Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Love Parents.org.gr? Tell a friend!

Αποκλιση υπερηχου μιας εβδομαδας

Recommended Posts

Γεια σας κυριες μου!!!θα ηθελα για ακομα μια φορα να μου δωσετε τα φωτα σας!

Εκλεισα την 21η εβδομαδα και σημερα το πρωι καναμε τον β' επιπεδου.

Ολα φαινονται ευτυχως να πηγαινουν καλα, καρδουλα, εγκεφαλος,ποδαρακια, χερακια, πλακουντας, τραχηλος κλπ. Για ενα πραγμα ομως ανησυχισα λιγακι και θα ηθελα τη γνωμη σας...

Η εβδομαδα κυησης δεν συμπιπτει με την εβδομαδα που δειχνει ο υπερηχος, εχουν αποκλιση μιας εβδομαδας. Η μικρουλα (μαθαμε και το φυλο σημερα!!!!!!! :lol:) βγαινει στον υπερηχο μια εβδομαδα μικροτερη, ο γιατρος δεν με ανησυχισε αλλα μου ειπε οτι πρεπει να το ελεγξουμε παλι σε 2 μηνες. Εγω ομως ανησυχισα λιγακι.Γενικα εχω πανω απο 30 μερες κυκλο και απο την αρχη ειχαμε αργησει λιγακι να ακουσουμε καρδουλα.

Ξερετε τι μπορει να σημαινει αυτο?συμβαινουν συχνα τετοιες αποκλισεις???

Εννοειται οτι θα ρωτησω και τον δικο μου γιατρο, αλλα εχω ραντευου μεθαυριο και ηθελα απλα τις γνωμες σας μεχρι τοτε!

Ευχαριστω πολυ!!!!!!!!!!!

Ifk7p3.png

Διαφημίσεις

• Replies 54
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Γεια σας κυριες μου!!!θα ηθελα για ακομα μια φορα να μου δωσετε τα φωτα σας!

Εκλεισα την 21η εβδομαδα και σημερα το πρωι καναμε τον β' επιπεδου.

Ολα φαινονται ευτυχως να πηγαινουν καλα, καρδουλα, εγκεφαλος,ποδαρακια, χερακια, πλακουντας, τραχηλος κλπ. Για ενα πραγμα ομως ανησυχισα λιγακι και θα ηθελα τη γνωμη σας...

Η εβδομαδα κυησης δεν συμπιπτει με την εβδομαδα που δειχνει ο υπερηχος, εχουν αποκλιση μιας εβδομαδας. Η μικρουλα (μαθαμε και το φυλο σημερα!!!!!!! :lol:) βγαινει στον υπερηχο μια εβδομαδα μικροτερη, ο γιατρος δεν με ανησυχισε αλλα μου ειπε οτι πρεπει να το ελεγξουμε παλι σε 2 μηνες. Εγω ομως ανησυχισα λιγακι.Γενικα εχω πανω απο 30 μερες κυκλο και απο την αρχη ειχαμε αργησει λιγακι να ακουσουμε καρδουλα.

Ξερετε τι μπορει να σημαινει αυτο?συμβαινουν συχνα τετοιες αποκλισεις???

Εννοειται οτι θα ρωτησω και τον δικο μου γιατρο, αλλα εχω ραντευου μεθαυριο και ηθελα απλα τις γνωμες σας μεχρι τοτε!

Ευχαριστω πολυ!!!!!!!!!!!

Κοιτά αποκλίσεις γίνονται μην ανησυχείς και ναι η περίοδο παίζει ρολό μιας και εγώ που έχω μόνο 26 μέρες κύκλο όντος το μωρό βγαίνει πιο μεγάλο…

