Jump to content
➔ ParentsCafe.gr
  • Tell a friend

Είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα συζήτησης στο Parents.org.gr; Μοιράσου το με μια φίλη ή έναν φίλο!

πολυ χαμηλη AMH (Αντιμυλλέριος Ορμόνη) τα φωτα σας...

Recommended Posts

Γεια σου Μαρινα, ειμαι 37 με ΑΜΗ 1.6. Δεν σου κρυβω οτι ηταν σφαλιαρα καθως το αποτελεσμα δεν το περιμενα με τιποτα καθως καθε μηνα στο φυσικο μου κυκλο κανω 2-3 ωαρια. Οποτε καταλαβαινεις οτι πανικοβληθηκα.

Οπως και στην κατερινα περιπου τα ιδια μου ειπαν στο κεντρο εξ/κης. Οτι η μετρηση της ΑΜΗ εχει καθαρα αναγνωριστικο χαρακτηρα κι οτι εχουν προκυψει εγκυμοσυνες με μηδενικη ΑΜΗ. Επισης μου ειπαν οτι ειναι εξεταση που δημιουργει πανικο χωρις λογο καθως οταν μια γυναικα παει ετσι κι αλλιως για εξωσωματικη ο ρολος της ΑΜΗ παιζει λιγο ρολο. Εχει μεγαλη σημασια ομως οταν μια γυναικα προσπαθει να συλλαβει φυσιολογικα καθως χανεται πολυτιμος χρονος και η ΑΜΗ με την παροδο του χρονου συνεχως πεφτει οχι μονο ως αριθμος ωαριων αλλα και ως ποιοτητα.

Καλημέρα darsel ! Όπως κ εσυ και εγω πανικοβλήθηκα με αμη 1.76 κ ειμαι 33 .η ειρωνία της τύχης ειναι ότι με το που το έμαθα έμεινα έγκυος φυσιολογικά αλλα παλλινδρομησε στην 7η εβδομαδα . Τωρα ειμαι σε δίλημμα αν αξίζει να το προσπαθήσω παλι μόνη μου ή να προχωρήσω σε εξωσωματικη . Darsel στο κεντρο που πηγές σου είπαν ότι η φυσιολογική συλληψη ειναι σχετικά εφικτή με τέτοιες χαμηλές τιμες ΑΜΗ ;

Διαφημίσεις

• Απαντήσεις 311
  • Πρώτη δημ/ση
  • Τελευταία Απάντηση

Περισσότερες δημοσιεύσεις

Μπράβο Κατερίνα μας, να ακούσουμε και κάτι ευχάριστο! Πόσο χρονών όμως είσαι και δεν έπαιξαν ρόλο οι τιμές της ΑΜΥ? και σε ποιο κέντρο πήγες? Γράψτο ελεύθερα, γιατί το forum βοά από ονόματα και έχουμε μπερδευτεί!! Θα ήταν πολύ χρήσιμο! Επίσης, πολύ σημαντικό: Με τί πρωτόκολλο, δηλαδή με φυσικό κύκλο ή με ¨εντατικό" πήρες τόσα ωάρια?? Σ`ευχαριστώ εκ των προτέρων!:D:roll:

Καλησπέρα

Είμαι 34 χρόνων και πρίν την εξωσωματική είχα κάνει θεραπεία με puregon.

Την εξωσωματική την έκανα σε ένα καινούργιο κέντρο στη Θεσσαλονίκη το embryoclinic με γιατρο τον κ.Τσάκο.

Καλημέρα darsel ! Όπως κ εσυ και εγω πανικοβλήθηκα με αμη 1.76 κ ειμαι 33 .η ειρωνία της τύχης ειναι ότι με το που το έμαθα έμεινα έγκυος φυσιολογικά αλλα παλλινδρομησε στην 7η εβδομαδα . Τωρα ειμαι σε δίλημμα αν αξίζει να το προσπαθήσω παλι μόνη μου ή να προχωρήσω σε εξωσωματικη . Darsel στο κεντρο που πηγές σου είπαν ότι η φυσιολογική συλληψη ειναι σχετικά εφικτή με τέτοιες χαμηλές τιμες ΑΜΗ ;

Γεια σου κοριτσι! Η αληθεια ειναι οτι δεν το πολυσυζητησαμε το θεμα καθως η εξωσωματικη ειχε ηδη προαποφασιστει. Εμεις πηγαμε για εξωσωματικη λογω κακου σπερματος οχι κακης ΑΜΗ.

