Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

H εμπορευματοποίηση της χαράς

ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΧΑΡΑ ΜΑΣ???  

775

1. 1. ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Η ΧΑΡΑ ΜΑΣ???

• ΝΑΙ
      476
    • ΟΧΙ
      47

Recommended Posts

Και μόνο το γεγονός ότι αν στραβώσει κάτι, θα σας μεταφέρουν από όλα τα ιδιωτικά στο δημόσιο νοσοκομείο, αρκεί για να πάρει κανείς την τελική απόφαση.

Αυτό ίσως ίσχυε παλαιότερα, με τις ιδιωτικές "κλινικές" που δεν είχαν την δυνατότητα να υποστηρίξουν μονάδα εντατικής θεραπείας και δεν διέθεταν εξειδικευμένο προσωπικό, όπως τα δημόσια νοσοκομεία.

Σήμερα έχουν αλλάξει τα δεδομένα και τα ιδιωτικά μαιευτήρια μπορούν να ασχοληθούν με δύσκολες περιπτώσεις, οπότε δεν διώχνουν κανέναν, ούτε μαμά, ούτε μωρό.

Ο λόγος που οι νοσηλευόμενοι φεύγουν και πάνε στο δημόσιο είναι κυρίως οικονομικός πιστεύω.

Δεν είναι εύκολο σε μια μέση οικογένεια, που έχει ήδη χρεωθεί με το υπερβολικό κόστος ενός τοκετού στο ιδιωτικό μαιευτήριο, να υποστεί και το κόστος μονάδας νεογνών ή χειρουργείων.

Οι ίδιοι οι γονείς ζητάνε μεταφορά στο Παίδων.

Και φυσικά οι γιατροί του δημοσίου είναι αυτοί που -κυριολεκτικά- "τα 'χουν δει όλα", οπότε ίσως απο άποψη νοσοκομειακής εμπειρίας υπερτερούν.

Λυπάμαι αλλά αυτό δεν ισχύει οι κλινικές για να μην αμαυρωθεί η φήμη τους

από θανάτους νεογνών τις δύσκολες περιπτώσεις τις μεταφέρουν στο νοσοκομείο και μάλιστα

πριν λίγο καιρό στη Θεσ/νίκη ξέσπασε φασαρία για το ποιός θα επιφορτιστεί τον θάνατο του νεογνού

κατά την μεταφορά του με ασθενοφόρο από ιδιωτική κλινική σε δημόσιο νοσοκομείο δεν δίνανε στον πατέρα άδεια ταφής μέχρι να ξεκαθαρίσουν το ζήτημα...

Και κάτι ακόμη οι περισότεροι γιατροί μπορούν να σε ξεγεννήσουν και σε δημόσιο νοσοκομείο απλώς

αν έχουν ταυτόχρονη γέννα στην ιδιωτική κλινική θα επιλέξουν να πάνε εκεί και εσύ θα βρεθείς με τον 1ο εφημερεύον γιατρό :roll::roll:

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 324
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

• thantoni

thantoni 63 δημοσιεύσεις

• joela

joela 32 δημοσιεύσεις

• marag

marag 22 δημοσιεύσεις

• DALIA

DALIA 17 δημοσιεύσεις

οι κλινικές για να μην αμαυρωθεί η φήμη τους

από θανάτους νεογνών τις δύσκολες περιπτώσεις τις μεταφέρουν στο νοσοκομείο

Μα τί λές τώρα, υπάρχει ένα νεογνό με σοβαρό πρόβλημα και το τσουβαλιάζουνε για το δημόσιο έτσι, για να μη χαλάσει το σκορ το ιδιωτικού μαιευτηρίου;

Λυπάμαι Ursa Major αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα και το γνωρίζω πολύ καλά από περιπτώσεις δικών μου ανθρώπων.....

Και αν συμβεί οτιδήποτε μέσα στην κλινική με δική τους υπαιτιότητα θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ο νόμος τους δικαιολογεί

ένα ποσοστό αδικαιολογήτων θανάτων για να είναι νομικά καλυμμένοι...

Το δικαίωμά σας να ομιλείτε,δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά

:o:shock::evil:

και μια που μιλαμε για νεογεννητα ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ....

προσοχη : ΜΗΝ ΕΜΒΟΛΙΑΖΕΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ .... ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ!!!! :D:D

Θα προτιμουσα να διαβαζα : ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΠΡΙΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΕΤΕ

:wink:

Don't let fears hold you back from living everyday to your fullest!

φυσικά και εμπορευματοποιείται! εδώ περισσότερο απο κάθε άλλη χώρα!

το πρόβλημα θεωρώ είναι σαφώς θέμα ενημέρωσης.

στην γερμανία πχ ειναι φτιαγμένο το σύστημα έτσι ώστε να ενημερώνεται ο ασθενής, να ξέρει απο πρίν τι ισχύει, πως και τι.

ΟΜΩΣ και ο ίδιος ο ασθενής το ψάχνει πριν διαλέξει τι και πως θα κάνει.

είναι δυο δηλαδή οι πλευρές.

εδώ πιστεύω οτι οι Ελληνες θέλουν να ενημερωθούν αλλα αφου δε βρίσκουν εύκολους και έγκυρους φορείς που να έχουν ασχοληθεί με το θέμα,

αναλύοντάς το και βοηθώντας έτσι τον πολίτη να πάρει σωστές αποφάσεις.

ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ οι οποίοι θα έπρεπε να κανουν αναζήτηση δεδομένων και να κανουν δουλειά για τον πολίτη

ΑΝΑΛΩΝΟΝΤΑΙ ΠΧ ΣΕ ΑΡΘΡΑΚΙΑ ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΛΩΣ ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ !

γιατι το έγραψε αυτο το άρθρο στην καθημερινή η εν λόγω δημοσιογράφος?

τι θα κερδίσει ο αναγνώστης? ειναι απλώς ΣΚΑΝΔΑΛΟΘΗΡΙΚΟ και εκεί εγώ εκνευρίζομαι γιατί εάν ο τομέας των ΜΜΕ έκανε σωστή δουλειά

και οι άνθρωποι που αποφασίζουν για το περιεχόμενο που προβάλλεται σε εφημερίδες και τηλεόραση, ΕΙΧΑΝ ΕΣΤΩ 10% ενδιαφέρον να ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ, ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΕΤΟΙΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ.

Η σωστή ενημέρωση είναι κοινωνικό έργο που έχει στόχους και όχι σκανδαλοθηρικό ή ψυχαγωγικό μέσο.

ΕΚΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΠΩΣ ΝΑ ΜΗ ΜΠΕΡΔΕΥΤΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΤΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ?