Τώρα ιατρικά δεν ξέρω να σου πω αλλά μια υπόθεση που μπορώ να κάνω είναι πως το ελέγχουν απλά για να ξέρουν αν τρέφετε και μεγαλώνει σωστά… Κάτι άλλο που ξέρω είναι πως ελέγχουν αν τρέφετε σωστά από τον ομφάλιο ρολό πράγμα που από ότι θυμάμαι το βλέπουν στον β-επιπέδου… έχω κάνα μηνά που τον έκανα και δεν θυμάμαι… Θα σου πω όμως κάτι σίγουρο που το ξέρω από μια κοπέλα που έχει 3 παιδιά μου είπε πως και στα 3 παιδιά υπήρχε απόκλιση από αυτό που έδειχνε ο υπέρηχος και από το βάρος που βγήκαν τα παιδιά της τελικά… Εφόσον δεν αγχώθηκε ο γιατρός και σου είπε απλά να το ξαναδείς σε κάνα 2 μηνο δεν θα ανησυχούσα αλλά να ξέρεις πως και ο δικός σου γιατρός το βλέπει αυτό στον απλό υπέρηχο που κάνει άρα όταν θα πας θα το κοιτάξει και αυτός… Επίσης να ξέρεις πως το μέγεθος που θα έπρεπε να είναι το μωρό βασίζεται κατά κάποιο τρόπο σε μέσους όρους και ότι στην πορεία δηλαδή στους επομένους υπέρηχους μπορεί να έρθει σε φυσιολογικά επίπεδα… είναι σαν τα μικρά παιδάκια δεν μεγαλώνουν όλα με τους ίδιους ρυθμούς… Καλό είναι να το παρακολουθούν και για αυτό το κάνουν αλλά μια εβδομάδα δεν είναι τίποτα…

JhYEp2.png

μην τρελένεσε εμενα ο γιοσ μου στουσ υπεριχους εβγενε το κεφαλι μια εβδομαδα μπροστα κ το ποδι δυο εβδομαδες πισω κ εγω ειχα τρελαθει αλλα ολα μια χαρα ειναι κ μια χαρα ψηλοσ ειναι ειναι φισιολογικο να υπαρχει μικρι αποκλισι νομιζω πως πανω απο 3 εβδομαδες αποκληση ηπαρχει προβλημα

PrEjp2.png

knDrp2.png

καλημερα.......... μια απο τα ιδια και εμεις, ειναι το πρωτο σου? πηγαμε για ελενχο αναπτυξης την τριτη και ολα καλα, μου εξηγησε ο γιατρος οτι ειναι θεμα μητρας, ειναι ετσι το σκαρι μου να κανω μικροσωμα μωρα αλλα φυσιολογικοτατα, αν σταματησει να αναπτυσετε η μικρη μου καποια στιγμη θα γεννησω κιολας οσων βδομαδων και να ειμαι αλλα χωρις κανενα προβλημα, και ο πρωτος μου μικρος γεννηθηκε, 2590 στις 36 και 3 μερες, δεν θα μεγαλωνε αλλο και τωρα ειναι πιο ανεπτυγμενος απο συνομιλικα παιδακια!!!! νομιζαμε οτι εσπρωχνε να βγει γιατι δεν εβαζα και κ#@λο κατω αλλα οπως φανικε η μιτρα μου τοσο θα τον κρατουσε, και τωρα εχουν ιδη αρχισει οι συσπασεις και τρεμω ολη μερα με τα γουτοπαρ!!!!! μην αγωνεσε, εισαι στο πιο ωραιο τρημινο, απολαυσε το!!!!!!!!!!!!!!!! εσυ ποσο γεννηθηκες? και εγω μικρη....... μου ειπε οτι παιζει ρολο και αυτο και η πρωτη εγκυμοσυνη. ισως κατι τετοιο συμβαινει και σε σενα μη παει το μυαλο σου στο κακο. καλη συνεχει και περιμενω νεα σου!!!!

Διαφημίσεις

καλησπερα!!!Επισκευθηκα σημερα τον γιατρο και ειπα να σας πω τα νεα. Μου ειπε να μην ανησυχω και οτι θα το παρακολουθουμε.....Ειπε οτι μπορει να εγινε αργοτερα η συλληψη...

Nelly σε ποια εβδομαδα βρισκεσαι????και εγω εχω συσπασεις και παιρνω utrogestan, το εχω ριξει στην ξεκουραση και στην ηρεμια και για πρωτη φορα σημερα μου ειπε ο γιατρος οτι παω πολυ καλητερα σε σχεση με τις συσπασεις (επιασαν ευτυχως τοπο, τοσες ωρες στο κρεβατι,χαχαχα!!!).

