Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ

Recommended Posts

παντως σου εχει χαμογελάσει συνειδητα απο οτι καταλαβα.

Αυτο είναι το σηματνικό. (Συνειδητα σημαίνει να εχει πχ να σε δει λιγη ωρα και μολις πλησιασεις να σου σκασει γελάκι ;))

Η αλήθεια είνια οτι ολοι μας κανουμε τελειως τους καραγκιοζηδες προκειμένου να δουμε ενα χαμογελάκι, αλλα καποια στιγμη υποθετω οτι τα μωρα βαριουνται :lol::lol::lol::lol:. Μηπως σε εχει δεδομένη???:lol: για καντου και λιγο την δυσκολη ....αντρας είναι και αυτος ....:lol::lol::lol:

Και επισης ΜΗΝ ΣΥΓΚΡΙΝΕΙΣ τα αδέλφια είναι ΤΡΑΓΙΚΟ λαθος!!!!!:-(

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 76
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Περισσότερες δημοσιεύσεις

"Η εμφάνιση του κοινωνικού χαμόγελου γύρω στον 3ο μήνα, αποτελεί ένα άλλο σημαντικό ορόσημο. Το χαμόγελο το οποίο αρχικά είναι ένα αντανακλαστικό, μια μηχανική κίνηση των μυών, εξελίσσεται μετά τον τρίτο μήνα σε απάντηση σε ένα γνώριμο πρόσωπο. Αποτελεί έτσι μια μορφή επικοινωνίας και συναισθηματικής απάντησης στο περιβάλλον, η οποία συμβάλλει καθοριστικά στην ενίσχυση του δεσμού με τους γονείς του."

http://www.childmentalhealth.gr/Wcd4aa511768ef.htm

ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ

Οι μητέρες είναι πάντοτε περήφανες όταν λένε πως το παιδί τους χαμογέλασε πολύ νωρίς. Αυτό δείχνει ότι έχουν κατανοήσει την κεφαλαιώδη σημασία του χαμόγελου για την ψυχική εξέλιξη του παιδιού.Είναι όμως πράγματι το χαμόγελο από την αρχή ψυχική εκδήλωση; Η απάντηση είναι αρνητική. Το πρώτο χαμόγελο είναι υποφλοιώδες αντανακλαστικό, που προκαλείται από τη σύσπαση των μυών και δεν μπορεί να θεωρηθεί ως μιμική έκφραση, αλλά ως κίνηση των μυών του προσώπου που ανήκει και αυτή στην αρχαϊκή νευρομυϊκή δραστηριότητα μιας ομάδας από αυτούς. Συχνά, το υποφλοιώδες αυτό χαμόγελο δεν είναι καν αυθόρμητο, αλλά εμφανίζεται ως απάντηση στον ερεθισμό του δέρματος του προσώπου ή σε αισθήματα που οφείλονται στη σπλαχνική αισθητικότητα.

Οι διάφοροι συγγραφείς, ανάλογα με τα κριτήρια στα οποία βασίζονται ή τους ερεθισμούς τους οποίους ασκούν για να το προκαλέσουν, εντοπίζουν την εμφάνιση του χαμόγελου ανάμεσα στην πρώτη μέρα της ζωής και τον τρίτο μήνα ή και αργότερα.

Ο H. Wallon [...] υποστηρίζει ότι οι παράγοντες που το προκαλούν στην αρχή είναι οι ερεθισμοί του δέρματος του προσώπου (γαργαλίσματα, επαφή της θηλής με το μάγουλο, κλπ.) που ασκούνται κοντά στους μυς, οι οποίοι παράγουν το χαμόγελο. 'Επειτα έρχονται οι γενικότεροι ερεθισμοί, οι οποίοι έχουν και σαφή συναισθηματικό τόνο (λουτρό, θηλασμός, ανάπαυση μετά τον θηλασμό, ύπνος). Λίγο αργότερα αρχίζει η δράση των αισθητηριακών εντυπώσεων (φως, ήχοι). Τέλος, εμφανίζεται με βεβαιότητα ο ανθρώπινος παράγοντας (πρόσωπο, βλέμμα, φωνή). Η τελευταία αυτή φάση αντιστοιχεί κατά τον Wallon στο διάστημα ανάμεσα στην 28η μέρα και την 7η εβδομάδα.