πως να μην κουραστεί, και αφήσει για αργότερα ή στην τύχη τέτοιες αποφάσεις?

φτάνοντας μετά στην ημέρα της γέννας ή λίγο πρίν, ή μετά αντιμέτωπος με ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟΥ ΤΑ ΕΙΧΕ ΠΕΙ.

ΔΕΝ υπάρχει άρθρο, στις εφημερίδες που να τα γράφει όλα αυτά.

για το θηλασμό, για το ότι στα ιδιωτικά μαιευτήρια πρέπει να κανεις καυγά για να θηλασεις το μωράκι σου αλλά και για να το έχεις δίπλα σου!

ότι είναι θεμα τυχης αν θα εχεις αυτο το προνόμιο ή όχι? (αν σου τυχει κ εχεις λεφτα για μονοκλινο πχ)

Αυτό ΔΕΝ φταιει ο πολίτης,

ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΩΝ ΜΜΕ

και ΕΤΣΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΤΑ ΜΜΕ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΚΟΣΜΟ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ μην πω τι χώρα. τώρα εχω εκνευριστεί πολύ.

γιατι αυτή η απόφαση, να παρέχεις σωστές πληροφορίες, γιατι μπορείς,

και γιατί θέλεις, και γιατί θα αισθανθείς καλά ότι έκανες την δουλειά σου,

δεν ειναι δυσκολη. μια απόφαση είναι!

εσείς όμως, θα αναλάβετε πχ το έργο, να στείλετε σε κανάλια και σε εφημεριδες ηλεκτρονικές και μη, ΠΟΛΛΑ ΕΜΑΙΛ, και να απαιτείτε την σωστή ενημέρωση για αυτό το πράγμα?

δεν μπορεί κανεις άλλος να το κάνει, και τα ατομα που είναι εκεί μονο αν δουν οτι ο κόσμος θέλει να ενημερωθεί θα δώσουν εντολή σε δημοσιογράφο να το ψάξει πραγματικά.

γιατι είναι και θέμα εντολής φυσικά.

Αντί να αναλωνόμαστε λοιπόν, όπως και η δημοσιογράφος σε παράπονα,

ας αναλογιστούμε τι μπορούμε να κανουμε για να αλλάξει.

το φακελάκι και αυτή η ιστορία έχει πολλούς λόγους ύπαρξης,

ναι όντως ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ στο εξωτερικό

-επειδή οι μισθοί είναι αξιοπρεπείς

-επειδή δεν εχουν συνηθίσει εκεί σε αυτό το πράγμα ποτέ

(εμείς εχουμε συνηθίσει απο την τουρκοκρατία ρουσφέτι κτλ?

όπως λοιπόν λεει η φράση nine months in nine months out για το μωράκι, έτσι 400 xronia rusfeti in, 400 xronia rusfeti out.

Μάλλον μόνο ο χρόνος θα βοηθήσει στο να αλλάξει αυτό πέρα για πέρα.

Είναι και θέμα νοοτροπίας.

Ας κανει καποιος ένα δώρο. Εγώ νομίζω οτι θα του το έλεγα απο την αρχή - οτι δεν πιστεύω στο φακελάκι και οτι αν ειναι θα κανω καποιο δώρο, και αν ειναι συμφωνος ο γυναικολόγος.

Εχω ζήσει στην Γερμανία, εκεί είναι προσβολή να δώσεις χρήματα, υπάρχει η έννοια "χρηματισμός" σαν ύστατη προσβολή και γυφτικη συμπεριφορά... (στον τομέα της υγείας τουλάχιστον!) (και εχω κανει διαφορες εγχειρήσεις εκεί και ξέρω). οπότε θα μπορέσω να το μεταδώσω αυτό.

Αλλά κάποιος που δεν το έχει ζήσει αρκετά πιθανό, να μην ξέρει πως να βγεί απο την δυσάρεστη θεση του ότι όλοι οι άλλοι δίνουν, να είναι άσχημο να μη δώσω και εγώ μη φανεί οτι ειμαι αχάριστος για αυτό το τόσο σημαντικό συμβάν.

Επίσης η χαρά για ένα τόσο χαρούμενο συμβάν σου δίνει συναίσθημα αισιοδοξίας για τα πάντα, οπότε πιστεύεις οτι και όλοι οι άλλοι αισθάνονται έτσι. ότι όλοι θα σου φερθούν με αισιοδοξία. δεν πειράζει που δουλεύουν θα μου δείξουν τι να κάνω και ας δεν έχω ενημερωθεί νωρίτερα.

έλα όμως που δεν!

για χιλιους δυο λογους, οι μαίες δεν ξέρουν την δουλειά τους δεν εχουν θηλασει, αλλά μπορεί να είσαι τυχερός, και να σου τύχει φοβερή μαία!

κορόνα γράμματα είναι όλο το σύστημα υγείας?

πχ εχει ψάξει ποτέ δημοσιογράφος τι επικρατεί εκεί ? στον τομέα των μαιών?

ποια σχολή τελειώνουν? υπάρχουν αρκετές μαίες ή αναγκάζονται να προσλάβουν άτομα που δεν είναι ικανά? οι υπάρχουσες μαίες, πόσα πληρώνονται? για πόσες ώρες? τι δικαιώματα έχουν? πως τους συμπεριφέρονται οι γιατροί ή τα νοσοκομεία?

Όλα αυτά ειναι τα περιεχόμενα μιας εκπομπής, ενός πολυσέλιδου άρθρου, μόνο πχ για τις μαίες!

πραγματικά έτσι μου ρχεται αν προλαβω να γράψω στο time magazine ή στο bbc να κανουν άρθρο γιατι αυτοί περισσότερο θα ενδιαφερθούν.

έχουν φοβερά άρθρα. ψάχνουν τι γράφουν κανουν συλλογή πληροφοριών και οτι άλλο θες.

να σας πω κατι όμως?

θα δεχόσασταν εσείς, να πειτε την ιστορία σας σε δημοσιογράφο?

πχ για τέτοιο άρθρο χρειάζονται πολλές μαρτυριες.

Θέλετε να συγκεντρώσουμε τέτοια στοιχεία?

πχ κα Τάδε στο τάδε νοσοκομείο (χωρίς ονόματα προσωπων ή νοσοκομείων) απλώς περιγραφή δηλ ιδιωτικό/ δημόσιο μαιευτήριο στα βόρεια προάστεια, κέντρο αθήνας κτλ.

Μόνο έτσι θα γίνει κατι.