Παντως αυτο που μου ειπαν ειναι οτι πανω κατω εχω 2 χρονια ακομα για να πεσω στην πολυ χαμηλη γονιμοτητα. Δεν σκοπευω να το ρισκαρω οπως καταλαβαινεις.

Κοριτσια εγω στα 34 μου εχω ΑΜΗ 0,5! Φρικη ετσι; Με πολυ σταθερη περιοδο μαλιστα!

Κι ομως με 3 εξωσωματικες λογω ανδρικου παραγοντα, κανοντας 6 ωαρια καθε φορα εχω 1 παιδακι και ειμαι παλι εγκυος.

Ολα γινονται και η χαμηλη ΑΜΗ δεν ειναι απαγορευτικη για να κανεις παιδακι. Ειναι απλα μια ενδειξη που πρεπει να λαμβανει υπ οψιν ο γιατρος αναμεσα σε τοσα αλλα πραγματα!

Γεια σου κοριτσι! Η αληθεια ειναι οτι δεν το πολυσυζητησαμε το θεμα καθως η εξωσωματικη ειχε ηδη προαποφασιστει. Εμεις πηγαμε για εξωσωματικη λογω κακου σπερματος οχι κακης ΑΜΗ.

Παντως αυτο που μου ειπαν ειναι οτι πανω κατω εχω 2 χρονια ακομα για να πεσω στην πολυ χαμηλη γονιμοτητα. Δεν σκοπευω να το ρισκαρω οπως καταλαβαινεις.

Ευχαριστώ πολύ Darsel ! Αυτή η ΑΜΗ πολύ άγχος προκαλεί . Εύχομαι να πανε όλα καλά στην προσπάθεια σου κ γρήγορα ένα μωράκι !

Διαφημίσεις

• 4 months later...

καλημερα στο forum διαβαζω καιρο τις συνομιλιες σας και ειπα να πω και εγω την περιπτωση μου πριν καν ξεκινησουμε την προσπαθεια για το πρωτο μας παιδακικαναμε το λαθος να ψαχτουμε εντατικα για να δουμε αν υπαρχει καποιο σοβαρο προβλημα ξεκινησαμε απο το συζηγο βρεθηκαν στην καλιεργεια σπερματος 2 μικροβια καναμε θεραπεια και εφυγαν το σπερμοδιαγραμμα μας μετρειο προς κακο εχοντας πολλα αμορφα σπερματοζωαρια και επεισης 2 κυρσοκιλες 3 και 1 βαθμου ο γιατρος ειπε οτι δεν ειναι και πολυ καλο αλλα μπορει να υπαρξει εγκυμοσινη βεβαια οχι τοσο ευκολα.μου λεει δεν κανεις και εσυ να δουμε που βρισκομαστε με τις ορμονες εφοσον γυναικολογικα εισαι καλα και τις εκανα ολες ηταν φυσιολογικες fsh 5.4 LH 3.02 E2 27.91 προγεστερονη 0.104 προλακτινη 18.87 και μολις πηγα να χαρω γιατι ολα βγηκαν φυσιολογικα ερχετε και ο τυφωνας εμη που μαλλον χτυπαει τις γυναικες ανω τον 30 εγω 31 και ειναι 4.42 pmol χαμηλη γονιμοτητα τρελαθηκα κλαμμα κλαμμα οσες κοπελες ρωτησα δεν την εχει κανει καμια εμενα μου ετυχε να την κανω και λεω κοπελες οι οποιες και εκεινες ειναι στην ηλικια μου και προσπαθουν ο πρωην γυναικολογος μου και λεω πρωην γιατι ετσι που μου μιλησε δεν θα με ξαναδει μου ειπε οτι παρολο που τα υπολοιπα ειναι ενταξει η αμη μου ειναι χαμηλη και οτι με φυσικο τροπο δεν μπορω να μεινω εγκυος παρα μονο με εξωσοματικη και με δανεικα ωαρια τρελαθηκα λεω τι μου λεει τωρα σε εμενα μιλαει?σημερα πηγα σε αλλον γυναικολογο και μου ειπε οτι η αμη απο μονη της δεν μπορει να σου πει τιποτα εχεις ποσσα καλα στο ενα κακο θα μεινουμε?μου λεει δεν επρεπε καν να σου την δωσει απο τοσο νωρις μου εκανε υπερηχο και το αυγουλακι μου ειχε ηδη καταιβει 6 μερες μετα την περιοδο σχετικα εχω ωοριξια νωρις και ποτε δεν εκανα εκεινες τις μερες ο υπερηχος μου ηταν καλος τελικα τι γινετε με αυτην την αμη οι κοπελες που εχουν κανει τη αριθμους τους δινουν γιατι ολες που βλεπω ειμαστε στα ιδια ολες ειμαστε προ εμμηνοπαυσης τι ειναι παλι αυτο υπαρχουν κοπελες που εκαναν να μας πουν ποσο τους βρηκαν?