Να ξεκουραζεσαι και εσυ γιατι ειναι πολυ σημαντικο....!Χαιρομαι για τον γιοκα σου!!!

Εγω παντως δεν γεννηθηκα μικρη....ειμουνα 3 κιλακια και κατι.

Παντως οντως δεν συντρεχουν λογοι ανησυχιας...φανταζομαι οτι το εχουμε υπο ελεγχο!

Ifk7p3.png

• 1 month later...

Γεια σας και παλι μανουλες!!!

Επανερχομαι στο θεμα, μιας και εκανα το ντοπλερ χθες το βραδυ....

Πως εχουν τα πραγματα...

Βρηκαμε τη μικρη ακομα λιγο μικροτερη

Δηλαδη, ενω στον Β επιπεδου την εβγαζε μια εβδομαδα μικροτερη, τωρα που ειμαι στην 30 εβδομαδα την βγαζει 11 μερες μικροτερη.Δηλαδη η διαφορα μεγαλωσε λιγακι 4 μερες.Ο γιατρος που μου εκανε τον υπερηχο καθολου δεν με ανησύχησε...ισα ισα μου ειπε οτι πηγαινει μια χαρα και ειναι υγιέστατη.Η ροη του αιματος που περναει απο τις αρτηρίες μια χαρα και ο πλακουντας και ολα!!!Ομως πηγα τα αποτελεσματα στον γιατρο μου και με τρομοκρατισε για ακομα μια φορα λεγοντας μου οτι μπορει να την παρει και νωρίτερα με καισαρικη....Μου εκανε λογο για ενεσεις κορτιζονης και λοιπα...(που εχω κανει ηδη δυο φορες).

Εχω αρχισει και τον "φοβαμαι"....το παει φιρι φιρι για καισαρικη.Νοιωθω πως ολο βρισκει λογους για να κανουμε καισαρικη και ξερω απο αλλα περιστατικα οτι γενικα την προτιμαει.....

Ενοειται οτι σε καθε περιπτωση που κινδυνεύουμε εγω ή το μωρο, θελω να γινει οτιδοιποτε χρειαστει για να φερω στον κοσμο χωρις ρισκα τη μικρουλα μου.Αλλα δεν θελω σε καμια περιπτωση να εχω ολα τα φοντα για μια φυσιολογικη γεννα και να μην με αφησει να το ζησω μονο και μονο επειδη βιαζεται....(ουτως η αλλως ενω θα γεννησω σε δημοσιο νοσοκομειο, μια χαρα μου ζητησε ενα διολου ευκαταφρόνητο ποσο!)

Αυτο που θελω να σας ρωτησω ειναι...

Να παω σε αλλον εναν γιατρο απλα για μια δευτερη γνωμη??Πιστευετε οτι αυτη η αποκλιση ειναι οντως ανησυχητικη???

Αν γνωριζετε να μου πειτε τις γνωμες σας γιατι ανησυχω πολυ αν οντως εχουμε προβλημα.....:(

Ifk7p3.png

Μαρου, κι εγω έχω μια βδομάδα με δέκα μέρες, ανάλογα το γιατρό κ το μηχάνημα, απο την αρχή της εγκυμοσύνης μου. Επειδη αρχικά πέρασα κι εγω απο πολλούς γιατρούς, ΟΛΟΙ μου είπαν οτι δεν υπάρχει κανένα απολύτως θέμα. Κι εμένα ο κύκλος μου είναι πιο μεγάλος απο 30 μέρες. Το μέτρημα του μεγέθους πάντως δεν έχει σχέση άμεση με το βαρος, γιατί όντως στο βάρος υπάρχουν μερικές φορές κ σημαντικές αποκλλίσεις όμως στο μέγεθος μετράνε την καμπύλη crl που είναι αρκετά αξιόπιστη κ κοντά στην πραγματικότητα. Όταν μίλησα με το ντόκτορ για τη γέννα μου είπε οτι σε δυο βδομάδες που θα πάρουμε τα αποτελέσματα απο τη Β επιπέδου μπορεί να πάμε την Πητ λίγο πιο μετά. Για πιο νωρίς μου κάνει εντύπωση, κ για την καισαρική. Εσένα δε σου το βρήσκαν το παιδί πιο μικρό εξ αρχής;;

I M NEVER WRONG.. ONCE I THOUGHT I WAS..