αν δεν υπάρξει σωστή ενημέρωση, αμερόληπτη, τότε κανένας γονιός δε θα μπορεί να παρει σωστές αποφάσεις βασισμένες σε στοιχεία.

ή τέλος πάντων αν είναι θα μπορεί να τις πάρει και θα εχει αυτός την ευθύνη.

Αυτή τη στιγμή, δεν μπορεί να έχει αυτός την ευθύνη, είναι έρμαιο των οποιωνδήποτε συστάσεων και αν τύχει και έχει ιντερνετ και τύχει να διαβάσει κάποια τόπικ εδώ στο φόρουμ θα είναι τυχερότερος απο καποιους άλλους που δεν έχουν ξανακούσει ποτέ ότι στα μαιευτήρια δίνουν στάνταρ συμπλήρωμα χωρίς να ρωτήσουν/πάρουν τη συγκατάθεση της μητέρας και χωρίς να υπάρχει άλλος ιατρικός λόγος. Αλλά και για όλα τα άλλα όπως πχ για τα βλαστοκύτταρα και τα λοιπά.

σκεφτείτε το λοιπόν απο κάπου πρέπει να αρχίσει,

και πραγματικά απο τα ίδια τα ΜΜΕ ΔΕΝ θα αρχίσει.

πρέπει να υπάρξει κινητοποίηση.

ρίξτε ιδέες. (μπορείτε και με πμ να μου στείλετε οτι θέλετε)

τι γνωστούς έχετε σε ΜΜΕ? πως μπορουμε να πιέσουμε? τι θα έχει μεγαλύτερο αποτέλεσμα? απαισιόδοξα τα πράγματα ? καλυτερα καλύτερα να στραφούμε σε ξένα ΜΜΕ? ή στην ευρωπαική ένωση?

παρακαλώ ας μη συνεχίσουμε να αναλωνόμαστε σε παράπονα, ας κανουμε κατι ας δεί ο καθένας πως μπορεί να συμβάλλει σε αυτό.

ελπίζω να πανε όλα καλά με τη γέννα, thantoni,

λογικά τώρα θα εχεις το μωράκι σας στα χέρια σου ?

...έγινα επιτέλους και εγώ μια parentholic ..

(If You Wanna Make The World A Better Place)

Take A Look At Yourself And Then Make A Change

R.I.P. Michael Jackson.

Διαφημίσεις

Αγαπητή μας Μαρία Στυλιανάκη,

Όχι δεν γεννήσαμε ακόμη...Ο μεγαλογιατρός μας, μάς έκλεισε ραντεβού για Τετάρτη...Ωραία τα είπες!Κοντά στην Αγγλία, τον Καναδά μάθαμε και τι συμβαίνει στη Γερμανία.

Με βρίσκεις σύμφωνο σε όλα! Επιτέλους ας κάνουμε κάτι!Είμαι έτοιμος να δώσω το ονομα το γιατρού μου και να σας αναφέρω χαρτί και καλαμάρι ό,τι θα συμβεί στο Γένεσις την ερχόμενη βδομάδα. ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΙΔΙΟ!

ΠΟΙΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΓΕΝΝΑΝΕ ΜΕ ΚΑΙΣΑΡΙΚΕΣ?ΠΟΙΟΙ ΜΕ ΠΡΟΚΑΘΕΣΜΕΝΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ?ΠΟΙ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΛΗΡΗΔΙΟ;

ΠΟΙΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΑΡΟΝ ΑΡΟΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΟΥΝ ΡΙΣΚΟ;;

Όσο για το κόλπο με το ξένο γάλα είναι καλά στημένο! Τα πράγματα είναι απλά, το νεογέννητο πρέπει αν τρώει ανα 2-3 ώρες όλο το 24ωρό. Αν δεν το φέρνουν στις λεχώνες ανα 2-3 ώρες πολύ απλά του δίνουν ξένο γάλα εν αγνοία μας (το οποίο ως πιο παχύρρευστο "χορταίνει" το μωρό και κοιμάται περισσότερο και έτσι ησυχάζουν και οι μαίες και η ADMIRON OIKONOMAEI για τα καλα)...

Όλες οι μανούλες ξέρετε πόσο επίπονος είναι ο θηλασμός!Ξέρετε όμως πως άλλο η σκόνη από γάλα (;) ζωου και άλλο το μηττρικό γάλα!!!

1000 μέλη περίπου μέσα σε 4 μέρες διάβασαν για την εμπορευματοποίηση της χαράς μας!ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΡΧΗ!

ευχαριστώ για το ενδιαφέρον όλων σας!

an1cCyQ0g411210MDAwMDYxMmR8MDAwMDExMWRhfE15IGRhdWdodGVyIGlz.gif

Καλημέρα σας!

Έχω μια απορία, μπορεί να μου τη λύσει κάποια;;;Γιατί μετακινήθηκε η συζήτησή μας από την θεματική Ενότητα "Τοκετός και Mαιευτήριο" στις "ψηφοφορίες";;;Έκανα πόση ώρα για να τη βρω!Ποιος τη μετακίνησε;Γιατί τη μετακίνησε;;

thantoni,

προφανως οι admin το εκαναν γιατι εδω ειναι ολες οι ψηφοφοριες.

Και εσυ ως ψηφοφορια δεν ειχες θεσει το θεμα?

Αλλα και εγω νομιζα οτι κατι επαθαν τα ματια μου δεν το βρηκα εκει που το ειχες ανοιξει. Εκανα αναζητηση.

Η συζηγος πως παει? για να γραφεις δεν θα εχει γεννησει.

Καλημέρα Χρύσα!

Σ' ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου και για την απάντησή σου!Το ρ α ν τ ε β ο ύ μας είναι Τετάρτη πρωί όποτε και θα βγει η μικρή πρώτα ο Θεός (είτε το θέλει είτε όχι-ποιός τη ρωτάει μήπως)

Προφανώς το έκανε ο admin. Αλλά έτσι η προσπάθειά μας θα πέσει στην αφάνεια. Θα του ζητήσω να το επαναφέρει εκεί όπου ήταν....

Να σε ρωτήσω κάτι thantoni.

Ειδικά για την επισκληρίδειο γιατί έχεις αντιρρήσεις;

Εντάξει, επιβραδύνει λένε τον τοκετό, αλλά προσφέρει και αναλγησία, που για πολλές γυναίκες είναι πανάκεια.