.....υπαρχουν κοπελες που εκαναν να μας πουν ποσο τους βρηκαν?

Κορίτσι καλησπέρα. Εγω σε ηλικία 32 χρονών, έχοντας μια φυσιολογική σύλληψη που παλλινδρόμησε, έκανα ΑΜΗ (με δική μου πρωτοβουλία) κ βγήκε 0,80ng/ml δηλ χαμηλή γονιμότητα. Ετσι λοιπόν, εξαιτίας κ της ολιγοασθενοσπερμίας που βρέθηκε στον άντρα μου κάναμε εξωσωματική κ τώρα έχουμε την μπεμπα μας.

Καλά έκανες κ άλλαξες γιατρό!

fA47p3.png?5wdXDgnUjYnWp3.png?T9zisx6U

diana31

η ΑΜΗ δείχνει πόσα αποθέματα σε ωάρια έχεις. Είσαι 31 και οι τιμές των ορμονών σου φαίνονται οκ. Νομίζω πως ο 2ος γιατρός μιλάει πιο ψύχραιμα και λογικά.

Την ΑΜΗ συνήθως τη δίνουν ως εξέταση οι εξωσωματικοί. Εγώ δηλαδή 1η φορά την έκανα επειδή μου το ζήτησε ο εξωσωματικός. Οι γυναικολόγοι ενδιαφέρονται πιο πολύ για την FSH που η δική σου είναι καλή.

Για τα δικά μου δεδομένα (που η ΑΜΗ μου πριν ένα χρόνο ήταν 1 κάτι) και είμαι 39 κι ακόμη προσπαθώ, είναι μια χαρά!

Μην αγχώνεσαι! Διορθώστε όσο μπορείτε το σπέρμα - πάτε σε ουρολόγο και να παίρνει βιταμίνες - κι όλα θα πάνε μια χαρά!:)

ευχαριστω πολυ κοριτσια για την απαντηση σας σας ευχομαι και εσας συντομα το πολυποθιτο δηλαδη να ελπιζω σε εγκυμοσινη με φυσικο τροπο?οσο για τον γυναικολογο που επεσα απο την πρωτη στιγμη που ειδε μονο τις εξετασεις του αντρα μου μας λεει αν εχετε χρημα μην αγχωνεστε ολα γινοντε ουτε στον εχθρο μου τετοιος γιατρος με εκανε πολυ χαλια σε εξωσοματικη ξεκινησατε λογω αμη η του συζηγου?:-(

Διαφημίσεις

αν ηταν μονο η αμη μπορουσατε με φυσικο τροπο?και εκτος απο την αμη δεν εκανες υπερηχο να δεις αν οντως ειναι ετσι?οι περρισοτεροι γυναικολογοι δεν την δινουν καν

:o

αν ηταν μονο η αμη μπορουσατε με φυσικο τροπο?και εκτος απο την αμη δεν εκανες υπερηχο να δεις αν οντως ειναι ετσι?οι περρισοτεροι γυναικολογοι δεν την δινουν καν