Για τον M. Bergeron (1961) "το χαμόγελο είναι κατ' αρχάς αντανακλαστικό· στην ηλικία του 1,5 μήνα πηγάζει ακόμα αναμφίβολα από μεσεγκεφαλικούς μηχανισμούς. Γύρω στο 2ο και 3ο μήνα εξελίσσεται σε εκδήλωση μετά από μίμηση, και λίγο αργότερα γίνεται αυθόρμητη εκδήλωση".

Ο André-Thomas (1959) λέει ότι κατά την 5η ή 6η εβδομάδα "το παιδί απευθύνει το πρώτο χαμόγελο στη μητέρα του... Η θέα της μητέρας, που εγγράφεται καθημερινά και επικυρώνεται, πρέπει να θεωρείται ως το θεμελιώδες στοιχείο που προκαλεί την αντίδραση".

Ο R. Spitz [...] θεωρεί το χαμόγελο, στην αρχή, ως μηχανική κίνηση των μυών και αργότερα, γύρω στον 3ο μήνα, ως αντίδραση στο ανθρώπινο πρόσωπο, διευκρινίζοντας ότι το παιδί δεν χαμογελά, ακόμη στην ανθρώπινη υπόσταση, στο πρόσωπο αυτό καθαυτό, αλλά σε ένα σύνολο στοιχείων τα οποία απαρτίζουν τη μορφή ως μια οργανωμένη αντιληπτική ολότητα.

Η μελέτη του R. Spitz πάνω στο χαμόγελο είναι άξια εκτενέστερης ανάλυσης, γιατί αποτελεί σημαντικότατη συμβολή στην κατανόηση του μηχανισμού εμφάνισης του χαμόγελου και της σημασίας του για την ανάπτυξη των σχέσεων του παιδιού με το περιβάλλον του. Κατά τον R. Sptitz, το χαμόγελο εμφανίζεται μετά την έναρξη του 3ου μήνα. Υπάρχουν βέβαια, λέει, σημαντικές ατομικές διαφορές όσον αφορά την ημερομηνία εμφάνισης του χαμόγελου· ο R. Spitz παρατήρησε προοδευμένα βρέφη, τα οποία χαμογέλασαν την 26η μέρα και άλλα τα οποία χαμογέλασαν κατά τον 6ο μήνα.

Για την εμφάνιση του χαμόγελου ο Spitz λέει: "Το κατ' αποκλειστικότητα ενδιαφέρον, το οποίο εκδηλώνει το βρέφος κατά τον δεύτερο μήνα για το ανθρώπινο πρόσωπο κατά προτίμηση από όλα τα άλλα πράγματα του περιβάλλοντός του, θα αποκρυσταλλωθεί κατά τον 3ο μήνα με τη μορφή μιας ιδιαίτερης και ειδικής αντίδρασης. Η σωματική ωρίμανση και η ψυχική ανάπτυξη έχουν προοδεύσει αρκετά, ώστε να επιτρέψουν στο βρέφος να κινητοποιήσει τα φυσικά του (σωματικά) μέσα, βάζοντας τα στην υπηρεσία της εμπειρίας του και να τα ενεργοποιήσει με τη μορφή ψυχικών απαντήσεων. Τώρα απαντά στο πρόσωπο του ενήλικα με χαμόγελο...".

Ο Spitz θεωρεί την εμφάνιση του κοινωνικού χαμόγελου ως γεγονός εξαιρετικής σημασίας για την εξέλιξη του παιδιού: "Είναι, λέει, η πρώτη ενεργός, αμυδρή λάμψη της μετάβασης του βρέφους από την πλήρη παθητικότητα στην ενεργή συμπεριφορά". Δηλαδή, είναι μια μορφή συναισθηματικής επαφής με το περιβάλλον, η οποία θα του επιτρέψει την ανάπτυξη της επικοινωνίας με αυτό. Ο R. Spitz συμπεραίνει αφενός ότι το παιδί δεν χαμογελά μόνο στο πρόσωπο της μητέρας αλλά στο πρόσωπο του ενήλικα γενικά. Αφετέρου ότι το χαμόγελο δεν απευθύνεται στο ανθρώπινο ον ως πλήρη υπόσταση, ως "αντικείμενο", αλλά σε μια αντιληπτική ολότητα-σήμα [gestalt-signal], η οποία ανήκει μάλλον στα "πράγματα". Το παιδί αναγνωρίζει τα επιμέρους εξωτερικά χαρακτηριστικά του ανθρώπινου προσώπου και μόλις τα χαρακτηριστικά αυτά μεταβληθούν, λόγω της αλλαγής θέσης (μετάβαση από την κατά μέτωπο παρουσίαση στην παρουσίαση από τα πλάγια), το παιδί σταματά να αναγνωρίζει την ταυτότητα τους και η απάντηση στο σήμα εξαφανίζεται.

