Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

θα βαλει γυαλια.....

Recommended Posts

θηριάκι εμείς με την υπερμετρωπία ξέρουμε και ανυσηχούμε, τα γυαλιά μας δεν είναι όμορφα ουτε με τον πιο καλόγουστο σκελετό, γιατί όταν έχεις +7 ο φακός είναι σαν του σέρλοκ χόλμς:-P, σου κάνει κάτι μάτια τετραπλάσια, πως να το αντισταθμίσεις αυτό? εγώ που τέτοια φορούσα μέχρι τα 16, πέρασα των παθών μου τον τάραχο, γι' αυτό στεναχωρέθηκα που το κληρονόμησε και η κόρη μου...

Υπαρχουν και λεπτοι φακοι..φυσικα ειναι ακριβοι αλλα θα τα εβαζα..και δεν κανει το ματι τεραστιο ρωτισα και γω χτες.αλλα ειπε οτι εχουμε λιγο εμεις και δεν ειναι μεγαλη διαφορα.

Διαφημίσεις

ακριβώς καλή μου, έχετε λίγο...

300 ευρώτα γυαλάκια μας, 250 μονο οι φακοί, τα καλύτερα και λεπτότερα στην αγορά, αλλά και με 4+ που ξεκίνησε η μικρή, συν 1 αστιγματισμο, το μάτι μεγαααλωσε ήδη πολύ, φαίνεται πολύ. σκέψου εμένα που έχω 7 και πως θα ήμουνα...

s-age.png

θηριάκι εμείς με την υπερμετρωπία ξέρουμε και ανυσηχούμε, τα γυαλιά μας δεν είναι όμορφα ουτε με τον πιο καλόγουστο σκελετό, γιατί όταν έχεις +7 ο φακός είναι σαν του σέρλοκ χόλμς:-P, σου κάνει κάτι μάτια τετραπλάσια, πως να το αντισταθμίσεις αυτό? εγώ που τέτοια φορούσα μέχρι τα 16, πέρασα των παθών μου τον τάραχο, γι' αυτό στεναχωρέθηκα που το κληρονόμησε και η κόρη μου...

effie μου έχεις δίκιο, αλλά θαρρώ πως οι σύγχρονοι φακοί επαφής καλύπτουν ένα πολύ ευρύ φάσμα βαθμών και διαταραχών οράσεως, ο οφθαλμίατρός μου μου είχε αναφέρει κάποτε από + 20.0 έως και -20.0. (Ομολογώ ότι εγώ η ίδια δεν κατάφερα να τους συνηθίσω τους άτιμους, αλλά ήμουν και 25 χρονών τότε, με όλες τις συνήθειες και προτιμήσεις έτοιμες δηλαδή. Δεν θα πω ψέματα το θέμα δεν ήταν ότι δεν μπορούσα να μάθω να τους βγάζω\βάζω, ήταν ότι υποσυνείδητα δεν ήθελα να αλλάξω το look που είχε επιτυχία).

Βέβαια για ευνόητους λόγους η υπερμετρωπία αντιμετωπίζεται χειρότερα με φακούς από ότι με γυαλιά, αλλά δεν μιλάμε και να τους φοράει μόνιμα... λίγο στο σχολείο, λίγο έξω. Για μια έφηβη με μεγάλο βαθμό οι φακοί είναι η καλύτερη λύση. Και μέχρι να φτάσει το αστεράκι σου στην εφηβεία σίγουρα θα κυκλοφορήσουν κι άλλες εφευρέσεις, ενώ τα ακριβά που ξέρουμε εμείς θα γίνουν πιο φθηνά. Όσο για τώρα... δεν νομίζω να ξέρουν να κοροϊδευουν στα σοβαρά σε αυτή την ηλικία. Να πετάνε διάφορα χαζά ναι, αλλά όχι να προσβάλλουν, να απειλούν κλπ. Εκτός αυτού... αν η μικρούλα νιώθει σιγουριά και αυτοπεποίθηση, σιγά μην αφήσει κάποιον να τη πειράξει. Θυμάμαι τουλάχιστον από τα δικά μου παιδικά χρόνια πως τα παιδάκια που γίνονταν "θύματα" στην τάξη δεν ήταν απαραίτητα εκείνα που είχαν κάτι το διαφορετικό στην εμφάνιση, αλλά εκείνα που δεν είχαν το θάρρος να αντιδράσουν. Τέλος πάντων εδώ αρχίζει ένα μέγα θέμα... πως να μάθουμε στα παιδιά μας να είναι νικητές... και δεν είμαι καθόλου έτοιμη να δίνω συμβουλές γιατί και η ίδια τις χρειάζομαι... Πάντως, σε νιώθω απόλυτα αλλά δεν χρειάζεται να στεναχωριέσαι υπερβολικά. Αισιοδοξία!

bmivlf0d9.png

m49axn5p2.png

γεια σου και πάλι θηριάκι, από τα ποδήλατα στα γυαλιά!

