Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αποκλιση υπερηχου μιας εβδομαδας

Recommended Posts

Marou : όχι ακομα... αλλα πραγματικα δεν μας πειραζει... μετα το χαμο της μπεμπουλας μας θα ήμασταν τρελοι να εχουμε και προτιμηση!

Maria79: επειδη εκανα κι εγω περιδεση (εδω και 25 μερες) ο γιατρος μου μετα απο ερωτηση σχετικα με το τι θα γινει με τη γεννα, μου ειπε ότι με τους πρωτους πονους γεννας και αφου θα ειμαι ηδη στο μαιευτηριο, οταν θα εχω εσωτερικα ήδη διαστολη, θα μου βγαλει το ραμμα και θα με βοηθησει να ανοιξει ο τραχηλος εξωτερικα, οποτε και ο τοκετος προχωρα σχεδον αμεσα. αυτα βεβαια αν ολα πανε καλα και δεν χρειαστει, για αλλους λογους, καισαρικη. :-)

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 54
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Κι εγω δεν ξερω τωρα τι γινεται σ' αυτη την περιπτωση γιατι ουτε doppler μου εχει πει να κανω ακομα ενω ξερω οτι γινεται μεχρι 34η βδομαδα στην οποια μπαινω την Τριτη ενω γι αυτον ειναι 33η και επιπλεον παιρνω yutopar που θα πρεπει να κοψω καποια στιγμη οπως και θα πρεπει να κοψω και την περιδεση. Και αναρωτιεμαι θα γινουν ολα αυτα στην ωρα τους η οχι?

Μπερδεμα δε λεω!...

αλλα αν ολα τάλλα ειναι καλα δεν πειραζει. Οταν ειναι να γεννησεις θα γεννησεις...

Για την περιδεση δεν ξερω, μενω σε αυτο που ειπε η Κατια.

Για τα γιουτοπαρ η Μαρου εχει δικιο, μια εβδομαδα πανω κατω δεν παιζει ρολο.

Το ντοπλερ γινεται απο 32η εως 34η εβδ (σωστα;) αρα μπορεις να το κανεις εκει που συμπεφτουν οι ημερομηνιες των δυο γιατρων (δηλ μεχρι την Τριτη?... δυσκολο!)

Γεννησαμε! 28-06-2012 :P

Βρε παιδια πειτε μου κι εσεις τη γνωμη σας. Απο την αρχη της εγκυμοσυνης με βασανιζει η εξης απορια και οσο περναει ο καιρος με αγχωνει περισσοτερο. Πριν μεινω εγκυος ειχα μια ανωμαλια στον κυκλο μου ο οποιος πριν την τελευταια περιοδο ηταν 45μερες ενω συνηθως ηταν σταθερος απο 28-30. Τελευταια περιοδο ειχα 9 Οκτωβριου. Το Νοεμβριο μετα απο καθυστερηση μιας βδομαδας εκανα τεστ που βγηκε αρνητικο. Το επανελαβα μετα απο μια βδομαδα και βγηκε θετικο. Πηγα στο γιατρο ο οποιος ειδε μονο σακο και μου ειπε οτι ειναι νωρις και να ξαναπαω σε λιγες μερες. Οταν ξαναπηγα με ρωτησε τελευταια περιοδο και μολις του ειπα 9/10 μου λεει αποκλειεται δε μου βγαινει πιο μετα σου ηρθε. Επεμενα πως οχι γιατι τα εχω σημειωμενα και αυτος επεμενε οτι συμφωνα με αυτο που εβλεπε στον υπερηχο η τελ. περιοδος μου θα επρεπε να ηταν 25/10. Οποτε παντα ξεκιναει την εξεταση συμφωνα με αυτη την ημερομηνια. Ομως το μωρο παντα βγαινει μεγαλυτερο κατα μια βδομαδα και το κεφαλι κατα δυο εβδομαδες. Μαλιστα στο B'επιπεδου μου εβαλε πητ μια βδομαδα νωριτερα απο αυτη που λεει ο γιατρος και ενω και το ειδε και του το ξαναειπα αυτος επιμενει στην αρχικη. Κι εγω δεν ξερω τωρα τι γινεται σ' αυτη την περιπτωση γιατι ουτε doppler μου εχει πει να κανω ακομα ενω ξερω οτι γινεται μεχρι 34η βδομαδα στην οποια μπαινω την Τριτη ενω γι αυτον ειναι 33η και επιπλεον παιρνω yutopar που θα πρεπει να κοψω καποια στιγμη οπως και θα πρεπει να κοψω και την περιδεση. Και αναρωτιεμαι θα γινουν ολα αυτα στην ωρα τους η οχι?

