Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

Αγόρι ή κορίτσι, στο test επιπέδου Β΄

Recommended Posts

Καλημέρα σας,

Πριν απο 1 εβδομάδα έκανα το test επιπέδου Β΄. Όταν ρώτησα τον γιατρό το φύλο του παιδιού μου είπε κορίτσι. Του είπα τότε ότι στο test επιπέδου Α΄μια άλλη γιατρός μου είπε ότι είναι αγόρι το παιδί.

Τότε προφανώς ο γιατρός άρχισε να κοιτάει πέρα απο το προφανές τα γεννητικά όργανα του παιδιού μου και μου είπε ότι κατά 99% είναι αγόρι. Τον μπέρδεψε λέει γιατί βλέπει ένα μικρό πραγματάκι το οποίο ή είναι διογκωμένη κλειτορίδα είτε είναι μόνο το πουλάκι του παιδιού και τα υπόλοιπα (οι βαστάζοι του δηλαδή!) δεν έχουν κατέβει ακόμα...Μου είπε ότι την 26η εβδομάδα συνήθως έχουν ολοκληρωμένη άποψη για τα γεννητικά όργανα του αγοριού. Μου είπε επίσης ότι μερικά αγοράκια γεννιούνται χωρίς τους βαστάζους (κρυψορχία νομίζω ότι μου το είπε) και χρειάζεται επέμβαση για να βγουν. Μου είπε να κάνω υπομονή, να δω τον γιατρό που με παρακολουθεί (θα πάω αυτή την εβδομάδα) μπας και ξεκαθαριστεί το θέμα του φύλου και αν δεν μπορέσει να το καταλάβει να πάω ξανά σε αυτόν σε 1 μήνα (ο συγκεκριμένος γιατρός ειδικεύεται στο test επιπέδου Β' και μάλιστα έχω ακούσει ότι είναι απο τους καλύτερους στην Ελλάδα σε αυτήν την εξέταση). Όπως καταλαβαίνετε έχω ανησυχήσει. Έχει συμβεί σε καμιά σας παρόμοια περίπτωση; Το αγόρι δεν λένε ότι φαίνεται πολύ πιο νωρίς;

Ευχαριστώ!

EVvep3.png6SUnp3.png

Αγάπες μου σας λατρεύω!

30.06.2011: Το αδελφάκι σας, το αστεράκι μου, πήγε στον ουρανό πριν ακόμα γεννηθεί...

Διαφημίσεις

ακριβος αυτο ειχε συμβει και σε μας και ο μικρος μας ειχε βαλανικο υποσπανδια, υπαρχει ποστ. μαλλον δεν ειναι τιποτα γιατι θα σας το ελεγε, παντος οτι και να ναι μην ανησυχεις δεν ειναι τιποτα ανησυχητικο και βεβαια τιποτα που να μπορει να κανει κακο στο μωρο σας, καλα αποτελεσματα. περιμενω νεα σου!

και σε εμάς το ίδιο είπαν. Στην Α επιπέδου μας είπαν αγόρι και στην Β κορίτσι, αλλά δεν έχουμε ανησυχήσει. Ίσως επειδή δεν δώσαμε και καθόλου σημασία στο φύλο.

Και στην ξαδέρφη μου έλεγαν όλο τον καιρό κορίτσι και 2 βδομάδες πριν γεννήσει της είπαν ότι είναι αγόρι. Τελικά γέννησε ένα υγιέστατο αγοράκι.

Απλά παρακολούθησε το, δεν νομίζω όμως και εγώ ότι είναι κάτι ανησυχητικό. Καλά αποτελέσματα, και καλού κακού μην τα πάρεις όλα ροζ ή σιέλ :)

csdRp2.png

SpIfp2.png

Εμας κοριτσια ο γιατρος απο την 13η εβδομαδα μας ειπε οτι μαλλον ειναι αγορι γιατι κατι ειδε να ''κρεμεται'' αλλα δεν ηταν απολυτα σιγουρος αλλα ενα μηνα μετα μας το επιβεβαιωσε.Μου φαινεται περιεργο που μεχρι και τη β επιπεδου δεν φαινεται καθαρα το φυλο του μωρου σου.Εμας μας ειχε αναφερει τη διογκωση την 13η εβδομαδα δηλ.στην αυχενικη συν αυτο που σου ανεφερα παραπανω.