η υπερμετρωπία αντιμετωπίζεται μια χαρά με φακούς, εγώ φοράω από τα 16, με 7και βαθμούς (8και στους φακούς), τα γυαλιά της υπερμετρωπίας δεν παλεύονται! δεν πα να είναι τα ακριβότερα και τα λεπτότερα, είναι μεγενθυτικοί φακοί. τέλος. στην μικρή μου έδωσα 300 ευρώ πριν λίγο καιρό και αν το καλοκαίρι ξαναλλάξουμε βαθμούς (το πιθανότερο) πάλι τόσο θα δώσουμε, και με φτηνό σκελετό!

ας ελπίσουμε οτι στο δημοτικό τα πράγματα θα είναι καλύτερα από την δική μου εποχή!

s-age.png

κι ο δικος μου γιος εβαλε τα γυαλακια του απο χτες..

μετα απο4 γιατρους καταληξαμε να ακολουθησουμε τη γραμμη της πρωτης που ελεγε να δωσουμε στο παιδι φακους +2 υπερμετρωπια κ +2 αστιγματισμο και 70 μοιρες και στο καλο ματι +1 υπερμετρωπια,παρολο που του βρηκε 4 υπερμετρωπια και 2-3 αστιγματισμο...συμφωνα με τη δικη της τακτικη καλο ειναι να δωσουμε σε ενα μικρο παιδακι που πρωτη φορα θα βαλει γυαλια λιγοτερους βαθμους αποτι χρειαζεται στην πραγματικοτητα γιατι το ιδιο θα δυσανασχετισει και δεν θα τα δεχτει τοσο καλα....κι εκει που ειμασταν ετοιμοι να ακολουθησουμε τον τελευταιο γιατρο που μας βρηκε μεν τα ιδια αλλα αυτος μιλησε και για ελαχιστη μυωπια.....ο οτπικος μας επηρεασε και μας ειπε οτι καλως η πρωτη συνεστησε αυτη τη συνατγη...

ετσι και καναμε και ο θεος βοηθος...

οο μικρος τα δεχτηκε ευχαριστα μεχρι στιγμης..

αλλα εγω οταν τον κοιταω σφιγκομαι....+2 και 157 λεπτυνση και παλι το ματακι του μεγαλωσε αρκετα...που να βαλει κ μεγαλυτερο δηλαδη....ευτυχως κρατιεμαι και δεν του το δειχνω...

Διαφημίσεις

Τα παιδιά είναι σκληρά και θα την κοροϊδεύουν. Να σαι λοιπόν προετοιμασμένη για να την προετοιμάσεις. Αλλά αν και η 2η γνώμη είναι γυαλιά, να της τα φορέσεις και να κάνεις ότι μπορείς για να τα συνηθίσει. Έχω μυωπία απ τα 9-10 μου χρόνια. Δε μαθαίνεις ποτέ να ζεις με τα γυαλιά, αν κάτι μου λείπει είναι να ξυπνήσω μες τη νύχτα και να μη κάνω την κίνηση να βάλω τα γυαλιά. Εδώ και χρόνια όμως αν και έχω πολλούς βαθμούς μυωπίας είμαι σταθερή ενώ η μαμά μου που υπό τον φόβο της κοροϊδίας δεν φορούσε τα γυαλιά της, κοντεύει 50 και η μυωπία ανεβαίνει κάθε χρόνο...

Γιατι ρε παιδια θα την κοροιδευουν ντε και καλα?

Εμενα ποτε κανενα παιδι δεν κοροιδεψε τα δικα μου για τα γυαλακια τους.

Γιατι ρε παιδια θα την κοροιδευουν ντε και καλα?

Εμενα ποτε κανενα παιδι δεν κοροιδεψε τα δικα μου για τα γυαλακια τους.

Και εγώ φοράω γυαλιά από 7 χρονω΄ν. Ποτέ κανένας δεν με κορόιδεψε.