ευχομαι να σου πανε ολα καλα

αλλα

παρε κ δευτερη γνωμηηηηηηηηηηηηηηηηηηηηη

δικο σου το <<καρπουζι >>δικο σου κ το μαχαιρι

γνωμη δινω

Και εμενα ευτυχως την παρασκευη που ειδαμε την μικρη, η διαφορα απο 11 ημερες κατεβηκε λιγο στις 8, οποτε ενταξει......εφυγε ενα αγχος!

Αλλα τελικα οντως το καθε μωρακι εχει τους ρυθμους του, που ειναι απολυτα φυσιολογικο....δεν ειναι ρομποτακια!Θα ηταν τελειως αφυσικο να ειναι ολα τα εμβρυα στην ιδια εβδομαδα, τα ιδια γραμμαρια...

Ναι βρε παιδι μου! δεν ειναι ρομποτακια!

Ευχομαι να συνεχισετε ετσι!

(Κι εμενα κερδισε καποιες μερες κι ηρθε τωρα σχεδον στο κανονικο)

Αντε!!Μπραβο βρε Μπουρμπουρ!!:lol::lol::lol:

Μια χαρα θα πανε ολα τα μωρακια...!

Αρκει να μην εχουμε αγχος...το λεω για να το ακουω γιατι αγχωνομαι με το παραμικρο και παντα πηγαινει το μυαλο μου στο χειροτερο...

ουφ.......ψυχραιμιαααααα μαρουυυ!

:lol::lol::lol:

Ifk7p3.png

Διαφημίσεις

Σας ευχαριστω ρε κοριτσια για τις απαντησεις σας ειναι οντως πολυ βοηθητικες. Τις εξετασεις αυτες τις κανω εξω οχι με το γιατρο μου. Αυριο εχω ραντεβου μαζι του. Ελπιζω καταρχην να ειναι ολα καλα (μια ζωη απαισιοδοξη...) και μετα αν δεν μου πει ο ιδιος για doppler θα του πω εγω οπως και για τις υπολοιπες αποριες μου. Δεν λεω οτι δεν του εχω εμπιστοσυνη, το αντιθετο μαλιστα, οταν ειναι κατι που πρεπει να σου πει στο λεει, ομως παντα διατηρω μια επιφυλαξη σε ολους τους τομεις. Ειμαι και αρκετα αγχωδης και φοβιτσιαρα... εχω κι ενα μηνα να παω, καταλαβαινετε.

M1g4p3.png

t7kQp2.png

Το απογευμα θα παω να δουμε... Αυτη η απαισιοδοξια μας τρωει ομως δεν μας κανει καλο. Ωρες ωρες το σκεφτομαι λογικα και λεω οτι ειναι να γινει θα γινει ειτε αγχωθω ειτε οχι και αλλες φορες σκεφτομαι μονο ασχημα.