Διαφημίσεις

Θα συμφωνήσω απόλυτα με τα λεγόμενα του Thantoni. Το μόνο που θέλω να πώ όμως είναι ότι εγώ είχα ζητήσει από την γιατρό μου (και είχε συμφωνήσει) να βγω από την τρίτη μέρα γιατί ήμουν μια χαρά. Όμως τελικά το παιδί είχε ίκτερο και μου είπαν ότι εγώ μπορούσα να βγώ άλλά χωρίς το παιδί. Δεν ξέρω αν ισχύει ότι ο ίκτερος φαίνεται από την τρίτη μέρα και μετά, οπότε είναι αναγκαίο (?) να παραμείνεις τουλάχιστον 3 μέρες στο μαιευτηριο

ζητούμε συγνώμη για την μεταφορά, έγινε εκ νέου,

με το τρόπο "καθρέφτη" - το τόπικ δήλαδή είναι ορατό και στις δυο ενότητες

(τοκετός κ μαιευτήριο /ψηφοφορίες)

ταυτόχρονα. Έπρεπε να γίνει έτσι εξαρχής αλλά δεν έγινε λόγω λάθους.

Να σε ρωτήσω κάτι thantoni.

Ειδικά για την επισκληρίδειο γιατί έχεις αντιρρήσεις;

Εντάξει, επιβραδύνει λένε τον τοκετό, αλλά προσφέρει και αναλγησία, που για πολλές γυναίκες είναι πανάκεια.

Αγαπητή μου Ursa,

Αφού ομολογήσω πως δεν πρόκειται ποτέ να αισθανθώ τις ωδίνες του τοκετού ως άνδρας και ίσως φαίνεται λοιπόν ότι μιλώ όντας έξω από το χορό... θα ήθελα να σου ότι η επισκληρίδειος έχει στατιστικά και κλινικά ορισμένο βαθμό επικινδυνότητας για τη ζωή του παιδιού ή της μητέρας, όπως κάθε μορφής αναισθησία σχεδόν, εκτός από εκείνη που κάνουμε πριν το σφράγισμα!!!!Για τον λόγο αυτό και στο εξωτερικό απαγορεύεται, εκτός φυσικά των περιπτώσεων καισαρικής κλπ.

Μια γνωστή μου στην Αγγλία ήταν 20 ώρες (όπως και η μανούλα μου και η δική σου ίσως πριν μερικές δεκαετίες) στο κρεβάτι με ωδίνες και δεν της έκαναν επισκληρήδιο παρά περίμεναν τη φύση να ολοκληρώσει το έργο της...Βεβαια ο άγγλος γιατρός δεν ήθελε να πάει για καφέ ή διακοπές στη Χαλκιδική αλλά ήταν εκεί και τις 20 ώρες...το ίδιο και μια μαία ΣΥΝΕΧΩΣ...Πόνεσε είναι αλήθεια-δεν το κρύβω-όμως γέννησε όπως η φύση ορίζει...

Εδώ όλα αυτά είναι ασήμαντες λεπτομέρειες. Καλού κακού όμως συχνά κλινικές και γιατροί βάζουν τον πατέρα ή τη μάνα να ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ότι δέχεται να γίνει επισκληρίδειος έτσι ώστε αν κάτι πάει στραβά να μην έχουν μπλεξίματα.

Με τον τρόπο αυτό:

α)Αλλα 400? μπαίνουν στο τελικό λογαριασμό του πελάτη για τον αναισθησιολόγο και την ένεση (ποσό υπερόγκο-ούτε μπαϊπάς να έκανε η έγκυος δεν θα πλήρωνε τόσο!)

β)Μέσα σε λίγες ώρες το παιδι βγαίνει καθώς με την επισκληρίδειο επιταχύνονται οι διαδικασίες και ο γιατρός πάει σπιτάκι του και οι μαίες των κλινικών για καφέ....

Τωρα αν χαθεί και κανένα παιδί στα 100 εξαιτίας της αναισθησίας, δεν βαριέσαι...λεπτομέρειες. Σε μια φίλη μου, εδώ στη Θεσσαλονίκη, ο γιατρός της ανέλυσε πόσα πλεονεκτήματα έχει η επισκληρίδειος από το πρώτο ραντεβού!!!!!!!!!!!!!με επιχειρήματα του στιλ :για να πονάς και να υποφέρεις αφού υπάρχει η εύκολη λύση;;;Επιστήμονες είναι η εγκληματίες;;;;

Μια έμπειρη μαία θα σου εξηγήσει καλύτερα γιατι δεν πρέπει και δεν είναι ανάγκη να γίνει επισκληρίδειος στο 95% των περιπτώσεων...Μια τέτοια μαία μας το εξήγησε και μας...αλλά δεν θα την έχουμε στο πλευρό μας διότι ο γιατρούλης ξεγεννάει Τετάρτη και μόνον Τετάρτη για αυτήν την εβδομάδα.....

Το βρηκα σε ενα φορουμ και θεωρησα σκοπημο να σας το παραθεσω εδω ....

για μενα η ενημερωση ειναι το κλειδ ειτε δεν περνας τις ωδηνες τοκετου ητε τις περνας.... (αλλωστε νομιζω αν ενας συζηγος σπασει το ποδι του δεν συμαινει οτι η συζηγος που τον αγαπα δεν περνα κι αυτη καποιους πονους ή δεν υποφερει κι αυτη αντιστοιχα...κι επιδη δεν το επαθε αυτη δεν συμαινει οτι δεν εχει αποψη για τον τροπο ιασης και την βοηθεια της προς τον ανθρωπο της....τωρα αν απο την αρχη ο γιατρος και οι "επιστημονες¨μας τρομαζουν τοσο για αυτο που σε ολη την πλαση ειναι φυσιολογικο και λεγετε γεννα τοτε , μαλλον οι γιατροι και οι μεθοδοι τους ειναι προς εξαταση κι οχι εμεις ....)

Τοκετός τον 21 αιώνα: που πάμε?

Ο Mardsen Wagner τελειοποίησε την εκπαίδευση του στην Ιατρική, παιδιατρική νέονατολογια δημόσια υγειά και επιδημιολογία στο πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας του Λος ʼντζελες. Μετά από πολλά χρόνια στην πρακτική παιδιατρική διδασκαλία και ερευνά στο UCLA, δούλεψε στο maternal and child health(Yγεια της μητέρας και του παιδιού)το υπουργείο υγείας της Καλιφόρνιας.

Το 1971 έγινε ο διευθυντής του UCLA πανεπιστήμιου της υπηρεσίας υγείας και έρευνας της Κοπεγχάγης, στο Denmark.

Το 1978 έγινε διευθυντής του maternal and child health για την ευρωπαϊκή περιοχή του WHO(Παγκόσμιος οργανισμός υγείας),με βάση στην Κοπενχαγη και υπεύθυνο για 32 χώρες.