:o

Την ΑΜΗ την έκανα με δική μου πρωτοβουλία. Σε συνδιασμό κ με το χαμηλό σπέρμα (το οποίο δεν διορθώθηκε ούτε με εγχείρηση κυρσοκήλης) προχωρήσαμε σε εξωσωματική. Επίσης, παίζει ρόλο κ η ποιότητα των ωαρίων. Εγω που κάνω αντίσταση στην ινσουλίνη τα ωάρια μου ειναι σκληρά, όπως μου είχε πει κ ο γιατρός. Επίσης, στην πρώτη μου προσπάθεια είχα πολύ μικρή ανταπόκριση στα φάρμακα. Εβγαλα πολύ λίγα ωάρια (4 κ τα 3 προχώρησαν). Επομένως αν περίμενα με φυσικό τρόπο..... μάλλον ακόμα θα περίμενα...

fA47p3.png?5wdXDgnUjYnWp3.png?T9zisx6U

diana καλημερα!και εγω με 6 fsh και 6,5 αμη,τελικα δε καταφερα να μεινω φυσιολογικα.το προσπαθησαμε για αρκετο χρονο και δοκιμασα και σπερματεγχυση.τελικα εκανα εξωσωματικη και με τη δευτερη ειμαι 7 μηνων εγκυος .θεωρω οτι ειναι δυσκολο να μεινει εγκυος φυσιολογικα γυναικα με χαμηλη αμη,αλλα οχι ακατορθωτο.εξαρταται απο τα χρονικα περιθωρια που εχεις.στη περιπτωση σου,εισαι αρκετα μικρη και μπορεις να το προσπαθησεις ακομα μονη σου.τωρα βεβαια δε ξερω με το σπερμα τι γινεται!για δανεικα ωαρια μιλαμε,συνηθως οταν η αμη ειναι κατω απο 1 και η fsh πανω απο 20!δε παιζει αυτο που σου ειπε ο πρωτος γιατρος..καλα εκανες και αλλαξες!

μπραβο κοριτσι μου χαιρομαι που εγινες μανουλα ευχομαι σε ολες τις κοπελες συντομα να εχουν το μωρακι τους:D απλα εγω και στην ινσουλινη δεν ειχα προβλημα τα εκανα υπερηχο ολα τα ειχες κανει?και τι ακριβως σου ειχε πει ο γιατρος για την εμη σε τι ηλικια την ειχες κανει?εγω να ελπιζω για εγκυμοσινη με φυσικο τροπο:-(

allen εσεις ειχατε προβλημα και με το σπερμα?και ποσο χρονων εισαι? τωρα θα κανω και υπερηχο 2 μερα του κυκλου να δω κατα ποσο συμβαδιζει η κλινικη εικονα με τις αιματολογικες παντως ο γυναικολογος μου ειπε αυτην την εξεταση δεν επρεπε να την κανεις ακομα και οτι ειναι λογικο μετα τα 25 να πεφτει ετσι σταδιακα η αμη

Διαφημίσεις

diana31 καλημερα! Εγώ είμαι κάτω των 30 και είχα FSH 4,2, ΑΜΗ 0,8 (που σημαίνει πολύ χαμηλή αναπαραγωγική δυνατότητα) και σε συνδυασμό με πολύ σοβαρό πρόβλημα στο σπέρμα του συζύγου η εξωσωματική ήταν μονόδρομος. Την ΑΜΗ μας την ζήτησαν από το κέντρο εξωσωματικής. Με την 1η προσπάθεια εξωσωματικής παρήγαγα 16 ωάρια, γονιμοποιήθηκαν τελικά τα 5, εμφυτεύθηκαν τα 3 καλύτερα και τελικά σε λίγες μέρες περιμένουμε το 1ο μας παιδάκι :-)

allen εσεις ειχατε προβλημα και με το σπερμα?και ποσο χρονων εισαι? τωρα θα κανω και υπερηχο 2 μερα του κυκλου να δω κατα ποσο συμβαδιζει η κλινικη εικονα με τις αιματολογικες παντως ο γυναικολογος μου ειπε αυτην την εξεταση δεν επρεπε να την κανεις ακομα και οτι ειναι λογικο μετα τα 25 να πεφτει ετσι σταδιακα η αμη[/QUOT

τωρα ειδα το μνμ κοριτσακι μου!!εγω ειμαι σχεδον 37 και το σπερμα ηταν μετριο.τη πρωτη εξωσωματικη την εκανα περισυ τον ιουνιο και με την επομενη εμεινα.πριν προσπαθουσαμε σχεδον δυο χρονια,ομως ειχα και ενα ινομυωμα που μπορει και αυτο να εμποδιζε..κανε και τον υπερηχο να δεις.εχεις χρονο μπροστα σου να προσπαθησεις φυσιολογικη συλληψη.εκτος και αν το σπερμα ειναι χαλια!!να φανταστεις οτι εμενα ο εξωσωματικος μου,μου εχει πει οτι μπορω να μεινω εγκυος και φυσιολγικα!!ποσο περισσοτερο εσυ που εισαι μικρουλα:P:p!!!

