νιώθει εκείνη καλά. Για εμένα δεν χρειάζεται να δικαιολογείτε. Είναι δικαίωμά της να μην θέλει να θηλάσει. Άλλωστε δεν την πίεσε κανείς, εκείνη ζητούσε την βοήθειά μας.

Άλλαξα παιδίατρο και σήμερα στο πρώτο μας εμβόλιο με ψιλορωτούσε πως είναι το γάλα μου,αν το μωρό τρώει κάθε 3 ώρες κτλ.Του απάντησα οτι τρώει κανονικά και μάλιστα το βράδυ μπορεί να κοιμηθεί και 4 ώρες ανάμεσα στα γεύματα.Οταν βέβαια την ζύγισε δεν είπε τίποτε άλλο...η μικρούλα μου σε 26 μέρες έβαλε 1 κιλό!!

Μου είπε επίσης οτι δεν πρέπει να τρωω τηγανητά αυγά, και όταν τρωω αυγό να μην τρώω το ασπράδι.Πρώτη φορά το ακούω.Εγω μέχρι τώρα έτρωγα κανονικά τα αυγά...(στο βιβλίο της Πατσούρου υπάρχουν και συμβουλές για την διατροφή της μάνας???)

Κάτι άλλο.

Μου είπε οτι θα πρέπει να αρχίσω να της δίνω λίγο πορτοκαλάκι χυμό (3-4 κουταλάκια), καθώς επίσης και σταγόνες aquazol a+d για να ενισχύσουμε λέει τον μεταβολισμό της,και αργότερα προληπτικά θα πάρουμε και σίδηρο.

Εχει καμιά σας παρόμοια εμειρία με το παιδί της?Να σημειώσω οτι ο παιδίατρος αυτός είναι ο ίδιος που παρακολουθούσε κι εμένα όταν ήμουν βρέφος και είχε ακριβώς το ίδιο πρόγραμμα.

Δεν ξέρω έχω μπερδευτεί.Άλλοι λένε μόνο μητρικό γάλα για 6 μήνες και άλλοι εισάγουν και άλλα πράγματα απο τους 3 μήνες.

Του είπα επίσης οτι συμβουλεύτηκα σύμβουλο θηλασμού και μου απάντησε οτι αυτοί είναι διαιτολόγοι, εμείς είμαστε γιατροί και έχουμε πείρα.Και γενικά ότι και να του έλεγα οτι έχω διαβάσει κτλ.Μου απαντούσε¨ξέχνα οτι έχεις διαβάσει¨.

Θέλω την γνώμη σας ειδικά για το πορτοκάλι.Αν μπορεί κάποια που ξέρει ας μου απαντήσει.

Ένα έχω να πω: Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΝΑΓΙΑ!!!!! Έχω ακούσει πολλά, αλλά τόσες μπούρδες μαζεμένες κάνουν πανελλήνιο ρεκόρ!

Αυτός κατά την ταπεινή μου γνώμη, είναι επικίνδυνος. Εγώ δεν θα ξαναπάταγα το πόδι μου στο ιατρείο του. :evil:

Έχω ενα παρόμοιο πρόβλημα και θέλω τη γνώμη σας. Η καλύτερή μου φίλη γέννησε το πρώτο της παιδί με καισαρική σε ιδιωτικό μαιευτήριο Κυριακή πρωί και της πήγαν το μωρό την Δευτέρα το μεσημέρι, επειδή η ίδια έχασε αρκετό αίμα στην επέμβαση. Τελικά όλα πήγαν στραβά με τον θηλασμό. Λάθος τεχνική, καθόλου υποστήριξη και λάθος συμβουλές. Της είπαν να ελέγχει το γάλα της βγάζοντας με το θήλαστρο. Αντλούσε μόνο 30-40ml από το πρωτόγαλα και τις είπαν ότι πρέπει να δίνει 10' από το κάθε στήθος και μετά συμπλήρωμα γιατί είναι λίγο το γάλα της και αραιό (άρα ακατάλληλο για πλήρη διατροφή). Η παιδίατρος μάλιστα στο σπίτι, άγγιξε το στήθος της και -ως άλλος ΧΟΥΝΤΙΝΙ- της είπε ότι είναι άδειο :shock: και δεν έχει γάλα!!!