Είναι πατέρας 4 παιδιών. Έχει γράψει πάνω από 80 εκδόσεις από τις οποίες 5 βιβλία.

Θα ξεκινήσω με μια συγγνώμη διότι είμαι άντρας.

Αυτό σημαίνει ότι είμαι ένας αουτσάιντερ στην γέννα. Δεν με ενδιαφέρει αν κάποιος είναι καθηγητής στην μαιευτικη,ενας άντρας είναι ξένος στον τοκετο,και να το θυμάστε αυτό όσο σας μιλάω.

Εργάστηκα στον WHO για 15 χρόνια και θέλω να μιλήσω λίγο για την πορεία του τοκετού και την θέση του τοκετού στο νερό.

Ο τοκετός στο νερό όπως ο τοκετός στο σπίτι είναι συμβολικός της μη ορθόδοξης, μη γυναικολογικής προσεγκισης της γέννας,

Και τα 2 φαινόμενα είναι κοινωνικού μοντέλου προσέγγιση και όχι ιατρικου,και υπάρχει μεγάλη "πάλη " μεταξύ των δυο,αυτων προσεγγίσεων

Μόλις τελείωσα ένα γραπτό που λέγεται The global witch hunt(To παγκόσμιο κυνήγι μαγισσών(1995)) στο οποίο αναφέρω πάνω απο20 δικαστικές υποθέσεις στις οποίες ήμουν αναμειγμένος.

Αυτές οι δικαστικές υποθέσεις διεξάχθηκαν στις Ην.Πολιτειες, Καναδά, Αυστρία, Ιταλία, Αυστραλία ,Νέα Ζηλανδία, Σουηδία, Μ.Βρετανια, Γαλλία και Γερμανία.

Κατά μέσο όρο έχουν να κάνουν με μαίες γιατί οι μαίες είναι στην μεση,μεταξυ του ιατρικού και του κοινωνικού μοντέλου. Είναι ευάλωτες σε αυτήν την θέση.

Μερικές υποθέσεις είχαν γιατρούς που χρησιμοποίησαν προσεγγίσεις όπως την γεννά στο νερό. Αν χρησιμοποιείς τέτοιες προσεγγίσεις ακόμα κίαν είσαι γιατρός, είσαι ευάλωτος.

Αυτός ο αιώνας είδε την «αρπαγή» του τοκετού από την μαιευτική(γυναικολογία).Θα σας μιλήσω για τον επαγγελματία μαιευτήρα και όχι ατομικά για τους μαιευτήρες που φυσικά ποικίλλουν. Η μαιευτική ιατρική πάλεψε σκληρά και κατάφερε να ελέγχει τον τοκετό.

Στην Ισπανία ,έχουν κλείσει όλες οι σχολές μαιευτικής. Στην Γαλλία, πέρυσι, πέρασε ένας καινούργιος νόμος.

Ωσάν σε κάθε γαλλίδα το δικαίωμα να ζητάει επισκληριδιο και αργότερα θα αναπτύξω την ασφάλεια των επισκληριδιων. Στην Γερμανία ένα χαρτί εκδόθηκε στο German obstetrical society journal, χρησιμοποιώντας μη λογικές «επιστημονολογιες» σε μια προσπάθεια να αποδείξουν ότι ο τοκετός στο σπίτι ήταν επικίνδυνος.

Οι γερμανοί μαιευτήρες(γιατροί) ζητούσαν από την κυβέρνηση να περάσει καινούργιους νόμους που θα προστάτευαν το έμβρυο από τις «επικίνδυνες» γυναίκες.

Μετακομίζοντας την γεννά στο νοσοκομείο ήταν μέρος της «πειρατείας» γιατί οι γυναίκες θελαν την γεννά στον χώρο τους, αλλά πλέον η νοσηλεία όλων σχεδόν, ελέγχει την γεννά και ελέγχει τις γυναίκες μέσω τις τεχνολογίας.

Γιαυτο πέρυσι έκδοχα ένα βιβλίο που λέγεται Pursuing the birth machine( Wagner 1994) oόπου μιλάω για τις δυο προσεγγίσεις και όλη την νέα τεχνολογία.

Σχεδόν όλη αυτή η νέα τεχνολογία δεν έχει ελεγχθεί σωστά από επιστημονική πλευρά. Για παράδειγμα ενώ είμαστε ακόμα στο WHO, γράψαμε ένα γράμμα στις κυβερνήσεις στην ευρωπαϊκοί χώρα, ζητώντας τους έντονα να επανατοποθετηθούν με την πολιτική του να κάνουν υπέρηχους ρουτίνας όλων των εγκύων, διότι νέα ερευνά έδειξε ότι δεν υπάρχει κανένα πλεονέκτημα στο να «σκαναροονται» όλες οι επίτοκοι. Παρεταιρω ερευνά έδειξε μάλιστα ότι μπορεί να προκληθεί εσωμητριακη(ιντρauterine) καθυστέρηση ανάπτυξης.

Όταν το γράμμα αυτό πήγε στις κυβερνήσεις δεν μπορείτε να φανταστείτε το μένος της Ιατρικής κοινότητας κατά του WHO και σε μερικές περιπτώσεις το ΕΣΥ στην ευρωπαϊκοί χώρα.

Σήμερα υπάρχει μια επιδημία επισκληριδιου στην Ευρώπη,

Xθες στο Birmingham, ρώτησα ένα δωμάτιο μαίες για την χρήση επισκληριδιου στα νοσοκομεία τους, και σχεδόν όλες είπαν ότι τα νοσοκομεία ήταν αναμειγμένα με ποσοστό πάνω από 50% ..

Λέγεται στις επίτοκες ότι η επισκληριδιος είναι ασφαλής.

Ενώ εκατομμύρια γυναίκες έχουν δεχτεί επισκληριδιο ,κάτι λιγότερο από 600 πήραν μέρος σε πειραματική ερευνά για την αποτελεσματικότητα , και τα ρίσκα..

Δεν είναι επαρκή.

Είναι ασφαλή?

*Χρησιμοποιούνται 4-10 φορές παραπάνω κουτάλες η βεντούζες (vacuum) με την επισκληριδιο

*2 πλασιο ποσοστό καισαρικών

*κίνδυνος αναπνευστικής παράλυσης

*10% ρίσκο να επιβραδύνει η καρδιά του εμβρύου λόγο έλλειψης οξυγόνου (πέφτει η πίεση της μητέρας)

· η γυναίκα διατρέχει τον κίνδυνο για χρόνιους πόνους στην πλάτη κλπ(αμερικανικό κολέγιο μαιευτικής και γυναικολογίας 1995)

Κιομως στις γυναίκες λένε ότι μια επισκληριδιος είναι ασφαλής και ένδοξη.