Επίσης, στα νηπιαγωγεία που δούλευα, ποτέ κανένα παιδί δεν κορόιδεψε κάποιο άλλο για τα γυαλιά του.

Κοροϊδίες υπήρχαν (μέχρι να τις αντιληφθούμε οι εκπαιδευτικοί και να τις σταματήσουμε) αλλά δεν ήταν ποτέ για τα γυαλιά κάποιου. Μπορεί να ήταν για την καταγωγή του (το πιο σύνηθες), για την αρρώστεια κάποιου γονιού, για οικονομική κατάσταση.....και πολλά πολλά άλλα

και εγώ πήγα το γιο μου στο γιατρό και ενώ το Σεπτέμβρη έιχε 0,75 τώρα έχει 3-4 μυωπία.Θα πάμε πάλι την Τετάρτη να του βάλει σταγόνες για να κάνει την οριστική μέτρηση.Το μόνο που με αγχώνει είναι ο φόβος μη χτυπήσει καθώς παίζει.Μόνο αυτό,δεν νομίζω πια ότι κοροϊδεύουν τα άλλα παιδιά.Είναι τόσο συχνό πια να βλέπεις παιδιά με γυαλιά που το έχουν συνηθίσει δεν τους φαίνεται παράξενο.

Μ,βδομαδα.πηγα με την μικρη εκλησια.και εκει ηταν 2 παιδια που τα ηξερε.(οχι απο την ταξη της.)πηγε η καιμενη να παιξει..και τα παιδια τα καλα!!την γελουσαν!!μου το ειπε..ε δεν αντεξα και πηρα σ αυτα χωρις να ρωτησω της μαμαδες τους,που της ξερω..

και τα εβαλα μια φωνη,ειπα εσας θα σας αρεσε να σας κοροιδευουν;;;; μετα φυσικα το ειπα και στης μαμαδες..:mad:

Μ,βδομαδα.πηγα με την μικρη εκλησια.και εκει ηταν 2 παιδια που τα ηξερε.(οχι απο την ταξη της.)πηγε η καιμενη να παιξει..και τα παιδια τα καλα!!την γελουσαν!!μου το ειπε..ε δεν αντεξα και πηρα σ αυτα χωρις να ρωτησω της μαμαδες τους,που της ξερω..

και τα εβαλα μια φωνη,ειπα εσας θα σας αρεσε να σας κοροιδευουν;;;; μετα φυσικα το ειπα και στης μαμαδες..:mad:

Νομιζω οτι το εχεις παρει πολυ πιο σοβαρα το θεμα απ οτι πρεπει και τα παιδακια σου το καταλαβαινουν. Προσπαθησε να χαλαρωσεις και ολα θα πανε καλα. Αν κοιταξεις μεσα σε μια ταξη τα περισσοτερα παιδακια φορανε γυαλακια και αισθανονται μια χαρα με αυτο.

Αλλες μανουλες τραβιουνται με πολυ πιο σοβαρα θεματα εμεις στα γυαλακια θα κολλησουμε? Σιγουρα στην αρχη ειναι ενα σοκ, οπως σου ειπα και εμενα οταν χρειαστηκε στα 3 της χρονια να βαλει η κορη μου γυαλακια σοκαριστηκα. Σκεφτηκα ομως μετα οτι ηταν το μονο που της εμεινε απο την προωροτητα αν και νομιζω οτι τελικα δεν εχει καμια σχεση με αυτο. Κανε τα παιδακια σου να νιωσουν καλα με αυτο.

Διαφημίσεις

μήν το ξανακάνεις αυτό! και σου το λέει άτομο που φορά γυαλιά από τα 2,5 και πατομπούκαλο - οτι και αν άκουγα στο σχολείο, από κουκουβάγια και σραβάδι μέχρι το πόσα μάτια έχεις και πόσα δάχτυλα είναι αυτά, τίποτα δεν ήταν χειρότερο από τις μαμάδες να μπαίνουν στην μέση και να αποκτά το πρόβλημα μου "βούλα" και επισημότητα... η παρέμβαση της μαμάς περιθωριοποιεί περισσότερο το παιδί, το κάνει ακόμη πιο ξεχωριστό, με την κακή έννοια.