εμάς απλά μα δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι πολλές φορές μπαίνει ο ομφάλιος λώρος μπροστά και γίνονται λάθη. όπως και να 'χει, εύχομαι να είναι όλα καλά :)

csdRp2.png

SpIfp2.png

Διαφημίσεις

Εμεις θα κανουμε τη β΄ επιπεδου σε κανα μηνα, αλλα με προβληματισες.. μπορεις να μας πεις πού την εκανες? σε δημοσιο νοσοκομειο ή ιδιωτικη κλινικη? το μηχανημα ηταν παλιο?

Οταν λες "α΄ επιπεδου" εννοεις την αυχενικη διαφανεια?

να συμπληρώσω ότι, όπως μου είπαν, η μήτρα μου πάει προς τα πίσω, και για αυτό μπορεί να μην φαίνεται καλά..

Και εμενα η μητρα μου ειναι προς τα πισω εχει οπισθια καμψη...Δεν παιζει κανενα ρολο αυτο...

Εμεις ειδαμε πως ειναι αγορακι πριν την αυχενικη στην προηγουμενη επισκεψη...

Και μαλιστα καναμε πλακα με τον γιατρο γιατι φαινοταν πεντακαθαρα και το εργαλειο μας και οι βασταζοι του οποτε δεν τεθηκε θεμα να μπερδευτει με τον ομφ.λορο κτλ!!!

Εσυ να μην αγχωνεσαι η μητερα μου της ελεγαν μεχρι τ τελοσ αγορι τα πηραμε ολα μπλε και γεννηθηκε κοριτσακι...:rolleyes::rolleyes: ηταν ο ομφ.λορος μπλεγμενος εκει και φαινοταν ετσι!!

Απλα δεν μπορω να καταλαβω ρε παιδια σε τετοιες εξετασεις που μετρανε τοσαααα σοβαρα πραγματα....δεν μπορουν να ξεχωρισουν ενα φυλλο??Η κοπελα ειναι 29 εβδομαδων δεν ειναι 15 να πω μπορει να μην φενεται

Οχι οτι παιζει και ιδιαιτερο ρολο να ναι καλα τ μωρο εχει σημασια αλλα ετσι να μην αγχωνονται τζαμπα οι εγκυουλες...

bUfnp3.pngCxrzp3.png

"Η Μητέρα είναι ένα πρόσωπο το οποίο, βλέποντας ότι υπάρχουν μόνο τέσσερα κομμάτια πίτας για πέντε άτομα, λέει ότι ποτέ δεν της άρεσε η πίτα"

Καλημέρα σας!!!

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!

Έχω αγχωθεί πολύ γιατί χωρίς να μου αναφέρει κάτι περί παθολογίας το μυαλό μου πάει σε ότι χειρότερο (μέχρι και για ερμαφρόδιτο φοβάμαι...). Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν έχουν κατέβει ακόμα οι βαστάζοι (αν είναι αγόρι)...πάντως απο τη μέρα που έκανα το test επιπέδου Β' κάθε πρωί τρώω μέλι μπας και κατέβουν τα μπαλάκια του!!!!

Και εγώ έχω οπίσθια κάμψη στη μήτρα, αλλά στην κόρη μου το είχαν δει το φύλο ένα μήνα πριν κάνω στο test επιπέδου Β'. Οπότε δεν νομίζω να είναι αυτό το πρόβλημά τους.