Μου είπε λοιπόν, ότι στο δεύτερο θα ξαναπροσπαθήσει να θηλάσει και της έδειξα με ενθουσιασμό ότι είναι πολύ σωστή η απόφασή της. Της είπα μάλιστα ότι δεν χρειάζεται να στεναχωριέται για το πρώτο, γιατί δεν έφταιγε η ίδια αλλά οι λάθος πληροφορίες που της δώσανε. Ήθελα μάλιστα να την ενημερώσω για το που μπορεί να βρει βοήθεια για να τα καταφέρει. Τότε λοιπόν, μου είπε, ότι ακολούθησε ό,τι της είπαν γιατροί - μαίες - παιδίατρος, και αυτοί είναι επιστήμονες και είναι δυνατόν να μην ξέρουν τη δουλειά τους;!

Πως κατά τη γνώμη σας πρέπει να την προσεγγίσω για να τη βοηθήσω χωρίς να νομίζει ότι της κάνω υποδείξεις; Είναι κρίμα να μην τα καταφέρει 2η φορά ενω το θέλει.

Φυσικά και δεν ξέρουν τα πάντα για τον θηλασμό.!!Θηλάζω αποκλειστικά την δέυτερη μου κόρη και ο παιδίατρος μου τώρα ενω απο την αρχή ήταν υπέρ του θηλασμού,τώρα μου τα γυρίζει.Σήμερα πήγαμε για το πρώτο μας εμβόλιο.Αργήσαμε να το κάνουμε επειδή η μικρή νοσηλέυτηκε με οξεία γαστρεντερίτιδα για 10 μέρες, όταν ήταν 40 ημερών

.Ο προηγούμενος παιδίατρος όταν του είπα για τις διάροιες, μου είπε (τηλεφωνικώς) οτι είναι διάροιες θηλασμου, και όταν του είπα οτι κλαίει συνέχεια και είναι ανύσηχη, μου απάντησε οτι δεν της φτάνει το γάλα μου και θα πρέπει να της δίνω για αρχή συμπλήρωμα 60-70μλ.Φυσικά δεν το έκανα και καλά που δεν τον άκουσα γιατί και απο το νοσοκομείο μου είπαν οτι στη φάση που ήταν το παιδί (γαστρεντερίτιδα) θα έκανα μεγάλο λάθος και τα πράγματα θα ήταν πολύ άσχημα...

Άλλαξα παιδίατρο και σήμερα στο πρώτο μας εμβόλιο με ψιλορωτούσε πως είναι το γάλα μου,αν το μωρό τρώει κάθε 3 ώρες κτλ.Του απάντησα οτι τρώει κανονικά και μάλιστα το βράδυ μπορεί να κοιμηθεί και 4 ώρες ανάμεσα στα γεύματα.Οταν βέβαια την ζύγισε δεν είπε τίποτε άλλο...η μικρούλα μου σε 26 μέρες έβαλε 1 κιλό!!

Μου είπε επίσης οτι δεν πρέπει να τρωω τηγανητά αυγά, και όταν τρωω αυγό να μην τρώω το ασπράδι.Πρώτη φορά το ακούω.Εγω μέχρι τώρα έτρωγα κανονικά τα αυγά...(στο βιβλίο της Πατσούρου υπάρχουν και συμβουλές για την διατροφή της μάνας???)

Κάτι άλλο.

Μου είπε οτι θα πρέπει να αρχίσω να της δίνω λίγο πορτοκαλάκι χυμό (3-4 κουταλάκια), καθώς επίσης και σταγόνες aquazol a+d για να ενισχύσουμε λέει τον μεταβολισμό της,και αργότερα προληπτικά θα πάρουμε και σίδηρο.

Εχει καμιά σας παρόμοια εμειρία με το παιδί της?Να σημειώσω οτι ο παιδίατρος αυτός είναι ο ίδιος που παρακολουθούσε κι εμένα όταν ήμουν βρέφος και είχε ακριβώς το ίδιο πρόγραμμα.

Δεν ξέρω έχω μπερδευτεί.Άλλοι λένε μόνο μητρικό γάλα για 6 μήνες και άλλοι εισάγουν και άλλα πράγματα απο τους 3 μήνες.