Το γεγονός όμως ότι το σήμα αυτό το παιδί το επεξεργάστηκε και το εγκατέστησε χάρη στη γένεση των πρώτων σχέσεων με το ανθρώπινο ον, στη προκειμένη περίπτωση με τη μητέρα, προσδίδει στο πρόσωπο της μητέρας ποιοτική αξία ανώτερη από αυτή των άψυχων πραγμάτων και της εξασφαλίζει ένα ρόλο προδρόμου στην πιο εξελιγμένη σχέση η οποία θα εγκαθιδρυθεί αργότερα ανάμεσα σε αυτήν και το παιδί. Σ' αυτή τη μελλοντική σχέση, το παιδί θα αντιλαμβάνεται και θα αισθάνεται τη μητέρα ως ανθρώπινο σύντροφο, ως αντικείμενο. 'Ετσι θα εγκαθιδρυθεί η ουσιαστική σχέση με το αντικείμενο. Κατά τη στιγμή της εμφάνισης του χαμόγελου, η σχέση είναι ακόμη προ-αντικειμενοτρόπος και, κατά τον R. Spitz, αυτή η ολότητα-σήμα, αυτό το σύνολο μέτωπο-μάτια-μύτη, παίζει τoν ρόλο ενός πρόδρομου αντικειμένου [objet précurseur].

http://www.komvos.edu.gr/glwssa/odigos/thema_a4/a_4_k_4.htm

Ελπιζω να χαλαρωσες.

Ειναι μικρο ακομα :-D

Σιγουρα ο γυαλος ειναι στραβος.. δεν εξηγειτε αλλοιως!!

Ο μικρούλης μου άρχισε αραια και που να μας χαμογελάει... ένα χομογελάκι μικρό

"μια φορά στις τόσες"... χαμογελάκι ανταπόκρισης το λέμε εμείς ... όχι πως κάθε

φορά που του μιλάμε και του κάνουμε παιχνιδάκια θα χαμογελάσει... επλίζω αυτό

να ειναι το κοινονικό χαμόγελο ....

η παιδιατρός μας πάντως όχι πως μας τρόμαξε (Άγιες μέρες είναι), αλλά μας είπε

πως από την 4-6 εβδομάδα τα μωρά αναπτύσουν κοινονικό χαμόγελο και πως ο

μπέμπης μας ίσως να είναι σοβαρός και πως κουναει λιγο τα χειλάκια του, όταν

του μιλάμε ....

Ο ΘΕΟΣ να έχει καλά όλα τα παιδάκια του κόσμου

Χρονια πολλά σε όλες.

Μαλλον υπερβολικη θα την ελεγα την παιδιατρο σου, ο γιος μου εφτασε σχεδον 3 μηνων να χαμογελασει συνειδητα και απο τοτε δεν εχει σταματησει να χαμογελαει και να ειναι ζωηρος.

Σε καταλαβαινω γιατι και εγω ειχα φρικαρει με αυτα που διαβαζα στα βιβλια και κοντευα να σαλταρω. Μην χαλας την ζαχαρενια σου, θα δεις που σε λιγο καιρο θα σκορπαει χαμογελα συνεχως!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• 4 months later...

Γεια σας κοριτσακια ...

ηθελα να ρωτησω απο ποιο μηνα και μετα αρχιζει να χαμογελαει συνειδητα ενα βρεφος ...

εχω την εντυπωση οτι σημερα μου εσκασε το πρωτο της συνειδητο χαμογελακι (γιατι απο τα αλλα , της ικανοποιησης ειχαμε μεχρι σημερα) και ειμαστε μολις 50 ημερων ....

12/7/10 my princess was born !!!