Zipounaki μην ανησυχείς!!!!Μια χαρά θα είναι το μωράκι σου! Σου έχουν πει στο test επιπέδου Α' (αυχενική διαφάνεια και PAPP A) καμία πρόβλεψη;

Την εξέταση την έκανα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου. Τα μηχανήματα φαίνονταν καινούργια και ο γιατρός θεωρείται κορυφή σε αυτήν την εξέταση. Για αυτό και ανησυχώ τόσο...

Θα πάω πάντως την Τετάρτη ή την Πέμπτη στο γιατρό μου (είναι στο άλλο δημόσιο νοσοκομείο της Πάτρας) για να μου πει τι βλέπει...Ελπίζω να με ξεαγχώσει γιατί και αυτός θεωρείται απο τους καλύτερους στην Πάτρα.

Ελπίζω να έχω καλά νέα!!!!Όχι τίποτα άλλο αλλά κάνω διάφορα σενάρια στο κεφάλι μου και δεν πιστεύω να κάνω καλό στο μωράκι μου....

EVvep3.png6SUnp3.png

Αγάπες μου σας λατρεύω!

30.06.2011: Το αδελφάκι σας, το αστεράκι μου, πήγε στον ουρανό πριν ακόμα γεννηθεί...

Να ηρεμησεις και να μην κανεις ουτε σεναρια ουτε τιποτα...!!!Μπορει οντως να ναι κοριτσακι και γ αυτο να μην εχουν κατεβει;) μπορει να ειναι ο λορος αναμεσα στα ποδαρακια γ αυτο να ειδαν κατι να κρεμεται.....ολα θα πανε καλα...!!!

bUfnp3.pngCxrzp3.png

"Η Μητέρα είναι ένα πρόσωπο το οποίο, βλέποντας ότι υπάρχουν μόνο τέσσερα κομμάτια πίτας για πέντε άτομα, λέει ότι ποτέ δεν της άρεσε η πίτα"

Διαφημίσεις

karita η γνώμη μου είναι να χαλαρώσεις και να ονειρευτείς πως κρατάς στην αγκαλιά σου ένα υγιέστατο και πανέμορφο μωράκι.. Είναι άδικο γι΄αυτή την ψυχούλα να σκέφτεσαι με φόβο κι αγωνία!!

Αν με ρωτάς, θεωρώ πως η β΄ επιπέδου είναι πιο αξιόπιστη σε σύγκριση με την α΄ επιπέδου. Εμένα στην α΄ επιπέδου μου είπαν ότι είναι μάλλον κοριτσάκι, αλλά αυτό μπορεί να αλλάξει κι ότι απλώς κάνουν μια παρακινδυνευμένη και πρόχειρη πρόβλεψη. Στη β΄ επιπέδου φαίνεται πιο καθαρά το φύλο. Επομένως εμείς δεν έχουμε δώσει καμία βάση στην α΄ επιπέδου και αναμένουμε την β΄.

Στην περίπτωσή σου θα με προβλημάτιζε ο γιατρός που το κοίταζε και το ξανακοίταζε και σου έλεγε μετά αυτές τις θεωρίες για τους βαστάζους!! Εκνευρίζομαι πολύ με αυτούς τους γιατρούς!!

Υπομονή και ψυχραιμία μέχρι τη συνάντηση με το γιατρό σου!

Περιμένουμε νέα σου!! ;)

Εμάς ο μπέμπης δεν φάνηκε στην αυχενική ούτε κι ένα μήνα μετά που έκανα τον υπέρηχο ρουτίνας στην μηνιαία επίσκεψη στον γιατρό μου. Φάνηκε στον β-επιπέδου όπου και αναφέρεται και στην εκτύπωση των αποτελεσμάτων " φυσιολογικά γεννητικά όργανα άρρενος ".

Καλησπέρα,

Πήγα σήμερα στον γιατρό που με παρακολουθεί και θεωρεί και ο ίδιος ότι είναι αγόρι, γιατί παραείναι πρησμένο για να είναι κλειτορίδα.... Δεν έχουν κατέβει ακόμα τα μπαλάκια του βέβαια. Μου είπε ότι μάλλον είναι κρυψορχία...Μου είπε ακόμα ότι δεν είναι κάτι ανησυχητικό και ότι μέχρι τις 35 εβδομάδες συνήθως κατεβαίνουν.