Του είπα επίσης οτι συμβουλεύτηκα σύμβουλο θηλασμού και μου απάντησε οτι αυτοί είναι διαιτολόγοι, εμείς είμαστε γιατροί και έχουμε πείρα.Και γενικά ότι και να του έλεγα οτι έχω διαβάσει κτλ.Μου απαντούσε¨ξέχνα οτι έχεις διαβάσει¨.

Θέλω την γνώμη σας ειδικά για το πορτοκάλι.Αν μπορεί κάποια που ξέρει ας μου απαντήσει.

O παιδίατρος σου εκτός απο άσχετος με τον θηλασμό είναι πολύ επικίνδυνος. Ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας λέει 6 μήνες αποκλειστικό θηλασμό και προφανώς μην δώσεις πορτοκάλι απο τώρα που είναι και αλλεργιογόνο. Εγώ στο μωρό δεν σκοπεύω να δώσω πορτοκάλι πριν κλείσει τον χρόνο. Τι μπούρδες φάρμακα είναι αυτά για τον μεταβολισμό του παιδιού?

Διαφημίσεις

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου γι' αυτό και δεν το έκανα! Την βοήθειά μου την ζήτησε από μόνη της. Με ρώταγε διάφορα, από την αρχή της εγκυμοσύνης της, γι' αυτό και της είχα δώσει τα βιβλία μου από τότε, για να τα μελετήσει τους δύο μήνες που θα έπαιρνε την άδεια εγκυμοσύνης. Αλλά απ' ότι φαίνεται δεν το έκανε τελικά! Μάλιστα της είχα δώσει και το βιβλιαράκι που μας μοίρασαν στο σεμινάριο του μητρικού θηλασμού στο Έλενα. Τα λέει όλα για τον θηλασμό. Χθες το πρωί που μιλήσαμε μαζί στο τηλέφωνο, της το θύμισα, αλλά αν δεν της αρέσει το διάβασμα, δεν την κόβω να το διαβάζει! Εγώ θα τα είχα ξεκοκαλίσει από την πρώτη στιγμή που θα τα έπαιρνα στα χέρια μου, και δεν θα περίμενα να έρθει η ώρα του θηλασμού για να δω πως γίνεται!

Internet δεν έχει, αλλά της είχα μιλήσει γι' αυτό το forum απ' όταν ήμουν έγκυος εγώ! Εχθές της πρότεινα να της στείλω κάποιο mail με θέματα που αφορούν τον θηλασμό, σε κάποιον δικό της άνθρωπο που τον βλέπει συχνά και να της το τυπώσει να τα διαβάσει!

Αν δεν πιάσει κι αυτό μάλλον, δεν θέλει να θηλάσει και ψάχνει να βρει δικαιολογίες για να νιώθει εκείνη καλά. Για εμένα δεν χρειάζεται να δικαιολογείτε. Είναι δικαίωμά της να μην θέλει να θηλάσει. Άλλωστε δεν την πίεσε κανείς, εκείνη ζητούσε την βοήθειά μας.

A, ωραία!

Και θέλει βοήθεια αλλά δεν ακούει τις συμβουλές σου και βαριέται και να διαβάσει....

Τότε να της τα ζωγραφίσεις, να μην κουράζεται. :cool:

Προφανώς ό,τι και να κάνεις εσύ, αν δεν αποφασίσει να ασχοληθεί η ίδια, να ψάξει, να ενδιαφερθεί, να κουραστεί, δεν έχει κανένα νόημα.

.....δε νομίζω τάκη....

Έχω ενα παρόμοιο πρόβλημα και θέλω τη γνώμη σας. Η καλύτερή μου φίλη γέννησε το πρώτο της παιδί με καισαρική σε ιδιωτικό μαιευτήριο Κυριακή πρωί και της πήγαν το μωρό την Δευτέρα το μεσημέρι, επειδή η ίδια έχασε αρκετό αίμα στην επέμβαση. Τελικά όλα πήγαν στραβά με τον θηλασμό. Λάθος τεχνική, καθόλου υποστήριξη και λάθος συμβουλές. Της είπαν να ελέγχει το γάλα της βγάζοντας με το θήλαστρο. Αντλούσε μόνο 30-40ml από το πρωτόγαλα και τις είπαν ότι πρέπει να δίνει 10' από το κάθε στήθος και μετά συμπλήρωμα γιατί είναι λίγο το γάλα της και αραιό (άρα ακατάλληλο για πλήρη διατροφή). Η παιδίατρος μάλιστα στο σπίτι, άγγιξε το στήθος της και -ως άλλος ΧΟΥΝΤΙΝΙ- της είπε ότι είναι άδειο :shock: και δεν έχει γάλα!!!