Διαφημίσεις

Η δικιά μου είναι λίγο μεγαλύτερη από τη δικιά σου και έχει γύρω στις 2 εβδομάδες που χαμογελάει συνειδητά. Δηλαδή όταν ξυπνάει για παράδειγμα της λέω χαμογελαστά "καλημερούδια αγάπη μου" κι εκείνη χαίρεται και χαμογελάει και είναι μια γλύκα! Πιο πριν χαμογελούσε μόνο στον ύπνο της, αλλά τώρα με τα χαμογελάκια της μας έχει "απογειώσει"!

Και ο δικός μου είναι 2 μηνών και κάτι, αλλά γελάει σπάνια!

Μπορει να γελάσει στην γετόνισσα , στο πόμολο της πορτας, αλλα όχι συχνα,

Φοβαμαι οτι είναι θέμα χαρακτηρα και είναι γκρινιαρούλης.Μα σε ποιόν έμοιασε????!!!:D:D:D:D:D

QqmLp3.png

• 1 month later...

εμένα η μπεμπούλα μας άρχισε να γελάει σε μας λίγες μέρες αφού κλείσαμε τον πρώτο μήνα.

τώρα δεν την προλαβαίνουμε στα χαμόγελα, όταν έχει φάει, όταν της τραγουδάμε και ασχολούμαστε μαζί της...

xFibp3.png

Εμάς η μπεμπούλα μας γελούσε από τις πρώτες μέρες, βέβαια όλοι οι υπόλοιποι μας έλεγαν ότι ήταν αντανακλαστικό...στις 3 εβδομάδες μια καθηγήτρια παιδίατρος του Παίδων την εξέτασε, όπου η μικρή της χαμογελάει διάπλατα, και γυρνάει η παιδίατρος και λέει δε το πιστεύω χαμογελάει κοινωνικά, απιστευτο, και πιστέψτε με βλέπω καθε μερα δεκάδες νεογνά. Το σημείωσε και στο βιβλιάριο της.

Βέβαια μέχρι και σήμερα η μπέμπα μας γελάει πολύ, και εγώ είμαι χαμογελαστός άνθρωπος από παιδί, για αυτό και είμαι πεπεισμένη ότι είναι καθαρά θέμα χαρακτήρα.

• 1 month later...

βρε παιδιά μπορεί να ακουστεί λίγο χαζό το θέμα μου, αλλά θέλω να το μοιραστώ μαζί σας. ο μικρός είναι 2,5 μηνών. εδώ και καιρό είχε αρχίσει τα χαμογελάκια, του μιλούσα και έσκαγε γελάκι, πρίν λίγες μέρες μάλιστα και με κραυγούλες! από προχθές σταμάτησε να μου χαμογελάει. με κοιτάει, αλλά είναι σοβαρός. ώρες κάθησα από πάνω του να του μιλάω γλυκά, όπως του μιλούσα και χαμογέλαγε, και τίποτα. με κοιτάζει, αλλά δεν μου γελάει. αν όμως δεί τα παιχνιδάκια που του αρέσουν, ή μια ταπετσαρία που έχουμε στην αλλαξιέρα, σκάει στα γέλια και δυνατά κιόλας. μόλις δεί εμένα, ξανασοβαρεύει! τι τον πείραξε? με βαρέθηκε? :s

Διαφημίσεις

αντε καλε που σε βαρεθηκε το μωρο!! απλα μαλλον συνηθισε την συγκεκριμενη σταση σωματος και προσωπου και πλεον δεν του κανει εντυπωση. αν κανεις κατι καινουργιο εσυ ή αλλος συγγενης πως αντιδρα?

έχω δύο δωράκια

UDcLp3.png euQwp3.png

Νομιζω μετα τους 3 μηνες χαμογελανε συνειδητα. Μεχρι τοτε ειναι αντανακλαστικη κινηση χωρις λογο.