Οι γυναικολόγοι κάνουν τόσες καισαρικές που χρειάζονται άλλη τεχνολογία για να ελέγξουν αυτήν την τεχνολογία.

Βρίσκουν επιθετικές ενέργειες, εισβολές, για να μειώσουν τις καισαρικές.

Αν κοιτάξετε προσεκτικα,το να σπάσουμε τα νερά πχ,δεν κατεβάζει το ποσοστό των καισαρικών, ούτε η χρήση οξυτοτοκινης δεν το κατάφερε.

Το μόνο που στατιστικά μειώνει το ποσοστό καισαρικών είναι η συνεχής παρουσία μαίας στον τοκετό.

Είναι το ΜΟΝΟ που έχει αποδειχτεί αποτελεσματικό και όμως ακόμα οι άνθρωποι ούτε καν το παίρνουν υπόψη τους.

Πολλοί δυτικοί γιατροί πιστεύουν ότι μπορούμε να βελτιώσουμε τα παντα,ακομα και τον φυσιολογικό τοκετό σε μια υγιής γυναίκα. Αυτοί είναι οι ίδιοι άνθρωποι που έχουν την φιλοσοφία και πεποίθηση ότι είναι κρίμα που δεν τους συμβουλεύτηκαν στην δημιουργία της Ευας,γιατι θα είχαν κάνει πολύ καλύτερη δουλεία

(kloosterman 1994)

Yπηρξα μαρτυράς σε τοκετούς νερού σε όλο τον κόσμο. Νομίζω η πιο συγκλονιστική εμπειρία μου ήταν στην πρώην Σοβιετική Ένωση. Πέρασα μια εβδομάδα στην μαύρη θάλασσα με τον Igor Tjarkovsky και ένα γκρουπ Μάιων και οικογενειών που επέλεξαν την γεννά στην θάλασσα.

Ήταν μια συγκλονιστική εμπειρία και έφυγα με έναν άπειρο θαυμασμό για αυτές τις οικογένειες και τις μαίες.

Ο τοκετός στο νερό όπως ο τοκετός στο σπίτι είναι υπό αμφισβητηση.Γιατι?

Γιατί οι γιατροί είναι εκτός έλεγχου. Είναι τόσο απλό.

Το νερό βοηθάει την γυναίκα αλλά σίγουρα δεν βοηθάει τον επαγγελματία.

Είναι το αντίθετο της λιθοτομικής στάσης, που βοηθάει τον επαγγελματία αλλά δεν βοηθάει την γυναίκα.

Με τον τοκετό στο νερο,ο επαγγελματίας έχει πολλά διλήμματα, ανεβάζω τα μανίκια μου, μπαίνω στην πισίνα, βγάζω τα ρούχα μου τι κάνω εδώ?

Δεν μπορείς να κανείς τοκετό στο νερό και να κρατήσεις σοφιστικέ ύφος και «αξιοπρέπεια»

Έχουμε πολλές ενδείξεις ότι η ζυγαριά αρχίζει να κλίνει προς έναν τοκετό δίχως φάρμακα και πιο κοινωνικού μοντέλου.

Νομίζω ότι στον επόμενο αιώνα ο τοκετός θα επιστρέψει σιγά στην γυναίκα.

Οι μαίες δεν θα είναι πλέον ΜΕ τον γιατρό αλλά ΜΕ την γυναίκα.

Νομίζω ότι το Αγγλικό εγχείρημα Changing Childbirth(υπουργείο υγείας 1999) είναι ένα θαυμάσιο παράδειγμα.

Με χαρά μου σας ανακοινώνω ότι ξανά ανοίγουν τις σχολές στην Ισπανια.Ότι στην Γερμανία μετά την ανόητη προσπάθεια να κάνουν τους τοκετούς στο σπίτι παράνομους, οι μαιες,οι γυναίκες και αρκετοί γιατροί οργανώθηκαν με την βοήθεια διάφορων οργανισμών. Κάτι έχει αρχίσει να συμβαίνει στην Γερμανία.

Σχεδόν όλος ο Καναδάς έχει νομοθετήσει τις μαίες. Στην Ν.Ζηλανδια έχει περαστεί καινούργιος νόμος υπέρ της μαιευτικής (και όχι ιατρικής μαιευτικής)κοινότητας.

Παντού γίνεται μια μαιευτική αναγέννηση ανά τον κόσμο.

Είναι μέρος μιας μεγαλύτερης αναγέννησης των γυναικών που ξαναπαίρνουν τον έλεγχο της αναπαραγωγης,των σωμάτων τους και αρχίζει μια σημαντική εκτίμηση απέναντι στην υγειά της γυναικας.Ο τοκετός στο νερό είναι ένα κομμάτι του παζλ ένα πολύ σημαντικό και σπουδαίο κομμάτι.

Νομίζω ότι μπορούμε να πάρουμε κουράγιο, η πάλη δεν έχει τελειώσει, θα προχωρήσουμε μπροστά με αγάπη και χαρά

Βιβλιογραφία

American college of obstetricians and gynaecologists(1995)fetal heart rate patternstechnical bulletin 207,july

Department of health(1993)Changing childbirth,report of the expert maternitygroup,chaired by Baroness Cumberlege,London HMSO

Kloosterman,G(1994) Paper presented in Barcelona at perinatal conference

Wagner M (1994) pursuing the birth machine, the search for appropriate birth technology, Sydney, Australia ACE graphics

Wagner M(1995) a global witch-hunt, the lancrt,346.pp 1020-22

Για τον λόγο αυτό και στο εξωτερικό απαγορεύεται, εκτός φυσικά των περιπτώσεων καισαρικής κλπ.

Δεν απαγορεύεται στο εξωτερικό, απλά δεν γίνεται με τόση ευκολία όπως εδώ.

Μια έμπειρη μαία θα σου εξηγήσει καλύτερα γιατι δεν πρέπει και δεν είναι ανάγκη να γίνει επισκληρίδειος στο 95% των περιπτώσεων...Μια τέτοια μαία μας το εξήγησε και μας...

Μα δε χρειάζεται επεξήγηση thantoni, είναι γνωστο πως η κάθε μέθοδος αναισθησίας έχει παρενέργειες. Μόνο στο google να ψάξει κανείς, το καταλαβαίνει.