Μου είπε λοιπόν, ότι στο δεύτερο θα ξαναπροσπαθήσει να θηλάσει και της έδειξα με ενθουσιασμό ότι είναι πολύ σωστή η απόφασή της. Της είπα μάλιστα ότι δεν χρειάζεται να στεναχωριέται για το πρώτο, γιατί δεν έφταιγε η ίδια αλλά οι λάθος πληροφορίες που της δώσανε. Ήθελα μάλιστα να την ενημερώσω για το που μπορεί να βρει βοήθεια για να τα καταφέρει. Τότε λοιπόν, μου είπε, ότι ακολούθησε ό,τι της είπαν γιατροί - μαίες - παιδίατρος, και αυτοί είναι επιστήμονες και είναι δυνατόν να μην ξέρουν τη δουλειά τους;!

Πως κατά τη γνώμη σας πρέπει να την προσεγγίσω για να τη βοηθήσω χωρίς να νομίζει ότι της κάνω υποδείξεις; Είναι κρίμα να μην τα καταφέρει 2η φορά ενω το θέλει.

Νομίζω ότι αν της δόσεις να διαβάσει το βιβλίο της Πατσούρου, που είναι και η ίδια παιδίατρος εκτός από σύμβουλός θηλασμού, με τη σύσταση ότι εσύ το διάβασες και σου φάνηκε πολύ χρήσιμο ίσως κάτι καταφέρεις.

Θα έλεγα αντί να της το συστήσεις απλά, να της το δανείσεις -αν το έχεις, ή να της το χαρίσεις;)

KbCJp2.pngEYukp3.png

Αυτό θα το κάνω ούτως ή άλλως, αλλά φοβάμαι ότι δεν θα έχει ιδιαίτερο χρόνο για ανάγνωση. Έχει ήδη ένα παιδάκι-φωτιά και το μεγαλώνει μόνη της και δουλεύει. Γι' αυτό ήθελα να της μιλήσω και να την ενθαρρύνω, με τρόπο όμως και χωρίς να δώσω την εντύπωση ότι κάνω την έξυπνη ή την ικανή κι εκείνη είναι η άσχετη που δεν τα ξέρει.

Κορίτσια εμένα ευτυχώς ο παιδίατρός μας είναι ΥΠΕΡ του θηλασμού!!!Χτες κάναμε το δεύτερο εμβόλιό μας, τον βρήκε 6650.Από την αρχή μου είχε πει να τον θηλάζω ΟΠΟΤΕ θέλει και ΟΣΟ θέλει!!!!Απλά να τον βάζω και στα 2 στήθη.Μου είπε να συνεχίσω και τον άλλο μήνα θα μας βάλει και κρεμούλα...

Αυτό θα το κάνω ούτως ή άλλως, αλλά φοβάμαι ότι δεν θα έχει ιδιαίτερο χρόνο για ανάγνωση. Έχει ήδη ένα παιδάκι-φωτιά και το μεγαλώνει μόνη της και δουλεύει. Γι' αυτό ήθελα να της μιλήσω και να την ενθαρρύνω, με τρόπο όμως και χωρίς να δώσω την εντύπωση ότι κάνω την έξυπνη ή την ικανή κι εκείνη είναι η άσχετη που δεν τα ξέρει.

Μπορείς να της κάνεις και προφορικές περιλήψεις;)

Δεν τα λες εσύ, στο βιβλίο τα διάβασες:D

KbCJp2.pngEYukp3.png

Διαφημίσεις

Ευτυχώς το foroum και τα κορίτσια της όλης εδώ παρέας μου άνοιξαν τα μάτια σε ό,τι αφορά το θέμα του θηλασμού, οπότε και γω τώρα δεν θα πάω απροετοίμαστη για το δεύτερο παιδάκι μου.

