Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

νύχι κ fucidin κρέμα

Recommended Posts

Γειά σε όλες τις μανούλες κ όλες τις εγκυμονούσες. Το θέμα κ ερώτημα είναι το εξής: από πολύ μικρή βασανίζομαι με το νύχι στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού το οποίο να το πω απλά "μπαίνει μέσα στο κρέας" κ έχει αφόρητο πόνο. Έχω πάει κ σε πετικιουρίστ κ τελευταία σε ποδολόγο. Όταν ήταν πολύ ερεθισμένο κ έκανε φλεγμονή έβαζα τη fucidin. Τώρα στην εγκυμοσύνη (είμαι 17 εβδομάδων) που ξαναπρήστηκε γιατί ή ενοχλεί το νύχι ή κάποιος μύκητας αλλά πρέπει να ξεπρηστεί για να το δούμε επιτρέπεται η κρέμα αυτή;

Έχει χρησιμοποιηθεί στην εγκυμοσύνη από καμία;

Διαφημίσεις

Γειά σε όλες τις μανούλες κ όλες τις εγκυμονούσες. Το θέμα κ ερώτημα είναι το εξής: από πολύ μικρή βασανίζομαι με το νύχι στο μεγάλο δάχτυλο του ποδιού το οποίο να το πω απλά "μπαίνει μέσα στο κρέας" κ έχει αφόρητο πόνο. Έχω πάει κ σε πετικιουρίστ κ τελευταία σε ποδολόγο. Όταν ήταν πολύ ερεθισμένο κ έκανε φλεγμονή έβαζα τη fucidin. Τώρα στην εγκυμοσύνη (είμαι 17 εβδομάδων) που ξαναπρήστηκε γιατί ή ενοχλεί το νύχι ή κάποιος μύκητας αλλά πρέπει να ξεπρηστεί για να το δούμε επιτρέπεται η κρέμα αυτή;

Έχει χρησιμοποιηθεί στην εγκυμοσύνη από καμία;

Λοιπον εχω ακριβως το ίδιο προβλημα.:idea:

α) κανενα προβλημα βαζε fucidin αφοβα.εβαλα και εγωκαι ρωτησα γιατρο πρωτα.

β) αν εισαι αθηνα σου εχω λύση σε πεντικιούριστ (η καλυτερη της αθηνας πασίγνωστη αλλα οικονομική) μιλαω πανω σε αυτο το προβλημα με το νυχι!

γ)Δεν μπορεις να το πειραξεις τωρα μετα 2-5 μερες που θα φυγει η φλεγμονη

δ) αν δεν εισαι αθηνα πες μου να σου στειλω πμ τι θα κανεις μηπως και το καταφερεις μονη σου

Είμαι εξπερ στο θεμα!! :wink::lol: δυστυχως...

Επεξεργάστηκαν by matilda38
Διευκρινιση για χρηση κρεμας

Όλα είναι μια ιδέα...

β) αν εισαι αθηνα σου εχω λύση σε πεντικιούριστ (η καλυτερη της αθηνας πασίγνωστη αλλα οικονομική) μιλαω πανω σε αυτο το προβλημα με το νυχι!

γ)Δεν μπορεις να το πειραξεις τωρα μετα 2-5 μερες που θα φυγει η φλεγμονη

δ) αν δεν εισαι αθηνα πες μου να σου στειλω πμ τι θα κανεις μηπως και το καταφερεις μονη σου

Είμαι εξπερ στο θεμα!! :wink::lol: δυστυχως...

matilda είμαι Αθήνα κι έχω παρόμοιο πρόβλημα! Αναγκάζομαι να οδηγώ μια ώρα κάθε τόσο για να πάω σε πολυ καλή αλλά πολύ ακριβή κυρία στα Β. Προάστια για πεντικιούρ γιατί δεν ξέρω κάποια άλλη τόσο προσεκτική και με ελαφρύ χέρι σαν αυτή. Pls στείλε μου πληροφορίες με πμ όταν μπορείς...Ευχαριστώ!

Είχα τρομερό πρόβλημα στα μεγάλα δάχτυλα και των δυο ποδιών για χρόνια... Και δε μιλάω για πρήξιμο, μιλάω για αίμα και πύον... Πρώτα ξεκίνησα με πεντικιούρ, έπειτα με μικροεπεμβάσεις από ορθοπεδικό χειρούργο και τέλος λυτρώθηκα με ολικό χειρουργείο.

Επειδή το πρόβλημά σου θα ενταθεί όσο προχωράει η εγκυμοσύνη θα έλεγα να μιλήσεις στο γυναικολόγο που σε παρακολουθεί για το τι μπορείς να κάνεις και τι όχι. ΑΦΟΒΑ δεν παίρνεις κανένα φάρμακο πια... Είναι τραγικό να δίνονται τέτοιες συμβουλές...

Αυτό είναι το φύλλο οδηγιών... Διάβασε τι γράφει

http://www.sfee.gr/files/medicine/FUCIDIN%20CREAMOINTTULLE.pdf

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

Διαφημίσεις

Είχα τρομερό πρόβλημα στα μεγάλα δάχτυλα και των δυο ποδιών για χρόνια... Και δε μιλάω για πρήξιμο, μιλάω για αίμα και πύον... Πρώτα ξεκίνησα με πεντικιούρ, έπειτα με μικροεπεμβάσεις από ορθοπεδικό χειρούργο και τέλος λυτρώθηκα με ολικό χειρουργείο.

Επειδή το πρόβλημά σου θα ενταθεί όσο προχωράει η εγκυμοσύνη θα έλεγα να μιλήσεις στο γυναικολόγο που σε παρακολουθεί για το τι μπορείς να κάνεις και τι όχι. ΑΦΟΒΑ δεν παίρνεις κανένα φάρμακο πια... Είναι τραγικό να δίνονται τέτοιες συμβουλές...