ευτυχώς η δυστυχώς, πρέπει να τα βγάλει πέρα μόνη της, όπως και η δική μου, όταν πάει δημοτικό, γιατί εκεί ξεκινά το κακό, από την δευτέρα τρίτη μέχρι το τέλος του γυμνασίου. υπομονή και γλώσσα, εγώ ήμουν και συνεσταλμένη σχετικά και υπέφερα διπλά.

s-age.png

Είναι γεγονός ότι όλοι οι άνθρωποι θα φορέσουν γυαλιά κάποια στιγμή στη ζωή τους, αργά ή γρήγορα, για πολύ ή για λίγο, για ομορφιά ή από ανάγκη και θα πρέπει να προετοιμάσουμε τα παιδιά μας για αυτό το γεγονός, είτε φορούν τα ίδια γυαλιά είτε επειδή βλέπουν τους άλλους να φορούν.

Ο δικός μου φοράει γυαλιά από 3 ετών, λόγω υπερμετροπίας, τον προετοίμασα όσο καλά μπορούσα και τα δέχτηκε πολύ καλά. Τα φοράει με μεγάλη προσοχή και όχι μόνο δεν τον κοροϊδεύουν, αλλά όλοι τον κολακεύουν για το πόσο του πάνε και τι ωραίος τυπάς που είναι με τα γυαλιά. Κανένα παιδάκι στο σχολείο του δεν τον έχει κοροϊδέψει, αλλά είμαι σίγουρη ότι και ο ίδιος δεν θα το επέτρεπε σε κανέναν.

Η γνώμη μου είναι να την κάνεις να νιώθει σίγουρη, να μην νιώθει κόμπλεξ με τα γυαλιά της, να μάθει να της αρέσουν και να τα υποστηρίζει.

Σίγουρα είναι πρόβλημα και σίγουρα σε στεναχωρεί. Εγώ όταν φύγαμε από την επίσκεψη στον πρώτο παιδοφθαλμίατρο, έκλεγα για 2 μήνες για τη διάγνωση που είχα ακούσει και τη θεραπεία που χρειαζόταν .... στην οποία το ότι θα φορέσει γυαλιά ήταν το πιό εύκολο κομμάτι. Όμως τα παιδιά δεν χρειάζεται να ανησυχούν για αυτά τα θέματα από τόσο μικρά. Όσο πιό χαλαρά το πάρουν στην αρχή, τόσο ευκολότερα θα το αντιμετωπίσουν μεγαλώνοντας. Θετική στάση και όλα θα πάνε καλά!!!

. Όσο πιό χαλαρά το πάρουν στην αρχή, τόσο ευκολότερα θα το αντιμετωπίσουν μεγαλώνοντας. Θετική στάση και όλα θα πάνε καλά!!!

αυτο ακριβως!!!!

δεν πρεπει τα παιδια να καταλαβουν με την καμια οτι εμας μας ζοριζει να τα βλεπουμε ετσι...

αν και ζοριζομαι αρκετα προσπαθω να μην του το δειχνω...του το περασα σαν φετιχ εχω την εντυπωση...και μεγαλοι που τον βλεπουν του κανουν συνεχως κομπλιμεντα!!ενω πολλα παιδακια που τον εχουν δει με τα γυαλια αντιδρουν σαν να τα φορουσε παντα...

περιμενω να δω αντιδρασεις στον παιδικο απο τα αλλα παιδακια...

• 9 months later...

Κοριτσια ποσο καιρο τους πειρε να τα συνηθισουν? και τι εγινε με τα μικρακια και τις αταξιες τους? και ο συζυγος φοραει γυαλια αλλα απο τα 6 του. τωρα θα βαλει ο μπομπιρας μας στα 3μισι, ομως ειναι ιδιετερα επιρεπης στις πτωσεις τοσο μονος του, οσο και με τη βοηθεια του μεγαλου αδελφου.

Θα χρεαιστουμε και δευτερο ζευγαρι? αν τα χασει το μεημερι που θα τα βγαλει στο σχολειο? αθληματα με μπαλα μπορει να κανει?

Κοριτσια ποσο καιρο τους πειρε να τα συνηθισουν? και τι εγινε με τα μικρακια και τις αταξιες τους? και ο συζυγος φοραει γυαλια αλλα απο τα 6 του. τωρα θα βαλει ο μπομπιρας μας στα 3μισι, ομως ειναι ιδιετερα επιρεπης στις πτωσεις τοσο μονος του, οσο και με τη βοηθεια του μεγαλου αδελφου.

Θα χρεαιστουμε και δευτερο ζευγαρι? αν τα χασει το μεημερι που θα τα βγαλει στο σχολειο? αθληματα με μπαλα μπορει να κανει?