BUT I WAS WRONG..!

Εγώ είμαι ακόμα στην αρχή της εγκυμοσύνη βέβαια (7η εβδ), έχω κάνει 2 υπερήχους κασι τους δύο έχω απόκλιση στον ένα 4 ημέρες και στον άλλον 6. Ξέρω όμως ότι είχα ωορηξία περίπου στην 19η-20η ημέρα (έκανα τεστ ωορηξίας) οπότε είναι δικαιολογημένο να συμβαίνει αυτό ειδικά αν δεν έχεις σταθερό κύκλο!

yTiOp3.png

nzfhp3.png

ΕΛΕΝ (συντοπιτισα;)) ο γιατρος μου, μου εκανε λογο για καισαρικη και μαλιστα νωρίτερα, γιατι αν το εμβρυο οντως δεν εχει σωστη αναπτυξη σημαινει οτι δεν τρεφεται σωστα απο τον πλακουντα και κατι μεσα μου δεν λειτουργει οπως θα επρεπε.Γι αυτον τον λογο πρεπει να βγει στον εξω κοσμο μια ωρα αρχύτερα!!

Ομως στην δικη μου περίπτωση ολα μια χαρα φανηκαν στο doppler (απο θεμα τροφοδοσιας του εμβρυου).

Εχω και εγω μεγαλο κυκλο, μεγαλυτερο απο 30 μερες.

Γιαυτο ειμαι λιγο δυσπιστη με τον γιατρο......

Γιατι να παρει το μωρακι νωρίτερα με καισαρικη αν δεν συντρεχει σοβαρος λογος....ειναι πολυ κριμα....

Γιαυτο λεω να παρω κιαλλη γνωμη...

Θυμαι κιολας στην αρχη οταν ειχαμε μαθει για την εγκυμοσυνη, αργησαμε λιγες μερες παραπανω να ακουσουμε καρδουλα...

Απο την αλλη αν οντως δεν τρεφεται σωστα η μικρουλα μου, οντως πρεπει να γεννηθει νωρίτερα

Ευχαριστω κοριτσια για τις απαντησεις!

Ifk7p3.png

Διαφημίσεις

Λοιπον αν διαβασεις το θεμα "βαρος εμβρυου στην 32η εβδ" θα δεις το προβλημα που μου εβγαλε κι εμενα ο γιατρος την προηγουμενη εβδομαδα.

Συνοπτικα, ενω μεχρι την 22η εβδ το μωρο εβγαινε +5ημερες μεγαλυτερο σιγα σιγα αρχισε να μειωνεται ο ρυθμος αναπτυξης του και το προηγουμενο 15ημερο πηρε πολυ λιγο βαρος-μολις 200γρ σε 15ημερες- με αποτελεσμα να βγαινει -10ημ μικροτερο!

Ο γιατρος το απεδωσε στο ολογαμνιο χωρις να το τσεκαρει. Με εστειλε αρον αρον κι εκανα 2 ενεσεις celeston και μου ξεκαθαρισε οτι αν παει με αυτο το ρυθμο θα μου το παρει νωριτερα μολις φτασει στα 2300γρ!!!!!!! Δεν πιστεψα οτι εχω καποιο προβλημα και γι αυτο δεν ηθελα με τιποτα να γινει κατι τετοιο!!!