Οποτε ετοιμασου για πραγματικα χαμογελα με λογο :D

Δες και εδω edit admin εξαιτίας συγχώνευσης

πιστεύω πως μου χαμογελούσε συνειδητά, γιατί όταν του μιλούσα από κοντά με κοιτούσε στα μάτια και γελούσε μ'αυτά που του έλεγα. τώρα ή με κοιτάζει σοβαρός ή κοιτάει αλλού. σα να βρήκε άλλες ασχολίες. μου κάνει εντύπωση που γελάει τόσο πολύ με τα ζωάκια στον τοίχο. πόσο μπορεί να τα βλέπει σ'αυτήν την ηλικία? χθές που ήταν η μαμά μου πάντως εδώ και μετά μια φίλη μου, μπορώ να πώ σ'αυτές χαμογέλασε λιγάκι. πάντως περισσότερο από μένα.

αντε καλε που σε βαρεθηκε το μωρο!! απλα μαλλον συνηθισε την συγκεκριμενη σταση σωματος και προσωπου και πλεον δεν του κανει εντυπωση. αν κανεις κατι καινουργιο εσυ ή αλλος συγγενης πως αντιδρα?

συμφωνω και εγω!σε λιγες εβδομαδες θα καταλαβαινει οτι γελαει στη μαμα του και οχι σε καποιο ζωακι η σε κατι πολυχρωμο που του τραβαει την προσοχη.και μετα ποιος το σταματαει.θα χαχανιζει με το παραμικρο.το χειροτερο μου ειναι την ωρα που πιστευω οτι κοιμηθηκε εκεινος να ξεκαρδιζετε.και φτου και απο την αρχη:-D:grin::-D

πιστεύω πως μου χαμογελούσε συνειδητά, γιατί όταν του μιλούσα από κοντά με κοιτούσε στα μάτια και γελούσε μ'αυτά που του έλεγα. τώρα ή με κοιτάζει σοβαρός ή κοιτάει αλλού. σα να βρήκε άλλες ασχολίες. μου κάνει εντύπωση που γελάει τόσο πολύ με τα ζωάκια στον τοίχο. πόσο μπορεί να τα βλέπει σ'αυτήν την ηλικία? χθές που ήταν η μαμά μου πάντως εδώ και μετά μια φίλη μου, μπορώ να πώ σ'αυτές χαμογέλασε λιγάκι. πάντως περισσότερο από μένα.

Ισως αυτο. Αρχικα βλεπει πολυ κοντα αρα μονο εσενα. Μετα.. εχει πολλα να επεξεργαστει που πριν δεν μπορουσε (βλεπει μακρυτερα αρα νεα πραγματα περιεργα κλπ) οποτε οντως σε βαρεθηκε .....:lol::lol::lol:

Διαφημίσεις

χθές κάναμε και το 1ο εμβόλιο και σήμερα είναι όλο γκρίνια, εδώ και μερικές ώρες δείχνει να πονάει και κάνει μορφασμούς από πόνους. του έδωσα σιροπάκι όπως μου είπε η γιατρός, αλλά νομίζω η κακοδιαθεσία ξεκίνησε ήδη 1 μέρα πρίν το εμβόλιο. τι να έχει και να μην το κατάλαβα? πέρασε μια ουρολοίμωξη πριν μια εβδομάδα, αλλά δευτέρα που κάναμε καλλιέργεια ήταν πλέον καθαρός. τι να έπαθε τώρα?

χθές κάναμε και το 1ο εμβόλιο και σήμερα είναι όλο γκρίνια, εδώ και μερικές ώρες δείχνει να πονάει και κάνει μορφασμούς από πόνους. του έδωσα σιροπάκι όπως μου είπε η γιατρός, αλλά νομίζω η κακοδιαθεσία ξεκίνησε ήδη 1 μέρα πρίν το εμβόλιο. τι να έχει και να μην το κατάλαβα? πέρασε μια ουρολοίμωξη πριν μια εβδομάδα, αλλά δευτέρα που κάναμε καλλιέργεια ήταν πλέον καθαρός. τι να έπαθε τώρα?

Τα εμβόλια μπορεί να φέρουν γκρίνια, κακοδιαθεσία και λίγο πυρετό.Μπορεί όμως να είναι και τυχαίο, μην τρελλαινεσαι!! Κατά τα άλλα τρώει, κοιμαται κανονικά όπως πριν;

τρώει, και μάλιστα ζητάει το στήθος συχνότερα, σχεδόν κάθε 1-1,5 ώρα, αλλά μου φαίνεται πιό πολύ το ζητάει σαν παρηγοριά.. αλλά πολύ γκρίνια. κλαίει και φαίνεται να πονάει, κοιμάται, ξυπνάει και πάλι κλάμματα.. τι να έχει ρε παιδιά άλλο, δεν ξέρω..