Έχει τύχει σε καμιά σας θέμα κρυψορχίας;

EVvep3.png6SUnp3.png

Αγάπες μου σας λατρεύω!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!! και εμενα το μωρακι μου μαλλον αγορακι μας ειπε η γιατρος αλλα θα το επιβεβαιοσουμε σε 2 εβδομαδες στη β επιπεδου. Ας ειναι καλα ολα τα παιδακια μας και το φυλο δεν νομιζω να παιζει και τοσο σημασια

Διαφημίσεις

Molly και Eudokia-gk να χαίρεστε τα μωράκια σας! Με το καλό!

Eudokia-gk μου συμφωνώ μαζί σου ότι σημασία έχει να είναι καλά το παιδί! Το πρόβλημά μου δεν είναι το τι φύλο θα είναι αλλά γιατί δεν φαίνεται ακόμα!

EVvep3.png6SUnp3.png

Αγάπες μου σας λατρεύω!

Eudokia-gk μου συμφωνώ μαζί σου ότι σημασία έχει να είναι καλά το παιδί! Το πρόβλημά μου δεν είναι το τι φύλο θα είναι αλλά γιατί δεν φαίνεται ακόμα!

κοριτσια μου εννοειτε οτι δεν εχει σημασια το φυλο.το μονο που με νοιαζει ειναι να πανε ολα καλα γτ οπως βλεπετε κ απο το ticker μου ειχα μια ατυχια.....ευχαριστωωωωωωωωωωωωωωω

γυρισαμε σημερα πο τον γιατρο κ ειδαμε οτι ειναι αγορακι.θα το επιβεβαιωσουμε στις 18/4 στην β επιπεδου

molly μου με το καλο το αγορακι σου!εγω ακομα δεν εχω μαθει τι ειναι το μικρουλη μου....απο δευτερα θα παω σε καινουργιο γιατρο κ πιστευω να εχει καλη θεση για να το δουμε επιτελους.....τελευταια ειχε κλειστα τα ποδαρακια του κ μας γυριζε το πωπουδακι του!

karita καλημέρα.

Οι όρχεις κατεβαίνουν στο όσχεο (το σακουλάκι) προς το τέλος της εγκυμοσύνης ή αφού γεννηθεί το παιδί. Ο μεγάλος μου γιος γεννήθηκε με κρυψορχία στον αριστερό όρχι, περιμέναμε μέχρι 18 μηνών, δεν έγινε τίποτα και τον κατέβασε ο γιατρός. Στο δεύτερο γιο μου δεν είχαμε θέμα, είχαν κατέβει πριν γεννηθεί. Για το μέλι δεν ξέρω αν βοηθάει στο θέμα:lol:. Πάντως στο μεγάλο μου το είδαμε όταν γεννήθηκε, ούτε στην αυχενική φαινόταν ούτε σε επόμενα υπερηχα.

Με το καλό να δεχτείς το μωράκι σου!

Αγόρια μου είστε οι λατρείες μας!

molly μου με το καλο το αγορακι σου!εγω ακομα δεν εχω μαθει τι ειναι το μικρουλη μου....απο δευτερα θα παω σε καινουργιο γιατρο κ πιστευω να εχει καλη θεση για να το δουμε επιτελους.....τελευταια ειχε κλειστα τα ποδαρακια του κ μας γυριζε το πωπουδακι του!

ευχαριστω πολυ κουκλιτσα μου κ εσυ με το καλο κ οτι επιθυμεις

κοριτσια μου εννοειτε οτι δεν εχει σημασια το φυλο.το μονο που με νοιαζει ειναι να πανε ολα καλα γτ οπως βλεπετε κ απο το ticker μου ειχα μια ατυχια.....ευχαριστωωωωωωωωωωωωωωω

Καλημέρα!