Εφαγα πολυ για να το παχυνω(μη γελας, τι αλλο να σκεφτω κι εγω η δολια η μανα να κανω;;;)) και περπατησα πολυ για να αιματωθει καλυτερα ο πλακουντας(οτι σκεφτηκα εκανα μες τη στεναχωρια μου). Χτες ξαναπηγα στον γιατρο και το μωρο ειχε παρει σε μια εβδ 220γρ! εφτασε σχεδον στις κανονικες καμπυλες αναπτυξης! Πιστευω να συνεχισουμε ετσι και ο γιατρος να αλλαξει γνωμη! Κι ας φαγαμε τσαμπα τις ενεσεις!

Φωναξε εναν αλλο γιατρο να μετρησει το αμνιακο (ο ιδιος μπερδευεται:rolleyes:) ηταν μια χαρα. Μητριαιες και ομφαλικη μια χαρα. Εκανα και το πρωτο μου καρδιοτοκογραφημα, μια χαρα. Οι εγκυμοσυνες μας δηλ δεν εχουν κανενα προβλημα! Τα παιδακια μας δεν ειναι υποχρεωμενα να μεγαλωνουν με τον ιδιο ρυθμο! Αλλο αν τον γιατρο τον τσιμπισε ξαφνικα μυγα.

Στο μεταξυ εχω χασει την εμπιστοσυνη μου στον γιατρο (του εχω μαζεψει κι αλλα) και αποφασισα οτι αν επιμεινει σε κατι τοσο βασικο που ερχεται εναντια στη δικη μου λογικη θα τον αλλαξω κι αν δε βγαλω ακρη εδω θα παω στην Αθηνα να ξεγεννησω -κι ας με ξεγεννησει το πρωτο τυχαιο εφημερευον "γιατρουδακι" -τους ειδαμε και τους διευθυνταδες....

ΥΓ 1

μετα θα αρχισω να φοβαμαι μη παραμεγαλωσει το μωρο και μου πει να το παρουμε προωρα γιατι ειναι πολυ μεγαλο :rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes: !!!!!!!!!............

ΥΓ 2

συγνωμη που μιλαω ετσι, ειμαι λιγο εξοργισμενη.

Γεννησαμε! 28-06-2012 :P

Απ. οτι καταλαβα λοιπον το ιδιο με εμενα αισθανεσαι κι εσυ.Θα ελεγα να περιμενετε να δειτε την εξελιξη του εμβρυου κι αν το πραγμα δεν ισιωσει να παρεις και μια δευτερη γνωμη.

ΥΓ

Θα γεννησω κι εγω στο δημοσιο, δεν εχω κανει με το γιατρο καμια οικονομικη συμφωνια , θα του δωσω στη γεννα 100ε (+50ε στον βοηθο) ετσι ξερω οτι συνηθιζεται εδω.

Σου εστειλα πμ

πλακα πλακα μπουρμπουρ αυτο που λες με το φαγητο.....και εμενα οταν ειδε οτι το μωρο ειναι μικροτερο μου ειπε οτι δεν τρωω καλα.....

Ισχυει αραγε?????????????????????

Αν γνωριζει καμια κοπελα ας μας απαντησει......:confused:

Για την ακριβεια μου ειπε οτι δεν τρωω πολλες πρωτεινες (οντως δεν καταναλωνω πολυ κρεας) αλλα γενικα προσεχω τη διατροφη μου να τρωω απο ολα τα καλα και τα κιλακια μου ειναι κανονικα, δηλαδη 9 κιλα στην 30 εβδομαδα...

Μια χαρα ειναι παντως το μωρακι σου καλε....!!!!

Ικανος ειναι να σου πει οτι θα το παρει με καισαρικη μετα επειδη ειναι μεγαλο....καλα το λες!!!:lol::lol::lol::lol:

Παντως εμενα, πρωτον μου ειχε πει οτι εχω ενα ινομύωμα (1cm x1.5 πολυ μικρο δηλαδη) και οτι ειναι λογος για καισαρικη...μετα το ξεπερασαμε...

Δευτερον επειδη ειμαι στον εβδομο μηνα και ηταν ακομα ισχιακο το μωρο....παλι θα το παρουμε με καισαρικη (ευτυχως γυρισε το μωρο για να μην εχει να λεει!!!!)

Και τωρα οτι ειναι λιγο μικροτερο.....παλι καισαρικη!!!!!!