καλησπερα:P εμεις ειχαμε βαλει απριλιο γυαλια δες πανω το θεμα;) τελικα μονο εγω ειχα το ανχος!!!!διαλεξε μονη της γυαλια υπεροχα..και μην σου πω οτι ειναι πολυ πιο κουκλα με τα γυαλια:)δεν θελει να τα βγαζει..μερικες φορες της λεω βγαλτα αλλα μονο για τον υπνο τα βγαζει...δεν εχουμε 2 γυαλια.οκ εμεις ειμαστε μεγαλη..εγω νομιζω οτι δεν χρειαζετε να παρεις..2...αν σπαζουν πας και περνεις αλλα...δεν θα παθει τπτ αν μια μερα δεν τα φορα..εμεις..παμε καλα..το ματι βλεπει πολυ καλα!(υπερμετροπια)τωρα θα παμε μαιο παλι..ειχαμε και ενα θεμα οτι το ενα ματακιστραβωνε...αλλα βλεπω τωρα οτι οταν τα βγαζει δεν στραβωνει οσο παλια...αυτα.:eek:

Διαφημίσεις

Δεν ανυσηχω τοσο για το αν θα τα συνηθισει. Μικρουλης ειναι θα προσαρμοστει γρηγορα. Ομως στην καθημερινοτητα τι θα γινεται, Πχ κοιμαται στο σχολειο, θα του τα βγαζουν ή θα κοιμαται με αυτα (οπως κοιμουνται με τα παπουτσια), αν θαμπωνουν (εδω εχει 25 βαθμους διαφορα το μεσα το εξω) ποιος θα τα καθαριζει? Η αν πιτσιλιονται απο την (καθημερινη σχεδον) βροχη. Και βεβαια αν τα χασει???

Μαλλον ομως πρεπει πρωτα να ανυσηχω για το πρωτο ζευγαρι που ισως παρουμε αυριο,,,

ο σκελετος? Ειναι ο πιο ελαφρυς που βρηκαμε (ελαστικος για μωρακια) και στους φακους εχουμε κανει λεπτυνση αν και δεν εχει μεγαλους βαθμους. Σημερα τα φορεσε απο τις 8 μεχρι τις τρεις και μετα 6μιση με 9,, Αυριο θα τα φοραει πιο πολλες ωρες (αν δεν τα πεταξει πουθενα)

• 4 εβδομάδες μετά...

Εχετε παρατηρησει αν ειναι διαφορετικα τα ματακια τους οταν τα βγαζουν? Νομιζω οτι ειναι σαν κομμενα. Ειναι κουραση που θα την ειχε ουτως ή αλλως ή κατι τον ενοχλει στα γυαλια?

• 2 months later...

Φτιαξατε στους βαθμους τους? Δεν αλλαζουν απο την μια χρονια στην αλλη?

Εδω δεν εχει που ηλιο αρα δεν θα τα χρειαζεται καθμερινα. Απο την αλλη ομως για τα δικα τους δεδομενα ο ηλιος στην Ελλαδα και μαλιστα στην θαλασσα ειναι πολυ τρομακτικος (βασικα αν τυχει και δεν εχει συνεφια και εδω ξαφνοαζονται)

Τι να κανω? να παρω clip-on που προσαρμοζονται στα γυαλια ορασεως? σιγουρα ειναι πιο φθηνα απο το να φταιξουμε με βαθμους και θα τα κρατησει οσο κραταει και τον σκλετο, Μηπως ομως ειναι πολυ βαρια?

• 11 months later...

Καλησπερα να κανω μια ερωτηση πηγαμε την μικρη 10 μηνων στον οικογενειακο οφθαλμιατρο και της εκανε εξεταση με διαθλασιομετρο βρηκε στο δεξι ματι 1,75 υπερμετρωπια και 3αστιγματισμο στις 180 μοιρες και στο αριστερο 1,50 υπερμετρωπια με 2αστιγματισμο στης 10 μοιρες. Μας ειπε να την δει σε κανα εξαμηνο αλλα ηταν σιγουρος οτι στα 2 θα βαλουμε γυαλια, βεβαια με αυτα που διαβασα εδω μεσα θα τη παω και σε παιδοφθαλμιατρο, ειναι σιγουρο πως θα βαλει γυαλια ? Μπορει να πεσει και να μην χρειαστει? Ηταν κατι που δεν το περιμενα μια και οι δυο μας δν εχουμε φορεσει ποτε γυαλια.

uIcqp2.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...