Μην τρελλενεσαι 2 μηνων ειναι λιγο νωρις και επισης μερικα παιδακια ειναι πιο σοβαρα απο αλλα. Η δικια μας χαμογελουσε μεν απο νωρις αλλα δεν γελαγε με την καμια. Μια σοβαροτητα βρε παιδι μου. Φυσικα καποια στιγμη αρχισε να ξεκαρδιζεται αλλα ακομα και τωρα ειναι σπανιο, και δεν γινεται με το παραμικρο. Συνηθως εχει σοβαρο υφος.

είναι ροκ και τα σπάει γιαυτο και είναι σοβαρή....:D:D:D

είναι ροκ και τα σπάει γιαυτο και είναι σοβαρή....:D:D:D

χαχαχαχαχαχα ΘΕΑ.....και μπηκα απο σποντα για αλλου πηγαινα......ναι ειναι τις φυλης μας αυτο το χαρακτηριστικο.....(αλλα μεταξυ μας αν την δαγκωσεις μεταξυ κορμου και ποδιου εκει που ενωνεται εχει ενα κοκκαλακι...στα δεξια/αριστερα κοιλιας.....ε, θα μας ακουσει ΟΛΟ ΤΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ....τσιριδες γελιου λεμε).......

Don't give me love, i've had my share. Give me the truth instead.....

χθές ξαναζωντάνεψε, μου έσκασε και χαμογελάκι, αλλά έχει φάει φλας με τα ζωάκια της ταπετσαρίας όταν τον ξαπλώνω στην αλλαξιέρα. μόλις στρέψει εκεί το κεφάλι και τα δεί, αρχίζει να γελάει και να βγάζει κραυγές και αγκού όλη την ώρα. μιλάμε πολύ κόλλημα! είναι οκ να τρελλαίνεται τόσο μ'αυτά? μ'εμάς δεν δείχνει τέτοια χαρά. η αλήθεια είναι πως εδώ και λίγες μέρες ανακάλυψε την φωνή του (ως τώρα γελούσε αθόρυβα) και μάλλον του αρέσει να την ακούει, όπως μου είπε και η γιατρός. απλά μου κάνει εντύπωση που προτιμάει να γελάει με τα ζωάκια στον τοίχο κι όχι μ'εμάς.

ξαναβάζω εδώ ένα μήνυμα που είναι για άλλο θέμα μήπως μπορεί να μου απαντήσει κάποια/ος..

παρατήρησα ότι μερικές φορές ο μικρός εμφανίζει κοκκινίλες στο κεφαλάκι του, φαίνονται άνάμεσα στις τρίχες του κεφαλιού, όχι σε όλο το κεφάλι, αλλά σε διάφορα σημεία. τι μπορεί να είναι? τοπικός ερεθισμός του δέρματος ή τίποτα άλλο??

ξαναβάζω εδώ ένα μήνυμα που είναι για άλλο θέμα μήπως μπορεί να μου απαντήσει κάποια/ος..

παρατήρησα ότι μερικές φορές ο μικρός εμφανίζει κοκκινίλες στο κεφαλάκι του, φαίνονται άνάμεσα στις τρίχες του κεφαλιού, όχι σε όλο το κεφάλι, αλλά σε διάφορα σημεία. τι μπορεί να είναι? τοπικός ερεθισμός του δέρματος ή τίποτα άλλο??

Μήπως είναι αιμαγγείωμα; Ο παιδίατρος τι λέει; Ή ένας δερματολόγος.

ldnHp3.png?vud3HaCz

Mother of 4

:)

Χρήστος - 22/3/2008

Μιχάλης - 30/11/2009

Δημήτρης - 3/4/2012

βασικά έχει και νινίδα μπροστά και τώρα παρατηρώ ότι εκεί που είναι οι κοκκινίλες έχει σκάσει λίγο το δερματάκι έκανε σαν μικρές φουσκάλες και σαν λέπια. άρα πρέπει να έχει σ΄χεση με νινίδα. και το κεφαλάκι του μυρίζει μια άσχημη μυρωδιά. όποια ξέρει, ας μου απαντήσει.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...