Δηλαδη με τον εναν η τον αλλο τροπο.........η καισαρικη ειναι η λυση για ΟΟΟΟΛΑΑΑΑ!!!!

:lol::lol::lol::lol:

Δεν ειναι για γελια βεβαια αλλα ....εχει καταντησει αστειο!

Συγνωμη για την γκρινια μου............!!

:oops::oops::oops::oops::oops:

Ifk7p3.png

marou, δεύτερη γνώμη τώρα, και στην ανάγκη αλλαγή γιατρού! Αμάν με τις καισαρικές πια σε αυτή τη χώρα! Είσαι 7ο μήνα, προλαβαίνεις και γιατρό να αλλάξεις που λέει ο λόγος. Θα γεννήσεις σε δημόσιο ή ιδιωτικό?

d8gLp3.png

iXW1p2.png

Psi θα γενησω σε δημοσιο.....και για αυτον τον λογο ακριβως επελεξα δημοσιο γιατι ειχα την εντυπωση οτι εκει προεχουν οι φυσιολογικοι τοκετοι αλλα τελικα ειναι αναλογα τον γιατρο....!

Ναι νομιζω προλαβαινω να κανω ερευνα αγορας .........!:rolleyes:

Ifk7p3.png

Διαφημίσεις

Εμένα ο γιος μου στο τελευταίο Doppler έβγαινε σχεδόν δύο εβδομάδες μικρότερος (ήμουν 39+4 βάσει περιόδου) και μάλιστα ο γιατρός που μου έκανε την εξέταση στο δημόσιο νοσοκομείο με ρώτησε αν πήγα επειδή ο γιατρός μου φοβόταν καθυστέρηση ανάπτυξης. Η περίοδός μου είναι άστατη και κυμαίνεται από 35 μέχρι 40 ημέρες (και κάποιες φορές περισσότερο) και σίγουρα η ωορηξία μου είναι τουλάχιστον μια εβδομάδα μετά από ότι σε έναν κύκλο 28 ημερών. Ο γιατρός μου φυσικά και δεν διέκρινε καθυστερηση στην ανάπτυξη αφού από την αρχή έβλεπε στον υπέρηχο οτι ήμαστε πιο πίσω περί τις 10 ημέρες. Πάρε και δεύτερη γνώμη. Υπάρχουν πολύ καλοί γιατροί και σε άλλα δημόσια νοσοκομεία που πραγματικά υποστηρίζουν το φυσιολογικό τοκετό και δε νομίζω οτι θα ήθελε κανένας να σε θέσει σε κίνδυνο απλά για να μη σου κάνει καισαρική!

• 2 weeks later...

Οσο περνανε οι μερες...συνειδητοποιω οτι δεν νοιωθω καθολου ανετα με τον γιατρο που εχω επιλεξει, δεν του εχω εμπιστοσυνη δυστυχως.Σκεφτομαι διαφορα μικροπραγματακια που εχει κανει και αντιλαμβανομαι οτι δεν πρεπει να εμπιστευτω σε αυτον τον ανθρωπο κατι τοοοσο σημαντικο...Αφηστε που καμια φορα αν του πω κατι που δεν του αρεσει νευριαζει και προσβαλλεται!Οπως για παραδειγμα οτι θα ηθελα να προσπαθησουμε φυσιολογικα αν βεβαιως δεν συντρεχει κινδυνος...τι να πω....!

Το ενστικτο μου, μου λεει μακρυά!!!Με μαθηματικη ακριβεια με παει για καισαρικη εννοείται!

Αυτο που με ανησυχει ειναι αν θα βρω τωρα την τελευταια στιγμη καποιον αλλον να με αναλαβει.Μολις μπηκα στον 8ο!

Ενω ειχα σκοπο να γεννησω σε δημοσιο για διαφρους λογους αλλα και για οικονομικους, τωρα μπηκα στη διαδικασια να σκεφτομαι για ιδιωτικη κλινικη, αφου ακουσα για εναν πολυ καλο γιατρο.πιστευετε οτι ειναι αργα????