Κορίτσια σας ευχαριστώ όλες για τις συμβουλές σας.Δεν της έχω δώσει ακόμα τίποτα της μικρής μου γιατί φοβάμαι.Αυτό με το χυμό πορτοκάλι και τις βιταμίνες,το συζήτησα και αλλού και μάλλον είναι κοινή τακτική κάποιων παιδιάτρων απο τον 3ο μήνα και μετά.

Το θέμα είναι οτι αν πας να τους φέρεις αντίρηση (τους παιδιατρους) σε κοιτάζουν σαν να σου λένε.Τι θες να μας πεις τώρα οτι εσύ ξέρεις περισσότερα απο μένα?

Θα αναγκαστώ να του πω ψέματα οτι της δίνω πορτοκάλι με βιταμίνες γιατί εδω που μένω δεν έχω και πολλές επιλογές γιατρών.Μέχρι που σκέφτηκα να του πω οτι εμφάνισε σημάδια αλλεργίας!!(αλήθεια τι αλλεργική αντίδραση μπορεί να εμφανίσει με το πορτοκάλι???)Αλλωστε είπε και στη μητέρα μου οτι αυτές οι σταγονίτσες είναι όπως δίνανε παλιά το μουρουνέλαιο στα παιδιά...για να γίνουν γερά.

Μου είπε επίσης οτι μετά το πορτοκάλι θα αχίσουμε ριζάλευρο βανίλια.Δεν μου καθόρισε πότε ακριβώς.Στις 25 έχω ραντευού για εμβόλιο και θα τον ρωτήσω για όλα αυτά.

Αυτό που με ενοχλέι είναι οτι θα αναγκαστω να πω τόσα ψέματα.

Θα σας ξαναρωτήσω.μήπως ξέρει καμιά σας αν το βιβλίο της Πατσούρου λέέι για την διατροφή της θηλάζουσας μάνας?

Ευχαριστώ και πάλι για τις συμβουλές σας.

4S7L.jpgjNXsp3.png

Ναι λεει λαι αν θυμαμαι καλα λεει οτι μπορει να φαει τα παντα μια μητερα που θηλαζει,υπαρχουν περιορισμοι στο αλκοολ (με μετρο) και σε ορισμενα φαρμακα.

Σου ειπε για τα τηγανιτα αβγα για να σου κανει τη ζωη δυσκολη και να σταματησεις καποια στιγμη το θηλασμο,μαλλον πως ο παιδιατρος σου δεν στα λεει καλα.Λεγε ναι εσυ σε οτι παλαβο σου λεει,τετοια θελουν νακουνε αυτοι οι γιατροι.

6Qyip2.pngKvUzp2.png

Κοριτσια καλημερα σας.Μολις χθες ξεκινησα να γραφω στο φορουμ και ακομη δεν ξερω πως να χειριστω το σαιτ.(δεν ξερω να κανω παραθεση κτλ.)Ηθελα να πω στην thiresia οτι και μενα ο παιδιατρος μου ειπε να δινω στην μικρη που ειναι δυομιση μηνων,απο τις πρωτες κιολας μερες aquasol και σιδηρο.Επισης και σε μια φιλη μου που εχει διδυμα τι ιδιο της ειπε ο δικος της ο παιδιατρος και ετσι σκεφτηκα και εγω για να το λενε κατι θα ξερουν.Παρολαυτα δισταζα πολυ για να τα δωσω .Τελοσπαντων Ξεκινησα να τις δινω aquasol και μετα απο τρεις μερες σιδηρο.Περιττο να πω οτι του παιδιου του επεσαν ολα αυτα μαζι βαρια στο στομαχι και ολη μερα ειχαμε αναγωγες και εκανε και δυσκοιλιοτητα ,απο εκει που εκανε κακα μετα απο καθε ταισμα.Τρελλαθηκα.Τον πηρα τηλεφωνο και μου ειπε να τα κοψω και τα δυο για λιγες μερες και να τα αρχισω ξανα.Με το aquasol ενταξει ηταν η μπεμπουλα αλλα με το σιδηρο..ουτε μια σταγονα δεν αντεχε το στομαχακι της.Και του το ειπα και μου ειπε μια φορα τις δυο τρεις μερες να προσπαθω να τις δινω εστω μια σταγονα σιδηρο.Εγω ομως αποφασισα να μην τις ξαναδωσω τιποτε.Σκεφτηκα οτι το παιδι απο την στιγμη που το θηλαζω αποκλειστικα και πιστευω οτι το γαλα εχει ολες τις βιταμινες που χρειαζεται , και παιρνει και το σωστο βαρος γιατι να το ταλαιπωρω?Δεν ξερω αν εχω κανει καλα απλα ηθελα και εγω να πω τι συνεβει με το δικο μου μωρακι.