Αλλά δεν είναι λογικό μια γυναίκα που πάει να γεννήσει, να έχει τις εναλλακτικές που παρέχει η επιστήμη, άν κάπου αισθανθεί πως δυσκολεύεται να τα βγάλει πέρα στον τοκετό; :roll:

Και μη μου λες πως η φύση έχει προνοήσει κλπ κλπ, είναι γνωστά αυτά μωρέ, αλλά κάποτε κάνανε και ακρωτηριασμούς με ένα ποτήρι ρακί κι ένα ένα ξύλο για δάγκωμα.

Η ζωή μας έχει πια απομακρυνθεί απ'τη φύση και η στιγμή του τοκετού ίσως δεν είναι η στιγμή για να επανέλθει μια γυναίκα στη φύση χωρίς άλλη προετοιμασία.

Εξάλλου πολλές φορές η φύση λειτουργεί με δικούς της κανόνες. Κι εγώ είχα έτοιμα αρώματα, τη μπανιέρα για τοκετό στο νερό, φορητή συσκευή ΤΕNS και λοιπά, αλλά τελικά με καισαρική και επισκληρίδειο γέννησα.

Ο φυσικός τοκετός, αυτό που δικαιούνται όλες οι γυναίκες, δε σημαίνει πως η επιστήμη πρέπει να απέχει απ'το να επέμβει και βοηθήσει όποτε χρειάζεται.

Εχω την εντύπωση πως ένας εξαιρετικά εργώδης τοκετός μπορεί να γίνει ακόμα και τραυματική εμπειρία, που -άν δεν υπάρχει η κατάλληλη ψυχολογική υποστήριξη- ίσως στιγματίσει μια γυναίκα ανεπανόρθωτα.

Προσωπικά στον τοκετό θα προτιμούσα να έχω όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, όπως είναι ανοιχτά όλα τα σενάρια στη ζωή μας.

Διαφημίσεις

Οι γυναικολόγοι κινδυνολογούν εκ του ασφαλούς , οι ζωή δεν γυρίζει πίσω για να αποδειχθεί ότι δεν είχαν δίκιο.

Κατά τα άλλα καλό είναι η επιστήμη να είναι διαθέσιμη να βοηθήσει , αφού έχουμε λάβει σωστή ενημέρωση και όχι πλύση εγκεφάλου.

Όλο αυτό το σινάφι παίζει άσχημο παιχνίδι στην πλάτη του ζευγαριού που αντιμετωπίζει αυτήν την κατάσταση για πρώτη φορά στην ζωή του.

Το ότι τα θέλει και ο κώλος μας μερικές φορές δεν νομιμοποιεί το σινάφι να μας στριμώχνει έτσι.

thantoni,

στο εξωτερικο η τουλαχιστον εδω στον Καναδα δεν απαγορευεται η επισκληριδιος. Απλα εδω μας ρωτανε αν θελουμε να κανουμε, μας λενε εξ αρχης τα πλεονεκτηματα και τα μειονεκτηματα, μας δινουν ενημερωτικα φυλλαδια και οταν τη ζητησουμε υπογραφουμε οτι τη ζητησαμε και δεν εγινε χωρις τη θεληση μας.

Κανεις δεν μας παροτρυνει να την κανουμε οπως ακουω οτι γινεται στην Ελλαδα. Ετσι και αλλιως δεν εχουν να βγαλουν τιποτα, γινει δεν γινει εμεις δεν πληρωνουμε τιποτα. Οπωσδηποτε τα ποσοστα γεννας χωρις επισκληριδιος ειναι περισσοτερα απο αυτα με επισκληρηδιο.

Στη δικη μου περιπτωση πηγα να γεννησω και ελεγα δεν θα κανω επισκληριδιο μεχρι που να μην αντεχω αλλο.

Αφου τραβηξα ολους τους πονους, διαστολη 10, το μωρο δεν εβγαινε γιατι το κεφαλακι του ειχε σφηνωσει στο πλαι και η γιατρος το επανεφερε. Εκεινη τη στιγμη ειπα θελω επισκληρηδιο γιατι δεν αντεχα αλλο . Τοτε μου εφεραν ενα χαρτι το οποιο δεν ημουν σε θεση να διαβασω και ετσι το διαβασε ο αντρας μου και το υπεγραψα.

Ωραίες και εύστοχες οι παρατηρήσεις όλων ειδικά του φίλου μας από το εξωτερικό που μας ανέλυσε εμπεριστατωμένα τις διεθνείς εξελίξεις...Τον ευχαριστώ και προσωπικά για την ενδελεχή προσέγγιση του ζητήματος με επιστημονικούς αλλά κατανοητούς όρους. Δυστυχώς οι αλήθειες που αποκαλύπτονται σήμερα στο εξωτερικό, στην Ελλάδα κάποιοι φροντίζουν να μας τις αποκρύψουν για τα καλά!

Όσο για την επισκληρίδειο ΟΛΟΙ πια γνωρίζουμε το καθεστώς της εδώ (εκμετάλλευση, κερδοσκοπία, έλλειψη ενημέρωσης-) και στο εξωτερικό, όταν λαμβάνει χώρα...Οταν έλεγα ότι απαγορεύεται, δεν εννοούσα απο νομική σκοπιά φυσικά (μερικές φορές ενδείκνυται άλλωστε όπως στην περίπτωση της Χρύσας) αλλά ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΨΙΛΟΥ ΠΗΔΗΜΑ, όπως όλοι καταλάβαμε...Ας βρεθεί μια φιλη που να μας πει πως ο γιατρός της εξήγησε ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ από νωρίς (από τον 5ο μήνα) όπως το έκανε ο φίλος μας και δεν την εβαλε να υπογράψει υπό την πίεση των ωδίνων!

Πιστεύω (μακάρι να διαψευστω) πως και εμείς αύριο δυσκολα θα την αποφύγουμε, δίχως την ψυχολογική και πρακτική συμπαράσταση της μαίας μας στις δύσκολες στιγμές των ωδίνων. Ο φίλος μας απο την Αγγλία μας είπε και αυτός πόσο Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΜΑΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΛΎΤΙΚΟΣ...

Οι 25 χρονες του Γενεσις απλώς θα μπαινοβγαίνουν χαμογελώντας νομίζω...και δεν θα φταίνε σε τίποτα...

Φοβάμαι πως αύριο το πρωι η γυναίκα μου θα είναι μια από τις 4-5 που έδωσε ραντεβού ο γιατρός μας για να τις ξεγεννήσει σε ενα πρωινό και να ξεμπερδεύει...

Όμως πλέον θα πω και εγώ ...ας γεννηθεί γερή η μπέμπα, ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΠΑΙΔΙ, κι Όλα τα αλλα είναι λεπτομέρειες...