Θα γεννησω και μες τη μεση του Αυγουστου.....:?

Θα παω παντως σιγουρα για δευτερη γνωμη και θα σας ενημερωσω....

Ifk7p3.png

Οσο περνανε οι μερες...συνειδητοποιω οτι δεν νοιωθω καθολου ανετα με τον γιατρο που εχω επιλεξει, δεν του εχω εμπιστοσυνη δυστυχως.Σκεφτομαι διαφορα μικροπραγματακια που εχει κανει και αντιλαμβανομαι οτι δεν πρεπει να εμπιστευτω σε αυτον τον ανθρωπο κατι τοοοσο σημαντικο...Αφηστε που καμια φορα αν του πω κατι που δεν του αρεσει νευριαζει και προσβαλλεται!Οπως για παραδειγμα οτι θα ηθελα να προσπαθησουμε φυσιολογικα αν βεβαιως δεν συντρεχει κινδυνος...τι να πω....!

Το ενστικτο μου, μου λεει μακρυά!!!Με μαθηματικη ακριβεια με παει για καισαρικη εννοείται!

Αυτο που με ανησυχει ειναι αν θα βρω τωρα την τελευταια στιγμη καποιον αλλον να με αναλαβει.Μολις μπηκα στον 8ο!

Ενω ειχα σκοπο να γεννησω σε δημοσιο για διαφρους λογους αλλα και για οικονομικους, τωρα μπηκα στη διαδικασια να σκεφτομαι για ιδιωτικη κλινικη, αφου ακουσα για εναν πολυ καλο γιατρο.πιστευετε οτι ειναι αργα????

Θα γεννησω και μες τη μεση του Αυγουστου.....:?

Θα παω παντως σιγουρα για δευτερη γνωμη και θα σας ενημερωσω....

Μην το καθυστερείς αν έχεις τέτοιους ενδοιασμούς γιατί αν το αφήσεις κι άλλο και περιμένεις μέχρι τελευταία στιγμή σίγουρα θα είναι δύσκολο να σε αναλάβει άλλος γιατρός.

Δεν ειναι ποτε αργα αν θες να αλλαξεις γιατρο.

Αυτο που σκεφτομαι ειναι (επειδη δεν πολυ-εμπιστευομαι τις ιδιωτικες κλινικες της επαρχιας) αν απευθυνοσουν σε καποιον αλλο γιατρο του ιδιου νοσοκομειου πιστευεις οτι θα σε αναλαμβανε η θα αρνιοταν λογω "δεοντολογιας";

Πολυ καλη και η ερωτηση που εκανες στον κ.Χριστοπουλο και η απαντηση του σαφης!

Οντως εχεις δυσκολη ΠΗΤ μες τον Αυγουστο, αν πας αλλου ξεκαθαρισε το απο την αρχη.

Ναι...και εγω εχω πολλες ενστασεις για τις ιδιωτικες, αυτο που με καθησυχάζει ειναι οτι ο γιατρος που εχω βαλει στο ματι ειναι παρα πολυ καλος και υπερμαχος του φυσιολογικου..

Το σκεφτηκα να ζητησω απο εναν αλλο γιατρο του ιδιου νοσοκομειου να με αναλαβει, αλλα εγω δεν νοιωθω ομορφα, δεν εχω τα κοτσια να το κανω, ασε που αυτο που λες περι δεοντολογιας σιγουρα ισχυει...

Θα το ψαξω απο αυριο παντως και βλεπουμε.....

(Ευτυχως που ειναι και ο κ.Χριστοπουλος!!)

Ifk7p3.png

Από την αρχή ήμασταν μια βδομαδα πίσω... μαλλον λόγω καθυστερημενης συλληψης ή διαφοράς στην ημέρα ωορρηξίας... πάντως κλείνοντας την 16η εβδομαδα την πιασαμε τη διαφορα κσι δοξα το Θεο προχωράμε... ευχες σε ολες για καλή συνεχεια, ομορφη εγκυμοσυνη, καλα αποτελεσματα και με γεματη αγκαλια με τελειομηνα μωρακια στο τελος... :-D

Αχ βρε κατια μακαρι.......!:D:D

Και εμενα ευτυχως την παρασκευη που ειδαμε την μικρη, η διαφορα απο 11 ημερες κατεβηκε λιγο στις 8, οποτε ενταξει......εφυγε ενα αγχος!