M1g4p3.png

t7kQp2.png

Λοιπόν πήγα στο γιατρό και είπα όλες τις απορίες μου! Μου είπε να κόψω και το μισό yutopar που έτσι κι αλλιώς προληπτικά το έπαιρνα, την περίδεση μου είπε ότι θα τη βγάλουμε μόλις μπω στην 36 εβδομάδα, είδε ότι προς το παρόν δεν κάνω συσπάσεις, αυτά. Όσο για την απορία μου με την ηλικία κύησης δεν τον ξαναρώτησα να πω την αλήθεια μου, όμως στις μετρήσεις το μωρό από την αρχή πάντα βγαίνει μια βδομάδα μεγαλύτερο. Αυτό που εμένα με τρόμαξε και με άγχωσε είναι ότι το κεφάλι BPD βγαίνει στο ανώτερο όριο δηλαδή 9,15 cm που σημαίνει 37 εβδομάδων ενώ το μηριαίο οστό δεν θυμάμαι τώρα νούμερο αλλά στη μέση προς το κατώτερο όριο. Του είπα αν είναι ανησυχητικό και μου είπε όχι. Εγώ όμως αγχώνομαι :(:confused: Επίσης ρώτησα για το doppler και μου είπε ότι δεν χρειάζεται να το κάνουμε ακόμα και του είπα νόμιζα ότι γίνεται μέχρι την 34η εβδομάδα και μου λέει όχι όποτε θέλουμε το κάνουμε. Αυτά...

M1g4p3.png

t7kQp2.png

Πολυ καλα λοιπον τα νεα σου!

Μη με παρεξηγησεις αλλα μαλλον το παιδακι σου ειναι απλως ...κεφαλας :D:D!

κι εμενα ...κοιλαρου :D:D!!! Στους υπερηχους βγαινει το κεφαλι πιο μικρο απο το κανονικο ενω η κοιλια πολυ πιο ανεπτυγμενη... (κεφαλι και κοιλια εχουν διαφορα περιπου μιας βδομαδας.) :P:p:p

Για το ντοπλερ η αληθεια ειναι οτι παρολλο που συνηθιζεται μεταξυ 32ης-34ης εβδ, μαλλον εχει δικαιο, γιατι μητριαιες, ομφαλικη, αμνιακο υγρο εμενα μου τα μετραει ακομη και τωρα που ειμαι 36+6 (λογω προβληματος). Δεν θυμαμαι τι αλλο κοιταμε στο ντοπλερ. Ισως το καθυστερει γιατι δεν ανησυχει για κατι.:cool:

Επισης κανουμε εβδομαιδιαια μετρησεις και βαρος εμβρυου (ευτυχως μονο του εμβρυου, οχι και δικο μου...:-P) και καρδιοτοκογραφο (λογω προβληματος).

Διαφημίσεις

Γιατί να σε παρεξηγήσω? Ας μην έχει πρόβλημα και ας είναι κεφάλας! Αυτό για το doppler το σκέφτηκα κι εγώ. Αν ανησυχούσε για κάτι θα με έστελνε να το κάνω πιστεύω. Γενικώς δεν τον είδα ανήσυχο, τι να πω. Εσένα τι βάρος σου έχει πει ότι είναι το μωράκι σου?

M1g4p3.png

t7kQp2.png

:wink:Επανερχομαι και εγω να συμπληρωσω οτι κι εμας εχει διαφορες στις μετρησεις κεφαλιου, κοιλιτσας και μηριαιου, αλλα οπως μου ειπε ο γιατρος αυτες οι μετρησεις δεν συμπιπτουν σχεδον ποτε... συνδυαστικα ομως θα πρεπει να αποκλινουν απο την ηλικια βαση της τπ γυρω στη βδομαδα... αααα κι εμας λιγο κεφαλας και μαλλον αντρακι!!! (οποτε μπορουμε να δικαιολογουμαστε οτι ειναι γιατι εχουμε πολυ μυαλο και οχι γιατι φαγαμε πολυ!) με το καλο μανουλες... ολα να μας πηγαινουν καλα και να παρουμε με Τη χαρη Της αγκαλια τελειομηνα και υγιη τα μωρακια μας!:-)

γιατι εχουμε πολυ μυαλο και οχι γιατι φαγαμε πολυ!:-)

Φαινεται πως τους ταιζω ολους πολυ, μεχρι και τα σκυλακια μου εχουν λιγη(εως πολυ) κοιλιτσα παραπανω!:D:D:D:D:razz::wink:

Μπουρμπουρ1 : Μια χαρούλα!!! κι οταν με το καλο θα ρθει και θα την αλλαζεις... θα χεις την πιο ωραια κοιλιτσα να φιλας! 2880... ψυχη μου γλυκεια! εμεις ειμαστε πολυ μικρουλια ακομα... 17+ και 260 γρ., αλλα θα σας φτασουμε! :wink::wink::wink::wink:

Διαφημίσεις

Μια χαρα δηλαδη για την εβδομαδα που εισαι ε?