Molly μου το ξέρω και σε καταλαβαίνω...Είχα και εγώ μια ατυχία τον Ιούνιο και ακόμα κλαίω όταν το σκέφτομαι...

Το σχόλιο αφορούσε στην Eudokia-gr που σωστά τόνισε ότι σημασία έχει να γεννήσουμε υγιή μωράκια!

Πίστεψέ με, καταλαβαίνω...όλοι λένε να΄ναι καλά πάνω απο όλα το παιδί, αλλά γι΄αυτούς που έχουν ήδη χάσει παιδί είναι πιο συνειδητοποιημένοι όταν λένε "να βγει καλά το παιδί και μετά όλα τα άλλα".

Για να καταλάβεις στην κόρη μου (που την ήθελα γιο!!!) είχα καταστεναχωρηθεί όταν μου είπανε ότι είναι κορίτσι. Έλεγα βέβαια πριν καλά να΄ναι το παιδί..και απο μέσα μου συμπλήρωνα "και να κατουράει όρθιο!". Όταν μου είπε ο γιατρός το φύλο έκλαιγα για 1 μέρα με λυγμούς...τόσο μυαλό είχα...

Όταν το καλοκαίρι έχασα και εγώ το δικό μου αστεράκι (παρόλο που έχω την κόρη μου και με κάνει να το ξεχνάω) έπαθα τόσο μεγάλο σοκ που τώρα στην τρίτη μου εγκυμοσύνη δεν με νοιάζει το φύλο. Απλά με ανησυχεί στην περίπτωση που είναι αγόρι, μην ξεκινάει τη ζωούλα του με ένα χειρουργείο.

Elinaki καταρχήν να σου ζήσουν τα παιδάκια σου! Να σε ρωτήσω κάτι που δεν κατάλαβα: όταν κάνατε την αυχενική και το τεστ επιπέδου β΄ φαινόταν μόνο το πουλάκι του ή και τα μπαλάκια του;

EVvep3.png6SUnp3.png

Αγάπες μου σας λατρεύω!

Κορίτσια καλησπέρα! Όταν κάναμε την αυχενική μας είπαν ότι είναι αγοράκι κατά 60 με 70 %, χωρίς να μας δείξει κάτι. Προχθές όμως ο γιατρός μου μου είπε ότι είναι κοριτσάκι και μου έδειξε στον υπέρηχο δύο γραμμούλες ανάμεσα στα μπουτάκια του μωρού που είναι τα χείλη από το αιδοίο της. Χθες που έκανα τη Β επιπέδου επιβεβαιώθηκε το κοριτσάκι και ο γιατρός μου εξήγησε πως τα αγοράκια ακόμη και να μην έχουν κατέβει οι όρχεις τους στα σακουλάκια φαίνονται τα σακουλάκια.

Η γνώμη μου πάντως είναι ότι όσο πιο αργά τόσο πιο έγκυρη είναι η διάγνωση. Σίγουρα θα κρατήσω αυτό που φάνηκε τη 21η εβδομάδα απ' οτι αυτό που φάνηκε στη 14η. Έτσι δεν είναι;

:roll:

Καλησπέρα!

Ferminadasa με το καλό να γεννηθεί το κοριτσάκι σου! Και εγώ απο αυτά που γράφεις καταλαβαίνω ότι είναι κοριτσάκι!!!

EVvep3.png6SUnp3.png

Αγάπες μου σας λατρεύω!

• 1 month later...

εμας παλι απο την αυχενικη ελεγε οτι ειναι κοριτσακι κατα 90%-χωρις να δει πιπι, τωρα πως το καταλαβε.....στις υπολοιπες εξετασεις πάλι έλεγε για κοριτσάκι-χωρις πάλι να δει πουλάκι.... κ τελικά στην β' επιπέδου είδαμε το πουλάκι της μας άνοιξε τα πόδια επιτέλους!!τώρα πως το καταλάβαινε ο γιατρός απο τόσο νωρίς χωρίς να δει πιπι ενας θεος ξέρει....

ntRCp3.png

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...