Κατα τα αλλα ο παιδιατρος μου ειναι υπερ του θηλασμου.και μου ειπε να τρωω οτι θελω, να προσεχω καποια φαρμακα και το αλκοολ.Αν χρειαστω καποιο φαρμακο ομως πρωτα να τον παιρνω ενα τηλεφωνο προτου το παρω.Ελπιζω να βοηθησα.:-P:razz::-P

• 1 month later...

Ειμαι μανούλα μιας ζουζουνας 3,5 μηνων...Κ δυστυχως με κατακλυζουν ασχετοι παιδιατροι!!!Πέρα απο εναν καταπληκτικο παιδιατρο στα Χανια της Κρητης που ημουν διακοπες κ πηγα την μπεμπα μου για το 2ο εμβολιο, ολες οι άλλες ΧΑΛΙΑ!!Όταν το παιδι παιρνει βαρος ικανοποιητικο μες στη χαρα ειναι με το θηλασμο.Μολις ομως δεν παιρνει βαρος...αρχιζει κατευθειαν η καραμελα του ξενου!!!

1η παιδιατρος, φιλικη στο θηλασμο (και καλα)ήρθε σπιτι επισκεψη με 2 κουτια ξενο γαλα.Μπας κ χρειαστουν...ειπε!!!Σε μια εκτακτη αναγκη...τι να πω??? ειπα κ ευχαριστω τρομαρα μου!!Ο ΒΛΑΚΑΣ!

2η παιδιατρος τη μετραει την μπεμπα, σε 2 βδομαδες ειχε παρει 200 γρμ. Να ξεκινησουμε ξενο γαλα μου ειπε, αν στην επομενη μετρηση δεν εχει παρει βαρος.Εφυγα δεν την ξαναπηγα.

3ος παιδιατρος ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟΣ.Η μπεμπα σε ενα μηνα πηρε μονο 300 γρμ. και παρολο που ημουν μεσα στο αγχος και ετοιμη σχεδον να δωσω ξενο, μου λεει μη δωσεις τιποτα.Μονο θηλασμος.Απλα περισσοτερη πιεση να τρωει πιο συχνα κ πιο πολύ, αν κ μου λεει 5 λεπτα ειναι αρκετα για να παρει το παιδι σου το 80% αυτου που χρειαζεται!!

4η παιδιατρος στο Κερατσινι.Πηγα για να δω τι γινεται με το βαρος της μπεμπας κ σε δυο βδομαδες πηρε 300 γρμ. Μια χαρα μου πε.Αλλα μολις ειδε την προηγουμενη μετρηση μου πε οτι αν ειναι κ δεν παιρνει βαρος η μπεμπα να δωσουμε ξενο."Καλος ο θηλασμος αλλα μην αφησουμε κ το μωρο να πειναει".Μια πελατισσα της πολυ υποστηρικτικη του θηλασμου, το παιδι δεν επαιρνε βαρος κ την εβαλε να βγαλουνε γαλα να δουνε ποσο εχει κ η κοπελα εβγαλε μονο 30 γρμ.Αααααααααααα της λεω κι εγω ψεματα...εγω βγαζω 180 με το θηλαστρο.Επαθε σοκ.Με κοιτουσε με γουρλωμενα ματια...Παρολο που μονη της μας ειπε οτι η μπεμπα είναι τοσο υπερκινητικη κ ψηλωνει τοσο γρηγορα που να μην περιμενω ποτε να παρει πολυ βαρος ...