ε, οχι ο γιατρος λεει οτι ειναι λιγο μικρο αν και στο ιατρειο συναντησα εγκυους με πιο μικρα μωρακια απο το δικο μου

Γεια σας κοριτσια!

Ειμαι σιγουρη οτι αμα διαβασετε το μηνυμα μου θα με περασετε για τρελη η κατι τετοιο.Παντως αν δεν ειμαι θα γινω μετα απ'ολα αυτα.

Ο γιατρος που με παρακολουθει λεει:

-εχω ολιγαμνιο και αυτο τον ανησυχει πολυ (την αλλη φορα με αποχαιρετησε λεγοντας μου "κι ο Θεος βοηθος"):rolleyes:

-εχω πολυ γερασμενο πλακουντα

-το μωρο εχει μικρο κεφαλι / μεγαλη κοιλια

-σε μια εβδ ειχε παρει 350γρ (την επομενη 180)

-37η εβδ ηταν 2880

-τη μια βδομαδα βγαινει 6 μερες μικροτερο, την αλλη κανονικο, την επομενη 10 μερες πιο μικρο:confused: (τελευταια φορα ηταν -4ημερες)

-βασει ολων των παραπανω πρεπει να παω σε προγραμματισμενη καισαρικη

Εχτες πηγα σε αλλο γιατρο για δευτερη γνωμη.Μου ειπε:

-αμνιακο υγρο μια χαρα ικανοποιητικο

-πλακουντας σε εξαιρετικα καλη κατασταση

-απολυτη αρμονια κεφαλιου / κοιλιας / πλακουντα / αμνιακου

-δεν υπαρχει παιδι που σε μια εβδ να παιρνει 350γρ! δεν γινεται αυτο!

-38η εβδ ειναι 2550:!:

-βγαινει 2 εβδ μικροτερο:shock:

-δεν μπορει να προτεινει τροπο/χρονο τοκετου απο μια μετρηση:cool:

Τι συμπερασμα να βγαλω;

Αχ, να γεννησω να ησυχασω...

Μαρου πηρες τις εξετασεις σου;

Κοριτσακια τωρα ειδα τα μηνυματα!!!!!!

:oops::oops:

Μπουρμπουρ εχεις εμπιστοσυνη στον δευτερο γιατρο??Πως σου φανηκε??

Πολυ καθυσηχαστικος ε???

Σκεφτεσαι καθολου το ενδεχομενο να αλλαξεις και εσυ γιατρο???????????

Μηπως ο γιατρος δεν μετραει καν το μωρο και απλα σου λεει αλλα καθε φορα σε σχεση με την αποκλιση????Το λεω γιατι ο δικος μου μια φορα χωρις να μετρησει τιποτα μου ειπε οτι ειναι 1500γρ.....!!!!!!Και εννοείται οτι δεν ισχυε γιατι πηγα και στον αλλον την επομενη μερα και ηταν 1700γρ....:shock:

Εγω τελικα σημερα πηρα την αποφαση μου!!

Θα συνεχισω τελικα με τον δευτερο γιατρο.Εχω απηυδήσει με τον παλιο.:confused::confused:

Σημερα ετυχε να παμε και στους δυο για να εχουμε πιο ολοκληρωμενη αποψη για να παρουμε τις αποφασεις μας!!!

Ο "παλιος" μου ειπε οτι μολις παει 1500γρ θα το παρουμε!!!και ολα αυτα χωρις να υπαρχει λογος αυτη τη φορα, απλα για να τελειωνουμε φανταζομαι!!!

Επισης επειδη του εκανα ξανα λογο για φυσιολογικο τοκετο, ελεγε οτι καλυτερα η καισαρικη γιατι στον φυσιολογικο πιεζεται το κεφαλι του μωρου και οπως χαρακτηριστικα ειπε, θα μεγαλωσει και οταν το ρωτας ποσο κανει 5 και 5 8α σου λεει 8 αντι για 10!!!!!

:shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock::idea::idea::idea:

Δεν εχω λογιαααααααααααα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Υποτιμαει ξεκαθαρα τη σοφια της φυσης και την νοημοσυνη μου....

Δεν θελω κι αλλη φορα, μου εφτασε!χορτασα!!

Ο αλλος γιατρος μου εμπνεει απολυτη εμπιστοσυνη..

Σημερα μετρησαμε τη μικρη και εχει φτασει 2.170, το αμνιακο υγρο του φανηκε πως ειναι ικανοποιητικο, η θεση ιδανικη και ολα πηγαινουν μια χαρα.

Μου ειπε οτι λιγο υπολείπεται η μικρουλα αλλα δεν ειναι ανησυχητικό...

Απλα θα φτασει ως τα 3 κιλα.

(.....Εχω αλλο ενα λογο να αλλαξω γιατρο........η ζυγαρια του "καινουριου" πηγαινει 2 κιλακια πισω!!!Ή του αλλου 2 κιλα μπροστα!!

κανω πλακα.....:lol::lol::lol::lol::lol::lol:)

(Το μονο που με προβληματιζει ειναι το γεγονος οτι νοιωθω λιγο ασχημα απλα να εξαφανιστω μια μερα....αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα, θα βρω καποιο αντιστοιχο θεμα να μεταπηδησω!)

Ifk7p3.png

Γεια σας κοριτσια!

Ειμαι σιγουρη οτι αμα διαβασετε το μηνυμα μου θα με περασετε για τρελη η κατι τετοιο.Παντως αν δεν ειμαι θα γινω μετα απ'ολα αυτα.

Ο γιατρος που με παρακολουθει λεει:

-εχω ολιγαμνιο και αυτο τον ανησυχει πολυ (την αλλη φορα με αποχαιρετησε λεγοντας μου "κι ο Θεος βοηθος"):rolleyes:

-εχω πολυ γερασμενο πλακουντα

-το μωρο εχει μικρο κεφαλι / μεγαλη κοιλια

-σε μια εβδ ειχε παρει 350γρ (την επομενη 180)

-37η εβδ ηταν 2880

-τη μια βδομαδα βγαινει 6 μερες μικροτερο, την αλλη κανονικο, την επομενη 10 μερες πιο μικρο:confused: (τελευταια φορα ηταν -4ημερες)

-βασει ολων των παραπανω πρεπει να παω σε προγραμματισμενη καισαρικη

Εχτες πηγα σε αλλο γιατρο για δευτερη γνωμη.Μου ειπε:

-αμνιακο υγρο μια χαρα ικανοποιητικο

-πλακουντας σε εξαιρετικα καλη κατασταση

-απολυτη αρμονια κεφαλιου / κοιλιας / πλακουντα / αμνιακου

-δεν υπαρχει παιδι που σε μια εβδ να παιρνει 350γρ! δεν γινεται αυτο!

-38η εβδ ειναι 2550:!:

-βγαινει 2 εβδ μικροτερο:shock:

Τι συμπερασμα να βγαλω;

Αχ, να γεννησω να ησυχασω...

Μαρου πηρες τις εξετασεις σου;

ευχομαι οι μετρησεις να εχουν γίνει απο γιατρο που ασχολείται με εμβρυομητρική τοτε ειναι αξιόπιστα διαφορετικά τρέχουν εκει που καναμε αυχενικη.β επιπέδου.doppler

δε μπορει ενα παιδι να αναπτύσεται καλα και ξαφνικα να σταματαει η αναπτυξή του κατι δεν πάει καλα.

αυτο ειναι αστειο γιατι για καθε εβδομαδα κύησης υπαρχουν καποιες καμπύλες που πρέπει να ακολουθεί η ανάπτυξη αν αυτη εχει σταματησει ισως πρεπει να βγει συντομα το μωρό

συμβουλη επανεξέταση απο καποιον ειδικο στην κύηση.

αν θελεις ριξε μια ματια IUGR δε ξερω αν ειναι σωστες οι μετρησεις

,,,,,,,?