Σας ευχαριστώ όλες και όλους.....που υπάρχετε

Εφτασε λοιπον η μεγαλη μερα!!!!!!!Ημπεμπα σου δε σου εκανε το χατηρι να βγει πιο νωρις, αν και προλαβαινει ακομα.Σας ευχομαι μεσα απο την καρδια μου να πανε ολα καλα και για τη μαμα και για το παιδι αλλα και για σενα(μην παθεις κανενα εγκεφαλικο αν συγχιστεις :lol::lol: )και θα περιμενουμε με αγωνια τα νεα σας

hGbPp3.png

Εφτασε λοιπον η μεγαλη μερα!!!!!!!Ημπεμπα σου δε σου εκανε το χατηρι να βγει πιο νωρις, αν και προλαβαινει ακομα.Σας ευχομαι μεσα απο την καρδια μου να πανε ολα καλα και για τη μαμα και για το παιδι αλλα και για σενα(μην παθεις κανενα εγκεφαλικο αν συγχιστεις :lol::lol: )και θα περιμενουμε με αγωνια τα νεα σας

Ισως υπάρχει λόγος που συμβαίνουν όλα αυτά....καλή μου Όλγα, να γνωρίσεις την αγάπη από ανθρώπους ...που δεν τους γνωρίζεις...

Αν πρώτα ο Θεός πάνε όλα καλά, θα ήθελα να κεράσω εσάς γλυκά πριν από όλους τους συγγενείς και φίλους...γιατί σε εσάς "ξέσπασα"¨και εσείς μου δώσατε κουράγιο και αγάπη ώστε και εγώ να δώσω κουράγιο αύριο στη γυναίκα μου...που έχει καταλάβει όλο το φρικτό αυτό παιχνίδι, δεν θα έχει τη μαία της και προτιμά "να κάνει τη χαζή"....

Σ' ευχαριστώ όλγα!

«Αυ­τή την φο­ρά θα το κά­νω μό­νη μου, κα­θι­σμέ­νη ο­κλα­δόν σε μια πα­λιά ε­φη­με­ρί­δα, σε μια μο­να­χι­κή γω­νιά. Ή στα φύλ­λα, στα ξε­ρά φύλ­λα, σ’ έ­να σω­ρό από αυ­τά· έ­τσι εί­ναι πιο κα­θα­ρά. Το μω­ρό θα γλι­στρή­σει έ­ξω εύ­κο­λα σαν έ­να αυ­γό, σαν έ­να γα­τά­κι. Θα το γλεί­ψω, θα δα­γκώ­σω το ομ­φά­λιο λώ­ρο, το αί­μα θα ε­πι­στρέ­ψει στην γη που α­νή­κει, το φεγγά­ρι θα εί­ναι γε­μά­το, α­πο­τρα­βηγ­μέ­νο. Το πρω­ί θα μπο­ρέ­σω να το δω: θα το κα­λύ­πτει μια λα­μπε­ρή γού­να, πλά­σμα θε­ϊ­κό, που δεν θα του δι­δά­ξω πο­τέ ού­τε μια λέξη.»

Margaret Atwood, «Surfacing»

όλα να πάνε καλά φίλε Thantoni για την συζηγό & το μωρό σας , μια υγιείς μπέμπα, πανέμορφη(σαν την μαμα της να υποθέσω) με ανήσυχο & δυναμικό "πνέυμα" σαν τον μπαμπά της! :D

Eίναι προτιμότερο σε ένα παιδί να περισσεύει η αγάπη παρά να του λείπει....

thantoni, συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, είμασταν κι εμείς θύματα αυτού του συστήματος, πληρώνοντας αδρά το ξενοδοχείο ιασώ, γιατί περι ξενοδοχείου πρόκειται και όχι μαιευτηρίου. Μάλιστα και απο τα ξενοδοχεία που ο λόγος τιμής-υπηρεσιών είναι άθλιος. Με λίγα λόγια περάσαμε τα χειρότερα και τώρα ψάχνουμε γιατρό στο Ελενα, όταν με το καλό μπούμε σε διαδικασία κύησης για το επόμενο να έχουμε και τον γιατρό έτοιμο.

Να πώ όμως ότι η γυναίκα μου γέννησε φυσιολογικά χωρίς επισκληρήδιο, λόγω αδιαφορίας του γιατρού και της πάρα πολύ καλής μαίας που είχαμε!!! την ευχαριστούμε πολύ!!!

line_feet_beg_17_time_1192939200_text_cf20efe4f5f3f3dceaeff220eceff520e5dfede1e9.gif

line_m123_beg_boy_time_1238212800_text_6f2046696c6970706f73206d6f75.gif

Αγαπητέ thantoni, να ξέρεις ότι σας σκέφτομαι πολύ αυτές τις μέρες και ειδικά αύριο θα περιμένω νέα σας!

Όλα θα πάνε καλά, η μπουμπου θα είναι μία θεά και εσύ ο πιο χαζοχαρούμενος μπαμπάς!

Πολλά φιλιά!

.png

thantonακι με το καλό αύριο να κρατήσετε την κορούλα σας στην αγκαλιά σας!!!!

Όλα να πάνε κατ΄ευχήν, να έχετε μια πολύ εύκολη γέννα

και περιμένουμε να μας γράψεις όλα τα νέα, έτσι?

Άντε και μετά θα μας γράφεις ποστς με την ιδιότητα του χαζομπαμπά :lol:

Ευχαριστώ το θεό που μου χάρισε δυο υπέροχες κορούλες

Αγαπημένοι μου φίλοι,

Χρυσα, Όλγα, Αφροδίτη, Dpan, Ευγενία, Ζωζα!

Οι ευχές σας και τον ενδιαφέρον σας από όλες τις άκρες της Ελλάδας θα με συντροφεύουν αύριο στο μαιευτήριο. Χάρη σε σας είμαι ήρεμος τις ώρες αυτές και εύχομαι να παραμείνω ήρεμος ό,τι κι αν συμβεί αύριο στο μαιευτήριο...Θα σκέφτομαι τις συμβουλές σας που κάθε φορά που τις διάβαζα μου έδιναν κουράγιοΤο παιδιά μας ευτυχώς δεν είναι μόνο στα χέρια ενός συστήματος αλλά και του Θεού και των ευχών των συνανθρώπων μας...

Σας αποχαιρετώ συγκινημένος, με αγωνία αλλά και ελπίδα.

Αύριο το βράδυ μετά τις 9, πρώτα ο Θεός, θα μπω στο φόρουμ για να μοιραστώ τη χαρά μου πρώτα με εκείνους που μοιράστηκαν την αγωνία μου, άντεξαν την γκρίνια και με δέχτηκαν όπως είμαι.

Με αγάπη,

T.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...