Τι θα κανω Θεε μου??Παω στον παιδατρο κ μονο που δεν παθαινω ανακοπη απο το αγχος μου τι θα δειξει η ζυγαρια κ τι θα ακουσω για το ξενο!!Κ δυστυχως ειμαι ανθρωπος που δεν επιβαλλω την αποψη μου, ουτε θα πω κατι παρολο που ξερω οτι αυτα που μου λεει ειναι αρλουμπες.Μπαινω σε διλημματα εκεινη την ωρα, σκεφτομαι οτι το παιδι μου λιμοκτονει κ διαφορα. Κ μετα μπαινω εδω κ αναπτερωνει το ηθικο μου!!!

Βρειτε μου μια παιδιατρο που ομως οντως να ειναι υπερ του θηλασμου!!!Οχι μονο στα στρουμπουλα μωρακια θηλασμου αλλα και στα αδυνατουλια!!

Σας ζαλισα εεεεεεεεεεεεεεεεε????

RSvcp2.png wNVQp2.png

Διαφημίσεις

katerinaki μην πελαγωνεις με το βάρος και τι θα σου πει ο παιδιατρος. Ριχνε μια ματια απο μονη σου στις καμπύλες ανάπτυξης και να σου πει ξένο εσυ πες ναι και μην το δώσεις. Μας δουλευουν αυτοι θα τους δουλεψουμε κι εμεις.

Να σου πω την αληθεια πριν ακομα φυγω απ το γιατρο στο ασανσερ μεσα κοιταω τις καμπυλες κ αφου βλεπω οτι συνεχιζει στην καμπυλη της, ηρεμω καπως.Μαλλον ετσι θα το κανω...ναι ναι θα δωσω ξενο κ να μη δινω!Κ φανταζομαι την εκπληξη τους οταν η μπεμπα συνεχιζει να ειναι λεπτουλα!!Αραγε τι θα λεει τοτε?

Μακαρι ομως να ειχα εναν παιδιατρο που να με ξεαγχωνει κ οχι να βρισκω μονη μου τις απαντησεις...

RSvcp2.png wNVQp2.png

Να σου πω την αληθεια πριν ακομα φυγω απ το γιατρο στο ασανσερ μεσα κοιταω τις καμπυλες κ αφου βλεπω οτι συνεχιζει στην καμπυλη της, ηρεμω καπως.Μαλλον ετσι θα το κανω...ναι ναι θα δωσω ξενο κ να μη δινω!Κ φανταζομαι την εκπληξη τους οταν η μπεμπα συνεχιζει να ειναι λεπτουλα!!Αραγε τι θα λεει τοτε?

Μακαρι ομως να ειχα εναν παιδιατρο που να με ξεαγχωνει κ οχι να βρισκω μονη μου τις απαντησεις...

Κατερίνα μην αγχώνεσαι.Εμένα η παιδίατρος μου έλεγε να δώσω ξένο γάλα στον μικρό γιατί τα κακά του ήταν πράσινα όταν ήταν 40 ημερών ενώ είχε πάρει 1.800 από την ημέρα που βγήκε από το μαιευτήριο.Φυσικά δεν την άκουσα και τον αφήνω να θηλάσει όποτε θέλει.Αυτή τη στιγμή είναι 3,5 μηνών και έχει φτάσει περίπου τα 7.500.

katerina1981 μην στεναχωριέσαι και μην αγχώνεσαι. Εγώ κατέληξα στο συμπέρασμα ότι θα πρέπει να συμβουλευόμαστε τους παιδίατρους μόνο για ιατρικά θέματα και η διατροφή του μωρού μας δεν είναι ιατρική πράξη!

Να φανταστείς, η τωρινή του παιδίατρος, μου είπε ότι πρέπει να τρώει το απόγευμα κρέμα βανίλια του εμπορίου. Δεν έφερα καμία αντίρρηση γιατί βαρέθηκα να υπερασπίζομαι το λογικό και φυσικά θ' ακολουθήσω δικό μου πρόγραμμα (μετά από μεγάλη έρευνα βέβαια). Την επόμενη φορά θα τις πω ότι δεν του αρέσει και δεν την τρώει.