(.....Εχω αλλο ενα λογο να αλλαξω γιατρο........η ζυγαρια του "καινουριου" πηγαινει 2 κιλακια πισω!!!Ή του αλλου 2 κιλα μπροστα!!

κανω πλακα.....:lol::lol::lol::lol::lol::lol:)

(Το μονο που με προβληματιζει ειναι το γεγονος οτι νοιωθω λιγο ασχημα απλα να εξαφανιστω μια μερα....αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα, θα βρω καποιο αντιστοιχο θεμα να μεταπηδησω!)

το μονο ευκολο ειναι να αλλαξεις ιατρο.

ελευθερη αγορα ειμαστε/

ομως νομιζω κριτηριο δεν ειναι η ζυγαρια και οταν υπαρχουν αποκλείσεις ποιον θα επιλέξουμε αυτο που θέλουμε να ακούσουμε?οχι!!

εγω θα πηγαινα και σε τριτο ιατρο να δω ποιος εχει δικιο και συγκεκριμένα εκει που εκανα β επιπεδου για να δουμε ποιος πραγματικα εχει δίκιο

θα ηθελα να δω ποιος εχει δίκιο.δεν εχει μα κανει με τη ζυγαρια και το ειδος τοκετου και σε ενα εφημερευον νοσοκομειο θα σας ξεγεννήσουν η παρακολουθηση εχει σημασια/η παθολογια της κύησης

,,,,,,,?

Εννοείται οτι δεν ειναι λογος η ζυγαρια για να αλλαξω γιατρο!!!!!!!!

Αυτο δεν θα το εκανε ουτε ο πιο αφελης ανθρωπος!

Το εγραψα μαλιστα οτι κανω χιουμορ, αλλα ξερουμε ολοι οτι ο γραπτος λογος ευκολα παρεξηγειται!!!Οταν το εγραφα ηλπιζα οτι θΑ γινοταν κατανοητο το υφος μου...!

Επισης δεν ειναι λογος να αλλαξεις γιατρο το ειδος το τοκετου που προκειται να ακολουθηθει, ομως ειναι λογος να αλλαξεις γιατρο οταν χωρις κανεναν λογο οδηγουμαστε στην καισαρικη χωρις καμια διαθεση για καμια προπαθεια. (Για εμενα τουλαχιστον ειναι παρα πολυ σημαντικο να καταφερω να γεννησω φυσιολογικα για απειρους λογους!)

Επισης ειναι λογος να αλλαξεις γιατρο οταν σε προσβαλει προσωπικα κατ' επαναληψη.

Δεν ειναι δυνατον να γραψω ολα εκεινα τα οποια με εχουν κανει να χασω καθε εμπιστοσυνη στον συγκεκριμενο ανθρωπο!!

Καταλληξαμε στον αλλο γιατρο μετα απο παρα πολυ ερευνα, εχει πολυ καλο ονομα σαν επιστημονας.Σιγουρα ο ανθρωπος ουτε καν εκανε λογο για καισαρικη η φυσιολογικο τοκετο, οσο και αν ηξερε τι ηθελα να ακουσω!Ομως εχω τοση εμπιστοσυνη ωστε αν καταφυγουμε σε καισαρικη θα ξερω οτι ηταν απαραιτητη για την εκβαση του τοκετου, της ακαιρεοτητας του μωρου μου και της υγειας μου!!!Και θα χαρω κιολας!!!!!

Επισης που και που αξιζει να ακουμε και το ενστικτο μας!!

Ifk7p3.png

Kαι γιατι να δεχτω να συμβει κατι στο σωμα μου και στο μωρο μου, που δεν ειναι απαραιτητο αλλα ουτε και επιλογη μου, ομως συμβαινει μονο και μονο για να εξυπηρετησει συμφεροντα τριτων?!

Συγνωμη που επιμενω τοσο αλλα εχω ενημερωθει αρκετα για το θεμα και θα ηθελα οοοτι δυνατον καλυτερο!:rolleyes:

Πολυ πολυ πολυ φιλικα!!!!

μαρια

Ifk7p3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...