να εισαι καλα κοπελα μου μου εδωσες πολυ κουραγιο και χαιρομαι που πετυχες το μωρακι σου:-P:-P:-P:-P:-P:-P:-P την αμη τελικα να την δωσω βαση ο εξωσωματικος σου τι σου ειχαι πει ειναι προβλημα?:oops:

να εισαι καλα κοπελα μου μου εδωσες πολυ κουραγιο και χαιρομαι που πετυχες το μωρακι σου:-P:-P:-P:-P:-P:-P:-P την αμη τελικα να την δωσω βαση ο εξωσωματικος σου τι σου ειχαι πει ειναι προβλημα?:oops:

εμενα ο εξωσωματικος μου μου ειχε πει οτι η εικονα των ωοθηκων μου ηταν πολυ καλη και δε συμβαδιζε με τη χαμηλη αμη οποτε δε μου το ανελυσε περισσοτερο..αυτο θα το δεις και εσυ στον υπερηχο που θα κανεις!στην ουσια δεν υπηρχε ενα συγκεκριμενο προβλημμα.μικρα θεματακια μαζι.λιγο το μετριο σπερμα,λιγο το ινομυωμα,λιγο η αμη,δημιουργουσαν υπογονημοτητα.μαλιστα μου ειχε πει οτι ειμαι ατυχη που δεν εχω μεινει τοσο καιρο και αφου καναμε υστεροσκοπηση(για να αφαιρεσουμε το ινομυωμα) μου ειπε να προσπαθησουμε μονοι μας κανα εξαμηνο.εγω ομως ειχα κουραστει και ημουν και ανω των 35!!τωρα οσον αφορα την αμη στην ουσια ειναι ενας δεικτης της ποσοτητας των ωαριων που εχεις στις ωοθηκες..συνδιαστηκα με υψηλη fsh σιγουρα ειναι δυσκολα τα πραγματα.εσυ εχεις πολυ καλη fsh και εχεις και το πλεονεκτημα της ηλικιας.εγω αν ημουν στη θεση σου θα εθετα ενα χρονικο περιθωριο και θα το προσπαθουσα,φυσιολογικα.απο οτι εχω καταλαβει δε προσπαθειτε πολυ καιρο ε?κανε ολο το καλοκαιρι ελευθερα,προσπαθησε να μη το πολυσκεφτεσαι και που ξερεις????:-P:razz:

Diana εγω με αμη 1,76 στα 31 μου, ειχα συλλαβει μονη μου 2 φορες αλλα εχανα τα μωράκια λογο θρομβοφιλιας. Στο ψαξιμο αργοτερα εμαθα για την αμη και με μπλοκαραν τελειως και εμενα οι γιατροι με την προωρη εμμηνοπαυση και τα λιγα μου ωαρια, τα δανεικα κλπ και δεν μπορεσα να ξαναπιασω μονη μου από το αγχος που μου δημιουργησαν. Όταν ξεκινησα εξωσωματικη παλι μου ελεγαν ότι δεν θα κανω πολλα ωαρια και ότι δεν θα είναι καλης ποιοτητας. Τελικα εκανα 16 και τα 15 εγιναν εμβρυα. Μου εβαλαν 3 και τωρα χαιρομαι τα τριδυμακια μου!!! Συμπερασμα? Ασε την αμη και κοιτα να χαρεις με τον συζυγο σου και θα ερθει το μωρακι!

ΘΕΕ ΜΟΥ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

• 1 χρόνο μετά...
Κοριτσια εγω στα 34 μου εχω ΑΜΗ 0,5! Φρικη ετσι; Με πολυ σταθερη περιοδο μαλιστα!

Κι ομως με 3 εξωσωματικες λογω ανδρικου παραγοντα, κανοντας 6 ωαρια καθε φορα εχω 1 παιδακι και ειμαι παλι εγκυος.