Και σημειωτέον, η ίδια θήλασε τα παιδιά της για 14 και 16 μήνες το καθένα και με συμβούλεψε να μην αποθηλάσω παρά μόνο όταν το μωρό δεν θα θέλει άλλο! Παράδοξο δεν είναι;

Aλήθεια δεν ξερω τι να πω πια...Ειναι να τρελαθεις!!!Μαλλον απλα θα λεω "ναι" και να χε$%$##νε οι γιατροι...ΑΜΑΝ ΠΙΑ!!Απλα δεν αντεχω να μου λενε οτι το παιδι μου πειναει κ λιμοκτονει...ειμαι να πεθανω εκεινη τη στιγμη!Αφου με βαλανε σε σκεψεις οτι δεν εχω γαλα.Κ μονο εδω μεσα καταλαβα οτι μια χαρα γαλα εχω κ ηρεμησα κ εκλαιγα απο την ανακουφιση...

RSvcp2.png wNVQp2.png

κατερινα 1981 εσυ λες οτι τα ακους απο παιδιατρους αυτα!εγω χθες πηγα για εμβολιο,κλεισαμε τον 4 μηνα και ειναι 7800 και 68 εκ,η παιδιατρος μου λεει συνεχιζουμε πολυ καλα με τον θηλασμο και 50 γρ να βαλει τον επομενο μηνα μην ανγχωνεσαι αρκει που τρεφεται με μητρικο γαλα ειναι υγιεστατο παιδακι και φυσικα δεν χανει βαρος!

Γυριζω ομως σπιτι και με ρωταει η μαμα μου,η οποια με θηλασε για 6 μηνες μονο,τι εγινε στο γιατρο.της τα λεω και παθαινει φρικη και με αρχιζει στις ερωτησεις,πως θα χορταινει το μωρο αποκλειστικα αλλους 2 μηνες μονο με το γαλα μου,αν εχω τοσο πολυ και μηπως να αλλαξουμε παιδιατρο να μας δωσει φρουτακι και κρεμες και αλλα τετοια ωραια!

Αντε τωρα να καθομαι να της εξηγω!!!

JvIpp3.png

z3Ehp3.png

Κι εμενα η μαμα μου μου χει πεταξει τετοιες κουβεντες 2-3 φορες αλλα ευτυχως δεν επεμεινε κ το ξεπερασε!!!Εγω οταν ημουν μωρο παρολο που επινα ξενο γαλα ημουν μια σταλια κ ολοι της ελεγαν οτι δε με ταϊζει...Αρα ξερει οτι δε φταιει το γαλα μου που ειναι αδυνατουλα η μπεμπα.Ειναι το σκαρι της τετοιο!

Αλλα ειναι οτι χειροτερο να μην εχεις στηριγμα απο το περιβαλλον σου.Ευτυχως εμενα με υποστηριζει φουλ ο αντρας μου κ αυτο με ησυχαζει!!!

RSvcp2.png wNVQp2.png

κι'εγω νομιζω οτι μονη παρηγορια εχω τον αντρα μου οπως εσυ!αφου στην κλινικη μου ειχαν δωσει δειγματα 2 κουτια σκονη και πηρε και τα πεταξε!χαιρομαι που εχουμε τοσο πεισμα και παμε κοντρα στο ρευμα!!

συνεχιζουμε δυναμικα το θηλασμο λοιπον!!;)

JvIpp3.png

z3Ehp3.png

katerina1981 απίστευτο! η κόρη μου έιναι 3 μηνών και 3 εβδομάδων σήμερα και αυτά που γράφεις είναι σαν να τα έγραψα εγώ....είμαστε και εμείς μινιόν μάλλον και το τί έχω ακούσει δεν λέγεται....

όντως το χειρότερο είναι να μην έχεις υποστήριξη απο κανέναν. Και ακόμα χειρότερο είναι να σου λένε "γιατί δεν δίνεις ξένο γάλα?" γυναίκες. οι μητέρες μας και οι πεθερές μας που αντί να αναρωτηθούν γιατί δεν κατάφεραν να μας θηλάσουν, γίνονται γιατροί και συμβουλάτορες. Εγώ είναι στιγμές που πικράινομαι πολύ και άλλες που τους γράφω κανονικότατα:wink:

πόσα κιλά είναι η δική σου τώρα (για να παρηγορηθώ και εγώ!!) εμένα 5350!!

tt3d3c9.aspx

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...