Αυτό είναι το φύλλο οδηγιών... Διάβασε τι γράφει

http://www.sfee.gr/files/medicine/FUCIDIN%20CREAMOINTTULLE.pdf

Η fucidin ειναι αντιβιοτικη για ΤΟΠΙΚΗ χρηση:!:Εχω ρωτησει και γυναικολογο και φαρμακοπειο και μου ειπαν οτι δεν υπαρχει προβλημα!Το έγραψα άλλωστε οτι προκειται για συμβουλη γιατρου. Μιλαμε για τοσο δα μικρη ποσοτητα! Ευθυνη του καθενος απο εκει και περα αυτο εννοείται. Μια αλοιφη στο νυχι του ποδιού ειναι για 3 το πολυ μερες! Φυσικα εδω δεν αντικαθιστουμε τους γιατρους. Αν γνωριζουμε κατι απαντουμε συμφωνα με την προσωπικη μας εμπερία οπως άλλωστε εκανες και εσυ με τη διαφορα οτι δεν μπορεις να χαρακτηριζεις ΤΡΑΓΙΚΗ τη συμβουλη του αλλουνου επειδη δεν συμφωνεις ή δεν σου αρεσει. :rolleyes:

Στο φυλο οδηγιων γραφει "δεν εχει τεκμειριωθει" οπως σχεδον ολα τα φαρμακα γραφουν.

Παρακατω δε αυτο που λεει για τον πλακούντα μιλαει καθαρα για "συστηματικη χορηγηση" και οχι για χρηση 2-3 ημερων που χρειαζεται για να φυγει η φλεγμονη που σημειωτεον μπορει να της δημιουργησει πολυ μεγαλυτερο προβλημα οπως μολυνση και να μην γλιτωσει την απο του στοματος αντιβίωση αν το αφησει. Αφου εισαι και εσυ παθουσα θα το γνωριζεις αυτο:wink:.Τι είναι χειροτερο λοιπον ??? Στην κρίση του καθενος...:-)

Επεξεργάστηκαν by matilda38
Ορθογραφικο

Όλα είναι μια ιδέα...

Πριν παρεις ή κανεις το οτιδηποτε να σου πω οτι αν ειναι καποιος μυκητας τοτε δεν θα μεγαλωσει καθολου ή δεν μεγαλωσε καθολου το νυχι σου απο την τελευταια φορα που το εκοψες.Για εμενα πηγαινε σε ενα δερματολογο να σου πει τι να κανεις και μετα ρωτα τον γυναικολογο αν σου δωσει κατι.Οι ποδολογοι δεν ειναι για φλεγμονες.Χρειαζεσαι γιατρο.

lo5lp3.pngtumhp3.png

Πριν παρεις ή κανεις το οτιδηποτε να σου πω οτι αν ειναι καποιος μυκητας τοτε δεν θα μεγαλωσει καθολου ή δεν μεγαλωσε καθολου το νυχι σου απο την τελευταια φορα που το εκοψες.Για εμενα πηγαινε σε ενα δερματολογο να σου πει τι να κανεις και μετα ρωτα τον γυναικολογο αν σου δωσει κατι.Οι ποδολογοι δεν ειναι για φλεγμονες.Χρειαζεσαι γιατρο.

ναι αυτο με τον μυκητα ισχυει και μπορει επισης- να προσθεσω εγω -να εχει αλλαξει καπως χρωμα το νυχι σου κιτρινωπο ή πρασινωπο σε σημεια ή όλο. (χωρις να ειναι και αυτο απαραιτητο αν δεν εχει συμβει οτι δεν ειναι μυκητας.)

Όλα είναι μια ιδέα...

Ναι είναι τραγικό να λες "Χρησιμοποίησε ΑΦΟΒΑ την αλοιφή γιατί τη χρησιμοποιήσα και εγώ". Πες απλά ότι εσύ είχες ρωτήσει τον γιατρό σου και σου είπε, χρησιμοποίησέ τη.

Όπως και να χει ο γιατρός είναι αυτός που κατευθύνει...

pJO3p2.pngB6Ndp2.png

Λοιπον vaskokkal οπως προανέφερα ο γιατρος και απο το φαρμακειο μου μου ειπαν οτι η χρηση της fucidin για 2-3 μερες σε σε μια τοσο μικρη επιφανεια οπως ειναι το πλαι το νυχιου δεν ενεχει κινδυνους. Ουτως ή άλλως επαναλαμβανω οτι δεν ειναι πολλα αυτα που μπορεις να κανεις οταν ειναι σε φλεγμονη και θες να υποχωρησει και ακομα και το αγγιγμα του σεντονιου στο κρεββατι σε κανει να αναπηδας απο τον πονο-τουλαχιστον εγω σε αυτο το σημειο έφτανα-:-( . Εγω οπως και να εχει οσο "ΤΡΑΓΙΚΟ:rolleyes:" ή οχι και αν ακουγεται θα προτιμουσα να χρησιμοποιησω fucidin για 2-3 μερες παρα να κινδυνευσω να μολυνθει η περιοχη και εν τελει να καταληξω με απο του στοματος αντιβίωση , ξαναλεω. Συμφωνος ειναι και ο γιατρος μου εν προκειμενω . Τελευταια φορα το επαθα 15η εβδομαδα ενω ειχε να με ενοχλησει 6 μηνες ...

Φυσικα δεν σημαινει οτι ολες οι γνωμες των γιατρων συμπιπτουν οποτε κανε και ενα τηλεφωνο στο γιατρο σου να τον ρωτησεις.

Όλα είναι μια ιδέα...

Διαφημίσεις

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...