Ολα γινονται και η χαμηλη ΑΜΗ δεν ειναι απαγορευτικη για να κανεις παιδακι. Ειναι απλα μια ενδειξη που πρεπει να λαμβανει υπ οψιν ο γιατρος αναμεσα σε τοσα αλλα πραγματα!

Rοxanne ειμαι 41 ετων με AMH 0,1! Μετα από αυτό όπως καταλαβαίνεις είναι το 0. Είχα κάποια θέματα με την περίοδο μου το τελευταίο εξάμηνο και άρχισα να αναρωτιέμαι μήπως άρχισα να οδεύω προς την εμμηνοπαύση. Μέχρι τώρα έλεγα πως δεν ήμουν έτοιμη να γίνω μητέρα. Δεν ξέρω τι περίμενα! Ο γυναικολόγος μου είπε ότι πιο χάλια δε θα μπορούσαν να είναι οι τιμές FSH, AMH, οιστραδιολη. Μου είπε ότι θα είναι πολύ δύσκολο να μεινω εγκυος αλλά δεν είναι και απίθανο. Μου ριπε να μην χανω ουτε λεπτό. Τη μέραττης εξέτασης είδε ένα ωαριο μου είπε ότι την επόμενη θα είχα ωορυξια και μπήκαμε σε πρόγραμμα. Μου είπε να δο

κιμάσω πρώτα φυσικά και μετά μμιλάμε για εξωσωματική. Ποια είναι η γνώμη σας με ταλλίγα που σας έχω πει; ρυχαριστω

Η ΑΜΗ αξιολογείται μαζί με τις αλλες ορμόνες μόνη της δεν λέει τίποτα παίζουν ρόλο η ηλικία το ιστορικό της γυναίκας αν υπάρχουν αλλα προβλήματα κτλ. Κ σίγουρα αν έχεις λίγα ωάρια θέλεις και την τύχη με το μέρος σου. Κ καλό σπερμα

t39rp2.png

Η ΑΜΗ αξιολογείται μαζί με τις αλλες ορμόνες μόνη της δεν λέει τίποτα παίζουν ρόλο η ηλικία το ιστορικό της γυναίκας αν υπάρχουν αλλα προβλήματα κτλ. Κ σίγουρα αν έχεις λίγα ωάρια θέλεις και την τύχη με το μέρος σου. Κ καλό σπερμα

FSH 4,3 - LH 4,9 - AMH 0,1 - Estradiol 259 απ ' ότι μου είπε ο γυναικολόγος είναι πολύ άσχημες τιμές😕. Δεν εχω άλλα προβλήματα υγείας. Ο υπέρηχος έδειξε ότι οι σάλπιγγαςεείναι σε καλή κατάσταση για την ηλικία των 41 χρόνων. Όταν είδε όμως τις αναλύσεις μου, μου είπε ότι δεν θα μπορούσαν να είναι χειρότερες. Μου είπε να προσπαθήσουμε φυσικά πρώτα, αν και είναι πολύ δύσκολο σύμφωνα με τα λεγόμενα του γιατρού να μεινω εγκυος. Όχι όμως και εντελώς αδύνατο. Εγώ όμως δεν θέλω να χάνω καιρό. Ίσως σε ένα χρόνο να μην έχω κανένα απόθεμα. Μήπως θα έπρεπε να προχωρήσω πιο επιθετικά με σπερματεγχυση για πρώτο στάδιο; Αν υπάρχει κάποια με παρόμοια εμπειρία ή περισσότερες γνώσεις και εμπειρία στο θέμα, τι μου εισηγείστε να κάνω. Κάθε γνώμη είναι πολύτιμη. Ευχαριστώ και πάλι.

Λάβετε μέρος στην συζήτηση

Μπορείτε να δημοσιεύσετε το κείμενό σας τώρα και να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας αργότερα. Εάν έχετε ήδη όνομα/λογαριασμό χρήστη, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε με το όνομα χρήστη σας.
Προσοχή: Η δημοσίευσή σας θα χρειαστεί να εγκριθεί από τους διαχειριστές πριν αναρτηθεί στο φόρουμ.

Guest
Απάντηση σε αυτό το θέμα...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Ο σύνδεσμος εμπεδώθηκε αυτόματα.   Εμφάνιση URL ως απλό σύνδεσμο

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Δημιουργία νέου...