Αλλα τελικα οντως το καθε μωρακι εχει τους ρυθμους του, που ειναι απολυτα φυσιολογικο....δεν ειναι ρομποτακια!Θα ηταν τελειως αφυσικο να ειναι ολα τα εμβρυα στην ιδια εβδομαδα, τα ιδια γραμμαρια...

Ifk7p3.png

Βρε παιδια πειτε μου κι εσεις τη γνωμη σας. Απο την αρχη της εγκυμοσυνης με βασανιζει η εξης απορια και οσο περναει ο καιρος με αγχωνει περισσοτερο. Πριν μεινω εγκυος ειχα μια ανωμαλια στον κυκλο μου ο οποιος πριν την τελευταια περιοδο ηταν 45μερες ενω συνηθως ηταν σταθερος απο 28-30. Τελευταια περιοδο ειχα 9 Οκτωβριου. Το Νοεμβριο μετα απο καθυστερηση μιας βδομαδας εκανα τεστ που βγηκε αρνητικο. Το επανελαβα μετα απο μια βδομαδα και βγηκε θετικο. Πηγα στο γιατρο ο οποιος ειδε μονο σακο και μου ειπε οτι ειναι νωρις και να ξαναπαω σε λιγες μερες. Οταν ξαναπηγα με ρωτησε τελευταια περιοδο και μολις του ειπα 9/10 μου λεει αποκλειεται δε μου βγαινει πιο μετα σου ηρθε. Επεμενα πως οχι γιατι τα εχω σημειωμενα και αυτος επεμενε οτι συμφωνα με αυτο που εβλεπε στον υπερηχο η τελ. περιοδος μου θα επρεπε να ηταν 25/10. Οποτε παντα ξεκιναει την εξεταση συμφωνα με αυτη την ημερομηνια. Ομως το μωρο παντα βγαινει μεγαλυτερο κατα μια βδομαδα και το κεφαλι κατα δυο εβδομαδες. Μαλιστα στο B'επιπεδου μου εβαλε πητ μια βδομαδα νωριτερα απο αυτη που λεει ο γιατρος και ενω και το ειδε και του το ξαναειπα αυτος επιμενει στην αρχικη. Κι εγω δεν ξερω τωρα τι γινεται σ' αυτη την περιπτωση γιατι ουτε doppler μου εχει πει να κανω ακομα ενω ξερω οτι γινεται μεχρι 34η βδομαδα στην οποια μπαινω την Τριτη ενω γι αυτον ειναι 33η και επιπλεον παιρνω yutopar που θα πρεπει να κοψω καποια στιγμη οπως και θα πρεπει να κοψω και την περιδεση. Και αναρωτιεμαι θα γινουν ολα αυτα στην ωρα τους η οχι?

M1g4p3.png

t7kQp2.png

Θα σου ελεγα να κανεις το doppler, παιρνοντας την πρωτοβουλια μονη σου. Θα σου φυγει ενα μεγαλο αγχος!Εκει θα τα δειτε ολα αναλυτικα, με μεγαλυτερη ακριβεια και θα λυσεις αρκετες αποριες!!

Τους μεγαλους υπερηχους (αυχενικη, β επιπεδου) σου τους κανει ο δικος σου γιατρος??

Τα yutopar απο οτι εχω καταλαβει θα τα κοψουμε μολις μπουμε στον μηνα μας, φανταζομαι μια εβδομαδα πριν, μια μετα δεν θα υπαρχει τοσο μεγαλο προβλημα...

Οσον αφορα στην περιδεση ειμαι βαθια νυχτωμενη!

Ας βοηθησει καποια κοπελα που γνωριζει...

Κατια μου σου ευχομαι οοοοοτι καλύτερο για το μωρακι σου!!Εχεις μαθει το φυλο??????????:rolleyes:

Ifk7p3.png